Skizofrénia 3.5
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.06., 08:59Ez még alakulhat. Ha nem válik be, még mindig ott az Abilify.
Ez még alakulhat. Ha nem válik be, még mindig ott az Abilify.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.06., 08:55Sztem mindig jelezd a dokinak, hogy ezzel jobban vagy.
Sztem mindig jelezd a dokinak, hogy ezzel jobban vagy.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.06., 08:54Akkor kétlem, hogy túlpörget. A másikkal párban sztem nyugtalan sem leszel.
Akkor kétlem, hogy túlpörget. A másikkal párban sztem nyugtalan sem leszel.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.06., 08:53Egy próbát megér. Én függőknek való gyűléshez csatlakoztam. Egyénim 2 hetire lesz csökkentve. Így spórolni is tudok.
Egy próbát megér. Én függőknek való gyűléshez csatlakoztam. Egyénim 2 hetire lesz csökkentve. Így spórolni is tudok.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.01.06., 08:48Nem volt bipolos tünetem. Ajánlottak valami online csoportot is, hanghallók csoportja, gondolkozom rajta.
Nem volt bipolos tünetem. Ajánlottak valami online csoportot is, hanghallók csoportja, gondolkozom rajta.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.06., 08:46Bipolos tüneted is volt korábban? Ha nem, akkor kétlem, hogy túlpörgetne. Normál esetben képes az ember egész nap tevékeny lenni. Nekem ez csak munkanapon sikerül, de erőltetni kell. Szabadnapon, szabadságon talán nem is baj, h csak pár órát vagyok aktív. A mozgást vissza fogom építeni hétvégére. Sétálni eddig is jártam. Ma még csak felöltöztem, relaxáltam, TV-t néztem. 10 után indulok vásárolni, utána jön a fél óra házimunka. Du. megyek kocogni. Lehet egy online gyűléshez is csatlakozok este, közben sétálok.
Bipolos tüneted is volt korábban? Ha nem, akkor kétlem, hogy túlpörgetne. Normál esetben képes az ember egész nap tevékeny lenni. Nekem ez csak munkanapon sikerül, de erőltetni kell. Szabadnapon, szabadságon talán nem is baj, h csak pár órát vagyok aktív. A mozgást vissza fogom építeni hétvégére. Sétálni eddig is jártam. Ma még csak felöltöztem, relaxáltam, TV-t néztem. 10 után indulok vásárolni, utána jön a fél óra házimunka. Du. megyek kocogni. Lehet egy online gyűléshez is csatlakozok este, közben sétálok.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.06., 08:38Lehet a Reagilának köszönhetően lehet majd a másikat levinni és kórház sem kell.
Sztem nem pörögsz, hanem kezdesz normál állapotba visszatérni. Az is sokat lendítene rajtad, ha normalizálódna az alvásritmusod. Nekem ez csak gyszerrel megoldott.
Lehet a Reagilának köszönhetően lehet majd a másikat levinni és kórház sem kell.
Sztem nem pörögsz, hanem kezdesz normál állapotba visszatérni. Az is sokat lendítene rajtad, ha normalizálódna az alvásritmusod. Nekem ez csak gyszerrel megoldott.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.01.06., 08:08Én is attól tartok. Most kaptam reggelre 1,5 Reagilát, most szokom a hatását, a kellemes, energikustól az ijesztőig terjed, attól tartok, mi van, ha túlpörget. Már 1 szem reggel ilyen hatást váltott ki. Meg kellene szoknom ebben az új állapotban lenni egy darabig, mostanában hetente lesz kontroll. Egyébként azt mondom, még a túlpörgetett állapot is jobb, mint a letargia. Bár egyik se jó, de a pörgéshez hozzá lehet idomítani egy életritmust, szedáltan se tanulni, se dolgozni igazán nem lehet, és az ember kedve is szar. Amúgy az is lehet, hogy a "pörgést" csak én érzékelem pörgésnek az utóbbi idők tompasága, kábasága után. Ha az ember bekerül egy normálhoz közeli állapotba ilyenkor, olyan, mintha bespeedezett volna. Azt vettem észre, hogy pár dolgot elpakoltam magam után, amit még fénykoromban sem csináltam meg, na, ez éppen nem rossz. Általában az ember ezekkel a cuccokkal túl letargikus az ilyesmihez, ezt összemossák azzal, hogy a "betegsége miatt" ilyen. Nincs olyan betegség, amitől az ember nem tud rendet rakni maga körül, de van olyan állapot, amikor nincs kedve, mert egyszerűen nem látja értelmét, nem látja azt sem, hogy ez egy valamit előrevivő dolog lenne, hanem csak elvan a saját kínjával, amire nem jelent gyógyírt sem a sepregetés, sem a tárgyak ide-oda pakolása.
Én is attól tartok. Most kaptam reggelre 1,5 Reagilát, most szokom a hatását, a kellemes, energikustól az ijesztőig terjed, attól tartok, mi van, ha túlpörget. Már 1 szem reggel ilyen hatást váltott ki. Meg kellene szoknom ebben az új állapotban lenni egy darabig, mostanában hetente lesz kontroll. Egyébként azt mondom, még a túlpörgetett állapot is jobb, mint a letargia. Bár egyik se jó, de a pörgéshez hozzá lehet idomítani egy életritmust, szedáltan se tanulni, se dolgozni igazán nem lehet, és az ember kedve is szar. Amúgy az is lehet, hogy a "pörgést" csak én érzékelem pörgésnek az utóbbi idők tompasága, kábasága után. Ha az ember bekerül egy normálhoz közeli állapotba ilyenkor, olyan, mintha bespeedezett volna. Azt vettem észre, hogy pár dolgot elpakoltam magam után, amit még fénykoromban sem csináltam meg, na, ez éppen nem rossz. Általában az ember ezekkel a cuccokkal túl letargikus az ilyesmihez, ezt összemossák azzal, hogy a "betegsége miatt" ilyen. Nincs olyan betegség, amitől az ember nem tud rendet rakni maga körül, de van olyan állapot, amikor nincs kedve, mert egyszerűen nem látja értelmét, nem látja azt sem, hogy ez egy valamit előrevivő dolog lenne, hanem csak elvan a saját kínjával, amire nem jelent gyógyírt sem a sepregetés, sem a tárgyak ide-oda pakolása.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.06., 06:27Rob!
Hosszú távon jobban járnál a váltással. Félek, hogy így se dolgozni, se tanulni nem tudsz.
Rob!
Hosszú távon jobban járnál a váltással. Félek, hogy így se dolgozni, se tanulni nem tudsz.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2021.01.06., 02:39Be adatnek en depo injekciot magamnak csak felek a tuszurastol meg hogy esetleg rosszul adjak be
Be adatnek en depo injekciot magamnak csak felek a tuszurastol meg hogy esetleg rosszul adjak be
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.01.06., 00:49azt mondták debrecenben, visszakaphatom az abilify-t egy laza, 6 hetes kórházi befekvéssel. hogy valamennyire javuljon az életminőségem, 6 hetet vennének el az életemből megint. nehéz arra szavakat találni, amit érzek. talán a csökkentés is segítene valamit, de teljes megoldásnak a váltást érezném.
azt mondták debrecenben, visszakaphatom az abilify-t egy laza, 6 hetes kórházi befekvéssel. hogy valamennyire javuljon az életminőségem, 6 hetet vennének el az életemből megint. nehéz arra szavakat találni, amit érzek. talán a csökkentés is segítene valamit, de teljes megoldásnak a váltást érezném.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.05., 18:34Idézet tőle: Robo-sanegyébként a skizofrén állapot kb. ezt jelenti gyógyszeresen: se aludni, se fenn lenni, se gondolkozni, csak vegetálni. úgy döntöttem, ennél még az is jobb, ha iszom.
Tarts ki, amíg lecserélik! Max adagon vagy? Szurin? Csökkentés is segítene vagy csak a váltás?
Abilifyra vagy inkább Reagilára váltanál?
Idézet tőle: Robo-sanegyébként a skizofrén állapot kb. ezt jelenti gyógyszeresen: se aludni, se fenn lenni, se gondolkozni, csak vegetálni. úgy döntöttem, ennél még az is jobb, ha iszom.
Tarts ki, amíg lecserélik! Max adagon vagy? Szurin? Csökkentés is segítene vagy csak a váltás?
Abilifyra vagy inkább Reagilára váltanál?
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.05., 18:16Milyen diagot szeretnél helyette? Gondolom semmilyet. 🙂
Én örülök valamennyire a diagnak mert gyszer nélkül szarul lennék és diagra írják fel. Igaz, még jobb lenne, ha beteg sem lennék.
Milyen diagot szeretnél helyette? Gondolom semmilyet. 🙂
Én örülök valamennyire a diagnak mert gyszer nélkül szarul lennék és diagra írják fel. Igaz, még jobb lenne, ha beteg sem lennék.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.01.05., 18:14egyébként a skizofrén állapot kb. ezt jelenti gyógyszeresen: se aludni, se fenn lenni, se gondolkozni, csak vegetálni. úgy döntöttem, ennél még az is jobb, ha iszom.
egyébként a skizofrén állapot kb. ezt jelenti gyógyszeresen: se aludni, se fenn lenni, se gondolkozni, csak vegetálni. úgy döntöttem, ennél még az is jobb, ha iszom.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.01.05., 18:08jó, most ittam, de azon gondolkozom, hogy "skizofrénia" diag helyett nem humánusabb lenne-e egy instant fejlövés...
jó, most ittam, de azon gondolkozom, hogy "skizofrénia" diag helyett nem humánusabb lenne-e egy instant fejlövés...
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.04., 20:44Klejó tudja összehasonlítani.
Hangulat illetve aktivitás ingadozásra jó lehet a Lamolep. Szorongásra inkább vmi más, de lehet neked arra is hatna.
Mitől szorongsz? Relaxációt vagy meditációt próbáltad?
Antidepikből nekem szorongásra csak a mirtazapin hatott. Antipszichotikumok terápiás adagban pedig kiütnek.
Klejó tudja összehasonlítani.
Hangulat illetve aktivitás ingadozásra jó lehet a Lamolep. Szorongásra inkább vmi más, de lehet neked arra is hatna.
Mitől szorongsz? Relaxációt vagy meditációt próbáltad?
Antidepikből nekem szorongásra csak a mirtazapin hatott. Antipszichotikumok terápiás adagban pedig kiütnek.
Idézet tőle: házikusz ekkor: 2021.01.04., 20:34Szia! MÉg nem szedtem soha életemben hangulatstabilizálót, de érdekelne, hogy szorongásra is jó e mert vagyok úgy hogy egyik nap tök jóa kedvem, másik nap meg csak fküdnék és szorongós vagyok. Erre szeretném magamnak felíratnia Lamolepet, csak azt nem tudom hogy nekem annyira nincs depim, hanem inkább szorongásom, és minimális depi, szóval a kérdés: Vajon elgajyjam e a 5 mg Brintellixet és próbálkozzak e a Lamoleppel? 10 es Brintiről letettem, nem működött. Valószínüleg azért mert kissé borderlájn vagyok, vagy enyhe bipol vagy a kettő egyszerre és erre meglehet hogy jobba Lamplep?
Szia! MÉg nem szedtem soha életemben hangulatstabilizálót, de érdekelne, hogy szorongásra is jó e mert vagyok úgy hogy egyik nap tök jóa kedvem, másik nap meg csak fküdnék és szorongós vagyok. Erre szeretném magamnak felíratnia Lamolepet, csak azt nem tudom hogy nekem annyira nincs depim, hanem inkább szorongásom, és minimális depi, szóval a kérdés: Vajon elgajyjam e a 5 mg Brintellixet és próbálkozzak e a Lamoleppel? 10 es Brintiről letettem, nem működött. Valószínüleg azért mert kissé borderlájn vagyok, vagy enyhe bipol vagy a kettő egyszerre és erre meglehet hogy jobba Lamplep?
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.04., 20:01Kávé abúzálás miatt is szokott lenni kevertszerű állapotom. Azzal a különbséggel, hogy attól javul a koncentrációm, kevertben romlik.
Kávé abúzálás miatt is szokott lenni kevertszerű állapotom. Azzal a különbséggel, hogy attól javul a koncentrációm, kevertben romlik.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.04., 19:59Nálam most azt sem lehet tudni, h mi van. Sztem nem kevertben vagyok, hanem egyéb okból nyugtalankodok.
Nálam most azt sem lehet tudni, h mi van. Sztem nem kevertben vagyok, hanem egyéb okból nyugtalankodok.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.01.04., 19:50Teljes tünetmentesség semmilyen betegségnél sincs. Egy jól beállított gyszerezésű cukorbetegnek is olykor fölmegy a cukra. Csak úgy.
Teljes tünetmentesség semmilyen betegségnél sincs. Egy jól beállított gyszerezésű cukorbetegnek is olykor fölmegy a cukra. Csak úgy.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.04., 19:46Idézet tőle: KleóÉrdekes, de a Lamo fogja meg...
A téli a magasabb, h legyen ántidepi hatás.
Ez bíztató!
Kicsit sem szoktál kevertben lenni? Teljesen vagy nagyjából fogja le?
Idézet tőle: KleóÉrdekes, de a Lamo fogja meg...
A téli a magasabb, h legyen ántidepi hatás.
Ez bíztató!
Kicsit sem szoktál kevertben lenni? Teljesen vagy nagyjából fogja le?
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.04., 19:44Nekem minden nyáron van 1 vagy 2 rövid (5-20 nap) hipomán fázisom. Ilyenkor AD-t azonnal el kellene hagyni és az azonnali AD elhagyás sem erősségem. Ráadásul AD-ból nekem terápiás normál vagy nagy adag, leginkabb 2 AD kombinációja hat. Az is csak súlyos vagy minimum középsúlyos, szokásosnál nagyobb gonddal nem megmagyarázható depressziónál hat. Akkor is csak enyhíti. Nem annyira a hangulatomat javítja, inkább abban segít, hogy funkcionálóképes, aktív legyek. Súlyos depresszióval én hónapokig szinte fel sem kelek. Ilyen eddig 4x volt. Ősszel indult és tavaszig tartott. Középsúlyossal még tudok dolgozni, de otthon szinte csak fexek.
Úgy tűnik, hogy a Lamolep nekem ugyanolyan jól hat depresszióra (értem ezalatt, hogy nem jutok el súlyosig), de nincs átcsapás veszélye.
Olanzapinnak is van a tankönyvek szerint antidepresszáns hatása, de tuti nem lenyomós adagnak. Annyit érzek, hogy baba adagnak is van feszültségoldó hatása, segít aludni és ezzel megtakarítom a feszültséggel és kialvatlansággal elvesztett energiát.
Ennél többet gyszertől nem várok. Szerintem nincs olyan, amivel teljesen tünetmentes lehetnék élhető mellékhatásokkal.
Nekem minden nyáron van 1 vagy 2 rövid (5-20 nap) hipomán fázisom. Ilyenkor AD-t azonnal el kellene hagyni és az azonnali AD elhagyás sem erősségem. Ráadásul AD-ból nekem terápiás normál vagy nagy adag, leginkabb 2 AD kombinációja hat. Az is csak súlyos vagy minimum középsúlyos, szokásosnál nagyobb gonddal nem megmagyarázható depressziónál hat. Akkor is csak enyhíti. Nem annyira a hangulatomat javítja, inkább abban segít, hogy funkcionálóképes, aktív legyek. Súlyos depresszióval én hónapokig szinte fel sem kelek. Ilyen eddig 4x volt. Ősszel indult és tavaszig tartott. Középsúlyossal még tudok dolgozni, de otthon szinte csak fexek.
Úgy tűnik, hogy a Lamolep nekem ugyanolyan jól hat depresszióra (értem ezalatt, hogy nem jutok el súlyosig), de nincs átcsapás veszélye.
Olanzapinnak is van a tankönyvek szerint antidepresszáns hatása, de tuti nem lenyomós adagnak. Annyit érzek, hogy baba adagnak is van feszültségoldó hatása, segít aludni és ezzel megtakarítom a feszültséggel és kialvatlansággal elvesztett energiát.
Ennél többet gyszertől nem várok. Szerintem nincs olyan, amivel teljesen tünetmentes lehetnék élhető mellékhatásokkal.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.04., 19:20Írtam ma neki, hogy itt 2 tagnak van sztem jó beállítása. A másik te voltál.
Lamolepet nem célszerű elhagyni mert lassú a heti 25 mg-os emelése. Mellékhatás hiányában nem is érdemes.
A 2,5 mg-os Olanzapint emelhetem 5 mg-ra. Tovább is, de azt úgysem bírnám.
Frontint sem kell pont 1 mg-t szednem. Lehet kicsit több is, kevesebb is. Elosztás is mindegy.
Téged tuti jól megfog az AP, ha Br. nem tol át.
Engem tavaly Tegretol mellett 3 hét alatt hipománba tolt a Mirtazapin...majd kevertbe csapódtam...
Hiányolom drnő topikját. Évente 1x végig szoktan olvasni. Tetszik, hogy mindent szép érthetően elmagyaráz.
Mennyi a téli és mennyi a nyári minimál?
A téli alacsonyabb?
Írtam ma neki, hogy itt 2 tagnak van sztem jó beállítása. A másik te voltál.
Lamolepet nem célszerű elhagyni mert lassú a heti 25 mg-os emelése. Mellékhatás hiányában nem is érdemes.
A 2,5 mg-os Olanzapint emelhetem 5 mg-ra. Tovább is, de azt úgysem bírnám.
Frontint sem kell pont 1 mg-t szednem. Lehet kicsit több is, kevesebb is. Elosztás is mindegy.
Téged tuti jól megfog az AP, ha Br. nem tol át.
Engem tavaly Tegretol mellett 3 hét alatt hipománba tolt a Mirtazapin...majd kevertbe csapódtam...
Hiányolom drnő topikját. Évente 1x végig szoktan olvasni. Tetszik, hogy mindent szép érthetően elmagyaráz.
Mennyi a téli és mennyi a nyári minimál?
A téli alacsonyabb?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.01.04., 19:06Ennél a dokinál nekem is minimalizált adagjaim vannak, sőt bizonyos keretek között variálhatom én magam. Egyedül a Brintellix magas adag, de figyelni kell rá (ő is figyeli), nehogy besokalljak mániailag. AP-ből van téli meg nyári minimál (mind2 a terápiás dózis alatti). A thököm klinikán meg az egekbe emelték az olanzapint, meg a testsúlyomat vele...
Ennél a dokinál nekem is minimalizált adagjaim vannak, sőt bizonyos keretek között variálhatom én magam. Egyedül a Brintellix magas adag, de figyelni kell rá (ő is figyeli), nehogy besokalljak mániailag. AP-ből van téli meg nyári minimál (mind2 a terápiás dózis alatti). A thököm klinikán meg az egekbe emelték az olanzapint, meg a testsúlyomat vele...
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.04., 18:12Dr. Ratkócti Éva:
" visszatérő depressziók, a bipoláris és szkizoaffektív zavarok, valamint a szkizofréniák többsége periódikus betegség, a visszaeseseket bevezető tünetek, előjelek előzik meg; ezek ugyanannál a személynél ugyanúgy szoktak jelentkezni. Ezeket tehát meg lehet figyelni, be lehet azonosítani, és észre lehet venni sokszor jóval a visszaesés bekövetkezése előtt. Hozzátartozókat, ismerősöket is meg lehet kérni, hogy figyeljék meg ezeket az előjeleket és figyelmeztessenek, ha ezeket észlelik. Jó beteg-orvos kapcsolat mellett megtehető a gyógyszerek (fokozatos leállítás utáni) átmeneti kihagyása vagy minimáldózison való tartása a tünetmentes időszakokban, mert első jelre azonnal visszaállíthatóak, illetve hatékony dózisra emelhetőek a visszaes kezdetén vagy gyanújakor. Az első előjeleknél beállított (vagy állandó minimális adag szedése esetén) megemelt gyógyszerek segítségével kivédhető vagy enyhíthető lehet a visszaesesés, miközben minimalizálható a gyógyszerszedés ideje és mértéke. A visszatérő depressziók, bipoláris ás szkizoaffektív zavarok esetében szükséges lehet emellett folyamatos megelőző szereket szedni, amelyek tovább csökkenthetik a visszaeséseket;ezeket akkor érdemes szedni, ha egyébként évi több visszaesés lenne."
A gyakorlatban épp a leállítást és a minimál dózison tartást hiányolom másoknál. Engem ezek az elvek mentén kezel.
Dr. Ratkócti Éva:
" visszatérő depressziók, a bipoláris és szkizoaffektív zavarok, valamint a szkizofréniák többsége periódikus betegség, a visszaeseseket bevezető tünetek, előjelek előzik meg; ezek ugyanannál a személynél ugyanúgy szoktak jelentkezni. Ezeket tehát meg lehet figyelni, be lehet azonosítani, és észre lehet venni sokszor jóval a visszaesés bekövetkezése előtt. Hozzátartozókat, ismerősöket is meg lehet kérni, hogy figyeljék meg ezeket az előjeleket és figyelmeztessenek, ha ezeket észlelik. Jó beteg-orvos kapcsolat mellett megtehető a gyógyszerek (fokozatos leállítás utáni) átmeneti kihagyása vagy minimáldózison való tartása a tünetmentes időszakokban, mert első jelre azonnal visszaállíthatóak, illetve hatékony dózisra emelhetőek a visszaes kezdetén vagy gyanújakor. Az első előjeleknél beállított (vagy állandó minimális adag szedése esetén) megemelt gyógyszerek segítségével kivédhető vagy enyhíthető lehet a visszaesesés, miközben minimalizálható a gyógyszerszedés ideje és mértéke. A visszatérő depressziók, bipoláris ás szkizoaffektív zavarok esetében szükséges lehet emellett folyamatos megelőző szereket szedni, amelyek tovább csökkenthetik a visszaeséseket;ezeket akkor érdemes szedni, ha egyébként évi több visszaesés lenne."
A gyakorlatban épp a leállítást és a minimál dózison tartást hiányolom másoknál. Engem ezek az elvek mentén kezel.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.04., 15:31Idézet tőle: Robo-sanEgy néhány példa a pszichiátria hazugságaira: a skizofréniának van ún. negatív szakasza, amiben a beteg érzelmileg elsivárosodik... nem a skizofréniának van ilyen szakasza, hanem a kapott gyógyszereknek ez a mellékhatása. 2: a skizofréniánál "társbetegségek" alakulnak ki. Szintén gyógyszermellékhatások révén alakulnak ki "társbetegségek", a skizofréniáról szóló elméletekbe eleve beleszőtték a pszichiátria tisztára mosdatását. egy pszichiáternek sosincs felelőssége semmiben, még halálesetnél sem, rajta van a mellékhatásoknál a hirtelen halál vagy sem? Mindenért a beteg maga viszi el a balhét. Az elmeorvosi szakértő szerint egy skizofrénnek pszichoterápia sem kell, csak gyógyszer. Tehát semmi segítséget nem kap, de ha valami nem tetszik, egyből jön a gyámság.
Nekem max adagnál azt mondták, hogy személyiségprobléma miatt nem tudok teljes munkaidőben dolgozni. Hiába mondtam, hogy átalszom az életem...leállítás után évekig másodállásom is volt, teljes munkaidős pedig tartósan ...
Idézet tőle: Robo-sanEgy néhány példa a pszichiátria hazugságaira: a skizofréniának van ún. negatív szakasza, amiben a beteg érzelmileg elsivárosodik... nem a skizofréniának van ilyen szakasza, hanem a kapott gyógyszereknek ez a mellékhatása. 2: a skizofréniánál "társbetegségek" alakulnak ki. Szintén gyógyszermellékhatások révén alakulnak ki "társbetegségek", a skizofréniáról szóló elméletekbe eleve beleszőtték a pszichiátria tisztára mosdatását. egy pszichiáternek sosincs felelőssége semmiben, még halálesetnél sem, rajta van a mellékhatásoknál a hirtelen halál vagy sem? Mindenért a beteg maga viszi el a balhét. Az elmeorvosi szakértő szerint egy skizofrénnek pszichoterápia sem kell, csak gyógyszer. Tehát semmi segítséget nem kap, de ha valami nem tetszik, egyből jön a gyámság.
Nekem max adagnál azt mondták, hogy személyiségprobléma miatt nem tudok teljes munkaidőben dolgozni. Hiába mondtam, hogy átalszom az életem...leállítás után évekig másodállásom is volt, teljes munkaidős pedig tartósan ...
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.04., 15:26Idézet tőle: Robo-sanelőfordul. amúgysem hiszek a skatulyázós diagnosztikai rendszerükben. sajnos, csak utópia marad az a nézet, hogy az ember nem diagnózisok halmaza, egységben kellene tekinteni, és akként foglalkozni vele. de nekik csak diagnózisok vagyunk, amikre nagyjából vaktában lövöldöznek a gyógyszerekkel. csodaszámba megy, ha valakinek "eltalálják a gyógyszerét", azt hiszem, így mondják. kábé, mint a szembekötősdi játéknál. nem lehet csodálkozni hogy kiégnek, azon annál inkább, hogy ezt is rajtunk vezetik le. bár, mondjuk, ki máson?
Az a szomorú, hogy ha vmi nem válik be, akkor nem találgatnak tovább. Ha valamit már korábban eltaláltak, akkor pedig nem kérdezik meg a beteget és tovább találgatnak, míg adnak vmi sz@rt, nem megfelelő adagban.
Hatékonyságra törekednek, minél előbb tünetet redukálnk. Olyan gyorsan vitték fel régebben a gyszerem max adagra, hogy azt sem lehetett tudni, hogy kevesebb hatna-e.
Épp ma beszéltem az orvosommal. Mondtam neki, hogy kórházi beállításra vállalkozni sem mernék mert lehet elvennék a már bevált gyszerem. Igaz, amúgy sem jellemző rá a kórházi beutalás.
Idézet tőle: Robo-sanelőfordul. amúgysem hiszek a skatulyázós diagnosztikai rendszerükben. sajnos, csak utópia marad az a nézet, hogy az ember nem diagnózisok halmaza, egységben kellene tekinteni, és akként foglalkozni vele. de nekik csak diagnózisok vagyunk, amikre nagyjából vaktában lövöldöznek a gyógyszerekkel. csodaszámba megy, ha valakinek "eltalálják a gyógyszerét", azt hiszem, így mondják. kábé, mint a szembekötősdi játéknál. nem lehet csodálkozni hogy kiégnek, azon annál inkább, hogy ezt is rajtunk vezetik le. bár, mondjuk, ki máson?
Az a szomorú, hogy ha vmi nem válik be, akkor nem találgatnak tovább. Ha valamit már korábban eltaláltak, akkor pedig nem kérdezik meg a beteget és tovább találgatnak, míg adnak vmi sz@rt, nem megfelelő adagban.
Hatékonyságra törekednek, minél előbb tünetet redukálnk. Olyan gyorsan vitték fel régebben a gyszerem max adagra, hogy azt sem lehetett tudni, hogy kevesebb hatna-e.
Épp ma beszéltem az orvosommal. Mondtam neki, hogy kórházi beállításra vállalkozni sem mernék mert lehet elvennék a már bevált gyszerem. Igaz, amúgy sem jellemző rá a kórházi beutalás.
Idézet tőle: csivava112 ekkor: 2021.01.04., 15:20Idézet tőle: KiscsillagIgen. Vannak kamu diagok is. Egy depisnek AP felírása miatt adtak skizó diagot és más orvos skizónak hitte.
Tőlem a helyettes orvos kérdezte, hogy tényleg bipol/skizoaffektív betegségem van vagy csak gyszer miatt adták. Mondtam, hogy igen, hisz arra "edukáltak" is. Az orvosom szereti, ha észreveszem a fázisváltast, hogy szükség esetén tudjunk gyszert módosítani. Igaz, nem nagyon kell mert nekem a kevert fázis a leggyakoribb és kevertre való beállításom van. Antidepit fel sem mer írni, nehogy fokozza a mániát mert a Lamolep inkabb depi ellen jó, mániától kevésbé véd, az AP-m baba adag. Súlyos depressziónál kaphatok AD-t, de akkor sem évekig.
Más kérdés, hogy személyisegzavarom és szorongásos betegségem is van, de azok mostanában le szoktak maradni az ambuláns lapról.
Skizóknál gyakran azt nem is diagnosztizálják, nehogy indokoltnak tűnjön a terápia.
Köszönöm a válaszod a diag elvételről!
Ezekkel a kamuzásokkal szabályosan megbélyegeznek embereket. Mivel a skizóknak, vagy a skizóknak iránydiagnosztizáltaknak alapban nem hisznek, hogyan bizonyítsam be, hogy az ambuláns lapjaim úgy készültek, hogy orvossal csak köszöntem, és átvettem a receptet? Az ambuláns lapom szerint 8 hónapig nem változott a diagnózisom úgy, hogy egyáltalán nem kommunikáltunk, mert még azt sem kérdezte soha, hogy vagyok.
Ugyanígy gondolom egy óriási stigma, akiknek mondjuk az AP felírása miatt adnak kamu diagot, mert adni mindig könnyebb, mint lemosni. Ma néztem magánpszichiáter árakat, a környékünkön 20 és 30.000 Ft között van egy alkalom, én pedig jelenleg a spórolt pénzemből élek, erre nagyon sajnálnék ennyi pénzt kiadni.
Most egyelőre elkezdek állásokra pályázni, ha sikerül valamelyik, akkor elmegyek az üzemorvoshoz. Ha simán megy, mert nem lát a gépben semmit, akkor Ok, ha nem, mert elkaszál, akkor akcióba lendülök. Meg egyébként is 11 hónapja nem láttam pszichiátert, nem is biztos, hogy jó lenne, ha a seb felszakadna. Nekem ez az egész egy óriási trauma volt, hiszen én már leéltem és ledolgoztam az életem több, mint felét. Közelebb vagyok a nyugdíjhoz, mint az egyetemhez.
Idézet tőle: KiscsillagIgen. Vannak kamu diagok is. Egy depisnek AP felírása miatt adtak skizó diagot és más orvos skizónak hitte.
Tőlem a helyettes orvos kérdezte, hogy tényleg bipol/skizoaffektív betegségem van vagy csak gyszer miatt adták. Mondtam, hogy igen, hisz arra "edukáltak" is. Az orvosom szereti, ha észreveszem a fázisváltast, hogy szükség esetén tudjunk gyszert módosítani. Igaz, nem nagyon kell mert nekem a kevert fázis a leggyakoribb és kevertre való beállításom van. Antidepit fel sem mer írni, nehogy fokozza a mániát mert a Lamolep inkabb depi ellen jó, mániától kevésbé véd, az AP-m baba adag. Súlyos depressziónál kaphatok AD-t, de akkor sem évekig.
Más kérdés, hogy személyisegzavarom és szorongásos betegségem is van, de azok mostanában le szoktak maradni az ambuláns lapról.
Skizóknál gyakran azt nem is diagnosztizálják, nehogy indokoltnak tűnjön a terápia.
Köszönöm a válaszod a diag elvételről!
Ezekkel a kamuzásokkal szabályosan megbélyegeznek embereket. Mivel a skizóknak, vagy a skizóknak iránydiagnosztizáltaknak alapban nem hisznek, hogyan bizonyítsam be, hogy az ambuláns lapjaim úgy készültek, hogy orvossal csak köszöntem, és átvettem a receptet? Az ambuláns lapom szerint 8 hónapig nem változott a diagnózisom úgy, hogy egyáltalán nem kommunikáltunk, mert még azt sem kérdezte soha, hogy vagyok.
Ugyanígy gondolom egy óriási stigma, akiknek mondjuk az AP felírása miatt adnak kamu diagot, mert adni mindig könnyebb, mint lemosni. Ma néztem magánpszichiáter árakat, a környékünkön 20 és 30.000 Ft között van egy alkalom, én pedig jelenleg a spórolt pénzemből élek, erre nagyon sajnálnék ennyi pénzt kiadni.
Most egyelőre elkezdek állásokra pályázni, ha sikerül valamelyik, akkor elmegyek az üzemorvoshoz. Ha simán megy, mert nem lát a gépben semmit, akkor Ok, ha nem, mert elkaszál, akkor akcióba lendülök. Meg egyébként is 11 hónapja nem láttam pszichiátert, nem is biztos, hogy jó lenne, ha a seb felszakadna. Nekem ez az egész egy óriási trauma volt, hiszen én már leéltem és ledolgoztam az életem több, mint felét. Közelebb vagyok a nyugdíjhoz, mint az egyetemhez.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.04., 15:01Idézet tőle: csivava112Idézet tőle: KleóJa, meg h ráírnak egy diagot azon célból, h bizonyos gyszert személyiségzavarra felírhassanak, mert ugye arra nem lehet. És hiába mondja, h "magának az nincs, csak a gyszer miatt" egy másik orvos már úgy veszi, h de.
Nekem minden ambuláns lapomra, ráírták, hogy 50 perces pszichoterápia, gondolom a finanszírozás miatt. Az igazság az volt, hogy attól függően töltöttem X vagy Y percet a folyosón tök egyedül, hogy éppen mennyit késett az orvos a megbeszéltekhez képest. Aztán percek alatt megkaptam a receptet, azzal a szöveggel, hogy ugye nem kéri az ambuláns lapot nyomtatva. Én meg nagy naívan azt mondtam, hogy köszönöm nem, erre az EESZT-ben láttam, hogy a 8 hónap alatt milyen jó kis esszé alakult ki rólam. Minden megjelenésemnél 4-5 sor aktuális státusz különböző szövegekkel, a diagnózis maradt rajtam, úgy, hogy csak köszöntünk, és átvettem a receptet.
Igen. Vannak kamu diagok is. Egy depisnek AP felírása miatt adtak skizó diagot és más orvos skizónak hitte.
Idézet tőle: csivava112Idézet tőle: KleóJa, meg h ráírnak egy diagot azon célból, h bizonyos gyszert személyiségzavarra felírhassanak, mert ugye arra nem lehet. És hiába mondja, h "magának az nincs, csak a gyszer miatt" egy másik orvos már úgy veszi, h de.
Nekem minden ambuláns lapomra, ráírták, hogy 50 perces pszichoterápia, gondolom a finanszírozás miatt. Az igazság az volt, hogy attól függően töltöttem X vagy Y percet a folyosón tök egyedül, hogy éppen mennyit késett az orvos a megbeszéltekhez képest. Aztán percek alatt megkaptam a receptet, azzal a szöveggel, hogy ugye nem kéri az ambuláns lapot nyomtatva. Én meg nagy naívan azt mondtam, hogy köszönöm nem, erre az EESZT-ben láttam, hogy a 8 hónap alatt milyen jó kis esszé alakult ki rólam. Minden megjelenésemnél 4-5 sor aktuális státusz különböző szövegekkel, a diagnózis maradt rajtam, úgy, hogy csak köszöntünk, és átvettem a receptet.
Igen. Vannak kamu diagok is. Egy depisnek AP felírása miatt adtak skizó diagot és más orvos skizónak hitte.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.04., 14:48Idézet tőle: Vásárhelyi BeusIdézet tőle: KiscsillagVolt egy valaha tartósan pszichotikus tüneted? Hallucináció? Téveszme?
igen. most beszéltem apósommal, szerinte nem merik vállalni az orvosok a felelősséget, de menjek be és kérjek kevesebbet. Sőt, ő is azt mondta, hogy itthon egyedül csökkenthetném, amig érzem (nyilván nem fogom abbahagyni, kemény leckéket kaptam ezért)
Kizártnak tartom, hogy ne lehetne lassan csökkenteni remisszióban. Gyorsat ne is akarj, mert megvonási tüneted lehet, amit tünetként értelmeznek és újra felemelik.
Nekem max adag Seroquelt 10 hónap alatt nullázták le. Utana évekig csak antidepit adtak és nyugtatót. Végül azt sem. Bipolos tünetek miatt indult újra a kezelés, de akkor sem kórházban.
Idézet tőle: Vásárhelyi BeusIdézet tőle: KiscsillagVolt egy valaha tartósan pszichotikus tüneted? Hallucináció? Téveszme?
igen. most beszéltem apósommal, szerinte nem merik vállalni az orvosok a felelősséget, de menjek be és kérjek kevesebbet. Sőt, ő is azt mondta, hogy itthon egyedül csökkenthetném, amig érzem (nyilván nem fogom abbahagyni, kemény leckéket kaptam ezért)
Kizártnak tartom, hogy ne lehetne lassan csökkenteni remisszióban. Gyorsat ne is akarj, mert megvonási tüneted lehet, amit tünetként értelmeznek és újra felemelik.
Nekem max adag Seroquelt 10 hónap alatt nullázták le. Utana évekig csak antidepit adtak és nyugtatót. Végül azt sem. Bipolos tünetek miatt indult újra a kezelés, de akkor sem kórházban.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.04., 14:42Idézet tőle: csivava112Idézet tőle: KiscsillagHa elvette a gyszert, elveheti a diagot is. Ha mégsem, akkor más doki kell mert rajtad ragadhat ez a diag.
Mit jelent az, hogy elveszi a diagot? Kiad egy új ambuláns lapot és azon m5ár nem szerepelteti?
Igen.
Idézet tőle: csivava112Idézet tőle: KiscsillagHa elvette a gyszert, elveheti a diagot is. Ha mégsem, akkor más doki kell mert rajtad ragadhat ez a diag.
Mit jelent az, hogy elveszi a diagot? Kiad egy új ambuláns lapot és azon m5ár nem szerepelteti?
Igen.
Idézet tőle: csivava112 ekkor: 2021.01.04., 11:06Itt egy pszichológus doktori védése, a skizofrénia és a stigmatizáció témaköréről. Ebben van szó munkavállalásról, gyermekvállalásról. 150 oldal PDF-ben, de nagyon érdekes. És egyben szomorú olvasmány is, hogy Magyarországon hogyan lehetetlenítik el a skizofréniával diagnosztizáltak életét, hogyan veszik el a jövőjüket.
Itt egy pszichológus doktori védése, a skizofrénia és a stigmatizáció témaköréről. Ebben van szó munkavállalásról, gyermekvállalásról. 150 oldal PDF-ben, de nagyon érdekes. És egyben szomorú olvasmány is, hogy Magyarországon hogyan lehetetlenítik el a skizofréniával diagnosztizáltak életét, hogyan veszik el a jövőjüket.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2021.01.04., 10:55mondjuk ez a gyerektéma, hát, nem tudtuk volna vállalni! ebben a megyében nem is támogatják. itt azt mondták, 5év alatt egyetlen ilyen diagnózisú beteg vállalt gyereket, az is János kórházban feküdt 9 hónapot a baba mama programban és csak igy lehet. Pesten meg szüljél nyugodtan, csak olyan kórházban, ahol van áteri oshztály is.
mondjuk ez a gyerektéma, hát, nem tudtuk volna vállalni! ebben a megyében nem is támogatják. itt azt mondták, 5év alatt egyetlen ilyen diagnózisú beteg vállalt gyereket, az is János kórházban feküdt 9 hónapot a baba mama programban és csak igy lehet. Pesten meg szüljél nyugodtan, csak olyan kórházban, ahol van áteri oshztály is.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2021.01.04., 10:46csivava, amúgy ez igy is volt az elmúlt másfél évben is. Tavaly nyáron feküdtem volna be csökkentésre, váltásra, gyereket terveztünk. De mivel elköltöztünk (kényszer hatására), egyik projekt sem lett.
csivava, amúgy ez igy is volt az elmúlt másfél évben is. Tavaly nyáron feküdtem volna be csökkentésre, váltásra, gyereket terveztünk. De mivel elköltöztünk (kényszer hatására), egyik projekt sem lett.
Idézet tőle: csivava112 ekkor: 2021.01.04., 10:27Idézet tőle: Vásárhelyi Beusnna.
szerdára összeszedem magam és bemegyek.
Ki kell találnom, hogy fogalmazhatnék úgy, hogy teljesen átjöjjön, mit is érzek.
Szerintem azt mindenképpen fogalmazd meg, hogy szeretnél dolgozni, szeretnél aktívabb, kevésbé fáradékony lenni, hátha értékelik, hogy vannak céljaid és motivált vagy.
Idézet tőle: Vásárhelyi Beusnna.
Ki kell találnom, hogy fogalmazhatnék úgy, hogy teljesen átjöjjön, mit is érzek.
Szerintem azt mindenképpen fogalmazd meg, hogy szeretnél dolgozni, szeretnél aktívabb, kevésbé fáradékony lenni, hátha értékelik, hogy vannak céljaid és motivált vagy.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2021.01.04., 10:19nna.
nna.
Idézet tőle: csivava112 ekkor: 2021.01.04., 09:45Idézet tőle: KleóJa, meg h ráírnak egy diagot azon célból, h bizonyos gyszert személyiségzavarra felírhassanak, mert ugye arra nem lehet. És hiába mondja, h "magának az nincs, csak a gyszer miatt" egy másik orvos már úgy veszi, h de.
Idézet tőle: KleóJa, meg h ráírnak egy diagot azon célból, h bizonyos gyszert személyiségzavarra felírhassanak, mert ugye arra nem lehet. És hiába mondja, h "magának az nincs, csak a gyszer miatt" egy másik orvos már úgy veszi, h de.
Idézet tőle: csivava112 ekkor: 2021.01.04., 09:39Idézet tőle: Robo-sanEgy néhány példa a pszichiátria hazugságaira: a skizofréniának van ún. negatív szakasza, amiben a beteg érzelmileg elsivárosodik... nem a skizofréniának van ilyen szakasza, hanem a kapott gyógyszereknek ez a mellékhatása. 2: a skizofréniánál "társbetegségek" alakulnak ki. Szintén gyógyszermellékhatások révén alakulnak ki "társbetegségek", a skizofréniáról szóló elméletekbe eleve beleszőtték a pszichiátria tisztára mosdatását. egy pszichiáternek sosincs felelőssége semmiben, még halálesetnél sem, rajta van a mellékhatásoknál a hirtelen halál vagy sem? Mindenért a beteg maga viszi el a balhét. Az elmeorvosi szakértő szerint egy skizofrénnek pszichoterápia sem kell, csak gyógyszer. Tehát semmi segítséget nem kap, de ha valami nem tetszik, egyből jön a gyámság.
100%-ban így gondolom én is.
Idézet tőle: Robo-sanEgy néhány példa a pszichiátria hazugságaira: a skizofréniának van ún. negatív szakasza, amiben a beteg érzelmileg elsivárosodik... nem a skizofréniának van ilyen szakasza, hanem a kapott gyógyszereknek ez a mellékhatása. 2: a skizofréniánál "társbetegségek" alakulnak ki. Szintén gyógyszermellékhatások révén alakulnak ki "társbetegségek", a skizofréniáról szóló elméletekbe eleve beleszőtték a pszichiátria tisztára mosdatását. egy pszichiáternek sosincs felelőssége semmiben, még halálesetnél sem, rajta van a mellékhatásoknál a hirtelen halál vagy sem? Mindenért a beteg maga viszi el a balhét. Az elmeorvosi szakértő szerint egy skizofrénnek pszichoterápia sem kell, csak gyógyszer. Tehát semmi segítséget nem kap, de ha valami nem tetszik, egyből jön a gyámság.
100%-ban így gondolom én is.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.01.04., 09:26Egy néhány példa a pszichiátria hazugságaira: a skizofréniának van ún. negatív szakasza, amiben a beteg érzelmileg elsivárosodik... nem a skizofréniának van ilyen szakasza, hanem a kapott gyógyszereknek ez a mellékhatása. 2: a skizofréniánál "társbetegségek" alakulnak ki. Szintén gyógyszermellékhatások révén alakulnak ki "társbetegségek", a skizofréniáról szóló elméletekbe eleve beleszőtték a pszichiátria tisztára mosdatását. egy pszichiáternek sosincs felelőssége semmiben, még halálesetnél sem, rajta van a mellékhatásoknál a hirtelen halál vagy sem? Mindenért a beteg maga viszi el a balhét. Az elmeorvosi szakértő szerint egy skizofrénnek pszichoterápia sem kell, csak gyógyszer. Tehát semmi segítséget nem kap, de ha valami nem tetszik, egyből jön a gyámság.
Egy néhány példa a pszichiátria hazugságaira: a skizofréniának van ún. negatív szakasza, amiben a beteg érzelmileg elsivárosodik... nem a skizofréniának van ilyen szakasza, hanem a kapott gyógyszereknek ez a mellékhatása. 2: a skizofréniánál "társbetegségek" alakulnak ki. Szintén gyógyszermellékhatások révén alakulnak ki "társbetegségek", a skizofréniáról szóló elméletekbe eleve beleszőtték a pszichiátria tisztára mosdatását. egy pszichiáternek sosincs felelőssége semmiben, még halálesetnél sem, rajta van a mellékhatásoknál a hirtelen halál vagy sem? Mindenért a beteg maga viszi el a balhét. Az elmeorvosi szakértő szerint egy skizofrénnek pszichoterápia sem kell, csak gyógyszer. Tehát semmi segítséget nem kap, de ha valami nem tetszik, egyből jön a gyámság.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.01.04., 09:10lényegében minden antipszichotikumnak ugyanaz a hatása elvileg: megszünteti a hallucinációkat. az orvos csak abban dönt, milyen mennyiségű és milyen súlyosságú mellékhatást szán a páciensnek, hogy azzal folytassa az életét. és általában vastagon fog a ceruzájuk. a gyógyszergyártóknak is kedvezni kell, ugye. kb. abból üdül tenerifén, hogy te otthon döglődsz.
lényegében minden antipszichotikumnak ugyanaz a hatása elvileg: megszünteti a hallucinációkat. az orvos csak abban dönt, milyen mennyiségű és milyen súlyosságú mellékhatást szán a páciensnek, hogy azzal folytassa az életét. és általában vastagon fog a ceruzájuk. a gyógyszergyártóknak is kedvezni kell, ugye. kb. abból üdül tenerifén, hogy te otthon döglődsz.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.01.04., 09:05bár köztudomású, hogy az antipszichotikumok a legrongább szerek, szinte kivétel nélkül túltolják őket, a "biztonság kedvéért". a lényeg, hogy nekik ne legyen több gondja velük. de hogy mit szenved eközben a nyavalyás, hidegen hagyja őket.
bár köztudomású, hogy az antipszichotikumok a legrongább szerek, szinte kivétel nélkül túltolják őket, a "biztonság kedvéért". a lényeg, hogy nekik ne legyen több gondja velük. de hogy mit szenved eközben a nyavalyás, hidegen hagyja őket.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.01.04., 09:01előfordul. amúgysem hiszek a skatulyázós diagnosztikai rendszerükben. sajnos, csak utópia marad az a nézet, hogy az ember nem diagnózisok halmaza, egységben kellene tekinteni, és akként foglalkozni vele. de nekik csak diagnózisok vagyunk, amikre nagyjából vaktában lövöldöznek a gyógyszerekkel. csodaszámba megy, ha valakinek "eltalálják a gyógyszerét", azt hiszem, így mondják. kábé, mint a szembekötősdi játéknál. nem lehet csodálkozni hogy kiégnek, azon annál inkább, hogy ezt is rajtunk vezetik le. bár, mondjuk, ki máson?
előfordul. amúgysem hiszek a skatulyázós diagnosztikai rendszerükben. sajnos, csak utópia marad az a nézet, hogy az ember nem diagnózisok halmaza, egységben kellene tekinteni, és akként foglalkozni vele. de nekik csak diagnózisok vagyunk, amikre nagyjából vaktában lövöldöznek a gyógyszerekkel. csodaszámba megy, ha valakinek "eltalálják a gyógyszerét", azt hiszem, így mondják. kábé, mint a szembekötősdi játéknál. nem lehet csodálkozni hogy kiégnek, azon annál inkább, hogy ezt is rajtunk vezetik le. bár, mondjuk, ki máson?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.01.04., 08:54Ja, meg h ráírnak egy diagot azon célból, h bizonyos gyszert személyiségzavarra felírhassanak, mert ugye arra nem lehet. És hiába mondja, h "magának az nincs, csak a gyszer miatt" egy másik orvos már úgy veszi, h de.
Ja, meg h ráírnak egy diagot azon célból, h bizonyos gyszert személyiségzavarra felírhassanak, mert ugye arra nem lehet. És hiába mondja, h "magának az nincs, csak a gyszer miatt" egy másik orvos már úgy veszi, h de.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.01.04., 08:52a kis, szadista utánpótlást meg kinevelik a nagy öregek. volt szerencsém hozzájuk az elmúlt években 2x is.
a kis, szadista utánpótlást meg kinevelik a nagy öregek. volt szerencsém hozzájuk az elmúlt években 2x is.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2021.01.04., 08:49pont erre gondoltam. bőven praktizálnak, akik még a régi rendszerben kezdték. és most próbálnak az új felé törleszkedni. bár nagyjából mindegy is, ameddig megvan a politikai pszichiátria eszköztára, és mélyen bevésődve működnek a régi reflexek a társadalomban, addig elemükben is érzik magukat.
pont erre gondoltam. bőven praktizálnak, akik még a régi rendszerben kezdték. és most próbálnak az új felé törleszkedni. bár nagyjából mindegy is, ameddig megvan a politikai pszichiátria eszköztára, és mélyen bevésődve működnek a régi reflexek a társadalomban, addig elemükben is érzik magukat.