Skizofrénia 3.5
Idézet tőle: tigerlily ekkor: 2015.09.27., 20:46cicalány!
http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/002755/WC500156111.pdf
ez egy elég részletes tájékoztató, amiben felsorolják a hasi fájdalmat, émelygést, puffadást, hasmenést a ritka (100-ból 1-et érintő) mellékhatások között.
cicalány!
ez egy elég részletes tájékoztató, amiben felsorolják a hasi fájdalmat, émelygést, puffadást, hasmenést a ritka (100-ból 1-et érintő) mellékhatások között.
Idézet tőle: cicalány ekkor: 2015.09.27., 20:42Nem kioktatni akartam csak annyira nehéz, sajnos későn kezdtem el foglalkozni ezzel, addigra már eléggé eldurvult a betegség. Ahol volt kórházban ott jól vette az akadályokat, sikerült beállítani ezt a gyógyszert ezért is aggódom nem hittem benne hogy lesz megfelelő. Én mindig csak annyit kérdezek hogy jól van e, mondja hogy igen, kivéve ezeket a tüneteket. És hogy biztosan az injekció miatt vannak.
Nem kioktatni akartam csak annyira nehéz, sajnos későn kezdtem el foglalkozni ezzel, addigra már eléggé eldurvult a betegség. Ahol volt kórházban ott jól vette az akadályokat, sikerült beállítani ezt a gyógyszert ezért is aggódom nem hittem benne hogy lesz megfelelő. Én mindig csak annyit kérdezek hogy jól van e, mondja hogy igen, kivéve ezeket a tüneteket. És hogy biztosan az injekció miatt vannak.
Idézet tőle: cicalány ekkor: 2015.09.27., 20:38Egy skizofrén beteggel elég nehéz dolgokat megérteni főleg azt hogy a gyógyszer tol jobban lesz. Kivéve ha ezt olyan orvos mondja akinek issza a szavait. Eddig egy ilyen volt magam is meg lepődtem, sajnos jelen pillanatban nem tudunk hozzá menni..
Egy skizofrén beteggel elég nehéz dolgokat megérteni főleg azt hogy a gyógyszer tol jobban lesz. Kivéve ha ezt olyan orvos mondja akinek issza a szavait. Eddig egy ilyen volt magam is meg lepődtem, sajnos jelen pillanatban nem tudunk hozzá menni..
Idézet tőle: cicalány ekkor: 2015.09.27., 20:35Sajnos egy skizofrén beteggel nem könnyű zöld ágra vergődni.ez szerintem nem csak kis hasmenés, az csak az első napokban van, durva haspuffadasa van, mondtam hogy menjen belgyógyász hoz de nem akar. Ezért vagyok tanácstalan, amúgy én azt olvastam hogy szokott ritkán belpanaszokat okozni.
Sajnos egy skizofrén beteggel nem könnyű zöld ágra vergődni.ez szerintem nem csak kis hasmenés, az csak az első napokban van, durva haspuffadasa van, mondtam hogy menjen belgyógyász hoz de nem akar. Ezért vagyok tanácstalan, amúgy én azt olvastam hogy szokott ritkán belpanaszokat okozni.
Idézet tőle: Búgócsiga ekkor: 2015.09.27., 20:05Idézet tőle: cicalányDe egy létező kellemetlen mellekhatas miatt reális ha az orvos 3 injekció után azt ígéri a betegnek hogy akkor leáll az injekció?
Ezekre a kérdésekre szerintem itt nem tudunk érdemi választ adni.
Az az orvosra van bízva minden gyógyszer esetében, hogy eldöntse, hogy a fellépő mellékhatások olyan mérvűek-e, amik beleférnek-e huzamosabban a gyógyszer alkalmazásába, tehát van-e annyi előnye a gyógyszer alkalmazásának, hogy az indokolja a mellékhatásokat. Ez nagyon esetfüggő kérdés, ezért mindig az orvosnak kell mérlegelnie, nem lehet rá általános választ adni.
Az is lehet, hogy az orvos azért mondta, hogy leállnak a gyógyszerrel, ha nem javul a helyzet, mert bízott abban, hogy a mellékhatások idővel csökkennek vagy elmúlnak. Meg az is lehet, hogy azt gondolta, hogy a gyógyszer miatt maga a betegség olyan mértékben javul, hogy esetleg maga édesanyád dönt úgy, hogy ennyi mellékhatást megér. Ahogy Eszter is mondta, egy kis hasmenés, puffadás, ilyesmi talán elfogadható ár a skizofrénia tüneteihez képest. Eszter utánanézett a mellékhatásoknak, és azt mondja, nincs ilyen ismert mellékhatása, úgyhogy én a helyedben próbálnám meggyőzni édesanyádat, beszélni a dokival, hogy próbálják ezt így elfogadni, és vinni tovább a kezelést, ha egyszer maga a skizofrénia érdemben javult. Próbáld megbeszélni anyukáddal is, amit Eszter mondott, hogy esetleg tényleg nem a gyógyszer elutasítása miatti félelem okozza-e a tüneteket.
Beszélgessetek a gyógyszerről, és világítsd meg számára, hogy mennyi előnnyel jár az alkalmazása számára, és akkor lehet, hogy könnyebben elfogadja, ha Ő is belátja a sok pozitív oldalát, és akkor tán a tünetek is elmúlnak.
Idézet tőle: cicalányMondjuk ez a doki nem ismeri. Azt lehet kérni hogy ahhoz a dokihoz kerüljön aki annak idején látta, ismerte? Nem értem miért osztották be máshoz amikor azt mondtak hogy ahhoz fog kerülni.
Végső esetben ehhez kell folyamodni, de erre a választ mindenképpen abban az intézményben tudják megmondani, ahová jártok. Kérdezd meg ott, hogy ki az a felettes szerv, főorvos, betegjogi képviselő, akárki, akivel lehet erről a problémáról beszélni, és mondd ezt el neki, és akkor, ha kell, felül fogják vizsgálni ennek az orvosnak a döntését, ill. ha lehetséges, visszatenni a másik orvoshoz. Erre rá kell kérdezni, és megkérni azt, aki ott ebben illetékes.
Idézet tőle: cicalányDe egy létező kellemetlen mellekhatas miatt reális ha az orvos 3 injekció után azt ígéri a betegnek hogy akkor leáll az injekció?
Ezekre a kérdésekre szerintem itt nem tudunk érdemi választ adni.
Az az orvosra van bízva minden gyógyszer esetében, hogy eldöntse, hogy a fellépő mellékhatások olyan mérvűek-e, amik beleférnek-e huzamosabban a gyógyszer alkalmazásába, tehát van-e annyi előnye a gyógyszer alkalmazásának, hogy az indokolja a mellékhatásokat. Ez nagyon esetfüggő kérdés, ezért mindig az orvosnak kell mérlegelnie, nem lehet rá általános választ adni.
Az is lehet, hogy az orvos azért mondta, hogy leállnak a gyógyszerrel, ha nem javul a helyzet, mert bízott abban, hogy a mellékhatások idővel csökkennek vagy elmúlnak. Meg az is lehet, hogy azt gondolta, hogy a gyógyszer miatt maga a betegség olyan mértékben javul, hogy esetleg maga édesanyád dönt úgy, hogy ennyi mellékhatást megér. Ahogy Eszter is mondta, egy kis hasmenés, puffadás, ilyesmi talán elfogadható ár a skizofrénia tüneteihez képest. Eszter utánanézett a mellékhatásoknak, és azt mondja, nincs ilyen ismert mellékhatása, úgyhogy én a helyedben próbálnám meggyőzni édesanyádat, beszélni a dokival, hogy próbálják ezt így elfogadni, és vinni tovább a kezelést, ha egyszer maga a skizofrénia érdemben javult. Próbáld megbeszélni anyukáddal is, amit Eszter mondott, hogy esetleg tényleg nem a gyógyszer elutasítása miatti félelem okozza-e a tüneteket.
Beszélgessetek a gyógyszerről, és világítsd meg számára, hogy mennyi előnnyel jár az alkalmazása számára, és akkor lehet, hogy könnyebben elfogadja, ha Ő is belátja a sok pozitív oldalát, és akkor tán a tünetek is elmúlnak.
Idézet tőle: cicalányMondjuk ez a doki nem ismeri. Azt lehet kérni hogy ahhoz a dokihoz kerüljön aki annak idején látta, ismerte? Nem értem miért osztották be máshoz amikor azt mondtak hogy ahhoz fog kerülni.
Végső esetben ehhez kell folyamodni, de erre a választ mindenképpen abban az intézményben tudják megmondani, ahová jártok. Kérdezd meg ott, hogy ki az a felettes szerv, főorvos, betegjogi képviselő, akárki, akivel lehet erről a problémáról beszélni, és mondd ezt el neki, és akkor, ha kell, felül fogják vizsgálni ennek az orvosnak a döntését, ill. ha lehetséges, visszatenni a másik orvoshoz. Erre rá kell kérdezni, és megkérni azt, aki ott ebben illetékes.
Idézet tőle: cicalány ekkor: 2015.09.27., 18:37Remek. De egy létező kellemetlen mellekhatas miatt reális ha az orvos 3 injekció után azt ígéri a betegnek hogy akkor leáll az injekció? Mondjuk ez a doki nem ismeri. Azt lehet kérni hogy ahhoz a dokihoz kerüljön aki annak idején látta, ismerte? Nem értem miért osztották be máshoz amikor azt mondtak hogy ahhoz fog kerülni.
Remek. De egy létező kellemetlen mellekhatas miatt reális ha az orvos 3 injekció után azt ígéri a betegnek hogy akkor leáll az injekció? Mondjuk ez a doki nem ismeri. Azt lehet kérni hogy ahhoz a dokihoz kerüljön aki annak idején látta, ismerte? Nem értem miért osztották be máshoz amikor azt mondtak hogy ahhoz fog kerülni.
Idézet tőle: Búgócsiga ekkor: 2015.09.27., 16:43Idézet tőle: cicalányLehet hogy rosszul fogalmaztam nem is amiatt aggódom hogy mit gondol rólam csak anyunak ne legyen emiatt baja, úgy értem ne ez alapján kezelje hogy én bele akarok szólni. Egyáltalán beleszolhatok?
Nem szólhatsz bele. Teljes mértékben az orvos dönti el, hogy mi legyen a kezelés, és övé is a felelősség. Ezen kívül köti az orvos-beteg titoktartás, tehát nem is adhat ki számodra információt édesanyád állapotáról vagy a kezelésről. Viszont mint hozzátartozója, megkeresheted az orvost, és elmondhatod neki ezeket az információkat, mert ez segíti őt a teljes kép kialakításában és a jó döntés meghozásában. Ezt természetesen nem teheted titokban, és az orvosnak meg kell konzultálnia édesanyáddal is.
Idézet tőle: cicalányLehet hogy rosszul fogalmaztam nem is amiatt aggódom hogy mit gondol rólam csak anyunak ne legyen emiatt baja, úgy értem ne ez alapján kezelje hogy én bele akarok szólni. Egyáltalán beleszolhatok?
Nem szólhatsz bele. Teljes mértékben az orvos dönti el, hogy mi legyen a kezelés, és övé is a felelősség. Ezen kívül köti az orvos-beteg titoktartás, tehát nem is adhat ki számodra információt édesanyád állapotáról vagy a kezelésről. Viszont mint hozzátartozója, megkeresheted az orvost, és elmondhatod neki ezeket az információkat, mert ez segíti őt a teljes kép kialakításában és a jó döntés meghozásában. Ezt természetesen nem teheted titokban, és az orvosnak meg kell konzultálnia édesanyáddal is.
Idézet tőle: cicalány ekkor: 2015.09.27., 16:29Lehet hogy rosszul fogalmaztam nem is amiatt aggódom hogy mit gondol rólam csak anyunak ne legyen emiatt baja, úgy értem ne ez alapján kezelje hogy én bele akarok szólni. Egyáltalán beleszolhatok?
Lehet hogy rosszul fogalmaztam nem is amiatt aggódom hogy mit gondol rólam csak anyunak ne legyen emiatt baja, úgy értem ne ez alapján kezelje hogy én bele akarok szólni. Egyáltalán beleszolhatok?
Idézet tőle: Búgócsiga ekkor: 2015.09.27., 16:19Idézet tőle: cicalányGondoltam beszélek az orvossal akihez jár az ideggondozoba, ezt hogyan tudnám úgy elmondani neki hegy ne egy tudakozó, okoskodó családjának gibdoljon?
Szerintem mindenképpen ilyen őszintén és tárgyilagosan mondd el, ahogy itt is. Ne lépj át egy határt, és ne próbáld az orvost presszionálni valamilyen döntés irányába, hagyd, hogy ő döntsön, de őszintén és a saját szavaiddal mondd el az aggályaidat és a problémát, akkor nem fog semmi rosszat gondolni Rólad.
Idézet tőle: cicalányGondoltam beszélek az orvossal akihez jár az ideggondozoba, ezt hogyan tudnám úgy elmondani neki hegy ne egy tudakozó, okoskodó családjának gibdoljon?
Szerintem mindenképpen ilyen őszintén és tárgyilagosan mondd el, ahogy itt is. Ne lépj át egy határt, és ne próbáld az orvost presszionálni valamilyen döntés irányába, hagyd, hogy ő döntsön, de őszintén és a saját szavaiddal mondd el az aggályaidat és a problémát, akkor nem fog semmi rosszat gondolni Rólad.
Idézet tőle: cicalány ekkor: 2015.09.27., 16:03Egyébként meg nem hallucinal, kicsit lassabb a mozgása de nyugodtabb, sokkal jobb mint volt. A családjának ilyenkor van beleszolasa? Mi annak idején a párommal elmentek a gondozóba és egyetlen megoldásnak a gondnokságot látták. A felelősség teljes mértékben a miénk az orvosok ha nem jár a beteg kezeltetni magát szettarjak a kezüket.
Egyébként meg nem hallucinal, kicsit lassabb a mozgása de nyugodtabb, sokkal jobb mint volt. A családjának ilyenkor van beleszolasa? Mi annak idején a párommal elmentek a gondozóba és egyetlen megoldásnak a gondnokságot látták. A felelősség teljes mértékben a miénk az orvosok ha nem jár a beteg kezeltetni magát szettarjak a kezüket.
Idézet tőle: cicalány ekkor: 2015.09.27., 15:57Gondoltam beszélek az orvossal akihez jár az ideggondozoba, ezt hogyan tudnám úgy elmondani neki hegy ne egy tudakozó, okoskodó családjának gibdoljon? Ugyanis az orvos állítólag megigerte neki hogyha ez nem jön be akkor leállhat, engem meg kivert a víz hogy ugye nem abba akarja hagyni amikor anyám évekig nem kezeltette magát most más miatt végre sikerült.. Aggódom.. Mindenképpen beszélek a dokival.. Csak az is fura hogy akkor majd 2-3 havonta lesz új injekció? Azért gondolom itt sincs száz fele..
Gondoltam beszélek az orvossal akihez jár az ideggondozoba, ezt hogyan tudnám úgy elmondani neki hegy ne egy tudakozó, okoskodó családjának gibdoljon? Ugyanis az orvos állítólag megigerte neki hogyha ez nem jön be akkor leállhat, engem meg kivert a víz hogy ugye nem abba akarja hagyni amikor anyám évekig nem kezeltette magát most más miatt végre sikerült.. Aggódom.. Mindenképpen beszélek a dokival.. Csak az is fura hogy akkor majd 2-3 havonta lesz új injekció? Azért gondolom itt sincs száz fele..
Idézet tőle: cicalány ekkor: 2015.09.27., 15:52Szia, köszi hogy írtál, de ezt próbáld meg elmondani egy betegnek akinek most éppen az a legnagyobb problémája hogy feszül a hasa. 🙂 nem is a pár napos hasmenés hanem az egész hónapon át tartó durva haspuffadas.
Szia, köszi hogy írtál, de ezt próbáld meg elmondani egy betegnek akinek most éppen az a legnagyobb problémája hogy feszül a hasa. 🙂 nem is a pár napos hasmenés hanem az egész hónapon át tartó durva haspuffadas.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2015.09.27., 15:49Szia cicalány!
Körülnéztem a neten, de nem találkoztam ilyen mellékhatással. Lehet, hogy tulajdonképpen tiltakozik a gyógyszer ellen a lelke mélyén, és ez idézi elő a hasmenést. Mindenképpen bátorítsd, hogy szedje tovább, mert a skizofréniához képest egy kis hasmenés nem olyan nagy probléma.
Eszter
Szia cicalány!
Körülnéztem a neten, de nem találkoztam ilyen mellékhatással. Lehet, hogy tulajdonképpen tiltakozik a gyógyszer ellen a lelke mélyén, és ez idézi elő a hasmenést. Mindenképpen bátorítsd, hogy szedje tovább, mert a skizofréniához képest egy kis hasmenés nem olyan nagy probléma.
Eszter
Idézet tőle: cicalány ekkor: 2015.09.27., 15:42Sziasztok, ide is írok hátha tud valaki valamit mondani ezugyben: az abilityfy maintena t szedjük injekció formájában, jónak tűnik de anyu a gyomrába panaszkodik az injekció beadása után rosszul van hasmenés stb.. Utána csökken de a hasfeszules nagyon durva. Laktozerzekeny. Ez nem tudom hogy a gyógyszer mellekhatasa e de elég kellemetlen. Ilyenkor váltanak más injekcióra? Ez állítólag most elég új a regipostabA amit nagyon régen kapott ahol nagyon meghizott és labremegese volt. Utána maradt abba a kezelése mert mindent elutasítitt.most attól félek nehogy megint ez legyen.
Sziasztok, ide is írok hátha tud valaki valamit mondani ezugyben: az abilityfy maintena t szedjük injekció formájában, jónak tűnik de anyu a gyomrába panaszkodik az injekció beadása után rosszul van hasmenés stb.. Utána csökken de a hasfeszules nagyon durva. Laktozerzekeny. Ez nem tudom hogy a gyógyszer mellekhatasa e de elég kellemetlen. Ilyenkor váltanak más injekcióra? Ez állítólag most elég új a regipostabA amit nagyon régen kapott ahol nagyon meghizott és labremegese volt. Utána maradt abba a kezelése mert mindent elutasítitt.most attól félek nehogy megint ez legyen.
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2015.09.24., 12:22Ürességet érzek.... hiányt... bánatot....
Lenne vagy lett volna valaki aki tudott volna segíteni AKKOR, de ez nem történt meg. Azóta halott a lelkem. Mindenkit egyformának látok. Egyformán szürkének és jelentéktelennek. Ez a Facebook is egy nagy hülyeség lehet... csak megöli az emberekben azt amit eddig talán szerettek és érdekesnek találtak, de mivel a Facebook minden nap elénk tolja úgymond ingyen az összes embert, így már mi az "érdekes" másokban...? Persze ez sem igaz amit írok, mert mindenki egyedi, de.... én nem érzem jól magam ez a helyzet... nem érdekel semmi.... fájdalmat érzek... még mindig Szerelmes vagyok, de ez már inkább olyan ragaszkodás féle lett... és nem tudom mi segítene... semmi nem tetszik, semmi nem érdekel... nem akarok beszélgetni senkivel.... csak az evésbe menekülök aztán meg kihányom... ez így nem élet... de mi is az élet...? Ennyi lenne, ez a vegetálás, és lelki halál...? Legszívesebben megsebezném magam, hogy ismét érezzek valamit, aminek talán "értelme" van... a fájdalomnak az az értelme, hogy valamit megmozdítana a lelkemben... és nem csak ez a bánat és üresség lenne... mert fáj minden.... nem tudom miért.... csak Téged akarlak Remény, Te tudnál segíteni, ha picikét törődnél velem, de úgy a Te "módszereddel"... csak pár kis szó, nem sok csak kevés, de éppen elég lenne... vagy legalább ha az ismerősöd lehetnék Facebookon, ha fent vagy egyáltalán... nem tudom hol vagy és mi van Veled.... de Neked tudnod kell mi van velem, ugye érzed...? Fáj fáj fáj minden...
Ürességet érzek.... hiányt... bánatot....
Lenne vagy lett volna valaki aki tudott volna segíteni AKKOR, de ez nem történt meg. Azóta halott a lelkem. Mindenkit egyformának látok. Egyformán szürkének és jelentéktelennek. Ez a Facebook is egy nagy hülyeség lehet... csak megöli az emberekben azt amit eddig talán szerettek és érdekesnek találtak, de mivel a Facebook minden nap elénk tolja úgymond ingyen az összes embert, így már mi az "érdekes" másokban...? Persze ez sem igaz amit írok, mert mindenki egyedi, de.... én nem érzem jól magam ez a helyzet... nem érdekel semmi.... fájdalmat érzek... még mindig Szerelmes vagyok, de ez már inkább olyan ragaszkodás féle lett... és nem tudom mi segítene... semmi nem tetszik, semmi nem érdekel... nem akarok beszélgetni senkivel.... csak az evésbe menekülök aztán meg kihányom... ez így nem élet... de mi is az élet...? Ennyi lenne, ez a vegetálás, és lelki halál...? Legszívesebben megsebezném magam, hogy ismét érezzek valamit, aminek talán "értelme" van... a fájdalomnak az az értelme, hogy valamit megmozdítana a lelkemben... és nem csak ez a bánat és üresség lenne... mert fáj minden.... nem tudom miért.... csak Téged akarlak Remény, Te tudnál segíteni, ha picikét törődnél velem, de úgy a Te "módszereddel"... csak pár kis szó, nem sok csak kevés, de éppen elég lenne... vagy legalább ha az ismerősöd lehetnék Facebookon, ha fent vagy egyáltalán... nem tudom hol vagy és mi van Veled.... de Neked tudnod kell mi van velem, ugye érzed...? Fáj fáj fáj minden...
Idézet tőle: Sohamár ekkor: 2015.09.05., 20:52Idézet tőle: Szerelmes HercegnőSzia Sohamár,
megértelek... nem lehet jó az sem, hogyha nem látod értelmét az életednek. Nekem kicsit úgy tűnik, mintha Depressziós lennél (én az vagyok). Mindenestre kitartás, tudom nem sokat segít, de sajnos nem tudom mit mondjak, hogy jobb legyen.
Szia!
Hát, igazából nem érzem magam annak...vagy már megszoktam, hogy ez az életérzésem, hogy ezt érzem...lehangoltság, olykor üresség, meg céltalanság stb. Vannak jobb napjaim mikor elhiszem, hogy nincs is semmi gond...de elég ritka. Meg a legfurább, hogy mikor úgy érzem, hogy most jó, akkor sem teljesen valahogy. Úgy nem tudok felszabadulni...szerintem soha. Legalább is józanon.
Annak is örülök, ha írsz, úgyhogy köszi! 🙂 Amúgy ez ilyen...nem lehet nagyon mit mondani, hogy jobb legyen.
Idézet tőle: Szerelmes HercegnőSzia Sohamár,
megértelek... nem lehet jó az sem, hogyha nem látod értelmét az életednek. Nekem kicsit úgy tűnik, mintha Depressziós lennél (én az vagyok). Mindenestre kitartás, tudom nem sokat segít, de sajnos nem tudom mit mondjak, hogy jobb legyen.
Szia!
Hát, igazából nem érzem magam annak...vagy már megszoktam, hogy ez az életérzésem, hogy ezt érzem...lehangoltság, olykor üresség, meg céltalanság stb. Vannak jobb napjaim mikor elhiszem, hogy nincs is semmi gond...de elég ritka. Meg a legfurább, hogy mikor úgy érzem, hogy most jó, akkor sem teljesen valahogy. Úgy nem tudok felszabadulni...szerintem soha. Legalább is józanon.
Annak is örülök, ha írsz, úgyhogy köszi! 🙂 Amúgy ez ilyen...nem lehet nagyon mit mondani, hogy jobb legyen.
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2015.09.05., 19:41Szia Sohamár,
Szia Sohamár,
Idézet tőle: Sohamár ekkor: 2015.09.05., 19:15Hát, úgy igazán élni én is szeretnék. Nekem mindig (vagy legtöbbször) olyan, mintha hiába élnék, a világot nem érzékelném teljesen. Körülöttem zajlik minden, de én alig érzékelek belőle valamit....igazából én sem értem mi ez. Mintha nem is élnék rendesen, csak léteznék. Nincs motivációm, célom...sokszor azt sem értem mi értelme, hogy megszülettem. Pedig épphogy összejött, hogy életben maradjak. Ez miatt meg bűntudatom van...hiszen annyira koraszülött voltam, hogy nagyon kicsi volt az esélyem az életben maradásra, erre én meg "élek" de mégsem élvezem...ez elég szánalmas.
Hát, úgy igazán élni én is szeretnék. Nekem mindig (vagy legtöbbször) olyan, mintha hiába élnék, a világot nem érzékelném teljesen. Körülöttem zajlik minden, de én alig érzékelek belőle valamit....igazából én sem értem mi ez. Mintha nem is élnék rendesen, csak léteznék. Nincs motivációm, célom...sokszor azt sem értem mi értelme, hogy megszülettem. Pedig épphogy összejött, hogy életben maradjak. Ez miatt meg bűntudatom van...hiszen annyira koraszülött voltam, hogy nagyon kicsi volt az esélyem az életben maradásra, erre én meg "élek" de mégsem élvezem...ez elég szánalmas.
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2015.09.05., 18:02Idézet tőle: RereSzia Szerelmes Hercegnő!
Élt,s olyan volt mint a halott. Petőfi Sándor-Az Apostol VII.
Ez jutott elsőként eszembe amikor olvastam az írásod, remélem nem bántottalak meg ezzel! Te egy harcos vagy, küzdesz és nem adod fel, ebből is látszik,hogy erősen él benned az életösztön. Sajnálom, hogy ennyire szenvedsz, kívánom,hogy megtaláld a lelki békédet!
Szia Rere 🙂
Dehogyis bántottál meg, ez mintegy visszaigazolása annak ami VAN. Az a legrosszabb, mikor az embernek nem hisznek, de ez a lehető legjobb amit írtál, mert ez azt jelenti, hogy végre valaki látja miken megyek keresztül. Köszönöm. Igaziból szeretnék: ÉLNI. Csak nem megy...
Idézet tőle: RereSzia Szerelmes Hercegnő!
Élt,s olyan volt mint a halott. Petőfi Sándor-Az Apostol VII.
Ez jutott elsőként eszembe amikor olvastam az írásod, remélem nem bántottalak meg ezzel! Te egy harcos vagy, küzdesz és nem adod fel, ebből is látszik,hogy erősen él benned az életösztön. Sajnálom, hogy ennyire szenvedsz, kívánom,hogy megtaláld a lelki békédet!
Szia Rere 🙂
Dehogyis bántottál meg, ez mintegy visszaigazolása annak ami VAN. Az a legrosszabb, mikor az embernek nem hisznek, de ez a lehető legjobb amit írtál, mert ez azt jelenti, hogy végre valaki látja miken megyek keresztül. Köszönöm. Igaziból szeretnék: ÉLNI. Csak nem megy...
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2015.09.04., 18:21Borzasztó periódusokon megyek keresztül a betegségemből és a "gyógyszerezésemből" adódóan. Ma volt ismét egy mélypont de aztán jobban lettem szerencsére, de most megint érzem, hogy lefelé ível az a görbe ami a jó és rossz állapotom ábrázolná. Ennyi szenvedést képtelenség elbírni, én mégis folyamatosan küzdök. Nem vagyok egy "öngyilkos típusú" emberke, de mostanában elég gyakori hogy megfordult a fejemben, mi lenne ha nem élnék. Nem, nem fogok odáig "süllyedni", meg félek is kioltani az életem, de borzasztó ez a folyamatos vég nélküli szenvedés... nemcsak Depresszióval küzdök, de testi fájdalmaim és rosszulléteim is vannak, és ez nem néha, hanem mindig... ezenkívül állandóan FÁRADT vagyok, Nagyon, nincs semmi energiám. Úgy érzem magam mint egy élőhalott vagy zombi, aki még "él", de már rég eltávozott az élők sorából, és csak valami zombi testben kényszerül tengetni a mindennapjait leszedálva és kínlódva.... Bocsánat mindenkitől, tudom, hogy ez nagyon lehangoló, de csak erről tudok írni, mert ebben élek. Olykor magamra erőltetem nagy erőfeszítéssel a pozitivizmust, de kínlódok attól is mint az állat... hogy nem élhetem át LEGALÁBB a fájdalmam, még azt is el kell nyomnom, mert "nem vevő" rá senki... nem azt mondom, hogy el kell ezt az embereknek fogadniuk, csak azt hogy nagyon szenvedek... és nem látom a szenvedések végét... ráadásul van a Lelki Társam Reményke, aki nem foglalkozik velem, bár én is csak sms-eket írok Neki néha, mert erre "szükségem van"... kell valami "kapaszkodó"... Szeretem Őt, de megértem, hogy mi ketten nem tudunk Egymással mit kezdeni... és nem azért mert nem szeretjük egymást, hanem a sok baj és kín miatt... egyszerűen ezek miatt "nem vagyunk kompatibilisek Egymással"... mindketten támogatásra és segítségre szorulunk... pedig Ő a Párom, a Lelki Társam, a Támaszom, a Reményem, mégis nincs itt mert nem lehet, mert egyszerűen a sok szenvedés és betegség ezt megakadályozza... és tudom, hogy Ő is rengeteget szenved, mert érzem és mert ismerem Őt.... Annyira fáj ez a sok minden.... :'(
Borzasztó periódusokon megyek keresztül a betegségemből és a "gyógyszerezésemből" adódóan. Ma volt ismét egy mélypont de aztán jobban lettem szerencsére, de most megint érzem, hogy lefelé ível az a görbe ami a jó és rossz állapotom ábrázolná. Ennyi szenvedést képtelenség elbírni, én mégis folyamatosan küzdök. Nem vagyok egy "öngyilkos típusú" emberke, de mostanában elég gyakori hogy megfordult a fejemben, mi lenne ha nem élnék. Nem, nem fogok odáig "süllyedni", meg félek is kioltani az életem, de borzasztó ez a folyamatos vég nélküli szenvedés... nemcsak Depresszióval küzdök, de testi fájdalmaim és rosszulléteim is vannak, és ez nem néha, hanem mindig... ezenkívül állandóan FÁRADT vagyok, Nagyon, nincs semmi energiám. Úgy érzem magam mint egy élőhalott vagy zombi, aki még "él", de már rég eltávozott az élők sorából, és csak valami zombi testben kényszerül tengetni a mindennapjait leszedálva és kínlódva.... Bocsánat mindenkitől, tudom, hogy ez nagyon lehangoló, de csak erről tudok írni, mert ebben élek. Olykor magamra erőltetem nagy erőfeszítéssel a pozitivizmust, de kínlódok attól is mint az állat... hogy nem élhetem át LEGALÁBB a fájdalmam, még azt is el kell nyomnom, mert "nem vevő" rá senki... nem azt mondom, hogy el kell ezt az embereknek fogadniuk, csak azt hogy nagyon szenvedek... és nem látom a szenvedések végét... ráadásul van a Lelki Társam Reményke, aki nem foglalkozik velem, bár én is csak sms-eket írok Neki néha, mert erre "szükségem van"... kell valami "kapaszkodó"... Szeretem Őt, de megértem, hogy mi ketten nem tudunk Egymással mit kezdeni... és nem azért mert nem szeretjük egymást, hanem a sok baj és kín miatt... egyszerűen ezek miatt "nem vagyunk kompatibilisek Egymással"... mindketten támogatásra és segítségre szorulunk... pedig Ő a Párom, a Lelki Társam, a Támaszom, a Reményem, mégis nincs itt mert nem lehet, mert egyszerűen a sok szenvedés és betegség ezt megakadályozza... és tudom, hogy Ő is rengeteget szenved, mert érzem és mert ismerem Őt.... Annyira fáj ez a sok minden.... :'(
Idézet tőle: kisveréb ekkor: 2015.08.09., 18:55Na, akkor amelyik ötlet tetszett, kipróbálod pár napig, aztán meglátjuk. Remélem bejönnek. 🙂
Na, akkor amelyik ötlet tetszett, kipróbálod pár napig, aztán meglátjuk. Remélem bejönnek. 🙂
Idézet tőle: kisveréb ekkor: 2015.08.09., 18:42Citromfű pl nagyon jó, én azt szoktam, mert az finom is. 🙂
Komló is jó, levendula, kamilla, orbáncfű, borsosmenta.. Mind jók.
Citromfű pl nagyon jó, én azt szoktam, mert az finom is. 🙂
Komló is jó, levendula, kamilla, orbáncfű, borsosmenta.. Mind jók.
Idézet tőle: kisveréb ekkor: 2015.08.09., 18:37Na, ez lehet segít. 🙂 Esetleg abban a köztes időben ihatnál valami nyugiteát. Jó lassan, félhomályban el lehet szürcsölni.
Na, ez lehet segít. 🙂 Esetleg abban a köztes időben ihatnál valami nyugiteát. Jó lassan, félhomályban el lehet szürcsölni.
Idézet tőle: kisveréb ekkor: 2015.08.09., 18:28Az álmodozás is jó, bár engem néha kifejezetten ébren tart. De onnan tényleg jól el lehet aludni.
Az álmodozás is jó, bár engem néha kifejezetten ébren tart. De onnan tényleg jól el lehet aludni.
Idézet tőle: kisveréb ekkor: 2015.08.09., 18:20Az olvasás kérdéses, van akinek segít, de szerintem őket is fenntartja addig, amíg amúgy is fent lennének, aztán végkifáradás. Ugye ott is ég a villany, plusz használod az agyad, ami nem hagyja pihenőre tenni magát. De elterelőnek tényleg jó.
Ha valakinek nehéz gondolatai vannak, mindenképp nehezebben alszik el velük. Én mondjuk szoktam hagyni, hadd follyanak, egy idő után már összekuszálódnak, és félig már álmodom. De ez én vagyok. Nem tudom, neked mi jönne be.
Nyugi zenét próbáltál már? Letölteni mondjuk vízcsobogást, vagy ilyen erdőhangot? Én amikor nagyon kivoltam ciki-nem-ciki altatódalt hallgattam, mert teljesen elnyomta a saját hülyeségeimet. Nézelődj youtube-on, hátha.
Az olvasás kérdéses, van akinek segít, de szerintem őket is fenntartja addig, amíg amúgy is fent lennének, aztán végkifáradás. Ugye ott is ég a villany, plusz használod az agyad, ami nem hagyja pihenőre tenni magát. De elterelőnek tényleg jó.
Ha valakinek nehéz gondolatai vannak, mindenképp nehezebben alszik el velük. Én mondjuk szoktam hagyni, hadd follyanak, egy idő után már összekuszálódnak, és félig már álmodom. De ez én vagyok. Nem tudom, neked mi jönne be.
Nyugi zenét próbáltál már? Letölteni mondjuk vízcsobogást, vagy ilyen erdőhangot? Én amikor nagyon kivoltam ciki-nem-ciki altatódalt hallgattam, mert teljesen elnyomta a saját hülyeségeimet. Nézelődj youtube-on, hátha.
Idézet tőle: kisveréb ekkor: 2015.08.09., 18:06Hát figyelj, ha már nem segít a gyógyszer, a rendszeresség nagy segítség lehet. A tested jelezni fog, hogy hahó, ilyenkor aludni szoktunk. 🙂
Úgy érzed, segít elaludni, de valójában tényleg csak ébren tart. Erről nehéz meggyőzni az embereket, de ez a melatonin CSAK sötétben termelődik. Persze végkimerüléssel ki lehet dőlni, de az nem épp pihentető..
A TV nem annyira vészes, ha csak hallgatod, persze baromi idegesítő is tud lenni, én is csak csöndben tudok aludni. De a nagyobb veszélye a vibráló képernyő.
Ne stresszelj rá, mert így az első napokban tuti nem fogsz tudni aludni. 🙂 Igyekezz tartani egy időpontot, amikor kelsz és kb amikor kelsz, és nap közben ne aludj. Ennek segíteni kéne kicsit. 🙂
Remélem nem lesz gond!
Hát figyelj, ha már nem segít a gyógyszer, a rendszeresség nagy segítség lehet. A tested jelezni fog, hogy hahó, ilyenkor aludni szoktunk. 🙂
Úgy érzed, segít elaludni, de valójában tényleg csak ébren tart. Erről nehéz meggyőzni az embereket, de ez a melatonin CSAK sötétben termelődik. Persze végkimerüléssel ki lehet dőlni, de az nem épp pihentető..
A TV nem annyira vészes, ha csak hallgatod, persze baromi idegesítő is tud lenni, én is csak csöndben tudok aludni. De a nagyobb veszélye a vibráló képernyő.
Ne stresszelj rá, mert így az első napokban tuti nem fogsz tudni aludni. 🙂 Igyekezz tartani egy időpontot, amikor kelsz és kb amikor kelsz, és nap közben ne aludj. Ennek segíteni kéne kicsit. 🙂
Remélem nem lesz gond!
Idézet tőle: kisveréb ekkor: 2015.08.09., 17:50Hát vannak apró trükkök, amik segítenek rászokni a rendszeres alvásra, de lehet komolyabb alvászavarnál nem érnek sokat..
Ilyen dolgok, mint mindig ugyanakkor lefeküdni (a rendszerességet szereti az agy, szívesen rákap. :))
lefekvés előtt 30perccel nem enni, tv-zni, gépezni, mobilozni
lefekvés előtt 30perccel fokozatosan sötétíteni, hogy az agyad elkezdje termelni azt az anyagot(melatonin), amitől álmos leszel (ezért tilos a világító képernyő bámulása is)
zuhany előtt egy nagy pohár víz
megfelelő ágy! (talán túl puha/kemény, nem jó párna stb)
De ebben a melegben nem csoda, hogy nehezebb aludni, én se a szobámban, hanem a leghidegebb szobában a földön alszom, mert ez is jobb. 🙂
Sajnos ennél többet nem tudok mondani. :/
Hát vannak apró trükkök, amik segítenek rászokni a rendszeres alvásra, de lehet komolyabb alvászavarnál nem érnek sokat..
Ilyen dolgok, mint mindig ugyanakkor lefeküdni (a rendszerességet szereti az agy, szívesen rákap. :))
lefekvés előtt 30perccel nem enni, tv-zni, gépezni, mobilozni
lefekvés előtt 30perccel fokozatosan sötétíteni, hogy az agyad elkezdje termelni azt az anyagot(melatonin), amitől álmos leszel (ezért tilos a világító képernyő bámulása is)
zuhany előtt egy nagy pohár víz
megfelelő ágy! (talán túl puha/kemény, nem jó párna stb)
De ebben a melegben nem csoda, hogy nehezebb aludni, én se a szobámban, hanem a leghidegebb szobában a földön alszom, mert ez is jobb. 🙂
Sajnos ennél többet nem tudok mondani. :/
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2015.08.02., 06:02Kedves Infinity,
dehogy baj, hogy megszólítasz, sőt nagyon örülök neki, köszönöm szépen 🙂 Én magam is picit ilyen vagyok, mindig tartok tőle, nehogy valaki megbántson, ezért inkább nem is kezdeményezek beszélgetést, félek az emberektől és a kritikától, de igaziból ez nem jó... erőt kell vennem magamon és azért is kezdeményezni. 🙂 Te is nagyon jól tetted, hogy írtál és köszi a kedves szavakat! 🙂 Igaziból én nem érzem úgy, hogy olyan jókat írok, sőt sajnos úgy érzem, valahogy olyan jelentéktelen, nem érdekes dolgokat osztok meg... persze ezek a gondolataim, de úgy érzem, semmi újat nem tudok mondani. Sokszor leblokkol az agyam, és nem jön semmi gondolatom, gyakran még kommunikáció közben is előfordul ez. De azért igyekszem, és most örülök, hogy írtam, mert néhányan válaszoltak és ez annyira jó érzés! 🙂 Persze még nem vagyok olyan jó a kommunikálásban, de ez is egy lépés talán, hogy én (is) szóltam másokhoz, emberekhez, és ennek örülök. Amúgy olyan hülyeséget csináltam mostanában, mert létrehoztam egy Facebookos profilt, ami másik mint a "hivatalos" profilom, és erre az új profilomra nem vettem fel ismerősöket, hanem azért hoztam létre, egyrészt, hogy a Szerelmemnek üzenjek rajta ha majd megtalálja, másrészt pedig, hogy magammal beszélgessek ott, és elszórakoztassam magamat. Felvettem rá a hivatalos profilom ismerősnek, és mikor játszottam egy Facebookos játékkal vicces, de odaposztolt a hivatalos profilomra valamit ez a másik profil.. és így persze észrevették az ismerőseim, hogy van ez a profilom és már hárman bejelöltek ismerősnek 😀 Csak mondjuk én nem akarok erre senkit felvenni, mert félek a csalódástól, hogy kitörölnének, vagy beszólnának, mivel Sokat és Szerelmes írásokat posztolok oda.... na mindegy, csak ezt csináltam tegnap, de nem tudom jó ötlet volt e.... Adriany Reményke névvel hoztam létre a profilt, de nem akarok rá ismerősöket, mert ez amolyan kis "szabad profil", a szórakozás kedvéért. Remélem, hogy nem fogja a Facebook törölni. 🙂
Kedves Infinity,
dehogy baj, hogy megszólítasz, sőt nagyon örülök neki, köszönöm szépen 🙂 Én magam is picit ilyen vagyok, mindig tartok tőle, nehogy valaki megbántson, ezért inkább nem is kezdeményezek beszélgetést, félek az emberektől és a kritikától, de igaziból ez nem jó... erőt kell vennem magamon és azért is kezdeményezni. 🙂 Te is nagyon jól tetted, hogy írtál és köszi a kedves szavakat! 🙂 Igaziból én nem érzem úgy, hogy olyan jókat írok, sőt sajnos úgy érzem, valahogy olyan jelentéktelen, nem érdekes dolgokat osztok meg... persze ezek a gondolataim, de úgy érzem, semmi újat nem tudok mondani. Sokszor leblokkol az agyam, és nem jön semmi gondolatom, gyakran még kommunikáció közben is előfordul ez. De azért igyekszem, és most örülök, hogy írtam, mert néhányan válaszoltak és ez annyira jó érzés! 🙂 Persze még nem vagyok olyan jó a kommunikálásban, de ez is egy lépés talán, hogy én (is) szóltam másokhoz, emberekhez, és ennek örülök. Amúgy olyan hülyeséget csináltam mostanában, mert létrehoztam egy Facebookos profilt, ami másik mint a "hivatalos" profilom, és erre az új profilomra nem vettem fel ismerősöket, hanem azért hoztam létre, egyrészt, hogy a Szerelmemnek üzenjek rajta ha majd megtalálja, másrészt pedig, hogy magammal beszélgessek ott, és elszórakoztassam magamat. Felvettem rá a hivatalos profilom ismerősnek, és mikor játszottam egy Facebookos játékkal vicces, de odaposztolt a hivatalos profilomra valamit ez a másik profil.. és így persze észrevették az ismerőseim, hogy van ez a profilom és már hárman bejelöltek ismerősnek 😀 Csak mondjuk én nem akarok erre senkit felvenni, mert félek a csalódástól, hogy kitörölnének, vagy beszólnának, mivel Sokat és Szerelmes írásokat posztolok oda.... na mindegy, csak ezt csináltam tegnap, de nem tudom jó ötlet volt e.... Adriany Reményke névvel hoztam létre a profilt, de nem akarok rá ismerősöket, mert ez amolyan kis "szabad profil", a szórakozás kedvéért. Remélem, hogy nem fogja a Facebook törölni. 🙂
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2015.08.02., 05:42Kedves Kiscsillag,
aranyos vagy hogy ezt írod. Én nem is tudom, mert úgy érzem, tényleg nincs kedvem semmihez, mert tényleg Depressziós vagyok (még), bár időnként jobb egy picit, azt ki is szoktam használni, olyankor nem süllyedek bele a Depresszióba. Csak tényleg az van, hogy az idő nagy részében legszívesebben csak magam lennék, olvasgatnék, és nincs kedvem senkivel beszélgetni. Aztán mikor már egy jó ideig magamba voltam vonulva, persze mindig elkezd hiányozni egy-két ember... de igaziból, ha a természetemet nézem, akkor én inkább olyan "magamnak való" vagyok... lehet ez tényleg kicsit olyan szoc.fóbiás tünet is lehet, végülis most kaptam egy gyógyszert, ami agorafóbiára is van, de nem szedtem be. De erre most nem térnék ki hogy miért. Hát nem tudom, próbálom magam felhozni, de néha nagyon nem megy...
Kedves Kiscsillag,
aranyos vagy hogy ezt írod. Én nem is tudom, mert úgy érzem, tényleg nincs kedvem semmihez, mert tényleg Depressziós vagyok (még), bár időnként jobb egy picit, azt ki is szoktam használni, olyankor nem süllyedek bele a Depresszióba. Csak tényleg az van, hogy az idő nagy részében legszívesebben csak magam lennék, olvasgatnék, és nincs kedvem senkivel beszélgetni. Aztán mikor már egy jó ideig magamba voltam vonulva, persze mindig elkezd hiányozni egy-két ember... de igaziból, ha a természetemet nézem, akkor én inkább olyan "magamnak való" vagyok... lehet ez tényleg kicsit olyan szoc.fóbiás tünet is lehet, végülis most kaptam egy gyógyszert, ami agorafóbiára is van, de nem szedtem be. De erre most nem térnék ki hogy miért. Hát nem tudom, próbálom magam felhozni, de néha nagyon nem megy...
Idézet tőle: Infinity ekkor: 2015.07.31., 19:23Szia Harmony.
Remélem nem baj hogy ha megszólítalak.
Nagyon sajnálom ami történik veled.
Nagyon jó olvasni amikor írsz.
Sikerült többször megdöbbennem mennyire jó meglátásaid vannak.
Mindig adsz valami értékeset mindenkinek.Őszintén kívánom hogy jobb legyen.
És remélem hogy tényleg nem baj hogy írtam neked.
Szia Harmony.
Remélem nem baj hogy ha megszólítalak.
Nagyon sajnálom ami történik veled.
Nagyon jó olvasni amikor írsz.
Sikerült többször megdöbbennem mennyire jó meglátásaid vannak.
Mindig adsz valami értékeset mindenkinek.
Őszintén kívánom hogy jobb legyen.
És remélem hogy tényleg nem baj hogy írtam neked.
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2015.07.31., 03:43Annyira rossz hogy nincs kedvem semmihez, semmi motivációm, csak tengődöm, és tudom, ha a gyógyszerek nem nyomnák el a színes fantáziavilágom, akár még izgi is lehetne az életem, de így meg tök lapos és unalmas és lehangoló minden, azt akarom, hogy visszakapjam az álomvilágomat, én abban jól éreztem magam, de szándékosan elnyomják az injekcióval, merthogy az betegség, és kezelni kell, de így meg sokkal rosszabb nekem és nem értik meg, és ettől legangolt és Depressziós vagyok nagyon, mert elveszik az én igazi életem, amitől éreztem hogy tényleg van egyéniségem és élek, most meg kb egy magába forduló, unalmas, szótlan, lehangoló valaki vagyok, aki menekül az emberek elől, és nem csinál egész nap semmit, csak fekszik a sok szar gyógyszertől, amik totálisan leszedálják :///
Annyira rossz hogy nincs kedvem semmihez, semmi motivációm, csak tengődöm, és tudom, ha a gyógyszerek nem nyomnák el a színes fantáziavilágom, akár még izgi is lehetne az életem, de így meg tök lapos és unalmas és lehangoló minden, azt akarom, hogy visszakapjam az álomvilágomat, én abban jól éreztem magam, de szándékosan elnyomják az injekcióval, merthogy az betegség, és kezelni kell, de így meg sokkal rosszabb nekem és nem értik meg, és ettől legangolt és Depressziós vagyok nagyon, mert elveszik az én igazi életem, amitől éreztem hogy tényleg van egyéniségem és élek, most meg kb egy magába forduló, unalmas, szótlan, lehangoló valaki vagyok, aki menekül az emberek elől, és nem csinál egész nap semmit, csak fekszik a sok szar gyógyszertől, amik totálisan leszedálják :///
Idézet tőle: tigerlily ekkor: 2015.07.22., 04:08Sracok!
Ha ilyen elmenyeitek vannak a rivotrillal, irjatok le kerlek, reszletesen vagy roviden a rivotril/klonazepam szakmai konyvoldalba is.
Hogy ne vesszen el meg hogy lassa, aki arrol keres infot.
Szerintem fontos felhivni a figyelmet a kockazatokra.Koszi! Szep napokat nektek!
Sracok!
Ha ilyen elmenyeitek vannak a rivotrillal, irjatok le kerlek, reszletesen vagy roviden a rivotril/klonazepam szakmai konyvoldalba is.
Hogy ne vesszen el meg hogy lassa, aki arrol keres infot.
Szerintem fontos felhivni a figyelmet a kockazatokra.
Koszi! Szep napokat nektek!
Idézet tőle: relaxxanax ekkor: 2015.07.21., 23:06minden tiszteletem a tiéd huligán 🙂
nem is tudom elképzelni hogy csakúgy
mindent letegyek egyik pillanatról a másikra.
valószínűleg hamar elkattanék aztán a híradóban
látnám viszont magam.. majd pedig azon kapnám magam
huszonéves fejjel hogy egy cellából húrcolnak át a diliházba..
és még én lennék a leginkább meglepve megint..szóval nem nem köszönöm egyszer elég volt 😀
..maradok inkább a piruláknák
de a rivotrilt nem ajánlom senkinek én sem ..csak ha nagyon muszáj !
minden tiszteletem a tiéd huligán 🙂
nem is tudom elképzelni hogy csakúgy
mindent letegyek egyik pillanatról a másikra.
valószínűleg hamar elkattanék aztán a híradóban
látnám viszont magam.. majd pedig azon kapnám magam
huszonéves fejjel hogy egy cellából húrcolnak át a diliházba..
és még én lennék a leginkább meglepve megint..
szóval nem nem köszönöm egyszer elég volt 😀
..maradok inkább a piruláknák
de a rivotrilt nem ajánlom senkinek én sem ..csak ha nagyon muszáj !
Idézet tőle: relaxxanax ekkor: 2015.07.21., 18:50Huligán szedtél már 'rivót ? huzamosabb ideig ?
eljátszanád az őrültet hogy kapj pár szemet ? ezt gondold át még egyszer
szörnyű egy szer
full zombi vagyok tőle ...de qrvára nem javít a dolgokon...
viszont ha nincs hiányzik ...
most próbálok átállni valami kevésbé addiktív bogyóra
viszont az erőssége miatt ez nehézkes lesz
te meg eljátszanád a 'bolondot , hogy kaphass ?
remélem ez csak egy rosszul elsült vicc akart lenni
Huligán szedtél már 'rivót ? huzamosabb ideig ?
eljátszanád az őrültet hogy kapj pár szemet ? ezt gondold át még egyszer
szörnyű egy szer
full zombi vagyok tőle ...de qrvára nem javít a dolgokon...
viszont ha nincs hiányzik ...
most próbálok átállni valami kevésbé addiktív bogyóra
viszont az erőssége miatt ez nehézkes lesz
te meg eljátszanád a 'bolondot , hogy kaphass ?
remélem ez csak egy rosszul elsült vicc akart lenni
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2015.07.21., 07:38Alapból nem szeretem az Aljas kúszóbabot, de tényleg "vannak benne jó részek". Az eleje jól indul, a végére egy kicsit ellaposodik. Egy időben szcientológusok is voltak, annyira nem követem őket. http://mainframe.blog.hu/2009/09/05/az_aljas_kuszobab_es_a_szcientologia
Alapból nem szeretem az Aljas kúszóbabot, de tényleg "vannak benne jó részek". Az eleje jól indul, a végére egy kicsit ellaposodik. Egy időben szcientológusok is voltak, annyira nem követem őket. http://mainframe.blog.hu/2009/09/05/az_aljas_kuszobab_es_a_szcientologia
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2015.07.03., 17:27Ezt értem (tudom, nem elsősorban nekem válaszoltál), szóval az a nem jó, hogy ehhez tulajdonképp egy "hamis" dg.-t kell leírjanak.
Ezt értem (tudom, nem elsősorban nekem válaszoltál), szóval az a nem jó, hogy ehhez tulajdonképp egy "hamis" dg.-t kell leírjanak.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2015.07.03., 17:21Másik ok, hogy akutan(pl. személyiségzavarnál, ha "túlcsúszol"), lehetnek olyan tüneteid, amire állandó jelleggel nem, de akkor és ott kell gyógyszer.
Másik ok, hogy akutan(pl. személyiségzavarnál, ha "túlcsúszol"), lehetnek olyan tüneteid, amire állandó jelleggel nem, de akkor és ott kell gyógyszer.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2015.07.03., 17:15Igen, ez így furán hangzik, hogy major depressziós zavarban major depressziós epizód.
Az egész egy nagy epizód, nem? 😀
Igen, ez így furán hangzik, hogy major depressziós zavarban major depressziós epizód.
Az egész egy nagy epizód, nem? 😀
Idézet tőle: Avana ekkor: 2015.07.03., 17:11Pl. mert bizonyos antipszichotikumok már kisebb(!) dózisban is megdobják az antidepresszáns hatását, illetve hangulatkiegyenlítő hatásúak, akkor is, ha nem vagy bipoláris beteg.
Pl. a Seroquel betegtájékoztatójában már szerepel is:
Ha a Seroquel XR-t major depressziós zavar major depressziós epizódjainak kezelésére írják fel Önnek, akkor a betegsége kezelésére használt másik gyógyszer kiegészítéseként kell szednie.
Pl. mert bizonyos antipszichotikumok már kisebb(!) dózisban is megdobják az antidepresszáns hatását, illetve hangulatkiegyenlítő hatásúak, akkor is, ha nem vagy bipoláris beteg.
Pl. a Seroquel betegtájékoztatójában már szerepel is:
Ha a Seroquel XR-t major depressziós zavar major depressziós epizódjainak kezelésére írják fel Önnek, akkor a betegsége kezelésére használt másik gyógyszer kiegészítéseként kell szednie.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2015.07.03., 17:05... és akkor írnak olyan dg.-t.
A tb szerint a személyiségzavar nem betegség, ergó gyógyszer sem adható rá. (Aztán van fordítva is, t. i. h orvos szerint tünet, de a tb szerint betegség.)
Ez is csak az összezavarásra jó 🙁
... és akkor írnak olyan dg.-t.
A tb szerint a személyiségzavar nem betegség, ergó gyógyszer sem adható rá. (Aztán van fordítva is, t. i. h orvos szerint tünet, de a tb szerint betegség.)
Ez is csak az összezavarásra jó 🙁
Idézet tőle: eumate ekkor: 2015.07.03., 16:32Én azt nem értem, hogy ha valakinek a diagnózia alapján nem lehet valamilyen gyógyszert felírni pl. antipszichót, akkor miért kell antipszichót adni neki? Ha meg azt adnak neki, akkor meg miért nem olyan a diagnózisa ami alapján lehet olyan szert felírni?
Én azt nem értem, hogy ha valakinek a diagnózia alapján nem lehet valamilyen gyógyszert felírni pl. antipszichót, akkor miért kell antipszichót adni neki? Ha meg azt adnak neki, akkor meg miért nem olyan a diagnózisa ami alapján lehet olyan szert felírni?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2015.07.01., 19:08Abszurd. – Ez a jó szó. 1x azt mondják: "ez magának nincs, csak a gyógyszer miatt stb." A következő doki meg már abból indul ki... bacchatjuk. Stigma.
Abszurd. – Ez a jó szó. 1x azt mondják: "ez magának nincs, csak a gyógyszer miatt stb." A következő doki meg már abból indul ki... bacchatjuk. Stigma.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2015.07.01., 19:00Most szedek úgy 50-150 mg Ketileptet/Seroquelt(a max 300 mg volt) hangulat stabilizálásra, depresszióra, altató célzattal.
(400-600 mg felett alkamazott és hatékony skizofrénia esetén, de van, aki 1200 mg-ot szed belőle..)
Van egy olyan sejtésem, hogy ilyenekről egy nem pszichiáter orvosnak sincs sok fogalma.
Kérdeztem a doktort, hogyha kórházban lennék, akkor papíron skizofrén lennék, mert így olcsó felírni, függetlenül attól, mire és mennyit szedek belőle??
Mondjuk speciel pont a Seroquelnél szerepel a betegtájékoztatóban, hogy major depresszió esetén is bevethető, de a doktorom szerint így nem járna rá támogatás,.
---
Súlyos depresszióval kerültem kórházba és többek között "nem meghatározott bipoláris zavar" diaggal jöttem ki, pedig mániával, hipomániával nem kezeltek se előtte, se akkor, se később.
Rákérdeztem, hogy ezt miért kaptam, a válasz, hogy fel lehessen írni kedvezményesen a Convulexet(táplálkozási zavarral kapcsolatban vélték hatékonynak a hangulatstabilizáló hatását), amit egy év múlva el is hagytam, meg a gondozóban se igazán akarták már felírni.
Rá egy hónappal terápiás intézményben eltöltöttem egy hónapot, ahol szintén rákérdeztem erre, és ugyanezt mondták.
---
Az is elég abszurd, hogy személyiségzavar esetén mint a karácsonyfára, rád kénytelenek aggatni valamit-hacsak nincs más egyéb bajod, ami nem olyan ritka-, hogy megkaphasd a gyógyszert a tüneteidre.
--
Emiatt már puffogtam, mert sztem meglehetősen stigmatizáló ez a "technikai okokból való" diagolás; a másik baj vele, hogy vannak olyan típusú emberek, akik hajlamosak bebeszélni maguknak betegségeket, és az ilyeneknél, ha ott áll a papíron valami súlyos kórság, már kb le is írják magukat...
Most szedek úgy 50-150 mg Ketileptet/Seroquelt(a max 300 mg volt) hangulat stabilizálásra, depresszióra, altató célzattal.
(400-600 mg felett alkamazott és hatékony skizofrénia esetén, de van, aki 1200 mg-ot szed belőle..)
Van egy olyan sejtésem, hogy ilyenekről egy nem pszichiáter orvosnak sincs sok fogalma.
Kérdeztem a doktort, hogyha kórházban lennék, akkor papíron skizofrén lennék, mert így olcsó felírni, függetlenül attól, mire és mennyit szedek belőle??
Mondjuk speciel pont a Seroquelnél szerepel a betegtájékoztatóban, hogy major depresszió esetén is bevethető, de a doktorom szerint így nem járna rá támogatás,.
---
Súlyos depresszióval kerültem kórházba és többek között "nem meghatározott bipoláris zavar" diaggal jöttem ki, pedig mániával, hipomániával nem kezeltek se előtte, se akkor, se később.
Rákérdeztem, hogy ezt miért kaptam, a válasz, hogy fel lehessen írni kedvezményesen a Convulexet(táplálkozási zavarral kapcsolatban vélték hatékonynak a hangulatstabilizáló hatását), amit egy év múlva el is hagytam, meg a gondozóban se igazán akarták már felírni.
Rá egy hónappal terápiás intézményben eltöltöttem egy hónapot, ahol szintén rákérdeztem erre, és ugyanezt mondták.
---
Az is elég abszurd, hogy személyiségzavar esetén mint a karácsonyfára, rád kénytelenek aggatni valamit-hacsak nincs más egyéb bajod, ami nem olyan ritka-, hogy megkaphasd a gyógyszert a tüneteidre.
--
Emiatt már puffogtam, mert sztem meglehetősen stigmatizáló ez a "technikai okokból való" diagolás; a másik baj vele, hogy vannak olyan típusú emberek, akik hajlamosak bebeszélni maguknak betegségeket, és az ilyeneknél, ha ott áll a papíron valami súlyos kórság, már kb le is írják magukat...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2015.07.01., 15:17"Azt nem tudom, zárójelentésre is írnak-e "hamis diagnózist" a gyógyszerfelírás miatt. Utóbbi eléggé idegesítene."
Sajnos igen... Megmondják, de ezt te később már hiába magyarázod; sőt magad sem tudod 🙁
"Azt nem tudom, zárójelentésre is írnak-e "hamis diagnózist" a gyógyszerfelírás miatt. Utóbbi eléggé idegesítene."
Sajnos igen... Megmondják, de ezt te később már hiába magyarázod; sőt magad sem tudod 🙁
Idézet tőle: Avana ekkor: 2015.06.30., 22:39A személyiségzavarra (személyiségzavar diagra) nem írható fel gyógyszer. A rendszer nem engedi. Ha mégis szeretne az orvos adni, akkor egy másik diagot ír a receptre (pl.ha borderre valakinek hangulatjavítót írnak, akkor depressziós BNO kódot írnak, ha antipszichotikumot adnak, akkor valamilyen pszichotikus betegség BNO kódját írják rá....)
Hát igen..én is tapasztaltam, hogy a recepten a diagnózis(BNO kód) a gyógyszerfelíráshoz igazodik...
Azt nem tudom, zárójelentésre is írnak-e "hamis diagnózist" a gyógyszerfelírás miatt. Utóbbi eléggé idegesítene.
Ha be kéne mutatni valahol, majd lobogtathatom, hogy "dehát csak a gyógyszer miatt.."..biztos elhiszik...
A személyiségzavarra (személyiségzavar diagra) nem írható fel gyógyszer. A rendszer nem engedi. Ha mégis szeretne az orvos adni, akkor egy másik diagot ír a receptre (pl.ha borderre valakinek hangulatjavítót írnak, akkor depressziós BNO kódot írnak, ha antipszichotikumot adnak, akkor valamilyen pszichotikus betegség BNO kódját írják rá....)
Hát igen..én is tapasztaltam, hogy a recepten a diagnózis(BNO kód) a gyógyszerfelíráshoz igazodik...
Azt nem tudom, zárójelentésre is írnak-e "hamis diagnózist" a gyógyszerfelírás miatt. Utóbbi eléggé idegesítene.
Ha be kéne mutatni valahol, majd lobogtathatom, hogy "dehát csak a gyógyszer miatt.."..biztos elhiszik...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2015.06.27., 18:23Na, ahogy így átgondolva átolvasom, -átereknek igazuk lehet: skizo nem vagyok. De az (állítólag) kórelőzmény bordit meg a mélydepit kísérték pszichotikus tünetek. Meg hát a -szerek, a mindenféle tudatmódosító szerek és kombójuk.
Na, ahogy így átgondolva átolvasom, -átereknek igazuk lehet: skizo nem vagyok. De az (állítólag) kórelőzmény bordit meg a mélydepit kísérték pszichotikus tünetek. Meg hát a -szerek, a mindenféle tudatmódosító szerek és kombójuk.