Skizofrénia 3.5
Idézet tőle: Wildflowers ekkor: 2021.10.26., 21:39Még valami, én annyira belefáradtam abba, hogy 8 éve ezen gondolkodom és semmi változás, hogy már nem érdekel, beletörődtem. Nekem úgy is jó, ha igaz, úgyis, hogy nem.
Még valami, én annyira belefáradtam abba, hogy 8 éve ezen gondolkodom és semmi változás, hogy már nem érdekel, beletörődtem. Nekem úgy is jó, ha igaz, úgyis, hogy nem.
Idézet tőle: Wildflowers ekkor: 2021.10.26., 21:34Engem egy dolog győz meg, hogy a tüneteim alapján ez tipikus paranoid skizofrenia és nem a valóság. Mert ha csak a hamis emlekeimre es a hangokra alapozok, akkkor nehéz eldönteni.
Engem egy dolog győz meg, hogy a tüneteim alapján ez tipikus paranoid skizofrenia és nem a valóság. Mert ha csak a hamis emlekeimre es a hangokra alapozok, akkkor nehéz eldönteni.
Idézet tőle: Wildflowers ekkor: 2021.10.26., 21:30A hamis emlek nekem szintem eszembe jutott régi párbeszéd. Csak ezelott nem emlekeztem ra. Persze a hangok megmagyaraztak, hogy van egy spray, amivel mindig lefujtak es szemen keresztuli sokkot okoz, vagyis emlekezetvesztest. De most beadtak valamit, amitol ezek messzire kerult emlekek visszajottek. Persze ez valoszinuleg nem igaz. Ezektol van az, hogy a skizokat nem lehet lebeszelni ezekrol a dolgokrol. Mert ők valódi emlékként látják.
A hamis emlek nekem szintem eszembe jutott régi párbeszéd. Csak ezelott nem emlekeztem ra. Persze a hangok megmagyaraztak, hogy van egy spray, amivel mindig lefujtak es szemen keresztuli sokkot okoz, vagyis emlekezetvesztest. De most beadtak valamit, amitol ezek messzire kerult emlekek visszajottek. Persze ez valoszinuleg nem igaz. Ezektol van az, hogy a skizokat nem lehet lebeszelni ezekrol a dolgokrol. Mert ők valódi emlékként látják.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.26., 21:05Idézet tőle: WildflowersKözben látom írtad, hogy nem volt hanghallásod. Nekem volt hanghallás, film halu is, hónapokon keresztül. És rengeteg új emlék. Amik valoszinuleg hamisak.
A masodik pszichozisom enyhebb volt, kb 3 honapig két angyal adott tanácsokat. Az egyik angyal egy szoke lany volt, a masik egy arc nelkuli de hosszu barna haju, puloverben. De nem volt arca. O eleg szigoru volt. A szoke kedvesebb.
Hamis emlék?
Mik voltak?
Még nem nagyon találkoztam olyannal, hogy másnak ilyen lett volna.
Nekem is volt. Pl el nem hangzott párbeszédre emlékeztem. Egy idő után már nekem is fura volt, hogy nem közvetlenül utána hanem napokkal később jelent meg az emlék. Sokáig azt hittem, hogy kiestek emlékek és visszatértek.
Idézet tőle: WildflowersKözben látom írtad, hogy nem volt hanghallásod. Nekem volt hanghallás, film halu is, hónapokon keresztül. És rengeteg új emlék. Amik valoszinuleg hamisak.
A masodik pszichozisom enyhebb volt, kb 3 honapig két angyal adott tanácsokat. Az egyik angyal egy szoke lany volt, a masik egy arc nelkuli de hosszu barna haju, puloverben. De nem volt arca. O eleg szigoru volt. A szoke kedvesebb.
Hamis emlék?
Mik voltak?
Még nem nagyon találkoztam olyannal, hogy másnak ilyen lett volna.
Nekem is volt. Pl el nem hangzott párbeszédre emlékeztem. Egy idő után már nekem is fura volt, hogy nem közvetlenül utána hanem napokkal később jelent meg az emlék. Sokáig azt hittem, hogy kiestek emlékek és visszatértek.
Idézet tőle: Pisti2 ekkor: 2021.10.26., 20:54Szia Kedves Vadvirágok, ha nem sértelek meg azzal, hogy Nekem így Érthetőbbnek tűnik a neved Magadtól! Egyáltalán nem becézed és babusgatod Magad, amit írsz is hogy mért is nem! Szóval ha nem "titok" akkor vajon márt is következett ez be Nálad: " Na innentol kezdve senki nem tudta nekem megmagyarazni, hogy nincs igazam. Igazabol ma sem tudja, csak már engem nem erdekel."
Tehát ha egyáltalában Jól értelmezem, ezt a talányos szöveged, hogy elvesztettél valamit és már nem csak nem gyászolod a Csecsemőt, hanem még azt sem, hogy nincs már az sem, ami Igazán "érdekelne", legalább Kíváncsikaság-szinten, hogy vajon mért Lehetsz annyira Biztos Magadban, mikor Tudod Magadról, hogy szinte bármelyik pillantban hallucinálhatsz és persze Mások is Téged?!?
Bocsáss meg Kérlek nem zaklatni Szeretnélek hogy ezt Firtatom, de nagyon megütköztem ezeknek a mondatoknak az ellentmondás-rendszerén és hogy Te úgy Véled, hogy rendeződve így "helyesek" mert beletörődtél nyugtázva, hogy nincs Közös Hozzájuk Többé!
Szóval azért jelzem csak, hogy esetleg netán nem kapsz Válasz-Kérdődést, mert ez a szituka nagyon zavarba hozó annak, aki logikus és nem nagyon Élvezi a Lét elég irracionális és amorális jellegét, amit sajnos sokan a dög-unalom helyett nagyon izginek Gondolnak!
Ennek ellenére is minden Jókat és mindég és csak hajrá Előre a Gyógyulandokba és mindenképp Jobban Léteket is Kívánok Neked is! (Az Én egszeri hallucinációim Anyunak szegénynek a haldoklásakor így utóbbról megTudva azt, nos Pont az ellenkezőek voltak, azaz Segítettek Ápolni Őt, noha nem Tudtam azt sem hogy haldoklik csakugyan, de nem akartam netán azzal a gyilkosa se volni, hogy netán eltévesztek Műveleteket amikkel Gondozzam kellett! Ezt csak azért mondom, hogy Bizonyos hallucinációk azért összefüggésben is Lhetnek az éppeni Lét-Feladatokkal, pláne ha kimerültek vagyunk és több hete nem aludhattuk ki Magunkat rendesen!)
Szia Kedves Vadvirágok, ha nem sértelek meg azzal, hogy Nekem így Érthetőbbnek tűnik a neved Magadtól! Egyáltalán nem becézed és babusgatod Magad, amit írsz is hogy mért is nem! Szóval ha nem "titok" akkor vajon márt is következett ez be Nálad: " Na innentol kezdve senki nem tudta nekem megmagyarazni, hogy nincs igazam. Igazabol ma sem tudja, csak már engem nem erdekel."
Tehát ha egyáltalában Jól értelmezem, ezt a talányos szöveged, hogy elvesztettél valamit és már nem csak nem gyászolod a Csecsemőt, hanem még azt sem, hogy nincs már az sem, ami Igazán "érdekelne", legalább Kíváncsikaság-szinten, hogy vajon mért Lehetsz annyira Biztos Magadban, mikor Tudod Magadról, hogy szinte bármelyik pillantban hallucinálhatsz és persze Mások is Téged?!?
Bocsáss meg Kérlek nem zaklatni Szeretnélek hogy ezt Firtatom, de nagyon megütköztem ezeknek a mondatoknak az ellentmondás-rendszerén és hogy Te úgy Véled, hogy rendeződve így "helyesek" mert beletörődtél nyugtázva, hogy nincs Közös Hozzájuk Többé!
Szóval azért jelzem csak, hogy esetleg netán nem kapsz Válasz-Kérdődést, mert ez a szituka nagyon zavarba hozó annak, aki logikus és nem nagyon Élvezi a Lét elég irracionális és amorális jellegét, amit sajnos sokan a dög-unalom helyett nagyon izginek Gondolnak!
Ennek ellenére is minden Jókat és mindég és csak hajrá Előre a Gyógyulandokba és mindenképp Jobban Léteket is Kívánok Neked is! (Az Én egszeri hallucinációim Anyunak szegénynek a haldoklásakor így utóbbról megTudva azt, nos Pont az ellenkezőek voltak, azaz Segítettek Ápolni Őt, noha nem Tudtam azt sem hogy haldoklik csakugyan, de nem akartam netán azzal a gyilkosa se volni, hogy netán eltévesztek Műveleteket amikkel Gondozzam kellett! Ezt csak azért mondom, hogy Bizonyos hallucinációk azért összefüggésben is Lhetnek az éppeni Lét-Feladatokkal, pláne ha kimerültek vagyunk és több hete nem aludhattuk ki Magunkat rendesen!)
Idézet tőle: Wildflowers ekkor: 2021.10.26., 20:19Az angyalok nagyon csalokak voltak, mert felolvastak a bibliabol. Fellapoztam es tenyleg az volt a szoveg. Na innentol kezdve senki nem tudta nekem megmagyarazni, hogy nincs igazam. Igazabol ma sem tudja, csak már engem nem erdekel.
Szoval ennyi, remelem segitettem.
Az angyalok nagyon csalokak voltak, mert felolvastak a bibliabol. Fellapoztam es tenyleg az volt a szoveg. Na innentol kezdve senki nem tudta nekem megmagyarazni, hogy nincs igazam. Igazabol ma sem tudja, csak már engem nem erdekel.
Szoval ennyi, remelem segitettem.
Idézet tőle: Wildflowers ekkor: 2021.10.26., 20:15Meg hogy a gondolataimat olvassak a hatosagok. Meg sok amerikai film keszult rolam.
Meg hogy a gondolataimat olvassak a hatosagok. Meg sok amerikai film keszult rolam.
Idézet tőle: Wildflowers ekkor: 2021.10.26., 20:13Az egesz sztori egy tema korul mozgott. Miszerint gyerekkoromban meghaltam, de talaltak egy elo gyereket a helyemen. Viszont en igy halottta vagyok nyilvanitva es nincsenek jogaim. Barki barmikor buntetlenul lelohet meg ilyenek.
Az egesz sztori egy tema korul mozgott. Miszerint gyerekkoromban meghaltam, de talaltak egy elo gyereket a helyemen. Viszont en igy halottta vagyok nyilvanitva es nincsenek jogaim. Barki barmikor buntetlenul lelohet meg ilyenek.
Idézet tőle: Wildflowers ekkor: 2021.10.26., 20:10Közben látom írtad, hogy nem volt hanghallásod. Nekem volt hanghallás, film halu is, hónapokon keresztül. És rengeteg új emlék. Amik valoszinuleg hamisak.
Közben látom írtad, hogy nem volt hanghallásod. Nekem volt hanghallás, film halu is, hónapokon keresztül. És rengeteg új emlék. Amik valoszinuleg hamisak.
Idézet tőle: Wildflowers ekkor: 2021.10.26., 19:50Szia Bartika, szerintem én igen. Leszámítva a most péntek éjszakát, 3dl tömény után. De amugy én kevés apt szedek és nincs már halum, hangok, stb.
Pedig amikor pszichozisom volt kétszer eddig, az nagyon meredek volt.
Szia Bartika, szerintem én igen. Leszámítva a most péntek éjszakát, 3dl tömény után. De amugy én kevés apt szedek és nincs már halum, hangok, stb.
Pedig amikor pszichozisom volt kétszer eddig, az nagyon meredek volt.
Idézet tőle: Pisti2 ekkor: 2021.10.26., 16:25Szia Bartika! Minden Jókat és mindég! Hálásan Köszönöm, hogy azonnal írtál, ahogyan csak Tudtál! Viszont Látod annak nem Örülök, hogy ennyire félreÉrthettük Egymást és úgy mondd "más malomban őrőlünk"!
Ne haragudgyj meg Kérlek, de csakugyan nagyon beteg volhatok, hogy azt érzem ki mintha a mostani röpke soraidból, hogy mintha megsértettelek volna és azt Vélnéd, hogy Te gyalogoltál Belém és Én Tégedet hibáztatnálak és Szeretnél lecsillapítani, hogy Egyikünk se Legyen ideg, vagy ingerült se nagyon!
Szóval most akkor megsértődtem-e vagy se?!? Tudod mindig mindenkinek arról "papolok" úgy mondd, de nem csak szájalok, hanem Próbálom Csinálni is, hogy a sérülékenység sérelmezettséggé is válhat! Azaz aki sérülhet, az szinte szükségképp meg is sérül! Csak hát nem mindegy, hogy hogyan bánik "sérelmével" a sértett, Igaz?!? Hogy sérelmezi-e, hogy sérülékeny Lévén ha csakugyan is sérül, hogy ez hogyan-miképp is történhetett meg vele?!? És akkor most mit csináljon?!? Hordozza-e sérültségét, konzerválja-e azt, vagy Gyógyuljon és valahogyan a kár-mentést és a Jóvá Tételezést Alkotsa és Alkottatsa-e meg?!? Nyilván, akik szuverének arra vannak kondicionálva, hogy sérelmezzék hogy ők sérülhetnek egyáltalában és ugyan hogyan is jönnének ahhoz, hogy még ők vigyék el úgy mondd a balhét és még ők Gyógyulásszanak?!? Mikor a téboly azt diktálja nekik, hogy sértődékenyen sértődősdizzenek csak! és persze sértegessenek is akiket csak érnek és pláne olyanokat, akik nem is ártottak mert nem is árthattak nekik és akik meg különösen még védekezni se Tudhatnak!
Eddig Segítünk-e vajon azon hogy Konszenzusra Jutsunk úgy mondd?!?
Hálásan Köszönöm azt meg pláne, ha bólogathatsz, hogy Igen, Igen!
Szia Bartika! Minden Jókat és mindég! Hálásan Köszönöm, hogy azonnal írtál, ahogyan csak Tudtál! Viszont Látod annak nem Örülök, hogy ennyire félreÉrthettük Egymást és úgy mondd "más malomban őrőlünk"!
Ne haragudgyj meg Kérlek, de csakugyan nagyon beteg volhatok, hogy azt érzem ki mintha a mostani röpke soraidból, hogy mintha megsértettelek volna és azt Vélnéd, hogy Te gyalogoltál Belém és Én Tégedet hibáztatnálak és Szeretnél lecsillapítani, hogy Egyikünk se Legyen ideg, vagy ingerült se nagyon!
Szóval most akkor megsértődtem-e vagy se?!? Tudod mindig mindenkinek arról "papolok" úgy mondd, de nem csak szájalok, hanem Próbálom Csinálni is, hogy a sérülékenység sérelmezettséggé is válhat! Azaz aki sérülhet, az szinte szükségképp meg is sérül! Csak hát nem mindegy, hogy hogyan bánik "sérelmével" a sértett, Igaz?!? Hogy sérelmezi-e, hogy sérülékeny Lévén ha csakugyan is sérül, hogy ez hogyan-miképp is történhetett meg vele?!? És akkor most mit csináljon?!? Hordozza-e sérültségét, konzerválja-e azt, vagy Gyógyuljon és valahogyan a kár-mentést és a Jóvá Tételezést Alkotsa és Alkottatsa-e meg?!? Nyilván, akik szuverének arra vannak kondicionálva, hogy sérelmezzék hogy ők sérülhetnek egyáltalában és ugyan hogyan is jönnének ahhoz, hogy még ők vigyék el úgy mondd a balhét és még ők Gyógyulásszanak?!? Mikor a téboly azt diktálja nekik, hogy sértődékenyen sértődősdizzenek csak! és persze sértegessenek is akiket csak érnek és pláne olyanokat, akik nem is ártottak mert nem is árthattak nekik és akik meg különösen még védekezni se Tudhatnak!
Eddig Segítünk-e vajon azon hogy Konszenzusra Jutsunk úgy mondd?!?
Hálásan Köszönöm azt meg pláne, ha bólogathatsz, hogy Igen, Igen!
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2021.10.26., 15:28Köszi Pisti2. Végigolvastam. Ha ennyire feltúrázod magad, azon, hogy feltettem egy kérdést a skizofrénia topikban elővigyázatlanul a "normális" kifejezést használva, akkor azt hiszem nincs amiről vitát folytatnunk. Próbálj meg lehiggadni, kérlek.
Köszi Pisti2. Végigolvastam. Ha ennyire feltúrázod magad, azon, hogy feltettem egy kérdést a skizofrénia topikban elővigyázatlanul a "normális" kifejezést használva, akkor azt hiszem nincs amiről vitát folytatnunk. Próbálj meg lehiggadni, kérlek.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.26., 14:16Szerintem természetes, ha elszigetelten rosszul érzed magad. Jó lenne, ha találnál több barátot.
Van olyan családtagod, rokonod, akivel tartod a kapcsolatot?
Szerintem természetes, ha elszigetelten rosszul érzed magad. Jó lenne, ha találnál több barátot.
Van olyan családtagod, rokonod, akivel tartod a kapcsolatot?
Idézet tőle: Pisti2 ekkor: 2021.10.26., 14:00Szia Bartika! Minden Jókat Előre is és mindég!
Elnézésedet Kérem, de nemIgen Tudom, hogy miről is Beszélsz?!? Annyit Értek csak, hogy Gyógyszerrel(és egyéb szoftveres Segítségekkel, mint az Alkotás- és Művészetterápiázgatandés és ez ezzel is összeFüggő Tisztázgatós Tisztálkodás Mentál Higiénés Tevékenységben is!) Lehet-e még talán Kívüled is olyan Elme-beteg, aki viszonylag Jól érezheti Többnyire Magát, és így, ha muszáj Neki sajnos, akkor pénzért prostituálja is a profitot Róla is leszedők hada, illetve, ha Kímélődbb Élet-Módot Élhet, azaz a XXI.századi cifra nyomorban rokkant és kap némi ellátást, nos, hogy Vélheti-e Magát csakugyanis "hasznos tagjának a társadalomnak"?!?
Ne haragudgyj meg Kérlek, de a "normális élet" alatt ezt Értenéd?!?
Ugyanis azonnal felvetődik akkor, hogy mely normák szerinti ez a normális Élet, illetve, hogy kik állapítják meg a normákról, hogy azok "normálisak"?!? Illetve ha "normálisak" szabják meg a "normatívákat", akkor az vajon "normális"-e, hogy a "normálisok" zöme "Tesz" is azért, hogy nekik asszisztáltatva Mindenkivel, tetszik vagy sem, de az úgy nevezett 'zEmberiséggel kiírtatja magát és annak Civilizációját lenullázza az Univerzum Magára Ismerhetőinek csoportozatait Alkotók Építkezéseit és Épebbülődhetéseit Szorgalmazóak igyekezetét meg is semmisítve, csak hogy a tébolykállatkodásik szuverénkedhessenek!
Ne haragudgyj meg Bartika nagyon, de sajnos ezt el se nagyon Tudhatod netán Olvasni se, mert a cenzúra fel se fogja Engedni maradni hosszasabban itt Nálad a Válasz-Kérdődéseim, mondván, hogy elemi igéreteket se tartok be, annyira beteg vagyok és ezért törölnek is netán!
Viszont ha még sem ez a szituka, mert valami Szabadság-féle azért Honol még magyar Ugar-on, nos, akkor milyen Értelemben Kérdenéd a "normalitást"?!? Hogy mizantróp-e már eléggé szükség-szerűen, noha korábban talán eleve FilAntrópiával Születhetett Bizonyára?!?
Vagy Ért-e a szado-mazoch játszmádzkodásokhoz ahhoz azért annyira, hogy mellette ne kelljen ki-és meg- is döglenie a siralom-völgyiségben?!?
Eygáltalán?!? Szerinted Bartika a normál-szokvány-közönségeskedés vajon Szabad-e egyáltalában hogy "norma" voljék?!?
Érteni-Vélem Én felfokozott Várakozásod, hogy Értesülődhess arról, hogy nincs Igaza a szarkasztikus és ön-írónizáló is Dokiknak, hogy olyan Épség és Egészség Etalonizáltsága nincs, csak még nem Diegnosztizálódhatott betegességek és fogyatékok!
De ennek ellenére is Lehetni talán Optimkának, ugye?!? MIntha valami ilyesmit Firtatnál, miképp egykoron a Tanácsi (Szovjet) Tudományos kisfilmek címe is Mutatta a Jó Példa-Kép-Mintázkodtat, hogy Mindent Tudni Akarok! -- ám sajnos anno azt nem Tették még a Tudomány Jelen Állása szerint, mint Etikai "normát", hogy ugyan mindent tudni akarok, de azért minden szart mégse! Ismered-e ezt az QAmbivalenciácskát illetve az Ő nyüzsijeiket?!?
Minden Jókat Neked is továbbra is és hajrá Előre a Gyógyulandokba és Kérlek nézd el Nekem meg azt, hogy várom Válasz-Kérdődéseid és persze el is várnám, hogy mielőbb! Gyógy-Puszik hozzá!
Szia Bartika! Minden Jókat Előre is és mindég!
Elnézésedet Kérem, de nemIgen Tudom, hogy miről is Beszélsz?!? Annyit Értek csak, hogy Gyógyszerrel(és egyéb szoftveres Segítségekkel, mint az Alkotás- és Művészetterápiázgatandés és ez ezzel is összeFüggő Tisztázgatós Tisztálkodás Mentál Higiénés Tevékenységben is!) Lehet-e még talán Kívüled is olyan Elme-beteg, aki viszonylag Jól érezheti Többnyire Magát, és így, ha muszáj Neki sajnos, akkor pénzért prostituálja is a profitot Róla is leszedők hada, illetve, ha Kímélődbb Élet-Módot Élhet, azaz a XXI.századi cifra nyomorban rokkant és kap némi ellátást, nos, hogy Vélheti-e Magát csakugyanis "hasznos tagjának a társadalomnak"?!?
Ne haragudgyj meg Kérlek, de a "normális élet" alatt ezt Értenéd?!?
Ugyanis azonnal felvetődik akkor, hogy mely normák szerinti ez a normális Élet, illetve, hogy kik állapítják meg a normákról, hogy azok "normálisak"?!? Illetve ha "normálisak" szabják meg a "normatívákat", akkor az vajon "normális"-e, hogy a "normálisok" zöme "Tesz" is azért, hogy nekik asszisztáltatva Mindenkivel, tetszik vagy sem, de az úgy nevezett 'zEmberiséggel kiírtatja magát és annak Civilizációját lenullázza az Univerzum Magára Ismerhetőinek csoportozatait Alkotók Építkezéseit és Épebbülődhetéseit Szorgalmazóak igyekezetét meg is semmisítve, csak hogy a tébolykállatkodásik szuverénkedhessenek!
Ne haragudgyj meg Bartika nagyon, de sajnos ezt el se nagyon Tudhatod netán Olvasni se, mert a cenzúra fel se fogja Engedni maradni hosszasabban itt Nálad a Válasz-Kérdődéseim, mondván, hogy elemi igéreteket se tartok be, annyira beteg vagyok és ezért törölnek is netán!
Viszont ha még sem ez a szituka, mert valami Szabadság-féle azért Honol még magyar Ugar-on, nos, akkor milyen Értelemben Kérdenéd a "normalitást"?!? Hogy mizantróp-e már eléggé szükség-szerűen, noha korábban talán eleve FilAntrópiával Születhetett Bizonyára?!?
Vagy Ért-e a szado-mazoch játszmádzkodásokhoz ahhoz azért annyira, hogy mellette ne kelljen ki-és meg- is döglenie a siralom-völgyiségben?!?
Eygáltalán?!? Szerinted Bartika a normál-szokvány-közönségeskedés vajon Szabad-e egyáltalában hogy "norma" voljék?!?
Érteni-Vélem Én felfokozott Várakozásod, hogy Értesülődhess arról, hogy nincs Igaza a szarkasztikus és ön-írónizáló is Dokiknak, hogy olyan Épség és Egészség Etalonizáltsága nincs, csak még nem Diegnosztizálódhatott betegességek és fogyatékok!
De ennek ellenére is Lehetni talán Optimkának, ugye?!? MIntha valami ilyesmit Firtatnál, miképp egykoron a Tanácsi (Szovjet) Tudományos kisfilmek címe is Mutatta a Jó Példa-Kép-Mintázkodtat, hogy Mindent Tudni Akarok! -- ám sajnos anno azt nem Tették még a Tudomány Jelen Állása szerint, mint Etikai "normát", hogy ugyan mindent tudni akarok, de azért minden szart mégse! Ismered-e ezt az QAmbivalenciácskát illetve az Ő nyüzsijeiket?!?
Minden Jókat Neked is továbbra is és hajrá Előre a Gyógyulandokba és Kérlek nézd el Nekem meg azt, hogy várom Válasz-Kérdődéseid és persze el is várnám, hogy mielőbb! Gyógy-Puszik hozzá!
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.25., 16:48Rövid ideig laktam egyedül, barátaimmal tartomm a kapcsolatot, jártam szórakozni. Nekem nem volt olyan helyzet az életemben, amit említesz.
Rövid ideig laktam egyedül, barátaimmal tartomm a kapcsolatot, jártam szórakozni. Nekem nem volt olyan helyzet az életemben, amit említesz.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2021.10.25., 15:46Nekem sosem volt hanghallásom. Nekem is adtak mindenféle diagnózist, legutóbb 3 éve a skizofréniát, de nagyon jól vagyok azóta a kezeléssel és nem firtattam más dokinál, hogy mi a véleményük. Nem is igazán érdekel a diag alapvetően, ha tényleg jól vagyok.
Viszont van olyan problémád, hogy ha elszigetelten élsz egy lakásban és nincs semmilyen kapcsolódásod a külvilággal: elkezded rosszul érezni magad?
Fordítva: ha van legalább egy valaki, aki rádmosolyog, rád néz, meghallgat, válaszol, akkor teljesen eltűnik ez az érzés?
A pszichoanalítikus teljesen érti ezt, és azt mondta a skizofrénia miatt van. Azt tanácsolta régebb, hogy ha nagyon nem bírom, menjek utcára, és még az is segít, ha rám néznek az emberek, vagy köszönnek a boltban. Merítkezzek időnként meg egy kicsit a külvilágban. (én itthonról dolgozom, és a 15 év masszív betegség alatt nagyon leszűkült a társaságom)
Nekem sosem volt hanghallásom. Nekem is adtak mindenféle diagnózist, legutóbb 3 éve a skizofréniát, de nagyon jól vagyok azóta a kezeléssel és nem firtattam más dokinál, hogy mi a véleményük. Nem is igazán érdekel a diag alapvetően, ha tényleg jól vagyok.
Viszont van olyan problémád, hogy ha elszigetelten élsz egy lakásban és nincs semmilyen kapcsolódásod a külvilággal: elkezded rosszul érezni magad?
Fordítva: ha van legalább egy valaki, aki rádmosolyog, rád néz, meghallgat, válaszol, akkor teljesen eltűnik ez az érzés?
A pszichoanalítikus teljesen érti ezt, és azt mondta a skizofrénia miatt van. Azt tanácsolta régebb, hogy ha nagyon nem bírom, menjek utcára, és még az is segít, ha rám néznek az emberek, vagy köszönnek a boltban. Merítkezzek időnként meg egy kicsit a külvilágban. (én itthonról dolgozom, és a 15 év masszív betegség alatt nagyon leszűkült a társaságom)
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.25., 08:37Idézet tőle: bartikaVan még valaki a búrán, aki skizofrénia diaggal viszonylag kiegyensúlyozott, normális életet él? Gyógyszerek szed, és tünetmentes? Volnának kérdéseim a nehezebb napokra vonatkozóan.
Engem a hanghallás és téveszme (tanárnő beszél hozzám) miatt diagoltak skizofrénnek. Más típusú halum is van néha. Ennyi elég a diaghoz a DSM szerint. Máshol elvették a gyógyszert és diagot is.
Aztán ezt mással is próbálták magyarázni, azok is megdőltek. Pl szerhatás nem ilyen tartós. Borderes halu max pár napos, nekem évekig 1 percre nem múlt el.
Bipol biztosan van. Skizoaffektív bipoláris típusa valószínűsíthető.
Szorongás, border zavar is van.
Idézet tőle: bartikaVan még valaki a búrán, aki skizofrénia diaggal viszonylag kiegyensúlyozott, normális életet él? Gyógyszerek szed, és tünetmentes? Volnának kérdéseim a nehezebb napokra vonatkozóan.
Engem a hanghallás és téveszme (tanárnő beszél hozzám) miatt diagoltak skizofrénnek. Más típusú halum is van néha. Ennyi elég a diaghoz a DSM szerint. Máshol elvették a gyógyszert és diagot is.
Aztán ezt mással is próbálták magyarázni, azok is megdőltek. Pl szerhatás nem ilyen tartós. Borderes halu max pár napos, nekem évekig 1 percre nem múlt el.
Bipol biztosan van. Skizoaffektív bipoláris típusa valószínűsíthető.
Szorongás, border zavar is van.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.25., 08:30Idézet tőle: John DoeÉs mennyi ilyen vallásos van, aki szerint az istenjézusmáriaördögangyal beszél hozzá. Ezek soha nem fognak lemondani a halukról, mert ez által érzik magukat elhivatott übermenschnek.
Igen, ők tuti sohasem. Akkor is téveszméjük lesz, ha elmúlna, a vallási közösség benne tartja a betegségben.
Fél siker, ha esetleg egy rémült beteggel elhitetik, hogy ez nem gond, nincs mitől félni és utána a beteg nem retteg.
Nem vallásosak között is van, aki nem szeretne szabadulni a hangtól.
Orvosom legutóbb mesélte, hogy az egyik betegétől "elvette" a hangot és súlyos depressziós lett ettől.
Idézet tőle: John DoeÉs mennyi ilyen vallásos van, aki szerint az istenjézusmáriaördögangyal beszél hozzá. Ezek soha nem fognak lemondani a halukról, mert ez által érzik magukat elhivatott übermenschnek.
Igen, ők tuti sohasem. Akkor is téveszméjük lesz, ha elmúlna, a vallási közösség benne tartja a betegségben.
Fél siker, ha esetleg egy rémült beteggel elhitetik, hogy ez nem gond, nincs mitől félni és utána a beteg nem retteg.
Nem vallásosak között is van, aki nem szeretne szabadulni a hangtól.
Orvosom legutóbb mesélte, hogy az egyik betegétől "elvette" a hangot és súlyos depressziós lett ettől.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2021.10.25., 05:52Van még valaki a búrán, aki skizofrénia diaggal viszonylag kiegyensúlyozott, normális életet él? Gyógyszerek szed, és tünetmentes? Volnának kérdéseim a nehezebb napokra vonatkozóan.
Van még valaki a búrán, aki skizofrénia diaggal viszonylag kiegyensúlyozott, normális életet él? Gyógyszerek szed, és tünetmentes? Volnának kérdéseim a nehezebb napokra vonatkozóan.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.09.24., 22:15És mennyi ilyen vallásos van, aki szerint az istenjézusmáriaördögangyal beszél hozzá. Ezek soha nem fognak lemondani a halukról, mert ez által érzik magukat elhivatott übermenschnek.
És mennyi ilyen vallásos van, aki szerint az istenjézusmáriaördögangyal beszél hozzá. Ezek soha nem fognak lemondani a halukról, mert ez által érzik magukat elhivatott übermenschnek.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.09.24., 20:55"Bizonyos pszichiátriai kórképek hallási hallucinációkkal is járhatnak, ilyen például a skizofrénia. Az érintett betegeknek sokszor nehezükre esik elkülöníteni a külvilágból érkező hangokat azoktól, amelyek nem valósak. Rébecca Kleinberger kutatócsoportja jelenleg egy olyan apró és bárki számára elérhető eszközön dolgozik, amely segíthet ezeknek a betegeknek különbséget tenni a külső és csak a fejükben élő hangok között."
"Bizonyos pszichiátriai kórképek hallási hallucinációkkal is járhatnak, ilyen például a skizofrénia. Az érintett betegeknek sokszor nehezükre esik elkülöníteni a külvilágból érkező hangokat azoktól, amelyek nem valósak. Rébecca Kleinberger kutatócsoportja jelenleg egy olyan apró és bárki számára elérhető eszközön dolgozik, amely segíthet ezeknek a betegeknek különbséget tenni a külső és csak a fejükben élő hangok között."
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.09.20., 19:03Én is 10-kor.. de sok hasznukat nem érzem.. max ha nem iszok akkor szedál rajtam valamennyit.. + éhes vagyok mint a farkas. Persze hízni meg nem akarok így eléggé ambivalens a történet.
Én is 10-kor.. de sok hasznukat nem érzem.. max ha nem iszok akkor szedál rajtam valamennyit.. + éhes vagyok mint a farkas. Persze hízni meg nem akarok így eléggé ambivalens a történet.
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.09.20., 18:19Ó én az 5. sörtől már jobban vagyok.. csak feltételeztem hogy nem az 1 decis Royal-t választod 🙂
Ó én az 5. sörtől már jobban vagyok.. csak feltételeztem hogy nem az 1 decis Royal-t választod 🙂
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.09.20., 17:59Idáig mini adagot szedtem mind2őből.. nem vagyok se leszedálva se semmi, csak ittas. Mekkora az a kis vodka? 2 dekás?
Idáig mini adagot szedtem mind2őből.. nem vagyok se leszedálva se semmi, csak ittas. Mekkora az a kis vodka? 2 dekás?
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.09.20., 17:33Hát hogy ha elfogyott nem megyek át venni még 2 dobozzal.. de lehet az lesz.. olvasgattam a betegségemről, nem sok bíztatót írnak. Sajnos felismerem magamban a skizo-t.. több dolog egyezik amit leírnak.. akkor meg xarni bele.. leiszom magam.. legalább addig is jól vagyok.
Hát hogy ha elfogyott nem megyek át venni még 2 dobozzal.. de lehet az lesz.. olvasgattam a betegségemről, nem sok bíztatót írnak. Sajnos felismerem magamban a skizo-t.. több dolog egyezik amit leírnak.. akkor meg xarni bele.. leiszom magam.. legalább addig is jól vagyok.
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.09.20., 17:08Beruháztam 4 sörre.. ráküldöm a Leponexre meg a Xanaxra. De csak okosan.
Beruháztam 4 sörre.. ráküldöm a Leponexre meg a Xanaxra. De csak okosan.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2021.07.21., 14:47Holnap után írjak meg a zárójelentésemet a xepliont is akkor kapom meg. A kórházban szinte senki barátom nem lett. Volt ott egy pocs aki a nők után ment nekem ez nem ment meg jobban kell lennem.
Holnap után írjak meg a zárójelentésemet a xepliont is akkor kapom meg. A kórházban szinte senki barátom nem lett. Volt ott egy pocs aki a nők után ment nekem ez nem ment meg jobban kell lennem.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.05.05., 07:12Jó hallani, h neked bevált a gyógyszer. 🙂
Jó hallani, h neked bevált a gyógyszer. 🙂
Idézet tőle: Wildflowers ekkor: 2021.05.04., 16:43Én is ezzel a diaggal nevelek kiskoru gyereket, de eddig senki sem mondta, hogy elvennék emiatt.
Három hét múlva konzultáció az áterrel, lejjebb akarom venni az AP-t. 2-mg ra. Aztán meglátjuk. Nálam az a fura, hogy addig voltam beteg, amíg tömték belém a 10 mg olanzapine-t. Most már évek óta 3 mg Perdoxon élek, és semmi tünetem. De semmi. De szerintem ez is sok, nekem kevesebb is elég.
Már rég lejjebb akarom vetetni, csak a vírus miatt nem akartam ezzel piszkálni az átert. De most eljött az idő.
Én is ezzel a diaggal nevelek kiskoru gyereket, de eddig senki sem mondta, hogy elvennék emiatt.
Három hét múlva konzultáció az áterrel, lejjebb akarom venni az AP-t. 2-mg ra. Aztán meglátjuk. Nálam az a fura, hogy addig voltam beteg, amíg tömték belém a 10 mg olanzapine-t. Most már évek óta 3 mg Perdoxon élek, és semmi tünetem. De semmi. De szerintem ez is sok, nekem kevesebb is elég.
Már rég lejjebb akarom vetetni, csak a vírus miatt nem akartam ezzel piszkálni az átert. De most eljött az idő.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2021.03.31., 16:29elolvastam, amiket irtatok, nem nagyon tudok hozzászólni, vagyis tanácsot nem tudok adni.
Nekem visszaadták a gyereket, sikersztori.
de az oda vezető út és onnantól is, hát, kemény!
most épp azon vagyok elkeseredve, hogy nem tudunk sehogy házat venni. Vagy lakást. Maradnunk kell albérletben, itt feladom ... Annyiszor, annyi mindent feladtam már, lehet, hogy egy pihenő lesz ebből is inkább, perpillanat azon bőgtem ki magam, hogy senki nem segit. És nem a beszélgetésekre gondolok, mert számtalan fül hallgatna meg, hallgat meg, de konkrétan egyik sem segit. Osztják az észt és MÉG MINDIG sajnálnak.
Úgy döntöttem, csöndben meghúzom magam, nem beszélek inkább senkivel, hanem erőt veszek magamon és még 5 állásra jelentkezem. Akármit teszek, rokonaim, rég volt barátaim nemcsak sajnálnak, de lenéznek, mert csóró vagyok, csórók vagyunk. A körülményeink nem valami jók... de ezen változtatni fogunk. Holnap kezdem. Másik albérletben szeretnék lakni, egy kisebben, veszünk még egy olcsó kocsit és akkor dolgozom főállásban. MOst a gyerkőc miatt nem tudok, egyébként részmunkaidőben kaptam állást, nincs is nagyon messze. Minden be van fizetve, de ezt az életmódot tovább nem birom, megszakadok, muszáj most már dolgoznom...!!! Akkor talán kapunk hitelt.
A gyógyszercsökkentés "érdekes". jönnek belőlem elő az érzelmek, sőt, még a fizikai fájdalmakat is elkezdtem érezni. MIndig mondtam, hogy nekem a testem, nem a szellemem az erősségem, de rájöttem, ezek a gyógyszerek ezeket a dolgokat is tompitják! most megint antibiotikum kúrára itéltek, mert végigcsináltam a telet jól, de most tavasszal felfáztam. A vérképem egész jó, volt bennem valami virus, de amúgy máj.vese.pajzsmirigy rendben, plusz egy kis magas koleszterin.
Szóval itt senki nem látogatott meg minket. És nem is fog. Nem hiányzik a még több sajnálgatás. Gyerek hálistennek jól van, már többet kell főzzek, mert nekem nem jut, miután esznek ezek ketten 🙂 szóval szeretnék ismét előre lépni, az injekciót szeretném majd elhagyni, és az esti gyógyszeremet pedig megtartani. MOst pl kristálytisztán érzem (ma kaptam meg), hogy minden pozitiv hozzáállásom eltűnt, sirva is fakadtam utána, hogy miért kell ezt, szinte azonnal tompa voltam és megint most pár napig úgy érzem, csak a kötelezőkre futja majd. Egyébként 4 hetente kapom. Előtte tegnap még minden ok volt, volt sok pozitiv gondolatom, tervem, pörgött az agyam, most semmi. És még sirtam is, hogy milyen szerencsétlen vagyok: megcsúnyúltam, megőszültem, megráncosodtam ÉS MÉG szegény is vagyok. Ahelyett, hogy jó, hát 41 éves leszek, már nem vagyok olyan szép sem fiatal, mint a fotón, a gyerek majd csak meghizik, lesz elég pénzünk és eddig is mindent be tudtunk fizetni, mióta elköltöztünk, szóval nagy baj nincs, na, ezek helyett jött az előbbi. Anyám ráadásul coviddal harmadik hete kórházban van és a nővérén meg apun kivül csak én hivom... MInden diagnózisa nálam landol, és még tartsam benne is a lelket, hát ez kicsinál...
ennyit akartam ide irni. Most, talán jobb picit. abbahagytam az irást, kisebb gondom is nagyobb ennél, inkább már csak röviden, lényegre törően kommunikálok. nincs ihletem, illetve el akarom felejteni a múltat, de nagyon nem megy: egyfolytában rettegek, i van, ha kapok egy ellenőrzést és elhelyezik a gyereket tőlem, mi van, ha anyám meghal, mi van, ha apám mégiscsak meggondolja magát és feljelent vagy beperel, ilyenek. Jó napjaimon csak nevetek az egészen, most igy injekció után kisért a múlt.
elolvastam, amiket irtatok, nem nagyon tudok hozzászólni, vagyis tanácsot nem tudok adni.
Nekem visszaadták a gyereket, sikersztori.
de az oda vezető út és onnantól is, hát, kemény!
most épp azon vagyok elkeseredve, hogy nem tudunk sehogy házat venni. Vagy lakást. Maradnunk kell albérletben, itt feladom ... Annyiszor, annyi mindent feladtam már, lehet, hogy egy pihenő lesz ebből is inkább, perpillanat azon bőgtem ki magam, hogy senki nem segit. És nem a beszélgetésekre gondolok, mert számtalan fül hallgatna meg, hallgat meg, de konkrétan egyik sem segit. Osztják az észt és MÉG MINDIG sajnálnak.
Úgy döntöttem, csöndben meghúzom magam, nem beszélek inkább senkivel, hanem erőt veszek magamon és még 5 állásra jelentkezem. Akármit teszek, rokonaim, rég volt barátaim nemcsak sajnálnak, de lenéznek, mert csóró vagyok, csórók vagyunk. A körülményeink nem valami jók... de ezen változtatni fogunk. Holnap kezdem. Másik albérletben szeretnék lakni, egy kisebben, veszünk még egy olcsó kocsit és akkor dolgozom főállásban. MOst a gyerkőc miatt nem tudok, egyébként részmunkaidőben kaptam állást, nincs is nagyon messze. Minden be van fizetve, de ezt az életmódot tovább nem birom, megszakadok, muszáj most már dolgoznom...!!! Akkor talán kapunk hitelt.
A gyógyszercsökkentés "érdekes". jönnek belőlem elő az érzelmek, sőt, még a fizikai fájdalmakat is elkezdtem érezni. MIndig mondtam, hogy nekem a testem, nem a szellemem az erősségem, de rájöttem, ezek a gyógyszerek ezeket a dolgokat is tompitják! most megint antibiotikum kúrára itéltek, mert végigcsináltam a telet jól, de most tavasszal felfáztam. A vérképem egész jó, volt bennem valami virus, de amúgy máj.vese.pajzsmirigy rendben, plusz egy kis magas koleszterin.
Szóval itt senki nem látogatott meg minket. És nem is fog. Nem hiányzik a még több sajnálgatás. Gyerek hálistennek jól van, már többet kell főzzek, mert nekem nem jut, miután esznek ezek ketten 🙂 szóval szeretnék ismét előre lépni, az injekciót szeretném majd elhagyni, és az esti gyógyszeremet pedig megtartani. MOst pl kristálytisztán érzem (ma kaptam meg), hogy minden pozitiv hozzáállásom eltűnt, sirva is fakadtam utána, hogy miért kell ezt, szinte azonnal tompa voltam és megint most pár napig úgy érzem, csak a kötelezőkre futja majd. Egyébként 4 hetente kapom. Előtte tegnap még minden ok volt, volt sok pozitiv gondolatom, tervem, pörgött az agyam, most semmi. És még sirtam is, hogy milyen szerencsétlen vagyok: megcsúnyúltam, megőszültem, megráncosodtam ÉS MÉG szegény is vagyok. Ahelyett, hogy jó, hát 41 éves leszek, már nem vagyok olyan szép sem fiatal, mint a fotón, a gyerek majd csak meghizik, lesz elég pénzünk és eddig is mindent be tudtunk fizetni, mióta elköltöztünk, szóval nagy baj nincs, na, ezek helyett jött az előbbi. Anyám ráadásul coviddal harmadik hete kórházban van és a nővérén meg apun kivül csak én hivom... MInden diagnózisa nálam landol, és még tartsam benne is a lelket, hát ez kicsinál...
ennyit akartam ide irni. Most, talán jobb picit. abbahagytam az irást, kisebb gondom is nagyobb ennél, inkább már csak röviden, lényegre törően kommunikálok. nincs ihletem, illetve el akarom felejteni a múltat, de nagyon nem megy: egyfolytában rettegek, i van, ha kapok egy ellenőrzést és elhelyezik a gyereket tőlem, mi van, ha anyám meghal, mi van, ha apám mégiscsak meggondolja magát és feljelent vagy beperel, ilyenek. Jó napjaimon csak nevetek az egészen, most igy injekció után kisért a múlt.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2021.03.13., 17:57Sztem vmi igen, de nehéz, merthogy ráfüvezik gyógyszeres időszakban is...
Na ez meg olyan, hogyha nem skizo esetleg, hanem drog indukálta pszichózisa van vagy bármi egyéb pszichotikus baja, a fű az aztán nem jó móka....
Felfortyanós, enyhén agresszív volt, dehát ez lehet alap temperamentum+azt gondolta, hallgatóznak a buszon, na ez is olyan, hogy ha akarom, tünete vminek, ha akarom, nem. De összességében rendezettebb volt, nem írkált hülyeségeket, nem voltak fura megosztásai.
A szedáció gond szokott lenni ezekkel a cuccokkal, de a haverjaival tudott este 11-ig itt-ott üldögélni, kocsmázni+hamarabb/akkor kelt, mint én gyógyszer nélkül...
Sztem vmi igen, de nehéz, merthogy ráfüvezik gyógyszeres időszakban is...
Na ez meg olyan, hogyha nem skizo esetleg, hanem drog indukálta pszichózisa van vagy bármi egyéb pszichotikus baja, a fű az aztán nem jó móka....
Felfortyanós, enyhén agresszív volt, dehát ez lehet alap temperamentum+azt gondolta, hallgatóznak a buszon, na ez is olyan, hogy ha akarom, tünete vminek, ha akarom, nem. De összességében rendezettebb volt, nem írkált hülyeségeket, nem voltak fura megosztásai.
A szedáció gond szokott lenni ezekkel a cuccokkal, de a haverjaival tudott este 11-ig itt-ott üldögélni, kocsmázni+hamarabb/akkor kelt, mint én gyógyszer nélkül...
Idézet tőle: Avana ekkor: 2021.03.13., 17:51Hát ez az, hogy szerintem nem látja be. Beszélni se lehetett vele erről. Állandóan abbahagyja a gyógyszert. Persze simán lehet, gyógyszerrel is rosszul érzi magát, de anélkül meg vállalhatatlanul rosszul van, mutattam, miket írt.
Sztem vagy 10X volt már kórházban.
Nehéz, hogy ne legyen ebből sujkolás(vagy súlykolás?), hogy bajod van/beteg vagy, de ne tegyünk már úgy se, mintha minden rendben lenne.
Nem kell ezt mindenkinek újságolni, hogy pszichotikus bajai vannak vagy túlzott betegségtudatot kiépíteni, csak éppen ha mindig kórház a vége, akkor elagyalni, vajon megéri-e füvezést? A sok hét kórház, egyebek....
a kórházban is füvezett álllítólag. Már azon gondolkodom, hogy van, akin nem lehet segíteni és kész.
Hát ez az, hogy szerintem nem látja be. Beszélni se lehetett vele erről. Állandóan abbahagyja a gyógyszert. Persze simán lehet, gyógyszerrel is rosszul érzi magát, de anélkül meg vállalhatatlanul rosszul van, mutattam, miket írt.
Sztem vagy 10X volt már kórházban.
Nehéz, hogy ne legyen ebből sujkolás(vagy súlykolás?), hogy bajod van/beteg vagy, de ne tegyünk már úgy se, mintha minden rendben lenne.
Nem kell ezt mindenkinek újságolni, hogy pszichotikus bajai vannak vagy túlzott betegségtudatot kiépíteni, csak éppen ha mindig kórház a vége, akkor elagyalni, vajon megéri-e füvezést? A sok hét kórház, egyebek....
a kórházban is füvezett álllítólag. Már azon gondolkodom, hogy van, akin nem lehet segíteni és kész.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.03.13., 17:50Gyszert szedő időszakban is van tünete?
Gyszert szedő időszakban is van tünete?
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.03.13., 15:13Otthonban talán tartós gyszeres kezelés után és piáról való leszoktatás után átgondolná az életét és rájönne, hogy jobb, ha nem iszik, pláne nem annyit, h rendszeresen összeessen az utcán, jobb ha dolgozik. Addigra viszont lehet nem lesz visszaút mert gondnok nem fog beleegyezni, h kiengedjek.
Exednek viszont jót tehet a kórház, főleg ha gyszerrel utólag belátja, h anélkül nincs jól.
Bnőmmel az is baj, h nem mániás állapotban sem látta be, h jobb, ha szedi a gyógyszerét mert anélkül mindig visszaesik. Ilyenkor azt hiszi, h meggyógyult.
Azt hiszi, h ima, spirituális módszerek, stb gyógyuláshoz vezethet.
Thalassa Házban ismertem meg, ott még teljesen normális volt (kb 10 éve), de már akkor is azt gondolta, h terápia után már nem fog kelleni a gyszer. Eleve irreális céllal ment oda. Azért, h ne kelljen többet gyszert szedni.
Otthonban talán tartós gyszeres kezelés után és piáról való leszoktatás után átgondolná az életét és rájönne, hogy jobb, ha nem iszik, pláne nem annyit, h rendszeresen összeessen az utcán, jobb ha dolgozik. Addigra viszont lehet nem lesz visszaút mert gondnok nem fog beleegyezni, h kiengedjek.
Exednek viszont jót tehet a kórház, főleg ha gyszerrel utólag belátja, h anélkül nincs jól.
Bnőmmel az is baj, h nem mániás állapotban sem látta be, h jobb, ha szedi a gyógyszerét mert anélkül mindig visszaesik. Ilyenkor azt hiszi, h meggyógyult.
Azt hiszi, h ima, spirituális módszerek, stb gyógyuláshoz vezethet.
Thalassa Házban ismertem meg, ott még teljesen normális volt (kb 10 éve), de már akkor is azt gondolta, h terápia után már nem fog kelleni a gyszer. Eleve irreális céllal ment oda. Azért, h ne kelljen többet gyszert szedni.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.03.13., 15:06Egy pali befogadta 1 éjszakára. Neki is kiégette a takaróját. Bezabálta a viagráit. 🙂
Egy pali befogadta 1 éjszakára. Neki is kiégette a takaróját. Bezabálta a viagráit. 🙂
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.03.13., 15:01Otthonba szeretnék tenni. Ami kurvára nem jó. Ott ráadásul nem abban segítenék, h később önállóan tudjon élni, dolgozni stb. Ezt írják minden otthon honlapján, gyakorlatilag viszont nem ez van. Gondolom bedugni sem könnyű mert jövedelme nincs és leszázalékolás esetén sem biztos, h kapna vagy csak nagyon keveset.
Az sem jó, h utcán van. Drasztikusan lefogyott, átlagban napi 2 üveg bort iszik, illetve annyit amennyire pénzt tud szerezni. Mája megy tönkre stb. Hosszú életre ott nem számíthat.
Befogadni már senki nem akarja, senki nem szeretne egy vagyont költeni arra, h sírba itassa, senki nem szeretné fél éjszakáját ébren tölteni, ha nem tud csendben megmaradni, senki nem szeretné, h csövest vigyen oda (volt ilyenre példa), bezabálja a gyszereit (már nem csak pszichót zabál be, azt ami a kezébe kerül), szagolja, ha hetekig nem fürdik, bepisil stb.
Van egy huga, nagyon fiatal. Nem várható el, h kínlódjon vele.
Apja ugyanilyen alkesz, vele sem tud kijönni. Anyja meghalt. Ő próbálta eddig fékezni, elérni, h szedjen gyszert. Gyszerrel dolgozni is tudott, de gyakran kirúgták mert eléggé link.
Otthonba szeretnék tenni. Ami kurvára nem jó. Ott ráadásul nem abban segítenék, h később önállóan tudjon élni, dolgozni stb. Ezt írják minden otthon honlapján, gyakorlatilag viszont nem ez van. Gondolom bedugni sem könnyű mert jövedelme nincs és leszázalékolás esetén sem biztos, h kapna vagy csak nagyon keveset.
Az sem jó, h utcán van. Drasztikusan lefogyott, átlagban napi 2 üveg bort iszik, illetve annyit amennyire pénzt tud szerezni. Mája megy tönkre stb. Hosszú életre ott nem számíthat.
Befogadni már senki nem akarja, senki nem szeretne egy vagyont költeni arra, h sírba itassa, senki nem szeretné fél éjszakáját ébren tölteni, ha nem tud csendben megmaradni, senki nem szeretné, h csövest vigyen oda (volt ilyenre példa), bezabálja a gyszereit (már nem csak pszichót zabál be, azt ami a kezébe kerül), szagolja, ha hetekig nem fürdik, bepisil stb.
Van egy huga, nagyon fiatal. Nem várható el, h kínlódjon vele.
Apja ugyanilyen alkesz, vele sem tud kijönni. Anyja meghalt. Ő próbálta eddig fékezni, elérni, h szedjen gyszert. Gyszerrel dolgozni is tudott, de gyakran kirúgták mert eléggé link.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.03.13., 14:34Bnőm
Sajnos neki a pszich betegsége vagy egyéb betegség miatt elbutulása is van. Akkor is, ha beszedi a gyszert.
Felhívott kb 2 hete.
Újra megkérdezte (ezt a kört már többször lefutottuk), hogy exével szoktam-e beszélni. Mondtam sokadjára, h nem, de Anyu beszélt vele tél elején 1x.
Mi van a gyerekével? Sztem él? Nem lehet, h meggyilkolták? Mondtam, h nem. Miért és ki gyilkolta volna meg?
Egészséges? Tudtommal nem. Az egyik szemére szinte nem lát, a másikkal jobban lát, már van szemüvege is.
Erre ő: nem ezt kérdezem, hanem azt, hogy egészséges-e?
Erre én: nem, nem egészséges, beteg a szeme. Más baja tudtommal nincs.
Az jó, örül, h egészségrs
Erre én: nem jó. Az egyik szemére majdnem vak, a másikkal sem lát jól.
Gyakorlatilag ez egy ideje minden beszélgetésnél előjön. Nem tudja értelmezni, amit a másik mond vagy pár perc alatt elfelejti és újra és újra megkérdezi.
Telefonban azt is mindig kérdezi, hogy mikor fogják már végre visszaadni a gyerekét. Ezt úgy kérdezi, mintha a telefonját vették volna el és semmi ok nem lenne arra, hogy ne adják vissza
Mindig elmondom, h amikor elvették, írtak egy hosszú listát, hogy mit kell teljesíteni ahhoz, h visszaadják. Azt kell teljesíteni, utána adják vissza.
Mindig mondom, hogy most azért sem adhatják neki vissza mert hajléktalan. Ezen kívül az is gond, hogy felgyújtotta a párja lakását, oda nem vihető a gyerek. Ezt utána nagy nehezen felfogja.
1 hét múlva viszont újra megkérdezi telóban, hogy megölték-e a gyerekét. Amikor megérti, hogy él, akkor azt kérdezi, hogy mikor adják végre vissza.
Bnőm
Sajnos neki a pszich betegsége vagy egyéb betegség miatt elbutulása is van. Akkor is, ha beszedi a gyszert.
Felhívott kb 2 hete.
Újra megkérdezte (ezt a kört már többször lefutottuk), hogy exével szoktam-e beszélni. Mondtam sokadjára, h nem, de Anyu beszélt vele tél elején 1x.
Mi van a gyerekével? Sztem él? Nem lehet, h meggyilkolták? Mondtam, h nem. Miért és ki gyilkolta volna meg?
Egészséges? Tudtommal nem. Az egyik szemére szinte nem lát, a másikkal jobban lát, már van szemüvege is.
Erre ő: nem ezt kérdezem, hanem azt, hogy egészséges-e?
Erre én: nem, nem egészséges, beteg a szeme. Más baja tudtommal nincs.
Az jó, örül, h egészségrs
Erre én: nem jó. Az egyik szemére majdnem vak, a másikkal sem lát jól.
Gyakorlatilag ez egy ideje minden beszélgetésnél előjön. Nem tudja értelmezni, amit a másik mond vagy pár perc alatt elfelejti és újra és újra megkérdezi.
Telefonban azt is mindig kérdezi, hogy mikor fogják már végre visszaadni a gyerekét. Ezt úgy kérdezi, mintha a telefonját vették volna el és semmi ok nem lenne arra, hogy ne adják vissza
Mindig elmondom, h amikor elvették, írtak egy hosszú listát, hogy mit kell teljesíteni ahhoz, h visszaadják. Azt kell teljesíteni, utána adják vissza.
Mindig mondom, hogy most azért sem adhatják neki vissza mert hajléktalan. Ezen kívül az is gond, hogy felgyújtotta a párja lakását, oda nem vihető a gyerek. Ezt utána nagy nehezen felfogja.
1 hét múlva viszont újra megkérdezi telóban, hogy megölték-e a gyerekét. Amikor megérti, hogy él, akkor azt kérdezi, hogy mikor adják végre vissza.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.03.13., 14:18
Szerintetek (általánosságban kérdezem), mi a JÓ megoldás arra, ha vki skizó, mánia vagy egyéb betegség miatt be van kattanva, hallucinál, téveszmés (mindetek és/vagy) és nem hajlandó gyszert szedni. Ezek mellett időnkènt (állapota miatt) olyan dolgokat is tesz, ami másoknak probléma?
Szerintetek (általánosságban kérdezem), mi a JÓ megoldás arra, ha vki skizó, mánia vagy egyéb betegség miatt be van kattanva, hallucinál, téveszmés (mindetek és/vagy) és nem hajlandó gyszert szedni. Ezek mellett időnkènt (állapota miatt) olyan dolgokat is tesz, ami másoknak probléma?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.03.12., 21:36... és azt sem értem, h mindenhol agresszióra, dühkitörésre ezt a kicseszett elavult Haloperidolt nyomatják, ami kombóban pláne totál elembertelenítő hatású. Nekem spec. az az 5 szál hajam is hullik tőle. Ez nem gyógyítás, ez olyan "nevelő célzat", mint anno h terhességmegszakításkor tettek olyasmit az altatóba, h utána mindenki jóóól hányjon tőle. Mint az "undorodós" piáról leszoktatás, tök elavult módszerek, és legfőképp hatástalanok.
... és azt sem értem, h mindenhol agresszióra, dühkitörésre ezt a kicseszett elavult Haloperidolt nyomatják, ami kombóban pláne totál elembertelenítő hatású. Nekem spec. az az 5 szál hajam is hullik tőle. Ez nem gyógyítás, ez olyan "nevelő célzat", mint anno h terhességmegszakításkor tettek olyasmit az altatóba, h utána mindenki jóóól hányjon tőle. Mint az "undorodós" piáról leszoktatás, tök elavult módszerek, és legfőképp hatástalanok.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.03.12., 21:22Jaaaj, engem is a célból szoktak. Aztán volt, h túllőttek a célon. Olyan balhét kivertem, h ezt talán mégse kéne, h le is állították.
Jaaaj, engem is a célból szoktak. Aztán volt, h túllőttek a célon. Olyan balhét kivertem, h ezt talán mégse kéne, h le is állították.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.03.12., 21:17Sztem pasik szarabb helyzetben vannak. Amiatt is agyonszedálják, h véletlenül se legyen agresszív.
Sztem pasik szarabb helyzetben vannak. Amiatt is agyonszedálják, h véletlenül se legyen agresszív.