Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizofrénia 3.5

És az hogy érdeklődöbb vagyok dolgok iránt mondok példát van a facebook on mindent elolvasok kommentelek sok mindenhez jobban koncentrálok a zeldox miatt van? mert ez egy csoda gyógyszer akkor 🙂

robi találkozzunk azt nem leszel besavanyodva 😀

Hát nemtudom ez a különös gondolkodás kurva zavaró,ráadásul ilyen hööö hangokat adtam ki hangosan minden 10 percbe ez mire utalhat? akkor most nem értem a zeldox tól vagyok ilyen beszédes meg aktív? ez a hatás marad is vagy elmúlik majd? remélem marad 😀

Oké, köszönjük a választ. Nekem is felírhatnának már valamit, amitől jó poénokat mondok, mert mostanában egy kicsit kezdek besavanyodni. Vagy csak visszatértem az egészséges alapállapotba? Az élet nagy kérdései, ugye...

Kharzak, a hazipatika.com gyógyszerismertetőjében (Zeldox) ezt találtam, mint nem ismert mellékhatást, tehát előfordulhat:

- szélsőséges jókedv, megnövekedett energia, különös gondolkodás és hiperaktivitás

Zeldox/yspila/geodont szedte már valaki? a három ugyanaz a hatóanyag csak különböző nevekkel lehet az a hatása hogy sokat beszélsz tőle,és jó poénokat mondasz tőle? viccesnek hangzik de nekem ezt váltotta ki de nem vagyok benne biztos hogy a gyógyszer váltotta ki de lehetséges kérlek adjatok egy választ mert fontos lenne és ne folytassátok a beszélgetést különböző témákról amig erre nem kapok választ köszi!!!!

Idézet tőle: poisonkid

Kedves  Eszter kerdesemre teljes mertekig valaszoltal blocs az ekezetekert de ezt telorol iron.biztos hogy mas is halas neked hogy miket irsz de valahogy mindig betalal. Ezert csak par halas szo lehet a koszonet de belem mindig ĺelket ontesz de nemcsak en ha nem a ket gyerekeim is halas akik megcsak nem is tudjak hogy letezel àzt hiszem az eletem elni kell es nem vegignezni mint egy filmet nagyon sokat meritek a kommentjeidbol.az alapjan amit leirtal sok hasonlo van bennunk es lehet hogy igazad van es az ongyilkossagot a szeretethiany is okozta lehet hogy Mar csak reszemrol volt oszinte à probalkozasde nekem ennyi is eleg hogy neha kibillents a depibol.ma beszelgettem apammal es mondtam neki milyen mely a szegyenem nem leszek Mar ugyanaz az ember soha ha gyogyult vagyok ha nem es ez az amit igazan ban ok.megis neked is hala optimistan tekintek Elore.nekem az as erzesem hogy nem kellettem Mar igy az exemnek gyogyszerektol kaban sutan funkciovesztetten aztan fogtam magam es este kezdtem szedni a risperidont am i hasznaĺt.es itt vagyok most egy borzaszto kettoseggel hajszolnam az eletet de titkon egy olyan nore vagyom aki megert es megelt hasonlot

Es aki tenyleg viszontszeret lehet hogy keszekuszak ezek a gondolatok de oszintek

Kedves poisonkid, nagyon köszönöm, hogy visszajeleztél. Nehéz másnak segíteni, hiszen cipeli a saját terhét, a lelki fájdalmait, és csak annyit tudok tenni, hogy elmondom, amit tudok, amit megtapasztaltam.

A "szégyen" kifejezés viszont megütötte a szemem. Semmi okod szégyenre! Megpróbálsz küzdeni azzal, ami történik veled, és minden elismerést megérdemelsz ezért a küzdelemért. Szó sem lehet szégyenről -- kérlek, ne érezd úgy, hogy szégyellned kell magad.

Amikor az embernek gyereke van, akkor tényleg speciális felelőssége is van. Én szerencsére meg tudtam beszélni a gyerekemmel (illetve a befogadottakat is beleértve, a gyerekeimmel), hogy nagyon sajnálom, ha úgy tűnhetett, hogy el akarom hagyni, és el tudtam magyarázni, hogy ez egy betegség, ami súlyos hatással van az emberre, de ő személy szerint (illetve ők) az életem fénypontjai, és ha valamiért érdemes élnem, az ők, és az irántuk érzett szeretet. Bár én is nagyon szégyelltem magam a kísérleteim után, pláne, amikor a fiam még kicsi volt, teljesen el tudta fogadni (még ha nem is érti, szerencsére), hogy küzdök valamivel, ami nagyon nehéz. Abban maradtunk (de most már fiatal felnőttek mindannyian), hogy ha súlyos szuicid krízisem van, akkor szólok nekik, és beszélek velük mielőtt bármi marhaságot csinálnék. Igyekszem ezzel nem élni, és nem visszaélni, de nem is eltitkolni az ilyen érzéseket. Nagyon szeretem a gyerekeket, nagyon sokat adtak nekem, és nem akarok nekik fájdalmad okozni.

Úgy gondolom -- amennyire meg tudom ítélni --, hogy benned is van felelősségérzet, és mindent megteszel, hogy jó apa légy. Ez hatalmas dolog (sok apa nem nő fel ehhez a feladathoz), és tényleg mutatja, hogy semmi okod szégyenérzetre.

Amikor valaki rosszul van, az a párkapcsolatát sajnos összezavarja, különösen, ha a partner nincs felkészülve egy ilyen betegségre (és hát melyik partner van felkészülve erre....). Az én házasságom is ráment a depressziómra, de jó kapcsolatban maradtunk, és összességében úgy gondolom, hogy a lehetőségeimhez képest a maximumot hoztuk ki, olyan családot teremtettünk, ahol mindenkinek csak annyit kell elbírnia, amennyit el tud viselni. 

Remélem, hogy a te kapcsolatod is ilyesféleképpen alakul a családoddal. A gyermekeid szeretni fognak akkor is, ha néha nem vagy jól -- szeretni fognak mindig, amíg érzik, hogy te szereted őket. Ez hatalmas erőt ad -- én nem is lettem volna képes talán életben maradni, ha nem hajt ez az erő.

Kedves  Eszter kerdesemre teljes mertekig valaszoltal blocs az ekezetekert de ezt telorol iron.biztos hogy mas is halas neked hogy miket irsz de valahogy mindig betalal. Ezert csak par halas szo lehet a koszonet de belem mindig ĺelket ontesz de nemcsak en ha nem a ket gyerekeim is halas akik megcsak nem is tudjak hogy letezel àzt hiszem az eletem elni kell es nem vegignezni mint egy filmet nagyon sokat meritek a kommentjeidbol.az alapjan amit leirtal sok hasonlo van bennunk es lehet hogy igazad van es az ongyilkossagot a szeretethiany is okozta lehet hogy Mar csak reszemrol volt oszinte à probalkozasde nekem ennyi is eleg hogy neha kibillents a depibol.ma beszelgettem apammal es mondtam neki milyen mely a szegyenem nem leszek Mar ugyanaz az ember soha ha gyogyult vagyok ha nem es ez az amit igazan ban ok.megis neked is hala optimistan tekintek Elore.nekem az as erzesem hogy nem kellettem Mar igy az exemnek gyogyszerektol kaban sutan funkciovesztetten aztan fogtam magam es este kezdtem szedni a risperidont am i hasznaĺt.es itt vagyok most egy borzaszto kettoseggel hajszolnam az eletet de titkon egy olyan nore vagyom aki megert es megelt hasonlot

Es aki tenyleg viszontszeret lehet hogy keszekuszak ezek a gondolatok de oszintek

Szia Eszter! Szinte szóról-szóra ugyanezt kell írni mindenképp! Csak Én hozzáTenném szubjektíve, hogy azért arra is kell Vigyázni, hogy a betegségek miatt az Etikai fogyatkozások nehogy túl sok negációkát halmozzanak fel, mert az meg főképp veszélyezetet, hogy esetleg nincs megbocsátás és ezzel Jóvá Tétel sem! -- spontán! És hát sajnos a betegektől azt elvárni, hogy még Ők stapálódgyjanak azzal is, hogy meghaladgyják a spontaneitásokat és Tudatos Alkotó melókkal Különbbhedetteket Művészeljenek, ugye ez többnyire megoldhatatlan?!?

Minden Jókat mindég és hajrá előre a Gyógyulandokba!

Idézet tőle: poisonkid

Kedves Eszter,olvastam egy érdekes tünetegyüttesről, a preszuicidális szindrómáról.nekem ugyanis az öngyilkosságom előtt összejött minden,párkapcsolati problémák,munkanélküliség,pénztelenség.ebben az időben rendszeresen füveztem és ittam,a szobámban ültem egyedül és nem" teljesen "hallucináltam,hanem a valós beszűrődő beszédfoszlányokat fordította le az agyam,mintha rólam beszélnének,aztán voltak segélykérések az interneten,meg a család felé,hogy cyberbulling áldozata vagyok,stb.de értetlenül álltak előtte,az öngyilkosság részemről  inkább segélykérés volt,mint átgondolt cselekedet,nagyon magányos voltam és reményvesztett.aztán nagyon szélsőségesen viselkedtem a pszichiátrián,a volt párommal 3 szor szakítottam és békültem ki.menekülni is akartam mindenki elől,meg nem is.lehet,hogy a szégyen miatt?nemtudom.aztán szakítottunk,jött a subom,stb,de ezt már leírtam,ami maradt az a depresszió,ami hullámzik bennem napról,vagy napszakról,napszakra.ami biztos ,hogy öngyilk.soha többet.neked mi a véleményed?

Kedves poisonkid,

elnézést, hogy csak most reagálok, eltömítették más hozzászólások ezt a topikot.

Nem ismertem eddig a preszuicidális szindróma kifejezést, de utána fogok nézni. Én krónikusan szuicid voltam az életem nagy részében, tehát ezzel a gondolattal keltem és feküdtem több évtizeden át. A tapasztalatom az, hogy ténylegesen elkövetett szuicid kísérlethez bizonyos dolgok együttállása vezetett nálam, tehát volt egy impulzív-reaktív része is, főként az első kísérleteknek. A legutolsó kísérletben már nem volt ilyen konkrét, megnevezhető kiváltó csalódás, de lehet, hogy csak nem emlékszem, mert nagyon csúnyán megmérgeztem magam.

A szuiciditás befelé fordított harag a saját tapasztalatom szerint, de nincs egyetértés arra nézvést a szakirodalomban, hogy mi idéz elő öngyilkosságot, mert eltérőek az indokok és a körülmények, tehát másnál lehet más a kiváltó ok.

A kísérletet általában "beszűkült" tudatállapotban követik el, tehát az egyén nem tudja felmérni a lehetőségeit, nem lát ki a helyzetéből, és ezért teljesen reménytelennek érzi. Gyakran mondják, hogy ez a beszűkültség egyben depresszió is, illetve hogy depresszió okozza.

A legtöbb öngyilkosjelölt kicsit ambivalens, tehát részben meg akar halni, részben nem, és van, aki örül, hogy nem sikerült. Figyelemfelhívásra vagy szeretet kicsikarására inkább személyiségzavarosok használják az öngyilkossággal való fenyegetőzést vagy a kísérletet (különösen borderline zavarban), de ebben is széles a skála.

Ha valaki gyakran használja eszközként az öngyilkosságot, vagy gyakran szuicid, a hozzátartozók gyakran hozzáedződnek, vagy elkönyvelik, hogy előbb-utóbb megöli magát. Semmiképp nem jó stratégia emberi kapcsolatok működtetésére, arról nem beszélve, hogy nagyon méltánytalan és igazságtalan is szeretteinkkel szemben.

Nem tudom, válaszoltam-e a kérdésedre, mert nem teljesen értem, mit kérdezel.

Idézet tőle: kharzak

Nyilvánvaló te nem dohányzol,én nikotin függő vagyok és sokszor jól esik a cigaretta tisztába vagyok a következményeivel de képtelen vagyok lerakni mégcsak limitálni is, e cigit megkéne valóban próbálni, a fogamat mosom rendszeresen és nem sárgák egyenlőre a cigit,elkeserít hogy anno rá szoktam a cigire

Kedves kharzak!

Dohányoztam több mint 10 évig, nekem sikerült áttérnem az e-cigire. Van akinek nem sikerül, valaki meg valamennyi cigit vált ki ezzel az eszközzel. Én mindenképpen tanácsolom, hogy tégy egy próbát vele. Ha már csak a szobádban ezt szívod rendes cigi helyett anyukád biztos boldog lesz tőle.

Egyébként az én esetemben is sokat változott emiatt itthon a családi hangulat. Nálunk rajtam kívül senki nem dohányzott.

Nagyon magányos vagyok,nemtudom meddig birom még ez most ilyen sablonosnak tünik de tényleg nincs már egy barátom se igazából egy barátnőre vágyom,voltak ma dühkitörések sírások rendesen délután egy pánikroham most jelenleg tudatzavarom van azt se tudom mit csinálok több gyógyszert vettem be mint kellet volna,nyugati aluljáróba üvöltöztem pár embert elküldtem a picsába azt hiszem be utalom magam egy korházba hátha ott segitenek,nagyon depresszív vagyok és nem tudom meddig birom még nő nélkül 26 év alatt 1 párkapcsolatom volt összesen ennyi jutott a szerencsétlen nyomorúlt életemnek azis tartott 2 hétig most jelenleg úgy érzem mint aki egy lakatlan szigeten van egyedül elzárkozva a többi embertől.az exem összejött egy pasival szemem láttára és ez a mai napom okozója teljesen kivagyok borulva hogy még a legalja pasinak is jut csaj nekem meg semmi, hát mivan ezzel a mai világgal most őszintén???!!!!

Minden asszonynak,lánynak a Búrán ezúton kívánok nagyon sok boldogságot Nőnap alkalmából!Senki nem írt egyébként vissza az öngyilkosság,depresszió témakörében!van aki hasonló cipőben jár,járt?mik a tapasztalataitok?

Szia Kedves "khazak"! Hálásan Köszönöm hogy azért Próbáltál Válaszolgatni!

Bocsáss meg Kérlek hogy ennyire megterheltelek!

Sajnos nagyon sok Dolgot kellett volna még Tisztázzunk, de ha ez Tégedet ennyire kikészít, akkor persze nem erőszakoskodhatunk, ugye?!?

Akkor Kérlek ha Jobban Leszel és úgy Vélheted, hogy Bírnád a Kérdezz-Feleteket, akkor feltétlen szóljál Kérlek!

Minden Jókat és mindég Neked is és Anyukádnak meg sok-sok Boldogabb Nemzetközi Nő Napot!

Túl sok infó ez nekem de probálom értelmezni, anyukám azt akarja hogy elmenjek dolgozni és besegítsek neki anyagiakban és hogy ne szedjem le állandoan pénzel,általában én kezdem a veszekedést a vissza pofázásommal de mint mondtam változó valamikor kedves vagyok vele valamikor nem ha olyan rossz lelkiállapotba kerülök pont nagyon bunkó tudok lenni bárkivel,család terápiára nem akar jönni talán túl elavultnak találja mert már voltunk párszor és nem sokat segitett szerintem azt inkább egy anyuka és gyereke szokta csinálni. Igen mikor anyukám feszült az át ragad általában rám is ilyenkor bekapok egy rivot és lefekszem aludni, anyukám szintén dohányzik csak nem annyit mint én ő a munkahelyén szokott sokszor mondtam már neki hogy szokjon le elég az ha magamat kárt teszek nem kell neki is. végül befejezésként nem veszem semmibe csak elfoglalt vagyok kicsit munkát keresek és nincs időm , meg ez így túl sok infó nekem ne sértődj meg de hagyjuk abba a ezt a topicot,köszönöm hogy probálsz segiteni rendes tőled de majd dokimmal meg tárgyalom ezt köszönettel Robi

Szia Kedves "kharzak"! Azt írod, hogy megváltozik a Véleményed Anyukádról, mikor veszekedni kezdtek! Hogyan változik meg?!? Mi Történik, amikor Észleled, hogy veszekszetek?!? Miket mond Anya és miket Te, hogy összekülönböztök?!?

És Kinek van többnyire Igaza?!?

Milyen a Te Véleményed akkor, mikor Anyának lenne Igaza és nem Neked?!? Illetve miből Gondolnád, hogy mindig Neked van Igazad?!? És ezért veszekszel Anyával, hogy ŐNeki is több Igaza Lehessen?!?

Szia "Kharzak"! És mikor veszekszetek Anyukáddal?!? Ki kezdi folyton?!?

Szia "kharzak"! Hálásan Köszi, hogy megVilágítottad a Kódod! Gondolhattam volna abból, hogy annyi játékod Lehetett! Bár Lehetett volna nem véletlen-szerű a Kód, hanem Jellemzőbb Rád, ugye?!?

Annak is nagyon Örülök, hogy azért nem tagadod meg Anyukádat és hogy Ő is Próbál Szeretni Tégedet ha hagyod!

Látod, Tudsz Te értelmesebben is viselkedni annál, hogy csak a magadét fújud, ahogyan mondgyják az önző 'zEmberekről, hogy nem Figyelnek se az Anyukájukra se Másikaikra!

Minden Jókat Tehát továbbra is és mindég!

Szervusz "kharzak"! Az hogy nem volt túl Jó napod, sajnos átragad Másikaidra is! Nézdd meg szegény "Lucifer"-t! Ő is eltévesztette a lépést úgy mondd! Mert kijött belőle sajnos, hogy ijesztgetni akarja a Gyerekeket! Egy felől Igazat is mond, hogy inkább a cigizést kéne átGondold, semmint azzal netán visszaÉlni, hogy viselkedés-zavaros vagy! DE Látod másfelől félreÉrti a helyzetet, mert azt Gondolja, hogy Neked külön szobában kéne Élj és nem egy Lég-Térben Anyukáddal, akit a cigizéseddel szintén károsítsz, ha csakugyan egy szobátok van és még erkély sincs, hogy kimehetnél füstölni, ugye?!? Aztán szegény "Luciver" összeveszik Érted a többi szegény betegeggel is, akik Nekd sajnos a legrosszabbakat akarják boszor-gányolóan, azaz azt sugalnák, hogy nyugodtan cigizz csak az Anyukádat is károsítón, mert nekik nincs Anyukájuk, még olyan se, mint Neked van, aki Segíti, hogy Te ne voljál még betegebb!

Kérdezte azonban "Luciverke" is, hogy ha rád ijeszt, hogy akkor vajon kiváltja-e azt a reakciót, hogy ha már mindenképp rontgállod magadat, hogy akkor mért nem Tudod Kímélni legalább Anyukádat?!?

Mi a szeretetlenséged ok-rendszere Anyukád Iránt?!? -- firtatja továbbá "Licefír" az ijesztgető! Mert Szeretné, hogy megVilágosulna Neked is, hogy Anyukád is sajnos szenved Tőled, nem csak Te attól, hogy viselkedés-zavaros vagy!

És vajon Anyukád mért is ne akarna elmenni Veld család-terápiára?!? Mert netán fél attól, hogy ki kell teríteni a szennyest, hogy Te nem igyekszel Jó Gyermeke Lehetni és még csak meg sem magyarázod, hogy mért is veszed fel mások stílusát, mint ahogyan kérkedsz is ezzel?!?

Mit csináljunk szegény "Lucferivel", hogy ne aggódgyjon annyira Érted és Anyukádat is megBecsülendő Mindőnkért?!?

kharzak egy random név egy mmorpg játékból vettem a nevet ezt a nevet adta nekem meg,tetszett a név ezért le foglaltam.anyukámat meg szeretem csak mikor veszekszünk kezd megváltozni a véleményem

Szia "kharzak"! Tanácstalan vagyok Irányodban, mert mintha Figyelmen kivül hagynád, amiket Kérdeztem és ezért Szerinted miket kéne Csináljak, hogy Válaszolj, ha Kérdelek?!?

Volt itt az a Kérdés, hogy mit Jelent a "kharzak"?!?

Illetve az is volt Kérdés, hogy mért nem Szereted az ÉdesAnyádat?!?

Nyilvánvaló te nem dohányzol,én nikotin függő vagyok és sokszor jól esik a cigaretta tisztába vagyok a következményeivel de képtelen vagyok lerakni mégcsak limitálni is, e cigit megkéne valóban próbálni, a fogamat mosom rendszeresen és nem sárgák egyenlőre a cigit,elkeserít hogy anno rá szoktam a cigire

Kilencedik pohár: Ne igyál!- de ha iszol, Olyan helyre menj, ahol Az ördöggel nem cimborálhatsz, Vele szövetséget nem köthetsz, Mert ha olyan helyre mégy, Ahol vele cimborálsz, és Vele szövetséget kötsz, Előbb vagy utóbb sóvárogni fog A te szíved, és mert ember A sóvárgást nem szenvedheti Mint életre halál következik, Hogy el fogod cserélni vele A te szíved, és az halál.

Kilencedik pohár: Ne igyál!- de ha iszol, Olyan helyre menj, ahol Az ördöggel nem cimborálhatsz, Vele szövetséget nem köthetsz, Mert ha olyan helyre mégy, Ahol vele cimborálsz, és Vele szövetséget kötsz, Előbb vagy utóbb sóvárogni fog A te szíved, és mert ember A sóvárgást nem szenvedheti Mint életre halál következik, Hogy el fogod cserélni vele A te szíved, és az halál.

Kedves Roboman!

A patás sok helyre betehetné patáját ahova még nem tette.

De egyébként nem, mi még nem találkoztunk, nem kerültünk szóváltásba.

Üdvözlettel:

Lucifer

gondolom, ismerjük egymást, le style c'est l'homme, most gondolok valakire, aki nem túl gyakori vendég errefelé.

Idézet tőle: roboman

bocsi, nem akartam bunkó lenni. csak fogytán a cider.

Nem haragszom. Megértelek, nálam is fogytán a sör. Nem menthetünk meg mindenkit és nem segíthetünk mindenkin. Egyébként is csak tanácsok összessége amit össze írunk, nem vélhető biztosnak a figyelembe vételü(n)k. 🙂

Üdvözlettel: Lucifer

bocsi, nem akartam bunkó lenni. csak fogytán a cider.

Idézet tőle: roboman

Idézet tőle: Lucifer

Úgy érzem nem érdekli annyira a kettőnk kapcsolata,nem hajlandó eljönni szerintem család terápiára ha megkérném se,azaz oka hogy viselkedés zavarom van
és szerintem nem szeretem őt annyira mint ahogyan egy anyukát kéne, például a szobában cigizek,bunkón válaszolok neki nem fogadok sokszor szót neki
nem tisztelem eléggé és nem szeretem pedig lenne okom szeretni őt. Mert néha már ilyen élvezetnek tartom,szokásom átvenni más stílusát
és úgy viselkedni. nemtudom talán a hangulatom meg a hozzá állásom anyukámhoz

Miért cigizel a szobádban? Miért viselkedsz bunkón? Egy valaki fog mindig is szeretni, az az édesanyád. Akár egy tömeg gyilkos leszel vagy nobel díjas, édesanyád mindig szeretni fog.

Talán az e-cigi segít, próbáld ki. De ha élvezed azt a kellemetlen szagot, besárgult fogakat és majd végül a halálos rákot, pöfékeld nyugodtan a vágott dogányt.

nem azt kérdezte, hogy cigizzen-e, hol élsz, ember, ez nem az egészségnácik klubja, elnézted a házszámot.

Végül is igazad van. Majd az anyja is megnézi milyen lépéseket tett meg (próbált megtenni) a fia, majd ő is olyanokat fog megtenni.

Üdvözlettel ....... várj ...... nem is ..... hívj aminek akarsz. 🙂

különben meg nem hiszem, hogy analfabéták lennénk, ennél különbek vannak már a cigisdobozokon, nem kell a redundancia. netalán a kharzak Nemtője vagy? vagy te veszed neki?

Idézet tőle: Lucifer

Úgy érzem nem érdekli annyira a kettőnk kapcsolata,nem hajlandó eljönni szerintem család terápiára ha megkérném se,azaz oka hogy viselkedés zavarom van
és szerintem nem szeretem őt annyira mint ahogyan egy anyukát kéne, például a szobában cigizek,bunkón válaszolok neki nem fogadok sokszor szót neki
nem tisztelem eléggé és nem szeretem pedig lenne okom szeretni őt. Mert néha már ilyen élvezetnek tartom,szokásom átvenni más stílusát

Miért cigizel a szobádban? Miért viselkedsz bunkón? Egy valaki fog mindig is szeretni, az az édesanyád. Akár egy tömeg gyilkos leszel vagy nobel díjas, édesanyád mindig szeretni fog.

Talán az e-cigi segít, próbáld ki. De ha élvezed azt a kellemetlen szagot, besárgult fogakat és majd végül a halálos rákot, pöfékeld nyugodtan a vágott dogányt.

nem azt kérdezte, hogy cigizzen-e, hol élsz, ember, ez nem az egészségnácik klubja, elnézted a házszámot.

szerintem a szerintem kevés,biztos vagyok benne,hogy édesanyád szeret,csak lehet,hogy meg van ijedve,vagy elkeseredett.ha őnem lép,neked kell leültetned,hogymenjetek el családterápiara,segíteni fog,minden jobb mint a tétlenség.ad valami kiindulópontot a kapcsolatotok rendezéséhez.egyébként mi a diagod,mit mondott a pszichiáter?

bocs a zavaros megfogalmazásért , remélem érthető és felfogható nem volt túl jó napom

Kedves Eszter,olvastam egy érdekes tünetegyüttesről, a preszuicidális szindrómáról.nekem ugyanis az öngyilkosságom előtt összejött minden,párkapcsolati problémák,munkanélküliség,pénztelenség.ebben az időben rendszeresen füveztem és ittam,a szobámban ültem egyedül és nem" teljesen "hallucináltam,hanem a valós beszűrődő beszédfoszlányokat fordította le az agyam,mintha rólam beszélnének,aztán voltak segélykérések az interneten,meg a család felé,hogy cyberbulling áldozata vagyok,stb.de értetlenül álltak előtte,az öngyilkosság részemről  inkább segélykérés volt,mint átgondolt cselekedet,nagyon magányos voltam és reményvesztett.aztán nagyon szélsőségesen viselkedtem a pszichiátrián,a volt párommal 3 szor szakítottam és békültem ki.menekülni is akartam mindenki elől,meg nem is.lehet,hogy a szégyen miatt?nemtudom.aztán szakítottunk,jött a subom,stb,de ezt már leírtam,ami maradt az a depresszió,ami hullámzik bennem napról,vagy napszakról,napszakra.ami biztos ,hogy öngyilk.soha többet.neked mi a véleményed?

Természetesen magamat is beleértvelaugh.hát nem jó dolog ez a poszttraumás depresszió.tudom,hogy nem ebbe a topicba való kérdés,de milyen tapasztalataitok vannak?

Köszönöm a válaszod,Neked is ,mint itt a Búrán mindenkinek gyógyulast kívánok.Szép napot Ovisista!

Szia "méreg-kölyök"! Hát sajnos Anyukámmal Konzultálva úgy Találtuk, hogy nagyon Óvatosan kéne Veled Kommunikálni, hogy nehogy az történjék hogy rossz társaságba keveredem úgy mondd és ezzel Anyu netán borongana!

Így ugyan nem fogadom el azt, hogy csak különbözhetünk Egymástól! Igaz Én nem is vagyok úgy nevezett 'zEmber és így gazemberkedni se akarhatok, azaz Anyura Figyelek inkább, aki azt mondgyja és könyörög és rimánkod, hogy olyannal ne Barátkozzak, aki "evidenciának" tartja, hogy hol önző, hol csapodás, hol pénzzel fizetne le és ki Nőcikéket, mert sajnos az ilyenek nem épp az Etika Héroszai!

S mivel nem is akarsz Változni, mert úgy vagy "jó" Magadnak, ahogyan ilyen-olyan vagy, így ugye nincs is nagyon miket megÍBeszélhessünk, hogy miképp Lehetnél Különbbhedett annál, semmint spontán ahogyan épp kottyan az agyad és elszenveded a Létet!

Ezért Bocsáss meg Kérlek Nekünk Anyuval, hogy kénytelenek vagyunk nem beavatkozni ámokfutódásodba és nem idegelni Téged se olyan Igények támasztásával, amit egyelőre sajnos semmiképp se akarsz Érthetni, hogy mért is vannak, illetve kéne hogy Legyenek!

Minden Jókat tehát és mindég! Egyébként is beláthatod, hogy Nekünk Anyuval nem "érdekünk" úgy mondd, hogy netán feljelents a modiknál, hogy "molesztálunk" Tégedet Jobbá Lenni és hogy ez Szerinted sajnos vagy se, de türhetetlen Jelen állapotodban!

Ennek ellenére is hajrá Előre a Gyógyulandokba!

Szia "kharzak"! Ez mit Jelent, hogy "kharzak"?!? Bepötyögtem a Böngészőbe és sehol semmi információ!

Kéred Kedves "kharzak", hogy Érthető Nyelven írjak, ugye?!? Hát ez az Én betegségemből, meg egyéb Körülmények miatt se Teljesülhet sajnos!

De Pótoltam azt, amit hibásan eltévesztettem, hogy nem néztem azonnal utána, hogy Te miket is írsz Magadról itt a Búrán beMutatkozásul és már Érteni-Vélem, hogy mért is akarnád, hogy szimplifikáltam szövegeket írja!

Csakugyan a család-terápia Jó Lenne Nektek Anyukáddal, bár Őt nem Ismerem és ezért is furcsa, hogy még nem Tettétek meg, hogy Együtt menjetek a Dokikhoz, hogy mindkettőtök elmondhassa, hogy mért is annyira nehéz Együtt Élnetek?!?

De Te mintha írnád is, hogy Tudatában vagy, hogy nem nagyon Tudsz viselkedni és ezzel sajnos nagyon felbosszantod sokszor Anyukádat is, nem csak Magadat, ugye?!?

Mi az oka Szerinted, hogy nem Tudsz úgy viselkedni, hogy ne idegeld Anyukádat se?!?

Mennyire Ismered Magad, hogy miket Gondolsz, vagy Teszel, hogy össze kell vessz Anyukáddal is és Te is szégyeled Magad, hogy felbosszantod csak és nem Tudod, hogy mért is van ez?!?

A Dokik se nagyon Tudhatnak Segíteni, ha nem Tudod megfogalmazni, hogy mért Teszel olyasmiket, amiket Anyukád rosszal?!? Illetve ha Tudod hogy rosszul viselkedsz, akkor mért csinálod mégis?!? MIkor Gondolom azért annyira csak Szereted Anyukádat, hogy külön ne okozz Neki se problémákat a helytelen viselkedéseiddel?!?

Tehát azt kéne megVilágítanod, hogy vajon mik Változnak Benned, amikor olyanokat Teszel, hogy Anyukád neheztel?!?

Akkor minden Jókat továbbra is és mindég és ha esetleg Értheted, hogy miket Kérdezek, akkor Kérlek Próbálj Bőven is kiFejtve Válaszolgatni is, JÓ?!? Köszi Előre is!

Szia poisonkid! Én meg köszönöm, hogy köszönöd, jól esik 🙂

Igen, hosszasan kell fenn állniuk a skizo tüneteknek a diagnózishoz. Országonként változhat, hogy milyen hosszú ideig, de egyetlen sub ehhez nem elég.

A stressz simán ki tud hozni egy sub-szerű reakciót, sokakat ismerek, akiknél ez történt. 

Semmiképp nem vagyok abban a helyzetben, hogy diagnosztikai ötleteim legyenek, de az írásod alapján semmiféle skizo tüneted sincs (rendezett, összeszedett, logikus, reális, amit írsz). Vannak ún. negatív tünetei a skizofréniának (de ha utána olvastál, ezt már úgyis tudod), amelyek hasonlítanak a depresszióra, de őszintén szólva ha egy ilyen élményen vagy túl, plusz utálod a munkahelyed, attól simán lehetsz nyomott és motiválatlan. 

El tudom képzelni, milyen nehéz egy idegen nyelven elmagyarázni, hogy mi is van a fejedben... Úgy tűnik, ez a doki értelmes és megértő, nyilván ő is tudja, hogy nem anyanyelvűnek nehezebb pontosan fogalmaznia, szerintem ne aggódj ezen.

Kedves Eszter!

már rég meg akartam köszönni biztatásodat,hogy ha a doki is azt javasolja akkor próbáljak leállni a gyógyszerrel.az a baj,hogy nem az anyanyelvemen folyt a kezelés,és bár folyékonyan beszélek németül,annyira nem,hogy ezt abszolválni tudjam tolmács meg ugye nincs.mindent,de MINDENT elolvastam már a skizoról mégsem érzem,hogy ez lenne a bajom,inkább drog okozta pszichotikus zavar,vagy pszichotikus depresszió,mindkettőnél lehetnek akusztikus halluk.bár lehet,hogy a risperdal ilyen jó,hogy nem volt visszaesésem.először paranoiát diagnosztizáltak és soliant kaptam aztén ért egy nagyobb stressz és ekkor jött elő a subom,de már nem füveztem "csak" ittam,akkor lett belőle polimorf pszichotikus zavar,risperdallal,azóta tünetmentes vagyok.azt olvastam a skizóról,hogy a tüneteknek legalább 6 hónapig fenn kell állnia hogy kimondják a diagját,ez igaz?

Ovisista!Emberek ezerfélék,és ez így van jól.nem értünk egyet a szex és aszerelem témakörében,de úgy gondolom ez sem baj.de ezer más dologról tudunk  beszélgetni,példaul amiről ez a topik szól,és amiben sokat segítettél nekem...is.kérdezhetek?tehát mostanában gyötör a depresszió,nem veszélyes,tehát dolgozom nem hanyagolom el magam és a családtagjaimat sem,bár volt,hogy nehéz volt felvenni a telefont,de tervezek van jövőképem,pl nemsokára le akarok lépni a munkahelyemről,utálom amit csinálok.mindenképp megemlítem a dokinak.szóval nem olyan mély depi.érdemes erre antidepresszánst felíratni,vagy előbb változtassak a fenti körülményeimen,lehet hogy ennek hatására csillapodik,esetleg elmúlik?és ha nem haragszol meg kicsit fogalmazz egyszerűbben.köszönöm előre is.

Kicsit érthetőbben emberi normál szint nyelven kérném 😀 amúgy meg velem van a hiba és nem az anyukámmal én nem tudok viselkedni,vannak össze tűzéseink volt olyan hogy egy parvissal fenyegett engem hogy megver vele de csak azért csinálta mert rohadtul fel idegesitettem ,egyszerüen jobban szeretek egyedül lenni mint az ő környézetében,változtatni anyu és az én helyzetemen szerintem jót tenne egy családterápia,vagy a dokimmal beszélni hármasban

Szia! Elkerülhette a Figyelmed! Én Kérdeztelek!

azért idemásolom JÓ?!?

Szia! Kissé Bővebben és szerteÁgazóbban Kéne Tudhatni erről ahhoz, hogy Plasztikusabb Képünk Lehessen, Igaz?!?

Mitől van a Változás?!? Te Változol-e el rossz felé Anyukádtól, vagy Anyukád netán hanyattlik és ezért furcsább alűrjei vannak, amiket nem tolerálhatsz?!?

És ha Te Változol el Anyukádtól, hogy akkor vajon a hím vagy, hogy nem a tesztoszteron és adrenalin éhség környékez, hogy netán rá vesd Magad a Világra, csak Anya esteleg vissztartana hogy mégse?!?

Miért nem tudtok válaszolni a kérdésemre? egy hajléktalantól több segitséget kapok mint itt.kérdeztem valamit és semmi reakció

Szia "méreg-kölyök"! Hálásan Köszönöm, hogy szóra Méltathattál és Jelezted is, hogy spontán nem vagy egy óriási Etikai Fenomén! Ezért visszakozzak kell mindenképp, mert sajnos ÉdesAnyukádat sem Említetted, hogy milyen Példa-Kép-Mintádzkodtakat Próbált Szemléletedbe Világítani, amikor Nevelgetett volna Jó Gyermekké, aki még sem írja felül holmi wc-fal-firkákkal graffitizva az Ő sok-sok Vélhető Intelmét, hogy ne okozz ahogyan Magadnak se, úgy Másikaidnak meg PLáne károkat! Sajnos így hogy elmaradt ÉdesAnyukád megannyi Gondokodó Jó Szavának Taglalása, hogy mért is nem Sikerülhetett beTartani őket, így úgy tűnhet, mintha árva volnál és ugye az "áldozatot" nem kárhoztatjuk?!? Ekképp sajnálom, hogy nem Kommunikálhatunk még és még, mivel puszta úgy nevezett "kioktatásképp" tűnhetnének a Jó Szavaim és hát nem traktálhatni bárkiket se, akik ezt nem követelik kisem, Igaz?!? Akkor minél Sikeresebb Téged megIllető és Ihlődtető Másikaim Szorgalmát Kívánok, hogy amiket Én nem mondhatok Neked, hogy azokat talán Pótlólag olyanok mégis Közvetíthessék, akiknek a szavára adsz úgy mondd! Mivel Látom hogy a hallomásokból hiszemkedett vallásoskodásokban sem vagy jártas, így nem kell papoljak se, Igaz?!? Na, mindegy! Akkor hajrá előre a Gyógyulandokba!

éljen poisonkid! azért ezt a convulex-viagrát ne vedd tuti tippnek, nem rajtam lett tesztelve, és sanszosan nem is antipszichó, de még utána kell érdeklődnöm, pontosan mik is a tapasztalatok. én az abilifyt, explemedet szedő skizókon kívül még nem láttam jó állapotúakat, pedig már láttam egy párat.

kicsit utánanéztem,és sajnos a convulex az antidepresszáns,nem antipszichotikum.nekem előtte a soliannal nem volt ilyen problémám,ezt csak a risperdalról olvastam.

Kösz Roboman és Ovisista a kommenteket.Természetesen intim a kerdes,de ez engem nem zavar a válaszadásban.a gyereknemzést nem letudtam,hanem élveztem is.Kb.15 nővel volt dolgom életem során.volt akibe szerelmes voltam,volt akit szerettem és volt akinek pénzt adtam.volt akinél fontos volt mindkettőnk öröme és voltakivel önző voltam,de úgy gondolom az az igazán szerencsés akinél a szerelem és a szex kéz a kézben jár.szex nélkül nem jó a szerelem,de szerelem nélkül jó a szex,én ilyen ember vagyok.mindig az életem része volt és szeretném ha az is maradna.