Skizofrénia 3.5
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.07.16., 07:59A diplomához még kell egy nyelvvizsga (záróvizsgám kész, szakdolit védtem).
OKJ-s tanfolyamra (emelt szintű szakképesítés.) jártam, a tanfolyamot záró vizsgákat (8 részből áll) kell még letenni. Modulzáróim (asszem 6 v 7 db) kész vannak.
Most csak érettségim van és 1 db OKJ-s résszakképesítés.
A diplomához még kell egy nyelvvizsga (záróvizsgám kész, szakdolit védtem).
OKJ-s tanfolyamra (emelt szintű szakképesítés.) jártam, a tanfolyamot záró vizsgákat (8 részből áll) kell még letenni. Modulzáróim (asszem 6 v 7 db) kész vannak.
Most csak érettségim van és 1 db OKJ-s résszakképesítés.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.16., 06:46Kiscsillag, tulképp mit tanulsz? Jársz vmi suliba, vagy tervezed?
Az nagyon jó, hogy ilyen kiegyensúlyozott vagy.
Kiscsillag, tulképp mit tanulsz? Jársz vmi suliba, vagy tervezed?
Az nagyon jó, hogy ilyen kiegyensúlyozott vagy.
Idézet tőle: Znation ekkor: 2018.07.15., 16:28A fiúk a bitcoin bányában dolgoznak.A lányok meg szelfizgetnek.A gyerekek meg tablet-tel játszanak a sötét szobában.A cukor meg fogy.Az adrenalin bennünk nő, a haloperidol napról napra kevesebb, tejet már nem is iszom, csak sört, de azt minden nap.Szerintem maradandó károsodást okozott a pénteki burás találkozó a nyugati pályaudvari meki kerthelyiségében körülöttünk lévő emberekben.
Mikor fennhangon "kiabálva" kérdeztük egymást: neked mi a diag-od? Te skizó vagy? Az milyen? 🙂
A fiúk a bitcoin bányában dolgoznak.A lányok meg szelfizgetnek.A gyerekek meg tablet-tel játszanak a sötét szobában.A cukor meg fogy.Az adrenalin bennünk nő, a haloperidol napról napra kevesebb, tejet már nem is iszom, csak sört, de azt minden nap.Szerintem maradandó károsodást okozott a pénteki burás találkozó a nyugati pályaudvari meki kerthelyiségében körülöttünk lévő emberekben.
Mikor fennhangon "kiabálva" kérdeztük egymást: neked mi a diag-od? Te skizó vagy? Az milyen? 🙂
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.07.15., 16:26Részmunkaidőben dolgozok (elvileg), gyakorlatilag vannak olyan hetek, amikor 60 órát/hét, de vannak lazábbak is, amikor csak este dolgozok + hétvégen 2x6 órát. Napközben egyedül vagyok itthon. Így lesz időm tanulni/szórakozni/pihenni, főállást csak októbertől keresek.
Eladtam a házrészem, bankban parkol a pénz, ügyeket még kell intéznem. Ha lesz főállásom (min 6 hónap kell) veszek fel hitelt (KHR-ben tiszta vagyok) és költözök sajátba. Az is lehet, hogy mielőtt veszek saját lakást, albiba megyek (ha már lesz főállásom)
Most nagyon happy vagyok, depresszióm elszállt, energikusabb vagyok.
Gyszerem csak a nyugibogyó, valszeg AP-t nem fogok kapni, elvagyok a tünetekkel . Terap szerint is jól vagyok, szerinte ritkábban is elég lenne járnom, de kérésemre marad a heti 1 találka.
Részmunkaidőben dolgozok (elvileg), gyakorlatilag vannak olyan hetek, amikor 60 órát/hét, de vannak lazábbak is, amikor csak este dolgozok + hétvégen 2x6 órát. Napközben egyedül vagyok itthon. Így lesz időm tanulni/szórakozni/pihenni, főállást csak októbertől keresek.
Eladtam a házrészem, bankban parkol a pénz, ügyeket még kell intéznem. Ha lesz főállásom (min 6 hónap kell) veszek fel hitelt (KHR-ben tiszta vagyok) és költözök sajátba. Az is lehet, hogy mielőtt veszek saját lakást, albiba megyek (ha már lesz főállásom)
Most nagyon happy vagyok, depresszióm elszállt, energikusabb vagyok.
Gyszerem csak a nyugibogyó, valszeg AP-t nem fogok kapni, elvagyok a tünetekkel . Terap szerint is jól vagyok, szerinte ritkábban is elég lenne járnom, de kérésemre marad a heti 1 találka.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.07.15., 14:58Sziasztok!
Ki hogy van? Harmony, te hogy érzed magad, merre laksz most, mivel foglalkozol?
Én bejelentkeztem az ideggondozóba orvost keresni, kaptam is időpontot... augusztusra! Gyógyszer nélkül is maradtam volna, ha a háziorvos nem írja fel (az orvosom Gödöllőn nyitott magánpraxist, a betegeit oda hívta, de oda nem megyek, túl messze van, viszont elég jó orvosnak tartja mindenki, köztük én is). Mivel a volt dokimban nagyon bíztam, bízom, ugyanúgy szedem a gyógyszereket és nem is akarok váltani, nekem rendben van, annyi, hogy kiegészítőként elkezdtem halolajat szedni, ami kifejezetten jó hatással van az agyműködésemre... Illetve egyéb vitaminokat, kalcium plusz magnézium, c vitamin és béres porcerő (végig csináltam egy kúrát). Dolgozom lassan egy hónapja, csupán gyerekfelügyeleti problémáim vannak, eddig a két tábor megoldotta, de most van három hét, mikor a nagyszülők segítségére szorulok, akiknek nem végtelen az energiájuk. MIndegy, nincs más megoldás, ez van, hétvégente vagyok itthon meg esténként...
Másokkal mi a helyzet?
Sziasztok!
Ki hogy van? Harmony, te hogy érzed magad, merre laksz most, mivel foglalkozol?
Én bejelentkeztem az ideggondozóba orvost keresni, kaptam is időpontot... augusztusra! Gyógyszer nélkül is maradtam volna, ha a háziorvos nem írja fel (az orvosom Gödöllőn nyitott magánpraxist, a betegeit oda hívta, de oda nem megyek, túl messze van, viszont elég jó orvosnak tartja mindenki, köztük én is). Mivel a volt dokimban nagyon bíztam, bízom, ugyanúgy szedem a gyógyszereket és nem is akarok váltani, nekem rendben van, annyi, hogy kiegészítőként elkezdtem halolajat szedni, ami kifejezetten jó hatással van az agyműködésemre... Illetve egyéb vitaminokat, kalcium plusz magnézium, c vitamin és béres porcerő (végig csináltam egy kúrát). Dolgozom lassan egy hónapja, csupán gyerekfelügyeleti problémáim vannak, eddig a két tábor megoldotta, de most van három hét, mikor a nagyszülők segítségére szorulok, akiknek nem végtelen az energiájuk. MIndegy, nincs más megoldás, ez van, hétvégente vagyok itthon meg esténként...
Másokkal mi a helyzet?
Idézet tőle: Sweet Harmony ekkor: 2018.07.05., 17:38Köszi mindkettőtöknek! 🙂
Köszi mindkettőtöknek! 🙂
Idézet tőle: Znation ekkor: 2018.07.05., 17:21Szia Kharzak! Rengeteg az amitrex-ből az a dózis.Én kb. 2x100mg-ot szedtem emlékeim szerint,de ahogy Harmony írta gyengusz a szer,és egy idő után nálam gyomor tájéki görcsöt okozott,elég kellemetlent,abba kellett hagyni.
Nem szeretnék gyógyszereket ajánlgatni,de valahol átérzem a problémát.Mennyi időt voltál eddig pszichiátrián és mik a tapasztalataid az ottani létről?Ez a mostani pszichiáter-ed ez honnan lett?Váltani nem lehet?
Azért nem válaszolnak sokszor neked,mert nem tudják a választ talán.
Harmony én már fent is vagyok az oldaladon.Mert szeretnék magyar közösségi oldalon fent lenni,és nem kék szörnyűségen villogni,ami számomra átláhatatlan,és borzasztó dolgokat olvasok róla nap mint nap,vagyis már nem is érdekel a fosbúk.
Szia Kharzak! Rengeteg az amitrex-ből az a dózis.Én kb. 2x100mg-ot szedtem emlékeim szerint,de ahogy Harmony írta gyengusz a szer,és egy idő után nálam gyomor tájéki görcsöt okozott,elég kellemetlent,abba kellett hagyni.
Nem szeretnék gyógyszereket ajánlgatni,de valahol átérzem a problémát.Mennyi időt voltál eddig pszichiátrián és mik a tapasztalataid az ottani létről?Ez a mostani pszichiáter-ed ez honnan lett?Váltani nem lehet?
Azért nem válaszolnak sokszor neked,mert nem tudják a választ talán.
Harmony én már fent is vagyok az oldaladon.Mert szeretnék magyar közösségi oldalon fent lenni,és nem kék szörnyűségen villogni,ami számomra átláhatatlan,és borzasztó dolgokat olvasok róla nap mint nap,vagyis már nem is érdekel a fosbúk.
Idézet tőle: Sweet Harmony ekkor: 2018.07.05., 16:50Sziasztok,
Kharzak én szedtem Amitrexet, nálam semmi különösebb mellékhatása nem volt, vagyis nem vettem észre. Olyan "semmilyen" volt, tehát nem mondom, hogy hatott, de azt sem, hogy nem, gondolom bizonyára volt hatása, mert amíg szedtem nem kerültem vissza a kórházba, azonban mikor váltottunk gyógyszert az már nem volt olyan jó, csak én "meg akartam egyedül gyógyulni" ezért elhagytam a szedését és akkor be is kerültem a kórházba.
Igaziból most azért írok, hogy van egy saját személyes weboldalam, amin még egyenlőre csak egy chat van, de örülnék, ha lennénk ott már egy-ketten-hárman-többen, ezért meginvitállak titeket oda (ha nem baj). A linkje a következő:
http://www.valentinyimarta.hu
Igen, ez személyes jellegű weboldal lesz, de lehet majd fórumozni, chatelni, mindent, ötleteket írni, lesz galéria stb.... Krisz, nem gond, hogy ezt ide leírtam...? Mert gondolom a profilomra nem sokan kattintanak, már felvetettem, hogy nem lenne rossz egy külön topik a weboldalajánlásoknak, lehet hogy van már ilyen, csak nem találtam még meg. 🙂 Igaziból, nem tudtam melyik topikba illik, így ide raktam be. Ha gond, akkor nyugodtan helyezzétek át vagy töröljétek ezt a posztomat. 🙂
Sziasztok,
Kharzak én szedtem Amitrexet, nálam semmi különösebb mellékhatása nem volt, vagyis nem vettem észre. Olyan "semmilyen" volt, tehát nem mondom, hogy hatott, de azt sem, hogy nem, gondolom bizonyára volt hatása, mert amíg szedtem nem kerültem vissza a kórházba, azonban mikor váltottunk gyógyszert az már nem volt olyan jó, csak én "meg akartam egyedül gyógyulni" ezért elhagytam a szedését és akkor be is kerültem a kórházba.
Igaziból most azért írok, hogy van egy saját személyes weboldalam, amin még egyenlőre csak egy chat van, de örülnék, ha lennénk ott már egy-ketten-hárman-többen, ezért meginvitállak titeket oda (ha nem baj). A linkje a következő:
http://www.valentinyimarta.hu
Igen, ez személyes jellegű weboldal lesz, de lehet majd fórumozni, chatelni, mindent, ötleteket írni, lesz galéria stb.... Krisz, nem gond, hogy ezt ide leírtam...? Mert gondolom a profilomra nem sokan kattintanak, már felvetettem, hogy nem lenne rossz egy külön topik a weboldalajánlásoknak, lehet hogy van már ilyen, csak nem találtam még meg. 🙂 Igaziból, nem tudtam melyik topikba illik, így ide raktam be. Ha gond, akkor nyugodtan helyezzétek át vagy töröljétek ezt a posztomat. 🙂
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.07.05., 12:05amitrex et szedd itt valaki? az orvosom 800 ról 1200mg ra megemelte,mennyi idő mire érzem a hatását? mit fogok érezni? kérlek válaszoljatok mert sose szoktatok
amitrex et szedd itt valaki? az orvosom 800 ról 1200mg ra megemelte,mennyi idő mire érzem a hatását? mit fogok érezni? kérlek válaszoljatok mert sose szoktatok
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.04., 16:39Szia! Krízisintervenciós osztály, mentőt hívsz, és beviszik, amalyik "ügyel", oda. Nem értem, mért nem akarnak segíteni?!
Szia! Krízisintervenciós osztály, mentőt hívsz, és beviszik, amalyik "ügyel", oda. Nem értem, mért nem akarnak segíteni?!
Idézet tőle: Egy Anyjáért aggódó ekkor: 2018.07.04., 16:04Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Édesanyám paranoid skizofrén, amelyet 13 évvel ezelőtt állapítottak meg. Hosszas kezelések után, 12 évig egész jó állapotban volt, sajnos nem volt sohasem a régi az első epizódja után, de jól volt. Az utóbbi egy hónapban ismét visszaromlott az állapota, zárt osztályos kezelést kapott több mint két hétig a Nyírő Gyula kórházban. Onnan tegnap kiengedték, arra hivatkozva, hogy jól van, mi mondtuk a kezelő orvosnak, hogy szerintünk egyáltalán nincs jól, de nem érdekelte. Az elmúlt 24 órában nagyon roszzul érzi magát, hívtuk a kórházat, a gondozót, de senki sem akar segíteni! Hová fordulhatunk?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Édesanyám paranoid skizofrén, amelyet 13 évvel ezelőtt állapítottak meg. Hosszas kezelések után, 12 évig egész jó állapotban volt, sajnos nem volt sohasem a régi az első epizódja után, de jól volt. Az utóbbi egy hónapban ismét visszaromlott az állapota, zárt osztályos kezelést kapott több mint két hétig a Nyírő Gyula kórházban. Onnan tegnap kiengedték, arra hivatkozva, hogy jól van, mi mondtuk a kezelő orvosnak, hogy szerintünk egyáltalán nincs jól, de nem érdekelte. Az elmúlt 24 órában nagyon roszzul érzi magát, hívtuk a kórházat, a gondozót, de senki sem akar segíteni! Hová fordulhatunk?
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.07.04., 09:11Idézet tőle: lucyliuIdézet tőle: connie0510Idézet tőle: lucyliuJó, akkor érdemben nincs vélemény, Connie tud valakit, aki állítólag jó.
Azért köszönöm az eszmecserét, általánosságban, érdekes volt...
Folyamatban, turelmet kerek, elkuldtem az uzenetet a kerdessel, egyelore nem jott valasz, de fog! Holnap szerintem kuldom privatban az orvos nevet!!!
Neked külön egy nagy köszi!
Szia Lucy,
Most fogom kuldeni Neked privatban az infot. Most jott a valasz. Remelem segit, majd tajekoztass 🙂
c
Idézet tőle: lucyliuIdézet tőle: connie0510Idézet tőle: lucyliuJó, akkor érdemben nincs vélemény, Connie tud valakit, aki állítólag jó.
Folyamatban, turelmet kerek, elkuldtem az uzenetet a kerdessel, egyelore nem jott valasz, de fog! Holnap szerintem kuldom privatban az orvos nevet!!!
Szia Lucy,
Most fogom kuldeni Neked privatban az infot. Most jott a valasz. Remelem segit, majd tajekoztass 🙂
c
Idézet tőle: Csak ekkor: 2018.07.04., 07:26Nem tudom, hogy mennyire olvastad az irásaimat.
Röviden:
Kb 7 éve skizofrénia gyanúval kerültem Thalassába, ott skizofrénia volt a diagom.
Később, mikor az AP-t elvették, a dokik többsége borderrel magyarázta a halut. Olyan is volt, aki skizóval, de gyszert nem adott, mondván kevés a tünet, azzal elvagyok.
Bő fél éve járok a mostani helyre terápiára. Már az első állapotfelmérő beszélgetésen a lógus skizóra gyanakodott, a terapom (akihez besoroltak) szintén erre. Kizártnak tartotta, hogy border okozza. Végül dokit váltottam és az új orvos arra jutott, hogy skizofrénia v skizoaffektív okozza a halut. (utólag nehéz rekonstruálni, hogy a depresszió mennyire mozog vele együtt v külön jelentkezik).
Nem tudom, hogy mennyire olvastad az irásaimat.
Röviden:
Kb 7 éve skizofrénia gyanúval kerültem Thalassába, ott skizofrénia volt a diagom.
Később, mikor az AP-t elvették, a dokik többsége borderrel magyarázta a halut. Olyan is volt, aki skizóval, de gyszert nem adott, mondván kevés a tünet, azzal elvagyok.
Bő fél éve járok a mostani helyre terápiára. Már az első állapotfelmérő beszélgetésen a lógus skizóra gyanakodott, a terapom (akihez besoroltak) szintén erre. Kizártnak tartotta, hogy border okozza. Végül dokit váltottam és az új orvos arra jutott, hogy skizofrénia v skizoaffektív okozza a halut. (utólag nehéz rekonstruálni, hogy a depresszió mennyire mozog vele együtt v külön jelentkezik).
Idézet tőle: Csak ekkor: 2018.07.04., 07:11A skizó v skizoaffektív zavar nekem megfigyelésérzettel és emlèkezethaluval kezdődött. Olyan beszélgetésekre emlékeztem, ami nem történt meg. Maga a beszélgetés valós volt, de nem arra emlékeztem később, ami elhangzott. Akkor még nem tudtam,h ez tünet. Sok ilyen volt, bizarr tartalmú, ez állt össze téveszmévé (olvassák a gondolataimat, megfigyelnek) A hanghallás fél évvel később kezdődött. Amiről akkor még nem tudtam, h tünet.
AP-val ez megszűnt (a hanghallás nem). AP elhagyás után kb 1,5 évvel újra kezdődőtt. Most időnként 1-2 mondatnyi fals emlékem van. Ezt úgy veszem észre, hogy a beszélgetés után pár órával v napokkal jut eszembe. Utólag furakszik a valós emlékek közé, ez lesz gyanús. A valóstól nehéz elkülöníteni, témába illik, nem bizarr. Néha a valósban is bizonytalan vagyok, hátha az is fals.
A hanghallás állapottól függetlenül van, az emlékhalu àltalában akkor, ha a beszélgetés/helyzet szorongást okozott v érzelmileg a szokottnàl terhelőbb időszakom van. Érzelmileg semleges tartalmú beszélgetésnél még sosem volt.
Szeptemberben dönt a dokim AP visszadásról. Kérdéses, hogy ez vagy az AP mellékhatás zavar jobban...Az is szóba került, hogy ha ezzel is el tudok lenni, akkor nem kapok AP-t, csak akkor HA lesz egy nagyobb visszaesés. 5 éve ettől parázok, de csak pici fellángolások voltak, amiket átvészeltem. (halu szempontjából tünetmentes sosem voltam).
A skizó v skizoaffektív zavar nekem megfigyelésérzettel és emlèkezethaluval kezdődött. Olyan beszélgetésekre emlékeztem, ami nem történt meg. Maga a beszélgetés valós volt, de nem arra emlékeztem később, ami elhangzott. Akkor még nem tudtam,h ez tünet. Sok ilyen volt, bizarr tartalmú, ez állt össze téveszmévé (olvassák a gondolataimat, megfigyelnek) A hanghallás fél évvel később kezdődött. Amiről akkor még nem tudtam, h tünet.
AP-val ez megszűnt (a hanghallás nem). AP elhagyás után kb 1,5 évvel újra kezdődőtt. Most időnként 1-2 mondatnyi fals emlékem van. Ezt úgy veszem észre, hogy a beszélgetés után pár órával v napokkal jut eszembe. Utólag furakszik a valós emlékek közé, ez lesz gyanús. A valóstól nehéz elkülöníteni, témába illik, nem bizarr. Néha a valósban is bizonytalan vagyok, hátha az is fals.
A hanghallás állapottól függetlenül van, az emlékhalu àltalában akkor, ha a beszélgetés/helyzet szorongást okozott v érzelmileg a szokottnàl terhelőbb időszakom van. Érzelmileg semleges tartalmú beszélgetésnél még sosem volt.
Szeptemberben dönt a dokim AP visszadásról. Kérdéses, hogy ez vagy az AP mellékhatás zavar jobban...Az is szóba került, hogy ha ezzel is el tudok lenni, akkor nem kapok AP-t, csak akkor HA lesz egy nagyobb visszaesés. 5 éve ettől parázok, de csak pici fellángolások voltak, amiket átvészeltem. (halu szempontjából tünetmentes sosem voltam).
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.04., 06:01Csak: Tájékozatlan vagyok, úgyhogy kíváncsi lennék, mi is az az "emlékhalu"? Aggasztóan hangzik.
Csak: Tájékozatlan vagyok, úgyhogy kíváncsi lennék, mi is az az "emlékhalu"? Aggasztóan hangzik.
Idézet tőle: Csak ekkor: 2018.07.03., 22:34Hanghallás csökkent, emlékhalum egyre gyakoribb (ez sincs gyakran, de az elmúlt 3-4 évben sokkal kevesebb volt, mint az utóbbi 1 hónapban)
A hanghallás nem zavar. Annyira ritkán (3-5 naponta) van pár mondat, hogy ezen nem is tudom, hogy mit akarnék kezeltetni.
Az emlékhalu neccesebb, jó lenne ha minimalizálódna. Ez sokkal zavaróbb. Lehet én vagyok rugalmatlan vagy nem szoktam hozzá.
A napi 1x0,5 mg-s Frontint túlléptem párszor (ill barátnőm is kért tőlem gyszert), így muszáj lesz csökkenteni v kihagyni mert a megbeszéltnél előbb nem kapok, ha elfogy.
Hanghallás csökkent, emlékhalum egyre gyakoribb (ez sincs gyakran, de az elmúlt 3-4 évben sokkal kevesebb volt, mint az utóbbi 1 hónapban)
A hanghallás nem zavar. Annyira ritkán (3-5 naponta) van pár mondat, hogy ezen nem is tudom, hogy mit akarnék kezeltetni.
Az emlékhalu neccesebb, jó lenne ha minimalizálódna. Ez sokkal zavaróbb. Lehet én vagyok rugalmatlan vagy nem szoktam hozzá.
A napi 1x0,5 mg-s Frontint túlléptem párszor (ill barátnőm is kért tőlem gyszert), így muszáj lesz csökkenteni v kihagyni mert a megbeszéltnél előbb nem kapok, ha elfogy.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.07.02., 18:48Köszi Kleó. Ha baj lesz, tudom hova kell majd beslattyogni. Sokat segítettél. Eszembe nem jutott a google - manapság semmi nem úgy van, ahogy ott találom, de ez egy rövid velős leírás, a külvilág számára.
Az írást elemezve az jut az ember eszébe, hogy öngyik mennek oda szinte csak, viszont elég sok terápiájuk van, tehát nem lehet olyan vészes, és lehetne helyiekkel összefutni, találkozni, szoros baráti kört kialakítani, úgyis panaszoltam, hogy senkit nem ismerek a környékről... 🙂 Íme, a gyülekező.
Köszi Kleó. Ha baj lesz, tudom hova kell majd beslattyogni. Sokat segítettél. Eszembe nem jutott a google - manapság semmi nem úgy van, ahogy ott találom, de ez egy rövid velős leírás, a külvilág számára.
Az írást elemezve az jut az ember eszébe, hogy öngyik mennek oda szinte csak, viszont elég sok terápiájuk van, tehát nem lehet olyan vészes, és lehetne helyiekkel összefutni, találkozni, szoros baráti kört kialakítani, úgyis panaszoltam, hogy senkit nem ismerek a környékről... 🙂 Íme, a gyülekező.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.02., 18:24Idézet tőle: lucyliuJó, akkor érdemben nincs vélemény, Connie tud valakit, aki állítólag jó.
http://www.peterfykh.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=84&Itemid=113
Idézet tőle: lucyliuJó, akkor érdemben nincs vélemény, Connie tud valakit, aki állítólag jó.
http://www.peterfykh.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=84&Itemid=113
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.07.02., 18:22Idézet tőle: connie0510Idézet tőle: lucyliuJó, akkor érdemben nincs vélemény, Connie tud valakit, aki állítólag jó.
Idézet tőle: connie0510Idézet tőle: lucyliuJó, akkor érdemben nincs vélemény, Connie tud valakit, aki állítólag jó.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.07.02., 18:18Idézet tőle: lucyliuJó, akkor érdemben nincs vélemény, Connie tud valakit, aki állítólag jó.
Idézet tőle: lucyliuJó, akkor érdemben nincs vélemény, Connie tud valakit, aki állítólag jó.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.07.02., 16:29Jó, akkor érdemben nincs vélemény, Connie tud valakit, aki állítólag jó.
Jó, akkor érdemben nincs vélemény, Connie tud valakit, aki állítólag jó.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.01., 08:22Idézet tőle: KleóCigizni is lehet... meg összecsomózott lepedőkre felakasztani magad. Bocs.
És sokkalta jobb volt meccset nézni, mint itthon. Ott csupa normális ember volt, nyugodtan tudtam figyelni. Csak hát – állítólag – nem szorulok (jelenleg) zárt osztályi kezelésre. De rendes tv-zésre igen...
Tegnap meglátogattam havert a Nyírőben. Az egy szuper kultúrhely! Viszont a Balassa orvosaiban minden másiknál jobban bízom, mégiscsak klinikai orvosok...
Persze, visszatérünk!
Idézet tőle: KleóCigizni is lehet... meg összecsomózott lepedőkre felakasztani magad. Bocs.
És sokkalta jobb volt meccset nézni, mint itthon. Ott csupa normális ember volt, nyugodtan tudtam figyelni. Csak hát – állítólag – nem szorulok (jelenleg) zárt osztályi kezelésre. De rendes tv-zésre igen...
Tegnap meglátogattam havert a Nyírőben. Az egy szuper kultúrhely! Viszont a Balassa orvosaiban minden másiknál jobban bízom, mégiscsak klinikai orvosok...
Persze, visszatérünk!
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.07.01., 08:15Idézet tőle: ZnationLucyliu! Nem is idézem be a kérdésedet,de szerintem egy skizo számára a legjobb kórház a krematórium , ami azután következik,hogy már beszámíthatatlanná válva a zárton lekötözik,és beinjekciózzák.Ezek így realitások végstádiumban.Ja meg van a cukorbetegségig vitt kezelés, ettől irtózók,de talán ezért futsz te is mint a nigériai hosszú távfutók,hogy mozogj,hogy élj,nem? Ha jól azonosítalak be,akkor te vagy a futóbajnok,nemde?A terápia ami a kórházhoz visz, köt,az véleményem szerint vissza is fog vinni oda ahol voltál.A tettes visszatér a bűnelkövetés helyszínére.Na ez szerintem a pszichiátria lényege is.Amikor éveken keresztül nem értettem,hogy miért járogatok még szabad időmben is vissza oda ,ahol kvázi fogva tartottak (van erre végül is jobb szó?),hogy miért hiányzik a megalázás,mit keresek én ott?Kik a sorstársak,és miért akarom látni a szenvedésüket?
Csajozni,pasizni, inni, enni (?),meg poénkodni lehet a pszichiátrián,meg apátiába süllyedve agonizálni a végén,már valóban testileg-lelkileg betegen,és tehetetlenül dühöngeni a beletörődés hiányában,és kiábrándulni mindenből ,és mindenkiből végül.
Gyógyszert beállítani ambulánsan is lehet, legyen ez a végszó.
Meg a kötelet is megvenni, egy kannás bor áráért, szappannal bekenve,hogy "karácsonyfaként" lógjon az ember,( a végső terápiaként), ahogy most hallottam egy videóban egy Bécsbe menekült hajléktalan magyar fickó szájából.
Bocsánat a morbid hangnemért,biztos én látom rosszul a dolgokat.
Nem kérek hülye kommenteket!
Szerintem k..va jol latod a dolgokat a hospitalizaciot illetoen. Nagyjabol igy VAN. Errol ennyit, en se ertem, megis igaz! Ram is. Vagy nem hasznalom az "is"-t, csak az vegye magara aki magaenak erzi.
Ez most hulye komment?
Idézet tőle: ZnationLucyliu! Nem is idézem be a kérdésedet,de szerintem egy skizo számára a legjobb kórház a krematórium , ami azután következik,hogy már beszámíthatatlanná válva a zárton lekötözik,és beinjekciózzák.Ezek így realitások végstádiumban.Ja meg van a cukorbetegségig vitt kezelés, ettől irtózók,de talán ezért futsz te is mint a nigériai hosszú távfutók,hogy mozogj,hogy élj,nem? Ha jól azonosítalak be,akkor te vagy a futóbajnok,nemde?A terápia ami a kórházhoz visz, köt,az véleményem szerint vissza is fog vinni oda ahol voltál.A tettes visszatér a bűnelkövetés helyszínére.Na ez szerintem a pszichiátria lényege is.Amikor éveken keresztül nem értettem,hogy miért járogatok még szabad időmben is vissza oda ,ahol kvázi fogva tartottak (van erre végül is jobb szó?),hogy miért hiányzik a megalázás,mit keresek én ott?Kik a sorstársak,és miért akarom látni a szenvedésüket?
Csajozni,pasizni, inni, enni (?),meg poénkodni lehet a pszichiátrián,meg apátiába süllyedve agonizálni a végén,már valóban testileg-lelkileg betegen,és tehetetlenül dühöngeni a beletörődés hiányában,és kiábrándulni mindenből ,és mindenkiből végül.
Meg a kötelet is megvenni, egy kannás bor áráért, szappannal bekenve,hogy "karácsonyfaként" lógjon az ember,( a végső terápiaként), ahogy most hallottam egy videóban egy Bécsbe menekült hajléktalan magyar fickó szájából.
Szerintem k..va jol latod a dolgokat a hospitalizaciot illetoen. Nagyjabol igy VAN. Errol ennyit, en se ertem, megis igaz! Ram is. Vagy nem hasznalom az "is"-t, csak az vegye magara aki magaenak erzi.
Ez most hulye komment?
Idézet tőle: Znation ekkor: 2018.07.01., 06:53Lucyliu! Nem is idézem be a kérdésedet,de szerintem egy skizo számára a legjobb kórház a krematórium , ami azután következik,hogy már beszámíthatatlanná válva a zárton lekötözik,és beinjekciózzák.Ezek így realitások végstádiumban.Ja meg van a cukorbetegségig vitt kezelés, ettől irtózók,de talán ezért futsz te is mint a nigériai hosszú távfutók,hogy mozogj,hogy élj,nem? Ha jól azonosítalak be,akkor te vagy a futóbajnok,nemde?A terápia ami a kórházhoz visz, köt,az véleményem szerint vissza is fog vinni oda ahol voltál.A tettes visszatér a bűnelkövetés helyszínére.Na ez szerintem a pszichiátria lényege is.Amikor éveken keresztül nem értettem,hogy miért járogatok még szabad időmben is vissza oda ,ahol kvázi fogva tartottak (van erre végül is jobb szó?),hogy miért hiányzik a megalázás,mit keresek én ott?Kik a sorstársak,és miért akarom látni a szenvedésüket?
Lucyliu! Nem is idézem be a kérdésedet,de szerintem egy skizo számára a legjobb kórház a krematórium , ami azután következik,hogy már beszámíthatatlanná válva a zárton lekötözik,és beinjekciózzák.Ezek így realitások végstádiumban.Ja meg van a cukorbetegségig vitt kezelés, ettől irtózók,de talán ezért futsz te is mint a nigériai hosszú távfutók,hogy mozogj,hogy élj,nem? Ha jól azonosítalak be,akkor te vagy a futóbajnok,nemde?A terápia ami a kórházhoz visz, köt,az véleményem szerint vissza is fog vinni oda ahol voltál.A tettes visszatér a bűnelkövetés helyszínére.Na ez szerintem a pszichiátria lényege is.Amikor éveken keresztül nem értettem,hogy miért járogatok még szabad időmben is vissza oda ,ahol kvázi fogva tartottak (van erre végül is jobb szó?),hogy miért hiányzik a megalázás,mit keresek én ott?Kik a sorstársak,és miért akarom látni a szenvedésüket?
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.06.30., 20:59Idézet tőle: ZnationIdézet tőle: lucyliuPéterffy-ről vélemény?
Oda tartozom. Megint elment az orvosom. Ki tudja hanyadik (negyedik kb).
Orvost kell választanom, vagy ha visznek, hát ide visznek 🙂
Addig a háziorvos és a helyi gondozó "ellát".
A krízis intervencióról beszélünk most?
Annak voltam tavaly áprilisban az alagsorában.Mert az emelet az intervenció,oda nem vettek fel, leraktak oda.De ott nem is emberek voltak, az zombie nation.Féltem éjjel,arra ébredtem,hogy állnak ezek a furcsa szerzetek felettem,és néznek.Mondom most akkor relaxation time lesz,mert ha megfojtanak,akkor senki nem tud segíteni,mert elmentek , bezárták az ajtókat a nővérek.
általában, mint kórházról beszélegtnék...
Idézet tőle: ZnationIdézet tőle: lucyliuPéterffy-ről vélemény?
Annak voltam tavaly áprilisban az alagsorában.Mert az emelet az intervenció,oda nem vettek fel, leraktak oda.De ott nem is emberek voltak, az zombie nation.Féltem éjjel,arra ébredtem,hogy állnak ezek a furcsa szerzetek felettem,és néznek.Mondom most akkor relaxation time lesz,mert ha megfojtanak,akkor senki nem tud segíteni,mert elmentek , bezárták az ajtókat a nővérek.
általában, mint kórházról beszélegtnék...
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.06.30., 20:45Idézet tőle: connie0510Idézet tőle: lucyliuPéterffy-ről vélemény?
szia,
Van egy tavolabbi ismeros aki a "csak oda" kategoria es nagyon ragaszkodik. Konkret orvos nevet talan tudok kerdezni, ha kell?!
Amugy ismeros a helyzet, en rettegek ettol, mert ruhellem ahova tartozom es "kapaszkodom" a masik kh-ba ahova meg nem...(Egyik se a Peterfy de ket nagy kh)
Ha elmenne az adott aterem, akkor nem tudom mit csinalnek. De sajna ha ugy visznek, engem is ter. illetekesbe szoktak. De "atmentenek" par nap utan a masikba, ha tudnak es nekik is jobb mert ott ismernek, az illetekes kh-ban meg nem, mert ott nem mondok semmit senkinek csak hogy engedjenek el.
Errol ennyit. Tehat sajnalom a helyzeted. 🙁A helyi gondozonal szarabb nincsen sok (legalabbis ebben a keruletben).
Drukkolok, hogy bevaljon a Peterfy. Szolj, ha kell az orvos nev!
Igen, jó lenne egy jó orvos név... Köszönöm, akár priviben.
Nem visznek, egyelőre, jól vagyok. A megfigyelőről nagyon rosszat hallottam, életveszélyes, de én 7éve nem kerültem oda be már be, mikor megyek, akkor "csak" befekszem egy két három hétre gyógyszerállításra, terápiákra.
Idézet tőle: connie0510Idézet tőle: lucyliuPéterffy-ről vélemény?
szia,
Van egy tavolabbi ismeros aki a "csak oda" kategoria es nagyon ragaszkodik. Konkret orvos nevet talan tudok kerdezni, ha kell?!
Amugy ismeros a helyzet, en rettegek ettol, mert ruhellem ahova tartozom es "kapaszkodom" a masik kh-ba ahova meg nem...(Egyik se a Peterfy de ket nagy kh)
Ha elmenne az adott aterem, akkor nem tudom mit csinalnek. De sajna ha ugy visznek, engem is ter. illetekesbe szoktak. De "atmentenek" par nap utan a masikba, ha tudnak es nekik is jobb mert ott ismernek, az illetekes kh-ban meg nem, mert ott nem mondok semmit senkinek csak hogy engedjenek el.
Errol ennyit. Tehat sajnalom a helyzeted. 🙁A helyi gondozonal szarabb nincsen sok (legalabbis ebben a keruletben).
Igen, jó lenne egy jó orvos név... Köszönöm, akár priviben.
Nem visznek, egyelőre, jól vagyok. A megfigyelőről nagyon rosszat hallottam, életveszélyes, de én 7éve nem kerültem oda be már be, mikor megyek, akkor "csak" befekszem egy két három hétre gyógyszerállításra, terápiákra.
Idézet tőle: Znation ekkor: 2018.06.30., 18:11Idézet tőle: lucyliuPéterffy-ről vélemény?
Idézet tőle: lucyliuPéterffy-ről vélemény?
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.06.30., 13:29Idézet tőle: lucyliuPéterffy-ről vélemény?
szia,
Idézet tőle: lucyliuPéterffy-ről vélemény?
szia,
Errol ennyit. Tehat sajnalom a helyzeted. 🙁
A helyi gondozonal szarabb nincsen sok (legalabbis ebben a keruletben).
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.06.29., 21:01Péterffy-ről vélemény?
Péterffy-ről vélemény?
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.06.27., 16:37Hali, tudtok pszichiátriát ahol nem csak a gyógyszereket írják fel és szia? Mert én most ilyenhez járok fél éve és szeretnék jobban lenni,ha lehet ingyenest mondjatok nekem budapesten belül,légyszi segítsetek fontos !!!
Hali, tudtok pszichiátriát ahol nem csak a gyógyszereket írják fel és szia? Mert én most ilyenhez járok fél éve és szeretnék jobban lenni,ha lehet ingyenest mondjatok nekem budapesten belül,légyszi segítsetek fontos !!!
Idézet tőle: Csak ekkor: 2018.06.27., 07:09Idézet tőle: connie0510Idézet tőle: lucyliuMIndenestre 2 bipolárisról tudok, személyesen ismer(t)em őket, akik megkapták később a skizofrén diagnózist.
Nem lehetetlen ám átcsúszni.
Szerintem én meg bipolár lettem, a miheztartás végett, mert akkor gondolom visszafelé is lehet
Engem meglep, hogy en meg nem kaptam meg "csusztam at" hivatalosan, bar a skizoaffektivre elobb szamitok.. De az, hogy a bipolaris melle allandosult az f2330 amely diag az akut dontoen paranoid pszichotikus zavar es minden papiron (zarok, ambulans lapok..) "allando" diag, az hogy van?! Egy akut-os diag, kerdem en, hogy allandosulhat es vajon ez azert van-e mert meg nem akartak "tovabbtenni".. Valoszinusitem es kerdeseim koltoiek, nem - nem okoznak mar szorongast a begyujtott F kodjaim es a kibogozasuk. Szedem az AP-t. 2 felet. (ok ne nyigjak, ha szetesek, mert maniasan elhagyok oket, mit is varhatnek...) de amugy haszalnak, altalaban miutan osszekaparnak a kh-ban atlatom a dolgokat nagyjabol.
A korhazbeli beszelgetesek, cigizesek meg...Masik hsz-ben emlitetted. Na igen. Rohadt egy hospitalizalt egyed vagyok en peldaul (meg igy kint is). Az atria volt az egyetlen hely es csak az az egy bizonyos kh osztalyon- igazi old school hely viszont jo orvossal, ahol egy ido utan megtudtam fogni az erzest, hogy "most ott vagyok ahol lennem kell es biztonsagban vagyok". Leginkabb magamtol es ahova magamat juttattam. (Bocs az offert, csak egy ket mondatod felidezett bennem par dolgot)
Nem tudom, hogy akut....pszichotikus diag meddig lehet valakinek. Elvileg nem sokáig, gyakorlatilag mégis.
Egy ismerősöm járt úgy, hogy tizenévessn skizót diagoltak neki, kezelést is erre kapta (Leponex). Majd máshova ment orvoshoz. Ott nagyon minimálisra levitték az adagot, lehet végül el is hagyatták vele. Ott a skizó diagot elvették!!!
Visszaesett, egyre több tünete volt. Kh-ba került (de nem az orvosa utalta be, családtag hívott mentőt) Kh újra skizót diagolt. Később újra kh-ba került, akkor is mentő vitte be. Végül skizóval leszázalékolták. Kh-i orvos adott ehhez dokumentumot, a másik doki nem pártolta a leszázalékolást.
Újra ambulánsan kezelik és skizó diagja eltűnt. Akut, àtmeneti pszichotikus zavarra kapja az AP-ket, sztem már több, mint 1 éve.
Ugyanezen a helyen nekem sem adtak AP-t es a többi gyszerem is ott vették el. Szabálytalanul, egyszerre 3-at. Ez az orvos, úgy látszik szereti elvenni a skizó diagot és minimalizálni az AP-t. Úgy tudom van, akinek le is állítja.
Idézet tőle: connie0510Idézet tőle: lucyliuMIndenestre 2 bipolárisról tudok, személyesen ismer(t)em őket, akik megkapták később a skizofrén diagnózist.
Szerintem én meg bipolár lettem, a miheztartás végett, mert akkor gondolom visszafelé is lehet
Engem meglep, hogy en meg nem kaptam meg "csusztam at" hivatalosan, bar a skizoaffektivre elobb szamitok.. De az, hogy a bipolaris melle allandosult az f2330 amely diag az akut dontoen paranoid pszichotikus zavar es minden papiron (zarok, ambulans lapok..) "allando" diag, az hogy van?! Egy akut-os diag, kerdem en, hogy allandosulhat es vajon ez azert van-e mert meg nem akartak "tovabbtenni".. Valoszinusitem es kerdeseim koltoiek, nem - nem okoznak mar szorongast a begyujtott F kodjaim es a kibogozasuk. Szedem az AP-t. 2 felet. (ok ne nyigjak, ha szetesek, mert maniasan elhagyok oket, mit is varhatnek...) de amugy haszalnak, altalaban miutan osszekaparnak a kh-ban atlatom a dolgokat nagyjabol.
A korhazbeli beszelgetesek, cigizesek meg...Masik hsz-ben emlitetted. Na igen. Rohadt egy hospitalizalt egyed vagyok en peldaul (meg igy kint is). Az atria volt az egyetlen hely es csak az az egy bizonyos kh osztalyon- igazi old school hely viszont jo orvossal, ahol egy ido utan megtudtam fogni az erzest, hogy "most ott vagyok ahol lennem kell es biztonsagban vagyok". Leginkabb magamtol es ahova magamat juttattam. (Bocs az offert, csak egy ket mondatod felidezett bennem par dolgot)
Nem tudom, hogy akut....pszichotikus diag meddig lehet valakinek. Elvileg nem sokáig, gyakorlatilag mégis.
Egy ismerősöm járt úgy, hogy tizenévessn skizót diagoltak neki, kezelést is erre kapta (Leponex). Majd máshova ment orvoshoz. Ott nagyon minimálisra levitték az adagot, lehet végül el is hagyatták vele. Ott a skizó diagot elvették!!!
Visszaesett, egyre több tünete volt. Kh-ba került (de nem az orvosa utalta be, családtag hívott mentőt) Kh újra skizót diagolt. Később újra kh-ba került, akkor is mentő vitte be. Végül skizóval leszázalékolták. Kh-i orvos adott ehhez dokumentumot, a másik doki nem pártolta a leszázalékolást.
Újra ambulánsan kezelik és skizó diagja eltűnt. Akut, àtmeneti pszichotikus zavarra kapja az AP-ket, sztem már több, mint 1 éve.
Ugyanezen a helyen nekem sem adtak AP-t es a többi gyszerem is ott vették el. Szabálytalanul, egyszerre 3-at. Ez az orvos, úgy látszik szereti elvenni a skizó diagot és minimalizálni az AP-t. Úgy tudom van, akinek le is állítja.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.06.25., 10:37Idézet tőle: lucyliuMIndenestre 2 bipolárisról tudok, személyesen ismer(t)em őket, akik megkapták később a skizofrén diagnózist.
Idézet tőle: lucyliuMIndenestre 2 bipolárisról tudok, személyesen ismer(t)em őket, akik megkapták később a skizofrén diagnózist.
Idézet tőle: Csak ekkor: 2018.06.25., 05:31Skizofrénia szakmai protokollja:
Ebben a dokunentumban az àll, hogy a betegek 10-15 %-nak csak egyetlen epizódja van. 10-15 % tartósan pszichotikus marad. A többiek többször visszaesnek majd ezt remisszió követi. (4. oldalon van ez leírva)
Abban reménykedek, hogy èn abba a 10-15 %-ba tartozok, akinek csak egyetlen epizódja van. Nekem az epizód után is maradtak fenn minimális tünetek (az epizódbelihez képest minimális), de a gyszerelhagyás ellenére sem estem vissza. Kb 5 éve nem szedek AP-t.
Véleményem szerint azért szedetnek tartósan gyszert az orvosok mert a betegek nagy része anélkül visszaesik, ezt szeretnék a gyszerrel megelőzni. Sajnos nem lehet előre tudni, hogy ki az aki nem esne vissza gyszer nélkül. (azaz ki tartozik abba a 10-15 %-ba).
Skizofrénia szakmai protokollja:
Ebben a dokunentumban az àll, hogy a betegek 10-15 %-nak csak egyetlen epizódja van. 10-15 % tartósan pszichotikus marad. A többiek többször visszaesnek majd ezt remisszió követi. (4. oldalon van ez leírva)
Abban reménykedek, hogy èn abba a 10-15 %-ba tartozok, akinek csak egyetlen epizódja van. Nekem az epizód után is maradtak fenn minimális tünetek (az epizódbelihez képest minimális), de a gyszerelhagyás ellenére sem estem vissza. Kb 5 éve nem szedek AP-t.
Véleményem szerint azért szedetnek tartósan gyszert az orvosok mert a betegek nagy része anélkül visszaesik, ezt szeretnék a gyszerrel megelőzni. Sajnos nem lehet előre tudni, hogy ki az aki nem esne vissza gyszer nélkül. (azaz ki tartozik abba a 10-15 %-ba).
Idézet tőle: Csak ekkor: 2018.06.24., 19:54Sajnos néha az antidepresszáns vált ki mániát (olyan esetről is hallottam, hogy előtte csak sima depressziója volt valakinek)
Több embertől halottam h epilepsziára szedet hangulatstabilizálót (ez mániára és epilepsziára is adható), hosszabb tünetmentes (nem volt rohama) időszak után elhagyta és pár héten belül kezdődött az első mániás fázisa.
Sajnos néha az antidepresszáns vált ki mániát (olyan esetről is hallottam, hogy előtte csak sima depressziója volt valakinek)
Több embertől halottam h epilepsziára szedet hangulatstabilizálót (ez mániára és epilepsziára is adható), hosszabb tünetmentes (nem volt rohama) időszak után elhagyta és pár héten belül kezdődött az első mániás fázisa.
Idézet tőle: Csak ekkor: 2018.06.24., 19:381. Bipol
2. Gyerelhagyásnál is lehet felpörgés (nekem volt ilyen, de pár hét alatt elmúlt)
3. Gyszermellékatás (a nem szedáló típusú AP is okozhat ilyet, AD-is)
4. Szorongás okozhat korai ébredest, és van aki ilyenkor passzív, másnak az aktivitása nő (nem tud semmit tenni, egy helyben ülni/állni)
5. A depressziód elmúlt és fura a fokozott aktivitás (ami a depressziós fáradékonysághoz képest tűnik túl aktívnak)
1. Bipol
2. Gyerelhagyásnál is lehet felpörgés (nekem volt ilyen, de pár hét alatt elmúlt)
3. Gyszermellékatás (a nem szedáló típusú AP is okozhat ilyet, AD-is)
4. Szorongás okozhat korai ébredest, és van aki ilyenkor passzív, másnak az aktivitása nő (nem tud semmit tenni, egy helyben ülni/állni)
5. A depressziód elmúlt és fura a fokozott aktivitás (ami a depressziós fáradékonysághoz képest tűnik túl aktívnak)
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.06.24., 19:21Idézet tőle: CsakFelsorolni is hosszú lenne, hogy változtak a diagjaim.
Nekem a szorongás ugrál le s föl. Semmi más. Ja és néha a depresszió de az már rég volt.
Semmi kis bipolság, de akkor miért pattanok ki hatkor az ágyból? És pörgök órákig esem össze utána és megint, ez vajon miiii?
Idézet tőle: CsakFelsorolni is hosszú lenne, hogy változtak a diagjaim.
Nekem a szorongás ugrál le s föl. Semmi más. Ja és néha a depresszió de az már rég volt.
Semmi kis bipolság, de akkor miért pattanok ki hatkor az ágyból? És pörgök órákig esem össze utána és megint, ez vajon miiii?
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.06.24., 19:15Magammal kapcsolatban még mindig "csak" reménykedem, hogy előbb utóbb kikeveredem ebből, de kórházakban sok mindenkivel beszélek és az emberek is szívesen megosztanak dolgokat magukról.
Magammal kapcsolatban még mindig "csak" reménykedem, hogy előbb utóbb kikeveredem ebből, de kórházakban sok mindenkivel beszélek és az emberek is szívesen megosztanak dolgokat magukról.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.06.24., 18:43MIndenestre 2 bipolárisról tudok, személyesen ismer(t)em őket, akik megkapták később a skizofrén diagnózist.
MIndenestre 2 bipolárisról tudok, személyesen ismer(t)em őket, akik megkapták később a skizofrén diagnózist.
Idézet tőle: Csak ekkor: 2018.06.24., 15:29Idézet tőle: lucyliuIdézet tőle: CsakÉn attól féltem, hogy leszázalèkoltként rosszabb esélyem lenne a munkavállalásra, korlátozza a lehetőségeimet.
Sztem nem is kaptam volna meg, az utóbbi 4,5 évben végig teljes munkaidőben dolgoztam (sokáig másodállásom is volt), amiből arra lehet következtetni, hogy indokolatlan lett volna a leszázalèkolás.
A betegség kezdetén (6-7-8 éve), amikor munkaképtelen voltam illetve később a gyszerek miatt sem tudtam volna teljes időben dolgozni , azt mondták h szinte esélytelen h sikerüljön a leszázalékolás, ezért nem próbálkoztam. Szerencsère ekkor is volt olyan időszak, amikor munkaképes voltam (mielőtt kezelni kezdtek, nem kellett a mellèkhatásokkal is küzdenem) v legalább részidőben tudtam dolgozni.
Most nem akarom erőltetni a munkát (max részidőben), inkább a tanulásra feküdnék rá. Hosszabb távon így járnék jobban. Máshonnan is van fix bevételem (legális), így egy ideig pénzügyileg is megoldható.
Igen, erősen korlátozza sajnos. És hat órában dolgozom (leszázalékoltként) 4éve, bár az utolsó már szinte 8 is volt. Most 8órásba megyek... És én is erre gondolok, hogy ha ez megy, vesszen a leszázalékolás, én rendesen akarok keresni, nem filléreket. Sokba kerül minden és elegem van a nyomorból - bár ez is relatív, de olyan jól esett megvenni egy normális fürdőruhát (akciósan így is) meg nem turiban venni pár holmit. A gyerkőc finanszírozása egyedül keserves.
Ha tudsz dolgozni teljes munkaidőben és úgy több a jövedelmed, nem éri meg a leszázalékolás.
Érthető, hogy több jövedelmet szeretnél, én a tanulást épp ezért szeretném folytatni, úgy talán az eddiginél jobb munkám is lehet. Tapasztalatnak viszont jó volt az eddigi.
Igen, a nyomor vagy szegénység is relatív.
Idézet tőle: lucyliuIdézet tőle: CsakÉn attól féltem, hogy leszázalèkoltként rosszabb esélyem lenne a munkavállalásra, korlátozza a lehetőségeimet.
Sztem nem is kaptam volna meg, az utóbbi 4,5 évben végig teljes munkaidőben dolgoztam (sokáig másodállásom is volt), amiből arra lehet következtetni, hogy indokolatlan lett volna a leszázalèkolás.
A betegség kezdetén (6-7-8 éve), amikor munkaképtelen voltam illetve később a gyszerek miatt sem tudtam volna teljes időben dolgozni , azt mondták h szinte esélytelen h sikerüljön a leszázalékolás, ezért nem próbálkoztam. Szerencsère ekkor is volt olyan időszak, amikor munkaképes voltam (mielőtt kezelni kezdtek, nem kellett a mellèkhatásokkal is küzdenem) v legalább részidőben tudtam dolgozni.
Most nem akarom erőltetni a munkát (max részidőben), inkább a tanulásra feküdnék rá. Hosszabb távon így járnék jobban. Máshonnan is van fix bevételem (legális), így egy ideig pénzügyileg is megoldható.
Igen, erősen korlátozza sajnos. És hat órában dolgozom (leszázalékoltként) 4éve, bár az utolsó már szinte 8 is volt. Most 8órásba megyek... És én is erre gondolok, hogy ha ez megy, vesszen a leszázalékolás, én rendesen akarok keresni, nem filléreket. Sokba kerül minden és elegem van a nyomorból - bár ez is relatív, de olyan jól esett megvenni egy normális fürdőruhát (akciósan így is) meg nem turiban venni pár holmit. A gyerkőc finanszírozása egyedül keserves.
Ha tudsz dolgozni teljes munkaidőben és úgy több a jövedelmed, nem éri meg a leszázalékolás.
Érthető, hogy több jövedelmet szeretnél, én a tanulást épp ezért szeretném folytatni, úgy talán az eddiginél jobb munkám is lehet. Tapasztalatnak viszont jó volt az eddigi.
Igen, a nyomor vagy szegénység is relatív.