Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizofrénia 3.5

Hát ez szép. Az a baj, egyrészt már a nemalvás miatt sem tudnám abbahagyni, másrészt akkor megint elindulna a képzelődés. Az első két epizódom nagyon durva volt.

Hát... kb. Mivel a legtöbb AP altat (én ugyan bipolra szedek, de tök mind1), és elrontja a "természetes alvókát".

Egy kis tapasztalat megosztás.

Skizóval senki nem tud aludni AP nélkül, vagy csak én nem?

Nem az AP okozza, mert amikor pár éve abbahagytam, akkor kezdődött.

Ha este beveszem, akkor gyorsan elalszom. De ha nem veszem be, mint pl tegnap este, akkor nincs alvás, csak fellevés reggelig, aztán folytatódik az új nap.

Ez a természetes alvóka kész, ennyi volt?

Köszi a választ! Meg kellene próbálni. Az a baj, a vírus miatt nem találkozhatok az áteremmel, csak az asszisztense hív fel, hogy mehetek kiváltani a gyógyszert.

Néhány próbálkozás után mindig rádöbbenek, hogy nekem kell megoldanom a problémáimat. A lógus vonal nem jött be, lehet csak a telefon miatt, hogy nem személyes volt. Sokat fizettem érte. Nem tudom, mit vártam, de valami mást, legalább kedvességet. De ilyen válaszokat kaptam: a betegségét tudomásul vettem. ... Úgy érzi a családja is veszélyben van, vagy csak ön? És ehhez hasonlóakat. Inkább kihalgatás volt, mint segítő beszélgetés. 

Az sztk áteremet viszont kedvelem, mert nem előítéletes velem szemben. Csak neki nincs ideje beszélgetni.

A kiadók sem válaszolnak az írásaimra. A főszereplőmről süt, hogy skizó, pedig nem is az. Lehet ezért. De akármit írok, ez lesz belőle: hangok, rohanó gondolatok, gondolatolvasás, haluszerű élmények.

Nem nagyon szereti ezt senki.

Azt blehet, először 2,5-re...

AP nemcsak s-ra sa-re van...

Jó lenne időnként szüneteltetni az AP-t. De amikor utoljára megpróbáltam, csúnya vége lett.

De mondjuk félév szünet, utána egy évig szedni. Nem hiszem, hogy az áter belemegy.

Vagy a 3mg-ot 2-re csökkenteni. Kipróbálni.

Marhaság. 🙁 A francot se tudják, mi bajod...

A kor tényleg csak egy szám 🙂

Belül egyre fiatalabb leszek, az a baj, a testem meg nem birja lekövetni.

Nekem egyébként a PS 36 évesen jelentkezett. Ezért mondták akkor, hogy biztos nem skizo mert már öreg vagyok hozzá.

Most meg már kizárásos alapon nem lehet más állítólag.

Minden van, és az ellenkezője is...

Ugggyan, a kor csak egy szám.

Jaja 🙂

De tényleg azt mondta, hogy PS el sokan dolgoznak, van középvezető betege, szedik az AP-t és volt már aki nyugdíjas koráig így dolgozott.

Vagy ez csak biztatás volt?

Mire számíthatok?

Hat éve szedem, eddig semmi, bár így negyven felett kezdek kissé rugalmatlan lenni, de ez szerintem a korral jár.

Attól függ, mikor megy nyugdíjba! 😀

Ha már mellékhatás, az AP, esetemben a Perdox tud hosszabb távon leépülést okozni? 

Van itt olyan, aki mondjuk már vagy 20 éve szedi és semmi baja? 

Az áterem szerint van, aki nyugdíjas koráig szedi az AP-t és dolgozik.

Tényleg van ilyen?

Nekem mondod a ritka mellékhatásokat? 🙂 Sem a magánáterem, sem az sztk-s áter nem voltak HAJLANÓDAK elhinni, hogy kiütéseim lettek tőle. Csesszék meg. Ezért egyedül kellett elhagynom és jött is egy jó kis megborulás. 🙁 De jobb így, mert nem szedem a mérget tovább, ami károsít(hat)ja {a májat}, a vesét, a pajzsmirigyet. Bár méreg ide-méreg oda, a lítium öngyi gondolatok ellen TÖKÉLETES volt, legalábbis nekem.

Gratulálok a josgsihoz! Nekem persze nem adta meg. B+++.

Be mernék feküdni, mert a kh-ban (ezt te is tudod) napi takarítás van, ami mellé a Szigetvári Kh-ban pl. még csak a járvány kezdetén napi fertőtlenítő protokoll elő lett írva. Azóta csak durvább lett a járvány (mármint egy időre), szóval egész biztos, hogy komolyan van véve a takarítás + fertőtlenítés. Csak kérdés, hogy hova mennél. Mert azért nem mindegy, hogy hol MENNYIRE veszik komolyan a fentieket. 

Idézet tőle: Vásárhelyi Beus

sziasztok!

Olvasgatom a mellékhatásokat, és tök sok kijött rajtam, a ripedontól! Szinte fele a felsoroltaknak. Én nem tudom, hogy milyen mintavétellel dolgoznak, de nálam még a ritka mh is kijön! Itt van pl a foltos barna bőr (arcon!), ami rémisztő. Már mindennel kentem, de semmi javulás, úgyhogy csak attól lehet. Többet is fel tudnék sorolni, de minek.

A jogositványt a háziorvos most 5 évre megadta! Az áterem eléggé kivolt, hogy neki erről igazolást kell késziteni, bár végül csak megcsinálta.

Szeretnék kevesebb gyógyszert szedni, mert (nem csak szerintem) a ripedon, lamolep, akineton és a heti cisordinol injekció teljesen eltompit. Helyt álltam a koronavirus alatt (van egy mindjárt 9 éves kisfiam), és nem omlottam össze. Viszont be kellene feküdnöm ahhoz, hogy csökkentsék! Ti be mernétek menni a virus ellenére? Szerintem nyáron lenne a legmegfelelőbb!

rosszul irtam, 3 heti injekció

sziasztok!

Olvasgatom a mellékhatásokat, és tök sok kijött rajtam, a ripedontól! Szinte fele a felsoroltaknak. Én nem tudom, hogy milyen mintavétellel dolgoznak, de nálam még a ritka mh is kijön! Itt van pl a foltos barna bőr (arcon!), ami rémisztő. Már mindennel kentem, de semmi javulás, úgyhogy csak attól lehet. Többet is fel tudnék sorolni, de minek.

A jogositványt a háziorvos most 5 évre megadta! Az áterem eléggé kivolt, hogy neki erről igazolást kell késziteni, bár végül csak megcsinálta.

Szeretnék kevesebb gyógyszert szedni, mert (nem csak szerintem) a ripedon, lamolep, akineton és a heti cisordinol injekció teljesen eltompit. Helyt álltam a koronavirus alatt (van egy mindjárt 9 éves kisfiam), és nem omlottam össze. Viszont be kellene feküdnöm ahhoz, hogy csökkentsék! Ti be mernétek menni a virus ellenére? Szerintem nyáron lenne a legmegfelelőbb!

Első alkalommal Olanzapine (vagy mi) -t kellett szednem, asszem 10 mg, jó nagy adag volt. Aludni azt lehetett tőle. Sajnos a téveszmékre nem hatott. 

De egyébként az a fura, hogy szellemileg nem épültem le, pedig fiatal sem vagyok már.

Egyébként ezért mondták az elején, hogy ez skizoaffektiv és a skizo kizárható. Meg hogy túl öreg vagyok skizónak. 

De most már azt mondják, hogy PS, csak jól bírom.

Köszönöm, hogy válaszoltatok!

Tényleg. Így a jó, hogy nem tudod.

Hehe. 🙂

AP, ennyi elég is... Téged, hálisten, nem érint.

Igen, olvastam róla hogy mi a hatóanyaga, de nekem akkor sem mond sokat 🙂

😛 , én 2 perccel előbb írtam!

Perdox = AP. Én sem ismertem ezen a néven. Másik generikum neve pl.: Risperdal. Hatóanyag: risperidone.

Perdox=Risperdal.

Engem nem sokkoltál le egyáltalán.

De több gondolkodnivalóm maradt mint hozzáfűznivalóm.

Scippat meg Frontint itt a legtöbben szedtünk már / szedünk. Nekem a Perdox ismeretlen (tudom hogy AP, de ennél többet nem tudok róla).

Reggel annyia rossz érzésem volt, hogy 1 mg frontinnal kezdtem és elmentem sétálni. Ettől jobb lett.

Perdox 3mg

Scippa

Frontin

Az állandó parán kívül már semmi bajom.

Ha igazán "rossz" állapotban lennél, képtelen lennél minderre...

Most miket szedsz?

Ja, kellene valami jó hely, de se időm, semmi. Dolgozok, gyereket nevelek. Az áter szerint ezért vészeltem át az egészet, mert a munka és a család védőfaktorok.

Amúgy remélem nem sokkoltam le senkit a sztorival. Ez egy igen lefinomított verzió, de nem akarok itt ennél brutálabb dolgokat leírni.

Köszönöm a megértést. Az igazi halu sztorimat nem írhatom le, mert sértenék vele másokat.

De írok egy nagyon hasonlót, hogy miről van szó.

Már vagy egy éve nagyon rosszul éreztem magam, új emlékeim jelentek meg, amikre korábban nem emlékeztem. Mintha összeesküvés áldozata lennék.

Aztán bejelentkezett egy hang és elmondta titkos élettörténetemet.

Valójában halva születtem, de sok órával később egy élő gyereket találtak a helyemen. Mivel ez orvosilag lehetetlen volt, rendőrt hívtak, meg speciális nyomozócsoportot, akik megàllapították, hogy idegen erők, legyenek azok ufók vagy egy idegen ország emberei, kicserélték a testet egy élőre. A szüleimnek nem szóltak, de nem kaphattam igazi magyar állampolgárságot, csak ilyen azonosítatlan megfigyelendő személy státuszt. Onnantól kezdve folyamatosan, egy életen át megfigyeltek és kisérleteztek velem. Gyógyszer hatóanyagokat teszteltek rajtam, kísérleteztek.

A hang azt mondta, a modern technika által tud velem beszélni, de vigyázzak, mert látják a gondolataimat. Ne próbálkozzak semmivel mert lelőnek, nincsenek emberi jogaim.

Amikor egy ismerős által emiatt bekerültem egy áterhez, a hang azt mondta, az áter beépített ügynök, a gyógyszer amit felír, egy kísérlet része. Ezért szedtem. A hang megszűnt, a téveszme nem. Aztán két év után besokaltam és abbahagytam a gyógyszert. Félbév után már csak napi három órát aludtam. Ekkor megjelentbegy angyal, aki azt mondta ne aggódjak, mert már a túlvilág része vagyok. 

Viszont altaóért visszamentem az áterhez. Azt mondta, van egy nagyon jó altatója, egész keveset kell szedni belőle. Nem altató volt persze, hanem Perdox. Ez egy AP. Ettől tudtam aludni, és eltűnt az angyal. Amikor két hónap múlva visszamentem az áterhez, mondta, hogy beszélgessünk már egy kicsit a PS ről, mint betegségről. Akkor kezdtem felvilágosodni és megérteni, mi történt velem. 

Szóval mégegyszer leírom, e a történet csak halu! Nehogy valaki komolyan vegye!

A szóhasználat miatt NEM volt teljesen egyértelmű, hogy hogy volt a sztori. devil De már megértettem. Azt meg rögtön értettem, hogy vkinek (vagy az áternek vagy a lógusnak) pszichológushoz kellett (volna) mennie, és ez vicc. De hát egy áter mikor érti meg, hogy mi a skizo vagy a bipol vagy a bordi? (Nemhogy egy lógus.) De persze egy áter SOHA nem menne el szupervizióba, nem is kell neki. Simán lógushoz sem menne el, mert derogál neki. 

Az az igazság, hogy mezei pszichológushoz ne fordulj ps-el mert nem tudnak vele mit kezdeni. Ehhez minimum egy klinikai szakpszichológusi és pszichoterapeutai végzettség kell, és még akkor sem biztos, hogy fognak tudni a helyeden kezelni. De amúgy ide nyugodtan leírhatod a sztoridat, mi nem fogunk elítélni sem és megbotránkozni sem rajtad, mert sokan közülünk keresztülmentek hozzád hasonló dolgokon, érzéseken, szóval valószínűleg nekünk sem lesz idegen, amit leírsz. Meg mondom, elítélni sem fogunk 🙂 ez a hely eddigi tapasztalataim szerint nem erről szól. 🙂

A lógusnak kellett lógushoz fordulnia (poén volt Wf-től).

Ezt a pszichológus storit kifejtem bővebben.

A mostani orvosom, aki szerintem nagyon jó, mondta, hogy menjek el pszichológushoz, de ő olyan intézetet javasolt, ahol direkt ezzel, tehat ps emberekkel foglalkoznak. Viszont oda nem tudtam elmenni, mert nagyon messsze van.

Ezért kerestem egy sima mezei pszichológust a közelben és elmentem oda. Előadtam a storit, egyből vége lett szegénykémnek, szerintem ő olyan ügyfelekhez szokott, akiknek szerelmi bánatuk van.

Elkérte az orvosom nevét, nem tudom, minek.

Aztán mondta, hogy ő ebben nem nagyon tud segíteni. Így nem sokra mentünk egymással. Szerintem szimplán félt tőlem.

Idézet tőle: Roxana Roxy

"Elküldtek pszichológushoz, elmeséltem neki, hogy kik üldöznek és miért erre elkérte az orvosom nevét és azt mondta inkább ne járjak hozzá, mármint a pszichológushoz. Pedig tök jó lett volna átbeszélni. Csak kikészült a sztorimtól. Szerintemn utána pszichológushoz ment."

Mármint a pszichológus kérte el az áter nevét? És az áter mondta, hogy ne menj a pszichológushoz? De miért? Ki készült ki a sztoritól, a pszichológus? Nem tudom, ki melyik pszichológushoz a sztoridtól, de jó a vicc. 🙂

jav. "ki ment"

A többit már értem, Klejó!!

Oké. 🙂

"A másik, hogy nem kell a PS embereket elítélni. Én is végig dolgoztam mellette és nem volt baj a munkámmal."

Tudjuk. Itt mások is vannak így. A stigmatizáció elleni küzdelemben is többen tevékenykednek. Nyugi, itt jó helyen vagy!

Köszönöm.

Az a baj, olyan szervezetek, csoportok és országok érintettek a haluimban, akik biztos kiakadnának ha ezt leirnam, még akkor is, ha odairnam hogy ez csak halu. 

Egy barátomnak is elkezdtem elmesélni azóta nagyívben kerül. 

Így meg szerintem poszttraumás stresszem van az élménytől. 

Azért a tapasztalataimat inkább megosztom.

Van, aki nem szedi a gyógyszert.

Van, aki azt mondja, hogy szedi, de nem szedi.

Van, aki szedi, de nem használ.

Van, akinél a nagy adag AP fordított hatást ér el, a kissebb adag meg használ. Bár ez biztos emberfüggő.

Szóval oda kell figyelni. Nekem sokat segített volna egy alapos felvilágosítás egyből a legelején. A halukról nem is mondtak semmit. 

A másik, hogy nem kell a PS embereket elítélni. Én is végig dolgoztam mellette és nem volt baj a munkámmal.

Roxyyyyyyyyyyyyy! Szövegértés! A lógus mondta neki, h ne menjen őhozzá...

Tök jó, hogy leírtad!

Szóval gyógyi-abbahagyás-gyógyi. Elég tipikus köreinkben. 🙂

Köszi, nem tudtam. De most már igen. 🙂

Le lehet írni. Olanzapine?

"Elküldtek pszichológushoz, elmeséltem neki, hogy kik üldöznek és miért erre elkérte az orvosom nevét és azt mondta inkább ne járjak hozzá, mármint a pszichológushoz. Pedig tök jó lett volna átbeszélni. Csak kikészült a sztorimtól. Szerintemn utána pszichológushoz ment."

Mármint a pszichológus kérte el az áter nevét? És az áter mondta, hogy ne menj a pszichológushoz? De miért? Ki készült ki a sztoritól, a pszichológus? Nem tudom, ki melyik pszichológushoz a sztoridtól, de jó a vicc. 🙂

Itt bírjuk. Ha úgy érzed, el kell mondanod, írd meg blogban! Vannak ám itt sorstársaid.

Az eleje nagyon gáz volt. Mentem a buszon és a haluk azt mondtak, az utasok azért nézik a mobiljukat mert egy elektronika közvetíti a gondolataimat és azt olvassák.

Nem mertem semmire gondolni.

De végig dolgoztam mellette és most is. De most már tök jó. Most már csak azon aggódom állandóan, hogy úristen mi lesz. De ez már nem vészes.

Elküldtek pszichológushoz, elmeséltem neki, hogy kik üldöznek és miért erre elkérte az orvosom nevét és azt mondta inkább ne járjak hozzá, mármint a pszichológushoz. Pedig tök jó lett volna átbeszélni. Csak kikészült a sztorimtól. Szerintemn utána pszichológushoz ment.

Jó lenne valakinek elmesélni az egészet, de mindenki kiborul a történettől.

Bocs a kifejezesekert, de nem tudom, mit szabad leirni es mit nem. Gyogyszernevet nem irok inkabb. De termeszetesen AP.

Tudod, paranoid skiz.

Köszönöm a választ.

Már hat éve. Első körben azt mondtak, hogy amit biztosra kizárnak az a ps. 

Két évig nagyadag nemnevezemmeget szedtem, amitol csak a hangok multak el, de nagyon le voltam pukkanva.

Csak azert szedtem a gyogyszert, mert azt gondoltam, egy gyogyszerkiserlet resze vagyok, de amugy semmi bajom.

Aztan meguntam es abbahagytam az egeszet.

Fel ev utan kibuktam. Hangok, gondolatvisszhang, mindenki figyel, stb.

Visszamentem. Azt mondtak ez biztos ps.

De kerestek mas megoldast. Most nagyon kicsi, fele adag nemnevezemmeget szedek es egesz jol vagyok. Bar folyamatosan parazok, de legalabb tudok aludni es betegsegtudatom is van. 

Hu hat ev utan le mertem irni.

Mi az a PS?