Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizofrénia 3.5

Ezért írtam, h készségfejlesztés vinne előre. Ezt gyszertől nem várhatod. Hiába variálod, erre nem megoldás.

igazából nem is szoktam probálkozni

Nem tudok miről beszélni a  nőkkel,szorongok ha beszélni kell velük nincs közös témám

Barátnő hiányára nem jó a gyszer.

Anyukád mivel váltja ki a nyugtalanságot? 

Erre sem jó a gyszer. A kapcsolatotokon kell javítani.

Barátnő hiányára nem jó a gyszer.

Anyukád mivel váltja ki a nyugtalanságot? 

Erre sem jó a gyszer. A kapcsolatotokon kell javítani.

Azért van rossz kedvem mert még mindig nincs barátnőm,alapból rossz a kedvem. nyugtalan meg szorongós az anyukám miatt van

Kharzak! 

Legalább azt leírhatnád, h mi okoz nyugtalanságot, mitől szorongsz, mi okoz rossz kedvet? A rossz érzéseknek van oka, lehet vmihez kötni és akkor lehet tenni ellene vagy el kell fogadni, h az ember nem érzi magát mindig jól.

Nekem sem hat a gyszer. Este álmos voltam, nem érzek eufórikus boldogságot attól, h fel kell kelnem, nyugtalanít, h sok munkám lesz ma. Szorongok attól, h lebasznak. Ha beveszem most a Lamolepet, mikor hat? 

Idézet tőle: Kleó

Na, kb. ezt akartam én is mondani. A 4 fal között nem lehet ismerkedni, meg jó volna dolgozni is, mert nehéz úgy kezdeni, hogy "meghívhatsz egy kávéra, aztán megdugnálak".

Rehabon, kórházban, nappali kórházban, klubfoglalkozáson ismerkedéshez szükséges készségeket is tanulhatnál és ott ismerkedni is lehet.

Igaza van Kleónak. Gyere és dugjunk szöveggel semmire nem jutsz.

Ok nélküli boldogságot csak a drogok okoznak.

Ezek a gyógyszerek nem arra vannak, h eufórikus boldogságot okozzanak. Van vmi olyan dolog, esemény, elfoglaltság az életedben, aminek örülni lehet? Ha nincs, akkor ne várj jó kedvet. 

Kb semmit nem érzek a szuritól,még rosszab is a közérzetem

13:32-kor álmos voltál és szédültél. 17:48-kor (4!!! órával később) írtad, h nyugtalan és izgatott vagy... Mi a jó büdös francot csinálsz azon kívül, hogy állandóan figyeled magadat??? És amúgy /pill. hogy vagy? 😀

Na, kb. ezt akartam én is mondani. A 4 fal között nem lehet ismerkedni, meg jó volna dolgozni is, mert nehéz úgy kezdeni, hogy "meghívhatsz egy kávéra, aztán megdugnálak".

A betegséged miatt vagy nyugtalan, nem a gyógyszertől. Ha ennyi sem hat eléggé, akkor nem gyógyszeres megoldást kell mellé keresni és ezeket fix adagban szedni.

Ha az utóbbi időben a felírtnál több nyugtatót szedtél és most visszatértél a szokásos adagra, akkor attól vagy nyugtalan.

nem érzek semmit az injekciótol csak a mellékhatást,nyugtalanság,izgatottság mikor múlik el ez és mikor kezd el hatni?

Eddig a szorongás és a nyugtalanság zavart, most annak örülj, h többet kapsz, jobban nyugtat. Sajnos olyan gyszer nincs, ami erősen nyugtat, de nem álmosít. 

Igen.de szerintem nem kellene ennyi fajta

Most újra 3 féle (Szuri, Kventiax és Amitrex) antipszichotimuot kapsz? 

Igen meg amitrex rivotrilt is

Elmúlik. Sajnos a szorongást jól csökkentő szerek álmosítanak. Kventiaxot és az Anafranilt is kapod mellé? 

ma adták be nekem a fluanxol depot injekciót,1 ampullát de viszont álmos vagyok tőle és szédülök ez elmúlik?

Ismerkedni az tud, aki kimozdul a lakásból és megfelelő szociális készsége van. Emiatt is javasoltam, h olyan ellátóhelyet keress, ahol e téren is fejlődni tudsz. Ehhez nem elég a gyógyszer, de egy fix dózisban szedett gyszer is fontos.

Elvagyok keseredve,másoknak ilyenkor már csinádja van különélő életet élnek a szüleitől. volt nekik vagy 100 barátnőjük.

Azt nem értem minek szedek gyógyszereket,ha nem tudok normális életet élni velük mások meg igen. ez a kventiax nekem olyan mint a c-vitamin,nem altat ugyanúgy feszült vagyok. holnap megyek az orvosomhoz időpontra.

A kérdés meg is fordítható. Injekció mellé minek ennyi Ripedon? A lényeg az, h nem értem, h miért adott 2 antipszichotikumot. 

Idézet tőle: Vásárhelyi Beus

4 nap eltelt. Sokkal több energiám van, pedig csak 1mgal szedek kevesebbet!

Alig várom, mi lesz 2 hét múlva.

Kezd visszajönni a memóriám, nem vagyok fáradt napközben (csak ha keveset alszom), nevettem is sokat és mosolyogtam is. 🙂

De jó! Nekem is azonnal érezhető volt a hatás, amikor el lehetett hagyni. Szerintem a Ripedon/Perdox-ból nem is szabadna tartósan 6 mg/nap adagolást alkalmazni, mert egyszerűen tönkreteszi az életet. 

Azt a doki nem mondta, hogy ilyen brutál adag Ripedon mellé miért kell injekciót is kapnod? Mert a Ripedon nagyon erős önmagában is.

Nekem is a kicsi adag AP jött be, ennyi év távlatából ki merem jelenteni. 3mg Perdox, ezt is 2 mg-ra akarom csökkenteni, csak most a vírus miatt nálunk nincs áter, csak erecept felírás.

Az elején 10mg Olanzapine- szedtem, az hagyján, hogy nem használt, de még fáradt is voltam egész nap. 

4 nap eltelt. Sokkal több energiám van, pedig csak 1mgal szedek kevesebbet!

Alig várom, mi lesz 2 hét múlva.

Kezd visszajönni a memóriám, nem vagyok fáradt napközben (csak ha keveset alszom), nevettem is sokat és mosolyogtam is. 🙂

A kettő együtt nekem nagyon bevált!

Egy-két napig szorongtam, mert próbáltam elhagyni a 0.5ös Rivotrill tabletta nak a negyedét, amit szedtem. Szerintem ezért szorongtam, mert most hogy megint szedem, nem szorongok. Egyébként lövésem sincs miért szorongtam, talán nem is szorongás, hanem depi volt? Az kettőt sohasem tudom egyértelmüen szétválasztani. De rossz volt. Még nem sikerült feliratnom a lamolepet, sztem egy próbát megér! Antipszichotikumot egyszer kaptam Gabótól a legcsekéjebb adagtól, azt is negyedeltem., mintha kikloffolták volna az agyamat, úgy érreztem magam. ( 1999-ben egyetlen egyszer még kaptam amikor korházban voltam, de azt hogy leszedjenek a drogról, Csernus kezelt) Nekem a Brintellix bevált, de az akrivitásoim és a kedélyem nem mondható teljesen egyenletesnek... A Brintellixről csak szuprlativuszokban tudok beszélni, 5 mg ot szedek és jól vagyok, csak felmerült bennem az hogy meglehet ha jobb lenne ha Lamolepre váltanék. 

egy harmaddal lesz kevesebb csak! 6mg-ról 4-re, az is este. Nem gond, nem akarok remegni, ha kell, reggel beveszem az akinetont, de mostanra már biztos vagyok abban, hogy rá fogok kérdezni.

nagyon óvatos vagyok, viszont nem kellett volna ennyi időn át ilyen sokat szedni, ezt az orvos is megmondta (ua akinél utoljára voltam és akkor ellenséges vovlt), igy már hozzászoktam. De ezt is csak halkan megjegyezve merte mondani.

Nekem mindig Kemadrint javasol a neurológus, de a dokim azt mondja: na ne! És inkább csökkenti az AP-t. Szóval ha kevesebb az AP, lehet h nem kell anti-Parkinson gyszer.

Idézet tőle: kharzak

Sokat sirtam eddig szerintem a koltozkodes miatt sok stresszt es szorongast okoz nekem.megszoktam mar ezt a helyet nem akarok mashova menni de muszaly.sirok folyamatosan kerlek segitsetek hogy mitol van es hogy gyozhetnem lw

Az új és ismeretlen hely, meg a régi és megszokott környezet váltása valóban rossz. De kis idő múlva megszokja az ember. Próbáld meg berendezni a te részedet úgy, ahogy a régi helyen volt kb., az segít valamelyest.

Sztem is így lesz a legjobb. Annak legslább nincs mellékhatása. Ripedon nélkül élénkebb leszel.

az lesz a biztos, hogy két hét felezés után felhivom őket és megkérdezem.nem akarom magam elrontani...

Erre kérdezz rá vagy Ripedon elhagyás után próbáld ki Akineton nélkül. Ha nen tapasztalsz parkinzonos tünetet, el lehet hagyni. 

Nekem fél oldali kéz remegés volt. Gyakran csoszogó, darabos járást okoz. 

Ilyen mellékhatása a Ripedonnak és a szurinak is lehet. Ha neked csak a Ripedonnak volt ilyen mellékhatása, akkor nem lesz rá szükség.

Nekem 1x2 mg Ripedonnak nem volt. Olanzapinnak sem. Seroquep Xr max adagnál volt, de nem folyamatosan, emiatt nem kaptam Akinetont.

Volt egy kutatás, ahol laikusok a mellékhatásokat is a pszichés betegség tünetének vették. Pl fokozott nyálképződést.

Akineton + AP fokozza a tardív diszkinézia valószínűségét. 2 AP kombinációja is. Ez tartós szedésnél alakulhat ki és nem mindig visszafordítható.

úgy érted, lehet, hogy rángatózni fogok?? 🙁 vagy mire figyeljek?

Lehet a szuri miatt meg kell hagyni. Ha nincs parkinzonos tüneted Akineton nélkül, akkor elhagyható. 

Kiscsillag. Ripedon 2mg és akineton 2mg.

Először a ripedont kell felezni.

Akartam is már kérdezni, hogy mikor teljesen elhagyom ezt a 2mg Ripedont, akkor is kell az akineton vagy jól gondolom és akkor majd az sem?

csivava: szerintem is minden szupi :))

Nekem úgy ment az elhagyás, hogy amikor pl. már reggel nem kellett bevennem Ripedont, akkor reggelre már Akineton sem kellett. Elvileg az Akineton a Ripedon kísérőgyógyszere, a Parkinsonos mellékhatásokat szünteti meg.

Kiscsillag. Ripedon 2mg és akineton 2mg.

Először a ripedont kell felezni.

Akartam is már kérdezni, hogy mikor teljesen elhagyom ezt a 2mg Ripedont, akkor is kell az akineton vagy jól gondolom és akkor majd az sem?

csivava: szerintem is minden szupi :))

képzeljétek!!!

Ma bementem (egyedül bevezettem a városba amúgy) és kivártam a sorom... 3 órát vártam!

De megérte. a reggeli gyógyszerem lépésenként elhagyhatom. Két hétig felezem, aztán teljesen.

Az injekción a férjem gondolkodik, én már elégedett lennék a havi osztással is, a három heti helyett (múltkor ettől lettem nagyon rosszul).

És megmaradt a munkám is. Egy igenre várok, a férjemtől, és akkor szintet léphetek. Alaposan át kell gondolni. Mire jut majd energiám és mire nem...

:DDD

Akkor ez a mai nap a Te napod volt Beus! 🙂 De jó, hogy csökkentik!

Szuper! 

Melyik a reggeli gyszered? 

képzeljétek!!!

Ma bementem (egyedül bevezettem a városba amúgy) és kivártam a sorom... 3 órát vártam!

De megérte. a reggeli gyógyszerem lépésenként elhagyhatom. Két hétig felezem, aztán teljesen.

Az injekción a férjem gondolkodik, én már elégedett lennék a havi osztással is, a három heti helyett (múltkor ettől lettem nagyon rosszul).

És megmaradt a munkám is. Egy igenre várok, a férjemtől, és akkor szintet léphetek. Alaposan át kell gondolni. Mire jut majd energiám és mire nem...

:DDD

Sokat sirtam eddig szerintem a koltozkodes miatt sok stresszt es szorongast okoz nekem.megszoktam mar ezt a helyet nem akarok mashova menni de muszaly.sirok folyamatosan kerlek segitsetek hogy mitol van es hogy gyozhetnem lw

Te tudod, hogy mi aggaszt.

szerintetek a költözés miatt vagyok feszengős,kicsit furcsa állapotba? Mert szerintem igen

Sztem csökkenteni fog, ha ezt már egy ideje szeded. Pláne, ha tudod idővel emelni. Néha a kombináció jobb. 

Idővel sztem benne lenne a drnő a cisordinol csökkentésben is, ahogy kivettem. Nem biztos, hogy kell kórház, vagy ha lesz is, hátha azt is le lehet alkudni. Körülbelül ilyen alkudozás tárgya itt minden, úgy vettem észre. Nagyon pszichiáter, de rá lehet venni erre-arra. Ha meg végképp nem tudunk egymással mit kezdeni, irány Pest. De remélem, megoldható itt is sok minden. Aztán lehet, hogy végül úgyis Pesten kötök ki, csak idő kérdése. Ki tudja? De egyelőre ez közelebb van, az is jó, ha valamit variál a gyógyszeren, hogy élhetőbb legyen. Ma eddig egész tűrhető.