Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizofrénia 3.5

Egyre jobbban félek orvos nélkül lenni. Thalassa Házban zárójelentésen nem volt diag. Szóban skizót mondtak. Nem hitte el a doki, aki utána kezelt.

Kikértem a diagot. Postán küldték, ma kaptam meg.

F2030 nem differenciálható szkizofrénia. 

Más diag nem volt ott. Border sem.

Rosszul vagyok,megemeltem a ketilept et 150mg al szóval most 350mg ot szedek összesen,nem szeretnék korházba menni 🙁

Vitamintól kizárt...

https://www.medplusmart.com/product/NEUROMIX-CAPSULE/NEUR0107

Ennek ugyan nem lehet ilyen mellékhatása. Mondjuk úgy: idegvitamin(ok).

Neuromix? Neten nem találok ilyen gyszert.

A neuromix gyogyszer okozhat ingerultseget agressziot? Ma kaptam szorongasra es azota vagyok ilyen

Kérdezd meg, h miben segíthetsz. Vásárolj be, főzz, takarítsd. Próbáld meg kicsit tehermentesíteni.

Olyan vagyok mint egy pszchiopata feszult es ingerult konnyu azt mondani hogy ne veszekedjek vele

Akkor ne veszekedj vele! Próbálj neki segíteni!

Mi a bajod az Ébredèsekkel?

Nagyon kivagyok es anyukammal nagyon veszekszem mar ott tart hogy itt fog engem hagyni azt mondta nemjo az ebredesek borzalmas es nem szeretek oda jarni se nem szeretnem elvesziteni anyukamat megkesieriteni a szegeny eletet kerlek segitsetek

Ez is vmi olyan (folyamatosan szedni v csak epizódnàl v semmikor), ami ahány szakember annyifèle elgondolás lehetséges. Ha úgy érzed, h gyszerrel jobb v minőségibb életet tudsz èlni, a visszaesést kivédi, akkor sztem èrdemes szedni.

Milyen tünetekkel jár nálad a pszichózis? Az epizódokon kívül nincs pszichotikus tüneted?

Az új pszichiáter mit diagolt? Border v skizó + border?

Több éve nem kapok antipszichotikumot, csak pszichózis alatt. Ezt szarvashibának véli a pszichoanalitikus és az új pszichiáter. Beállították a 4 mg Risperdalt, amivel tünetmentes életet éltem 2003-tól 2008-ig.... eddig ezt a részét nem vélem tévedésnek, hogy visszakerült állandó gyógyszernek. Az elmúlt 4 évben rengeteg pszichózisom volt, és a pszichoterapeuta mindig kivette felépülés után az utolsó szem antipszichotikumot is.

Jó ég tudja. Van olyan szintű és időtartamú pszichózis, amire nem ad magyarázatot a border, azon túlmutat. Ilyen esetekben előfordulhat h az egyik szakember ezt bordernek véli, egy màsik skizofrénia v skizoaffektív zavart állapít meg. Sztem nehéz meghúzni a határt, h mi fér még bele ebbe a diagba és mi nem. Erzèsem szerint itt nem arról van szó, h vmi új betegséged is kialakult.

Sziasztok, aki még emlékszik rám. 17 éve kezelnek borderrel, és 3 napja megkaptam az első skizofrénia diagnózist. Még nem biztos tuttira, de valószínű. 40 éves vagyok. Mióta írtam ide a búrára májusban: felépültem aztán lett egy újabb pszichózisom aug közepétől szept közepéig. Most felépülési időszak van újra. Pszichoanalitikus feltételezi a skizoférniát, aki eddig 3szor látott. A 12 év pszichoterápiát a régi orvosommal egyelőre megszakítottam. 

Kérdések: mi a véleményetek erről? Elképzelhető-e az, hogy 17 év border diagnózis után következzen be 40 évesen a skizofrénia diagnózis?

Kventiax 200mg este,amitrex 800 mg ugyanazokat.

Írd fel egy lapra, hogy milyen zavaró tüneteid vannak. Kérdezd meg az orvosodat, hogy ezekkel mit lehetne kezdeni.

Most milyen AP-t szedsz?

Sztem azt is írd fel, hogy mik azok a dolgok, amikre vágysz (barát, csaj stb) és kérdezz rá, hogy mit kellene tenned, hogy ezeket elérd.

Kh-ba beutaló is kell, erről döntsenek ott. Ha jól tudom nappali kh-ban vagy, ennél többet sztem egy sima kh sem tudna tenni.

a magányt érzem magamon,hogy már tényleg egyáltalán nincs egy barátom se,csaj azt meg el is felejthetem

Akkor ne idegeld ki.

igazából semmit nem mondtak hogy mit javasolánnak,de nem szeretném kikésziteni az anyukámat aki ráadásul fél holtan jön haza a munkából 🙁

Ott mit javasolnak?

sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni,mert nagyon pocsékul érzem magam,az ébredésekbe járok de azóta csak rosszabodott az állapotom,a gyógyszereket szedem előírás szerint de nem nagyon használnak,kaptam ezt az ataraxot szorongásra,de 0 hatás. Feküdjek be egy korházba,vagy mi legyen? A harangozó orvoshoz járok. hallucinálok sokat legfőképp zenéket a fejemben,és zűrzavart is érzek a fejemben.

Kitöltöttem én is a tesztet 🙂

Ha nem másolod be, akkor is látjuk.

Miért félek a cigányoktól még mindig? szerintem nincs okom rá de akkoris tartok tőlük,szerintem ez gyerekkori trauma mert gyerekkoromban belém kötöttek többször is,talán terápiával lehetne ezt megoldani...

Sziasztok!
Egy kutatást végzek a szakdolgozatomhoz a Skizofrének életminőségével kapcsolatosan. Ha van kedved és egy kis időd, akkor kérlek kattints a linkre és töltsd ki a kérdőívemet. Nagyon nagy segítség lenne. Előre is köszönöm szépen!!! 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeO0QIniyJ0yk8OfrmLeLwHlF9x1jgMCNQU3wpytikwao5YpQ/viewform?usp=sf_link

Atarax gyógyszert szedett itt valaki? Mi a véleményetek róla? orvosom ad nekem 3x1

Nem hiszem, h baj lesz, főleg h NAPPAL jársz oda!

Kötekedőbe bárhol belefuthatsz, jobb környéken is.

Ha látod, h vki problémás, akkor ne menj oda, kerüld el. Nem fognak egy szimplán ott jàrkálóra rátámadni minden ok nélkül.

a környéken,úgy értettem az egész kálvária tér bevan térfigyelő kamerázva

Idézet tőle: kharzak

sziasztok!

Lenne egy kérdésem,az Ébredésekbe járok,viszont kicsit,néha nagyon tartok az ottani emberektől (cigányok).Van okom félni hogy belém kötnek vagy nem? mert tudtommal bevan térfigyelő kamerázva így nem mernek annyira kötekedni

Hol és mi van beamerázva? Hol vannak, akiktől félsz? A környéken v ott bent?

Sziasztok ! Új vagyok az oldalon  a kérdésem  a következö skizofreniaval kapcsolatos. Le lehet e vagy  letudom e százalékoltatni magam.? 2009-be állapitották meg nálam a skizofréniát  azóta gyogyszert szedek  jelenleg az arisppa 15 mg-ost naponta egy szemet..   Köszönöm ha valaki tud ebbe valaki segiteni...

sziasztok!

Lenne egy kérdésem,az Ébredésekbe járok,viszont kicsit,néha nagyon tartok az ottani emberektől (cigányok).Van okom félni hogy belém kötnek vagy nem? mert tudtommal bevan térfigyelő kamerázva így nem mernek annyira kötekedni

Terápián mindig arra jutottunk (mindegy volt, h kihez járok), hogy amíg nem tudom megoldani, h innen elköltözzek ill kevesebbet dolgozzak, nem sok előrelépés várható hangulatilag. Addig próbáljam kibírni.

Ha a halum eléri a számomra zavaró mértéket, akkor arra gyszert kellene szedni, terápiás ötletük erre nem volt.

Thalassa:

Nekem arra jó volt, hogy kiszedjen egy nem jó környezetből. Spontán jobban lettem ott HANGULATILAG. Sajnos ez csak pont addig tartott, míg ott voltam.

Ebből is látszik, h ez nem egy gyszres v terápiás hatás.

Kórházban is hasonló a szitu, ott jobban vagyok, itthon (hétvégi kimenőn, kh után) rosszabbul.

Nem a terápiától, nem gyszertől. Antidepresszánst nem kaptam. 

Gyszer: mivel nem hatott a halukra, égig emelték. Adtak ilyet-olyat, amikor látták, h nagyon szarul vagyok a mellékhatásától és már elegem van, 1 hónapra kegyelmet kaptam. Téveszmem volt, non-stop hanghallás: es semmit nem adtak rá, hagyták h kipihenjem a mellékhatásokat. Utàna újra adtak, égig emelve sem hatott. Totál zombikènt jöttem ki. A vége a gyszer miatt nehéz volt. Az estit CSAK NEKEM korábban odaadták, szaladtam aludni. Reggeliről lemondtam, h tovabb alhassak. Nappal a csoportokon elaludtam. 

Úgy láttam, h volt aki jobban lett, de sokan panaszolták, h ugyanolyan szarul vannak. 

Nekem gyomorgörcs volt a csoportokon a keretszegések megtárgyalása (nem az enyém).

Nem vagyok szakerto, de ugy gondolom mindig van remeny! A Thalassarol mi a velemenyed? Van olyan, akinek segit? Nagyon eltero torteneteket olvastam. 

Nem. Ha 8 év alatt nem tudtak ezzel mit kezdeni, sztem ezután se tudnának.

Voltam Thalassa Házban, többféle lógusnál, csoporton. 

Ha nem járok áterhez, sztem el sem vállalnák a terápiámat. A emlékhalu is bekavarna most.

Mas terapeutaval nem probalkoznal? Egyik ismerosomnek is mindenfele tunete volt, cifrabbnal cifrabb, de teljesen rendbe jott (AP-t még szed). Szorongasat es a depressziojat sikerult feloldani a 4. terapeuta segitsegevel, a tobbi nem jott be neki.

Anyut ritkán említi a hang. Többnyire csak hozzám beszél. Kritizál, basztat, noszogat v bátorít vmire. Próbál valamite rábeszélni v lebeszélni vmiről.

Van amikor hónapokig stimmelnek az emlékek, olyan is van amikor hetente van vmi "gyanús" emlèkem. Sokszor 5-6 mondat gyanús, abból 3 elhangzott, 2 nem.

Halura 5 éve nem szedek gyszert. Orvosi felügyelet mellett vagyok kezeletlen. A gyszert is orvos állította le. Pontosabban: most nincs orvosom, de eddig volt. Amíg szedtem antipszichotikumot nem volt emlékhalum. Hangot akkor is hallottam. Arra nem hatott.

Nyugtatót szedek, állíthatom le. Az ex, az ex előtti és az azelőtti orvosom is nyugtató elhagyást javasolt. Egy ideig nem szedtem, de szó szerint kisírtam mert sokszor úgy mentem dolgozni, hogy csak 2-3 órát v egyáltalán nem aludtam.

Most a nyugi bogyót állítom le, minden bajom van a megvonási tünettől és sokkal, nagyon sokkal több a halum mint szokott lenni. Valszeg a megvonási tünet miatt fellángolt.

Duagom össze-vissza van. Hol azt mondjak, h border szemzavar okozza, hol skizofrénia, hol skizoaffektív zavart mondanak. Van aki szerint skizoid v skizotip személyiségzavar okozza.

Terápiával nem lehet tenni ellene. Ahol utoljára terápizáltak azt mondták, h nem személyiségzavar eredetű, így terápiától sem várható változás e téren.

Depresszió és szorongásos tünetek kezelését vállalta a terap, de semmire nem jutottunk. 

Érdekes... És ez folyamatos? Vannak idoszakok mikor megszunnek? Amugy ezen a terapia nem segit? Ujabban azt olvastamhallottam, hogy minden psziches betegseg gyogyithato, a diagnozisok csak cimkek, belyegek. A Hang mondandojabol pl kitunik, hogy edesanyaddal kapcsolatosan lehetnek lelki problemaid. Mondjuk ez nem uj, kb az osszes psziches betegseg a szulo-gyerek kapcsolatban gyokerezik (a ferjem eseteben is).

Pl:

Beszélek x-el. Közvetlenül utána még jól emléxek, hogy mit mondott és arra is, hogy én mit mondtam.

Pár óra v pár nap múlva úgy érzem, h valami még eszembe jutott. 1-2 mondat, neha hosszabb párbeszéd. Ez többnyire hamis emlék. Olyanra emléxek, ami nem hangzott el. Olyan is van, h valami később jut eszembe és tényleg elhangzott. Volt amire azt hittem, h halu és nem az volt.

Csak azt észlelem, h valami KÉSŐBB JUT eszembe. Innentől fogva "gyanús" h az hamis emlèk, de biztosan csak akkor tudom, ha ezt egyeztetni tudom azzal, akivel beszéltem. Kivéve ha nagyon bizarr az emlék.

Konkrétabban:

Úgy emlékeztem (1-2 nap múlva), h x azt mondja, h y betegsége van és beszélgettünk erről. X-nek nincs olyan betegsége, soha nem is volt, szóba sem került ilyen téma. Kb 50 percet beszélgettem az illetővel, többire jól emlèkeztem.

Mi az az emlekhalucinacio? 

KCS: Hahó Hangom! Mondj vmit!

H: értelme sincs beszèlni veled ma. Tele van veled a hócipőm. Állandóan azon a kurva orvoson töröd a fejed?

KCS: mi a bajod ezzel?

H: mintha nem ismernèl eléggé

KCS: hogy èrted? sztem te látod a gondolataimat és nem fordítva

H: kurvára elegem van belőled. Kibasznál saját magaddal, ha nem költöznèl el. Már legszívesebben pofàn basznám Anyàdat. Pofán basználak téged is.

KCS: Nagyon kedves vagy. Elképzelni sem tudom, hogy tudnál megpofozni. 🙂

H: hol azt mondod, hogy fogjam be a pofàmat, tűnjek el az életedből, hol azt várod, hogy elaltassalak.

KCS: és eufóriát is kérek!!! újra

H: pofán nyomnálak, de nem tudlak. Felfogtad, h ha nem kezdesz el változtatni magadon, akkor nem fog senki felvenni sehova dolgozni. 

KCS: az orvossal mi bajod? nem kéne az emlèkhalukkal kezdeni vmit?

H: azt hiszed, h játék az élet

KCS: jó èjt! te nagyon hülye vagy ma.

H: 

Mostanában mindennapos. De ez a legkisebb gondom. Az emlékhalu ritkább, de zavaróbb. 

A hangot el tudom különíteni a valóságtól. Emlékhalunál nem tudom, hogy mi történt, mit mondott a másik. 

Szaghalunál is tudom, h az tünet.

Sokszor hallod ezt a hangot? Erdekes a parbeszed. Még szepirodalmi reszletnek is kivalo.;)

Beszélgetés a HANGGAL:

H: mi a fasznak akarsz tárgyalni velem? Gondolod, h van ennek èrtelme?

KCS: Nem tudom. Ne káromkodj! 

H: most küldtél el a halál faszára. Hogy beszéljek veled? 

KCS: normálisan. Ok?

H: Jó, eddig sem pártoltam, hogy káromkodjunk. 

KCS: most veszem észre, hogy tegezel 

(megj: a hangom magáz, én tegezem...kérésemre sem volt hajlandó tegezni)

H: kinyíltál a világra, én is nyitottam feléd. Szabadabban fejezed mi magam.

KCS: Igen, kifordultam önmagamból...

H: Az nem baj

KCS: hogy érted, hogy nem gond? 

H: alacsonyabb a szociális szorongásod

KCS: és emiatt tegezel végre? 

H: így látom most jónak

KCS: meddig szeretnél még beszélni hozzám? Mikor tűnsz el az életemből?

H: amikor elértem a célomat

KCS: mi a célod?

H: boldognak látni

KCS: nem gondolod, hogy épp ebben akadályozol? És minek szorítod, zsibbasztod a lábam 8 éve?

H: mióta vagyok utadban?

KCS: eleget szopattál, míg eljutottam arra a pontra h édes mindegy hogy beszélsz v nem, amíg keveset beszélsz. A lábamat ne zsibbaszd, markold.

H: de, zsibbasztom és minél többet kéred, h ne tegyem, annàl erősebben csinálom.

KCS: ez mire jó? korrektnek tartod magad? 

H: nem, nem vagyok az. Erőszakos vagyok. Ezzel segítek.

KCS: Mivel? Mi haszna a lábam zsibbasztásának? 

H: Látszólag semmi. Szeretném, ha megtanulnád, hogy vannak dolgok, amik nem rajtad múlnak es nem érdemes harcolni ellenük. Ez is ilyen. Addig zsibbasztom és olyan erősen, ahogy én akarom. Az anyád is pont ilyen veled. Jót akar, de leszarja, h mitől mész falnak. 

KCS: Rohadj meg! Állapodjunk meg, h én káromkodhatok, Te nem.

H: Átmenetileg megengedem.

KCS: be is tartod?

H: Még az is lehet

KCS: ndm gondolod, h az lenne a legjobb,ha mégis távoznál az életemből?

H: Tanulj meg velem együtt boldognak lenni.

KCS: ezt jól kitáltad...

H: Úgy veszem észre, ez a láb zsibbadás és annak oka nagyon izgatja a fantáziád 

KCS: az emlékhalu mégjobban. AZ mi? Miért? A félelmeid/vágyaid/fantáziád keveredik bele

KCS: Meddig?

H: míg eléggé hiszel magadban ahhoz, h félhülyén is bátran belevágsz bármibe

KCS: utána véget ér?

H: ha már nem fog zavarni, fontolóra veszem

KCS: hurrá, akkor már hülye is maradhatok...

H: az nem tetszik, h nem nersz rálátni magadra, az elhárító mechanizmusaid mögé. Felnyitnàm, de nem hagyod. 

KCS: hagyd bèkén az elhárító mechanizmusaimat. Álmos vagyok. Alszok.

https://mindsetpszichologia.hu/2018/09/21/le-sem-mertem-hunyni-a-szemem-a-demonok-miatt-vallomasok-skizofrenektol/

Még csak nem is híztam tőle. 

Invega tapasztalatok: ez a legjobb mi valaha volt.

Minden remek. 🙂 Nemsokára inkjekcióban kapom.

https://antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/antipszichotikum-neuroleptikum.htm

Nem tudom, hogy ennek mennyire lehet hinni, de már orvostól is hallottam, hogy a gyszer épp a betegség krónikussá válását eredményezheti. Az orvosok többsége viszont a folyamatos gyszerszedést tartja jónak, szerintük èpp az elhagyása fokozhatja a visszaesés kockázatát.

Elgondolkodtató....

http://2004-ben Whitaker, 50-év kutatási adatait összegezve megállapította, hogy az antipsziochotikumok indokolatlanul hosszú távú adagolásának mellékhatása a teljes gyógyulás elmaradása, és a károsodás tartóssá válása. Ugyanis a stabilizált betegek hosszútávú, krónikus gyógyszerelése, Whitaker szerint a teljes felgyógyulást akadályozva, a betegség krónikussá válását eredményezi.[10]

http://moravcsikalapitvany.hu/foglalkozasi-rehabilitacio/