Skizofrénia 3.5
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 18:14Kharzak!
Korábban írtad, h szeretnél dolgozni.
A Moravcsik Alapítványt próbáld meg, ott (a honlapjuk szerint) elhelyezkedésben és a munkavállaláshoz szükséges készségek fejlesztésésében is segítenek.
Kharzak!
Korábban írtad, h szeretnél dolgozni.
A Moravcsik Alapítványt próbáld meg, ott (a honlapjuk szerint) elhelyezkedésben és a munkavállaláshoz szükséges készségek fejlesztésésében is segítenek.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.08., 13:41Miért vagyok egyhangu rosszkedvü napközbe,és este jobban? a ketilept hatását is csak akkor érzem mikor este beveszem
Miért vagyok egyhangu rosszkedvü napközbe,és este jobban? a ketilept hatását is csak akkor érzem mikor este beveszem
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2018.09.08., 13:14Koszonom a tapasztalatod! A ferjemnek is hasonlo tunetei vannak, leszamitva a hallucinaciot es a teveszmeket, lehet ,hogy lennenek, ha nem szedne a ket AP-t. Ugy olvasom ez nagyon hosszas dolog. Itthon a ferjemet szereto csalad es elfogadas veszi korul, bizom benne, hogy a Thalassa segit. Azt olvastam, hogy ilyen diaggal 4-bol 1 beteg egy even belul meggyogyul.
Koszonom a tapasztalatod! A ferjemnek is hasonlo tunetei vannak, leszamitva a hallucinaciot es a teveszmeket, lehet ,hogy lennenek, ha nem szedne a ket AP-t. Ugy olvasom ez nagyon hosszas dolog. Itthon a ferjemet szereto csalad es elfogadas veszi korul, bizom benne, hogy a Thalassa segit. Azt olvastam, hogy ilyen diaggal 4-bol 1 beteg egy even belul meggyogyul.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.08., 12:21Szia!
Nem tudom, h pontosan milyen betegséggel van tapasztalatom. Évekig skizofrénia volt a halukra a diagom, majd borderre diagoltak át(de nem mindenhol). Az utolsó helyen, ahol kezeltek, skizoaffektív zavar volt a diag.
Egy biztos, téveszmékkel, halukkal, depresszióval, szorongásos tünettel van tapasztalatom.
A depresszióm hol mélyebb, hol enyhébb. Évekig volt téveszmém és folyamatosan hallucináltam. 2 évig nem kezeltek (nem voltam orvosnál) Később gyszerszedéstől v spontán (jó ég tudja) a téveszme elmúlt, de 2 féle AP kombinációja sem nyomta el a halukat. Engem viszont szétcspott, így távol álltam a munkaképestől. 2 év gyszerszedés után csökkentést harcoltam ki (orvost váltottam). Gyszercsökkentés mellett egyre kevesebb volt a halum. (spontán javult) Ahogy faragták le az adagom, úgy tért vissza a motivációm. Azt nem mondanám, hogy jobb lett a kedvem, de a terhelhetőségem SOKAT javult és munkaképessé váltam, ami nem kis előrelépés.
5 éve nem szedek AP-t. Rendszeresen haluzok, de nagy visszaesésem sosem volt. Hanghallás + emlékezethallucinációm van. Téveszmém azóta sincs.
Gyszerekkel nem sokat tudtak kezdeni velem és pszichiterápián is egy idő után azt mondták, h nem tudnak segíteni.
Thalassában 4 hónapot voltam. Ott emelték égig a gyszerem. A terápiájukkal nem sokra mentem. Azt mondták, h azok a gondok, amik máshol az emberek életében megjelennek, ott is előjönnek és akkor ott vmit lehet ezek ellen tenni. Én itthon agyfaszt kaptam Anyámtól. Ott semmi ilyen gondom nem volt, hisz ott nem tapasztaltam bántalmazást v bármi olyat, ami Anyura jellemző.
Ott normális, nyugodt környezetben jól voltam. Szerettem ott lenni, csak azt sajnáltam, h agyon vagyok szedálva, mindennapos a küzdelmem h fel tudjak kelni és ne aludjak el minden nap valamelyik csoporton.
Sajnos a Thalassa hatása csak addig tartott, míg ott voltam. Hétköznap jól voltam, azokon a hétvégékrn, mikor haza kellett jönnöm, szarul....amikor hazajöttem, ugyanaz volt, mint azelőtt, h bementem.
Szia!
Nem tudom, h pontosan milyen betegséggel van tapasztalatom. Évekig skizofrénia volt a halukra a diagom, majd borderre diagoltak át(de nem mindenhol). Az utolsó helyen, ahol kezeltek, skizoaffektív zavar volt a diag.
Egy biztos, téveszmékkel, halukkal, depresszióval, szorongásos tünettel van tapasztalatom.
A depresszióm hol mélyebb, hol enyhébb. Évekig volt téveszmém és folyamatosan hallucináltam. 2 évig nem kezeltek (nem voltam orvosnál) Később gyszerszedéstől v spontán (jó ég tudja) a téveszme elmúlt, de 2 féle AP kombinációja sem nyomta el a halukat. Engem viszont szétcspott, így távol álltam a munkaképestől. 2 év gyszerszedés után csökkentést harcoltam ki (orvost váltottam). Gyszercsökkentés mellett egyre kevesebb volt a halum. (spontán javult) Ahogy faragták le az adagom, úgy tért vissza a motivációm. Azt nem mondanám, hogy jobb lett a kedvem, de a terhelhetőségem SOKAT javult és munkaképessé váltam, ami nem kis előrelépés.
5 éve nem szedek AP-t. Rendszeresen haluzok, de nagy visszaesésem sosem volt. Hanghallás + emlékezethallucinációm van. Téveszmém azóta sincs.
Gyszerekkel nem sokat tudtak kezdeni velem és pszichiterápián is egy idő után azt mondták, h nem tudnak segíteni.
Thalassában 4 hónapot voltam. Ott emelték égig a gyszerem. A terápiájukkal nem sokra mentem. Azt mondták, h azok a gondok, amik máshol az emberek életében megjelennek, ott is előjönnek és akkor ott vmit lehet ezek ellen tenni. Én itthon agyfaszt kaptam Anyámtól. Ott semmi ilyen gondom nem volt, hisz ott nem tapasztaltam bántalmazást v bármi olyat, ami Anyura jellemző.
Ott normális, nyugodt környezetben jól voltam. Szerettem ott lenni, csak azt sajnáltam, h agyon vagyok szedálva, mindennapos a küzdelmem h fel tudjak kelni és ne aludjak el minden nap valamelyik csoporton.
Sajnos a Thalassa hatása csak addig tartott, míg ott voltam. Hétköznap jól voltam, azokon a hétvégékrn, mikor haza kellett jönnöm, szarul....amikor hazajöttem, ugyanaz volt, mint azelőtt, h bementem.
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2018.09.08., 11:22
Skizoaffektiv zavar- Egy ketsegbeesett kisbabas feleseg ker segitseget
Sziasztok! A ferjemnek kisbabank szuletese utan par hettel, aprilisban akut polimorf pszichozisa volt skizofren tunetek nelkul. 6 het korhaz utan enyhen hullamzo allapota volt, es a Haloperidol elhagyasa kovetkezteben egy kisebb visszaeses volt, a gyogyszer visszaallitasaval jobb lett. Azota hullamzik az allapota, de most egyre durvabban, napokig depresszios, erzelemmentes, el akar hagyni minket, majd ezt fokozatosan kovet egy normalis allapot, amikor kiegyensulyozottnak erzi magat par napig, akkor olyan mint regen. Fenhangolt idoszaka nincs. Az orvosa szerint skizoaffektiv zavarra hajaz az allapota. Sajnos jelenleg nagyon rosszul van, pedig Parnassant 20 mg, Haloperidolt, Liticarbot, es Brintellixet is szed (ez utobbit 1 honapja). Kerlek benneteket, akiknek van tapasztalata a betegseggel kapcsolatban, irjatok, milyen a lefolyasa, gyogyulas eselye. Nagyon ketsegbe vagyok esve, 5 hos babaval vagyok cseden, a ferjem pedig csak fekszik jelenleg. A Thalassa Hazzal probalkoznank 2 het mulva. Elore is koszonom!
Skizoaffektiv zavar- Egy ketsegbeesett kisbabas feleseg ker segitseget
Sziasztok! A ferjemnek kisbabank szuletese utan par hettel, aprilisban akut polimorf pszichozisa volt skizofren tunetek nelkul. 6 het korhaz utan enyhen hullamzo allapota volt, es a Haloperidol elhagyasa kovetkezteben egy kisebb visszaeses volt, a gyogyszer visszaallitasaval jobb lett. Azota hullamzik az allapota, de most egyre durvabban, napokig depresszios, erzelemmentes, el akar hagyni minket, majd ezt fokozatosan kovet egy normalis allapot, amikor kiegyensulyozottnak erzi magat par napig, akkor olyan mint regen. Fenhangolt idoszaka nincs. Az orvosa szerint skizoaffektiv zavarra hajaz az allapota. Sajnos jelenleg nagyon rosszul van, pedig Parnassant 20 mg, Haloperidolt, Liticarbot, es Brintellixet is szed (ez utobbit 1 honapja). Kerlek benneteket, akiknek van tapasztalata a betegseggel kapcsolatban, irjatok, milyen a lefolyasa, gyogyulas eselye. Nagyon ketsegbe vagyok esve, 5 hos babaval vagyok cseden, a ferjem pedig csak fekszik jelenleg. A Thalassa Hazzal probalkoznank 2 het mulva. Elore is koszonom!
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.08., 05:04nagy gond ha a seroquelt megemelem? Gyengének érzem a hatását,és csak mikor este veszem be akkor érzem a hatását
nagy gond ha a seroquelt megemelem? Gyengének érzem a hatását,és csak mikor este veszem be akkor érzem a hatását
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.07., 19:57Kharzak!
Korábban Olanzapint szedtél. Ezt cserélték le Ketileptre (vagy Seroquel). Ha jól tudom, rosszul voltál és kihajítottad és újra olanzapint szedtél. Most visszacserélték?
Kharzak!
Korábban Olanzapint szedtél. Ezt cserélték le Ketileptre (vagy Seroquel). Ha jól tudom, rosszul voltál és kihajítottad és újra olanzapint szedtél. Most visszacserélték?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.07., 11:40Igen, helyettesíti. Haverom is "orvosilag" egyik napról a másikra állt át ketire; én meg ugyanúgy az arisppa-ra. Ne félj, nem lesz semmi bajod! 😉
Igen, helyettesíti. Haverom is "orvosilag" egyik napról a másikra állt át ketire; én meg ugyanúgy az arisppa-ra. Ne félj, nem lesz semmi bajod! 😉
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.07., 10:47sziasztok
az olanzapint nak a szedését tegnap abba hagytam hirtelen mert az orvos arra kért,lesz e elvonási tünetem? most jelenleg ketilept,amitrex amiket szedek antipszchiót.tudtommal helyetessiti ez a kettő antipszichió vagy nem? Félek hogy rosszul leszek segítsetek!
sziasztok
az olanzapint nak a szedését tegnap abba hagytam hirtelen mert az orvos arra kért,lesz e elvonási tünetem? most jelenleg ketilept,amitrex amiket szedek antipszchiót.tudtommal helyetessiti ez a kettő antipszichió vagy nem? Félek hogy rosszul leszek segítsetek!
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.08.01., 12:51Dani!
A szüleid miért ellenzik a kezelést?
Anyumat nem zavarja, ha orvoshoz járok, de ki van bukva ha reggelre kapok (mert kérek) nyugtatót mert túl sokat alszok.
Egyszer vissta akarták állítani az AP-t. 1 szemet bevettem és úgy kiütötz hogy nem tudott felkelteni. A további szedésről lebeszélt (félt hogy nappal nem tudok felkelni vagy elalszok).
Pár nap múlva újra próbáltam szedni. Mhelyről hazaküldtek mert olyan rosszul voltam és álmos.
Azóta sem szedem. Kitörne a botrány, ha nem tudnék dolgozni a gyszer miatt. Sajnos anélkül is nagyon aluszékony vagyok.
Mások (nem mindenki) viszont elég jól bírják gyszerrel is a munkát.
Dani!
A szüleid miért ellenzik a kezelést?
Anyumat nem zavarja, ha orvoshoz járok, de ki van bukva ha reggelre kapok (mert kérek) nyugtatót mert túl sokat alszok.
Egyszer vissta akarták állítani az AP-t. 1 szemet bevettem és úgy kiütötz hogy nem tudott felkelteni. A további szedésről lebeszélt (félt hogy nappal nem tudok felkelni vagy elalszok).
Pár nap múlva újra próbáltam szedni. Mhelyről hazaküldtek mert olyan rosszul voltam és álmos.
Azóta sem szedem. Kitörne a botrány, ha nem tudnék dolgozni a gyszer miatt. Sajnos anélkül is nagyon aluszékony vagyok.
Mások (nem mindenki) viszont elég jól bírják gyszerrel is a munkát.
Idézet tőle: Dani89 ekkor: 2018.07.30., 02:05Hát ha úgy gondolod akkor biztos bár én igazat mondtam , kicsit én bevallom én is vallásos vagyok de viszont mivel rosszul voltam így ez a Jézus meggyógyított ez teljesen hülyeség ugyanis Én érzem amit érzek és nem ő sokszor még azt is megmondja mit érzek.
Nem haragszok rá megbocsájtok neki ahogy a bibliába is irva van hogy aki megbocsájt másoknak annak is megbocsáttatik.
Hát ha úgy gondolod akkor biztos bár én igazat mondtam , kicsit én bevallom én is vallásos vagyok de viszont mivel rosszul voltam így ez a Jézus meggyógyított ez teljesen hülyeség ugyanis Én érzem amit érzek és nem ő sokszor még azt is megmondja mit érzek.
Nem haragszok rá megbocsájtok neki ahogy a bibliába is irva van hogy aki megbocsájt másoknak annak is megbocsáttatik.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2018.07.29., 22:40"Anyukám hazajött azt mondta én nem vagyok skizofrén mert Jézus meggyógyított"
Ezt a dumát elloptam. Októberben tutti siker a leszázalékolási bizottság előtt.
"Anyukám hazajött azt mondta én nem vagyok skizofrén mert Jézus meggyógyított"
Ezt a dumát elloptam. Októberben tutti siker a leszázalékolási bizottság előtt.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.29., 16:15Idézet tőle: Dani89Na Update : Anyukám hazajött azt mondta én nem vagyok skizofrén mert Jézus meggyógyított de szedhetem a gyogyszerem viszont mondjam azt az orvosnak hogy én nem vagyok skizofrén csak bepánikoltam
Nem hibáztatom sajnos ő is beteg csak semmi belátása nincs.
Természetesen nem mondom az orvosnak hogy nem vagyok az mert ilyet nem lehet csinálni akkor pontosan azt irják rá hogy nincs betegségtudatom tehát nem fogadom el hogy beteg vagyok ez meg azt jelenti hogy még csak rosszabb lessz a kórképem
Az a lényeg tünetmentes vagyok a gyogyszerek mellett megpróbálok mindent hogy dolgozzak csak másfél évem van meg így leszázalékolás eggyátalán nem jöhet szerintem szóba és nem is akarok mert tudok dolgozni
Idézet tőle: Dani89Na Update : Anyukám hazajött azt mondta én nem vagyok skizofrén mert Jézus meggyógyított de szedhetem a gyogyszerem viszont mondjam azt az orvosnak hogy én nem vagyok skizofrén csak bepánikoltam
Természetesen nem mondom az orvosnak hogy nem vagyok az mert ilyet nem lehet csinálni akkor pontosan azt irják rá hogy nincs betegségtudatom tehát nem fogadom el hogy beteg vagyok ez meg azt jelenti hogy még csak rosszabb lessz a kórképem
Az a lényeg tünetmentes vagyok a gyogyszerek mellett megpróbálok mindent hogy dolgozzak csak másfél évem van meg így leszázalékolás eggyátalán nem jöhet szerintem szóba és nem is akarok mert tudok dolgozni
Idézet tőle: Kiwi1.2.3. ekkor: 2018.07.29., 15:46Idézet tőle: Dani89Na Update : Anyukám hazajött azt mondta én nem vagyok skizofrén mert Jézus meggyógyított de szedhetem a gyogyszerem viszont mondjam azt az orvosnak hogy én nem vagyok skizofrén csak bepánikoltam
Idézet tőle: Dani89Na Update : Anyukám hazajött azt mondta én nem vagyok skizofrén mert Jézus meggyógyított de szedhetem a gyogyszerem viszont mondjam azt az orvosnak hogy én nem vagyok skizofrén csak bepánikoltam
Idézet tőle: Dani89 ekkor: 2018.07.29., 15:11Na Update : Anyukám hazajött azt mondta én nem vagyok skizofrén mert Jézus meggyógyított de szedhetem a gyogyszerem viszont mondjam azt az orvosnak hogy én nem vagyok skizofrén csak bepánikoltam
Na Update : Anyukám hazajött azt mondta én nem vagyok skizofrén mert Jézus meggyógyított de szedhetem a gyogyszerem viszont mondjam azt az orvosnak hogy én nem vagyok skizofrén csak bepánikoltam
Idézet tőle: Dani89 ekkor: 2018.07.29., 13:28Köszönöm egy próbát megér majd mindenről beszámolok örülök hogy ide írhatok és van ez az oldal. Egyébként gyogyszerek mellett semmi panaszom nincs nagyon jó kedélyű ember vagyok van hogy néha gyanakvó de különösebben nincs gond.
Köszönöm egy próbát megér majd mindenről beszámolok örülök hogy ide írhatok és van ez az oldal. Egyébként gyogyszerek mellett semmi panaszom nincs nagyon jó kedélyű ember vagyok van hogy néha gyanakvó de különösebben nincs gond.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.07.29., 12:19A gyszer miatt balesetveszellyel járó munkatól eltilthatnak (orvosfüggő)
En eddig csalással mentem at, máshogy nem engedtek volna (pszichésen terhelő munkát). Másnak jobb a tapasztalata.
A gyszer miatt balesetveszellyel járó munkatól eltilthatnak (orvosfüggő)
En eddig csalással mentem at, máshogy nem engedtek volna (pszichésen terhelő munkát). Másnak jobb a tapasztalata.
Idézet tőle: Kiwi1.2.3. ekkor: 2018.07.29., 11:43A leszázalékoláshoz,munkavállaláshoz pr skizo diaggal nem tudok hozzászólni,vannak itt sokan akik járatosak ebben,biztosan írnak majd neked.
Amihez viszont hozzászólnék, az a mentő kihívása.Azok után amit írtál az anyádról és a párjáról, te totál ellentétes lépést tettél velük szemben , saját magadért .Ez egy óriási lépés szerintem.Talán ők is belátják,hogy jobb ezt az önző, veszélyes játszmát befejezniük,mert ok nélkül nem vitt volna be a mentő.
A leszázalékoláshoz,munkavállaláshoz pr skizo diaggal nem tudok hozzászólni,vannak itt sokan akik járatosak ebben,biztosan írnak majd neked.
Amihez viszont hozzászólnék, az a mentő kihívása.Azok után amit írtál az anyádról és a párjáról, te totál ellentétes lépést tettél velük szemben , saját magadért .Ez egy óriási lépés szerintem.Talán ők is belátják,hogy jobb ezt az önző, veszélyes játszmát befejezniük,mert ok nélkül nem vitt volna be a mentő.
Idézet tőle: Dani89 ekkor: 2018.07.29., 11:01Sziasztok tegnap elég rosszul voltam és felhívtam a mentőket bevittek az eddig nem differeciálható skizofránia helyett most a paranoid skizot kaptam meg diagnozisnak haloperidolt és 0.5 mg rivotril adtak jól érzem magam semmi halu semmi ingerültség
szerintetek hol lehet ezzel a betegséggel dolgozni mert dolgozni szeretnék jelentkeztem egy gépi forgácsoló gyárba nemtudom érdemes e elmenni oda ezzel a betegséggel.
Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném.
Levagyok százalékolva (még) 2019 be kell visszamennem amikor utoljára vizsgáltak olyan állapotba voltam hogy rettenetes romlott az állapotom a korábbihoz képest és mégis nem hogy emeltek volna a százalékon de csökkentettek 6% ot
akkor ez volt
Szorongás
Depresszió
Nem differenciálható skizofrénia
most ez van:
Paranoid Skizofrénia
nemtudom érdemes e elmenni felülvizsgálatra jövőre vagy hagyjam és kikerülök a rendszerböl és könnyebben eltudok helyezkedni dolgozni.
Sziasztok tegnap elég rosszul voltam és felhívtam a mentőket bevittek az eddig nem differeciálható skizofránia helyett most a paranoid skizot kaptam meg diagnozisnak haloperidolt és 0.5 mg rivotril adtak jól érzem magam semmi halu semmi ingerültség
szerintetek hol lehet ezzel a betegséggel dolgozni mert dolgozni szeretnék jelentkeztem egy gépi forgácsoló gyárba nemtudom érdemes e elmenni oda ezzel a betegséggel.
Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném.
Levagyok százalékolva (még) 2019 be kell visszamennem amikor utoljára vizsgáltak olyan állapotba voltam hogy rettenetes romlott az állapotom a korábbihoz képest és mégis nem hogy emeltek volna a százalékon de csökkentettek 6% ot
akkor ez volt
Szorongás
Depresszió
Nem differenciálható skizofrénia
most ez van:
Paranoid Skizofrénia
nemtudom érdemes e elmenni felülvizsgálatra jövőre vagy hagyjam és kikerülök a rendszerböl és könnyebben eltudok helyezkedni dolgozni.
Idézet tőle: Znation ekkor: 2018.07.29., 10:12Idézet tőle: KleóVillanyszámla? :O
Viszont 1 piros pont, mert tod, h kell írni magyarul a ventilátort!
Szeintem egy gamer PC hatszor ennyit eszik, mint az én hifi-m , teljesen jó ez.
Idézet tőle: KleóVillanyszámla? :O
Viszont 1 piros pont, mert tod, h kell írni magyarul a ventilátort!
Szeintem egy gamer PC hatszor ennyit eszik, mint az én hifi-m , teljesen jó ez.
Idézet tőle: Znation ekkor: 2018.07.29., 09:53Idézet tőle: KleóEnnyi madzagot!
Sodort szigetelt réz vezetékek! 🙂
És állat a cucc.:)
van benne védelem is,most kapott hűtést, elmentem a számítástechnika üzletbe ahol van szerviz is és kunyeráltam hibás PC tápokat, azokból kitermeltem a ventilátorokat,és most azok hűtik a végfokot, egész nap megy néha megállás nélkül,és nem megye tönkre. kop kop kop...:)
Idézet tőle: KleóEnnyi madzagot!
Sodort szigetelt réz vezetékek! 🙂
És állat a cucc.:)
van benne védelem is,most kapott hűtést, elmentem a számítástechnika üzletbe ahol van szerviz is és kunyeráltam hibás PC tápokat, azokból kitermeltem a ventilátorokat,és most azok hűtik a végfokot, egész nap megy néha megállás nélkül,és nem megye tönkre. kop kop kop...:)
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.07.27., 18:15Idézet tőle: lucyliuConnie még nem ugyanis jól vagyok. Akkor is hangsúlyoztam hogy HA kellene de én 3evente megyek csak khba zártra meg 7 éve nem volt szükség . Ezért nem értettem utána a tematotokat se.
Bocsánat kérek telefonról vagyok.
Idézet tőle: lucyliuConnie még nem ugyanis jól vagyok. Akkor is hangsúlyoztam hogy HA kellene de én 3evente megyek csak khba zártra meg 7 éve nem volt szükség . Ezért nem értettem utána a tematotokat se.
Bocsánat kérek telefonról vagyok.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.07.27., 18:13Connie még nem ugyanis jól vagyok. Akkor is hangsúlyoztam hogy HA kellene de én 3evente megyek csak khba zártra meg 7 éve nem volt szükség . Ezért nem értettem utána a tematotokat se.
Connie még nem ugyanis jól vagyok. Akkor is hangsúlyoztam hogy HA kellene de én 3evente megyek csak khba zártra meg 7 éve nem volt szükség . Ezért nem értettem utána a tematotokat se.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.07.26., 19:55szia lucyliu,
Te megkaptad a privatot amit kuldtem a Peterfy-s orvosrol amugy mikor kerted?? Lett valami abbol vegulis?
szia lucyliu,
Te megkaptad a privatot amit kuldtem a Peterfy-s orvosrol amugy mikor kerted?? Lett valami abbol vegulis?
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.07.26., 19:53Idézet tőle: KiscsillagIgen. Szakmai közepfok.
Kell segitseg, szoljal!! 😉
Idézet tőle: KiscsillagIgen. Szakmai közepfok.
Kell segitseg, szoljal!! 😉
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.07.26., 19:17Nem, onnan kiléptem. Másik 2 helyen dolgozok. Hol túl sokat (60-70 óra), hol keveset (20). Októberben lesznek vizsgák, utána keresek főállást.
Lesznek olyan hetek, amikor csak este dolgozok, délelőtt egyedül leszek itthon. Ilyenkor tudok majd tanulni, de így sem biztos, h sikerül. A májusi vizsgán mindenki megbukott, pontosabban senkinek nem sikerült mind a 8 vizsgarész.
Nem, onnan kiléptem. Másik 2 helyen dolgozok. Hol túl sokat (60-70 óra), hol keveset (20). Októberben lesznek vizsgák, utána keresek főállást.
Lesznek olyan hetek, amikor csak este dolgozok, délelőtt egyedül leszek itthon. Ilyenkor tudok majd tanulni, de így sem biztos, h sikerül. A májusi vizsgán mindenki megbukott, pontosabban senkinek nem sikerült mind a 8 vizsgarész.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.07.26., 18:57Kiscsillag, ezek szerint "megmaradt", megtartottad a munkád a vizsgák és anyud ellenére? Mintha egy éve még ilyesmiről lett volna szó.
Fantasztikus, hogy lesz saját lakásod, békés és nyugodt életet kívánok neked!
Roboman, meglepő, én azt hittem, már nincs meg az idősebb barátnőd, de ezek szerint mellette nem csajozol? félreérthető.
Znation, te is egész megnyíltál, örülök, Harmonynak meg még jobban, bár nem túl jó hírekkel szolgált sajna 🙁
Sikeresnek ítélem meg a körkérdést 😀
Kiscsillag, ezek szerint "megmaradt", megtartottad a munkád a vizsgák és anyud ellenére? Mintha egy éve még ilyesmiről lett volna szó.
Fantasztikus, hogy lesz saját lakásod, békés és nyugodt életet kívánok neked!
Roboman, meglepő, én azt hittem, már nincs meg az idősebb barátnőd, de ezek szerint mellette nem csajozol? félreérthető.
Znation, te is egész megnyíltál, örülök, Harmonynak meg még jobban, bár nem túl jó hírekkel szolgált sajna 🙁
Sikeresnek ítélem meg a körkérdést 😀
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.07.23., 19:48Idézet tőle: ZnationÉn úgy érzem elértem valamit az életemben.Mert rájöttem,vagyis kezdek rájönni,hogy nem fogok rájönni.
Ezzel mar megint olyat irtal, ami egy konkret gondolat volt a fejemben ugy egy evvel ezelott meg azota is. Pff
Idézet tőle: ZnationÉn úgy érzem elértem valamit az életemben.Mert rájöttem,vagyis kezdek rájönni,hogy nem fogok rájönni.
Ezzel mar megint olyat irtal, ami egy konkret gondolat volt a fejemben ugy egy evvel ezelott meg azota is. Pff
Idézet tőle: Sweet Harmony ekkor: 2018.07.23., 17:35Emberek, tudom, hogy ijesztő vagyok... sok sok sok elfojtásom van... de én úgy érzem, hogy én vagyok Jézus. De nem szoktam erről írni. Sokan és sokat bántottak, szenvedtem, szenvedek és szenvedni is fogok.... de jó lenne ha valaki legalább egy valaki Hinne bennem. Nem abban, hogy megváltó lennék vagy ilyesmi.... hanem hogy én képes vagyok JÓ lenni.
Emberek, tudom, hogy ijesztő vagyok... sok sok sok elfojtásom van... de én úgy érzem, hogy én vagyok Jézus. De nem szoktam erről írni. Sokan és sokat bántottak, szenvedtem, szenvedek és szenvedni is fogok.... de jó lenne ha valaki legalább egy valaki Hinne bennem. Nem abban, hogy megváltó lennék vagy ilyesmi.... hanem hogy én képes vagyok JÓ lenni.
Idézet tőle: Sweet Harmony ekkor: 2018.07.23., 13:53Sziasztok 🙂
Mostanában, valahogy nem tudok kommunikálni, mert nincs miről, pedig szeretnék néha itt lenni, és eszmét cserélni 1-2 emberrel. Eléggé üres az életem, bár nem mondanám rossznak. A családom, mindenáron "normálissá" akar csinálni engem, nehogy véletlenül beégjenek, hogy milyen "gyerekük" van - szerintem. De én bevallom, szeretek "beteg" lenni. sokszor borzasztóan nehéz... fájdalmak gyötörnek. de mindezt leszámítva, nem cserélnék másokkal, akiknek például gyerekük van már. Én örülök, hogy nincs igazi gyerekem.
Sziasztok 🙂
Mostanában, valahogy nem tudok kommunikálni, mert nincs miről, pedig szeretnék néha itt lenni, és eszmét cserélni 1-2 emberrel. Eléggé üres az életem, bár nem mondanám rossznak. A családom, mindenáron "normálissá" akar csinálni engem, nehogy véletlenül beégjenek, hogy milyen "gyerekük" van - szerintem. De én bevallom, szeretek "beteg" lenni. sokszor borzasztóan nehéz... fájdalmak gyötörnek. de mindezt leszámítva, nem cserélnék másokkal, akiknek például gyerekük van már. Én örülök, hogy nincs igazi gyerekem.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.07.21., 10:22Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy leírtátok, mi van veletek 🙂
kharzak, én a helyedben nem változtatnék, lehet MÉG nem hat, de 20mg túl sok lenne.
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy leírtátok, mi van veletek 🙂
kharzak, én a helyedben nem változtatnék, lehet MÉG nem hat, de 20mg túl sok lenne.
Idézet tőle: Znation ekkor: 2018.07.20., 03:09Idézet tőle: kharzakSziasztok!
kérlek segítsetek,1 hónapja szedem az olanzapint 10mg ot,az orvos szabadságon van augusztus közepéig és nemtudok vele beszélni,nemgond ha megemelem 20 mg ra?? elég hatástalannak érzem a 10mg ot
Idézet tőle: kharzakSziasztok!
kérlek segítsetek,1 hónapja szedem az olanzapint 10mg ot,az orvos szabadságon van augusztus közepéig és nemtudok vele beszélni,nemgond ha megemelem 20 mg ra?? elég hatástalannak érzem a 10mg ot
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.07.19., 13:12Sziasztok!
Sziasztok!
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2018.07.19., 06:11Miért, az együtt alvás nagyon egészséges: az oviban is csinálják. Aztán ott vannak az idősebb nők, az óvónénik. Nekik a szoknyájuk alá lehet nézni, amikor járkálnak a fektetők között. Egyébként mintha némi elégedetlenséget vélnék kiérezni soraidból. Na, de ki elégedett közülünk? Már rég nem itt tartanánk, ha nincs ez az úgynevezett betegség. Persze, a legtöbb munkatársam elégedett a sorsával, vagyis inkább megbékélt vele. Mostanában én sem panaszkodom annyira. Bemegyek, néha fellökök egy bejegyzést a Facebookra, megnézek néhány okostelefont (érdekes, hogy azt a tevékenységemet értékelik a legjobban a kollégaim, hogy értek valamennyire az okostelefonokhoz, holott nekem nincs is), bütykölök valamit valamelyik honlapon, és már mehetek is haza. Vár a pihe-puha ágyikó, meg az idősebb barátnő, akivel együtt alszom. Igazából a ponthatárokat várom, meg a szeptembert, addig néha honlapozom, vagy olvasok valamit, igaz, egyre kevesebbet, általában akkor olvasok csak, ha valami hasznot remélek tőle (pl.: felvesznek valahova, írhatok róla egy jó kis blogbejegyzést, megsimogatják érte a buksimat, stb.). Amúgy kis hülye játékokkal játszom, meg a számítóget baszkurálom, amit néha a munkahelyen kamatoztatok. Nekem nincs szomszéd néni egyik munkahelyem közelében sem, pontosabban van, csak vagyok annyira antiszoc, hogy nem hordozgatom fel a cekkereiket a lépcsőn, az állatok iránt sem érzek különösebb vonzalmat (pl.: "Jaj, de aranyos!"), és amúgy elég mizantróp természetem van. Fiatalabb vagy idősebb nők kivételével, a velem egykorúak nem érdekelnek, na meg még érdekelnek az alacsony és a magas nők, meg a középmagasak. Nyilván nem mind, csak amelyik valamiért megtetszik. Viszont nem kell ettől megijeni, általában sosem teszek lépéseket ezirányban, tehát ez meg is marad elméleti síkon. Eddig néha együtt piáltam a többi embergyűlölővel a kocsmában (Fehér Egér), de rájöttem, hogy az csak olyan, mint egy negatív Noé bárkája, azt mossa el először az özönvíz, és az ember csak kívül-belül elázik. Persze, amúgy a sorstársiasság sem veszett még ki belőlem, mindig is mondtam, hogy a mentális betegeket pozitívan diszkriminálom - egy darabig, de ha valaki nagyon hülye, ez átcsaphat negatívba. Már megint jó sokat írtam, persze a lényeget makacsul elhallgatva, addig nem is teszek róla említést, amíg valamilyen módon konkréttá nem válik. Mindenkinek további kellemes napot, hajnal óta beájultam, és sikerült egyhuzamban aludnom 4 órát, ami ritka, cserébe azért voltam ilyen bőbeszédű.
Miért, az együtt alvás nagyon egészséges: az oviban is csinálják. Aztán ott vannak az idősebb nők, az óvónénik. Nekik a szoknyájuk alá lehet nézni, amikor járkálnak a fektetők között. Egyébként mintha némi elégedetlenséget vélnék kiérezni soraidból. Na, de ki elégedett közülünk? Már rég nem itt tartanánk, ha nincs ez az úgynevezett betegség. Persze, a legtöbb munkatársam elégedett a sorsával, vagyis inkább megbékélt vele. Mostanában én sem panaszkodom annyira. Bemegyek, néha fellökök egy bejegyzést a Facebookra, megnézek néhány okostelefont (érdekes, hogy azt a tevékenységemet értékelik a legjobban a kollégaim, hogy értek valamennyire az okostelefonokhoz, holott nekem nincs is), bütykölök valamit valamelyik honlapon, és már mehetek is haza. Vár a pihe-puha ágyikó, meg az idősebb barátnő, akivel együtt alszom. Igazából a ponthatárokat várom, meg a szeptembert, addig néha honlapozom, vagy olvasok valamit, igaz, egyre kevesebbet, általában akkor olvasok csak, ha valami hasznot remélek tőle (pl.: felvesznek valahova, írhatok róla egy jó kis blogbejegyzést, megsimogatják érte a buksimat, stb.). Amúgy kis hülye játékokkal játszom, meg a számítóget baszkurálom, amit néha a munkahelyen kamatoztatok. Nekem nincs szomszéd néni egyik munkahelyem közelében sem, pontosabban van, csak vagyok annyira antiszoc, hogy nem hordozgatom fel a cekkereiket a lépcsőn, az állatok iránt sem érzek különösebb vonzalmat (pl.: "Jaj, de aranyos!"), és amúgy elég mizantróp természetem van. Fiatalabb vagy idősebb nők kivételével, a velem egykorúak nem érdekelnek, na meg még érdekelnek az alacsony és a magas nők, meg a középmagasak. Nyilván nem mind, csak amelyik valamiért megtetszik. Viszont nem kell ettől megijeni, általában sosem teszek lépéseket ezirányban, tehát ez meg is marad elméleti síkon. Eddig néha együtt piáltam a többi embergyűlölővel a kocsmában (Fehér Egér), de rájöttem, hogy az csak olyan, mint egy negatív Noé bárkája, azt mossa el először az özönvíz, és az ember csak kívül-belül elázik. Persze, amúgy a sorstársiasság sem veszett még ki belőlem, mindig is mondtam, hogy a mentális betegeket pozitívan diszkriminálom - egy darabig, de ha valaki nagyon hülye, ez átcsaphat negatívba. Már megint jó sokat írtam, persze a lényeget makacsul elhallgatva, addig nem is teszek róla említést, amíg valamilyen módon konkréttá nem válik. Mindenkinek további kellemes napot, hajnal óta beájultam, és sikerült egyhuzamban aludnom 4 órát, ami ritka, cserébe azért voltam ilyen bőbeszédű.
Idézet tőle: Znation ekkor: 2018.07.19., 01:35Engem már nem zavar az időjárás.Egy légmentes kristálytiszta burokban élek.Anyámmal ,testvéremmel.Nem szeretnék elköltözni otthonról. Hova és kihez,és miből? Tartassam el magamat? Vagy költözzek össze egy nálam idősebb nővel? Hogy tudjunk együtt aludni? Na ezt megnézném... Szedem a gyógyszert amit felirattam az orvosommal.Nem szeretnék nyálcsöpögős éjszakákat és nappalokat, tehát elég kicsi dózison élek,de így is fáradok.Szedek rivotrilt is, nem zavar.Tulajdonképpen semmi sem zavar néha.Néha olyan nyugodt minden.Mint pl. most.Aztán nyomok egy enter-t a hsz-re és megváltozik minden?Én nem facebook-ozok,nem twitterezek,nem mernék blogba sem kezdeni, de néha széttrollkodom mások blogját (Roboman?), aztán visszahúzódóm a csigaházamba.Ahol élek a városban nagyon szeretnék megfelelni a környezetemnek.Eljárok és bevásárolok az idős szomszéd néninek, teljesen önkéntes alapon,amikor és amit kell neki venni.Hajnalban kelek.Este rájöttem,hogy 7 óra fele be kell venni a haloperidolt, nem jó,ha utolsó pillanatra időzítem a bevételét.Iszom alkohol mentes sört,húsundorom van,és elég jól élek anyagilag.Megyek augusztusban gasztroenterológiára, szerintem nem minden oké velem.De hangsúlyozom, még tudom kezelni a problémákat.Most nem tudom melyik költségesebb hobbi: naponta egy doboz cigaretta, vagy kicsit jobban odafigyelni arra,hogy mit eszik,és mit iszik az ember?Ja és a gyógyszer.Azt így sem tudom megkerülni.Pedig azt hittem már.Néha elhittem.Ez azért fájó pont az életemben.
A szobám úgy néz ki mint egy űrhajó.Teleraktam elektronikával , gitározgatok, zenét hallgatok, rádiót, mp3-akat ,mindent letöltök a netről ami tetszik,mindent feltöltök a netre amiről úgy gondolom ,hogy nagyjából jól van eljátszva . A gitár.Költöttem rá az elmúlt hónapban megint,és a meglévő szerkezeteim is elég jól passzolnak az elképzeléseimbe.
Nem tudom mit szeretnék még? Van egy állatkám ,egy cica, szeretném ha sokáig élne.Készítettem neki dísztárgyakat, vagyis egyet,és kapott egy plüss állatot.Szeretek találni dolgokat,akár utcán is.Az egyik hangfal páromat utcán lomtalanításon találtam, hazahoztam, illetve megvettem a lomisoktól ,akik már birtokolták. Ez még tavaly tavasszal volt. Az Ébredések alapítvány rémálommá lett. Sok mindent nem értek.
Ha újra kezdem az életemet, akkor titkosügynök leszek azt hiszem.(Vagy hélium. ?)
Ja és olyan lettem mint egy nő: shopaholism , ez a tünet. De én nem fülbevalókat, táskákat, és ékszereket veszek, hanem műszaki cikkeket, napszemüvegeket, terepmintás cuccokat, mármint ezek nagyon fontosak ,hogy legyenek az életemben. Ki sem megyek az utcára napszemüveg nélkül. És a fülemen is ott a kis mp3 , amiből már 4 is van. Három ebből jó is. Nekem ez így jó.
Most attól félek,hogy valami műszaki hiba folytán összeomlik a kis világom.
Dolgozni kéne valamit,de itt a közelben nincsen rehab munkahely.Munkahely van,ahol dolgozatják a megváltozott munkaképességűeket, de nem rehab munkák, rendes munkavégzés folyik tudtommal, mint egy csomagoló üzemben. Talán meg kéne próbálni? Talán elvesztenék pár százalékot? Talán belebuknék?
Most ez sem érdekel.Meg semmi. Én úgy érzem elértem valamit az életemben.Mert rájöttem,vagyis kezdek rájönni,hogy nem fogok rájönni.
Ki korán kel, aranyat lel.
Engem már nem zavar az időjárás.Egy légmentes kristálytiszta burokban élek.Anyámmal ,testvéremmel.Nem szeretnék elköltözni otthonról. Hova és kihez,és miből? Tartassam el magamat? Vagy költözzek össze egy nálam idősebb nővel? Hogy tudjunk együtt aludni? Na ezt megnézném... Szedem a gyógyszert amit felirattam az orvosommal.Nem szeretnék nyálcsöpögős éjszakákat és nappalokat, tehát elég kicsi dózison élek,de így is fáradok.Szedek rivotrilt is, nem zavar.Tulajdonképpen semmi sem zavar néha.Néha olyan nyugodt minden.Mint pl. most.Aztán nyomok egy enter-t a hsz-re és megváltozik minden?Én nem facebook-ozok,nem twitterezek,nem mernék blogba sem kezdeni, de néha széttrollkodom mások blogját (Roboman?), aztán visszahúzódóm a csigaházamba.Ahol élek a városban nagyon szeretnék megfelelni a környezetemnek.Eljárok és bevásárolok az idős szomszéd néninek, teljesen önkéntes alapon,amikor és amit kell neki venni.Hajnalban kelek.Este rájöttem,hogy 7 óra fele be kell venni a haloperidolt, nem jó,ha utolsó pillanatra időzítem a bevételét.Iszom alkohol mentes sört,húsundorom van,és elég jól élek anyagilag.Megyek augusztusban gasztroenterológiára, szerintem nem minden oké velem.De hangsúlyozom, még tudom kezelni a problémákat.Most nem tudom melyik költségesebb hobbi: naponta egy doboz cigaretta, vagy kicsit jobban odafigyelni arra,hogy mit eszik,és mit iszik az ember?Ja és a gyógyszer.Azt így sem tudom megkerülni.Pedig azt hittem már.Néha elhittem.Ez azért fájó pont az életemben.
A szobám úgy néz ki mint egy űrhajó.Teleraktam elektronikával , gitározgatok, zenét hallgatok, rádiót, mp3-akat ,mindent letöltök a netről ami tetszik,mindent feltöltök a netre amiről úgy gondolom ,hogy nagyjából jól van eljátszva . A gitár.Költöttem rá az elmúlt hónapban megint,és a meglévő szerkezeteim is elég jól passzolnak az elképzeléseimbe.
Nem tudom mit szeretnék még? Van egy állatkám ,egy cica, szeretném ha sokáig élne.Készítettem neki dísztárgyakat, vagyis egyet,és kapott egy plüss állatot.Szeretek találni dolgokat,akár utcán is.Az egyik hangfal páromat utcán lomtalanításon találtam, hazahoztam, illetve megvettem a lomisoktól ,akik már birtokolták. Ez még tavaly tavasszal volt. Az Ébredések alapítvány rémálommá lett. Sok mindent nem értek.
Ha újra kezdem az életemet, akkor titkosügynök leszek azt hiszem.(Vagy hélium. ?)
Ja és olyan lettem mint egy nő: shopaholism , ez a tünet. De én nem fülbevalókat, táskákat, és ékszereket veszek, hanem műszaki cikkeket, napszemüvegeket, terepmintás cuccokat, mármint ezek nagyon fontosak ,hogy legyenek az életemben. Ki sem megyek az utcára napszemüveg nélkül. És a fülemen is ott a kis mp3 , amiből már 4 is van. Három ebből jó is. Nekem ez így jó.
Most attól félek,hogy valami műszaki hiba folytán összeomlik a kis világom.
Dolgozni kéne valamit,de itt a közelben nincsen rehab munkahely.Munkahely van,ahol dolgozatják a megváltozott munkaképességűeket, de nem rehab munkák, rendes munkavégzés folyik tudtommal, mint egy csomagoló üzemben. Talán meg kéne próbálni? Talán elvesztenék pár százalékot? Talán belebuknék?
Most ez sem érdekel.Meg semmi. Én úgy érzem elértem valamit az életemben.Mert rájöttem,vagyis kezdek rájönni,hogy nem fogok rájönni.
Ki korán kel, aranyat lel.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2018.07.19., 01:03Én elvileg jól lennék, csak kikészít ez az időjárás. Naponta szoktam 8 órát aludni, de kb. 8 részletben, elosztva a nap folyamán. Ergo gyakran vagyok fáradt. 2 hete megint nem iszom, csak néha. Ezt megelőzően volt pár 1 hetes ivási periódusom, ezzel a projekttel - úgy néz ki - leálltam. A terveimről bővebben egyelőre nem nagyon szeretnék írni, csak annyit, hogy beadtam a DE-BTK-ra, kommunikációra, az emelt szintű magyarom 82 ponttal jeles lett, 372 pont körül csak felvesznek. Mellette dolgozom a megszokott helyen. Már külön lakom a szüleimtől. Lehetne még bővebben is, de kezdek leszokni arról, hogy mindent kiírjak a netre. Most azt találtam ki ezért, hogy papírra írok naplót, nem fogom már minen dolgomat netre tenni. Így a Reblogon lévő blogomat is ritkábban írom majd. Alapvetően nem vagyok sem exhibicionista, sem megmondóember, csak a körülmények áldozata - ebben is, mint mindenben. Körülbelül ennyit gondoltam magamról leírni, már ha lucyliu volt olyan kedves, és körkérdést tett fel. Ja, a gyógyszerem fél amp. Abilify, semmi mást nem szedek. Elvileg Rivotrilt is kiírnak, talán jó lenne az alvásproblémámra, de annyira utálom, hogy egyelőre inkább hanyagolom azt is már jó ideje. Ennyi(ke).
Én elvileg jól lennék, csak kikészít ez az időjárás. Naponta szoktam 8 órát aludni, de kb. 8 részletben, elosztva a nap folyamán. Ergo gyakran vagyok fáradt. 2 hete megint nem iszom, csak néha. Ezt megelőzően volt pár 1 hetes ivási periódusom, ezzel a projekttel - úgy néz ki - leálltam. A terveimről bővebben egyelőre nem nagyon szeretnék írni, csak annyit, hogy beadtam a DE-BTK-ra, kommunikációra, az emelt szintű magyarom 82 ponttal jeles lett, 372 pont körül csak felvesznek. Mellette dolgozom a megszokott helyen. Már külön lakom a szüleimtől. Lehetne még bővebben is, de kezdek leszokni arról, hogy mindent kiírjak a netre. Most azt találtam ki ezért, hogy papírra írok naplót, nem fogom már minen dolgomat netre tenni. Így a Reblogon lévő blogomat is ritkábban írom majd. Alapvetően nem vagyok sem exhibicionista, sem megmondóember, csak a körülmények áldozata - ebben is, mint mindenben. Körülbelül ennyit gondoltam magamról leírni, már ha lucyliu volt olyan kedves, és körkérdést tett fel. Ja, a gyógyszerem fél amp. Abilify, semmi mást nem szedek. Elvileg Rivotrilt is kiírnak, talán jó lenne az alvásproblémámra, de annyira utálom, hogy egyelőre inkább hanyagolom azt is már jó ideje. Ennyi(ke).