Skizofrénia 3.5
Idézet tőle: nestea_zero ekkor: 2018.05.03., 18:58A hányás a depresszió vagy a szkizofrénia tünete? Szkizoaffektív zavarban van hányás?
A hányás a depresszió vagy a szkizofrénia tünete? Szkizoaffektív zavarban van hányás?
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.01., 15:34Én szedtem amitrexet,talán 2x100mg-ot de nem vált be.Elég gyenge gyógyszernek tartom,és fájni kezdett tőle a gyomrom,és leállítottak róla.Ripedon-t nem szedhetek.Ha duplázni kell,akkor ketilept+haloperidol kúraszerűen.A haloperidol nálam egy idő után többet árt mint használ.Én hangokat nem hallok gyógyszer mellett,de már készülök a legrosszabbra.
Én szedtem amitrexet,talán 2x100mg-ot de nem vált be.Elég gyenge gyógyszernek tartom,és fájni kezdett tőle a gyomrom,és leállítottak róla.Ripedon-t nem szedhetek.Ha duplázni kell,akkor ketilept+haloperidol kúraszerűen.A haloperidol nálam egy idő után többet árt mint használ.Én hangokat nem hallok gyógyszer mellett,de már készülök a legrosszabbra.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.05.01., 15:03Szia kharzak!
Szuper, hogy tünetmentes vagy (vagy majdnem az). Szerintem szedd azt, amivel tünetmentes tudsz maradni. Ha két antipszichotikum az, akkor szedj két antipszichotikumot. Én is két antidepresszánst szedek, mert az működik.
Szia kharzak!
Szuper, hogy tünetmentes vagy (vagy majdnem az). Szerintem szedd azt, amivel tünetmentes tudsz maradni. Ha két antipszichotikum az, akkor szedj két antipszichotikumot. Én is két antidepresszánst szedek, mert az működik.
Idézet tőle: ovisista ekkor: 2018.05.01., 13:56Szia Kedves "palack"! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! MInden Jókat Előre is és mindég!
Hálásan Köszönöm, hogy gondoltál Rám is és ez arra is kényszeretített hogy valahára rendesen is regisztráljak itt a Burán! Ugyanis valami kódott kért generálni a SzámítóGép-Pót-Anyucicukácskától a rendszer és nem fix, hogy Lett volna mobilkám, akkor ki voltam volna rekesztve örökre úgy mondd! Sokáig hezitáltam, hogy Szabad-e Nekem ezt az elhárító rendszert akceptálni?!? De mint Látod: muszáj Lett!
Arra a Kérdésre pedig vajon milyen Válasz-Kérdődhetésed Lehet, hogy vajon mért is JUthattam Eszedbe?!?
Hát sajnos hogy épp akkor Értem ide, amikor Te meg elmész egy időre innen a Búráról, így csak majd arra az időre Tartogatom eme Gondolataimat, ha újra felbukkansz és Lesz még Kedved akárha Velem is KOmmunikálni, JÓ?!? Köszi Előre is!
Nos, sajnos nem épp rózsás Élet-szakaszban vagyok! Ha nem is mondgyják Rám, hogy "energia-vámpír" vagyok, de sokat Panasztkodhatnék! Láttam, illetve hallottam a villamoson egy "anyát", aki néhány megállónyira annyira lefárasztott, hogy ettől Okolva nagyon kell Vigyázzak, hogy megNyilvánuljak-e?!?
Tudod még nagyon fiatalon Készítettem egy Ábra-Képződményt véletlen, amiről akkor két Dolog Juthatott Eszembe, hogy kerülnöm kéne a kiégést (burnout) és a katatóniába esést! Ezért azért eddig szinte mindent meg is Tettem, hogy nehogy beszippantson a kárhozat!
Azonban mostanságra nagyon kerülget a depresszió és az "élemedett korom" miatti "leépülésnek" a veszélye!
Így nem Tudom hogy a Javadra Lehetnék-e Kölcsönösen SEgíthetve Egymást?!?
Ezek ellenére is minden Jókat és mindég és hajrá Előre a Gyógyulandokba!
Szia Kedves "palack"! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! MInden Jókat Előre is és mindég!
Hálásan Köszönöm, hogy gondoltál Rám is és ez arra is kényszeretített hogy valahára rendesen is regisztráljak itt a Burán! Ugyanis valami kódott kért generálni a SzámítóGép-Pót-Anyucicukácskától a rendszer és nem fix, hogy Lett volna mobilkám, akkor ki voltam volna rekesztve örökre úgy mondd! Sokáig hezitáltam, hogy Szabad-e Nekem ezt az elhárító rendszert akceptálni?!? De mint Látod: muszáj Lett!
Arra a Kérdésre pedig vajon milyen Válasz-Kérdődhetésed Lehet, hogy vajon mért is JUthattam Eszedbe?!?
Hát sajnos hogy épp akkor Értem ide, amikor Te meg elmész egy időre innen a Búráról, így csak majd arra az időre Tartogatom eme Gondolataimat, ha újra felbukkansz és Lesz még Kedved akárha Velem is KOmmunikálni, JÓ?!? Köszi Előre is!
Nos, sajnos nem épp rózsás Élet-szakaszban vagyok! Ha nem is mondgyják Rám, hogy "energia-vámpír" vagyok, de sokat Panasztkodhatnék! Láttam, illetve hallottam a villamoson egy "anyát", aki néhány megállónyira annyira lefárasztott, hogy ettől Okolva nagyon kell Vigyázzak, hogy megNyilvánuljak-e?!?
Tudod még nagyon fiatalon Készítettem egy Ábra-Képződményt véletlen, amiről akkor két Dolog Juthatott Eszembe, hogy kerülnöm kéne a kiégést (burnout) és a katatóniába esést! Ezért azért eddig szinte mindent meg is Tettem, hogy nehogy beszippantson a kárhozat!
Azonban mostanságra nagyon kerülget a depresszió és az "élemedett korom" miatti "leépülésnek" a veszélye!
Így nem Tudom hogy a Javadra Lehetnék-e Kölcsönösen SEgíthetve Egymást?!?
Ezek ellenére is minden Jókat és mindég és hajrá Előre a Gyógyulandokba!
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.30., 23:19kedves toth
most hosszabb időre távozom a buraról. kell egy kis pihenés. facebookon bejelöllek, majd jelölj vissza, ha gondolod ez jó kapcsolat számodra is.
utóirat: jelszavam: "A kör vagy körvonal a geometriában egy sík azon pontjainak halmaza (régies szóhasználattal mértani helye), amelyek a sík egy meghatározott pontjától (középpont) adott távolságra (sugár) vannak. Jó volt újra beszélni veled."
kedves toth
most hosszabb időre távozom a buraról. kell egy kis pihenés. facebookon bejelöllek, majd jelölj vissza, ha gondolod ez jó kapcsolat számodra is.
utóirat: jelszavam: "A kör vagy körvonal a geometriában egy sík azon pontjainak halmaza (régies szóhasználattal mértani helye), amelyek a sík egy meghatározott pontjától (középpont) adott távolságra (sugár) vannak. Jó volt újra beszélni veled."
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.30., 22:05orzágos bajnok, jav.
világbajnokságon nem ért el semmit, kapott helyezésért pénzt, csak nem első.
orzágos bajnok, jav.
világbajnokságon nem ért el semmit, kapott helyezésért pénzt, csak nem első.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.30., 21:57toth
itthon van igo táblám. go tábla fából. van hozz 2szer 180 kő amiből néhányat elvesztettem. én ezzel szoktam játsszani sakk helyett. a magyar aamatőr világbajnok 1 évig a középiskolai osztálytársam volt, miután 3 év jappánban töltött go tanulás után hazajött.
néha miattad szoktam nézni a csillagkaput. a toth egyiptomi istenről jutott eszembe.
toth
itthon van igo táblám. go tábla fából. van hozz 2szer 180 kő amiből néhányat elvesztettem. én ezzel szoktam játsszani sakk helyett. a magyar aamatőr világbajnok 1 évig a középiskolai osztálytársam volt, miután 3 év jappánban töltött go tanulás után hazajött.
néha miattad szoktam nézni a csillagkaput. a toth egyiptomi istenről jutott eszembe.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.30., 21:17nem politikai volt, hanem gazdasági, hogyan élünk a megyénkben és mennyi esélye van a betegeknek munkahelyet, jó életkörülményeket találni
értem, befjztem a politkára vonatkozó pár szót benne.
nem politikai volt, hanem gazdasági, hogyan élünk a megyénkben és mennyi esélye van a betegeknek munkahelyet, jó életkörülményeket találni
értem, befjztem a politkára vonatkozó pár szót benne.
Idézet tőle: Kiwi1.2.3. ekkor: 2018.04.30., 21:08Idézet tőle: palackroboman
Debrecenben:
Elférne itt néhány üzem és gyár: élelmiszeripari, ruhagyártás
Nem tudom mit kezd pl. Nyíregyháza a majdnem csődbe ment lego-val.azthiszem ott láttam kívülről, de lehet nincsen.
kereskedelem fut most itt a gyártósorok helyett
szakmailag állami beavatkozás helyén lenne, az megszokott volt az európai részen a 1980-as évekig és mindig sikeres volt.
sokat költ pl. az állam az egyházakra, hírkampányaira, ebből, minden megyeközpontban több 100 munkahelyet lehetne évente létrehozni, amire ráépül a kereskedelem is így azért lehetne munka. mezőgazdaságban farm szerü szövetkezteket csinálni és gépesíteni. itt Debrecenre nagyon ráfér, mert itt mindenki sokat dolgozik, de hiába fidesz város, fidesz állam, nem látjuk még az eus pénzeket se dőlni, nem hogy állami támogatást.
2007-2008 az NI, IT Service , BT jött utoljára ide, de a világgazdasági válság után itt nincs semmi, csak annyi hogy újabb boltok nyitnak, de nem valami érdekes lett tőle a világ errefelé.
aztán mikor 2002-ben vége lett a fidesz mindenki várta az egészségügyi reformot és a mérsékletes magánosítását. 50-50 százalékra saccolták az emberek nálunk a véleményt a magán vs. állami egészségügyben, hogy ki melyikre mond igent.
aztán az oktatásról annyit, hogy kelet és közép európa nem tart lépést, tehát alulképzett és nem jön emiatt elég külföldi cég.
egyedül a szórakozóhelyek, "vendéglátóipar" lendült fel, kényelmes helyek jöttek létre, felújították őket és most már érdemes leülni egy helyre. de egy pincérnek a legforgalmasabb helyen továbbra sincs bevétele.
én úgy látom hogy a 90-es évek meghajtotta a gazdaságot és azóta abból élünk
segélyek kevesek, hiányoljuk a szociális hálót.
Tehát csak a szegénységet tapasztaljuk. régen a mai munkahelyeket amik diplomásak, érettségivel csinálták, ma sem látok többet, mint hogy a fiatalság végig csalja az iskolát aztán a papírjával valamit betanul a munkahelyen.
ingatlan árakban a panelt itt nem éri megvenni, mert egy társasházhos , néha egy kertesházhoz képest is nagyon drága.
az állam biztosan csal a munkanélkülik számában.
amúgy a kórházban mindenki munka nélküli, ahogy bekerült, mindenki elveszti a munkahelyét általában, és mindenki munkát keres azonnal, még a kórházban is próbálnak a betegek egymásnak munkát találni.
Kedves Palack!
Köszönjük a tájékoztatást, javaslatokat. A továbbiakban politikai jellegű eszmefuttatatásaid légyszíves más honlapon kifejteni!
Idézet tőle: palackroboman
Debrecenben:
Nem tudom mit kezd pl. Nyíregyháza a majdnem csődbe ment lego-val.azthiszem ott láttam kívülről, de lehet nincsen.
szakmailag állami beavatkozás helyén lenne, az megszokott volt az európai részen a 1980-as évekig és mindig sikeres volt.
sokat költ pl. az állam az egyházakra, hírkampányaira, ebből, minden megyeközpontban több 100 munkahelyet lehetne évente létrehozni, amire ráépül a kereskedelem is így azért lehetne munka. mezőgazdaságban farm szerü szövetkezteket csinálni és gépesíteni. itt Debrecenre nagyon ráfér, mert itt mindenki sokat dolgozik, de hiába fidesz város, fidesz állam, nem látjuk még az eus pénzeket se dőlni, nem hogy állami támogatást.
2007-2008 az NI, IT Service , BT jött utoljára ide, de a világgazdasági válság után itt nincs semmi, csak annyi hogy újabb boltok nyitnak, de nem valami érdekes lett tőle a világ errefelé.
aztán mikor 2002-ben vége lett a fidesz mindenki várta az egészségügyi reformot és a mérsékletes magánosítását. 50-50 százalékra saccolták az emberek nálunk a véleményt a magán vs. állami egészségügyben, hogy ki melyikre mond igent.
aztán az oktatásról annyit, hogy kelet és közép európa nem tart lépést, tehát alulképzett és nem jön emiatt elég külföldi cég.
egyedül a szórakozóhelyek, "vendéglátóipar" lendült fel, kényelmes helyek jöttek létre, felújították őket és most már érdemes leülni egy helyre. de egy pincérnek a legforgalmasabb helyen továbbra sincs bevétele.
Tehát csak a szegénységet tapasztaljuk. régen a mai munkahelyeket amik diplomásak, érettségivel csinálták, ma sem látok többet, mint hogy a fiatalság végig csalja az iskolát aztán a papírjával valamit betanul a munkahelyen.
ingatlan árakban a panelt itt nem éri megvenni, mert egy társasházhos , néha egy kertesházhoz képest is nagyon drága.
amúgy a kórházban mindenki munka nélküli, ahogy bekerült, mindenki elveszti a munkahelyét általában, és mindenki munkát keres azonnal, még a kórházban is próbálnak a betegek egymásnak munkát találni.
Kedves Palack!
Köszönjük a tájékoztatást, javaslatokat. A továbbiakban politikai jellegű eszmefuttatatásaid légyszíves más honlapon kifejteni!
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.30., 20:04roboman
Debrecenben:
roboman
Debrecenben:
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.04.29., 09:15Sziasztok ! Jó hírem van tünetmentes vagyok majdnem,viszont van egy két dolog amit nem értek, pl hogy egy hang azt mondja hogy ne legyek büszke az állapotomra,meg hogy én nem ilyen lennék gyógyszer nélkül,néha kicsit furán is viselkedem de jól vagyok 🙂 . ezeket a gyogyikat szedem, Ripedon 2 mg,Amitrex 800 mg,sertraline 200mg,rivo. na most az lenne a kérdésem hogy nem lenne e elég 1 antipszichio? Kinek mi a tapasztalata? Melyik a jobb ripedon v amitrex? Köszi előre is, szép napot !
Sziasztok ! Jó hírem van tünetmentes vagyok majdnem,viszont van egy két dolog amit nem értek, pl hogy egy hang azt mondja hogy ne legyek büszke az állapotomra,meg hogy én nem ilyen lennék gyógyszer nélkül,néha kicsit furán is viselkedem de jól vagyok 🙂 . ezeket a gyogyikat szedem, Ripedon 2 mg,Amitrex 800 mg,sertraline 200mg,rivo. na most az lenne a kérdésem hogy nem lenne e elég 1 antipszichio? Kinek mi a tapasztalata? Melyik a jobb ripedon v amitrex? Köszi előre is, szép napot !
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.28., 18:49jelenleg Debrecenben fogok tanulni, de itt annyira gyakran rúgják ki az embert a munkahelyről, hogy úgy is Budapest felé néznek sokan tovább élni.
én most bolti eladó tanfolyamra fogok beiratkozni, nekem ez volt a 18 éves kori vágyam, meg később a szakács amire az orvos nem engedett el. Én idős 40 éves koromban akartam csak egyetemet kezdeni, mert én kiábrándúltam a mostani felsőoktatásból. Végül, mivel 2 egyetemet otthagytam most az eredeti terv szerint, ha szükséges 40 éves koromba megpróbálom még. Engem pl. a szociális munka érdekel.
Aztán a bolti eladó ha meg lenne akkor egpróbálom a szoftverfejlesztőt befejezni.
És hogyan érzed magad? vidámság, nevetés.. ?
Nálunk nincsenek új munkahelyek, gondolom a hírekből, hogy a Dunántúl szegényebb helyeit próbálják felhúzni.
Ti hányan vagytok a családban?
jelenleg Debrecenben fogok tanulni, de itt annyira gyakran rúgják ki az embert a munkahelyről, hogy úgy is Budapest felé néznek sokan tovább élni.
én most bolti eladó tanfolyamra fogok beiratkozni, nekem ez volt a 18 éves kori vágyam, meg később a szakács amire az orvos nem engedett el. Én idős 40 éves koromban akartam csak egyetemet kezdeni, mert én kiábrándúltam a mostani felsőoktatásból. Végül, mivel 2 egyetemet otthagytam most az eredeti terv szerint, ha szükséges 40 éves koromba megpróbálom még. Engem pl. a szociális munka érdekel.
Aztán a bolti eladó ha meg lenne akkor egpróbálom a szoftverfejlesztőt befejezni.
És hogyan érzed magad? vidámság, nevetés.. ?
Nálunk nincsenek új munkahelyek, gondolom a hírekből, hogy a Dunántúl szegényebb helyeit próbálják felhúzni.
Ti hányan vagytok a családban?
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2018.04.28., 18:35Köszi!
Jajj, diákmunka, neee, van munkám, levelezőn leszek. Van nyelvvizsgám is, középfok, angol szövegek megértéséhez elég, megszólalni angolul inkább már nem szeretnék. Nekem még csak egy idegen nyelvet kellett tanulni a középiskolában, az angolt. Csókoltatom a magyar oktatási rendszert, hogy szinte évenként variálják a követelményrendszert, ha valaki elcsúszik valamin, esetleg rajta kívül álló okok miatt, hát csússzon el végleg, egy életre. Igen, irodalmoból az évszámok, verscímek, fogalmak tuti nyerők, de ha tudsz rizsázni, van, aki eltekint ettől. A mostani emelt szintű rendszerben nem tudom, mennyire mennek rá erre, szerintem nem kéne. Budapest nagyon jó hely, de nekem általában mindegy, csak város legyen, és legyen benne valamiféle élet, ne pedig falu. Sok sikert hozzá neked is! Bár nem teljesen értem, mennyivel jobb, mint Debrecen.
Köszi!
Jajj, diákmunka, neee, van munkám, levelezőn leszek. Van nyelvvizsgám is, középfok, angol szövegek megértéséhez elég, megszólalni angolul inkább már nem szeretnék. Nekem még csak egy idegen nyelvet kellett tanulni a középiskolában, az angolt. Csókoltatom a magyar oktatási rendszert, hogy szinte évenként variálják a követelményrendszert, ha valaki elcsúszik valamin, esetleg rajta kívül álló okok miatt, hát csússzon el végleg, egy életre. Igen, irodalmoból az évszámok, verscímek, fogalmak tuti nyerők, de ha tudsz rizsázni, van, aki eltekint ettől. A mostani emelt szintű rendszerben nem tudom, mennyire mennek rá erre, szerintem nem kéne. Budapest nagyon jó hely, de nekem általában mindegy, csak város legyen, és legyen benne valamiféle élet, ne pedig falu. Sok sikert hozzá neked is! Bár nem teljesen értem, mennyivel jobb, mint Debrecen.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.28., 18:18szurkolok roboman
legfeljebb ha felvesznek és nem megy a suli állandóan keresnek diálmunkást ami kb. 3000 forintos napi bér 8 órában, amiben elfáradni.
nyelvvizsgád van angolból?
gondolom németet tanultál második idegen nyelvnek. Én német helyett spanyolt tanultam.
nem tudom milyen bonyolult van az irodalom érettségiben, nem tudom mennyire bonyolultak a fogalmak. A műveket gondolom adatok betanulása során lehet elsajátítani.
általában ha valaki valamire fogékony azt tanulja, gondolom téged ez érdekel. Gondolom ez könnyebb.
én már tervezem hogy BP-en fogok élni egy ideig ha csak ott van munka számomra.
szurkolok roboman
legfeljebb ha felvesznek és nem megy a suli állandóan keresnek diálmunkást ami kb. 3000 forintos napi bér 8 órában, amiben elfáradni.
nyelvvizsgád van angolból?
gondolom németet tanultál második idegen nyelvnek. Én német helyett spanyolt tanultam.
nem tudom milyen bonyolult van az irodalom érettségiben, nem tudom mennyire bonyolultak a fogalmak. A műveket gondolom adatok betanulása során lehet elsajátítani.
általában ha valaki valamire fogékony azt tanulja, gondolom téged ez érdekel. Gondolom ez könnyebb.
én már tervezem hogy BP-en fogok élni egy ideig ha csak ott van munka számomra.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2018.04.28., 17:50Ma hosszas meditálás után arra a következtetésre jutottam, hogy fokozatosan kivonom magam a forgalomból, és egy időre minden irományomat, ami a neten van, deaktiválom, persze a burás fórumbejegyzések és az undorgrund kivételével. Azon is lehetne mit törölni (leginkább az elejét), de már b@szazég, ha egyszer úgy sikerült, mindegy már. Erre több megfontolás is késztet: 1. nem akarok már tárhelyeket és vps-t fenntartani olyan dolgok miatt, ahová nagy ritkán esik csak be valaki, 2. nagyobb léptékű projektekben szeretnék gondolkodni, esetleg visszaszokni az offline üzemmódra, hogy ne minden agymenésem kerüljön kifelé azonnal a netre.
Amúgy a kommunikáció szakot elég komolyan gondolom, de a magyar tanuláshoz nincs kedvem sajnos, és különben is a felvételiig már csak átnézni van időm a tananyagot, és amúgy a fene se gondolta volna, hogy pont idén április végére-május elejére készülök ki/fáradok le annyira agyilag, hogy szinte lehetetlenné tegye a komolyabb készülést. Nem baj, magyarból mindig jó voltam, szerintem sikerülni fog. Egyébként utoljára kéne, hogy ne hagyjanak cserben a magyar irodalmi és nyelvtani ismereteim/emlékeim, mert a régebbi irodalomtörténeti vonalat, amit az egyetemen vittem, nem szándékozom tovább folytatni. Valahogy majdcsak meglesznek nélkülem is. 🙂 Egyelőre a "barátkozom a gondolattal, hogy nézegetni kéne a tételeket" fázisban tartok. Durván egy hét van hátra az írásbeliig, az szerintem nem akkora gáz, mint a szóbeli, legalábbis remélem. Szóbeliig meg csak összeszedem magam. Akkor ennyit akartam. (Illetve kevesebbet, csak megint szófosásom volt.)
"Szép hétvégét!"
Ma hosszas meditálás után arra a következtetésre jutottam, hogy fokozatosan kivonom magam a forgalomból, és egy időre minden irományomat, ami a neten van, deaktiválom, persze a burás fórumbejegyzések és az undorgrund kivételével. Azon is lehetne mit törölni (leginkább az elejét), de már b@szazég, ha egyszer úgy sikerült, mindegy már. Erre több megfontolás is késztet: 1. nem akarok már tárhelyeket és vps-t fenntartani olyan dolgok miatt, ahová nagy ritkán esik csak be valaki, 2. nagyobb léptékű projektekben szeretnék gondolkodni, esetleg visszaszokni az offline üzemmódra, hogy ne minden agymenésem kerüljön kifelé azonnal a netre.
Amúgy a kommunikáció szakot elég komolyan gondolom, de a magyar tanuláshoz nincs kedvem sajnos, és különben is a felvételiig már csak átnézni van időm a tananyagot, és amúgy a fene se gondolta volna, hogy pont idén április végére-május elejére készülök ki/fáradok le annyira agyilag, hogy szinte lehetetlenné tegye a komolyabb készülést. Nem baj, magyarból mindig jó voltam, szerintem sikerülni fog. Egyébként utoljára kéne, hogy ne hagyjanak cserben a magyar irodalmi és nyelvtani ismereteim/emlékeim, mert a régebbi irodalomtörténeti vonalat, amit az egyetemen vittem, nem szándékozom tovább folytatni. Valahogy majdcsak meglesznek nélkülem is. 🙂 Egyelőre a "barátkozom a gondolattal, hogy nézegetni kéne a tételeket" fázisban tartok. Durván egy hét van hátra az írásbeliig, az szerintem nem akkora gáz, mint a szóbeli, legalábbis remélem. Szóbeliig meg csak összeszedem magam. Akkor ennyit akartam. (Illetve kevesebbet, csak megint szófosásom volt.)
"Szép hétvégét!"
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.04.26., 14:18Idézet tőle: murray headIdézet tőle: palackThe key open your heart.
Úgy látszik, sikerült.
Nem openS ... ?
Idézet tőle: murray headIdézet tőle: palackThe key open your heart.
Úgy látszik, sikerült.
Nem openS ... ?
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.04.26., 13:54Idézet tőle: palackeljutottam eddig vele. ennyi elég is lehetőségként.
s nélkül szerintem. majd utána nézek. neten s nélkül van írva ahogy látom.
Hát akkor azok nem tudnak ángolul.
(Írtam a szerk. üzenetekbe, hogy hogyan tudsz képet feltölteni.)
Idézet tőle: palackeljutottam eddig vele. ennyi elég is lehetőségként.
Hát akkor azok nem tudnak ángolul.
(Írtam a szerk. üzenetekbe, hogy hogyan tudsz képet feltölteni.)
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.26., 13:51eljutottam eddig vele. ennyi elég is lehetőségként.
eljutottam eddig vele. ennyi elég is lehetőségként.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.25., 18:45The Washington write keys
four glasses is killing him
the beat goes on
electric in my head
factory child is never
want to say sorry
or excuse me.
Electric factory wear
wear a shiny loving kind.
Never forget my kind history
my boy is fragile, 'cause
he has a plan in his mind.
The beat goes on
car is fast, and your speed?
You always the fastest
nobody catch you.
Nobody like, but
I'm happy, happy is
never a heat
in my old history.
There are casualties
if anybody
want to be slow.
Or 0 the dial.
I close the folder
take the paper
and set the phone.
The Washington write keys
four glasses is killing him
the beat goes on
electric in my head
factory child is never
want to say sorry
or excuse me.
Electric factory wear
wear a shiny loving kind.
Never forget my kind history
my boy is fragile, 'cause
he has a plan in his mind.
The beat goes on
car is fast, and your speed?
You always the fastest
nobody catch you.
Nobody like, but
I'm happy, happy is
never a heat
in my old history.
There are casualties
if anybody
want to be slow.
Or 0 the dial.
I close the folder
take the paper
and set the phone.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.24., 18:09gondoltam írok angolul. facebookra akarok írni angolul egy short story-t és amiket írok angolul azok jól jönnek ehhez elgondolkodtatónak, ötletelőnek. a megírását 1 , másfél évre teszem.
gondoltam írok angolul. facebookra akarok írni angolul egy short story-t és amiket írok angolul azok jól jönnek ehhez elgondolkodtatónak, ötletelőnek. a megírását 1 , másfél évre teszem.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.24., 17:57I back to life if
I born again
I back to life if
I'm bored again
This door is open again
wait a minute
live in treasure mix
wait a minute
fuck the bitch
share the friends
fuck the baby
mom is rule
let's go let's go
the poison is billionaire
killer say no to money flow
flow the air, flow in air
Japan, Japan is wearing clothes
with bad face, japanese , japanese
go, go , feel the beat.
I back to life if
I born again
I back to life if
I'm bored again
This door is open again
wait a minute
live in treasure mix
wait a minute
fuck the bitch
share the friends
fuck the baby
mom is rule
let's go let's go
the poison is billionaire
killer say no to money flow
flow the air, flow in air
Japan, Japan is wearing clothes
with bad face, japanese , japanese
go, go , feel the beat.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.24., 17:27You listening cool radio
Flash back, feed back
that crack, surrender
I surrender, check the mellow
yellow light, swallow
swallow the pills and
light the pill, oh check
oh check the crack
freeze
oh Now I'm here but
friends no, 'cause , 'cause
it's dj go ahead,
now I'm your dj
oh no no , I am free at night
if I am comissar
You listening cool radio
Flash back, feed back
that crack, surrender
I surrender, check the mellow
yellow light, swallow
swallow the pills and
light the pill, oh check
oh check the crack
freeze
oh Now I'm here but
friends no, 'cause , 'cause
it's dj go ahead,
now I'm your dj
oh no no , I am free at night
if I am comissar
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.23., 20:21roboman
Én kétszer voltam még eddig Nyíregyházán. Hajdúszoboszlón sokat fürdőztem gyerekkoromban.
Én 7 évesen kezdtem el inni, akkor nagypapám megkínált sörrel, majd ünnepkor liköröket kóstoltam. 7 éves koromtól ittam tejeskávét meg kakaót. Bort 10 éves kromtól iszok nagyon ritkán, kizárólag Tokaji Aszú és Tokaji Szamaorodné amit szeretek meginni. Apum egy időben sörcsap szervizelő volt így fiatalon sok ingyen sört ihattam. 15 éves koromba kezdtem el kocsmába járni, majd 16 évesen az iskola idő minden péntekén megittam 4 sört 18 éves koromig. Főleg a sört szeretem. Jelenleg szoktam inni sört keveset, de főleg alkohol mentes sört szeretek inni. A skót whiskey-t kipróbáltam ami még tetszik az italok közül. 18 és fél éves koromban Frank Zappa rock zenész absztinens élete miatt leszokóban az italról. Volt két évem felnőtt koromban amikor szeszt, kávét, kakaót, teát, cigit, üdítőt nem fogyasztottam. Egyik napról a másikra sikerült leállnom vele. Ez most nem megy. Debrecenben az a két kocsma ha erre járnál majd a sulid miatt azért fiatalos mert a középiskolásokkal, (amikor régen még lejártam oda) mindig tömve volt, őket is kiszolgálják ha nem csapnak bajt( itallal). Olcsó lebuj mind a kettő, de jó hangulata miatt közkedvelt és ivópajtást mindig lehet találni ott.
Nyírágyházán ha arra leszel ott találkozhatunk, nekem közel van és szivesen "lemennék" megnézni a várost.
roboman
Én kétszer voltam még eddig Nyíregyházán. Hajdúszoboszlón sokat fürdőztem gyerekkoromban.
Én 7 évesen kezdtem el inni, akkor nagypapám megkínált sörrel, majd ünnepkor liköröket kóstoltam. 7 éves koromtól ittam tejeskávét meg kakaót. Bort 10 éves kromtól iszok nagyon ritkán, kizárólag Tokaji Aszú és Tokaji Szamaorodné amit szeretek meginni. Apum egy időben sörcsap szervizelő volt így fiatalon sok ingyen sört ihattam. 15 éves koromba kezdtem el kocsmába járni, majd 16 évesen az iskola idő minden péntekén megittam 4 sört 18 éves koromig. Főleg a sört szeretem. Jelenleg szoktam inni sört keveset, de főleg alkohol mentes sört szeretek inni. A skót whiskey-t kipróbáltam ami még tetszik az italok közül. 18 és fél éves koromban Frank Zappa rock zenész absztinens élete miatt leszokóban az italról. Volt két évem felnőtt koromban amikor szeszt, kávét, kakaót, teát, cigit, üdítőt nem fogyasztottam. Egyik napról a másikra sikerült leállnom vele. Ez most nem megy. Debrecenben az a két kocsma ha erre járnál majd a sulid miatt azért fiatalos mert a középiskolásokkal, (amikor régen még lejártam oda) mindig tömve volt, őket is kiszolgálják ha nem csapnak bajt( itallal). Olcsó lebuj mind a kettő, de jó hangulata miatt közkedvelt és ivópajtást mindig lehet találni ott.
Nyírágyházán ha arra leszel ott találkozhatunk, nekem közel van és szivesen "lemennék" megnézni a várost.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2018.04.22., 15:39Hajdúszoboszlón egyszer voltam életemben, sajnos eddig nem sok közöm volt a hajdúsághoz, inkább nyírséget mondanék. Nem a legjobb hely, de kezdem már megszokni, az a jó, hogy mindig van valami fejlesztés, legalábbis itt, a megyeszékhelyen. Fiatalok szórakozóhelyeire nem igazán járok, Nyíregyen is inkább az idősebb korosztály kocsmáiban fordulok meg, de leginkább csak a Fehér Egérbe járok. Több, mint 40 éves kocsma, nem fogadnak be akárkit. Ja, de. 🙂 Úgy értem, van itt is egy törzsközönség, de inkább már úgy mondanám, hogy megszokták a pofámat. Sajnos, nők nem nagyon járnak. Esetleg még a 4-es kocsma szóba jöhet, vagy a Dózis. Na, meg a Korányi úti Pikoló (Pikoló nevű helyekből van egy csomó, nem túl kreatív). És ennyi, máshova nem járok. Debrecenben, ha véletlenül voltam, csak az állomás mellé ültem be, de ha járok arrafelé, természetesen találkozhatunk.
Hajdúszoboszlón egyszer voltam életemben, sajnos eddig nem sok közöm volt a hajdúsághoz, inkább nyírséget mondanék. Nem a legjobb hely, de kezdem már megszokni, az a jó, hogy mindig van valami fejlesztés, legalábbis itt, a megyeszékhelyen. Fiatalok szórakozóhelyeire nem igazán járok, Nyíregyen is inkább az idősebb korosztály kocsmáiban fordulok meg, de leginkább csak a Fehér Egérbe járok. Több, mint 40 éves kocsma, nem fogadnak be akárkit. Ja, de. 🙂 Úgy értem, van itt is egy törzsközönség, de inkább már úgy mondanám, hogy megszokták a pofámat. Sajnos, nők nem nagyon járnak. Esetleg még a 4-es kocsma szóba jöhet, vagy a Dózis. Na, meg a Korányi úti Pikoló (Pikoló nevű helyekből van egy csomó, nem túl kreatív). És ennyi, máshova nem járok. Debrecenben, ha véletlenül voltam, csak az állomás mellé ültem be, de ha járok arrafelé, természetesen találkozhatunk.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.22., 14:21roboman
ha felvesznek Debrecenbe szólj és találkozhatunk. Vagy ha Debrecenbe jársz akkor is összefuthatunk. Megmutatathatom a fiatalok 2 kedvenc kocsmáját. Bár én jó ideje csak caféba járok. Már kávét ha lehet nem iszok, de van limonádé amit fogysztok vagy alkoholmentes sör. Csak társaságba nem járok, meg bulizni már csak ha épp bevásárlok akkor szoktam ritkán leülni pihenni.
Ha jól emlékszem régen nyírséget, Budapestet emlegettél talál lakhelyedül, de nemrég olvastam tőled HAjdúszoboszlót aztszem. Megkérdezhetem hol laksz?
roboman
ha felvesznek Debrecenbe szólj és találkozhatunk. Vagy ha Debrecenbe jársz akkor is összefuthatunk. Megmutatathatom a fiatalok 2 kedvenc kocsmáját. Bár én jó ideje csak caféba járok. Már kávét ha lehet nem iszok, de van limonádé amit fogysztok vagy alkoholmentes sör. Csak társaságba nem járok, meg bulizni már csak ha épp bevásárlok akkor szoktam ritkán leülni pihenni.
Ha jól emlékszem régen nyírséget, Budapestet emlegettél talál lakhelyedül, de nemrég olvastam tőled HAjdúszoboszlót aztszem. Megkérdezhetem hol laksz?
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2018.04.22., 10:14Hát, igen, én csinálok mindent. Ebből, ugye a tea, ami nem annyira tud lázba hozni. De, persze, az a cukros, citrompótlós tea, amit az oviban, meg a napközis táborogban osztogattak, bevallom, néha hiányzik. 🙂
A szoftverfejlesztőivel én is hasonlóan jártam. Annyi különbséggel, hogy nekem minen vizsgám megvolt, csak a zárólgozattal szívattak meg, majd küldözgettek ide-oda, végül meguntam, és nem próbálkoztam tovább. Talán hamar letettem róla, de engem az ilyenekkel lehet leginkább kiakasztani, sokkal jobban, mint a tananyaggal. A C-t, és a JAVA-t is szerettem valamennyire, a PHP-val nem tudtam úgy azonosulni. Pedig néha úgy érzem, muszáj lenne. HTML megy, CSS is nagyjából. Most magyarból akarok emelt szintűt tenni, május 7-én, persze tanulni nem sokat tanultam, úgysem magyarral megyek tovább, ha megyek, a nyelvészettel és irodalomtörténettel, amit magyar címszó alatt tanítanak az egyetemen, már nem nagyon tudnék mit kezdeni. Amúgy kommunikációra adtam be Debrecenbe első helyen, csak érdekességképpen mondom. Ha lesz belőle valami, lesz, ha nem, nem annyira nem görcsölök rá. Tudok magamnak elfoglaltságot találni anélkül is. Tegnap például... na mindegy. Próba cseresznye, ahogy mondani szokták. Jaj, hát dolgozom, ilyen informatikai kisegítő munkám van a munkarehabon. Szeretem csinálni egyelőre. Nem rohanok semmivel sehova. Annál rosszabb.
Hát, igen, én csinálok mindent. Ebből, ugye a tea, ami nem annyira tud lázba hozni. De, persze, az a cukros, citrompótlós tea, amit az oviban, meg a napközis táborogban osztogattak, bevallom, néha hiányzik. 🙂
A szoftverfejlesztőivel én is hasonlóan jártam. Annyi különbséggel, hogy nekem minen vizsgám megvolt, csak a zárólgozattal szívattak meg, majd küldözgettek ide-oda, végül meguntam, és nem próbálkoztam tovább. Talán hamar letettem róla, de engem az ilyenekkel lehet leginkább kiakasztani, sokkal jobban, mint a tananyaggal. A C-t, és a JAVA-t is szerettem valamennyire, a PHP-val nem tudtam úgy azonosulni. Pedig néha úgy érzem, muszáj lenne. HTML megy, CSS is nagyjából. Most magyarból akarok emelt szintűt tenni, május 7-én, persze tanulni nem sokat tanultam, úgysem magyarral megyek tovább, ha megyek, a nyelvészettel és irodalomtörténettel, amit magyar címszó alatt tanítanak az egyetemen, már nem nagyon tudnék mit kezdeni. Amúgy kommunikációra adtam be Debrecenbe első helyen, csak érdekességképpen mondom. Ha lesz belőle valami, lesz, ha nem, nem annyira nem görcsölök rá. Tudok magamnak elfoglaltságot találni anélkül is. Tegnap például... na mindegy. Próba cseresznye, ahogy mondani szokták. Jaj, hát dolgozom, ilyen informatikai kisegítő munkám van a munkarehabon. Szeretem csinálni egyelőre. Nem rohanok semmivel sehova. Annál rosszabb.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.22., 09:30roboman
Mi van veled? Te most iszol, kávézol, teázól, dohányzol?
Én nem teázok és csak a maradék koffeinmentes kávémat iszom meg, és lassan újból leteszem végleg a colat. Viszont dohányzom, tavaly ősszel leálltam róla, de aztán nem bírtam ki, így most újból füstölök, de le szeretnék kapni róla. A nikotin spré olyan mentolos hogy szájba sem tudom adni.
Elkezdtem egy szoftverfejlszetői tanfolyamot régen amiből csak az első év lett meg. A második évből 4 jegy ami 2 tantrágy hiányzik. C-t kértek amit nem is oktattak és nem lett szakdolgozatom, mert servletet kértek amiből nem volt óra , se tantrárgy, sem könyv, sem jegyzet. Feljelentettem volna őket ezért a csalásért, ha mentem volna vele valamire. Amúgy a vizsga is összecsalva volt, tehát lett volna rá esélyem hogy meglegyen. Még befejehetem, ha lesz rá alkalmam. Egyetemen informatikából csak 1 fél év C programozás van, így tanfolyammal ahol több minden van, talán a papírjával lehet mit kezdeni. Én C-t nem tanultam, Java a tanfolyamról van, de nem tudok programozni.
Hogy állsz az informatikával? Melózol valamit?
roboman
Mi van veled? Te most iszol, kávézol, teázól, dohányzol?
Én nem teázok és csak a maradék koffeinmentes kávémat iszom meg, és lassan újból leteszem végleg a colat. Viszont dohányzom, tavaly ősszel leálltam róla, de aztán nem bírtam ki, így most újból füstölök, de le szeretnék kapni róla. A nikotin spré olyan mentolos hogy szájba sem tudom adni.
Elkezdtem egy szoftverfejlszetői tanfolyamot régen amiből csak az első év lett meg. A második évből 4 jegy ami 2 tantrágy hiányzik. C-t kértek amit nem is oktattak és nem lett szakdolgozatom, mert servletet kértek amiből nem volt óra , se tantrárgy, sem könyv, sem jegyzet. Feljelentettem volna őket ezért a csalásért, ha mentem volna vele valamire. Amúgy a vizsga is összecsalva volt, tehát lett volna rá esélyem hogy meglegyen. Még befejehetem, ha lesz rá alkalmam. Egyetemen informatikából csak 1 fél év C programozás van, így tanfolyammal ahol több minden van, talán a papírjával lehet mit kezdeni. Én C-t nem tanultam, Java a tanfolyamról van, de nem tudok programozni.
Hogy állsz az informatikával? Melózol valamit?
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2018.04.22., 08:56Kedves Palack!
Valószínű, hogy 2008-ban (10 éve) jobban néztem ki, viszont elég rosszul éreztem magam. Most sem érzem magam kifejezetten jól, de más miatt. Vagy az is lehet, hogy ugyanaz a probléma, csak most tudatosult? Nem tudom. Ehhez még meg is csúnyultam, mint Kunigunda a Candide-ban. Na, szép.
Kedves Palack!
Valószínű, hogy 2008-ban (10 éve) jobban néztem ki, viszont elég rosszul éreztem magam. Most sem érzem magam kifejezetten jól, de más miatt. Vagy az is lehet, hogy ugyanaz a probléma, csak most tudatosult? Nem tudom. Ehhez még meg is csúnyultam, mint Kunigunda a Candide-ban. Na, szép.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.21., 20:17Kedves toth
ne nézz a napba, mert állandóan körzöl mint egy körözött matematikus bűnöző a mojave sivatagban az alkoholtól. ÜDV . 🙂
Menj el Floridába a napi 1 tonna bányászsért. Daytona 500 Daytona Beach
Csak a nyertest tüntetik ki egy sörrel és egy colaval. 4 óra a shopping út. Végig fogok nézni egyet biztos. Azt mondják Amerika legnézettebb sport eseménye.
Jó napozást.
Kedves toth
ne nézz a napba, mert állandóan körzöl mint egy körözött matematikus bűnöző a mojave sivatagban az alkoholtól. ÜDV . 🙂
Menj el Floridába a napi 1 tonna bányászsért. Daytona 500 Daytona Beach
Csak a nyertest tüntetik ki egy sörrel és egy colaval. 4 óra a shopping út. Végig fogok nézni egyet biztos. Azt mondják Amerika legnézettebb sport eseménye.
Jó napozást.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.21., 19:54Kedves toth
Mostanság ha van időm megnézegetem neten Teller Ede, Szilárd Leó és Neumann János Lajost. Ők ott voltak ahol most te élsz. Épp tegnap néztem a tévében a Nevadai atombomba robbantásokat. Elég szörnyű. Na meg az is kiderült hogy az urán kifogy akkor vége az atomreaktoroknak.
Kedves toth
Mostanság ha van időm megnézegetem neten Teller Ede, Szilárd Leó és Neumann János Lajost. Ők ott voltak ahol most te élsz. Épp tegnap néztem a tévében a Nevadai atombomba robbantásokat. Elég szörnyű. Na meg az is kiderült hogy az urán kifogy akkor vége az atomreaktoroknak.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.21., 18:24no no no no no no
This is my house
don't be afraid
you save multimillion
in my house
I show you Blue ray
you need it, you love it
this is my house
no
no
no no
no no no no no no
This is my house
don't be afraid
you save multimillion
in my house
I show you Blue ray
you need it, you love it
this is my house
no
no
no no
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.21., 17:24ahogy mondanák a retro-nál, áll a bál, ha nem csináljuk. ha meg csináljuk, akkor meg az a baj.
ahogy mondanák a retro-nál, áll a bál, ha nem csináljuk. ha meg csináljuk, akkor meg az a baj.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.21., 17:17kedves toth
Beszélgetnél erről velem?
Én 2009 tavaszán 2 szer az utcán(szórakozóhelyen) vettem be illegálisan valamilyen nem pszichiátriai gyógyszert alkohollal. Eléggé elálmostott. Csak akivel csináltuk elakartuk kerülni a drogozást. Az ismerősöm drogozás helyett néha illegális gyógyszert használt. Az ismerősömröl annyit érdekességként, hogy a két kezén a két karján a mellkasán egy lábán és a homlokán tetoválások vannak. már fogai nincsenek. együtt ittuk az ingyen szódát amíg volt olyan. kezére rá van tetoválva : megszökött. 2012-ben volt nála nem magyar forgalomban lévő olanzapin. És Magyarországon az olanzapinból a Zyprexa a drogtájékoztató szórólapon fel van tüntetve mint drog. Tehát Magyarországon az olanzapin az utcán van mint drog.
Én nem értek a kábítószerekhez, csak neten olvasgattam róla régen. Egy kannabiszes barátom sajnos amfetaminos lett. De őt nem is látom már, csak remélem a többi ismerősöm nem fajult tovább.
kedves toth
Beszélgetnél erről velem?
Én 2009 tavaszán 2 szer az utcán(szórakozóhelyen) vettem be illegálisan valamilyen nem pszichiátriai gyógyszert alkohollal. Eléggé elálmostott. Csak akivel csináltuk elakartuk kerülni a drogozást. Az ismerősöm drogozás helyett néha illegális gyógyszert használt. Az ismerősömröl annyit érdekességként, hogy a két kezén a két karján a mellkasán egy lábán és a homlokán tetoválások vannak. már fogai nincsenek. együtt ittuk az ingyen szódát amíg volt olyan. kezére rá van tetoválva : megszökött. 2012-ben volt nála nem magyar forgalomban lévő olanzapin. És Magyarországon az olanzapinból a Zyprexa a drogtájékoztató szórólapon fel van tüntetve mint drog. Tehát Magyarországon az olanzapin az utcán van mint drog.
Én nem értek a kábítószerekhez, csak neten olvasgattam róla régen. Egy kannabiszes barátom sajnos amfetaminos lett. De őt nem is látom már, csak remélem a többi ismerősöm nem fajult tovább.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.21., 17:07Sweet Harmony
Mikor eszel már rendesen? Mesélnél róla
Nem csodálkozom, hogy bevittek eddig a korházba a családod, mert ha nem eszel, az veszélyes.
Mostanság mi történik veled? Kivel élsz? Önelátással hogyan állsz?
Milyen gyakran kerülsz korházba?
Sweet Harmony
Mikor eszel már rendesen? Mesélnél róla
Nem csodálkozom, hogy bevittek eddig a korházba a családod, mert ha nem eszel, az veszélyes.
Mostanság mi történik veled? Kivel élsz? Önelátással hogyan állsz?
Milyen gyakran kerülsz korházba?
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.21., 16:55kinek hogy tetszik ez az oldal?
én innen néztem meg a bipolar és a depression oldalt régebben valahogyan, azon arra jutottam hogy ellenem csalnak a korházi és a járóbetegrendelésben is. nem azt a terápiát írják és semmilyen tünetről nem beszéltünk , azt meg magam is tudtam hogy tünetet meg sosem írtak fel, rosszul létet és panaszt meg nem írtak fel mert az meg nem volt. mit tegyek hogy valaki rendesen foglalkozzon velem? a magán sem segít.
kinek hogy tetszik ez az oldal?
én innen néztem meg a bipolar és a depression oldalt régebben valahogyan, azon arra jutottam hogy ellenem csalnak a korházi és a járóbetegrendelésben is. nem azt a terápiát írják és semmilyen tünetről nem beszéltünk , azt meg magam is tudtam hogy tünetet meg sosem írtak fel, rosszul létet és panaszt meg nem írtak fel mert az meg nem volt. mit tegyek hogy valaki rendesen foglalkozzon velem? a magán sem segít.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.21., 16:40kedves roboman
Próbálkozol még a Scientology-nál? A Clear body, clear mind könyvében roni leírja a Niacin-t. Ezt kapod nyers olajokkal. Szendi Gábor is Niacin-t ajánl csak halolajjal. Én kidobtam vagy 20 könyvét, de csak ezt az 1-et vettem meg magam. Érdemes elolvasni, mert máshol a b3 vitaminról én pl. nem tudtam olvasni. Szerintem jó ez a hogyan tanuljunk könyve. De a vulkános könyvek engem megrémítenek.
kedves roboman
Próbálkozol még a Scientology-nál? A Clear body, clear mind könyvében roni leírja a Niacin-t. Ezt kapod nyers olajokkal. Szendi Gábor is Niacin-t ajánl csak halolajjal. Én kidobtam vagy 20 könyvét, de csak ezt az 1-et vettem meg magam. Érdemes elolvasni, mert máshol a b3 vitaminról én pl. nem tudtam olvasni. Szerintem jó ez a hogyan tanuljunk könyve. De a vulkános könyvek engem megrémítenek.
Idézet tőle: palack ekkor: 2018.04.21., 15:01Kedves toth
Bejársz még önkéntesen az SA-ba?
Képzeld tavaly novemberben Los Angelesből letiltottak a facebook-ról, a twitterről, az instagramról és a googlenak is egy részéről mint a youtube és nem jött be semmilyen video néző a neten. A google tőzsdén van. Így nem tudtam videózni. Kicsit féltem, hogy szétbassza a microsoft edge-t és a explorelt amit használok. Most új netem van mert februárban hibás lett. Aztán gondoltam kiköttetem, mert elegem volt már a netből, de anyuval megegyeztünk hogy hasznos lehet még. Nem tudok ismerkedni talán nélküle, mert nem járok le sehová kávézni már, inni meg csak itthon egy évbe pár sör lecsúszik, mert nem birom tartóztatni a dühöm. Apum meghalt 2016-ban, rossz ember volt miután megszülettünk a tesóimmal. Így nem fájt és jobb is így hogy megszabadultam tőle, pedig senki nem akarta a halálát.
Pár napja halt meg anyai nagymamám Baselben élő unokatestvére, ez kellemetlen. Nekem most a vérszerinti rokonságom kb. 200(anyai ágon). Van kb. 50 másodunokatesóm. Csak temetéseken láttam a rokonaimból sokat. Tehát gyászt tartok.
A Szendi, Csernus, Feldmár és hasonló könyvek most már nem csak a könyvesboltokban van elől, hanem a hipermárketek is tele vannak. Képzeld. ,, Most jól megbánják, mert a kórházakban mást csinálnak mint amiket írnak. Járóbeteg és magánrendelésen egyaránt. Én itt nem találok magánrendelést, de az állami is elég uncsi, de találtam ott olyat aki a magánnál kevesebb gyógyszert ír fel és viszonylag ki tud öltözni. ennyit erről.
Hogyan telnek napjaid? Még mindig keresel vagy elfogadod ha van, párt magadnak?
Minden jókat ha nem írnál is. Warm welcome és kedves ölelés.
Kedves toth
Bejársz még önkéntesen az SA-ba?
Képzeld tavaly novemberben Los Angelesből letiltottak a facebook-ról, a twitterről, az instagramról és a googlenak is egy részéről mint a youtube és nem jött be semmilyen video néző a neten. A google tőzsdén van. Így nem tudtam videózni. Kicsit féltem, hogy szétbassza a microsoft edge-t és a explorelt amit használok. Most új netem van mert februárban hibás lett. Aztán gondoltam kiköttetem, mert elegem volt már a netből, de anyuval megegyeztünk hogy hasznos lehet még. Nem tudok ismerkedni talán nélküle, mert nem járok le sehová kávézni már, inni meg csak itthon egy évbe pár sör lecsúszik, mert nem birom tartóztatni a dühöm. Apum meghalt 2016-ban, rossz ember volt miután megszülettünk a tesóimmal. Így nem fájt és jobb is így hogy megszabadultam tőle, pedig senki nem akarta a halálát.
Pár napja halt meg anyai nagymamám Baselben élő unokatestvére, ez kellemetlen. Nekem most a vérszerinti rokonságom kb. 200(anyai ágon). Van kb. 50 másodunokatesóm. Csak temetéseken láttam a rokonaimból sokat. Tehát gyászt tartok.
A Szendi, Csernus, Feldmár és hasonló könyvek most már nem csak a könyvesboltokban van elől, hanem a hipermárketek is tele vannak. Képzeld. ,, Most jól megbánják, mert a kórházakban mást csinálnak mint amiket írnak. Járóbeteg és magánrendelésen egyaránt. Én itt nem találok magánrendelést, de az állami is elég uncsi, de találtam ott olyat aki a magánnál kevesebb gyógyszert ír fel és viszonylag ki tud öltözni. ennyit erről.
Hogyan telnek napjaid? Még mindig keresel vagy elfogadod ha van, párt magadnak?
Minden jókat ha nem írnál is. Warm welcome és kedves ölelés.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2018.03.19., 14:44Idézet tőle: roboman"Na jó, rendben, hitvány alak vagyok. Egyébként is megfigyeltem, hogy aki reggel rohadtul érzi magát, pedig estére teli van álmokkal, ötletekkel, és majd szétfeszíti az energia – hát az bizony szörnyen hitvány ember. Reggeli rosszullét, esti szárnyalás – erről ismerszik meg a hitvány ember. Ellenkező esetben azonban, ha valaki már kora reggel összeszedi magát, és teli van reményekkel, estére viszont gyengeség keríti hatalmába, nos, akkor biztosan aljas, önző, középszerű emberrel van dolgunk. Undorodom az ilyen embertől. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én undorítónak találom.
Persze vannak olyanok is, akik reggel-este egyformán jól érzik magukat, ugyanúgy örülnek a napfelkeltének, mint napnyugtának – hát ezek egész egyszerűen gazemberek, csak utálattal tudok szólni róluk. Na és aki reggel-este egyformán rosszul érzi magát, arról az emberről már nem is tudom, mit mondjak, az egy utolsó senkiházi faszkalap, merthogy nálunk az italboltok este kilencig nyitva tartanak, sőt a jeliszeveji egészen tizenegyig, ezért – hacsak nem tartozol a söpredékhez – estére feltétlenül összeszedheted magad…" - Venyedikt Jerofejev: Moszkva-PetuskiImádom az orosz humort.
Idézet tőle: roboman"Na jó, rendben, hitvány alak vagyok. Egyébként is megfigyeltem, hogy aki reggel rohadtul érzi magát, pedig estére teli van álmokkal, ötletekkel, és majd szétfeszíti az energia – hát az bizony szörnyen hitvány ember. Reggeli rosszullét, esti szárnyalás – erről ismerszik meg a hitvány ember. Ellenkező esetben azonban, ha valaki már kora reggel összeszedi magát, és teli van reményekkel, estére viszont gyengeség keríti hatalmába, nos, akkor biztosan aljas, önző, középszerű emberrel van dolgunk. Undorodom az ilyen embertől. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én undorítónak találom.
Persze vannak olyanok is, akik reggel-este egyformán jól érzik magukat, ugyanúgy örülnek a napfelkeltének, mint napnyugtának – hát ezek egész egyszerűen gazemberek, csak utálattal tudok szólni róluk. Na és aki reggel-este egyformán rosszul érzi magát, arról az emberről már nem is tudom, mit mondjak, az egy utolsó senkiházi faszkalap, merthogy nálunk az italboltok este kilencig nyitva tartanak, sőt a jeliszeveji egészen tizenegyig, ezért – hacsak nem tartozol a söpredékhez – estére feltétlenül összeszedheted magad…" - Venyedikt Jerofejev: Moszkva-Petuski
Imádom az orosz humort.
Idézet tőle: traktor86 ekkor: 2018.03.19., 08:59Kedves Georgione!
Attól függ, hogy a 7,5 mg hat-e, hogy mire szeded.
Skizofréniára ez szubdózis erősen.Kb. 10 mg a standard nagyon enyhe (!) skizóra.
20 mg a standard enyhe (!) skizóra.
Erősebb skizofréniára vagy akut rohamokra nem nagyon hat, elég lightos gyógyszer. (az akathisiát, mozgáskényszert, mint gyakori mellékhatást leszámolva)
Arra más gyógyszerek jobbak. Ez a ranglétra legalján van. (A Zeldoxszal együtt.)
Atipikus antidepresszánsként is szokták felírni.
Arra jó at 5-10 mg.
Mivel ez az egyetlen serkentő hatású antipszichotikum.Forrás: saját tapasztalat + összes pszichiáter, akivel találkoztam.
"Kedves Eszter,
ami az orvos iránti bizalmat illeti, ez egy ilyen érzés, azt hiszem nem akarom az ő szakmai hozzáértértését megkérdőjelezni, őt az intergritásában sérteni. Pl. elmagyaráztam nekem, hogy a dopamin-háztartásommal van gond, aztán utánaolvastam ennek az interneten és az derült ki számomra, hogy ez egy elmélet a sok közül és még ekként is vitatott. Nem akarok vele avatalanul szakmai vitába belemenni, mégha ki is alakult egy különvéleményem. De lehet, hogy egy idő után rá fogok kérdezni, hogy nem lehetne megcsinálni újra azt a "fránya" Rorschach-tesztet...
Kb. Három és fél éve tünetmentes vagyok. (Néha kicsit introvertált vagyok társaságban, amit én problémaként élek meg, de ezen kívül semmi) Pár hónapig voltak azt hiszem ilyen szkizó-affektív dolgaim. Pl. volt egy betörés a lakásomban, ahol egyedül laktam akkor. És másnap hazamenve oriási robajt hallottam a belső szobából. Azt hittem leszakadt egy polc. Gyorsan elmentem még egy kis esti sétára, aztán beiszkoltam a szobámba. Reggel aztán bemerészkedtem a belső szobába és láttam, hogy a macska levert egy virágcserepet. Ezt hallottam én oriási robajnak. Utána napokig azt hallottam, hogy recseg a szekrény a szobámban, mintha kihangosították volna.
Ezen kívűl voltak paranoid képzeteim, egészen klasszikus formában, mintha a webdoktort, vagy a wikipediát olvasnám. Ezek egy ponton átfordultak negatív szándéktulajdonításból pozitív szándéktulajdonitásba. Egy-két hónapig azt hittem, hogy az ismerőseim a közösségi oldalakon üzengetnek nekem a közzétett vicces vagy csak ártalmatlan képek formájában. Ezt egyszer elmondtam a pszichológusomnak (nem a pszichiáternek) és ő felvilágosított róla, hogy ez teljes képtelenség. Ezen a ponton meg is szünt (kb. két és fél éve) ez a szándéktulajdonítás és azóta se jött vissza.
(Az érdekessége a dolognak, hogy ezek tünetek kb. 2014-ben jöttek elő, két évvel azután, hogy egy viszonylag befolyásos és magas státuszi hozzátartozüm bemondásra felvitték a paranoid skizot az adatlapomra - azelőtt nem voltak ilyen tüneteim, max szociális fóbiám, otthon ültem egyedül - mivel egy vasam se volt - olvastam és filmeket néztem, igaz ezek a kulturális élmények felértek egy lsd-trippel, ha igaz amit erről mondanak, mert nem nagyon próbáltam.)
A "vicces" az egészben az, hogy a hanghallás kivételével, ha jól emlékszem, semmit nem mondtam ebből a pszichiáternek. a Rorschach-teszt mégis lebuktatott.
A gyógyszerekkel az a problémám, hogy láthatóan híztam tőlük. Egy éve a doki 20 mg-ról 15-re csökkentette az Abilify-t és én fél éve 7,5 veszek csak be, mert elfelezem a tablettát."
Kedves Georgione!
Attól függ, hogy a 7,5 mg hat-e, hogy mire szeded.
Skizofréniára ez szubdózis erősen.
Kb. 10 mg a standard nagyon enyhe (!) skizóra.
20 mg a standard enyhe (!) skizóra.
Erősebb skizofréniára vagy akut rohamokra nem nagyon hat, elég lightos gyógyszer. (az akathisiát, mozgáskényszert, mint gyakori mellékhatást leszámolva)
Arra más gyógyszerek jobbak. Ez a ranglétra legalján van. (A Zeldoxszal együtt.)
Atipikus antidepresszánsként is szokták felírni.
Arra jó at 5-10 mg.
Mivel ez az egyetlen serkentő hatású antipszichotikum.
Forrás: saját tapasztalat + összes pszichiáter, akivel találkoztam.
"Kedves Eszter,
ami az orvos iránti bizalmat illeti, ez egy ilyen érzés, azt hiszem nem akarom az ő szakmai hozzáértértését megkérdőjelezni, őt az intergritásában sérteni. Pl. elmagyaráztam nekem, hogy a dopamin-háztartásommal van gond, aztán utánaolvastam ennek az interneten és az derült ki számomra, hogy ez egy elmélet a sok közül és még ekként is vitatott. Nem akarok vele avatalanul szakmai vitába belemenni, mégha ki is alakult egy különvéleményem. De lehet, hogy egy idő után rá fogok kérdezni, hogy nem lehetne megcsinálni újra azt a "fránya" Rorschach-tesztet...
Kb. Három és fél éve tünetmentes vagyok. (Néha kicsit introvertált vagyok társaságban, amit én problémaként élek meg, de ezen kívül semmi) Pár hónapig voltak azt hiszem ilyen szkizó-affektív dolgaim. Pl. volt egy betörés a lakásomban, ahol egyedül laktam akkor. És másnap hazamenve oriási robajt hallottam a belső szobából. Azt hittem leszakadt egy polc. Gyorsan elmentem még egy kis esti sétára, aztán beiszkoltam a szobámba. Reggel aztán bemerészkedtem a belső szobába és láttam, hogy a macska levert egy virágcserepet. Ezt hallottam én oriási robajnak. Utána napokig azt hallottam, hogy recseg a szekrény a szobámban, mintha kihangosították volna.
Ezen kívűl voltak paranoid képzeteim, egészen klasszikus formában, mintha a webdoktort, vagy a wikipediát olvasnám. Ezek egy ponton átfordultak negatív szándéktulajdonításból pozitív szándéktulajdonitásba. Egy-két hónapig azt hittem, hogy az ismerőseim a közösségi oldalakon üzengetnek nekem a közzétett vicces vagy csak ártalmatlan képek formájában. Ezt egyszer elmondtam a pszichológusomnak (nem a pszichiáternek) és ő felvilágosított róla, hogy ez teljes képtelenség. Ezen a ponton meg is szünt (kb. két és fél éve) ez a szándéktulajdonítás és azóta se jött vissza.
(Az érdekessége a dolognak, hogy ezek tünetek kb. 2014-ben jöttek elő, két évvel azután, hogy egy viszonylag befolyásos és magas státuszi hozzátartozüm bemondásra felvitték a paranoid skizot az adatlapomra - azelőtt nem voltak ilyen tüneteim, max szociális fóbiám, otthon ültem egyedül - mivel egy vasam se volt - olvastam és filmeket néztem, igaz ezek a kulturális élmények felértek egy lsd-trippel, ha igaz amit erről mondanak, mert nem nagyon próbáltam.)
A "vicces" az egészben az, hogy a hanghallás kivételével, ha jól emlékszem, semmit nem mondtam ebből a pszichiáternek. a Rorschach-teszt mégis lebuktatott.
A gyógyszerekkel az a problémám, hogy láthatóan híztam tőlük. Egy éve a doki 20 mg-ról 15-re csökkentette az Abilify-t és én fél éve 7,5 veszek csak be, mert elfelezem a tablettát."
Idézet tőle: traktor86 ekkor: 2018.03.18., 20:48A skizofrénia miatt közvetlenül nem hiszem, hogy dohányozna bárki is.
De az USA-ban is, ahol az átlaglakosság jó része már letette a cigit, a skizofrének körében kb. még mindig 84% cigizik.Én is cigizem. (Bár muszáj lesz letennem, ha nem akarok kb. 40-45 évesen felfordulni.)
Inkább olyan van, hogy a negatív (pl. érzelmi szürkülés) meg kognitív (pl. memória) tüneteket enyhíti.
Ill. gyógyszermellékhatásokat is enyhít. (pl. nem lesz olyan szedált az ember... csak míg a kávétól idegbeteg lesz 1 szint felett az ember, ettől nem)(Valahol olvastam is asszem, hogy kiegészítő terápiaként, nem a cigit, hanem a nikotint be lehetne-e építeni.)
De... muszáj leszokni szerintem. Kivéve ha valakinek nagyon top tüdeje van
Az estés kérdésre nem tudom a választ.
A skizofrénia miatt közvetlenül nem hiszem, hogy dohányozna bárki is.
De az USA-ban is, ahol az átlaglakosság jó része már letette a cigit, a skizofrének körében kb. még mindig 84% cigizik.
Én is cigizem. (Bár muszáj lesz letennem, ha nem akarok kb. 40-45 évesen felfordulni.)
Inkább olyan van, hogy a negatív (pl. érzelmi szürkülés) meg kognitív (pl. memória) tüneteket enyhíti.
Ill. gyógyszermellékhatásokat is enyhít. (pl. nem lesz olyan szedált az ember... csak míg a kávétól idegbeteg lesz 1 szint felett az ember, ettől nem)
(Valahol olvastam is asszem, hogy kiegészítő terápiaként, nem a cigit, hanem a nikotint be lehetne-e építeni.)
De... muszáj leszokni szerintem. Kivéve ha valakinek nagyon top tüdeje van
Az estés kérdésre nem tudom a választ.