Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizofrénia 3.5

Én már beletörődtem és elfogadtam hogy soha nem lesz barátnőm,elfoglalom magam hobbim van és valahogy most igy felszabadultnak érzem magam 🙂

Szia Kedves KisCsillag! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! MInden Jókat Előre is és mindég!

Igazad Lehet a pánik-rohammal és szorogásos akármivel, ami nem annyira szívpanaszban nyilvánult meg, mint inkább egy általános rosszul létben, hol ájulástól félve, hol meg Tudat-vesztéstől és hogy az az igalom-féle vagy mi, nos, hogy nem "természtes"! Volt már korábban is hasonló többször, de mindig más aspektusból és abban az időkben pszichotikus is voltam amit onnan Tudok, hogy be kellett feküdgyjem önszántamból a kórházba ahol 16-szoros-körüli Gyógyszer adagtól szinte egyből elmúltak a vélt testi bajaim! És még régebbről Emlékszem hogy az agyam Működhette Elmében a zavarok többnyire az emelt Gyógyszer adagoktól szüntek! Ugyanis sokat Kísérleteztem hogy mekkora még viselhető?!? És többnyire az szokott lenni, hogy a "normál" adag felénél még nincs baj! Igaz ennyi stressz sem ért mint mostanság hogy pszichiáter sincs, csak Gyógyszer-felíró automatám!

Vélhetően az Ébredéseknél a Harangozó Judit azért nem Méltatott, mert egyáltalában nem tartott súlyosnak, sőt szinte olyannak vélhetően, akinek meg kell Tudnia Oldania EgyMaga is a Problémáit!

Csakhát ennyi feltorlódva kissé sok és a sokkoló Poltikai Klímában meg pláne!

Azért mindenképp nagyon szépen Köszönöm hogy Együtt is Gondolkodhatunk!

Minden Jókat és mindég! Hajrá Előre a Gyógyulandokba!

Szia!

Elmondásid alapján ez nem pszichotikus, inkàbb pánik v szorongásos tünetnek tűnik. Pánikroham gyakran jár együtt szívpanasszal. Az antipszichók erre is jól hatnak.

Sajnálom, hogy nincs olyan hely, ahol tudnának terápizálni. Meglep, h az Ébredések Alapítvàny sem vállal, hisz ott a betegek nagy része skizofrén, sok a súlyos beteg is.

Szia Kedves KisCsillag! Minden Jókat Előre is és mindég! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

Köszönöm Hálásan hogy Gondoskodóan és körülTerkintően viseltethetsz Irántam is!

Ám Lehet, hogy kissé megTévesztettelek!

Ugyanis vélhetően nem olyan nagy a baj Nálam! A Gyógyszer-Adag emelkedés ugyan Igaz, de ahhoz képest, hogy eddig a korábban általánosan Javlhatott napi 3x1 Haloperidol tablettát csak egyszer éjjelre egyet szedtem és mellé egy 25mg-os Leponex-nek a felét, nos ehhez képest van elég nagymérvű emelkedés, azaz napközben is be kell vegyek egy Haloperidol tablettét és este a Leponex-ből még egy negyedet!

Ijesztő az, hogy a nyári hőségben iszonyúan féltem a magasvérnyomásom miatt a sztróktól és a hőgutától is, oly annyira, hogy "hiszti"-rohamjaim is lettek és hát egy éjjel már Mentőt kellett hívjak, de nem jött ki, csak mondta hogy menjek el az éjjeli ügyeletre!

Sógornőm, a Rozi, aki a Gondnokom is, nagyon rendes volt és eljött velem egy esős éjszakán és ott Derült ki, hogy minden aspektusból a testiségem paraméterei Jók!

Aztán a házi orvoshoz is el kellett menjek, mert közben megérkeztek a labor-leletek is és a Doki azt mondta, hogy minden rendben, hogy pszichés jellegű volhat a bajom!

És csakugyan! Mikor haza értem Tőle, azonnal derengett hogy pszichotikus volhatok ha nem is túlzóan! Azonnak megdupláztam a Gyógyszerket és azóta rendben Látszom minden vonatkozásban csak azért riadozom hogy emelni kellett az adagot, amivel már vagy 20 évig viszonylag konszolidáltan Élek! Mitől Lehet ez a változás?!?

Talán mert annyi sokk ér a Poltikai Klíma iszonyúsága miatt is és hogy az Idősödés is közrejátszik, hogy már nem bízhatok akármilyen pszichiáterben sem, mert ha egy konzervatív vallásos kezében kerülnék akkor félrekezelne Engem a Komcsikát?!?

És Tudod, már Jeleztem hogy a Harangozó Juditot is e-mail-ben "zaklattam", de sajnos azon kivül hogy megköszönte, hogy kicsikartam hogy egyáltalán Gondoltam Rá is, nos, nem Méltathatott továbbiakra! Így az Ébredések duplán kiesett, miután három éve is Próbálkoztam Náluk, de azt szóra sem méltattálk anno!

Más Alapítványnál, mint pl a Moravcsik, amely talán Alkotás és Művészetterápiásan is Segíthetne, sajnos azt Látom, hogy jobboldaliak és pláne van még egy sor akadálya is, hogy az ő üzleti felfogásukkal ne Tudgyjunk miket Kezdhetni! És utána néztem még pár félig fizetősnek is, de mind jobbos!

Ne haragudgyj Kérlek hogy ennyire kifakadtam, de annyira megIlletett, hogy megImserhettél régről!

Akkor továbbra is minden Jókat és mindég és hajrá Előre a Gyógyulandokba!

Ovis!

Sajnálom h emelni kellett a gyszeren. Remélem jobban leszel és további emelésre nem lesz szükség.

Aki tartósan szed gyszert az előbb utóbb függő lesz. Nyugtatóra es az altatóra mondják h függőséget okoz, gyengül a hatás. De ha valaki antidepit vagy antipszichót szeretne elhagyni az is küzd a rosszullétekkel. Hivatalos állaspont szerint nem, gyakoratilag mégis függő lesz.

Ha valaki tartósan szeretne (vagy nem szeretne, de muszáj neki) szedni valamit, akkor ennek kevés a jelentősége, lényeg h hasson.

Többre megy, aki gyszerrel van jól, mint aki semmit nem szed es szarul van. 

Sajnálom,  h semmilyen terápiás lehetőséged nincs. Talán valami Alapítványnál tehetnél egy próbát. 

Idézet tőle: vanitadivanita

Idézet tőle: kharzak

miért roboman ról szól az egész skizofrén topic? mellesleg a bekattanás szélén vagyok közbe játszhat az összes vissza gyógyszer szedésem,szétesett gondolataim vannak ilyesztem el az emberek magam elől nem stimmel valami velem

Nem igazán tudom, hogy mivel vagy miben tudnék segíteni.

Az össze-vissza gyógyszerelès tényleg nem szerencsés. Nem jó, ha a napi/heti ingadozasodhoz van igazítva. 

A vègèn már azt is nehéz eldönteni, hogy tünet, megvonási tünet vagy egy új gyógyszer mellékhatása okozza a gondot. 

Szerintem keress egy jó orvost, akinek őszintén el tudod mondani a tüneteidet és válaszol a gyógyszeres kérdéseidre, meg tudsz benne bízni és terápiás segítséget is kapsz. 

Kharzak te valóban nem szoktál ilyen lenni,legalább is szerintem.

Baromira szét vagy esve,úgyhogy szerintem reggel hívd az orvosod ,ne érdekeljen ráér nem ér , ÉRJEN rá !Csessze meg!

Lehet hogy nincs ok aggodalomra,átmeneti tünetek ,de akkor is!

Szuiciditás , halálfélelem ,hidegrázás,kontrollálhatatlan mozgáskényszer ,gyors összefüggéstelen beszéd ,látás problémák -nincs ?

miért roboman ról szól az egész skizofrén topic? mellesleg a bekattanás szélén vagyok közbe játszhat az összes vissza gyógyszer szedésem,szétesett gondolataim vannak ilyesztem el az emberek magam elől nem stimmel valami velem

Nem igazán tudom, hogy mivel vagy miben tudnék segíteni.

Az össze-vissza gyógyszerelès tényleg nem szerencsés. Nem jó, ha a napi/heti ingadozasodhoz van igazítva. 

A vègèn már azt is nehéz eldönteni, hogy tünet, megvonási tünet vagy egy új gyógyszer mellékhatása okozza a gondot. 

Szerintem keress egy jó orvost, akinek őszintén el tudod mondani a tüneteidet és válaszol a gyógyszeres kérdéseidre, meg tudsz benne bízni és terápiás segítséget is kapsz. 

Idézet tőle: roboman

Én különösebben nem teszek különbséget a mentális betegek és egészségesek között. Egy papír, vagy diagnózis nekem már eléggé esetleges, vagy virtuális. Tudom, sokan ragaszkodnak hozzá, sokan ódzkodnak tőle, akiknek viszont kijárna a sárga cetli. Éppen ezért szerintem nem ér annyit az egész, amekkora ügyet csinálunk belőle. Mondjuk velem az élen, de ha nem kellene a stigma ellen küzdeni, sokkal nyugisabb és középszerűbb életet élhetnék. Mondjuk élhetnék a hobbijaimnak, irodalomnak, whatever.

Oké tudja az ember,hogy mivel küzd,szedi a bogyókat,itt továbbra is azt tudom mondani,hogy a közvéleménnyel van a gond.Pont ahogy írtad a stigmatizálás.

Tudok olyan önálló szakrendelőről amit letettek egy város forgalmas részére ,total planba.Hadd lássa mindenki ki megy oda be ki, honnan jön ki, mikor botlik ismerősbe akinek majd magyarázkodhat ,hogy miért ment be oda..Miért nem lehetett  olyan helyre tenni ahol több szakrendelő is van egy épületben?

Vagy már csak én vagyok nagyon szőrszélhasogató

Én különösebben nem teszek különbséget a mentális betegek és egészségesek között. Egy papír, vagy diagnózis nekem már eléggé esetleges, vagy virtuális. Tudom, sokan ragaszkodnak hozzá, sokan ódzkodnak tőle, akiknek viszont kijárna a sárga cetli. Éppen ezért szerintem nem ér annyit az egész, amekkora ügyet csinálunk belőle. Mondjuk velem az élen, de ha nem kellene a stigma ellen küzdeni, sokkal nyugisabb és középszerűbb életet élhetnék. Mondjuk élhetnék a hobbijaimnak, irodalomnak, whatever.

Budapesten a Soter-Line suliban, a szoftverfejlesztő OKJ-t. Szerintem nagyon rendesek, meg a suli is szuper, csak azt pár programnyelvet egyszerre tudni, a nehézségi fok mellett ott az időfaktor, ameddig egy-egy nyelvvel megismerkedik az ember. Ha jól számolom, júniusra kész leszek vele mindentől függetlenül. Leginkább a PHP, Java, C# volt, amivel ott megismerked(het)tünk. De mindig is hangsúlyozták, hogy fontos az önálló tanulás is.

(Bár a politikai dolgoktól egyre jobban tartózkodom, lesz valami átszervezés ott is, mert a suli magánkézben van, és tanműhellyé alakul át, mivel államivá válnak az ilyen fokú képzések is - ha jól vettem ki a tanár úr szavaiból.)

Szia, hát, azt jelenti, ha időm engedi, mindenhol vagyok. Jelenleg az idő semmit nem enged, mert egy C64-es játékot írok át Javába, Záró dolgozatként. Semmi gyakorlati haszna nincsen, csak hogy átmenjek a vizsgán. Nem tudom, akarok-e ilyesmivel foglalkozni. Talán igen, talán nem. Az egyesületben pénzért fogok dolgozni, kreatív munkát, végül is, ha úgy vesszük, segítek a sorstársaimnak is. Jól vetted észre, hogy a blogot ritkábban írom, bár van még 1-2 téma, ami oda kívánkozik, de majd később. A burára is ritkán járok az elfoglaltságaim miatt, ami főleg programozásból áll, legalábbis hasonlít hozzá, amit csinálok. Hát, teljesen azért nem lehet engem lelőni témailag, de ritkábban fogok hozzászólni itt is, meg ott is. Nem is gondoltam, h olvastál... 🙂

Valamikor 2015 közepén.Akkor még azt sem tudtam ,hogy a Búra létezik.Feldobta valamelyik híroldal oldalcimkeként  egy blogbejegyzésed. elolvastam ,...így kezdődött.

Azt hiszem egy év múlva keveredtem a Búrára  a gyakorlatom letelte után,védés előtt mentálisan KO állapotban, akkor még csak vendégként.Összefolynak már a dátumok.

Figyel, IRL-ben én sem használom a képesítésem mert ráborítanám az asztalt 1-2 törv hozóra ..szerencsére kezdik pedzegetni a gyer védelmi törvény rákfenéit.De mindig lehet találni más alternatívát ahol azzal foglalkozhatsz ami konkrétan érdekel , mint ahogy neked is sikerült most a munkád révén .Mentális betegek szerintem sokkal kreatívabbak ,igaz a normáktól eltérően oldanak meg helyzeteket.Talán ezért vagyunk nem normálisak  és sokszor normálisabbak, mint a normálisok.  Állatkert effektus.

Na szóval, Sok sikert kívánok a munkahelyedhez!!!Éljen a kreativítás!!

Roboman rulez! -- szuper vagy! 

Milyen suliban végzed a programozást (vagy ahhoz hasonlító dolgot)?

huh, köszi, szerintem nem olyan nagy lépéske, inkább szerencse, helyi szinten sokat teszünk a sorstársainkért, oda-vissza. nekem úgy tűnik, most mindenki megtisztelve érzi magát, meg minden, persze főleg nekem van rá okom, de a gyakorlat mutatja majd meg, mennyit érek. én ezeket a dolgokat eddig teljesen amatőr szinten csináltam, na persze, ahhoz képest elég jól, de ez lesz az első ilyen jellegű munkám.

Gratulálok! Szerintem ez nagy előrelépés. 

Szia, hát, azt jelenti, ha időm engedi, mindenhol vagyok. Jelenleg az idő semmit nem enged, mert egy C64-es játékot írok át Javába, Záró dolgozatként. Semmi gyakorlati haszna nincsen, csak hogy átmenjek a vizsgán. Nem tudom, akarok-e ilyesmivel foglalkozni. Talán igen, talán nem. Az egyesületben pénzért fogok dolgozni, kreatív munkát, végül is, ha úgy vesszük, segítek a sorstársaimnak is. Jól vetted észre, hogy a blogot ritkábban írom, bár van még 1-2 téma, ami oda kívánkozik, de majd később. A burára is ritkán járok az elfoglaltságaim miatt, ami főleg programozásból áll, legalábbis hasonlít hozzá, amit csinálok. Hát, teljesen azért nem lehet engem lelőni témailag, de ritkábban fogok hozzászólni itt is, meg ott is. Nem is gondoltam, h olvastál... 🙂

Ha valakit is érdekel, visszamegyek az egyesületbe melózni, a webes megjelenésért (fb, honlap, szöveg) leszek felelős. Végül is hol máshol értékelnék a készségeimet, mint egy sorstársi közösségben? És megmondom őszintén, örömmel fogom csinálni. (valószínűleg)

Szia roboman!

Persze,hogy érdekel!Ez, nem tudom számunkra azt jelenti,hogy itt is -ott is , vagy már csak ott?

Ha itt is, akkor örülök neki.Ha csak ott ,annak is  mert kellenek ezek a kihívások,és őszintén  sok sikert kívánok! Bár nem sokat beszéltünk ,de  hiányozni fogsz ,és az írásaid is(Olvastam őket !)!

Ha valakit is érdekel, visszamegyek az egyesületbe melózni, a webes megjelenésért (fb, honlap, szöveg) leszek felelős. Végül is hol máshol értékelnék a készségeimet, mint egy sorstársi közösségben? És megmondom őszintén, örömmel fogom csinálni. (valószínűleg)

fú, de komoly

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Nagyon sokat tudnátok segíteni azzal, ha pár skizofréniában szenvedő egyén kitöltené nekem ezt az életminőségről szóló kérdőívet. A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar hallgatója vagyok, ápolás és betegellátás szakon. Mivel nagyon kíváncsi vagyok erre a Skizofrének életére, így ezt választottam az évfolyam dolgozatom témájának. A kérdőív kitöltése kb. 10 percet venne igénybe. Előre is köszönöm szépen ha kitöltöd! 

Link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeO0QIniyJ0yk8OfrmLeLwHlF9x1jgMCNQU3wpytikwao5YpQ/viewform

Van tippetek mi lehet ez az érzés hogy az életem egy álom? ez inkább kényszergondolat? válaszoljatok légyszi ne csak át ugorjátok az írásomat

deperszonalizáció,derealizáció

Van tippetek mi lehet ez az érzés hogy az életem egy álom? ez inkább kényszergondolat? válaszoljatok légyszi ne csak át ugorjátok az írásomat

Idézet tőle: poisonkid

Kedves Burasok!

Van tapasztalatotok as escitalopram nevu keszitmennyel kapcsolatban? Nekem ezt irta fel a doki a depresszios panaszaimra napi egy reggel.harom napja szedem es mintha osszeszedettebb lennek tobb lenne az energiam tudok a munkamra koncentralni nem as allapotomon kattog as agyam letezik ilyen gyorsan hatas vagy csak placebo?

Szia poisonkid! A escitalopram egy antidepresszáns, amely a szerotonin rendszert célozza meg. Átalában, a szakirodalom szerint néhány hét alatt hat, de nálam pl. az első AD után mindegyik nagyon gyorsan hatni kezdett (ha egyáltalán); talán így működik a szervezetem. A szorongásos tünetekre is adnak escitalopramot. 

Örülök, hogy jobban vagy és drukkolok, hogy tartós legyen! A placebo hatás is igazi hatás -- csak az agyad csinálja önmagával. A lényeg az, hogy képes vagy jobban lenni, és szerintem ez nagyon megnyugtató és reménykeltő 🙂

egyébként ha olvasod az írásaimat,akkor ha nagyon figyelmesen olvasod,

akkor kb. hat hónap után megértheted...

ezért most elköszönök

szendi gábor elmélete ott fog elcsúszni,hogy a húsevés hosszú távon abban a formában ahogy ő elgondolja az étkezést,valószínűleg több egyéb egészségügyi problémát fog okozni,mint amit nyerni lehet vele.

Én a gyógyulásban most nem hiszek,szerintem térugrás kéne vagy dimenzió váltás minimum...passz

nekem megvannak a módszereim hogy legyek jól,de ez édes kevés a világ megváltáshoz,és ha meg meg akarom váltani a világot,akkor nyomós okot adok arra a kedves illetékeseknek,hogy újra a "Hotel Mentál" vendégszeretetét és  kegyeit élvezhessem, a segítőkész személyzettel ,és a Nagy Testvér gondolatbűnözési csoportjának kínzó mestereivel...

helyette írogatok ,elvagyok,ezt szoktam mondani

Szia samsung!

az ébredések az egy nappali pszichiátria.Szinte mindenkire vonatkozik egyfajta titoktartás úgy vettem észre,és már hozzá sem kezdek a velük való kommunkációba a csoportokon kívül.Havi 8 alkalommal járok most,ha éppen be tudok jutni oda,mert Üllőn lakom,és innen elég sokat kell  utazni oda.Én tavaly nyár végén 15 év gyógyszeres terápia után jutottam zsákutcába,motorikusan szétestem, a járás annyira nehézkessé vált,hogy a vonatról leszállva a peronon a nyugatiban száz méter után vissza kellett fordulnom, egyfolytában vécére rohangáltam ahol csak jártam, a fejem furcsán éreztem, napi kétszer hallottam már hangokat amiket előtte sosem, aztán elkezdett lebénulni a fél oldalam,még egy risperdal depo injekció utóhatásaként,amit azt hiszem sosem fogok már kiheverni.(szó szerint idegrendszeri károsodást szenvedtem ,egy nappal az injekció beadása után a légzésem akadozott, a testtartásom összeesetté vált,és a fejemben olyan nyomás volt még évekig,hogy azt hittem megzavarodok.)Én aláírom azt bármikor,hogy aki viszonylag egyben van mikor bekerül egy pszichiátriára,arról majd tenni fognak ,hogy ne maradjon úgy.Volt,hogy egy éjszaka alatt a zárton kipihentem magam,reggel frissen ébredtem,és ott állt egy ápoló kezében egy kanállal amiben pirosan folyadék volt.Azt hiszem három  nap után tértem magamhoz,de nekem csak három halvány kép dereng a három napból. Cegléden a zárt osztályon tértem magamhoz.Az onnan kb. 70 km.A piros folyadékot a jahn ferenc kórházban adták be. A jahn ba való szállításom után  egy vagy két nappal,mert az időt nem érzékeltem,csak halvány képek vannak bennem, beültettek mint valami bábút egy bizottság elé,hogy aláírom e a kezelésemet,hozzájárulok e? Ebben a piros löttyös három nap kóma állapot második napján történt ez ha jól tudom visszahallott dolgokból a Jahn Ferenc kórház zárt osztályának  egyik szobájában.Én meg képzeld úgy kerültem le Ceglédre,hogy betettek valami tolószékbe és ott tologattak félholtan.Állítólag én akartam.Tehát sík hülyén megkérdeznek a sorsodról,és még komolyan is veszik amit brekegsz?

Arra ébredtem,hogy fekszem egy ágyban,és mellettem a sanyi nevű jól ismert hülyegyerek fekszik,akit régről ismertem még onnan.Sanyi olyan kedves volt,hogy rám nézve tudta,hogy titkos ügynök vagyok,és egyszer elszólta magát,idézem: "úgy szíven szúrnálak"...egyébként sok hasonlóan kedves és jóindulatú segítőkész emberkével találkoztam odabent....jó a csapatszellem odaben a pszichin...mint kb. itt a burán.....szóval néztem,hogy akkor most térugráson mentem keresztül hirtelen? Tényleg semmire nem emlékszem .És anyámnak mondta a kedves Bartos főorvos asszony aki a Jahn Ferenc kórházban szokott engem kezelgetni,hogy "gáborra nem lehetett ráismerni,mintha nem is önmaga lett volna,úgy viselkedett.."

érted? piros lötty a szájba,és totál káó lettem,és még én voltam rosszul?????

ezek után mit mondjak?

Tomiszomorú, én 2006 óta  vagyok leszázalékolva skizofrénia kórképpel (is, persze), de azóta én alig szedtem gyógyszert. Kétszer voltam 2006 óta összesen kórházban, és megvoltam gyógyszer nélkül. Nemrég elkezdtem szedni a fiamék kérésére, 1 mg Ripedont, de szörnyű, megváltozott állapotban éreztem magam, nyoma sem voltam az előző énemnek. Igaz, átmentem egy traumán, mivel élettársam elköltözött (én akartam), tehát kicsit depresszióba és idegösszeomlásfélébe csúsztam.

Amiről Te írsz, azok nagyon szomorú esetek. Nálam későn kezdődtek a tünetek és már kb. 6-8 éve gyógyszer nélkül sem fordult elő, hogy hallucináljak, mint korábban. Beleolvastam Szendi Gábor honlapjába, azt írja, hogy a dopamin receptorok működését nyomják el az antipszichotikumok és megfigyelték, hogy képes az agy 30 %-kal több receptort felépíteni ilyenkor, a gyógyszer ellensúlyozására és rosszabb állapotba kerül, aki gyógyszeren él, mint aki anélkül akar gyógyulni. Én úgy érzem, nekem nagyjából sikerül vinnem az életem, igaz, tavaly január óta végleges rokkant ellátott vagyok, tehát nincs rajtam az a stressz, hogy meg kell élnem fizetésből.

Elmondanád nekünk őszintén, az Ébredések Alapítvány is gyógyszereket ad? Én belenéztem a YouTube-on a  filmjükbe, de azt hallottan, ott is adnak antipszichotikumokat. Egyedül Feldmár András képviseli azt az álláspontot, hogy nem szabad, csak nagyon akut esetben gyógyszert adni.

Én sosem voltam gyógyszerpárti. Szedek a 2-es típusú cukorbetegségemre és a magas  vérnyomásomra gyógyszert, de azokat muszáj. Nagyon sajnálom azokat a fiatalokat, akiknél a skizofrénia ilyen fiatalkorban jön elő, nálam szerencsére csak 38 éves kor körül jelent meg.

Idén januártól az ébredésekbe járok.Ez nem titok.Van ilyen,létezik.Bár még ezt sem lehet nagyon leírni,az előző orvosom egyenesen meghazudtolt engem.Ez a lényeg. Az orvosok szeretik azt a látszatot kelteni,hogy tudják a megoldást.Megismertem egy 19 éves lányt a neten,dél-Magyarországon él.Skizofrénia diagot kapott ,testi tünetei vannak a szellemek ráhatásától.Én így vettem le.Első hetekben már tönkrevágták a gyógyszerek,életkedve elment,agonizál folyamatosan,pánikrohamok gyötrik,szuicid gondolatok vannak .Ez egyébként nem egyedi,ismerek még egy lányt,aki csak 18 éves,és véget ért a története az antipszichotikus kezelés megkezdésével.Annak látják aminek akarják,de ettől még minden a régi.Gimnáziumból kivették,otthon van,nyomkodja a gépet.A dark web-en pedofil szeánszt nézettt a társai nyomására.Erre nagy nehezen jöttem rá,mikor beszélgettem vele.Milyen jó a mai fiataloknak.Félelmei vannak,tudata szűkül be.Ki fog neki segíteni? Az orvosok akik egyből hazavágták? Szó szerint....Szóval a másik lányra visszatérve,fotói alapján szinte alig lehet ráismerni,küldött nekem félmeztelen melltartós képet is,hogy nézzem meg mennyit romlott az alakja....megnéztem. Mindegy.Na ez a lány, nevezzük Orsolyának,elment az orvoshoz,hogy gyereket szeretne majd valamikor.Tudjátok mit mondott az orvos?OK. Orsolya,semmi gond, lehetséges,

DE MOST MÉG 5 ÉVIG SZEDNED KELL AZ ANTIPSZICHOTIKUMOT,és utána majd abbahagyhatod,és elmész szülni...

(nekem itt eldurrant az agyam)..azért durrant el,mert engem felhomályosított az előző orvosom,hogy még borderline esetén is kell valami lószar,nem hogy paranoid skizofrénia esetén 5 év után, szüléshez készülődve?

nemhogy szülni nem megy el,de a gyógyszer adagjának  két-három napig való csökkentésére (nem elhagyására! )is olyan pánikrohamokkal reagál már most, három hónap kezelés után,hogy kb. a jóisten sem látja  mi lesz öt év múlva...

hozzunk példákat! beszélgetnék skizofréniából gyógyult Magyarországon élő emberrel.Aki vállalja is magát.Beszélgetnék a gyógyszert a szüléshez sikeresen letevő ma is boldog családanyával.
Beszélgetnék azzal az egyetemi tanárral is ,meg a franc  tudja kivel ,aki állítólag teljes értékű tagja a társadalomnak skizofrénia diaggal , úgy hogy valóban harmóniában tud élni a a környezetével..Volt egy matematikus a huszadik században ,egy darab ember,akit halála után kezdtek el felmagasztalni.John Nash-nek hívják.Ő volt a mintaskizofrén...

tehát nekem ez az egész úgy bűzlik ahogyan van.szó szerint bűzlik a pszichiátria .

Kedves Poisonkid,

én depressziósnak éreztem magam legutóbb és nekem nem akarta felírni, de végül felírta a pszichiáternőm. Most úgy döntöttem, 2,5 hét után, hogy lassan abbahagyom, mert éveken át megbírkóztam a depressziómmal, akkor most is meg kell gyógyszer nélkül. Sajnos nálam a Rivotrilon kívül minden pszichére ható gyógyszer éhségrohamokat vált ki és hízom, amit a 2-es típusú cukorbetegség miatt nem szabad, inkább fogynom kellene. Szerintem jó gyógyszer, a Cipralex magyar változata, de ugyanaz a hatóanyaga. Ha segít, akkor feltétlenül szedjed.

Kedves Burasok!

Van tapasztalatotok as escitalopram nevu keszitmennyel kapcsolatban? Nekem ezt irta fel a doki a depresszios panaszaimra napi egy reggel.harom napja szedem es mintha osszeszedettebb lennek tobb lenne az energiam tudok a munkamra koncentralni nem as allapotomon kattog as agyam letezik ilyen gyorsan hatas vagy csak placebo?

Már remekül vagyok köszi hogy aggódtatok miattam,az ok az volt hogy két antipszchiotikum nem ütközhet egymáshoz ezért voltam szarul "kattant", szerencsére ez a méreg zeldox lassan ürül a szervezemből és mindenok. kaptam egy erős szorongásoldót nem xanax nem is rivo valami n el kezdödő világositsatok fel légyszi mi a teljes neve mert érdekel,az ébredésekbe 3 napra kaptam csak nem vényre ezért nem tudom a teljes nevét

én sem vagyok jól...:(

de mikor jól vagyok akkor viszont középen vagyok.Szerek nélkül.

Én úgy vagyok vele,hogy nyugodtan szeretnék meghalni,és segítség nélkül.Se más ne segítsen sürgetni a halált,és én sem szeretném.Úgy vettem észre,hogy a nyílt után jön a zárt, utána meg a halálzóna már csak egy lépés....

évekig csináltam,higgyétek el...

H.J. nevét jó itt olvasni.

Kharzak, nyugodj meg, okozhat ilyen állapotot az is, hogy nem a Zeldox a Te megfelelő gyógyszered. Inkább kapcsold le a tévét, ha ilyen tévhiteid vannak. Menj el az Ébredésekbe és próbáld meg, hátha másik gyógyszert adnak és az segít. Bízzál benne, hogy segíteni fognak nemsokára, csak el kell oda menned. Vigyázz magadra.

sziasztok nagyon nem vagyok jól, ezért a segitségeteket kérem hátha tudtok segiteni,reggel arra ébredtem hogy izzad mindenem és össze vissza beszélek,elkezdek magamba beszélni órákig meg nyugtalan vagyok,ebbe a nehéz helyzetbe valahogy elmegyek az ébredésekbe és beszélek a dokimmal mert csak ő tud segíteni nyílván beküld korházba vagy nemtudom,remélem nem fognak teli nyugtatózni. elkezdtem szedni ezt a yspliát/zeldox ot 1,5 hete szedem létezik hogy pszichiózist csinált a gyógyszer?furákat beszélek amit hallok tévébe vissza ismétlem,sokszor azt hiszem ártani akarnak nekem rosszat akarnak ilyesmi,és az érdeklődésémet is elvesztettem dolgok után 

Mahagóni, nem is tudom, lepődjek-e meg azon, amit írtál H.J.-ról. Elképesztő. Ezt azért nem gondoltam volna, hogy ez a háttere az egésznek. Mint írtam, nem vagyok Feldmár András-párti, mert ő azokhoz a körökhöz tartozik.

Sajnálom, hogy a kis hölgy beteg egész életében. Lehet, hogy nem skizofrénia, hanem más betegség emészti. Borzasztó lehet. 

Nekem az Abilify bevált rövid időre, csak aludni nem tudtam tőle. Azt nagyon jól tette az orvos, ha azonnal leállította, tényleg emberfüggő, ki milyen gyógyszert képes megfelelően tolerálni. Szerencsére, van választék.

Szép napot Neked így hétfőre.

Az a baj...hogy nem épült fel,és sosem fog.

A szülei,mindenki tudja/tudta ezt.

Mindig mondtam neki,hogy ha én orvos lennék,bármilyen úton kihoználak a szarból. Ez van,sajnos.

Egyébként,1: Az általad említett helyen és orvosnál előszeretettel alkalmaznak Leponexet(tapasztalat,akikkel ott találkoztam és H.J. állította be a gyógyszert,mindenki Leponexet szedett,természetesen skizofréniára.)

Egyébként,2.: Abilify-t használtam én is,az orvos utasításai szerint,sajnos ügyeletre kerültem tőle,az orvos azonnal leállította az alkalmazását.

https://www.peticiok.com/jim_van_os_nem_letezik_szkizofrenia

Ha esetleg valaki úgy gondolja, hogy számára is jobb lenne skizofrénia megnevezés helyett Pszichózis Spektrum Szindróma vagy Pszichózis Sérülékenység Szindróma elnevezés és nem kell elhinnie, hogy nincs gyógyulás ebből a betegségből, akkor itt aláírhatja a petíciót, amit a holland pszichiáter professzor indított útjára. Merthogy ugye Japában 2002-ben kivonták hivatalosan a forgalomból a Bleueler-féle, 1800-as évek második felében helytelenül megalkotott skizofrénia diagnózist, ahogyan Dél-Koreában is. Így a stigma is jóval kevesebb lett az orvosokban is és a betegekben is. Nem beszélve a társadalom egészéről.

Igen, Mahagóni, nekem is  voltak sok-sok évvel ezelőtt akár hosszabb ideig is tartó hallucinációim. De már évek óta elő sem fordul. A hölgynél az lehetett  a probléma, hogy Leponex-szel kezelték, az egyik legrosszabb, régebbi típusú gyógyszerrel. Az Abilify simán kihozta volna egy-két hét alatt az állapotából, de ez nem jelenti azt, hogy örökké kell Abilify-t szedni. Pszichotikus epizódok (ezt talán sub-nak hívják szakzsargonban) vannak, előfordulnak. Ezért is akarja a holland professzor Pszichózis Spektrum Szindrómának nevezni a skizofréniát. Nem egységes betegség. Remélem, a beteg azóta felépült. Szerintem nem valószínű, hogy tartósan, évekig hallucinál valaki. Nekem régebben is mindig azt mondták a korábbi pszichiátereim, hogy szedjem pl. az Abilify-t néhány hónapig és akkor jobban leszek, nem látom olyan sötéten a világot. Így is volt mindig.

Ismertem egy skizofrénnek "bélyegzett" - a te szavaddal élve - lányt. Körülbelül odajárt,ahová és amit Te leírtál.

A következő tüneteire emlélszem: Folyamatos,akár napi több tucatnyi hallucináció; agresszivitás,szétzilált,meghatározhatatlan,a valósággal megszakadt kapcsolat,(papírjaiból is tudom).

Szedett gyógyszere: 800 mg Leponex.(Ezt úgy nevezik,hogy lóadag)

Tulajdonképpen nála nem is az integráció volt a probléma elsődlegesen,hanem hogy tudjon létezn szegény,és ne gyötörje a saját teste/elméje/agya őt.

https://blog.allpsych.com/heres-what-happened-when-japan-renamed-schizophrenia/

Japánban TÖRVÉNYESEN már 2002-ben a skizofrénia szót (bélyeget!!) kiiktatták a köztudatból és beemelték az INTEGRÁCIÓS ZAVAR v. RENDELLENESSÉG elnevezést a skizofrénia helyett. És egyáltalán nem etetik a betegeket azzal, hogy gyógyíthatatlan betegség, mint pl. az Alzheimer-kór.

Bocsánat, de most folyik még az aláírásgyűjtés, úgy tudom, Dr. Harangozó Judit vállalta fel ezt a terhet magára. Dél-Koreában is betiltották, mert a skizofrénia szó (a bolond Bleuler az 1800-as években Svájcban jól kitalálta) olyan bélyeget jelent a beteg számára és a társadalom számára, amit felesleges cipelni. MERT NEM IGAZ.

Én nem a diag.-okon lovagolok.

AP-t,antipszichotikumot sajnos bárki kaphat,ha ezt úgy ítéli meg a szakember.

Ismerek hiperaktívitásban "szenvedő" fiút,ő is AP-t kap,pedig tudtommal ahogy lentebb írták,nem erre van törzskönyvezve.

http://www.bmj.com/content/352/bmj.i375

Bocsánat, hogy ilyenekről adok itt hírt, de aki skizofréniával van diagnosztizálva, az azért tudjon róla, hogy ez egy nagyon téves elnevezés, minden szempontból. És  valószínűleg a gyógyszerelése is az.

Professzor Jim van Os, a Maastrichti Egyetem Orvosi Központjának Pszichiátriai és Pszichológiai Osztályán dolgozó orvos nemzetközi szinten aláírásokat gyűjt - itthon Dr. Harangozó Judit pszichiáter foglalkozik vele tavaly év vége fele óta - az ellen, hogy  végre megszüntessék ezt a buta nevet, hogy skizofrénia. Bleuer ideje lejárt már rég.

Japánban és Dél-Koreában már betiltották a skizofrénia szó használatát. A holland professzor a Pszichózis Spektrum Szindróma (PSS) elnevezést javasolja, tekintettel arra, hogy amit skizofréniának neveztek el, az egy annyira változatos képet mutató betegségegyüttes vagy tünetegyüttes, hogy tényleg helytelen a régi szót használni rá, ráadásul sok stigmával is jár a szkizofrénia szó használata, mennyivel jobb lenne a PSS mint szindróma használata.

Én a magam részéről teljes mértékben egyetértek vele. Nem hiába, hogy a kerületi pszichiáterem, ahol lakom, azt mondta a szemembe, hogy én nem vagyok skizofrén, itt kellett hagynom és elmenni egy másik pszichiáterhez  (nő), akinek a segítségével leszázalékoltak. Szerintem kőkemény burnout szindrómám volt, csak hát azt Németországban törzskönyvezték, nálunk azt sem, mert már így is sok a pszichiátriai beteg Magyarországon.

Én nagyon örülnék, ha Eugene Bleuer régi szkizofrénia kórképét végre felülírnák minden tekintetben, ahogy a British Medical Journal-ban olvasható, maga a kórkép is rendkívül sokféle....

Én nagyon hülyén érzem magam az állandó beszédkényszerem és megosztási kényszerem miatt. Bár teljesen túlzásba nem viszem, mert más háta mögött nem szoktam infózni senkiről, de mégis úgy gondolom, hogy ez erőteljesen a tanulás rovására megy. Valószínű, az abilify is az egyik tényezője ennek. A másik pedig az, hogy rájöttem: időm véges. Nem tölthetek el hónapokat, éveket hallgatásba burkolózva. De most pár napot, hetet szünetelnék, hogy tanuljak, és inkább ahhoz igazítsam magam, mint mindenki máshoz. Meglátjuk, meddig bírom. A baj nem jár egyedül: természetesen rosszkor jött nekem az Origó jobbra tolódása is, és vélhető pozícióvesztése. De nem ez a fő ok, csak egy alkalom, régóta váltani szeretnék apolitikusabb, és betegségektől jobban távol eső témák felé mint honlapkészítés és amatőr játékok világa. Megmondom őszintén, ez a váltás visel meg talán a legjobban a rengeteg dolog közül, ami velem történt mostanában, még az idén legalább szívesen elszórakoztam volna a saját kis világomban. Őszintén szar otthagyni a betegség biztos kis bástyáját, a bizonytalanságot választva inkább. Úgy érzem, nincs olyan, amit ne tudnék átadni a betegségről, ha ez betegség, és az általam eddig szedett gyógyszerekről, ha át nem adtam jórészt ezeket az infókat máris. De ez olyan, mint a sakktábla, ha 1-2 bábu lekerül a tábláról, egyből felborulnak az erőviszonyok, és a parti hamar véget ér. Csak ülök otthon, sehova nem járok, fórumra kevesebbet, írni sem fogok túl sokat már, legalábbis a megszokott formában. A legfurább lesz leülni tanulni, h júniusban végre levizsgázhassak, mint egy jó gyerek. Persze elüthetném egy laza viccel az egészet, és folytathatnám az állandó jelenlétet, de inkább minőségileg jelenjek meg néha itt-ott, mint az állandó szófosásommal. Segítségre én már nem szorulok, sem a pszichiátriától, sem itt, senkitől. Már rég nem. A legnehezebb lesz most a normalitást jelentő dolgokkal betölteni az életem, a skizofrénia egy nagy űrt hagyott maga után. Az első dolog az életben, amiben észrevétlenül igazán profivá váltam. Nem mondom, hogy a közeljövőben tervezem azt a minimális gyógyszert is elhagyni, mert nem igazán zavar. Mint egyszer mondtam, nem az a lényeg, hogy gyógyszeresen, vagy anélkül töltöd fel az életed tartalommal, csak az, hogy ez sikerüljön. A skizofrénia nekem egyhelyben járás, már nem szolgálja tovább a fejlődésemet. Először is jól megszívtam vele, de aztán én profitáltam belőle a legtöbbet, ha ezt a kétes hírnevet lehet annak nevezni. Nem ragozom tovább. Legyetek jók, ha nem írok, ne válaszoljatok... Viszlát később!

Mirjam, én jól tudom kezelni a betegségemet. Igen, a 2000-es évek eleje óta. De aztán 2006-ban leszázalékoltak, utána még volt néhány évig, hogy előfordult hallucináció is, de már hosszú évek óta nincs baj. Az AP borzalmas gyógyszer, én nem engedném meg, hogy ezt szire-szóra adogassák a betegeknek. A skizofrénia ijesztő szó, valójában azt jelenti, hogy a stressz-terheléssel nem bír megküzdeni az idegrendszer. Mivel engem leszázalékoltak és 2016 januártól véglegesítették, nekem a megélhetés stresszével már nem kell megküzdenem. Talán az a legnagyobb stressz az életben. Mint volt pénzügyi-külkereskedelmi szakember, csak stresszben volt részem, igaz, fiatalon a külföldi utazások igencsak örömet okoztak, kevesebb stresszt, de mindig bennem volt, ha lezuhan a repülőm, mi lesz a kisfiammal. Évek óta nem szedek gyógyszert - pszichiáternőm nem faggat, beszedem-e vagy sem - és jól érzem magam. Most próbáltam szedni, de hát ez borzalmas. És az az ötlet, hogy ha valaki skizofrén, élete végéig szedjen egy gyógyszert, amiről nem állítható, hogy hasznos, az végképp túlzás. 5 éven át fordítottam orvosi szakanyagokat egy orvosi weblapnak, nagyon sok skizofrénia kutatási cikket is. Sajnos az orvosok is sötétben tapogatóznak. Az biztos, hogy a stresszel való megküzdési képessége egy skizofrén betegnek jóval kisebb, mint az átlag emberé.  Nem szabad terhelnie magát. Én dolgoztam sokat 2006 után is, volt, amikor a szakmámban 8 órát, de egy idő után otthagytam, mert éreztem, hogy sok volt. Tudod, a skizofrénia szó maga nagyon ronda szó, szerintem kitalálhatnának valami jobbat rá. Nem hasadt elméről van szó, hanem egy fura állapotról, amikor kibillen az agy kémiai szerkezete  valami miatt. Már mostanában azt is kimutatták, hogy a kenyérben (liszt) lévő glutén nevezetű fehérje pl. skizofrének esetében károsan hat az agyra. Ezt ugye Szendi Gábor és Dr. Tihanyi László propagálja, előbbi a paleolit táplálkozás miatt, utóbbi mindent propagál, ami újdonság. Én jól elvagyok, de ez a 2 hetes gyógyszerszedés rávilágított, hogy nem önmagam vagyok. A gyógyszer tényleg egyfajta zombit csinál az emberből. Hát én ebből nem kérek. Más sem kellene, mint hogy életem végéig AP-t szedjek.

Idézet tőle: samsung

Kharzak, a végén egyetértek veled. Én 2 hete szedem a skizofrénia ellen a Ripedon gyógyszert (risperidone) és mintha nem is önmagam lennék. Nincs nevethetnékem - az antidepresszánsnak azért már hatnia kellett volna 2 hét után -, nincs jókedvem, tényleg úgy érzem, mintha kémiai lobotómián mentem volna keresztül. Én, akik az alkotás mámorában egészen jó, ha nem is József Attila-i szintű verseket írok a http://www.poet.hu-ra. Nos, úgy döntöttem, 57 éves vagyok, ha sosem erőltették rám a gyógyszerszedést - annak idején Óbudán a doktor, aki tagja a Sotéria Háznak, kifejezetten ellenezte -, akkor én miért erőltessem magamra. Ma este ünnepélyesen NEM veszem be többé ezt a gyógyszert. Közben angolul is rákerestem, 2014-ben lefolytattak dánok egy olyan klinikai vizsgálatot, ahol volt, aki placebot kapott és nem volt rosszabbul, mint a gyógyszerezettek. Ráadásul érzem, hogy hízom, zabálok, szó szerint. Elég volt. Hajlandó vagyok beszedni a Rivotrilt, mint szorongásoldót, az antidepit, de antipszichotikumot többé nem. De  természetesen nem fogom közölni az orvosnőmmel. Elképesztő, mennyire kiforgatja az ember a saját világából ez a gyógyszer. Nem vagyok Feldmár András és Szendi Gábor rajongó, de mindkettő amellett tette le a voksát, hogy nem szabad szedni ilyen gyógyszereket. Én évek óta nem hallucinálok, néha talán rosszabbul vagy helytelenebbül cselekszem, mint kellene, de nem nagy dolgokban. És le vagyok százalékolva, már végleg, tehát az is megnyugtat, hogy a megélhetés terhe nincs már rajtam, mint korábban.  Tehát tégy, ahogy jónak látod, én kiléptem végleg és örökre az antipszichotikumok világából. Rajtam ne kísérlezzenek, mint a patkányokon.

Ha tényleg skizo diagod van, akkor jobban teszed, ha szedsz AP-t. Lehet, hogy nem ezt, akkor másikat. Sajnos vannak olyan betegségek, amik mellett kell az AP. Régóta van skizo diagod?

Kharzak, a végén egyetértek veled. Én 2 hete szedem a skizofrénia ellen a Ripedon gyógyszert (risperidone) és mintha nem is önmagam lennék. Nincs nevethetnékem - az antidepresszánsnak azért már hatnia kellett volna 2 hét után -, nincs jókedvem, tényleg úgy érzem, mintha kémiai lobotómián mentem volna keresztül. Én, akik az alkotás mámorában egészen jó, ha nem is József Attila-i szintű verseket írok a http://www.poet.hu-ra. Nos, úgy döntöttem, 57 éves vagyok, ha sosem erőltették rám a gyógyszerszedést - annak idején Óbudán a doktor, aki tagja a Sotéria Háznak, kifejezetten ellenezte -, akkor én miért erőltessem magamra. Ma este ünnepélyesen NEM veszem be többé ezt a gyógyszert. Közben angolul is rákerestem, 2014-ben lefolytattak dánok egy olyan klinikai vizsgálatot, ahol volt, aki placebot kapott és nem volt rosszabbul, mint a gyógyszerezettek. Ráadásul érzem, hogy hízom, zabálok, szó szerint. Elég volt. Hajlandó vagyok beszedni a Rivotrilt, mint szorongásoldót, az antidepit, de antipszichotikumot többé nem. De  természetesen nem fogom közölni az orvosnőmmel. Elképesztő, mennyire kiforgatja az ember a saját világából ez a gyógyszer. Nem vagyok Feldmár András és Szendi Gábor rajongó, de mindkettő amellett tette le a voksát, hogy nem szabad szedni ilyen gyógyszereket. Én évek óta nem hallucinálok, néha talán rosszabbul vagy helytelenebbül cselekszem, mint kellene, de nem nagy dolgokban. És le vagyok százalékolva, már végleg, tehát az is megnyugtat, hogy a megélhetés terhe nincs már rajtam, mint korábban.  Tehát tégy, ahogy jónak látod, én kiléptem végleg és örökre az antipszichotikumok világából. Rajtam ne kísérlezzenek, mint a patkányokon.

most meg pont az hogy dobja fel a hangulatom szófosás tőle, aktivizál viszont már csak ez a mellékhatás van hogy olyan hangot adok ki hogy hööö hangosan ez fogalmam sincs mitől van és nagyon zavaró szerintem a szomszédokat is zavarja gondolom a zeldox mellékhatása vagy fogalmam sincs : erre kérnék valami választ hátha tudjátok

Kharzak, a gyógyszer abbahagyását beszéld át a pszichiátereddel, biztosan jobbat fog felírni, ha ettől ilyen mellékhatások jelentkeztek. Én 1 mg Ripedont (risperidone) szedek, kicsit álmosít, meg talán "világosabban" látom a korábban, gyógyszer nélkül elkövetett hibáimat, de mást nem okoz. Nem kell nagy adagban szedni AP-ot ahhoz, hogy jó hatással legyen rád.

abbahagytam a ysplia szedését,ez egy patkányméreg szexuális zavar,hülye hangokat adok ki tőle,zavart tudat és össze vesztem dúrván tegnap anyukámal miatta senki ne szedje be ezt a szart ha felirat orvos zeldox ot ne fogadjátok el

ja, ok. savanya. legközelebb csak áprilisban megyek valamikor sztem.