Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizofrénia 3.5

Nemcsak ez volt ennél a dokinál. Elhagytam (szatyrostul) gyszert. Rám fogta, h beszedtem. Aztán ezt Anyu végül tisztázta. Ő elhitte. Elment a trafikba és ott másnap meglett. Több félreértés is volt, nem engedte tisztázni. Pozitív tapasztalatom is volt vele, de összességében több volt negatív. A tartós túlgyógyszerezés viszont nyomós ok volt váltásra. 

Bnőm mindig irigyelt, h minimáladagon vagyok. Hiába mondtam, h mi megállapodtunk abban, h amikor jól vagyok keveset szedek, ha rosszul, akkor jelzem. Ezért lehetett minimalizàlni.

Rám irigy? Bezzeg nekem jó orvosom van? Ő is mehetett volna oda terápiára, orvoshoz....ja, fizetni nem akart. Értem. Akkor mégsem olyan jó nekem? 

Sztem van olyat eset, amikor nagyon is indokolt a kórház. Utána ambulánsan érdemes olyan orvost keresni, aki nem gyógyszerezi túl. Azt szedni. Ha nem hat, emelni. Eleve elkerülni a kórházat. 

Gondnokságot nem tudom, h ki, mikor és miért indít el. Gondolom a kórház, ha gyakran bekerül a beteg. 

Voltak nekem is rossz kórházi élményeim, ezek részben a gyógyszerezésből, részben a környezetből adódtak, részben ápolónől,  de emellett amennyire tellett tőlem, próbáltam "viselkedni", nem összeférhetetlen lenni és így összességében nem láttam visszaélést esetemben.

Olvasván téged, sztem eleget tettél ebbe az ügymenetbe, ilyenkor ami célszerű:kizárni ezt a kapcsolatot.

Én amiatt vagyok pipa a kórházi orvosokra mert nem kérdezik meg a beteget arról, h milyen gyszeres tapasztalata van, mi hatott korábban és mi nem, mit tudott tolerálni, mit nem. Aztán ambulánsan arra hivatkoznak (gyakran), h átállításhoz kórház kell. Skizókat pedig szeretik indokolatlanul magas adaggal kezelni. 

Bnőmnél is volt régebben 1-2 olyan eset, amikor Anyukáva összeveszett és ráhívták a mentőt. Ilyenkor be sem vitték vagy bevitték, beszélgettek vele és mehetett haza. Lehet volt olyan is, h benn fogták indokolatlanul.

De az esetek 99%-ban indokolt volt bevinni. Indokolt volt kezelni. Kh megkérdezhetnè, h melyik AP-t tudja tolerálni. Neki Tegretol nem okozott mellékhatást. Lehet mellé elég lett volna kis adag AP is.

Nem kérdezgették, adtak amit gondoltak. Ambulánsan jobb állapotban sem igazán akarták csökkenteni.

Megértem, h ez szar volt, szar így. De nem hiszem el, h nem lehetett volna találni egy magándokit, aki jó állapotban mert volna adagot csökkenteni és meg lehetett volna állapodni abban, h ha előjön a mánia, akkor átmenetileg emelnek. Olyankor 3 napig is ébren van gyszer nélkül. 10-20 mg Olanza sem csapná agyon.

Szidja a rendszert, a kórházat, nem humánusan bánnak vele kh-ba. Ezt értem és igaz is. De erre nem az lenne a megoldás, h szedi (keveset, ha jól van, sokat ha nincs jól) és akkor be sem kerülne? 

Kh meg gondolom gyors "eredményt" akar, ő is sietett haza. Gondolom ezért is adtak sok gyszert, előbb hat.

Szóba sem jött volna gondnokság, ha nem kellett volna ennyiszer bevinni. Volt olyan év, h 10 x bevitték + 2x toxikológia + 3x detox.

Most a gondnokság is folyamatban. Sztem így sem tudják otthonba tenni mert nincs leszázalékolva (nem egyezik bele) és ha leszázalékolnák sem kapna vagy csak keveset. Otthonok pedig tudtommal fizetősek.

Ő miért nem érti, h féltjük utcán? Miért nem érti, h mindenkinek elfogyott a türelme, nem tudja, nem akarja már eltartani, befogadni? Àtjött, 20 x kért piát. 20 x mondtam nemet, akkor is csak kérte, kérte. Felíratta a nyugi bogyót, 5 nap alatt beszedte a havi adagot. Utána hozzám járt gyszerért. Nem akarta megérteni, h véges a készletem.

AP-t miért nem szedi? Szerinte nagyon káros, veszélyes, hirtelen halált okozhat. Erre hiába mondjuk, h a sok pia, napi 20 db Rivó is káros. Még károsabb. Az neki jó.

Ja, AP kiüti. Azért sem akarja szedni. Az nem zavarja, h 5 nap alatt bevett 1 üveg Rivó is kiüti.

A baba mellett 4-5 nap alatt bevett 50 db Rivót. Éjjel nappal aludt. Pasija vett ki szabit. Napokig rá sem nézett a gyerekre..

Na ez az, ilyesmiről írok én is.

Emlegetett ismerősömnek, mikor kórházba került, felajánlottam, hogy beviszek vmit, ami kell vagy meglátogatom.

Visszaírt, hogy cigit hozhatok, "utána lekophacc". Nyilván nem mentem be így.

Mikor megint felbukkant, már szerelmi téveszmésen, azt is a szememre vetette, miért nem látogattam meg bent.

Szval engem is érdekel, mi a megoldás ilyenkor, mert az se stimmel, hogy én vagy a szülei vagy a barátai vagy bárki a szar, ha lép valamilyen irányba. Én bizony szóltam a  szüleinek, mikor a sokadik paranoid sztori jött elő.  Ugyanez Csillag, amit írsz: összehord mindenfélét. Aztán simán lehet, van, aminek van alapja, de miután engem "látott" itt-ott és fröcsögve káromkodott velem, hogy én hogyan csaltam őt meg pár éve(sehogy), erős kétségeim támadtak.

Visszaélés. Ilyen is van. Sztem gyakori. Többek között indokolatlan túlgyógyszerezés miatt hagytam ott az egyik orvosom. Anyu panaszkodott, h veszekszek vele (zavar, h részeg, hangos a tv stb). Hozzátette, h bnőmmel is összevesztem. Dokit nem érdekelte, h mi a bajom. Gyszert emelt. Leszarta, h azért vesztem össze az egyik bnőmmel mert nem szerettem volna szexelni vele, járni sem. Csak barátkozni. Bnőm részegen nem fogadta el a visszautasítást, újra nemet mondtam. Újra fogdosni kezdett. Végül elfogyott a türelmem és kiabáltam vele, h hagyjon békèn. Elaludt. Másnap hazament és elküldött a f@szba, nem akar többet látni stb.

Ezek szerint, ha nem akarok szexelni vkivel, akivel nem járok, akkor gyógyszert kell emelni?

Bnőm:

Mániás, iszik, paronoiás. Jelenleg utcán él, kéreget. Netes cikkben jelent meg, h vki gyerekét el akarta venni, azt hitte, h az övé. Ő kb 2 éve szült, nem volt megfelelő a lakáskörülmény, magára hagyta a babát míg az utcán koldult, antipszichotikumot nem szedte, nyugtatót durván abúzálta. Emiatt elvették a babát. Nem érti, h miért javasoltunk elvonót terhesség alatt.

Később részegen csikket dobott a kukába, nem vette észre, h nem oltotta el. Felgyulladt a lakás...nálunk míg nem figyeltem, begyógyszerezett. Elaludt cigivel a kezében. Kiégett az ágytakaró. Anyu szúrta ki, próbálta kivenni a kezéből, erre anyuval kiabált, neki állt feljebb. Felkelteni nem lehetett, itthagyni nem mertük (újra begyógyszerezhet, nincs kulcs stb). Mentő. Toxikológia. Mi voltunk a szemetek.

Nem érti, h miért viszik be állandóan a kórházba, nem érti, h miért vették el a gyerekét, nem érti, h miért nem adják vissza, nem érti, h mi bajunk azzal, h iszik, nem érti, h mi bajunk azzal, h utcán él, kéreget. 

Összehord mindenfélét, téveszmés, paranoiás. Azt mondja, h a családsegítős azért vette el a gyereket mert neki nincs és kell az övé. Exének biztosan van másik lakása, csak titkolja. Neki azért vas szagú a haja mert éjjelente titokban el szokták vinni sokkolni. Gyereke tuti cigányoknál van és már megölték.

Erre mi a megoldás, ha nem gyógyszer és kórház?

Magában nem ismeri el.

Van olyan, amikor a part szakad tényleg....egyik exem gyógyszer nélkül agresszív, mindenfele "látott engem", ahol nem is jártam, féltékenységi "őrülete" volt(ebből eredő fals szidalmazások), totál érthetetlen hülyeségeket ír, nem dolgozik, stb....nem lehet vele boldogulni sajnos. Orvoshoz nem fog menni magától. Szval most vagy elviteti valaki (pl. a szomszédok, akikkel összeveszett vagy a haverjai, akikkel összeverekedett) vagy így marad. :S

Most akkor azért, mert ő beteg és jajjszegényke, el kell viselni, hogy pl. engem szidalmaz a téveszméje miatt?  Merthogy én is beteg vagyok, ember vagyok, akin rontott.

Totál patthelyzet, hogy akkor most mi legyen, mert így nem maradhat. 

Sztem nem lehet kárhoztatni azt, aki beviteti, merthogy "őneki semmi baja", így nem is keres/fogad segítséget.

Nem hiszem, hogy piszkálnák, ha pölö angyalokkal társalogna....nem pedig paranoid dolgai lennének. Nem volt ő pl. kiközösítve, csak hát ugye haverjaival is összeveszett, szüleivel is, stb....

persze, hogy a doktor bácsi mást fog mondani erről, a jól beállított gyógyszerről, meg a teljes életről fog papolni. a pszichiátriának mindenre van egy válasza a társadalom felé, és a saját páciensei felé, akinek nem az érdekeit nézi, hanem önjelölt lovagként megvédi tőlük a társadalmat. és még büszkék is rá. ki kérte meg őket rá? senki. ez nekik szorgalmi feladat, illetve van kin levezetni a szadista hajlamaikat, hogy így billenjen helyre a saját beteg lelkük egyensúlya. én nem a skizofréneket látom betegnek, hanem őket. egy súlyosan beteg társadalomban betegnek lenni csak az egészség jele lehet.

egyébként skizofrénia diagnózist csak merő rosszindulatból kap bárki is, annyira könnyen konvertálható lenne egy enyhébb diagra. ráadásul, amit én gondolok a skizofréniáról, azt most itt nem fogom kifejteni, mert nem annyira divatos hangoztatni. ezeket az embereket szopatják folyamatosan, hangokkal, téves gondolatokkal. az úgynevezett gyógyszer vagy elnyom valamit ezekből vagy nem. ha nem, akkor addig szedálják szerencsétlent, amíg nem csorog a nyála. kb. ez a skizofrénia. egy büntetődiagnózis. semmi köze semmiféle mentális betegséghez. ezeket az embereket ki akarják vezetni a társadalomból, és előbb-utóbb ki is fogják, a kérdés csak a mikor?

amennyiben pedig még benne van a társadalomban, abban sincs sok köszönet, mert sehol sem állnak vele szóba, mindenhol kiközösítik. egy látványpékség neki az egész. de mégis jobb, mint egy intézetben élve elrohadni, túlgyógyszerezve, gyámság alatt, ahogy a legtöbben járnak.

Idézet tőle: Avana

Skizoaffektív zavar esetleg?

A legtöbb skizofrén egyébként nem ismeri el, hogy skizofrén, ez is jellegzetes, ezt tőled függetlenül írom.

Amúgy nehéz lenne nem elismerni, amikor ezt a diagnózist ragasztják rá, és folyamatosan szedálják, meg havonta hurcibálják kontrollra. A külvilágnak lehet, hogy nem ismeri el, mert akkor a társadalom oldaláról is kapja a szopatást és a kirekesztést.

Idézet tőle: Wildflower5

Szia Kiscsillag!

Kérdezhetek ezzel kapcsolatban?

Az, hogy nem tudsz teljes munkaidõben dolgozni, az mit jelent? Fáradtság, vagy hogy jelentkezik?

Csak azért kérdem, mert engem már 7 éve kezelnek paranoid skizofréniával, de én napi 8-9 órát dolgozom és mellette gyereket nevelek, és emellett még képzem magam és még amatőr íróként is tevékenykedem.

De mindenkitől azt hallom, hogy ezzel a betegséggel nem nagyon tud dolgozni. Én ebből azt szűrtem le, hogy nekem nem is ez a bajom. Szerintem max bipol vagyok, vagy még az sem. Szerintem engem félrediagnosztizáltak.

Teljes munkaidőben dolgozok. Évekig volt másodállásom is. Olyan időszak is volt, amikor munka mellett tanultam is.

Ha több szedáló gyszert szednék, akkor nem tudnék teljes munkaidőben dolgozni mert nem tudnék felkelni, ébren maradni.

Skizoaffektív zavar esetleg?

A legtöbb skizofrén egyébként nem ismeri el, hogy skizofrén, ez is jellegzetes, ezt tőled függetlenül írom.

képzeljétek, sikerült:

elhagyhattam a reggeli ripedont teljesen, és 4 hetente kapom az injekciót!

már csak az utóbbitól szeretnék megszabadulni.

arra gondoltam, hogy először majd 4 hetente fél ampulla, végül semmi.

maradna az esti 4mg ripedon és a lamolep, akineton meg reggel este (ha még kell ennyi).

2ésfél hónap múlva kontroll.

Na mégegy dolog az állítólagos skizómról.

Egyrészt, már 12 évesen is volt állandó sírásig fokozódó rosszkedvem. De akkor azt hittem, a családi balhék miatt vagyok szomorú. A kocsmáros sörpirint írt fel erre a problémámra, heti 2x4 korsó adagolással.

Aztán egész életemet végigkísérte ez a szorongásos rosszkedv.

Az eddigi két pszichózisom depresszióval kezdődött, 15 kilo fogyas, majd halu. Elkezdtek mindkétszer AP vel kezelni, erre a halu azonnal megszűnt, a depresszió peddig a folyamatos sírásig fajult, erre kaptam antidepit, amitől elmúlt.

Szerintem ez simán lehet egy súlyosabb depi is, pszichotikus tünetekkel.

Szóval a pszichotikus tünetek mindig a depresszió részeként jelentkeztek, sosem anélkül.

Kicsit utánamegyek ennek, mert nekem nem mindegy, hogy depresszió, vagy skizó a diagom.

Szia Kiscsillag!

Kérdezhetek ezzel kapcsolatban?

Az, hogy nem tudsz teljes munkaidõben dolgozni, az mit jelent? Fáradtság, vagy hogy jelentkezik?

Csak azért kérdem, mert engem már 7 éve kezelnek paranoid skizofréniával, de én napi 8-9 órát dolgozom és mellette gyereket nevelek, és emellett még képzem magam és még amatőr íróként is tevékenykedem.

De mindenkitől azt hallom, hogy ezzel a betegséggel nem nagyon tud dolgozni. Én ebből azt szűrtem le, hogy nekem nem is ez a bajom. Szerintem max bipol vagyok, vagy még az sem. Szerintem engem félrediagnosztizáltak.

Jelentkeztem pszichoterápiára magánúton. Óvatosan adagolom, miért szeretném. Félek nem vállalnak. Egyenlőre csak gyermekkori bántalamazás, szorongás, pszichotikus tünetek, depresszió tüneteket adtam meg.

Amúgy van itt valaki, akinél skizónál segített a pszichoterápia?

Tartós táppénzt nem tartanak indokoltnak, kilépni pedig nem merek a bizonytalanra. Ha úgy megyek leszázalékolásra, h dolgozok, akkor nem hihető, h nem tudok dolgozni.

Sztem a mostani területemen félnének rehabosként alkalmazni. Rehab + minimálbér arányos része kevesebb lenne a mostani fizumnál. Sztem kb 60-70%-a.

Orvosom szerint nem százalékolnának le vagy alacsony kategóriaba raknának. 

Tapsztalatom szerint a rehab munka nem szúrja a szemüket, nekem is csak a papírt kell küldözgetni, és D kat. Bérminimumnál nem adnak többet, de itt vidéken ki lehet vele egészíteni a nyugdíjat. Egyébként szellemi munka, csak papíron egyszerű fizikai. 

Szív.

Tom.

Ok, köszi. Sajnos soxor dupláz.

Törlöm a 2.-at, oks?

Sztem mindenképp várj vele.

Ha képtelen lennék teljes munkaidőben dolgozni, akkor megpróbálnám.

15 nincs. Nem akarok dolgozni, de leszázalékolást sem szeretném, mert ha sikerül sem biztos, h olyan kategóriába tesznek, ahol elfogadható összeget adnak. Legjobb esetben is keveset kapnék. 4-6 órás munkát kellene vállalnom, de a leszázalékolás nehezítené. Beteg embert nehezebben vesznek fel, főleg "elmebeteget" szellemi munkára. Utána üzemorvosin sem titkolhatom, ott is bukhatom az állást.  

Már előtte munkanélkülin voltam, mert több hónap kemény erőfeszítés árán kirúgattam magam. 🙂 Okosan kell csinálni! Már ha nem akarsz dolgozni, és van min. 15 éved, mert annyi alatt nem éri meg.

Nekem sima táppénz felülvizsgálaton (nálunk 1 hónapnál hisszabb táppénz esetén havonta van) nem akarták elhinni a máj kezelés után, h nem vagyok munkaképes, pedig az is le volt írva, h le kellett állítani a gyógyszerem a kezelés miatt. 

Ratkóczi drnő szerint táppénz alatt érdemes elindítani. (Egyébként ellenzi) Én sem hinnénm el, h vki nem tud dolgozni, ha a vizsgálat ideje alatt teljes munkaidőben dolgozik és előtte is alig volt táppénzen.

Idézet tőle: Kiscsillag

Folyamatosan szigorítják. Úgy van ez kitalálva' hogy ha dolgozott vki' akkor munkaképesnek tartják. Ha hosszabb ideig nem dolgozott' akkor nincs elég éve járadékhoz. (A betűk és írásjelek nálam rosszul jelennek meg...)

Ezt mondta az ex-áternő is, hh vki (én) ledolgozott 31 évet, senki sem fogja elhinni, h nem bír dolgozni. Elhitték, 2011-ben!

Az utóbbi igaz. Kb. ha az utolsó 5 évből nem dolgoztál 6-ot, nem jár.

Látni sem bírnak. 😀

engem már szerencsére nem hívnak vissza felülvizsgálatra, évek óta, csak a papírt kell beküldeni...

Mesélj majd a fejleményekről!

Idézet tőle: csivava112
Idézet tőle: Vásárhelyi Beus

4 nap eltelt. Sokkal több energiám van, pedig csak 1mgal szedek kevesebbet!

Alig várom, mi lesz 2 hét múlva.

Kezd visszajönni a memóriám, nem vagyok fáradt napközben (csak ha keveset alszom), nevettem is sokat és mosolyogtam is. 🙂

De jó! Nekem is azonnal érezhető volt a hatás, amikor el lehetett hagyni. Szerintem a Ripedon/Perdox-ból nem is szabadna tartósan 6 mg/nap adagolást alkalmazni, mert egyszerűen tönkreteszi az életet. 

Azt a doki nem mondta, hogy ilyen brutál adag Ripedon mellé miért kell injekciót is kapnod? Mert a Ripedon nagyon erős önmagában is.

szia! ezt még (lassan) 2 éve állitották be khban, azóta most nyúltunk csak hozzá.
szerdán megint kivárom a sorom, szeretném elhagyni a reggeli ripedont és max 4 hetente az injekciót. férjem szerint viszont a gyógyszereket kellene elhagyni és maradjon az injekció. Kiváncsi vagyok, mit mond majd az orvos.... múltkor jól reagált a kezdeményezésemre, aminek nagyon örültem, örülök!! 🙂

Folyamatosan szigorítják. Úgy van ez kitalálva' hogy ha dolgozott vki' akkor munkaképesnek tartják. Ha hosszabb ideig nem dolgozott' akkor nincs elég éve járadékhoz. (A betűk és írásjelek nálam rosszul jelennek meg...)

nagy hír, senki nem vitatja.

a jogszabály:
és igen, üresek azok a sorok.

Ám bármikor egy salátarendelettel újra visszaállíthatja a T. Kormányunk.
A jogalkotásra voltak ám furcsa esetek a 2020-21-es évben. pl. 23.45-kor beadni egy törvénymódosítási tervezetet.
Én 2022-től nagy megszorításokra számítok, a 800ezer rokkantnyugdíjas elég nagy kiadás az államnak, nem mintha más területen nem menne el a pénz, nem hiába hoztak össze 2020-ben 5600 MRD HUF államháztartási hiányt.
Szóval szerintem aki tudja, húzza meg magát, s kerülje a papírozott munkát. Rokkantosító felülvizsgálatnál egyik alapkérdés ki mikor dolgozott utoljára. Ha pl. dolgoztál a felülvizsgálat előtti évben=nem is vagy olyan beteg, 50% alá rúgják a százalékot s csókolom.
Ez bármikor bekövetkezhet, ha félév vagy 5 évig tart a vészhelyzet, akkor azután.

Idézet tőle: Kiscsillag

Legjobb az lenne, ha találnának neki olyan gyógyszert, ami mellett nem esik vissza. 

Jól hangzik, h a subokat leszámítva jól van, tud dolgozni. Leszázalékolás adhat biztonságot, fix pénz fizu mellé. De: van egy jövedelemhatár, ami fölött nem jár. Papíron leszázalékolt marad, de pénzt nem kap. Ennek az összeghatárnak érdemes utánanézni. Én azért nem próbáltam meg mert a munkabérem messze meghaladja ezt meghatározott jövedelmet és emiatt nem kapnék pénzt. Kilépni pedig nem szeretnék.

BRÉKING! Fontos változás a megváltozott munkaképességű személyek ellátása mellett végezhető munka feltételeiben

Régóta várt könnyítés 2021. január 1-jétől a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátás mellett végezhető munka feltételeiben:

"2021. január 1-jétől a rokkantsági vagy a rehabilitációs ellátásban részesülő személy is annyit kereshet az ellátása mellett, amennyit csak tud..." !!!

Források:

1.) https://www.nyugdijguru.hu/nyugdij/megvaltozott-munkakepesseguek-ellatasai/ellatasok-melletti-munkavegzes/breking-fontos-valtozas-a-megvaltozott-munkakepessegu-szemelyek-ellatasa-mellett-vegezheto-munka-felteteleiben

2.) https://www.mvgyosz.hu/hirek-hu/keresetkorlat-eltorlese-es-mas-fontosabb-rendelkezesek/

3.) https://officina.hu/belfoeld/127-munkavegzes-rehabilitacios-rokkantsagi-ellatas-melletti-munka

4.) http://www.meosz.hu/blog/jovo-ev-januarjatol-akar-kereskorlat-nelkul-dolgozhatnak-a-rokkantsagi-es-rehebilitacios-ellatasban-reszesulok/

Én? 150 mg Lamolep, 2,5 mg Olanzapin és Frontin. Nincs hipomán vagy kevert fázis. Depresszió és szorongás gyszer mellett is van.

És akkor neked már tökéletesen be van állítva a gyógyszer? Nincsenek visszaesések? Megkérdezhetem, hogy mit szedsz?

Legjobb az lenne, ha találnának neki olyan gyógyszert, ami mellett nem esik vissza. 

Jól hangzik, h a subokat leszámítva jól van, tud dolgozni. Leszázalékolás adhat biztonságot, fix pénz fizu mellé. De: van egy jövedelemhatár, ami fölött nem jár. Papíron leszázalékolt marad, de pénzt nem kap. Ennek az összeghatárnak érdemes utánanézni. Én azért nem próbáltam meg mert a munkabérem messze meghaladja ezt meghatározott jövedelmet és emiatt nem kapnék pénzt. Kilépni pedig nem szeretnék.

Igen, dolgozik, ha minden oké. Volt, hogy hónapokra kórházba került, szóval az akkor biztos sub volt. De szerintem ez nem idő kérdése, hanem állapot, nem? Inkoherens, szétesett teljesen, mikor rosszul van. Figyelni kell minden mozdulatát, alapvető dolgokat kell megmutatni neki. Jó állapotában olvas, filmezik, tanul szabad idejében. Annyi, hogy még mindig nem látja el magát főzés terén. Teremőrként dolgozik, nem akartam erőltetni neki a leszázalékolást, hogy hátha a gyóygszerbevétel gondos ellenőrzése, illetve majd a pszichológus segíteni fog, és a könnyebb átlagos munkákról szép lassan sikerül nehezebb munkákat vállalni. De félé év alatt kétszer is rosszul lett, és per pillanat ugyanannyi pénzért kétszer több időt tölt munkában. Szóval valószínűleg meg lesz újítva a leszázalékolás. A betegségén nem segít, de legalább nem kell eltitkolni a a munkahelyén.

Azt hittem, hogy a subok ritkábbak és elhúzódóbbak.

A jó állapot esetében mit takar? Tünetmentes? Ilyenkor tevékeny? Tud dolgozni vagy tanulni? 

Volt, igazából majdnem kórház lett a vége, most már elkezdett javulni. Kb. egy hete kezdődött, mesntruáció környékén. És ez volt múlt hónapban is. Szóval kilátásban van egy hormonvizsgálat. Nem minden hónapban van ilyen, de mintha ilyenkor sokkal sérülékenyebb lenne.

Orvos szerint mikorra várható javulás? Mikor emelt az adagon? Volt már hasonló subja? 

Amúgy köszönöm, hogy ezeket kiírhatom magamból, és értő reakciót kapok rá, rengeteget segít. Nem érzem magam annyira egyedül a problémával. Szinte életmentő ez az oldal.

Most lesz 34. Amúgy a Harry Potter be jön neki, úgy tűnik. Lehet, marad az angol kultúra filmjei. Egyébként nagyon zavart volt, most jobb (bár nem az igazi). Kitaláltam neki egy kis feladatot, ami jobban mutatja, mennyire összeszedett, egy kis rövid történetet kell írnia. Össze-vissza írt, mármint szavakat se használt, csak betűket, azt is össze vissza, ferde, egymás keresztező sorban. Most már a betúk rendezettebbek, de még nincs benne egy értelmes mondat. Olyan, mint egy furcsak keresztrejtvény, vízszintes, meg függőleges sorokkal. Ami miatt ezt írom, hogy anyum hallássérült, nem igazán hallotta, amikor tesóm össze.vissza beszélt, igazából a kreált kupiait is elpakoltam, és csak akkor kezdett el pánikolni, mikor meglátta, tesóm miket "ír". Szóval anyumnak még csak most esik le, hogy tesóm rosszul lett. Nagyon megviseli, kezd kiégni.

Hány éves a nővéred?

Kissé zavart állapotban szerintem könnyen értelmezhető filmet, mesét érdemes néznie. Konkrét ötletem nincs. Bármi egyéb elfoglaltság jó lehet, amihez kedvet érez. 

Sziasztok. Tesóm most subban van, emelte a dokija a gyógyszeradagot, várjuk, hogy fog reagálni. Még mindig szétesett a beszéde, furcsa dolgokat csinál, szóval még mindig nincs jól. Hogy lekössem a figyelmét, filmeket töltök le neki. Volt a Gyűrűk ura, a Shrek, most a David Attenborough-ós természetfilmek mentek, de az nem tetszett neki. Most Disney-s mesefilmekben gondolkodom. Van valamilyen film, amit szívesen javasolnátok? Köszi előre is 🙂

A lényeg, h jól vagy! 🙂

újra paranoid skizó diagot kaptam sajna

egy kicsit meglepődtem

de nem izgat ...

... jol funkcionalok, teszem a dolgom.