Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizofrénia 3.5

"Na jó, rendben, hitvány alak vagyok. Egyébként is megfigyeltem, hogy aki reggel rohadtul érzi magát, pedig estére teli van álmokkal, ötletekkel, és majd szétfeszíti az energia – hát az bizony szörnyen hitvány ember. Reggeli rosszullét, esti szárnyalás – erről ismerszik meg a hitvány ember. Ellenkező esetben azonban, ha valaki már kora reggel összeszedi magát, és teli van reményekkel, estére viszont gyengeség keríti hatalmába, nos, akkor biztosan aljas, önző, középszerű emberrel van dolgunk. Undorodom az ilyen embertől. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én undorítónak találom.
Persze vannak olyanok is, akik reggel-este egyformán jól érzik magukat, ugyanúgy örülnek a napfelkeltének, mint napnyugtának – hát ezek egész egyszerűen gazemberek, csak utálattal tudok szólni róluk. Na és aki reggel-este egyformán rosszul érzi magát, arról az emberről már nem is tudom, mit mondjak, az egy utolsó senkiházi faszkalap, merthogy nálunk az italboltok este kilencig nyitva tartanak, sőt a jeliszeveji egészen tizenegyig, ezért – hacsak nem tartozol a söpredékhez – estére feltétlenül összeszedheted magad…" - Venyedikt Jerofejev: Moszkva-Petuski

a skizofrénia miatt lehet hogy sokat cigizek , és nem sikerül letennem? nektek hogyan sikerült letenni a cigit aki dohányzott? Továbbá az a kérdésem hogy napközbe nem vagyok valami túl jól este meg jól érzem magam,mitől lehet?

Sziasztok!

Utoljára 4 és fél éve voltam a Búrán.
Látom a Skizofrénia topic nagyon behalt. (bár nem gondolom, hogy kevesebb lett a diagos)

Próbáljunk meg 1 kis életet lehelni bele, mert érdekel, ki hogyan éli meg a mindennapokban mostanában.

Sziasztok!

Utoljára 4 és fél éve voltam a Búrán.
Látom a Skizofrénia topic nagyon behalt. (bár nem gondolom, hogy kevesebb lett a diagos)

Próbáljunk meg 1 kis életet lehelni bele, mert érdekel, ki hogyan éli meg a mindennapokban mostanában.

Idézet tőle: alabama

Más gyógyszert nem szedsz?

Egy fél évig szerepelt a "skizófrénia utáni depresszió" az adatlapomon és abban az időben szedtem escitalopram-ot. Aztán az volt a tapasztalatom, hogy más dolgok, hobbik, később a munka elmulasztották a depressziót. Motiváló dolgokat kellett találni, amiket szívesebben csináltam, mint hogy az ágyban heverjek.

Tehát vagy nem is voltam igazából depressziós, vagy újra kell gondolni ezt a fogalmat, vagy pedig egyszerűen elmúlt és azóta azt hiszem nem is jött vissza.

Csak egy példa: nagyon szeretek olvasni, de bevallom, van egy kis nehezség, hogy a nekem élvezhető könyveket olvassam. Elég lassan haladok velük. Ez vagy a korunk sajátossága - a könyvek világa már a múlté -, vagy egy fajta kisebb depresszió. Ezzel ellentétben semmifajta problémát nem okoz, hogy itt a fórumra írjak - sőt motivál.

Idézet tőle: babarczyeszter

Kedves giorgione!

Előfordul, hogy valakinek egy skizofrén jellegű kiakadása van, és azután nem jön több. Lehet, hogy te is ebbe a csoportba tartozol? Ha így minimalizált gyógyszerek mellett nincsenek tüneteid, akkor van olyasmi, ami még zavar, vagy amitől rosszul érzed magad?

Az írásodból egyáltalán nem következtetnék arra, hogy szét vagy esve vagy zavart vagy.

Lehetséges, hogy ez egyszeri eset volt és én remélem is, hogy nem lesz több. A pár hónap skizo jellegű "kiakadás" előtt is voltak szerintem pszichiátriailag osztályozható problémáim és "érdekes elképzeléseim" a világról, de konkrét vonatkoztatásos-téveszme (mintahogy azt a ti összefoglalótokban olvastam tegnap) és hanghallás nem. 

Ami zavar, az a diagnózis, ami ha kiderülne, a köznapi életben megbélyegzésre ad okot. Bár igaz, hogy számtalan egyéb faktor van az életben, amit a mindennapokban megbélyegeznek. Ezenkívűl, valamivel introvertáltabb vagyok, mint a 2012-ben diagnosztizált pszichés problémáim előtt, ami bevallom, zavar.

Kőszönöm az észrevételt, hogy nem tűnök szétesettnek. Ezt a pszichiáterem és a pszichológusom is megerősíti. Az utóbbi konkrétan azt mondta pár hónapja, hogy amikor először felkerestem 2013-ban (azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal járok hozzá), hogy 2012-ben nem nézte ki volna belőlem, hogy rendes munkahelyen fogok dolgozni, mint ahogy most teszem.

Hogy ne csak a rossz epizódjaimról írjak, elmondhatom - és ez talán másokat is ösztönöz - , hogy a szociális averzív évek és skizofrén epizód után, nem kevés idő alatt sikerült újra - óvatos lépésekkel - kiépítenem a baráti körömet, - nagyjából - rendbehoznom a családi kapcsolataimat és az is sokat segített, hogy alkalmanként eljárok egy "értekékelvű közösségbe" - egy Takách Gáspár, nevű addiktológus megfogalmazása -. Most már több mint egy éve egy hat órás állásom van - azelőtt szinte csak alkalmi munkákból és szülői támogatásból éltem és ezen kívül vannak hobbiaim is, amik sok erőt adnak - némelyek egészen gyerekkori dolgok továbbfejlesztett változatai - talán ez is számít.

Gratulálok a honlap/ közösség szerkesztéséhez minden érintettnek, örülök, hogy itt megoszthatom a gondolataimat és remélem a többi sorstárs is így érez.

Idézet tőle: giorgione

A gyógyszerekkel az a problémám, hogy láthatóan híztam tőlük. Egy éve a doki 20 mg-ról 15-re csökkentette az Abilify-t és én fél éve 7,5 veszek csak be, mert elfelezem a tablettát.

Az egyáltalán nem biztos, hogy baj, hogy kevesebbet szedsz. Nem tudom, abilify-nál mennyi a normál adag, de szerintem a 10 mg vagy a 7,5 mg teljesen elegendő kell, hogy legyen. 

Én a remeront szedtem szubdózisban (angol szakirodalomban utánaolvastam, szóval kicsit én is saját magamat szoktam gyógyszerezni, amit senkinek nem javaslok, csak olyannak, aki nagyon józan gondolkodású tud lenni és aki természetesen megmondja a kezelőorvosának, hogy mi(ke)t variált a gyógyszereivel!!!). 30 mg-ról 7,5 mg-ra mentem le heti 7,5  mg-mal csökkentve a dózist és nagyon jól bevált. (Muszáj volt, mert a depresszió múltával a szorongásom nagyon felerősödött tőle.) Jelenleg nem szedem.

Más gyógyszert nem szedsz?

Kedves giorgione!

Előfordul, hogy valakinek egy skizofrén jellegű kiakadása van, és azután nem jön több. Lehet, hogy te is ebbe a csoportba tartozol? Ha így minimalizált gyógyszerek mellett nincsenek tüneteid, akkor van olyasmi, ami még zavar, vagy amitől rosszul érzed magad?

Az írásodból egyáltalán nem következtetnék arra, hogy szét vagy esve vagy zavart vagy.

Idézet tőle: Panda63

Szia Alabama!

Két dolgot szeretnék írni. Az első hogy nem nagyon kell diagot ketesni. Bemész gyógyszert iratni és elég egy ártatlannak tűnő mondat és máris kapsz még egyet. Én már rettegek minden kontroll vizsgálattól, mert ugye nem árt ha őszinte vagy de elég az a bizonyos mondat. Nekem szorongásos depresszió diagom volt eredetileg mára begyűjtöttem még ötöt hatot hozzá. Volt pszichológus kollégám mondta annak idején, hogy lesz ez több is. (Akkor csak kettő volt). 

A másik hogy sokan nem tudják még más szakterületek orvosai sem megmerem kockáztatni hogy talán másik pszichiáter sem hogy miért szedsz antipszichotikumat mert az orvos nem csak pszichotokus betegsére írja fel.

Szia!

Nekem a diagok nagyon sokat segítettek. Az agorafóbiámat magamnak diagoltam és borzasztó nagy segítség volt, hogy nem csak én vagyok ilyen. A bordi és bipol2 diagok nem estek jól, de el kell ismernem, hogy van bennük valami. Semmi különösebb problémát nem okoznak már. Még mindig gondolkodom rajtuk, de nem igazán bántanak. 

Az agorafóbia és a bordi gyógyszerrel nem kezelhető, a bipol2 viszont csak azzal. 

Tehát nekem a gyógyszerekhez való hozzáállásom is jó. Mivel gyógyszer nélkül sehol nem lennék. Hálás vagyok a 20. és 21. századnak, hogy vannak gyógyszerek. 

Szia Alabama!

Két dolgot szeretnék írni. Az első hogy nem nagyon kell diagot ketesni. Bemész gyógyszert iratni és elég egy ártatlannak tűnő mondat és máris kapsz még egyet. Én már rettegek minden kontroll vizsgálattól, mert ugye nem árt ha őszinte vagy de elég az a bizonyos mondat. Nekem szorongásos depresszió diagom volt eredetileg mára begyűjtöttem még ötöt hatot hozzá. Volt pszichológus kollégám mondta annak idején, hogy lesz ez több is. (Akkor csak kettő volt). 

A másik hogy sokan nem tudják még más szakterületek orvosai sem megmerem kockáztatni hogy talán másik pszichiáter sem hogy miért szedsz antipszichotikumat mert az orvos nem csak pszichotokus betegsére írja fel.

Nem néztem ki még magamnak még egy "tetszetős" diagot 🙂 De azért ez skizofrénia egy kicsit durva, ahhoz képest hogy három éve semmi bajom és pár hónapig tartottak a tünetek...

Az üzemorvosnak nem mondtam el önként, hanem amikor bevittem egy másik adatlapomat a kardiológiáról, azon rajta volt hogy milyen gyógyszert szedek (Abilify) (ez is kellemetlen, hogy ott megmondtam, talán nem kellett volna), úgyhogy lebuktam...

Hát sajnálom a diagodat, én pl. néztem ki túl jól, amikor a "kevert szorongásos zavart" kaptam...

Értem.

Rosszul írtam. Első diagom 2006 óta van, hivatalosan agorafóbia diag-ot kaptam (am. bemondásos alapon). A kevert szorongásos és depressziós zavar diagot 2007-ben kaptam egy tündérhegyi első interjú során. Ekkor egyébként bordi diagot is kaptam. (Teszt nem készült.) Hivatalosan 2010-ben kaptam meg a bordit Thegyen MMPI tesztek alapján. Magándoki állapította meg a bipol2-t 2016-ban. De ez 2017-ben sztk-s papírra is került, úh. az is hivatalos most már. 

Idézet tőle: kharzak

Amitrex 1000mg, Abilify maintena 400mg, sertralin 200mg,rivotril 0,5

Bajban vagyok, az amitrex antidepi vagy antipszicho? Az abilify antipszicho, a sertralin antidepi, a rivo nyugtató, abból csak egy darab 0,5-ös van? Mikor? Este?

Nem néztem ki még magamnak még egy "tetszetős" diagot 🙂 De azért ez skizofrénia egy kicsit durva, ahhoz képest hogy három éve semmi bajom és pár hónapig tartottak a tünetek...

Az üzemorvosnak nem mondtam el önként, hanem amikor bevittem egy másik adatlapomat a kardiológiáról, azon rajta volt hogy milyen gyógyszert szedek (Abilify) (ez is kellemetlen, hogy ott megmondtam, talán nem kellett volna), úgyhogy lebuktam...

Hát sajnálom a diagodat, én pl. néztem ki túl jól, amikor a "kevert szorongásos zavart" kaptam...

Kedves Eszter,

ami az orvos iránti bizalmat illeti, ez egy ilyen érzés, azt hiszem nem akarom az ő szakmai hozzáértértését megkérdőjelezni, őt az intergritásában sérteni. Pl. elmagyaráztam nekem, hogy a dopamin-háztartásommal van gond, aztán utánaolvastam ennek az interneten és az derült ki számomra, hogy ez egy elmélet a sok közül és még ekként is vitatott. Nem akarok vele avatalanul szakmai vitába belemenni, mégha ki is alakult egy különvéleményem. De lehet, hogy egy idő után rá fogok kérdezni, hogy nem lehetne megcsinálni újra azt a "fránya" Rorschach-tesztet...

Kb. Három és fél éve tünetmentes vagyok. (Néha kicsit introvertált vagyok társaságban, amit én problémaként élek meg, de ezen kívül semmi) Pár hónapig voltak azt hiszem ilyen szkizó-affektív dolgaim. Pl. volt egy betörés a lakásomban, ahol egyedül laktam akkor. És másnap hazamenve oriási robajt hallottam a belső szobából. Azt hittem leszakadt egy polc. Gyorsan elmentem még egy kis esti sétára, aztán beiszkoltam a szobámba. Reggel aztán bemerészkedtem a belső szobába és láttam, hogy a macska levert egy virágcserepet. Ezt hallottam én oriási robajnak. Utána napokig azt hallottam, hogy recseg a szekrény a szobámban, mintha kihangosították volna.

Ezen kívűl voltak paranoid képzeteim, egészen klasszikus formában, mintha a webdoktort, vagy a wikipediát olvasnám. Ezek egy ponton átfordultak negatív szándéktulajdonításból pozitív szándéktulajdonitásba. Egy-két hónapig azt hittem, hogy az ismerőseim a közösségi oldalakon üzengetnek nekem a közzétett vicces vagy csak ártalmatlan képek formájában. Ezt egyszer elmondtam a pszichológusomnak (nem a pszichiáternek) és ő felvilágosított róla, hogy ez teljes képtelenség. Ezen a ponton meg is szünt (kb. két és fél éve) ez a szándéktulajdonítás és azóta se jött vissza.

(Az érdekessége a dolognak, hogy ezek tünetek kb. 2014-ben jöttek elő, két évvel azután, hogy egy viszonylag befolyásos és magas státuszi hozzátartozüm bemondásra felvitték a paranoid skizot az adatlapomra - azelőtt nem voltak ilyen tüneteim, max szociális fóbiám, otthon ültem egyedül - mivel egy vasam se volt - olvastam és filmeket néztem, igaz ezek a kulturális élmények felértek egy lsd-trippel, ha igaz amit erről mondanak, mert nem nagyon próbáltam.)

A "vicces" az egészben az, hogy a hanghallás kivételével, ha jól emlékszem, semmit nem mondtam ebből a pszichiáternek. a Rorschach-teszt mégis lebuktatott.

A gyógyszerekkel az a problémám, hogy láthatóan híztam tőlük. Egy éve a doki 20 mg-ról 15-re csökkentette az Abilify-t és én fél éve 7,5 veszek csak be, mert elfelezem a tablettát.

Amitrex 1000mg, Abilify maintena 400mg, sertralin 200mg,rivotril 0,5

Szia giorgione!

Csak a pszichiáter szakorvos tud új diagnózist adni neked. Miért "nem terjed" a bizalmad iránta odáig, hogy megkérdezd? El tudom képzelni, hogy ezt a diagnózist nem kellemes elmondani munkahelyen. Viszont azt sem értem, miért nem úgy szeded a gyógyszereket, ahogy felírták, ha te is úgy érzed, hogy vannak tüneteid. Megkérdezhetem, hogy milyen tünetek ezek?

Idézet tőle: kharzak

Sziasztok! Mostanában elkezdtem hallucinálni,jelenleg pl azt képzelem hogy vérzik a fejem,meg rossz álmaim vannak nagyon. De tegnap például nem álmodtam rosszat,ma se annyira. Mit lehet ezekkel csinálni? Meg hogy egy krokodil fej mosolyog felém. Tudom ezek viccesnek hangzanak de nem az, engem zavarnak is kissé .Ugy szedem a gyogyszereket ahogy az orvos mondja, ezeket szedem: Abilify maintena 4 hetente inj , amitrex , sertralin, rivo

Semmi vicces nincs benne. 🙁

Miből mennyit szedsz, fel tudod sorolni? És mióta vannak ezek a szerek?

Sziasztok! Mostanában elkezdtem hallucinálni,jelenleg pl azt képzelem hogy vérzik a fejem,meg rossz álmaim vannak nagyon. De tegnap például nem álmodtam rosszat,ma se annyira. Mit lehet ezekkel csinálni? Meg hogy egy krokodil fej mosolyog felém. Tudom ezek viccesnek hangzanak de nem az, engem zavarnak is kissé .Ugy szedem a gyogyszereket ahogy az orvos mondja, ezeket szedem: Abilify maintena 4 hetente inj , amitrex , sertralin, rivo

Igen, egy hozzátartozó bemondására beírták az intézetben. Utána (de csak utána pár héttel) volt egy MMPI és egy Rorschach-teszt. A papírokat ugyan lekérték a budapesti sztk-tól, de azok nem érkeztek meg. Az MMPI érvénytelen lett, a Rorschach-teszt kiértékelésén ez állt (2012-ben): "Összeségében skizoform tudatállapot, acting out hajlam, miliőkonfliktus, szuic veszély." Ami azt illeti, azóta se néztem pontosan utána az acting out hajlam kivételével, hogy ezek pontosan mit jelentenek.

A mostani diagnózis pszichiátria sztk-s. (pszichoterápiás ambulancia).

Egyszerűen kellemetlen nekem, hogy van egy ilyen diagnózisom. Egyelőre nem származott konkrét hátrányom belőle, de kellemetlen a munkaügyi orvosnál, meg egyéb helyen elmondani. Akár a kardiológián, mikor megkérdezik, hogy milyen gyógyszereket szedek. A gyógyszereket ugyanis, ha nem is abban a mennyiségben, ahogy felírták, de szedem.

Az üzemorvosnak megmondtad ezt a diagot? Ez igen. 🙂

Milyen diagnak "örülnél"? 🙂

Nekem első diagom kevert szorongásos és depressziós zavar volt. 

Igen, egy hozzátartozó bemondására beírták az intézetben. Utána (de csak utána pár héttel) volt egy MMPI és egy Rorschach-teszt. A papírokat ugyan lekérték a budapesti sztk-tól, de azok nem érkeztek meg. Az MMPI érvénytelen lett, a Rorschach-teszt kiértékelésén ez állt (2012-ben): "Összeségében skizoform tudatállapot, acting out hajlam, miliőkonfliktus, szuic veszély." Ami azt illeti, azóta se néztem pontosan utána az acting out hajlam kivételével, hogy ezek pontosan mit jelentenek.

A mostani diagnózis pszichiátria sztk-s. (pszichoterápiás ambulancia).

Egyszerűen kellemetlen nekem, hogy van egy ilyen diagnózisom. Egyelőre nem származott konkrét hátrányom belőle, de kellemetlen a munkaügyi orvosnál, meg egyéb helyen elmondani. Akár a kardiológián, mikor megkérdezik, hogy milyen gyógyszereket szedek. A gyógyszereket ugyanis, ha nem is abban a mennyiségben, ahogy felírták, de szedem.

Sziasztok! 

A kérdésem arra irányul, hogy lehetséges-e, hogy tévesen diagnosztizáltak skizofrénnek és ha igen, mi a módja annak, hogy ezt a diagnózist felül lehessen vizsgáltatni?

Három "köröm" volt a pszichiátriával. Első alkalommal "kevert szorongásos zavarral" diagnosztizáltak (2011). Második alkalommal egy hozzátartozóm vitt el egy nem-Budapesti pszichiátriai osztályra (2012), ahol a hozzátartozót kérdeztek az orvosok, hogy mivel kezeltek eddig. A hozzátartozó válasza az volt, hogy "paranoid skizofréniával". A pszichiáter ezt be is vitte az adatlapomra. Harmadik alkalommal barátaim tanácsára fordultam egy pszichiáterhez. Itt egy roschach-tesztet töltettek ki velem, ami az "egyéb skizofrénia" diagnózist támasztotta alá (2015). Valóban voltak olyan tüneteim, amiket utólag skizó-affektív zavarként azonosítottam be. Jelenleg is járok pszichiáterhez, 2015 óta három havonta. Nincs panaszom a pszichiáterre, "jól kijövünk", szívesen beszélgetek vele, de sajnos odáig nem terjed a bizalom, hogy az "egyéb skizofrénia" diagnózis felülvizsgálatát kérjem. Egyáltalán, mik a feltételei egy pszichiátriai diagnózis felülvizsgálatának?

Mindenféle teszt, vizsgálat nélkül a hozzátartozód bemondására beírták a paranoid skizo-t? Hüm.

Én úgy tudom, hogy azok a diagok számítanak csak, amiket állami helyen (pszichiátria, ideggondozó, pszichiátriai gondozó, pszichoterápiás intézet, pszichoterápiás osztály, pszichoterápiás ambulancia) állapítanak meg.

A mostani átered sztk-s vagy magán?

Miért fontos a diag felülvizsgálata?

Sziasztok! 

A kérdésem arra irányul, hogy lehetséges-e, hogy tévesen diagnosztizáltak skizofrénnek és ha igen, mi a módja annak, hogy ezt a diagnózist felül lehessen vizsgáltatni?

Három "köröm" volt a pszichiátriával. Első alkalommal "kevert szorongásos zavarral" diagnosztizáltak (2011). Második alkalommal egy hozzátartozóm vitt el egy nem-Budapesti pszichiátriai osztályra (2012), ahol a hozzátartozót kérdeztek az orvosok, hogy mivel kezeltek eddig. A hozzátartozó válasza az volt, hogy "paranoid skizofréniával". A pszichiáter ezt be is vitte az adatlapomra. Harmadik alkalommal barátaim tanácsára fordultam egy pszichiáterhez. Itt egy roschach-tesztet töltettek ki velem, ami az "egyéb skizofrénia" diagnózist támasztotta alá (2015). Valóban voltak olyan tüneteim, amiket utólag skizó-affektív zavarként azonosítottam be. Jelenleg is járok pszichiáterhez, 2015 óta három havonta. Nincs panaszom a pszichiáterre, "jól kijövünk", szívesen beszélgetek vele, de sajnos odáig nem terjed a bizalom, hogy az "egyéb skizofrénia" diagnózis felülvizsgálatát kérjem. Egyáltalán, mik a feltételei egy pszichiátriai diagnózis felülvizsgálatának?

Asszeretnem kerdezni, tessekmondani, ha en itt ket nikken sajat magammal vitatkoznek akkor a skizofren lenne?  Es ha varnam hogy masok belekapcsolodjanak a vitaba hogy majd az engem szorakoztatna, az szep lenne?

Erdekes megfigyeles. Koszi hogy kozlod.

En nem dontok el semmit senkinek. Mindenki eldontheti maganak hogy

mit akar csinalni, es kinek a gyogyelmeleteit akarja kovetni.

A hivatalos sulykolast azt nem ertem, de szerintem az valoszinuleg helytelen.

Na, ja, lehet, hogy a kanál nem létezik. De akkor hogy lehet, hogy létezik skizorénia, vagy alkoholizmus? Szerintem ezek sem léteznek. Az egész erről szóló diskurzus hamis. Autokrata belemagyarázás. Csak akik ezt állítják, pl. Thomas Szasz, el vannak nyomva a véleményükkel. Nem olvassák őket. Egyébként én sem olvasom, mert tiszta elméleti spekulációk az ő munkái is, de legalább annyi létjogosultsága van az ő véleményének is, a Feldmárénak is, mint amit hivatalosan sulykolnak. Nem gondolom, hogy ők kevésbé jó megfigyelők lennének. Csak, ugye, mindenki maga hajlik a kanál helyett. Ki erre, ki arra.

De nem is annyira az erdekesseg erdekeben kozlom a hirt, hanem az ertesites erdekeben.

Van ilyen. Lehet ilyet csinalni.  Ezt le is lehet masolni. Ezt tovabb is lehet fejleszteni.

Nem erdemes tulsagosan belegolyozni, de azert erdekes.

A kis gyerek azt mondja:

"... inkabb probald megerteni a valosagot.  A kanal nem letezik.  Amikor megerted hogy 

nincs kanal, felismered hogy nem a kanal hajlik meg, hanem te sajat magad ..."

Idézet tőle: toth

Los Angeles megyei ideggyogyaszati klinika, Long Beach, California, USA

Olyan mint amikor a Matrix filmben Neo megy meglatogatni az Oracle-t.

A hasonlat maga (nem a témája) igencsak mosolyra fakasztott 😀

Egyebkent teljesen mindegy , hogy ki mit mond. A legyeg az hogy te hogyan erzel,

es hogy a sajat akaratodbol teszed, mert ha rosz valasztas a sajat valasztasodat

meg tudod banni.  De szerintem itt nincs mit megbanni, csak vigyazz, hogy o ne tudjon

teged bantani.  A masik dolog, hogy valahogy ilyen az elet, hogy mindig feljonnek ilyen valasztasok, aztan a zemberek moralizalnak rajta hogy helyes volt-e vagy se.  Barhogy is valasztasz kesobb azon fogsz moralizalni, hogy helyes volt-e vagy sem,akkor meg jobb ugy valasztani hogy jo is legyen neked.  A te valasztasod neked kell hogy jo legyen.

Szia! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Minden Jókat Előre is és mindég!

Ha beletartozhatok a Segítséget Kísérletőzek Csoportjába Én is, akkor mondanám, hogy a Helyzeted nagyon Bonyolult és szerteágazó!

Paranoid skizofréniáról Értesülhettél a volt Pároddal Kapcsolatosan?!?

Ezekre a Gondolataidra utalnék:

...."isteni hatalomról fecseg, nagyon komoly emberek felé irányuló harag és különböző véres cselekedetek kinyilatkoztatása jellemzi és olyat is mondott már, hogy ő látja az emberek valódi arcát. Tehát mi csak azért kaptunk ilyen külsőt, hogy el tudjunk rejtőzködni, valójában rothadó és csúf lények vagyunk és ő ezt érzékeli. Rendkívül gusztustalan mgnyilvánulásai vannak, szétcicncál lelkileg. aztán mindenért bocsánatot kér..."

Mert itt sajnos nagyon híg a Közeg úgy mondd! Hogyan Jellemzi a "valódi Lény"-eket, amit mizantrópiájával Lát?!? Netán "gyík-embereket" hallucinál?!? Mivel ennek is van úgy nevezett "kultúrája" és nem csak az Internet ingoványában!

Vagyis vannak "spirituálisak", akik  közül sokan "elfogadottak"!

Tehát ha Igazak a Príma Diagnosztikákkal Teljes Terápiás Tudomány és Művészetek Művelkedendését Alkotóan Tanulászóak megJegyzései, hogy például:

https://24.hu/tudomany/2017/05/24/egy-uj-tanulmany-szerint-az-ateistak-intelligensebbek/

Vagyis mivel az EvoRevolúció kacskaringódzása folytán a vallásosság többnyire a Föld-Gaia-Világlódhatácska összes Lakóját Érínti, akár úgy, hogy maga is szenved ettől, ahogyan a tudatlanság-téboly is, szóval sajnos volhat olyan is némiképp "bemondásra elhiendő" "igaz-látások" is, vagyis nagyon nehéz ekkor a paranoid skizofrénia szimptómáit Észlelni és akkor persze az is Kérdés, hogy melyik Szempontból és hogy KIk FElőli netán manipulálása?!?

Így azt Kéne Kifűrkésszed, hogy TE merre hajlasz Igazából?!? Vagyis hogy Látni akarsz-e Koherens összefüggéseket?!? Vagy netán a hatalmaskodóan kiszolgált úrhatnámságok cselédgyjeképp is "jó" Neked?!?

Szia borderline87!

Úgy hangzik, mint egy borderline, de ilyen kevés információból nagyon nehéz következtetni. A valósággal is hadilábon áll, előfordul, hogy összekavarodik a fejében?

Úgy tűnik, nem volt jó neked ez a kapcsolat, ügyes vagy, hogy végét vetettél neki.

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget illetve közös okfejtést kérni tőletek!

Új vagyok a fórumon, borderline személyiségzavarom van de elvileg elég jól fukcionálok, tehát a legfrisebb ( 2 napos) vizsgálatok alapján teljesen ok minden a párkapcsolati dolgaimat leszámítva. 

Szakítottam. a Fiú, aki egyszer totál csodás és kedves, segítőkész, egyszercsak dühkitörésekbe csap át, isteni hatalomról fecseg, nagyon komoly emberek felé irányuló harag és különböző véres cselekedetek kinyilatkoztatása jellemzi és olyat is mondott már, hogy ő látja az emberek valódi arcát. Tehát mi csak azért kaptunk ilyen külsőt, hogy el tudjunk rejtőzködni, valójában rothadó és csúf lények vagyunk és ő ezt érzékeli. Rendkívül gusztustalan mgnyilvánulásai vannak, szétcicncál lelkileg. aztán mindenért bocsánatot kér... 

Nem dolgozik, valaki segíti. éN eebbe belefáradtam, mert szeretnék nyugodt és bizonyos általános keretek közé szorított életet élni. 

Szerintetek benne van skizofrénia avgy teli nárcisztikus?

Kontrollált nagyon, sokszor megalázott a stílusával fél év alatt sehová sem vitt, leszólt hogy dolgozom. 

Ertem.

Kicsit messze van nekem. Èn Budapesten élek. smiley

Los Angeles megyei ideggyogyaszati klinika, Long Beach, California, USA

Olyan mint amikor a Matrix filmben Neo megy meglatogatni az Oracle-t.

toth: Ez hol van? Milyen volt?

Talan megemlitenem, hogy vannak onsegito csoportok ebben is.

schizophrenics anonymous

Lattam. Voltam. Tobb mint ketszer.

Kiscsillag: Tudom, hogy van.

Lány a szomszédból!

Ha hasonló az állapotod, mint a szomszédodnak, akkor lehet h neked is van valamilyen betegséged. Ha rosszul érzed magad, akkor érdemes ennek utánajárni.

Az étkezés topikba írhatsz. Most felül van.

Kulcsszóhoz beírod, hogy "étkezés".

Itt a link: https://bura.hu/forum/bajok/eveszavarok/etkezes

Hogyan lehet megtalalni az evesi rendellenessegk topikot?

A katatón skizó sincs mindig katatón állapotban. Ha hat a gyszer, kommunikál, tesz-vesz, képes kimozdulni. Általában ilyenkor is remete életet él. 

Vannak más betegségek is, amik ilyen-olyan módon hasonló bezártsággal járhatnak. Pl súlyos depressziós sokszor az ágyból is alig tud felkelni, nem tevékeny. Szociális fóbiás kerüli a többi embert (de vágyik társaságra, barátokra), agorafóbiás fél az utcán vagy nem mer közlekedni, ezért nem mozdul ki otthonról. Skizoid személyiségű nem lel örömet a társas kapcsolatokban, nem vágyik rá.

Katatón állapotban a beteg nem kommunikál, néha meg sem mozdul, azt sem lehet tudni, hogy érti e, ha beszélnek hozzá. Ebből az állapotból gyszerrel v  néha elektrosokkal ki szokták hozni.

Köszi! Minden jót! 🙂 

Szia Kedves Lány a Szomszédból! Minden Jókat és mindég!

Hát Bocsáss meg ehhez nem Értek, ha "pár-kapcsolati" összefüggések rángatnak össze-vissza! Sajnos vagy se, de muszáj valamit azért hozzáfűzhessek mégis!

Ne tévesszétek össze a nemi gerjedelmeket semmivel se! Pláne ne a Szerelemmel! Ha meg az nincs, akkor meg sajnos olyannak kéne voljatok, akik Ismerik csinját-bínját a hazudozásoknak és megtévesztéseknek, dehát Gondolom Ti nem ilyenek vagytok!

Így muszáj Másikaink hozzászólásiból kihámozni valamit!

Akkor el is Köszönök egy időre, hogy hátha Tanulságokat Kaphatunk Értőbbektől, JÓ?!?

Köszi és minden Jókat továbbra is és mindég! Hajrá Előre a Gyógyulandokba!

Èn nem vagyok orvos, de az orvosa azt mondta, hogy az. Visszahúzódó típus, de velem beszélget, másban szerintem nem nyilvánul meg ez a katatón dolog, vagy annyira hasonlítunk, hogy észre se veszem. Nyit felém, de be is zár, és az a mániája, hogy még nem volt barátnője, meg nem tekinti magát sokszor megfelelőnek párkapcsolatra. Viszont mégis próbálkozik, aztán megint visszatáncol, aztán megint és megint, egyfolytában ez megy. 

Szia Kedves Lány a Szomszédból! Minden Jókat Előre is és mindég!

DE állj! Állj! Bocs, de nem Értjük Egymást eléggé!

Akkor a Szomszédod nem is annnyira "katatón", hogy ha ennyiszer Beszélgettek! Ha sokat Tanulhattál Tőle, akkor elég Kommunikatív Lehet és az nem Jellemző a Magába-bezártságra!

Nem Értem azt sem továbbá, hogy mi ez az előre-hátralépegetéstek?!?

Fejlődnétek valami felé, hogy zavar, hogy úgy vagytok, mint Vlagyimír Iljics is mondgyja, hogy az Üttörőcske Pajtás sokat vissza, mégtöbbet félre, de azért néha olykor hanyatt-homlok is Előre-táncikál riszálva és aerobikolva az Evo-Revolúcióka kacskaringódtában?!?

Vagy úgy Értenéd inkább, hogy netán "pár-kapcsolati" pályán szédelegnél Vele?!?

Szia!

A szomszédnak katatón skizofréniája van. Viszont a neten én is olyasmiket találtam róla, mint amiket te írsz. Ez a személy viszont beszél hozzám, minden egyes nap. Tovább megyek, már kb. 1 éve kerülgetjük egymást ismerkedés címszó alatt. Néha azt hiszem 100x normálisabb a viselkedése, mint az enyém, sok mindent tanultam általa. Azt hiszem bölcsebb lettem azáltal, hogy a szemüvegén keresztül nézem a világot.  Sok hibámra rávilágított.  Viszont vannak olyan napok, mintha önmagával viaskodna, s ezáltal velem is. Pl.  ha egyet előre lépünk, akkor utána kettőt hátra.  

Szia Kedves Lány a Szomszédból! Én Köszönöm, hogy Tudatosítod akkor, hogy hasonlónak Véled Magad a Szomszédodhoz, mikor Ő nem szedi rendesen a Gyógyszert és zavart! DE mik ezek a hasonlóságok?!? Hogyan "idegelitek" Egymást, ha Ő a katatóniától meg sem képes szólalni?!? Vagy netán közben mindenféle nem adekvát mozgásokat csinál és nem Érted, hogy miket is Szeretne kiFejezni?!?

És mért "jobban idegli ki másikat"?!? Mért harcoltok úgy mondd?!? Mi a Konfliktus Köztetek, ha Ő béna és nem Tud megnyilvánulni se, mivel nem szedi rendesen a Gyógyszert olynakor?!?

Honnéd Tudgyjátok hogy nem Értitek-e félre netán Egymást?!?

Ha igen, akkor én is skizofrén vagyok, vagyis az is.