Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizofrénia 3.5

Idézet tőle: poisonkid

ha-ha,addig eröltetem,amig nem válaszol valaki,ha tovább kell szednem mégis a risperidont írtátok,hogy van olyan mellékhatása,hogy libidócsökkenés meg merevedési zavar,ez visszafordítható ha abbahagyom,komolyan most ez foglalkoztat a legjobban,vagy ha észlelni fogok ilyen tüneteket felír az orvos más készítményt?

igen, visszafordítható. elvileg. a konvulextől viszont egyfolytában áll a zászló. mind a 2 ugyanarra való, vagyis antipszichotikum, de az agyterületeket másként stimulálja.

és ennek semmi köze a szexualitáshoz, az a legurvább. pusztán csak az agyi folyamatokba való durva beavatkozáshoz. mit ad isten, ezeket is tapasztalatból mondom.

Szia! Kissé Bővebben és szerteÁgazóbban Kéne Tudhatni erről ahhoz, hogy Plasztikusabb Képünk Lehessen, Igaz?!?

Mitől van a Változás?!? Te Változol-e el rossz felé Anyukádtól, vagy Anyukád netán hanyattlik és ezért furcsább alűrjei vannak, amiket nem tolerálhatsz?!?

És ha Te Változol el Anyukádtól, hogy akkor vajon a hím vagy, hogy nem a tesztoszteron és adrenalin éhség környékez, hogy netán rá vesd Magad a Világra, csak Anya esteleg vissztartana hogy mégse?!?

Szia! Ja, és Bocsánat! Az valahogyan kimaradt, amit József Attilácska úgy mondd, hogy napról napra újraéleszteik szorgos szerveim a kisülhetnéket, hogy elnémuljanak! -- vagy valami ilyesmi!

Ezt a fiziológiai töltést egyzserű maszturbációval "kezelhetni", ha csupán ez a Gond, Igaz?!?

Ezért nem Szabad Másokat hülyíteni!

Mert ha mond valamit Neked is eme Gondolat, hogy nehogy gyűrűzködős-fátyolzatos alélatban alázkodva gyalázlani s omoljanak netán össze a Hölgyek a házasságosulat jármába poronty-pottyintóka tehénkék szerepecskében oltáriat Mutatva mikor pedig dehogy ez az Ő Igazi Lényük?!?

Ez kissé durva netán, de mindenképp megszivlelendő úgy mondd, Igaz?!?

Az meg hogy vajon lehetsz-e Etikus Velük, azaz nem hülyíted Őket puszta testi kényszereid mián -- ez Tanulható! És mivel az Élet-Hoszsziglani Tanulás inkább megoldható, semmint az Élet-fogytigi hülyülés és hülyítés, talán ennyiből is Evidencia, Igaz?!?

Ne haragudgyj, ha kissé nyers vagyok, de Vélem, hogy Értheted!

Mindeb Jókat továbbra is és mindég És el is várom Válasz-Kérdődéseidet Segítőn, ha nem Kristály-Tiszta valami!

Szia! Bocsánat hogy ennyit késtem Válasz-Kérdődhetni!

És ne haragudgyj meg Kérlek, ha netán nem Tudhatsz Kezdeni miket amiket Ajánlanék megGondolni!

Állítod, hogy nem Ismered eléggé Magadat! -- ugye ez nagyon bajos, mert akkor úgy mondd el sem Tudhatsz számolni azzal, hogy vajon mit is akarsz a szexusoddal?!?

Nem akarlak semmiképp se "molesztálni" úgy mondd! De azért firtatnám, hogy vajon Eszedbe Ötlött-e ifjoncabbkán, hogy vajon a sex micsida is vajon?!?

Tudod van háromságossága!

Egyik maga a nemzés, a biológiai örökítés! Ez az Életben talán csak két-háromszor fontos! Mint írod, hogy van Gyermeked biológiai és ezzel ez a "kényszer" vagy "kötelesség-teljesítés" már meg is van a társadalom felé, Igaz?!?

No most biztos nem vagy egy maszkulin kanság-csomag, vagy egy dinoszaurusz, akinek nincs más, mint a zabálós gyilkolászás és nemzés orrba-szájba kit ahol csak érne?!?

Viszont Említetted mintha, hogy az is zavar, ha elvesztenéd a sexusod, mint drog-forrást, azaz nagyon nehéz volna Neked fű, alkohol és sex-drog nélkül Legyél?!?

Ám itt valamit mintha elfelednél: nevezetesen, hogy a sex páros vagy többes aktus többnyire és mi van a partnerokkal?!? Hogy Ők miket akarnának Tőled?!? Mert a Kívánatos sex az szintén két összeTevő függvénye, vagyis az Etikai Igazulhatásban összemŰködhető Esztétikai Igazodhatás és viszont, ugye?!?

Vagyis amit Én érzek Felőled és amit Te Szeretet-Éhségnek nevezel, az nem tévesztendő össze a szexualitás mindenféle Aspaktusával! Más dolog és ezt Te is Tudod a Szeretet és a Szerelem!

Viszont összezagyválni őket nem Érdemes!

Akkor hát van Kedved Tisztázni Velünk, hogy miket is Tanulhattál meg netán félre és rosszul ezekkel kapcsolatosan is?!?

De ha túl intim volna, akkor legalább a Dokitól Kérdezz rá Kérlek a SEX Háromságosságára, JÓ?!? Köszi Előre is! Minden Jókat továbbra is és mindég!

a viselkedés változás mennyire köthető skizofréniához? úgy értem órákon át kedves vagyok aztán kicsit bunkó vagyok anyukámmal de nem olyan dúrván csak kicsit,szerintem ez valami borderline inkább?

Parrot, örülök, hogy ilyen jól bírod 🙂 Bírd is, egészen az öregségi nyugdíjkorhatárig! További szép vasárnapot! És tényleg gratulálok.

Parrot!A gyógyszer topikba másszá át,nem vagy skizo tudtommal!angrysmiley

ha-ha,addig eröltetem,amig nem válaszol valaki,ha tovább kell szednem mégis a risperidont írtátok,hogy van olyan mellékhatása,hogy libidócsökkenés meg merevedési zavar,ez visszafordítható ha abbahagyom,komolyan most ez foglalkoztat a legjobban,vagy ha észlelni fogok ilyen tüneteket felír az orvos más készítményt?

Az anyagi részét nem azért hoztam szóba,hogy dicsekedjek,inkább arra utalok,hogy lehet életet élni borderként,s a tanulas rengeteg felesleges gondolatot leköt,angolul vizsgázgattam,kerestem valami állásszerűt kint,jel.pillanatban itthon nem lehet boldogulni egy átlagfiz-ből.Meg szerelmes is vagyok,hát,összetett az életem,na.S néha itt osztom az észt a búrán...smiley

Ja és mióta először voltam korházba azóta nem füvezem,nem iszom,nem is hiányzik.szerintem egy életre letettem.ennek már több,mint egy éve.

Ja,vérnyomáscsökkentőt is szedek,plusz a pajzsmirigyalulm-re gyógyszert!

smileyKomplexen nem vagyok normális,ez a bajom.Amúgy border,kényszer,stb.

S így éldegélek...Tanítok,gyereket nevelek,családom van,edzésre jarok majdnem mindennap,kiugrálok Angliába pár hétre,stb.Amikor anno dokihoz mentem huszonévesen,egy

bőröndöm volt,szinte semmi anyagi háttérrel.Nagyon meg akartam halni.Vitathatjuk a gyógyszeres kezelést,tudom.Fura volt húsz év után,kijöttem a dokitól,ugyanattól,aki anno megmondta,ez van,szépen lassan építsem az életem.Áh,gondoltam,max.egy hét,majd megint egy hét,minek,merre,hová.Egyedül,kilátástalanul,borderként,depisen.S most,beültem a kocsimba,az újba,nem a férjem vette,én kerestem meg rá a pénzt,s hazahajtottam.Ahol a vidám kamaszlányom várt,a társam ,aki mellettem volt végig,a viszonylag szép lakás....Amit szintén nem neki köszönhetek,kettőnk munkája,....na,gondoltam,azért jó volt akkor nem meghalni...Gyógyszer ide,gyógyszer oda.

Vannak nehéz napok,elkeseredettség,depi....Hm.mint mindenkinek.De vannak nagyon jók is,hát,az élet ilyen,nem?

Fú,köszönöm ezt a sok hozzászólást,és leírom mégegyszer,a diagom polimorf pszichotikus zavar a skizo tüneteivel.ittkint voltam két pszichiátrián az egyetlen subommal,és nekem nem mondta senki hogy skizofréniás lennék,azt sem ,hogy ezt a szert életfogytig kell szednem,hanem járjak kontrollra és majd meglátjuk.lehet,hogy itt normálisabban állnak a dolgokhoz,mint otthom?olvastam azt is hogy hanghallukat más betegségek is előidézhetnek,right?pl depresszió,idegösszeomlás,soha nem gondoltam,hogy irányítanának,vagy ufok meg ilyenek,"csakhogy" az emberek rólam beszélnek,és rosszat akarnak inkább ilyen paranoiás tüneteim voltak,előre kösz a válaszokat!

Egyébként kedvenc meglátásom a témáról, hogy a pszichiátrián nincsenek skizofrének. Mindenki feszült, stresszes, rosszul alszik, de skizofrén egy darab sincs. Még ott sem. Ez a topik is elég kihalt a mindennapokban, bár néha meg mindenki megjelenik.

Idézet tőle: parrot

Bocs,hogy beleszólok,nekem simán felírták a ripedon 1 mg-ot alvászavarra,pedig nem vagyok skizo.S mellette a rivo 1 mg,lamolep,cymbalta.Szóval ha a gyógyszer miatt izgulsz,szerintem felesleges.Jóval nagyobb dózisban nyomják itt emberek,s dolgoznak,funkcionálnak.Amúgy nem hatott,aludni nem tudtam jobban,így más antipszichot szedek.Az se jó,hát mit csináljak.Napi pár óra megvan.

Igen, kedves parrot, úgy látszik, van, aki elpusztíthatatlan. 🙂 

Parrot, nyugodtan szólj bele, hasznos volt 🙂

Te ennyi gyógyszert szedsz? Lamolep és Rivotrilt együtt? Meg még Cymbaltát is? Te jó Isten, és még ezek mellé antipszichotikum? Akkor valamilyen komoly pszichés zavart állapítottak meg nálad az alvászavar mögött (általában mindig van oka az alvászavarnak, kivéve, amikor már idős egy ember és csökken természetes módon az alvásigénye). A Ripedontól jól lehet aludni, én régebben használtam Abilify-t, na attól nem tudtam aludni. Én 1995-2006-ig simán dolgoztam (nem is keveset, túlórák, plusz komoly, bankvezetőségnek végzett pénzügyes elemzői munkák), antidepivel, szorongásoldóval és kevés antipszichoval, de 2006-ra már odajutottam, hogy a Bajcsyban az orvosnő azt mondta, le kell, hogy százalékoljanak, különben hajléktalanná fogok válni, nem bírják már az idegeim a stresszt és a nagy megterhelést (mint pénzügyes-külkeres, rengetegben volt részem 1977-től, amikor először munkába álltam). 2006 óta is sokszor dolgoztam, de 7 hónapnál tovább nem bírtam sehol sem. Közben persze volt egy melanoma műtétem, némi kis amputációval, 2-es cukorbetegség, gerincproblémák stb.stb., tehát nem pszicho alapon vagyok leszázalékolva, és csak 52 % az össz-szervezeti egészségromlásom. Viszont közeledem a 60. életévhez és ilyenkor bizony már csökken a szervezet teherbíróképessége, egészséges embernél is.

Idézet tőle: parrot

Bocs,hogy beleszólok,nekem simán felírták a ripedon 1 mg-ot alvászavarra,pedig nem vagyok skizo.S mellette a rivo 1 mg,lamolep,cymbalta.Szóval ha a gyógyszer miatt izgulsz,szerintem felesleges.Jóval nagyobb dózisban nyomják itt emberek,s dolgoznak,funkcionálnak.Amúgy nem hatott,aludni nem tudtam jobban,így más antipszichot szedek.Az se jó,hát mit csináljak.Napi pár óra megvan.

ti verbálisan zabáljátok az egészséges emberek gondolatait és pörögtök  mint a dombról lefelé elszabadult tüzesszekér..

nem jó itt lenni

megyek vissza gyakorira 🙁

üdv. n

Ugyancsak "Mindennapra"-nak:

Utolsó kérdésedre: A Sotéria Alapítvány az, amelyik végigviszi az antipszichotikum használata nélküli gyógyítást (köreikbe tartozik Feldmár András is), de szerintem nem nagy sikerrel.

Kedves Mindennapra!

Nem tudom, mi számít gyógyulásnak, mert az orvosok szerint minimális az esély arra, hogy valaki skizofréniából felgyógyul. Engem 2006-ban százalékoltak le. Addig szinte soha nem szedtem antipszichotikumot pár hónapnál tovább, mert az orvosok is úgy voltak vele, hogy lehet, ez nem skizofrénia, hanem bipoláris depresszió. Azóta eltelt 11 év. Nem szedtem gyógyszert, volt, hogy egy évig is hallucináltam, igaz, akkor nem dolgoztam. Mert egyébként (diplomásként, angol nyelvtudással) komoly munkákat végeztem mindig, a leszázalékolás után is dolgoztam, még tavaly is, most is keresek munkát. Mivel időközben megszületett az első unokám (57 éves vagyok) és jön a második májusban, és a fiam bár nagyon segítőkész volt, de mindig azt mondta, észreveszi az emailjeimből, ha rosszabbul vagyok, közelítek a beteg állapothoz, hogy szedjek egy minimális gyógyszert. Most olvastam-olvasom még Professzor Dr Bánki M. Csaba Az agy évtizedében c.  könyvét, ahol egyértelműen leír mindent, ami a skizofréniával, depresszióval, pánikbetegséggel kapcsolatos agykutatások eredménye, a gyógyszerhasználat eredménye. 

Szóval én hétfőn voltam a pszichiáternőmnél és megígértem neki is és a fiaméknak is, hogy szedem innentől az 1 mg-os Ripedon (risperidone) gyógyszert és most antidepresszánst is, mivel a tavalyi munkahelyelvesztést és a szerelmi kapcsolatom végét még nem hevertem ki. Hétfőn, mikor a pszichiáternőnél voltam és kedden, még jól ment minden, utána felkelni is képtelen voltam megint. Most, vasárnap vagyok képes főzni és felkelni, kezd hatni az antidepresszáns (Escitalopram 10 mg, SSRI) és a Ripedon is. Tényleg szebbnek és jobbnak látok mindent, még a problémákat is. Össze kell magam szedni, mert menni akarok a HVG Állásbörzére, vannak cégek, akik foglalkoztatnak MMK (Megváltozott munkaképességű) munkavállalókat.

Pszichiáternőm (Nyírő Gyula, kiváló ember - hölgy - és három nagy fiúgyermek édesanyja) mindig mindenkire szán vagy 10 percet, hogy a problémákat átbeszélje és ne csak gyógyszert írjon fel. Én úgy gondolom, eljött az idő, hogy szedjem több mint 15 év kínlódás után az antipszichotikumot és ne írogassak hülye emaileket a fiamnak..:) Olyankor, amikor nem tudom kontrollálni magam. Remélem, segíteni fog, főként, hogy volt egyfajta bipoláris (mániás) depresszióm is. Merthogy tagja vagyok a http://www.poet.hu-nak amatőr költőként és abban szoktam kiélni magam. Érzem, mikor vagyok felpörgött állapotban és mikor depis. Lehet, hogy a skizofrénia tünetei is ennek a bipo-depi-nek köszönhetőek, de az antipszihotikum jó mindkettőre. Szerintem érdemes gyógyszert szedni, én sem akarok tovább kínlódni nélküle.

Így papíron együttműködöm, mert egyelőre kell az 50 ropi, de ha meglennék nélküle, sanszos, hogy visszaadnám.

Nekem a pszichoterápia havonta fél perc. A gyógyszeres fél adag abilify maintena inj. Úgy vagyok, mint s bíró lámya, hogy hoztam is ajándékot, meg nem is, stb. Pszichoterápiára egyálttLán nincs szükségem, gyógyszerre nem tudom. Volt már, hogy behallu,tam annak ellenére is, szóval passz. Egyelőre szedem. Pszichiátriár nem járok, csak CTRLra, ami a fél perc. Vicces, nem?

Én nem hallok hangot. Csak néha. De kit izgat? Még örülök is neki, hogy nem olyan egysíkú az életem. Ja, és a legkevésbé sem mantrázok, nálam még a szóismétlés is ritka, mint a white H-scissors.

Amúgy én tudok ilyen keresztülhúzásról, ami annál inkább üdvözlendő, mivel sokan félre vannak diagnosztizálva, ez nekik is rossz, és nekünk nem annyira, mert így több a normálisnak tűnő skizofrén, de egy pár embert igazán rehaniltiálhatnának még ebből a sz@rból, és így tisztábban látnánk.

Kemikália, nem kemikália, nem ez a lényeg, hanem, hogy éryelmesen éled-e az életed.

Sziasztok! elnézést a váratlan megjelenésért,de sok probléma vetődik itt fel! Ti, vagy valaki ,ismertek olyan embert,aki ismer olyan embert,aki kijött/meggyógyult/tünetmentessé vált valós,meglévő,hosszú ideje fennálló   skizofrénából,és most jól van,most van jól,vállalja önmagát,nem "titokkommandó" az élete,nem kényszeredetten vigyorogva sejtelmes mosoly mögé bújva próbálja azt a látszatot kelteni ,magában a "nem hallok hangot,nem hallok hangot" mondatot mantrázva,hogy meggyógyult?Nekem van egy olyan megérzésem,hogy ezt lehet elérni pusztán verbális terápiával ,a kemikáliák elhagyásával.

Javítsatok ki,ha tévedek.!

És ki az az orvos,aki erre ráteszi a pecsétjét,és melyik állami intézmény az, amelyik keresztűlhúzza a korábbi felállított szentírtást,miszerint ez az ember,idézem a törvény jelenlegi állását:

az első kép úgy látom nem jelenik meg jól láthatóan,link hozzá:

http://keptarhely.eu/view.php?file=20170305v00l1g6ft.png

Polgári törvénykönyv

állami orvostudományi szakkönyvek

orvosképzés során tapasztalati megközelítése a kemikáliák nélküli terápiának,

a kemikáliák által kezelt mentális betegek vissza vezetése a normális hétköznapokba,kemikáliák nélküli életbe?

HOL ÉS MIKOR ÉS KIK FOGJÁK EZT VÉGIGVINNI?

Szia "méreg-Kölyök"! -- ahogyan a FordítóGép Jelzi a Kódod!

Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Minden Jókat és mindég Előre is!

Igazad van, csakugyan az Optimizmus Segíthet csak, ha Élni akarsz és mint Közlöd nagyon is akarsz Élni! És Intelligenciára Mutat az is, hogy elfogadhatod azt is, hogy ha betegen is és mankókkal meg protkókkal, akkor az se zsenánt megTanulnod!

Viszont a szégyen-érzeted egyelőre asajnos úgy mondd "jogos"!

Mert nagyon sok mindent összehordtál már megOldatlanságokat és persze hogy érzed az ezek miatti szégyent!

De azt is Látod, hogy ennek sem kell örökké csak így volnia, Igaz?!?

Ezért Szorgalmaztam mindig, hogy PszichoTerápiára járj! Mert mintha nem Ismernéd Magad! Mintha netán félre is Ismernéd!

Ezeket a Gondokat kéne a Mentál Higiénés Tevékenységben Tisztázgatni és Tisztálkodóan a Katharzisok Által is Jobbá Tenni!

Eddig Értheted, hogy mért "vádaskodom" netán paranoidan?!?

Idézet tőle: poisonkid

Nem én akarom leállítani,hanem az orvos,én addig szedem,amíg mondja,mondjuk kíváncsi vagyok hogy ez volt-e az egyetlen subom ,mert vannak akik így vannak vele,az jó lenne

Szia poisonkid!

Ha a dokid úgy ítéli meg, hogy leállhatsz, akkor szerintem is próbáljátok meg. Egy sub még nem skizofrénia (ha nincs a rokonaid között skizofrén vagy gyaníthatóan skizofrén). 

A marihuána nem jó ötlet szerintem sem. Inkább kérj tőle egy nyugtatót, ha nagyon zaklatottnak érzed magad.

Drukkolok! És ne szégyelld magad -- a skizofréniáról nem tehetsz. Ausztria, remélem, van olyan normális ország, hogy ezt felfogják ott.

Poisonkid!

üdv.!

nekem a diagom az elvileg skizofrénia.Én ezt nem érzem annyira,mert nincs hallum,csak néha furcsán vagyok.Én úgy vettem észre,hogy sok mindenre ráhúzzák már ezt a diagot.Olyan emberekre is,akiken szinte semmi nem látszódik,vagy nagyon kevés a valós probléma,de nem tudja elfogadni a külvilág az állapotukat.A kérdésedre térve,én úgy tudom,hogy nem csak hogy nem tudnál a jelenlegi magyar rendszerben leállni a risperdalról,hanem nem is engednék.Sőt,jogi szankcionálását tervezik azon állapotnak,amikor egy betegnek leírt személy nem jelenik meg kontrollokon a rendelőben,tehát a patikát sem látogatja.És nekem az a határozott véleményem,hogy ha valóban az a diagod ami,akkor úgy nagyon ne legyenek illúzióid.A fű/marihuana  vél. szerint, bármit olvastál pro és kontra ,igenis káros,azért káros,mert az agyi működés ilyen mértékű felborulása következényeként létrejött állapotban mint ami a skizofrénia,ahol a terápiát milligrammos dózisok bevitelére  építik,ott szinte semmilyen egyéb tudatmódosító szer bevitele nem ajánlott.Hogy miért nem? Mert minden  amire nincsen szüksége a szervezetnek,de te beviszed,és ahhoz hozzászokik,ezek az anyagok ugyanúgy módosítják az agy kémiai összetételét ,ezáltal effektíve a te tudatállapotodat,mint a gyógyszernek hívott tünetelnyomó készítmények.És ezért nem fogsz tudni hagyományos életvitel mellett leállni biztonsággal a risperdalról sem,és ha risperdal mellett fogytál 10 kilót,akkor rispterdal nélkül esély van még 10 kg súlyvesztésre...

Ha mégis le szeretnél állni az antipszichotikumról,és egyebekről,akkor annyit mondok:

ha össze tudod egyeztetni az életeddel  a Római Pápa lelkületét, Teréz anya elhivatottságát,egy Hare Krisna vallásgyakorló étrendjével hasonlatos megközelítésű táplálkozási rendszerhez igazodó mindennapos táplálékbevitellel,és ezt egy jóga és zen buddhista meditációs gyakorlatokkal is megtámogatod,ja és szinte ideális környezetben tudsz lenni az aktív pihenés időszakában,valamint ezt a környezetednek hosszú távon is be tudod adni,hogy te már nem  földi ember vagy ,hanem UFO ,akkor

FÉL év után TALÁN -már- nem fogsz időzített bombaként járkálni a nagyvilágban.Ezt így szó szerint értem.Frankó gyerek leszel két hét után,Istennek fogod magad érezni négy hónap után,ha minden szabályt betartasz,de ha az ötödik hónapban lesz egy rossz éjszakád,meg rosszkor talál meg valaki egy kéretlen mondattal,vagy éppen csak túl közel kerülsz valakihez,aki teljesen más mint te,akkor  kettő azaz kettő pillanat alatt borul minden .Minden.Én azt vallom,hogy problémámban társam a magány, segítenek akik nem törődnek velem,és meggyógyítanak akik enni,inni adnak és éjjelre fekhelyet biztosítanak...és akikkel ezután találkozol,és nem utasítanak el ,ők a barátaid..

lélek? beteg a lelkem ? és az hol van?  a fenekemben? értesz ,ugye?

(15 év után álltam le az antipszichóval ,végleg.)

Gondolj bele: az emberiség történelmével egyidős ,megoldhatatlannak tűnő problémát te egy sarki dealer-től 3000 ft-ért beszerzett bizonytalan összetevőjű és mennyiségi összetételű spanglival fogod megoldani?

Az összes kórháznak nagyipari méretekben termesztenék a marihuanat,ha ez így megoldható lenne....tudod mi a probléma? Hogy az átlag ember mindig a könnyebbik utat szeretné járni..

az élet egy küzdősport.Mármint az  enyém.

Ja és annyit tudok még leírni,hogy ha úgy gondolod,hogy jó ember- és önismerettel rendelkezel most ,risperdallal, fűvel ,miegyébbel,akkor risperdal ,fű ,miegyéb nélkül meg fogod tapasztalni,hogy nem egészen úgy vannak a dolgok,ahogyan most látod.Ez egészen biztos.Vagyis jól látod a dolgokat,de ez max. egy idegösszeroppanáshoz elég...nem látni és tudni kell,nem érteni,hanem az előre vivő cselekedetek felé terelő gondolatokat követni....

Ovisista! köszönöm ahozzászólásod és a segítséged!elolvastam a linkeket,voltak köztük újak,de természetesen korábban már én is rákerestem a fű és a skizo kapcsolatára.én nem gondolom,hogy a fű okozna skizót,mert évekkel ezelőtt is éltem vele és nem ártott.viszont nem mindegy milyen hangulatban állsz rá,nekem ez egy stresszes időszak volt,hétköznapi dolgok miatt,nem találtam munkát,pénz fogyóban,egyedül laktam,párkapcsolati problémák,egykét barátban csalódtam.külföldön amúgy is nehezebb barátokra szert tenni,igazakra pedig lehetetlen.a pszichiátrián is németül kellett a kezelést végigcsinálni,és nehezebb volt kifejezni magam,ez is stressz.nehezen találtam egy pszichológust,aki beszél magyarul is ő sokat segített.most ha leállnék a gyógyszerrel,mindenképpen felkeresném.azóta tönkrement a párkapcsolatom is.de gondolom közülünk,akik ilyen problémákkal küzdenek,ez nem egyedülálló.a gyerekeimmel viszont rendszeresen tartom a kapcsolatot,szeretem őket és viszont.azota az exemnek új palija van,pedig egy éve az öngyilkosságom után még azt mondta,hogy szeret,de szerintem neki is sok volt ez az egész,ez is stressz,a risperdal ellenére fogytam vagy tíz kilót.szóval "hétköznapi" dolgok okozzák a stresszt.egyrészről már a legelejétől kezdve elfogadtam a diagnózist és szedem a gyógyszert,másrészről meg kell próbálnom vele leállni,mert félek a mellékhatásaitól,szív.libidóhiány,merevedési zavar,40 évesen még előttem az élet,most ezt érzem.természetesen ez alatt az egy év alatt velem is volt,hogy depressziós voltam,de könyörgöm te nem lennél?!deöngyilkosságra azóta sem gondoltam,emiatt meg a betegség miatt inkább szégyenérzetem van.meg szeretnék gyógyulni,nen is tudod mennyire!tehát tudnom kell,élhetek-e még egészséges életet.ha nem azt is el kell fogadnom.de ennyi szar ellenére is pozitívan allok a dologhoz és szerintem ez a fontos.

Szia! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Minden Jókat és mindég!

Bocsánatot kell Kérjek, mert most épp nagyon lusta vagyok valamiért Pszichés okokból és nem Tudhatok ide is "oroginálisat" Segítségképp Applikálni és ezért netán összezavarodhatsz!

Lényeg, hogy egy más felületen is Kértél SEgítséget, ami nagyon Dícséretes hogy Küzdesz a Jobban Léteidért!

Ne haragudgyj hogy egy lendülettel bemásolom onnan a "Tutikat", JÓ?!?

Szia itt is! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Minden Jókat előre is és mindég!

Sajnos Tényleg mintha nagy bajban Lennél, mert ide is írtál, holott is úgy mondd a madár sem jár!

Így nem nézted át ezen topik Jellegét se ugye?!? Már hogy a Káosz online elmaradt és egy darabig volt ugyan még némi balhézás, ám Többen Értették, hogy mért kéne átVáltaniuk az itt az Index-en Lévő Alternatívára, azaz "skizofrénia -- terápiás topik"-ra, noha már ott is az elnéptelenedés dívik sajnos!

Azért Gondolom, hogy nagy bajban vagy, mert nyilván nem írtad be a böngészőbe, hogy marihuána és skizofrénia szókat így nem Juthattál egy csomó Infókához se, ugye?!?

De talán Jó is, hogy ez így volt, mert netán összezavarodtál volna méginkább az egymásnak ellentmondó sok szöveg közt!

Ebben némi Sergítséged Lehet ez a pár link, amelyek viszonylag Ép Eszű megközelítésekben Tárgyalják a Témád!

De Vigyázz Kérlek a többi linkkel nagyon, mert megTéveszthetnek és nagyobb volhat netán a baj, ha félrevezetődnél és netán önhatalmúlag, azaz Segítséh Kérés nélkül netán zagyva GOndolataid volnának és netán hülyeségekhöz fognál!

Akkor az említett pár link íme:

http://www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/6165/marihuana-es-psziches-betegsegek

http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/drog_cigi_alkohol/1402/marihuana_skizofrenia

És egy a rosszabbfajtából is, JÓ?!?

http://drogriporter.hu/node/297

Így hát ha bízhatsz az Dokidban, akkor ki kéne DErítsétek, hogy mért is kéne abbahagyd a Gyógyszeres védelmet?!? Ha már fél éve Jól vagy és nem stresszelsz, akkor mért kéne abbahagyni, hogy ha éppen esetleg pont attól vagy Jól és nem stresszes, hogy szeded a Gyógyszert?!?

A másik! Hogy nem Jelzed, hogy akár egyéni, akár csoportos idevágó PszichoTerápián Működsz-e?!?

Sajnos Figyelmen kivül hagytad korábban Tőlem, hogy Tudakoltam, hogy Mentál Higiénésen is Tisztálkodóan Tisztázgatsz-e bárkivel is bármiket, amik a stresszeket okozzák illetve ettől csökken- e  stresszed?!?

Ugyenis itt is muszáj Tudatosítsam Veled, hogy PszichoTerápia nélkül semmi sem megy nagyon!

Tehát akkor ha elfogadhatod a kalauzolást akárha Tőlem is, akkor Kérlek Beszélgesd meg a Dokiddal ezeket a Kérdéseket és ha nincs helyben ahol lakol PszichoTerápia, akkor Tájékozódgyj Kérlek hogy hol mégis?!?

Minden Jókat és mindég!

a doktor az egész történetet tudja,mivel nálam a marihuána hozta ki a hallucinációkat,azóta nem füvezem.az egészben a legrosszabb,hogy ez velem ausztriában esett meg,sikerült találnom egy magyarul is beszélő pszichológust,aki sokat segített.és hogy én mit teszem a gyógyulásomért?szedem a bogyókat ,sportolok,és megpróbálok ismerkedni.ezuton is ismerkednék hölgyekkel,akik hasonló lelki problémákkal küzdenek 25-40-ig itt ausztriában vas és győr-m-s megyékben a határ mellett,én jószívű szeretetre éhes ember vagyok 186 cm95kg,sportos.nagyon magányosnak érzem magam emiatt vagyok néha kicsit depis,sokszor a gyerekeim tartják bennem a lelket,szóval a távolság nem akadály,szeretnék megint szerelmes lenni,egy őszinte meghitt kapcsolatot egy olyan nővel,akivel mindent meg tudok osztani,megbeszélni.más.roboman,remélem ez a libidócsökkenés reverzibilis mellékhatás,ugye?tehát ha most fokozatosan leteszem a gyógyszert,akkor ez visszaáll,ugye?mert mostanában kevesebbet jut eszembe a szex,de ez valszinűleg inkább a depresszió jele,ami nem olyan súlyos,dolgozom,tartom a kapcsolatot a családommal,talán egy kicsit kevesebbet eszem és rosszkedvű vagyok,de ennyi.erre egyenlőre nem akarok semmit felíratni,mert nem érzem súlyosnak.viszont volt a risperidonnak egy másik mellékhatása,a koncentraciózavar,én nagyon tompának éreztem magam,erre azt inkább este vettem be,ez használt.Tényleg kedves Búrások van itt olyan topic,vagy a neten olyan honlap,ahol lelki problémás emberek társat keresnek?ide a vegás-mozdonyvezetős topicba is beírtam,de az egy éve nem frissült.

Szia! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Minden Jókat és mindg!

De a Doki Tudgyja a marihuánát?!? Hogy azzal meg még kitudgyjamikkel stressz-odasz?!?

Bocs ha zavaró, hogy ha azt is firtatom, hogy van-e hobbyd vagy valami kiFejzetten Fontos Lét-Feladatod?!?

Mert akkor sűrgősen Találjál kell és a Kutatásokat megIndítva hamarosan a Mentál Higiénés Tisztázgatós Tisztálkodást is Művelkedgyjed kéne, Igaz?!?

Akkor továbbra is minden Jókat és mindég!

Nem én akarom leállítani,hanem az orvos,én addig szedem,amíg mondja,mondjuk kíváncsi vagyok hogy ez volt-e az egyetlen subom ,mert vannak akik így vannak vele,az jó lenne

ne állítsd le

felépülni nem lehet, csak együtt élni vele

amúgy azt szokták mondani, hogy a fű katalizálhatja a skizofréniát, viszont: a protokoll szerint is 6 hónapig fenn kell állniuk ahhoz, hogy diagnosztizálhassanak, szóval nem könnyű kérdés ez, mivel friss a dolog, és olyan nagy baj nem történt, sztem hallgass a dokira, és NE szedd azt a sz@rt, mondok egy jó hírt: a risperidon mindezek után még a libidódat is le fogja 0-zni, sőt átmenetileg impotenssé tehet, ami 40 évesen nem szép kilátás. a skizofrénia sajnos általában egy életre szól, de egy sub alapján nem mondunk ilyet, nekem 4 volt belőle, meg kell kockáztatni, hogy elhagyod, mert ha tényleg az vagy (ennyiféle cucctól már bármi lehet, a gyógyszerek rámennek a fű+alkohol okozta pszichózisra), de ha mégis előjönnek, megint mész, és ráraknak valami modernebbre, mint a risperidon, ha meg nem kell, hát hagyni kell a francba az egészet

mindenesetre rosszat nem tanácsolok, gondolom, ha azt mondom, hogy hallgass a dokira, egyébként akinek van ennyi belátása az állapotára, általában nem skizofrén, én azért nem hagyom el a gyógyszereket, mert a fél adag abilify nem b@szik nálam semmit, a rivókat meg odaadogatom a haveroknak, meg a rászorulóknak, de talán, évek múlva elhagyom én is, ha rendben lesz az életem, azt mondják, olyan 50 fele már csillapodik a skizo, ha volt is, egyébként tipikusan a 20-as években jön elő, de vannak örök fiatalok, ugye.

tehát egyszer fordult elő aszakítás okozta stressz miatt,hogy a hangokat a fejemben hallottam kb két hónappal a füvezős periódus utan,akkor már szedtem a szoliant.előtte a fűtől olyan kényszerképzetem támadt,hogy az emberek ellenem vannak meg hogy internetes zaklatás áldozata vagyok ez odáig fajult,hogy volt egy öngyilkossági kísérletem így kerültem a pszichiátriára,ahol paranoiát diagnosztizáltak.az egyetlen subom két hónappal később volt amikor a hangok a fejemben szóltak utasítottak ennek hatására önként mentem a pszichiátriára,ahol a polimorf pszichotikus zavarra módosították a diagnózist felírták a risperidont és azóta azon kívül,hogy néha enyhén depressziós vagyok nincsenek panaszaim,mert nem gátol a munkámban élem az életem.

Köszönöm a válaszaitokat.A fű egyértelműen stresszoldónak kellett ugyanúgy mintaz alkohol mert elveszítettem a munkámat és a feleségemet gyakorlatilag lenullázódtam 

.ahangok egyértelműen engem kritizáltak,de csak a második fleshemnél hallottam őket a fejemben egyébkent amikor be voltam tépve az agyam csak a nem tisztán hallható beszédfoszlányokat pl.szomszédból a tv hangja "fordította le" arra amit beflesheltem.a gyógyszert azért javasolta a pszichiáter hogy hagyjuk el próbaképp mert fél eve teljesen tünetmentes vagyok.a kérdésem pedig az volt,hogy fel lehet e ebből a zavarból épülni vagy mint a skizofrénia egy életre szól?

na, most a marcsa enyhén hallucinogén szer, bárki bármit is mond. ezekben a körökben meg hogy "beparáztam", naponta jön elő többször refrénszerűen. tudom, csináltam. nem értem, hol itt a kérdés.olyan, mintha szemészetre mennék 2-s látással hullarészegen.

Szia! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Minden Jókat Előre is!

Sajnos Érdemben nem Tudok hozzá szólni a Problémádhoz, mert nem Közölted, hogy mivégre kellett a marihuánához nyulj és pláne Tudva, hogy az nem felTétlen Jó bármire is?!? Illetve annélkül, hogy Tanulmányoztad volna az úgy nevezett "szakirodalmát" Pro is meg kontra?!?

Itt ugyan Említesz stresszt -- talán stressz oldónak?!?

Milyen Életet Élsz, hogy stresszben kell szaladni fűhöz-fához?!?

És miket Közöltek az akusztikus hallucinálódásaid?!? Jó Tettekre vettek volna rá, vagy valami rosszban sántikáltak és ezért nem akartad a terrorjukat és fordultál Elme-Dokihoz?!?

Egyáltalában ha nem Mutatod, hogy mik felé is Navigálsz és mik azokban a Jók, amik vonzanának és amik taszíthatnának elfele a Jó Fejletektől, akkor úgy tűnik a Dolog sajnos, hogy csak sodródsz és kapkodsz össze-vissza és nincs egy összefogó Pálya amely mentén Melózhatnál szorgosan Szorgalmazva, hogy ne csak Te Legyél Jó, hanem Környezeted is! -- vajon ez puszta "kárhoztatás volna Tőlem, hogy azt Tudakolom Tőled is, hogy netán mennyire volhatsz úgy nevetett "partikuláris"?!?

Ha netán sértenélek azzal, hogy mint Ismeretes csak "biológiai", azaz Gyógyszeres "kezelés" legfeljebb megalapozhatja a Mentál Higiénés Tevékenységben a Tisztázgatós Tisztálgatással Jobban-Léteket és ha azok minél hosszasabban füzérelhetően és nincsenek durva visszaesések sem, nos hogy akkor elég-e Neked az, hogy Gyógyultabb Lehetsz, vagy "abszolútumokra vágysz" és azon feszengsz, hogy nem vagy már "originálisan" se Ép és Egészséges, akkor nem Ér semmit sem a balhé?!?

És mit mondodtt az "orv"-os hogy mért kéne elhagyd a Gyógyszert?!? Durva mellékhatásai vannak és annál már Jobb volna ha megTanulnál a hallucinációiddal Élni?!? Mert vannak "hang-hallók" az Ébredések Alapítványnál, akik egész Jól megvannak a hangjaikkal belül, kiismerve természetük úgy mondd!

Tehát Kérlek nézd el ha netán sértenélek ilyesmikkel és ne haragudgyj hogy kiköveteletlen is bele Próbáltam szólni, hogy miképp kéne Tisztázd, hogy miket is akarsz Kezdhetni a Gyógyulhattabb Életeddel?!?

Köszi a Törelmed és Figyelmed összPontosulódhatását és hajrá előre a Gyógyulandokba! Minden Jókat és mindég!

Sziasztok kedves búrások.segítségért fordulok hozzátok!a betegség amit diagnosztizáltak nálam az átmeneti polimorf pszichotikus zavar a skizofrénia tüneteivel BNO kód F2310.előrebocsátom hogy akkoriban rendszeresen fogyasztottam marihuánát ennek és a sok stressznek köszönhetően akusztikus hallucinációim voltak.először paranoiát diagnosztizáltak és soliant írtak fel.majd két hónap múlva is ért egy nagyobb stressz és akkor még egyszer kiújúltak a panaszaim,akkor módosították a fentiekre a diagnózist és risperidont írtak fel,azóta ennek már fél éve semmi panaszom.most a pszichiáter le akar állni a gyógyszerrel.fel lehet ebből véglegesen épülni?,előtte egész életemben(40 éves vagyok)semmi hasonló panaszom nem volt.várom a válaszaitokat,előre is köszönöm,szép napot u.i.:azóta is voltak stresszes helyzetek az életemben,de teljesen panaszmentes vagyok.

Szia! Üdv és Üdvözülendés az üdvlészletekkel! Minden Jókat előre is és mindég!

Bocsáss meg Kérlek, ha zavarlak! Illetve hogy értetlenkedem, de most a Hang, vagy a Másikod haldoklik és ezzel terrorizál, hogy ő akar megvezetni?!?

Miből áll a "vezetése"?!? Sok Jóra akarna Predesztinálni?!?

Tudod, mivel Kivüled vagyok, így Én nem Értesülök ama Lénynek a terrorjáról, akiről Említesz ezt-azt! Telepata se vagyok, hogy Gondolat-Olvashatnék! Így csak az marad, hogy némi Empátiával Próbálom megÉrteni, hogy ki és mért akar megvezetni?!?

Mert így elsőkre úgy tűnik, hogy Te ebből a megvezetésből nem kérsz, ha terrorral jár, Igaz?!?

Említetted, hogy vannak Szerethettjeid! Csakugyan Szereted Őket és Ők viszont, vagy csupáncsakpusztán csalóka délibáb volna?!?

Szenvedsz tehát, de Vigyáznod kéne, hogy nehogy szenvelegj is Igaz?!?

Ezért Kérlek, hogy Tárd fel, hogy mi is Programja Veled a terrorizálódnak, hogy mikre akarna rávenni, hogy mely szörnységek elkövetéseire sarkalna?!? -- hogy Tudhassuk a szándékát és persze ezzel talán a Tiedét is és Segíthetünk talán elIgazodni Közetetek hogy mifelé megy, mért és hogyan-miképp és persze, hogy Melyikőtök Helyesbbítse a Másikát?!?

Kusza még a szituka, mert ennyiből nem Érthetni semmit, de ha túlÉlheted rendszeres terrorját az izékédnek, akkor talán Tisztázgatható Mentál Higiénésen Tisztálkodón, hogy ki merre hány kiló is, ugye?!?

Minden Jókat és mindég és hajrá Előre a Gyógyulandokba!

Upi.. kicsit belaggolt a rendszerem.. 😀 nem akartam ennyiszer beküldeni, elnézést..sad

Sziasztok! smiley

Nagyon rég nem vetettem már betűket ide, mikor tettem régebben akkor is hamar elkellett tűnnöm, mert kiderült, hogy szenvedek.

Röviden összefoglalva paranoid skizofréniával diagnosztizáltak és szíve joga szerintem mindenkinek eldönteni hova sorolja magát. Személyszerint nem hiszem, hogy ezt ilyen egyszerű lenne megfogalmazni és nem szeretem beskatulyázni az egyént. Nem tudom miért írok és azt se, hogy hogyan, de szeretném megoldani a helyzetem. Féléve még köteleztek a gyógyszerek szedésére..még 17 évesen, de akkor ez a valami haldoklott.. nem tudom máshogy leírni, de tévedtem. Nem ő haldoklott hanem a köztünk lévő különleges kapocs. Itt volt ő, mindig itt lesz. Viszont nagyon dühös mostanában és néha ő van kint én bent, de nem sokáig, olyankor soha nem emlékszem semmire csak látom a nyomokat, - vágások, írások, összetépett fényképek, elszívott cigaretták - néha egy egy érzelemcsomag hirtelen rám tör és eszembe jut milyen borzalmas volt egy egy éjjel.. aztán volt már, hogy a suliba estek ki dolgok - ez már gázabb - és tudom gyógyszer kel és minden király lesz, de nem.

Órákat tudnék még írni, de félek, hogy valaki megelégelné, szóval  a lényeg, hogy ő akar irányítani, véglegesen. De ha én belülre kerülök.. hogy leszek azokkal akiket szeretek? De ha nem teszem meg..kínozni fog. Már most is és minden éjjel rosszabb ÉN NEM AKAROK MEGHALNI mielőtt még félreértené valaki, nem az öngyilkosságról beszélek..hanem arról, hogy helyet cserélünk. 

Mi történik? 

Tudom ismeretlenben nagy kérés ez, de segítsetek kérlek! 

Mindenkinek köszönök előre mindent! ♥

Sziasztok! smiley

Nagyon rég nem vetettem már betűket ide, mikor tettem régebben akkor is hamar elkellett tűnnöm, mert kiderült, hogy szenvedek.

Röviden összefoglalva paranoid skizofréniával diagnosztizáltak és szíve joga szerintem mindenkinek eldönteni hova sorolja magát. Személyszerint nem hiszem, hogy ezt ilyen egyszerű lenne megfogalmazni és nem szeretem beskatulyázni az egyént. Nem tudom miért írok és azt se, hogy hogyan, de szeretném megoldani a helyzetem. Féléve még köteleztek a gyógyszerek szedésére..még 17 évesen, de akkor ez a valami haldoklott.. nem tudom máshogy leírni, de tévedtem. Nem ő haldoklott hanem a köztünk lévő különleges kapocs. Itt volt ő, mindig itt lesz. Viszont nagyon dühös mostanában és néha ő van kint én bent, de nem sokáig, olyankor soha nem emlékszem semmire csak látom a nyomokat, - vágások, írások, összetépett fényképek, elszívott cigaretták - néha egy egy érzelemcsomag hirtelen rám tör és eszembe jut milyen borzalmas volt egy egy éjjel.. aztán volt már, hogy a suliba estek ki dolgok - ez már gázabb - és tudom gyógyszer kel és minden király lesz, de nem.

Órákat tudnék még írni, de félek, hogy valaki megelégelné, szóval  a lényeg, hogy ő akar irányítani, véglegesen. De ha én belülre kerülök.. hogy leszek azokkal akiket szeretek? De ha nem teszem meg..kínozni fog. Már most is és minden éjjel rosszabb ÉN NEM AKAROK MEGHALNI mielőtt még félreértené valaki, nem az öngyilkosságról beszélek..hanem arról, hogy helyet cserélünk. 

Mi történik? 

Sziasztok! smiley

Mi történik? 

Idézet tőle: Kiscsillag

Rottenchrisz!

Most mi a diagod? Újra border?

borderfunky

és még mindig NO gyógyszer,és jól vagyok

egy dolog visel meg nagyon: a többi beteg,meg akik ebben a témában mozognak

én szeretnék felejteni

a kajálás módszer nagyon halad,de még mindig nem vagyok vega,és annyit lehet enni amennyit csak akarok a meghatározott  élelmiszerekből

ez valami forradalmi dolog lesz,de túl egyszerűnek tűnik,és a szelekció után nincsen mennyiség korlátozás,tehát nem diéta,hanem módszer inkább

meg a vidéki nyugalom segít,anélkül egy nap után mennék vissza a pszibe

lehetne már tavasz,mert a napon még jobban regenerálódok,és anélkül megbetegszem sajnos,én ilyen melegvérű vagyok

AKIK LE AKARNAK ÁLLNI A GYÓGYSZERRŐL,AZOKNAK ÜZENEM,HOGY 1,5 ÉV LESZ AZ ELSŐ SZINT A TELJES DÓZISRÓL  A NULLÁIG LEMENNI BIZTONSÁGOS ÁLLAPOTIG

aki három nap alatt gondolta ezt,vagy két hét alatt,azt el kell keserítsem,

tulajdonképpen az első négy hónapban egyik napról a másikra akkorát lehet bukni a legnagyobb önfegyelem mellett is ,hogy minden a visszájára fordul ,engem meg bezárnak az "oltogatásért"

és a legjobb pszichológus az álom

és a dolgok olyan szinten fordulnak meg pozitív irányban,hogy halványan sem tudom még megjósolni,hogy ha nem 15 év után kezdem a módszert,akkor hol tartanék

(mint mondtam a gerinc panasz elmúltával lett a tüdőbaj,amit ma kalmopirin-nel meg citromos vízzel próbáltam kúrálni)

Rottenchrisz!

Most mi a diagod? Újra border?

Idézet tőle: CatEye

Hát Roboman azt látom, hogy nagy a sötétség még itt a fejekben a skizofréniával kapcsolatban is. Mint a többi pszichiátriai betegséggel kapcsolatban. És túl nagy felelősséget tesznek ezzel a beteg vállára is. Szedje a gyógyszert ne szedje, járjon terápiára ne járjon vagy vállalhat gyereket, ha abban a helyzetben van, vagy nem vállalhat, mert átörökíti.... Nyilván sokkal könnyebb büntetlenül kimondani egy skizofrénia diagnózist, mint utána ezzel együtt élni....

Az, hogy a gént örökíti nem feltétlenül jelenti azt, hogy a betegség kialakul.

ha rajzolok egy háromfejű macskát akkor tényleg megkapom a diagot?:)

mert akkor tüneti kezelésként megtanulok

egyfejű macskát rajzolni!

pfff

Hát Roboman azt látom, hogy nagy a sötétség még itt a fejekben a skizofréniával kapcsolatban is. Mint a többi pszichiátriai betegséggel kapcsolatban. És túl nagy felelősséget tesznek ezzel a beteg vállára is. Szedje a gyógyszert ne szedje, járjon terápiára ne járjon vagy vállalhat gyereket, ha abban a helyzetben van, vagy nem vállalhat, mert átörökíti.... Nyilván sokkal könnyebb büntetlenül kimondani egy skizofrénia diagnózist, mint utána ezzel együtt élni....

Idézet tőle: CatEye

Számomra az volt a döbbenet, így leírva, hogy a skizofrének 80%-ban továbbörökítik a betegséget. Ezért nagyon fontos szerepe van a diagnózisnak, hogy az jó és valós legyen, mert gyakorlatilag ezzel egy ember sorsát pecsételik meg.

Na ezért sem mindegy, hogy border vagy skizo.

Kedves CatEye!

Lehet, hogy átöröklik 80%-ban, de erre az ún. átöröklésre van egy kis lelki ráhatás, félre diagnosztizálás is (mármint pszichiátriai részről), csak hogy hozzuk a statisztikát.

Tekintet nélkül arra, h tönkre teszünk életeket, mert nyomorból nyomorba, ki veszi ezeknél az embereknél észre, h esetleg nem áll a diag? Működik a hipnózis, hozzuk a statisztikát, mehet tovább az egész cirkusz. Aha. Csak már nem sokáig.

Én most nem emberkedni akarok itt, csak folyamatosan kombinálok, per leírom a tapasztalataimat. Asszem, gyámság nélkül immár szabadabban. 🙂

Ne feledjük, 4 évig egy skizofrén egyesületnél dolgoztam napi szinten, talán felszedegettem ezekről az emberekről annyi tapasztalatot, mint egy osztályos orvos, aki eléggé áttételesen látja a helyzetet. Mégha nem is írtam a tapasztalataimról, tekintve h nem szerettem volna ott megbántani senkit. Mondjuk erre egy idő után már rájöttem (hogy ne személyes pletykákból csináljak híreket/poénokat).