Skizofrénia 3.5
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.06.24., 14:52Idézet tőle: CsakÉn attól féltem, hogy leszázalèkoltként rosszabb esélyem lenne a munkavállalásra, korlátozza a lehetőségeimet.
Sztem nem is kaptam volna meg, az utóbbi 4,5 évben végig teljes munkaidőben dolgoztam (sokáig másodállásom is volt), amiből arra lehet következtetni, hogy indokolatlan lett volna a leszázalèkolás.
A betegség kezdetén (6-7-8 éve), amikor munkaképtelen voltam illetve később a gyszerek miatt sem tudtam volna teljes időben dolgozni , azt mondták h szinte esélytelen h sikerüljön a leszázalékolás, ezért nem próbálkoztam. Szerencsère ekkor is volt olyan időszak, amikor munkaképes voltam (mielőtt kezelni kezdtek, nem kellett a mellèkhatásokkal is küzdenem) v legalább részidőben tudtam dolgozni.
Most nem akarom erőltetni a munkát (max részidőben), inkább a tanulásra feküdnék rá. Hosszabb távon így járnék jobban. Máshonnan is van fix bevételem (legális), így egy ideig pénzügyileg is megoldható.
Igen, erősen korlátozza sajnos. És hat órában dolgozom (leszázalékoltként) 4éve, bár az utolsó már szinte 8 is volt. Most 8órásba megyek... És én is erre gondolok, hogy ha ez megy, vesszen a leszázalékolás, én rendesen akarok keresni, nem filléreket. Sokba kerül minden és elegem van a nyomorból - bár ez is relatív, de olyan jól esett megvenni egy normális fürdőruhát (akciósan így is) meg nem turiban venni pár holmit. A gyerkőc finanszírozása egyedül keserves.
Idézet tőle: CsakÉn attól féltem, hogy leszázalèkoltként rosszabb esélyem lenne a munkavállalásra, korlátozza a lehetőségeimet.
Sztem nem is kaptam volna meg, az utóbbi 4,5 évben végig teljes munkaidőben dolgoztam (sokáig másodállásom is volt), amiből arra lehet következtetni, hogy indokolatlan lett volna a leszázalèkolás.
A betegség kezdetén (6-7-8 éve), amikor munkaképtelen voltam illetve később a gyszerek miatt sem tudtam volna teljes időben dolgozni , azt mondták h szinte esélytelen h sikerüljön a leszázalékolás, ezért nem próbálkoztam. Szerencsère ekkor is volt olyan időszak, amikor munkaképes voltam (mielőtt kezelni kezdtek, nem kellett a mellèkhatásokkal is küzdenem) v legalább részidőben tudtam dolgozni.
Most nem akarom erőltetni a munkát (max részidőben), inkább a tanulásra feküdnék rá. Hosszabb távon így járnék jobban. Máshonnan is van fix bevételem (legális), így egy ideig pénzügyileg is megoldható.
Igen, erősen korlátozza sajnos. És hat órában dolgozom (leszázalékoltként) 4éve, bár az utolsó már szinte 8 is volt. Most 8órásba megyek... És én is erre gondolok, hogy ha ez megy, vesszen a leszázalékolás, én rendesen akarok keresni, nem filléreket. Sokba kerül minden és elegem van a nyomorból - bár ez is relatív, de olyan jól esett megvenni egy normális fürdőruhát (akciósan így is) meg nem turiban venni pár holmit. A gyerkőc finanszírozása egyedül keserves.
Idézet tőle: Csak ekkor: 2018.06.24., 12:55Én attól féltem, hogy leszázalèkoltként rosszabb esélyem lenne a munkavállalásra, korlátozza a lehetőségeimet.
Én attól féltem, hogy leszázalèkoltként rosszabb esélyem lenne a munkavállalásra, korlátozza a lehetőségeimet.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.06.24., 11:39Lehet, hogy kiesek a rendszerből 🙂
Nem bánnám, hajtanék az egyre jobb fizetésre és el is hinném, hogy képes vagyok rá.
Így túl kényelmes, hogy havonta megdobnak egy fizetéssel. De ez még évek... Addig pihi és rossz esetben fél éveket dolgozok csak.
(Azoknak, akiknek bicska nyílhatna a zsebében, írom, hogy megdolgoztam az ellátásomért és egyre jobban vagyok, illeszkedem vissza, férjemnek hála, aki jobban hisz, mint bárki akit ismerek - utóbbiak erőltetnék a langyosat, na nem rosszindulatból, hanem aggodalomból, ami fölösleges)
Lehet, hogy kiesek a rendszerből 🙂
Nem bánnám, hajtanék az egyre jobb fizetésre és el is hinném, hogy képes vagyok rá.
Így túl kényelmes, hogy havonta megdobnak egy fizetéssel. De ez még évek... Addig pihi és rossz esetben fél éveket dolgozok csak.
(Azoknak, akiknek bicska nyílhatna a zsebében, írom, hogy megdolgoztam az ellátásomért és egyre jobban vagyok, illeszkedem vissza, férjemnek hála, aki jobban hisz, mint bárki akit ismerek - utóbbiak erőltetnék a langyosat, na nem rosszindulatból, hanem aggodalomból, ami fölösleges)
Idézet tőle: Csak ekkor: 2018.06.19., 21:42Ehhez hasonló szellemet láttam (haluztam). A fején csukja volt, a lábfeje és a bokája hiányzott, suhogott és recsegő hangja volt, fura szagot árasztott (mint a temetőben a virágok + gyertya szag együtt) és forró. Azt hittem meg akar ölni, de szerencsére békésen távozott.
Annyira megijedtem, hogy leblokkoltam, menekülni sem tudtam. Miutàn elment is sok idő kellett, hogy meg merjek mozdulni (kitapogattam a telefonom és felhívtam a párom, aki egy másik szobában aludt). Nem mertem kimenni a szobából, órákon át pánikrohamom volt.
A szagát később is többször éreztem.
Ehhez hasonló szellemet láttam (haluztam). A fején csukja volt, a lábfeje és a bokája hiányzott, suhogott és recsegő hangja volt, fura szagot árasztott (mint a temetőben a virágok + gyertya szag együtt) és forró. Azt hittem meg akar ölni, de szerencsére békésen távozott.
Annyira megijedtem, hogy leblokkoltam, menekülni sem tudtam. Miutàn elment is sok idő kellett, hogy meg merjek mozdulni (kitapogattam a telefonom és felhívtam a párom, aki egy másik szobában aludt). Nem mertem kimenni a szobából, órákon át pánikrohamom volt.
A szagát később is többször éreztem.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.06.08., 11:17Szia iroolvaso!
Ha nincs betegségtudata, valahogy ki kéne találni, hogy milyen indokkal hajlandó elmenni orvoshoz. Akár az is lehet, hogy megkéred, hogy menjen el veled, mert te úgy érzed, hogy bajok vannak a kapcsolatotokban és szeretnél szakembertől véleményt és segítséget kapni.
Elnézést, hogy itt szétoffolták egyesek a beszélgetést, remélem, még olvasod ezt.
Szia iroolvaso!
Ha nincs betegségtudata, valahogy ki kéne találni, hogy milyen indokkal hajlandó elmenni orvoshoz. Akár az is lehet, hogy megkéred, hogy menjen el veled, mert te úgy érzed, hogy bajok vannak a kapcsolatotokban és szeretnél szakembertől véleményt és segítséget kapni.
Elnézést, hogy itt szétoffolták egyesek a beszélgetést, remélem, még olvasod ezt.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2018.06.08., 00:30Szerintem házilag legalább olyan pontosan meghatározható a diagnózis, mint orvosilag. Néhány esetben (majdnem mindben), ha orvos mondja ki a skizofrénia diagnózist, utána egyenes út vezet ... lefelé, ki tudja, milyen mélységekig? Én érteni vélem Íróolvasó87 aggályait, ha esetleg ettől tartana. De ha belemagyaráztam ezt, akkor bocsánat, de már bele van magyarázva.
Szerintem házilag legalább olyan pontosan meghatározható a diagnózis, mint orvosilag. Néhány esetben (majdnem mindben), ha orvos mondja ki a skizofrénia diagnózist, utána egyenes út vezet ... lefelé, ki tudja, milyen mélységekig? Én érteni vélem Íróolvasó87 aggályait, ha esetleg ettől tartana. De ha belemagyaráztam ezt, akkor bocsánat, de már bele van magyarázva.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.06.03., 15:47ezt az egeszet elolvasva es szvsz:
1. "ez itt az internet, a pszichiátria meg az orvosok azok máshol vannak.Legtöbbünk,vagyis szinte mindenki gyógyszeren él és kórházi múlttal rendelkezik...." -------> igy igaz szo szerint, a korhazi multunk nem tesz áterré senkit itt- (nekem is lecke en is hajlams vagyok sorstarsaktol kerdezni ezt azt mert konnyebb, mert ez itt az internet (a kh messzebb van mint a billentyuzet) ..egy darabig de aztan mi ugyis bemegyunk, szoval mindegy is hogy itt mit beszelunk kozben kb)
Szerintem van ami belefer, de aki diagert jon ide..foleg csalad tagnak az eleg keptelenseg es az online teszteles se jo otlet. megintcsak szvsz. De nem szeretem ha a "ki es mikor diagnosztizalta" kerdesemre a "ja, hat megcsinaltam az online tesztet most" valasz erkezik.
Ez itt A lecke amit mar leirtatok, nem csak a holgynek,hanem lehetne sok olvasonak is aki a fene tudja mit itel meg meg szur le ebbol az olvasgatasbol stb esetleg pszichiatriai mult nelkul de nem szolal meg. Lehet erre csak en gondolok- kattanok idorol idore, vagy mas is szokott vajon?! na jo ez off.
2. En inkabb kussolok mert ugy erzemtem hogy csak helypocsekolas minden ha igy szet vagyok esve mint a napokban..ertelmetlen ugyanazt kapargato (legaabbis kivulrol minden bizonnyal ugy tuno) ra adasul kusza es sok szovegem. De vagytok itt ugy egy ketten akik tok konkretan azt irjak le amit probalnek gondolni a sajat gondolataimmal ha ossze tudnam kaparni anelkul is hogy valaki elottem mar elmondta a lenyeget. Kleo& Tribute egy egy mondata ilyen. csak ugy ott van aztan ertelmet nyer. egyszeru es kesz. a folyamatos szorongasban meg ez egy jo tapasztalas, legalabbis nekem.
Nincs kerdes. Ezt most csak itt hagyom. miert a skizofrenia topicban, hatha van aki erti?!
ezt az egeszet elolvasva es szvsz:
1. "ez itt az internet, a pszichiátria meg az orvosok azok máshol vannak.Legtöbbünk,vagyis szinte mindenki gyógyszeren él és kórházi múlttal rendelkezik...." -------> igy igaz szo szerint, a korhazi multunk nem tesz áterré senkit itt- (nekem is lecke en is hajlams vagyok sorstarsaktol kerdezni ezt azt mert konnyebb, mert ez itt az internet (a kh messzebb van mint a billentyuzet) ..egy darabig de aztan mi ugyis bemegyunk, szoval mindegy is hogy itt mit beszelunk kozben kb)
Szerintem van ami belefer, de aki diagert jon ide..foleg csalad tagnak az eleg keptelenseg es az online teszteles se jo otlet. megintcsak szvsz. De nem szeretem ha a "ki es mikor diagnosztizalta" kerdesemre a "ja, hat megcsinaltam az online tesztet most" valasz erkezik.
Ez itt A lecke amit mar leirtatok, nem csak a holgynek,hanem lehetne sok olvasonak is aki a fene tudja mit itel meg meg szur le ebbol az olvasgatasbol stb esetleg pszichiatriai mult nelkul de nem szolal meg. Lehet erre csak en gondolok- kattanok idorol idore, vagy mas is szokott vajon?! na jo ez off.
2. En inkabb kussolok mert ugy erzemtem hogy csak helypocsekolas minden ha igy szet vagyok esve mint a napokban..ertelmetlen ugyanazt kapargato (legaabbis kivulrol minden bizonnyal ugy tuno) ra adasul kusza es sok szovegem. De vagytok itt ugy egy ketten akik tok konkretan azt irjak le amit probalnek gondolni a sajat gondolataimmal ha ossze tudnam kaparni anelkul is hogy valaki elottem mar elmondta a lenyeget. Kleo& Tribute egy egy mondata ilyen. csak ugy ott van aztan ertelmet nyer. egyszeru es kesz. a folyamatos szorongasban meg ez egy jo tapasztalas, legalabbis nekem.
Nincs kerdes. Ezt most csak itt hagyom. miert a skizofrenia topicban, hatha van aki erti?!
Idézet tőle: ovisista ekkor: 2018.06.02., 17:42Szia Kedves Tribute78! Hálásan Köszönöm, hogy ilyen Gyorsan Pótólni Tudtad, amit Kértünk a Többiekkel, hogy meglegyen Mementónak Mindenkinek!
Jó Lesz Biztosan ÍróOlvasókának is! Hogy Tudhassa inkább azonosítani a tünet-együtteseket!
Akkor továbbra is minden Jókat és mindég és hajrá Előre a Gyógyulandokba!
Szia Kedves Tribute78! Hálásan Köszönöm, hogy ilyen Gyorsan Pótólni Tudtad, amit Kértünk a Többiekkel, hogy meglegyen Mementónak Mindenkinek!
Jó Lesz Biztosan ÍróOlvasókának is! Hogy Tudhassa inkább azonosítani a tünet-együtteseket!
Akkor továbbra is minden Jókat és mindég és hajrá Előre a Gyógyulandokba!
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.06.02., 16:25Idézet tőle: Tribute78
- Ítélőképesség csökkent
- Aggódás
- Düh
- Feszültség érzése
- Fokozott izgalmi állapot
- Gyanakvás
- Ingerlékenység
- Izgatottság
- Nyugtalanság
- Szenvedés érzése
- Sértődékenység
- Ébersége csökkent
- Eddigi életmódját nem vagy nehezen tudja folytatni
- Társadalmi kapcsolatok csökkenése
- Bármire képes vagyok.
- Fejében a gondolatok hallhatóan hangosak
- Gondolatait a tévében vagy a rádióban közvetítik
- Gondolatok visszhangosodása
- Idegen erők a gondolatot kiveszik a fejéből vagy gondolataiban olvasnak
- Idegen erők befolyásolják,irányítják, uralmuk alatt tartják
- Idegen erők gondolatot ültetnek a fejébe
- Jelentős személyek leszármazottjának véli magát
- Követnek, lehallgatják a telefonomat, most is figyelnek minket
- Megfigyelik, követik
- Nagy felfedezőnek, kutatónak tartja magát
- Pereket kezdeményez, vélt igazáért harcol
- Szellemi lényekkel van közvetlen kapcsolatban, velük kommunikál, jeleket kap
- dactylolysis spontanea
- Ételébe, italába mérget kevernek
- Önmagának jelentős politikai szerepet, befolyást tulajdonít
- Beszéd, párbeszéd hallása
- Cselekedeteit kommentálják, értékelik, többnyire kritizálják
- Utasításokat tartalmazó hangok hallása
- Valós élmény, de nem vetül a külvilágba
- Érzelmi életének elszíntelenedése, elsivárosodása
- Hangulati nyomottság
- Rossz közérzet
- Képtelen az ellazulásra
- Szorongás
- Átlagos környezeti ingerekre heves reakció
- Kerüli az emberekkel való kapcsolatot
- Korábbi életére jellemző dolgok kevésbé érdeklik
(ez konkrétan a paranoid skizofrénia jellemzőit írja le vázlatszerűen)
Idézet tőle: Tribute78
- Ítélőképesség csökkent
- Aggódás
- Düh
- Feszültség érzése
- Gyanakvás
- Ingerlékenység
- Izgatottság
- Nyugtalanság
- Szenvedés érzése
- Sértődékenység
- Ébersége csökkent
- Bármire képes vagyok.
- Megfigyelik, követik
- dactylolysis spontanea
- Hangulati nyomottság
- Rossz közérzet
- Szorongás
(ez konkrétan a paranoid skizofrénia jellemzőit írja le vázlatszerűen)
Idézet tőle: ovisista ekkor: 2018.06.02., 15:06Szia Tribute78! Üdv és Üdvözülendés az üdvlészletekkel! Minden Jókat és mindég ELŐRE is!
Hálásan Köszönöm, hogy Pontosíthattunk! Csakugyan Ismerős kissé az Illető!
Köszi azt is hogy nem sértett meg kiheverhetetlen túlzón!
Viszont sajnálom hogy kiiktattad az a felsorolást, amiből a hagyományos Értelmeben a paranoid skizókák szimptómái állnak! Én is sokat Imserni véltem közülük, de ahogyan kissé Gyógyulódotthattabb Lehettem és Lehetek egyre kevesebbet "érzek" is, amit a Környzetem kissé meg is erősít úgy mondd, hogy vezetnek rá, hogy ilyetén van baj Velem, mert nincs!
Látod Neked is mennyi bajod van illetve volt inkább a korábbiakban ilyesmikkel és már annyira Jobban Lehetsz, hogy össze is Tudtad szedni Másikaink Tanulságául is! Nagyon Örülök ennek, mert így kétség kivül Felőlem is Jobban vagy!
Akkor továbbra is minden Jókat és mindég! Hajrá Előre a Gyógyulandokba!
Ja?!? És még egy Kérés: Tedd fel lényszives újra az a felsorolást! Sokaknak nagyon Segíthet!
Szia Tribute78! Üdv és Üdvözülendés az üdvlészletekkel! Minden Jókat és mindég ELŐRE is!
Hálásan Köszönöm, hogy Pontosíthattunk! Csakugyan Ismerős kissé az Illető!
Köszi azt is hogy nem sértett meg kiheverhetetlen túlzón!
Viszont sajnálom hogy kiiktattad az a felsorolást, amiből a hagyományos Értelmeben a paranoid skizókák szimptómái állnak! Én is sokat Imserni véltem közülük, de ahogyan kissé Gyógyulódotthattabb Lehettem és Lehetek egyre kevesebbet "érzek" is, amit a Környzetem kissé meg is erősít úgy mondd, hogy vezetnek rá, hogy ilyetén van baj Velem, mert nincs!
Látod Neked is mennyi bajod van illetve volt inkább a korábbiakban ilyesmikkel és már annyira Jobban Lehetsz, hogy össze is Tudtad szedni Másikaink Tanulságául is! Nagyon Örülök ennek, mert így kétség kivül Felőlem is Jobban vagy!
Akkor továbbra is minden Jókat és mindég! Hajrá Előre a Gyógyulandokba!
Ja?!? És még egy Kérés: Tedd fel lényszives újra az a felsorolást! Sokaknak nagyon Segíthet!
Idézet tőle: ovisista ekkor: 2018.06.02., 14:51"Sajnos volt már tettlegesség. "
Kedves IróOlvasóka! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Minden Jókat és mindég!
Bocsáss meg Kérlek, hogy beleKotyogok, de nagyon "megütött" ez a fentebbi mondatod!
Elős kőrben azt mondanám, hogy el kell hagyd a Szerelmed! Aki egyszer elKezd ütlegelni, az sajnos vérszemet kap és vérengzeni is kezdhet!
Ám ha paranoid skizóka mégis a Párod, akkor némiképp enyhébb a szituka!
Ugyanis, amikor nincs betegség-Tudata, akkor nem Ő Igaziból, hanem az Agya-Működhette Elméjének kiszolgáltatottja, amely a pszichózisben úgy mondd "önjáró" és az a kusza katyvasz nem Ő! Ő csak akkor Ő, amikor úgy mondd Észnél azaz TennenÖnSajátMagánál Lehet és ezt Bizony sajnos a pszichózis megakadályozhatja!
Ezért Tudom hogy Óvatoskán kell Legyél mindenképp és ha Igazi a Szerelmed, akkor úgy mondd "érzed" is hogy nem pusztán belepofáznék ismeretlenül is a Körülményezettségekbe!
Viszont volt itt egy pár kitételed, amelyeket muszáj Tisztázni Tisztálkodóan Mentál Higiénésen is!
Tudod "hivő" sok milliár úgy nevezett 'zEmber! A Párod meg abban "hisz" hogy Ő a legKülönöbb mindnél, ugye ez jön le amikor a paranoid skizofréna pszichozisában addig is merészkedik bután hogy tettlegességre vetemedik, holott nem Szabadna ártania! Te nem követeled ki nyilván szado-mazochistán, hogy ütlegeljen, de még csak verbális agressziót se igényelsz Tőle, Igaz?!?
Hogy mért mondom hogy a "hivőkkel" nagyon kell Vigyázni?!?
Íme egy cikk, amely Taglalja, hogy a "hivés" egy evolúciós mellékvágány és hogy van mégis az hogy az úgy nevezett 'zEmberiségnek a nagy része mégis oly?!? Brutalitásukban is, meg kivagyiságaikban is, főképp a slaglóan fröcsögő tesztoszteron territórium-védő és kiterjesztő kanok!
Így tehát ki kéne mindenképp Vizsgálni, hogy a Szerelmed megbomlott Elméjűen vajon "jogosan" verne-e és egyáltalában hogy "joga" volhetna-e bárkinek is bántalmaznia Tégedet?!?
Azért annyira Fontos eme Kérdés-Csoport Nekem is, mert sajnos Anyu hiába maradt meg sokáig Apu terrorjában, mégsem sikerült leszoktatódhatnia Apának az Anyut és az Öcsit hülyére veréseiről, pláne részegen!
"Sajnos volt már tettlegesség. "
Kedves IróOlvasóka! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Minden Jókat és mindég!
Bocsáss meg Kérlek, hogy beleKotyogok, de nagyon "megütött" ez a fentebbi mondatod!
Elős kőrben azt mondanám, hogy el kell hagyd a Szerelmed! Aki egyszer elKezd ütlegelni, az sajnos vérszemet kap és vérengzeni is kezdhet!
Ám ha paranoid skizóka mégis a Párod, akkor némiképp enyhébb a szituka!
Ugyanis, amikor nincs betegség-Tudata, akkor nem Ő Igaziból, hanem az Agya-Működhette Elméjének kiszolgáltatottja, amely a pszichózisben úgy mondd "önjáró" és az a kusza katyvasz nem Ő! Ő csak akkor Ő, amikor úgy mondd Észnél azaz TennenÖnSajátMagánál Lehet és ezt Bizony sajnos a pszichózis megakadályozhatja!
Ezért Tudom hogy Óvatoskán kell Legyél mindenképp és ha Igazi a Szerelmed, akkor úgy mondd "érzed" is hogy nem pusztán belepofáznék ismeretlenül is a Körülményezettségekbe!
Viszont volt itt egy pár kitételed, amelyeket muszáj Tisztázni Tisztálkodóan Mentál Higiénésen is!
Tudod "hivő" sok milliár úgy nevezett 'zEmber! A Párod meg abban "hisz" hogy Ő a legKülönöbb mindnél, ugye ez jön le amikor a paranoid skizofréna pszichozisában addig is merészkedik bután hogy tettlegességre vetemedik, holott nem Szabadna ártania! Te nem követeled ki nyilván szado-mazochistán, hogy ütlegeljen, de még csak verbális agressziót se igényelsz Tőle, Igaz?!?
Hogy mért mondom hogy a "hivőkkel" nagyon kell Vigyázni?!?
Íme egy cikk, amely Taglalja, hogy a "hivés" egy evolúciós mellékvágány és hogy van mégis az hogy az úgy nevezett 'zEmberiségnek a nagy része mégis oly?!? Brutalitásukban is, meg kivagyiságaikban is, főképp a slaglóan fröcsögő tesztoszteron territórium-védő és kiterjesztő kanok!
Így tehát ki kéne mindenképp Vizsgálni, hogy a Szerelmed megbomlott Elméjűen vajon "jogosan" verne-e és egyáltalában hogy "joga" volhetna-e bárkinek is bántalmaznia Tégedet?!?
Azért annyira Fontos eme Kérdés-Csoport Nekem is, mert sajnos Anyu hiába maradt meg sokáig Apu terrorjában, mégsem sikerült leszoktatódhatnia Apának az Anyut és az Öcsit hülyére veréseiről, pláne részegen!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.06.02., 14:03Szia!
Ahogy Eszter írta lentebb, innen mi nem tudjuk (és nem is tisztünk) diagnosztizálni. Mindenképp szakemberhez kell fordulni, úgy nem fog menni, hogy előbb szokjon le, és majd utána, mert egyedül nagy valószínűséggel nem tud leszokni. Akár azt is megteheted, hogy Te elmész egy szakemberhez, és tanácsot kérsz, hogy őt miként tudnád rávenni, hogy menjen el (veled) segítséget kérni.
Jaj, a vitát nehogy magadra vedd, csupán találtunk egy apropót.
Szia!
Ahogy Eszter írta lentebb, innen mi nem tudjuk (és nem is tisztünk) diagnosztizálni. Mindenképp szakemberhez kell fordulni, úgy nem fog menni, hogy előbb szokjon le, és majd utána, mert egyedül nagy valószínűséggel nem tud leszokni. Akár azt is megteheted, hogy Te elmész egy szakemberhez, és tanácsot kérsz, hogy őt miként tudnád rávenni, hogy menjen el (veled) segítséget kérni.
Jaj, a vitát nehogy magadra vedd, csupán találtunk egy apropót.
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.06.02., 14:00Idézet tőle: iroolvaso87Nem teljesen értem a lentebb olvasható dolgokat, hogy én bántottam e meg valakit de én részemről azt szeretném tudni, hogy vajon inkább skizofrén férfi a párom vagy antiszociális akármi bármi?
Megérteni szeretném, ami benne zajlik és ismervén az előéletét el is hiszem, hogy valami kiborult nála a biliből. Nem csodálkozom. A hozzá vezető utat szeretném megtalálni, hogy úgy tudjak mellette lenni, hogy az nekem se jelentsen életveszélyt...
Sajnos volt már tettlegesség.
Én bordernek indultam,de én csak a tárgyakat romboltam magam körül,és nem az embereket.....ez volt 17-18évesen.....majdnem lebontottam egy családi házat....mára megvan a skizo diagom lazán...átmentem sok mindenen....már sok amit írtál, szerintem a kérdésedre megkaptad a választ babarczyesztertől,én töröltem is az "okoskodásomat"....amit meg utoljára írtál ,tüneteket,azokat kommentálni sem szeretném...ez itt az internet, a pszichiátria meg az orvosok azok máshol vannak.Legtöbbünk,vagyis szinte mindenki gyógyszeren él és kórházi múlttal rendelkezik....
Idézet tőle: iroolvaso87Nem teljesen értem a lentebb olvasható dolgokat, hogy én bántottam e meg valakit de én részemről azt szeretném tudni, hogy vajon inkább skizofrén férfi a párom vagy antiszociális akármi bármi?
Megérteni szeretném, ami benne zajlik és ismervén az előéletét el is hiszem, hogy valami kiborult nála a biliből. Nem csodálkozom. A hozzá vezető utat szeretném megtalálni, hogy úgy tudjak mellette lenni, hogy az nekem se jelentsen életveszélyt...
Én bordernek indultam,de én csak a tárgyakat romboltam magam körül,és nem az embereket.....ez volt 17-18évesen.....majdnem lebontottam egy családi házat....mára megvan a skizo diagom lazán...átmentem sok mindenen....már sok amit írtál, szerintem a kérdésedre megkaptad a választ babarczyesztertől,én töröltem is az "okoskodásomat"....amit meg utoljára írtál ,tüneteket,azokat kommentálni sem szeretném...ez itt az internet, a pszichiátria meg az orvosok azok máshol vannak.Legtöbbünk,vagyis szinte mindenki gyógyszeren él és kórházi múlttal rendelkezik....
Idézet tőle: iroolvaso87 ekkor: 2018.06.02., 13:33Nem teljesen értem a lentebb olvasható dolgokat, hogy én bántottam e meg valakit de én részemről azt szeretném tudni, hogy vajon inkább skizofrén férfi a párom vagy antiszociális akármi bármi?
Nem teljesen értem a lentebb olvasható dolgokat, hogy én bántottam e meg valakit de én részemről azt szeretném tudni, hogy vajon inkább skizofrén férfi a párom vagy antiszociális akármi bármi?
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.06.02., 13:31Üdv. ovisista! hiszen te pontosan tudhatod egyébként ,vagyis ismered ezt az illetőt,mert a gondolkodósarokban vele társalogsz mostanában,de ezzel már túl sokat is mondtam.és különben is, te meg én már találkoztunk személyesen is..figyellek én! csak itt néha keverednek a szálak....semmi bántó nem volt részéről,csak egy elszólás amiből ez a tanulság jött le számomra....ennek adtam hangot...
tudod , az idő megold mindent:
Üdv. ovisista! hiszen te pontosan tudhatod egyébként ,vagyis ismered ezt az illetőt,mert a gondolkodósarokban vele társalogsz mostanában,de ezzel már túl sokat is mondtam.és különben is, te meg én már találkoztunk személyesen is..figyellek én! csak itt néha keverednek a szálak....semmi bántó nem volt részéről,csak egy elszólás amiből ez a tanulság jött le számomra....ennek adtam hangot...
tudod , az idő megold mindent:
Idézet tőle: ovisista ekkor: 2018.06.02., 13:19Szia Kedves Trubute78! Minden Jókat Előre is és mindég! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!
Bocsáss meg Kérlek, ha netán félreÉrthettelek akkor, mikor olvasva silabizálgattam, hogy mit is Kérdezett ama Illető, akivel talán Barátkoztál volna, de Ő sajnos úgy nevezett "rossz Válasz-Kérdődéssel" elriasztott, vagyis ezzel: " és mikor van az a pont amikor ÉSZREVESZI MAGÁT egy skizo,hogy valami nincs rendben vele?"
Nagyon Hálásan Köszönöm előszöris az egész beJegyzésed, mert nagyon Plasztikus és Bőnek is mondható! Tudod ez a gyengém, hogy a Bonyolult és szerteágazó Kérdéseket ne tőmondatban "tudgyják le"!
Ezért Tudakolnám, hogy mi is volt a "sértő" abban, hogy egy hossszasabb Kommunikációka közben ez a Kérdsés is felmerülhetett, mármint az, hogy hogyan is Alakulhat ki a Beteg úgy nevezett "betegség-Tudata" akkor, ha épp az a betegségének a Lényege, hogy pszichotikusan nincs spontán olyanja?!?
Ne haragudgyj Kérlek, de Nekem annyira Intelligens Kérdésnek Tűnik az Illető Kíváncsika Jelzése! Nehogy Tőlem is sértésenk véld, ám Én mintha sejteném, hogy mi is ebben a JÓ?!?
Mondgyjam?!?
Hát hogy Jobb Állapotban Lehettél akkor, amikor az Illetővel Kommunikálni Kezdhetettetek, ugye?!?
Meghallgatott, Figyelt Rád, de nem Tudhatta akkor még azt, amit Te most itten leírsz szép sorban és Érthetően, niylván ezért Fogalmazódhatott meg így ekképpen a Kérdése is! És nem azért, hogy bántson és Rád rivalljon, hogy "kapj már végre az agyadhoz és ne hülyíts engemet!" -- Igaz?!?
Értem Én a Te Indulatoskodásod abból fakadt, hogy Neked sajnos a betegségedhez az úgy nevezett "szocializáció" nagyon ramatyra "sikeredett", azaz szinte a legrosszabbak történtek Veled!
Viszont azért Láss ellen Példa-Kép-Mintázatot is annál, akit fokozatosan és dédelgetve-babusgatva vezethettek rá, hogy baj van Vele, hogy Segítséget kell Kérni és hogy ha Dokiktól is, de mindenképp, mert csak zűrök következhetnének ha elhatalmasodik a baj!
Nálam ez utóbbi volt! És úgy mondd "haza beszélek" vagy "védem a mundér Becsületét" -- ha netán rosszindulatúak volnánk!
Persze Én is szenvedtem szembefordulva a sorkatonság törvényesített gyilkossá kiképeztetésemmel és ezzel a korábbi rendszer több részével is, ám mivel talán Szerencsémre" olyanok vettek körül és olyankokkal Találkozhattam, akik felIsmerhették, hogy nem szimulálok pusztán, így Segíthettek hogy ne kerüljek kivégző osztag elé, hanem Éltetve inkább a Gyogyóba lavíroztak és ugyan kellett huszonvalahány elektro- és inzulin sokkot is átÉljek, de mégiscsak kiDerült, hogy paranoid skizofréniám nem golyó általi halállal Gyógyíthatható, ha nem is Teljesen és Prímán!
Így Kedves Tribute78! Nagyon sajnálva Tégedet, hogy ennyi herce-hurca után jöhettél csak szinte Magadtól rá, hogy Lehet Gyógyulászni és Jobban Léve a betegséggel is inkább megküzdhetni!
Ezért is Gratulálhatok annak, hogy ugye azt is helyre rakhatjuk úgy mondd, hogy az említett Kérdésben nem stigmatizáció volt, hanem Kíváncsiság, hogy csakugyan egy betegnek milyen körülmények kellenek, hogy megTanulhasson Együtt-Élhetni bajával?!?
Köszönöm a Figyelemed és Türelmed ÖsszPOntosulhatását! Minden Jókat továbbra is és mindég és hajrá Előre a Gyógyulandokba váltig!
Szia Kedves Trubute78! Minden Jókat Előre is és mindég! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!
Bocsáss meg Kérlek, ha netán félreÉrthettelek akkor, mikor olvasva silabizálgattam, hogy mit is Kérdezett ama Illető, akivel talán Barátkoztál volna, de Ő sajnos úgy nevezett "rossz Válasz-Kérdődéssel" elriasztott, vagyis ezzel: " és mikor van az a pont amikor ÉSZREVESZI MAGÁT egy skizo,hogy valami nincs rendben vele?"
Nagyon Hálásan Köszönöm előszöris az egész beJegyzésed, mert nagyon Plasztikus és Bőnek is mondható! Tudod ez a gyengém, hogy a Bonyolult és szerteágazó Kérdéseket ne tőmondatban "tudgyják le"!
Ezért Tudakolnám, hogy mi is volt a "sértő" abban, hogy egy hossszasabb Kommunikációka közben ez a Kérdsés is felmerülhetett, mármint az, hogy hogyan is Alakulhat ki a Beteg úgy nevezett "betegség-Tudata" akkor, ha épp az a betegségének a Lényege, hogy pszichotikusan nincs spontán olyanja?!?
Ne haragudgyj Kérlek, de Nekem annyira Intelligens Kérdésnek Tűnik az Illető Kíváncsika Jelzése! Nehogy Tőlem is sértésenk véld, ám Én mintha sejteném, hogy mi is ebben a JÓ?!?
Mondgyjam?!?
Hát hogy Jobb Állapotban Lehettél akkor, amikor az Illetővel Kommunikálni Kezdhetettetek, ugye?!?
Meghallgatott, Figyelt Rád, de nem Tudhatta akkor még azt, amit Te most itten leírsz szép sorban és Érthetően, niylván ezért Fogalmazódhatott meg így ekképpen a Kérdése is! És nem azért, hogy bántson és Rád rivalljon, hogy "kapj már végre az agyadhoz és ne hülyíts engemet!" -- Igaz?!?
Értem Én a Te Indulatoskodásod abból fakadt, hogy Neked sajnos a betegségedhez az úgy nevezett "szocializáció" nagyon ramatyra "sikeredett", azaz szinte a legrosszabbak történtek Veled!
Viszont azért Láss ellen Példa-Kép-Mintázatot is annál, akit fokozatosan és dédelgetve-babusgatva vezethettek rá, hogy baj van Vele, hogy Segítséget kell Kérni és hogy ha Dokiktól is, de mindenképp, mert csak zűrök következhetnének ha elhatalmasodik a baj!
Nálam ez utóbbi volt! És úgy mondd "haza beszélek" vagy "védem a mundér Becsületét" -- ha netán rosszindulatúak volnánk!
Persze Én is szenvedtem szembefordulva a sorkatonság törvényesített gyilkossá kiképeztetésemmel és ezzel a korábbi rendszer több részével is, ám mivel talán Szerencsémre" olyanok vettek körül és olyankokkal Találkozhattam, akik felIsmerhették, hogy nem szimulálok pusztán, így Segíthettek hogy ne kerüljek kivégző osztag elé, hanem Éltetve inkább a Gyogyóba lavíroztak és ugyan kellett huszonvalahány elektro- és inzulin sokkot is átÉljek, de mégiscsak kiDerült, hogy paranoid skizofréniám nem golyó általi halállal Gyógyíthatható, ha nem is Teljesen és Prímán!
Így Kedves Tribute78! Nagyon sajnálva Tégedet, hogy ennyi herce-hurca után jöhettél csak szinte Magadtól rá, hogy Lehet Gyógyulászni és Jobban Léve a betegséggel is inkább megküzdhetni!
Ezért is Gratulálhatok annak, hogy ugye azt is helyre rakhatjuk úgy mondd, hogy az említett Kérdésben nem stigmatizáció volt, hanem Kíváncsiság, hogy csakugyan egy betegnek milyen körülmények kellenek, hogy megTanulhasson Együtt-Élhetni bajával?!?
Köszönöm a Figyelemed és Türelmed ÖsszPOntosulhatását! Minden Jókat továbbra is és mindég és hajrá Előre a Gyógyulandokba váltig!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.06.02., 13:15A "másságtól" alapjában félnek az emberek, mondhatsz nekik bármit.
Jó ki zárt lehetett, ahol volt eszköze vágni...
A "másságtól" alapjában félnek az emberek, mondhatsz nekik bármit.
Jó ki zárt lehetett, ahol volt eszköze vágni...
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.06.02., 13:11Idézet tőle: KleóMár egyszer említettem, hogy félnek. Az átlagember fél a "lelki nyavalyásoktól". Erre írta valaki (nem te), hogy talán jogosan...
Akkor az átlag ember ne menjen pszichiáternek!És az átlagon felüli pszichiáter meg homályosítsa fel az átlag embert,hogy nem véres rongy a pszichiátriai beteg,csak más....
egyébként én láttam ijesztő dolgokat zárt osztályon ,valóban...de érdekes,hogy én inkább az agresszív nő képére emlékszem,aki a zárton beszélgetni akart velem,bejött a szobámba.Hozott magával egy köteg zsebkendőt.És kérdezte,ugye tudod mit jelent ez??Mondom neki,hogy hány darabot hoztál ,induljunk ki ebből, talán? és akkor rám nézett,és vérben úsztak a szemei,és kirohant a szobából....másnap hozták az ápolók ,mindkét kezét a, csuklóját agyon vagdalta keresztbe, annyi friss heg volt rajta,hogy csodálkoztam,hogy maradt életben....bennem ilyen képek élnek...
Idézet tőle: KleóMár egyszer említettem, hogy félnek. Az átlagember fél a "lelki nyavalyásoktól". Erre írta valaki (nem te), hogy talán jogosan...
Akkor az átlag ember ne menjen pszichiáternek!És az átlagon felüli pszichiáter meg homályosítsa fel az átlag embert,hogy nem véres rongy a pszichiátriai beteg,csak más....
egyébként én láttam ijesztő dolgokat zárt osztályon ,valóban...de érdekes,hogy én inkább az agresszív nő képére emlékszem,aki a zárton beszélgetni akart velem,bejött a szobámba.Hozott magával egy köteg zsebkendőt.És kérdezte,ugye tudod mit jelent ez??Mondom neki,hogy hány darabot hoztál ,induljunk ki ebből, talán? és akkor rám nézett,és vérben úsztak a szemei,és kirohant a szobából....másnap hozták az ápolók ,mindkét kezét a, csuklóját agyon vagdalta keresztbe, annyi friss heg volt rajta,hogy csodálkoztam,hogy maradt életben....bennem ilyen képek élnek...
Idézet tőle: iroolvaso87 ekkor: 2018.06.02., 13:08Inkább az a zavaró, hogy ő többet mutat más tüneteket.
pl. szerinte ő isten küldöttje és azért jött, hogy megmutassa a lényeges dolgokat!
Szerinte az a legfontosabb munka, hogy szeressük egymást és amit munkának hívunk az csupán vagyon és tárgyakhoz való hozzájutás. de valamiből élni kell....
mindenkit bánt, lenéz. következő pillanatban ha én mondok valamit akkor megszól érte. amolyan kettős mérce .. ő nem hibás semmiért. szerinte nem vagyok elég nő. akkor lennék nő ha kiállnék magamért...
megint más alkalommal istenít.
Inkább az a zavaró, hogy ő többet mutat más tüneteket.
pl. szerinte ő isten küldöttje és azért jött, hogy megmutassa a lényeges dolgokat!
Szerinte az a legfontosabb munka, hogy szeressük egymást és amit munkának hívunk az csupán vagyon és tárgyakhoz való hozzájutás. de valamiből élni kell....
mindenkit bánt, lenéz. következő pillanatban ha én mondok valamit akkor megszól érte. amolyan kettős mérce .. ő nem hibás semmiért. szerinte nem vagyok elég nő. akkor lennék nő ha kiállnék magamért...
megint más alkalommal istenít.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.06.02., 12:40Már egyszer említettem, hogy félnek. Az átlagember fél a "lelki nyavalyásoktól". Erre írta valaki (nem te), hogy talán jogosan...
Már egyszer említettem, hogy félnek. Az átlagember fél a "lelki nyavalyásoktól". Erre írta valaki (nem te), hogy talán jogosan...
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.06.02., 12:25Ja közben látom ,hogy tárgytalanná vált az írásom,ezért áttérek egy személyes jellegű történetre.Szóval megismertem egy egészséges embert egy fórumban,és miután megtudta a diagomat, az volt az egyik első kérdése,hogy kb. megpróbálom szó szerint idézni, tehát: " és mikor van az a pont amikor ÉSZREVESZI MAGÁT egy skizo,hogy valami nincs rendben vele?" Na ez a "vedd már észre magad" szóhasználat ez kb. pontosan jellemzi egy átlagos külső szemlélő első reakcióját,ebben az ártatlan elszólásban, én ebben sajnos nem a naiv kiváncsiságot érzem,hanem azt,hogy első reakciója a külvilágnak nem az iránymutatás,és empátia,hanem ez élből hárító,elkülönülő ,és támadó magatartás.Én úgy gondolom,hogy ha nekem annak idején amikor először kórházba kerülök elmagyarázták volna,hogy miért vagyok ott,mit gondolnak rólam,mit feltételeznek rólam,mi a a betegségem lényege szerintük,és esetleg megkérdezték volna,hogy egyáltalán én mit gondolok az ő véleményükről,szóval ha egyenrangú félként kezeltek volna már elsőre,akkor éveket spóroltak volna meg,évekkel kevesebbet szenvedtem volna ,és ezért maradt bennem annyi sértődöttség,hiányérzet.
Ja közben látom ,hogy tárgytalanná vált az írásom,ezért áttérek egy személyes jellegű történetre.Szóval megismertem egy egészséges embert egy fórumban,és miután megtudta a diagomat, az volt az egyik első kérdése,hogy kb. megpróbálom szó szerint idézni, tehát: " és mikor van az a pont amikor ÉSZREVESZI MAGÁT egy skizo,hogy valami nincs rendben vele?" Na ez a "vedd már észre magad" szóhasználat ez kb. pontosan jellemzi egy átlagos külső szemlélő első reakcióját,ebben az ártatlan elszólásban, én ebben sajnos nem a naiv kiváncsiságot érzem,hanem azt,hogy első reakciója a külvilágnak nem az iránymutatás,és empátia,hanem ez élből hárító,elkülönülő ,és támadó magatartás.Én úgy gondolom,hogy ha nekem annak idején amikor először kórházba kerülök elmagyarázták volna,hogy miért vagyok ott,mit gondolnak rólam,mit feltételeznek rólam,mi a a betegségem lényege szerintük,és esetleg megkérdezték volna,hogy egyáltalán én mit gondolok az ő véleményükről,szóval ha egyenrangú félként kezeltek volna már elsőre,akkor éveket spóroltak volna meg,évekkel kevesebbet szenvedtem volna ,és ezért maradt bennem annyi sértődöttség,hiányérzet.
Idézet tőle: iroolvaso87 ekkor: 2018.06.02., 11:03Sajnos nincs betegségtudata!
Most külön vagyunk, de nap mint nap beszélek vele és adtam fel csomagban neki egy angyalkáertyát, mert nagyon szereti őket. És egy könyvet, írtam neki a levélben, hogy arra kérem, ha tényleg szeret és nem akar elijeszteni teljesen, akkor tegye le a füvet és gyógyszereket, először is lásson már kicsit tisztán.
Következő léps, már ha ez bekövetkezik, az lenne, hogy valahogyan elviszem orvoshoz.
Sajnos nincs betegségtudata!
Most külön vagyunk, de nap mint nap beszélek vele és adtam fel csomagban neki egy angyalkáertyát, mert nagyon szereti őket. És egy könyvet, írtam neki a levélben, hogy arra kérem, ha tényleg szeret és nem akar elijeszteni teljesen, akkor tegye le a füvet és gyógyszereket, először is lásson már kicsit tisztán.
Következő léps, már ha ez bekövetkezik, az lenne, hogy valahogyan elviszem orvoshoz.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.06.02., 10:59Kedves iroolvaso87!
Mi nem tudjuk innen megállapítani, hogy a párod beteg-e, és mi baja van. Úgy érzed, hogy nem tudod rábeszélni, hogy menjen el szakemberhez? Tudsz arról beszélni vele, hogy számodra a viselkedése ijesztő, és szeretnél erről beszélgetni szakemberrel?
Kedves iroolvaso87!
Mi nem tudjuk innen megállapítani, hogy a párod beteg-e, és mi baja van. Úgy érzed, hogy nem tudod rábeszélni, hogy menjen el szakemberhez? Tudsz arról beszélni vele, hogy számodra a viselkedése ijesztő, és szeretnél erről beszélgetni szakemberrel?
Idézet tőle: iroolvaso87 ekkor: 2018.06.02., 10:26Sziasztok!
Segítsetek nekem!
Van egy férfi az életemben, közel 11 éve ismerem. Korábban rengeteg dologban kiállt mellettem, segített nekem. Volt köztünk vonzódás és párszor apróbb dolgok történtek is.
Közben teltek az évek és tavaly egymásra találtunk. Egy év alatt bedarált.
dühroham, gyógyszerfüggőség és fű függőség. Képtelen dolgozni, pedig korábban több helyen is dolgozott.
Mindent rám hárít át. téveszméi vannak és paranoid., róla szólnak bizonyos hírek.
Mindent a szeretetért.... az a mániája.
felhangolt állapota van aztán önmagát gyengítő és romboló, például nincs értelme stb... megverte saját magát. utána jön az, hogy engem kezd ki. rendőrökkel szemben teljesen tiszteletlen, szinte mintha várná, hopgy kapjon...
amikor rendes és kedves, a legfigyelmesebb szexuális partner, soha nem volt durva velem. amire szükségem volt, igyekezett megvenni, ha piszkálnak tigrisként óv. nagyon kreatív és eszes.
Gyanakvó, rettenetesen féltékeny... közben van egy álomvilága, ami mesékből és szépséges elemekből tevődik össze.
Skizofrén?????????????
Sziasztok!
Segítsetek nekem!
Van egy férfi az életemben, közel 11 éve ismerem. Korábban rengeteg dologban kiállt mellettem, segített nekem. Volt köztünk vonzódás és párszor apróbb dolgok történtek is.
Közben teltek az évek és tavaly egymásra találtunk. Egy év alatt bedarált.
dühroham, gyógyszerfüggőség és fű függőség. Képtelen dolgozni, pedig korábban több helyen is dolgozott.
Mindent rám hárít át. téveszméi vannak és paranoid., róla szólnak bizonyos hírek.
Mindent a szeretetért.... az a mániája.
felhangolt állapota van aztán önmagát gyengítő és romboló, például nincs értelme stb... megverte saját magát. utána jön az, hogy engem kezd ki. rendőrökkel szemben teljesen tiszteletlen, szinte mintha várná, hopgy kapjon...
amikor rendes és kedves, a legfigyelmesebb szexuális partner, soha nem volt durva velem. amire szükségem volt, igyekezett megvenni, ha piszkálnak tigrisként óv. nagyon kreatív és eszes.
Gyanakvó, rettenetesen féltékeny... közben van egy álomvilága, ami mesékből és szépséges elemekből tevődik össze.
Skizofrén?????????????
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.06.01., 14:40"Ha bemegyek és csak elutasít, kiakad és verbálisan bánt akkor azzal nem rosszabbat teszek?"
Szia!
Nem, nem teszel rosszabbat. Sőt. De tényleg számíts rá, hogy "leordítja a fejedet". Viszont ha nem mész, iszonyú csalódottságot fog érezni, habár valószínűleg nem vallja be.
Biztos, hogy komolyan érez irántad. Paradoxon, de épp az bizonyítja, hogy téged bánt.
A kivetítéshez nem kell betegnek lenni. Számos "egészséges" embert ismertem, aki következetesen azzal "gyanúsított" másokat, amit ő csinált. Lehet, hogy nem is kivetítés, csak "mindenki magából indul ki"?
"Ha bemegyek és csak elutasít, kiakad és verbálisan bánt akkor azzal nem rosszabbat teszek?"
Szia!
Nem, nem teszel rosszabbat. Sőt. De tényleg számíts rá, hogy "leordítja a fejedet". Viszont ha nem mész, iszonyú csalódottságot fog érezni, habár valószínűleg nem vallja be.
Biztos, hogy komolyan érez irántad. Paradoxon, de épp az bizonyítja, hogy téged bánt.
A kivetítéshez nem kell betegnek lenni. Számos "egészséges" embert ismertem, aki következetesen azzal "gyanúsított" másokat, amit ő csinált. Lehet, hogy nem is kivetítés, csak "mindenki magából indul ki"?
Idézet tőle: Purceo ekkor: 2018.06.01., 10:58Kedves Eszter!
Nagyon köszönöm a tanácsokat és válaszokat. Sajnos nem fogdja el hogy beteg, nki semmi baja, miattunk van minden. Régebben amikor telejsen kiakadt és nem tudtam kezelni és hiperventilálltam stb, rámhívta a mentőket és bevitetett. Telfonon beszéltem vele ma is, és egyik pillantaban menjek be, aztán neki min1, késöbb már ne is menjek mert csak manipulálok mindenkit bent majd. Kivetíti a saját tettit másokra.
Nagyon nehéz, mert teljesen beleszerettem, de nem tudom, hogy komolyan érzett e irántam. Ha bemegyek és csak elutasít, kiakad és verbálisan bánt akkor azzal nem rosszabbat teszek?
bírni már bírom, mert sokszor csinálta az elmúlt időben és rosszab lett csak, de félek neki okozok kárt.
Kedves Eszter!
Nagyon köszönöm a tanácsokat és válaszokat. Sajnos nem fogdja el hogy beteg, nki semmi baja, miattunk van minden. Régebben amikor telejsen kiakadt és nem tudtam kezelni és hiperventilálltam stb, rámhívta a mentőket és bevitetett. Telfonon beszéltem vele ma is, és egyik pillantaban menjek be, aztán neki min1, késöbb már ne is menjek mert csak manipulálok mindenkit bent majd. Kivetíti a saját tettit másokra.
Nagyon nehéz, mert teljesen beleszerettem, de nem tudom, hogy komolyan érzett e irántam. Ha bemegyek és csak elutasít, kiakad és verbálisan bánt akkor azzal nem rosszabbat teszek?
bírni már bírom, mert sokszor csinálta az elmúlt időben és rosszab lett csak, de félek neki okozok kárt.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.06.01., 08:43Kedves István/Purceo!
Ha a barátnőd skizofrén, azt tudják gyógyszerrel jól kezelni, és semmi ok rá, hogy eldobd a szerelmet. Ha borderline, akkor egy kicsit nehezebb a helyzet, mert annak a tüneteit nem lehet a megfelelő gyógyszerekkel megszüntetni, hanem hosszú terápia kell -- több év --, hogy javuljon.
Szerintem mindenképpen látogasd meg, azt még eldöntheted, hogy akarod-e folytatni vele, de most nagyon sokat jelentene neki, ha bemennél hozzá. Még akkor is, ha egyébként veszekszik veled. Az az érzés, hogy a szeretteink támogatnak, az egyik legfontosabb eleme a felépülésnek.
Azután, ha kijön a kórházból, tudsz vele beszélni a saját betegségéről. Fontos, hogy legyen betegségtudata, tehát tudja, hogy nem mindig normálisan reagál, hogy éppen a szeretteibe beleköt (ez nagyon jellemző borderline zavarnál), hogy meg kell tanulnia kezelni a heves érzéseit.
Nem azt mondom, hogy maradj mellette mindig, de most még szerintem maradj vele és később dönts arról, hogy akarod e folytatni. Ha meglátogatod, sok jót teszel, még ha ő ezt nem is érzékeli rögtön.
Kedves István/Purceo!
Ha a barátnőd skizofrén, azt tudják gyógyszerrel jól kezelni, és semmi ok rá, hogy eldobd a szerelmet. Ha borderline, akkor egy kicsit nehezebb a helyzet, mert annak a tüneteit nem lehet a megfelelő gyógyszerekkel megszüntetni, hanem hosszú terápia kell -- több év --, hogy javuljon.
Szerintem mindenképpen látogasd meg, azt még eldöntheted, hogy akarod-e folytatni vele, de most nagyon sokat jelentene neki, ha bemennél hozzá. Még akkor is, ha egyébként veszekszik veled. Az az érzés, hogy a szeretteink támogatnak, az egyik legfontosabb eleme a felépülésnek.
Azután, ha kijön a kórházból, tudsz vele beszélni a saját betegségéről. Fontos, hogy legyen betegségtudata, tehát tudja, hogy nem mindig normálisan reagál, hogy éppen a szeretteibe beleköt (ez nagyon jellemző borderline zavarnál), hogy meg kell tanulnia kezelni a heves érzéseit.
Nem azt mondom, hogy maradj mellette mindig, de most még szerintem maradj vele és később dönts arról, hogy akarod e folytatni. Ha meglátogatod, sok jót teszel, még ha ő ezt nem is érzékeli rögtön.
Idézet tőle: Purceo ekkor: 2018.06.01., 08:22Kedves Burások!
A következő helyzet jött elő az életemben és ehhez kérnék bármilyen tanécsot, mert döntésképtelen vagyok, nem tudom meghozni a helyes döntést.
A barátnőmet megismertem fél éve és a kapcsolatunk elején annyira tökéletes volt vele minden, hogy viszonylag gyorsan nagyon intenzív érzéseket tápláltam iránta. Idővel jöttek elő a veszekedések, de ez egy kapcsolatban természetes. Éreztem, hogy valami most más, azt hittem, csak temperamentumos és tényleg kiáll magért, de közben mindent vissza vetített rám, mentőt hívott rám, mert őrült vagyok, de ez az én érdekem, elküldött, elmondott a világ szemetének, aki mégcsak nem is ember, beteg avgyok stb. Kiderült, hogy már 2 évvel ezelőtt volt egy ilyen vele és akkor ez odáig fajult, hogy zártosztályra kellett bevinni. Úgy éreztem, ez csak rajtam áll és nem fogom hagyni, hogy vissza essen. SAjnos nem sikerült, elgyengültem. Napokig nem aludtam a munkám nem végeztem el, a családom kikészült teljesen. Ekkor az ő családja mondta nekem, hogy erős voltam, de ez csak rosszabb lesz és mentőt kell hívni. Most bent van megint, de nem tudom mit tegyek. Látogassam meg, vagy zárjam el a kapcsolatot? Nagyon szeretem, de azóta sokk cikket olvastam és a skizofrénia, borderline és az érzelmi manipuláció minden jelét átéltem, de akkor is szerelmes vagyok és nem tudok racionális döntést hozni. Teljesen tehetetlen vagyok, hogy életem legboldogabb kapcsolatát dobom el, vagy magamnak adom meg a lehetőséget, hogy boldog legyek, mert ez a kapcsolat nem volt őszinte. Boldog voltam vele, de egy pillanat alatt vissza tudott esni, akár azért mert nem hallottam mit mond. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
Köszönettel:
István
Kedves Burások!
A következő helyzet jött elő az életemben és ehhez kérnék bármilyen tanécsot, mert döntésképtelen vagyok, nem tudom meghozni a helyes döntést.
A barátnőmet megismertem fél éve és a kapcsolatunk elején annyira tökéletes volt vele minden, hogy viszonylag gyorsan nagyon intenzív érzéseket tápláltam iránta. Idővel jöttek elő a veszekedések, de ez egy kapcsolatban természetes. Éreztem, hogy valami most más, azt hittem, csak temperamentumos és tényleg kiáll magért, de közben mindent vissza vetített rám, mentőt hívott rám, mert őrült vagyok, de ez az én érdekem, elküldött, elmondott a világ szemetének, aki mégcsak nem is ember, beteg avgyok stb. Kiderült, hogy már 2 évvel ezelőtt volt egy ilyen vele és akkor ez odáig fajult, hogy zártosztályra kellett bevinni. Úgy éreztem, ez csak rajtam áll és nem fogom hagyni, hogy vissza essen. SAjnos nem sikerült, elgyengültem. Napokig nem aludtam a munkám nem végeztem el, a családom kikészült teljesen. Ekkor az ő családja mondta nekem, hogy erős voltam, de ez csak rosszabb lesz és mentőt kell hívni. Most bent van megint, de nem tudom mit tegyek. Látogassam meg, vagy zárjam el a kapcsolatot? Nagyon szeretem, de azóta sokk cikket olvastam és a skizofrénia, borderline és az érzelmi manipuláció minden jelét átéltem, de akkor is szerelmes vagyok és nem tudok racionális döntést hozni. Teljesen tehetetlen vagyok, hogy életem legboldogabb kapcsolatát dobom el, vagy magamnak adom meg a lehetőséget, hogy boldog legyek, mert ez a kapcsolat nem volt őszinte. Boldog voltam vele, de egy pillanat alatt vissza tudott esni, akár azért mert nem hallottam mit mond. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
Köszönettel:
István
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.31., 17:14
- Ítélőképesség csökkent
- Aggódás
- Düh
- Feszültség érzése
- Gyanakvás
- Ingerlékenység
- Izgatottság
- Nyugtalanság
- Szenvedés érzése
- Sértődékenység
- Ébersége csökkent
- Bármire képes vagyok.
- Megfigyelik, követik
- dactylolysis spontanea
- Hangulati nyomottság
- Rossz közérzet
- Szorongás
- Ítélőképesség csökkent
- Aggódás
- Düh
- Feszültség érzése
- Gyanakvás
- Ingerlékenység
- Izgatottság
- Nyugtalanság
- Szenvedés érzése
- Sértődékenység
- Ébersége csökkent
- Bármire képes vagyok.
- Megfigyelik, követik
- dactylolysis spontanea
- Hangulati nyomottság
- Rossz közérzet
- Szorongás
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.30., 18:30Ugye a robotzsaru filmek általában úgy kezdődnek,hogy a rendőrt a bűnözők megölik.De ami még megmarad belőle emberszerű anyag, abból,és gépekből alkotnak valamit, amiről ,amellet ,hogy tökéletesnek és elpusztíthatatlannak tűnik, a végén mindig kiderül,hogy valójában nem működhet ,ellentmondásba kerül környezetével,önbíráskodásba kezd, ezért néha az alkotói is ellene fordulnak. Számára minden egyértelmű,nincsenek kérdések ,csak a megoldásokat látja.Minden olyan egyszerűnek tűnik.A bűn ,az emberrel egyidős cselekedet mint olyan leáldozóban van,ha megjelenik ez a félig gép,és félig ember valami.Azonban sosem tudja elfelejteni emberi mivoltát,és rájön arra,amit előtte megpróbálnak tagadni,hogy ő valójában ember volt előtte.Hiszen egy gépnek nincsen lelke.De ő sosem lehet már ember,tehát sorsa,hogy eltűnjön,és a "bűn" tovább élhessen.
(megpróbáltam nagy nehezen megfogalmazni,hogy számomra miért fontosak ezek a filmek)
Miért skizofrénia fórumban?Talán van aki érti.
Ugye a robotzsaru filmek általában úgy kezdődnek,hogy a rendőrt a bűnözők megölik.De ami még megmarad belőle emberszerű anyag, abból,és gépekből alkotnak valamit, amiről ,amellet ,hogy tökéletesnek és elpusztíthatatlannak tűnik, a végén mindig kiderül,hogy valójában nem működhet ,ellentmondásba kerül környezetével,önbíráskodásba kezd, ezért néha az alkotói is ellene fordulnak. Számára minden egyértelmű,nincsenek kérdések ,csak a megoldásokat látja.Minden olyan egyszerűnek tűnik.A bűn ,az emberrel egyidős cselekedet mint olyan leáldozóban van,ha megjelenik ez a félig gép,és félig ember valami.Azonban sosem tudja elfelejteni emberi mivoltát,és rájön arra,amit előtte megpróbálnak tagadni,hogy ő valójában ember volt előtte.Hiszen egy gépnek nincsen lelke.De ő sosem lehet már ember,tehát sorsa,hogy eltűnjön,és a "bűn" tovább élhessen.
(megpróbáltam nagy nehezen megfogalmazni,hogy számomra miért fontosak ezek a filmek)
Miért skizofrénia fórumban?Talán van aki érti.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.05.30., 09:12Szia, koszonom a valaszt. Igen azt meglehet. Az eddig is megvolt. A szamokra egyetlen otletem akkor az amit az elozo hsz-ben irtam. Ergo: nem szamit, nem erdekel akkor. Nem hiszem hogy megkerdezem az atert, nem szeretek az agyara menni, igy is ki tudja mar mit gondol rolam... vagyis el tudom kepzelni, bar nem zaklatom sokat, de amiota kiengedett ugymond sosincs velem megelegedve
Amugy nem tudom mikor is latom ujra, ugyanis mult pentekre kaptam befekvesre idopontot a korhazba, de meg jo hogy nem mentem el (bar vasarnap olyasmit csinaltam, hogy lehet jobb lett volna ha bezaratom magam de vegulis megusztam a dolgot) szoval lenyeg a lenyeg, hogy kideritettem, hogy szabin van a kezelom en meg mas keze ala nem megyek. Ugyh egyelore maradtam, szerintem megvolt "az a pont".. mostmar kihuzom un. "akut igenyek" nelkul.
Szia, koszonom a valaszt. Igen azt meglehet. Az eddig is megvolt. A szamokra egyetlen otletem akkor az amit az elozo hsz-ben irtam. Ergo: nem szamit, nem erdekel akkor. Nem hiszem hogy megkerdezem az atert, nem szeretek az agyara menni, igy is ki tudja mar mit gondol rolam... vagyis el tudom kepzelni, bar nem zaklatom sokat, de amiota kiengedett ugymond sosincs velem megelegedve
Amugy nem tudom mikor is latom ujra, ugyanis mult pentekre kaptam befekvesre idopontot a korhazba, de meg jo hogy nem mentem el (bar vasarnap olyasmit csinaltam, hogy lehet jobb lett volna ha bezaratom magam de vegulis megusztam a dolgot) szoval lenyeg a lenyeg, hogy kideritettem, hogy szabin van a kezelom en meg mas keze ala nem megyek. Ugyh egyelore maradtam, szerintem megvolt "az a pont".. mostmar kihuzom un. "akut igenyek" nelkul.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.05.30., 09:06Szia, az F meg a szamok az tiszta. Az eddig is az volt. Nem errol beszeltem. Utana ki van hagyva valamennyi hely majd ott all 1-1 szam mindegyik diag mellett. Altalaban 1 db egyjegyu sima szam. Viszont ha belegondolok ez kizarolag egy korhaz papirjain talalhato meg, a tobbi helyrol amim volt asszem (bar most nem biztos) de asszem ott nem volt ilyen. Lehet h az adott korhaznak kellenek azok a kis kulon szamok valami nyilvantartashoz. Akkor meg engem se erdekel. A tobbi amit irtal, igen, en is tul vagyok mar rajta, hogy kulonosebben foglalkoztasson. Van ami nekem se valtozott, csak jott hozza tobb. Van ami eltunt. Nem szamoltam ossze igazabol sose hogy szamszeruen hany diagnozist adtak ki ram osszesen, hasonloan kusza mint a gyogyszerezesem.. Mindig azt neztem csak legutoljara tobbnek tunik a problema (diagnozis-gyogyszer) vagy kevesebbnek osszessegeben es mit gondolok errol ahhoz kepest ahogy erzem magam.. Na ennek most megint nem sok ertelme lett. sebaj!
Szia, az F meg a szamok az tiszta. Az eddig is az volt. Nem errol beszeltem. Utana ki van hagyva valamennyi hely majd ott all 1-1 szam mindegyik diag mellett. Altalaban 1 db egyjegyu sima szam. Viszont ha belegondolok ez kizarolag egy korhaz papirjain talalhato meg, a tobbi helyrol amim volt asszem (bar most nem biztos) de asszem ott nem volt ilyen. Lehet h az adott korhaznak kellenek azok a kis kulon szamok valami nyilvantartashoz. Akkor meg engem se erdekel. A tobbi amit irtal, igen, en is tul vagyok mar rajta, hogy kulonosebben foglalkoztasson. Van ami nekem se valtozott, csak jott hozza tobb. Van ami eltunt. Nem szamoltam ossze igazabol sose hogy szamszeruen hany diagnozist adtak ki ram osszesen, hasonloan kusza mint a gyogyszerezesem.. Mindig azt neztem csak legutoljara tobbnek tunik a problema (diagnozis-gyogyszer) vagy kevesebbnek osszessegeben es mit gondolok errol ahhoz kepest ahogy erzem magam.. Na ennek most megint nem sok ertelme lett. sebaj!
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.30., 08:56Idézet tőle: connie0510Eszter, ezt jo hogy leirtad (es megtalaltam) mert engem oruletben kergetnek a diagnozisok mar (na ez most rohadt jol hangzik), annyi van/volt. Nagyon sokat valtoztatgattak rajtuk, van amit az egyik ater odairt, a masik elhagyott, volt amit "lejjebb tettek" a sorban, mas kerult feljebb, volt amin egy kicsit valtoztattak elnevezesben... Volt ami jott-ment volt ami jott es maradt... Egy ideig probaltam ezzel en foglalkozni, aztan mar nem. Vannak diagnozisaim amiket felvallalok es vannak amiket senki elott nem... De a kornyezetem egy resze elott egyiket se. Azt mar hallottam, hogy a felirt gyogyszerek meg hogy arra hogy reagalunk attol is fugg egy egy dg. Ez rendben, ertem (mostmar). Meg amit irtal az tok jo hogy ide irtad.
Egy valamit meg kerdeznek viszont Toled: a zarokon meg ambulans lapokon ugye vannak sorba a diagnozisok es ott az F kod utan meg ahol ki van irva szoval, hogy mi a betegseg neve meg van plusz egy (vagy tobb) szamjegy is irva (kicsit elkulonitve)! Altalaban egy de volt mar ahol ilyen kod jellegut talaltam. Es azok is valtoztak mar. AZ MI? Sose mertem ezt (se) bent megkerdezni.
A tesztek meg, mert itt valaki emlitette... hat az kiborito volt az en esetemben, hogy a logus aki felvette es 2 ater is ossze vissze kodositett, hogy most mi a jo elet lett az eredmenye a Ro-nak. Sose tudtam meg. Engem zavar. Az MMPI ugyanaz, kerdeztem de nem nagyon osztottak meg velem semmit mondjuk. Aztan eljott egy pont, arra mar emlekszem hogy mondja a mostani aterem, hogy dehat maganak ezt mar annyiszor es annyian elmagyaraztuk, miert kerdezi meg ujra mindig ezeket a teszteket? Szoval szerintuk elmagyaraztak nekem mindent csak en nem fogom fel (errol mar beszeltem) szoval bennem meg az van, hogy elottem aztan minden titok es sose mondtak semmit csak mondjak hogy igen. De ezt nem szeretnem taglalni, igy is hosszabb lett mint akartam es ki tudja ki olvassa.. Koszi a valaszod elore is
"a zarokon meg ambulans lapokon ugye vannak sorba a diagnozisok es ott az F kod utan meg ahol ki van irva szoval, hogy mi a betegseg neve meg van plusz egy (vagy tobb) szamjegy is irva (kicsit elkulonitve)! Altalaban egy de volt mar ahol ilyen kod jellegut talaltam. Es azok is valtoztak mar. AZ MI?"
Ezek az ún. BNO kódok.
https://www.hazipatika.com/keresok/bno
Először van egy betű (nekünk F), aztán számok, aztán a diag.
Sztem ha zavarnak a diagok, ne foglalkozz velük. Tudom, könnyű mondani, de sztem egy diag jóságát az mutatja meg, hogy mennyire tudsz örülni neki. Tényleg. Az agorafóbia diag engem feldobott. Hogy lám, nem csak nekem van ilyenem. A többi diag zavart és zavar és igyekszem nem túl sokat foglalkozni velük. Természetesen érdekelnek, gondolkozom rajtuk. Am. nekem nem változtak, csak többen lettek az évek során. Egyből kettő, kettőből három, itt tartunk most. De ha valakinek változnak (neked), akkor az tényleg zavaró lehet.
"... most mi a jo elet lett az eredmenye a Ro-nak. Sose tudtam meg. Engem zavar. Az MMPI ugyanaz, kerdeztem de nem nagyon osztottak meg velem semmit mondjuk."
Én csináltam Szondi tesztet, nem tudom az eredményét, MMPI-t, annak sem, Rorschach-ot, annak sem. Tudod mit, nem is érdekel. Ez viszont tényleg nem érdekel egyáltalán.
Idézet tőle: connie0510Eszter, ezt jo hogy leirtad (es megtalaltam) mert engem oruletben kergetnek a diagnozisok mar (na ez most rohadt jol hangzik), annyi van/volt. Nagyon sokat valtoztatgattak rajtuk, van amit az egyik ater odairt, a masik elhagyott, volt amit "lejjebb tettek" a sorban, mas kerult feljebb, volt amin egy kicsit valtoztattak elnevezesben... Volt ami jott-ment volt ami jott es maradt... Egy ideig probaltam ezzel en foglalkozni, aztan mar nem. Vannak diagnozisaim amiket felvallalok es vannak amiket senki elott nem... De a kornyezetem egy resze elott egyiket se. Azt mar hallottam, hogy a felirt gyogyszerek meg hogy arra hogy reagalunk attol is fugg egy egy dg. Ez rendben, ertem (mostmar). Meg amit irtal az tok jo hogy ide irtad.
Egy valamit meg kerdeznek viszont Toled: a zarokon meg ambulans lapokon ugye vannak sorba a diagnozisok es ott az F kod utan meg ahol ki van irva szoval, hogy mi a betegseg neve meg van plusz egy (vagy tobb) szamjegy is irva (kicsit elkulonitve)! Altalaban egy de volt mar ahol ilyen kod jellegut talaltam. Es azok is valtoztak mar. AZ MI? Sose mertem ezt (se) bent megkerdezni.
A tesztek meg, mert itt valaki emlitette... hat az kiborito volt az en esetemben, hogy a logus aki felvette es 2 ater is ossze vissze kodositett, hogy most mi a jo elet lett az eredmenye a Ro-nak. Sose tudtam meg. Engem zavar. Az MMPI ugyanaz, kerdeztem de nem nagyon osztottak meg velem semmit mondjuk. Aztan eljott egy pont, arra mar emlekszem hogy mondja a mostani aterem, hogy dehat maganak ezt mar annyiszor es annyian elmagyaraztuk, miert kerdezi meg ujra mindig ezeket a teszteket? Szoval szerintuk elmagyaraztak nekem mindent csak en nem fogom fel (errol mar beszeltem) szoval bennem meg az van, hogy elottem aztan minden titok es sose mondtak semmit csak mondjak hogy igen. De ezt nem szeretnem taglalni, igy is hosszabb lett mint akartam es ki tudja ki olvassa.. Koszi a valaszod elore is
"a zarokon meg ambulans lapokon ugye vannak sorba a diagnozisok es ott az F kod utan meg ahol ki van irva szoval, hogy mi a betegseg neve meg van plusz egy (vagy tobb) szamjegy is irva (kicsit elkulonitve)! Altalaban egy de volt mar ahol ilyen kod jellegut talaltam. Es azok is valtoztak mar. AZ MI?"
Ezek az ún. BNO kódok.
https://www.hazipatika.com/keresok/bno
Először van egy betű (nekünk F), aztán számok, aztán a diag.
Sztem ha zavarnak a diagok, ne foglalkozz velük. Tudom, könnyű mondani, de sztem egy diag jóságát az mutatja meg, hogy mennyire tudsz örülni neki. Tényleg. Az agorafóbia diag engem feldobott. Hogy lám, nem csak nekem van ilyenem. A többi diag zavart és zavar és igyekszem nem túl sokat foglalkozni velük. Természetesen érdekelnek, gondolkozom rajtuk. Am. nekem nem változtak, csak többen lettek az évek során. Egyből kettő, kettőből három, itt tartunk most. De ha valakinek változnak (neked), akkor az tényleg zavaró lehet.
"... most mi a jo elet lett az eredmenye a Ro-nak. Sose tudtam meg. Engem zavar. Az MMPI ugyanaz, kerdeztem de nem nagyon osztottak meg velem semmit mondjuk."
Én csináltam Szondi tesztet, nem tudom az eredményét, MMPI-t, annak sem, Rorschach-ot, annak sem. Tudod mit, nem is érdekel. Ez viszont tényleg nem érdekel egyáltalán.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.05.30., 07:30Szia Connie!
Sajnos nem tudom, mi lehet az a szám a zárójelentéseden, igazából még a diagnózisok számát sem tudnám feloldani, bár azt valahol talán meg lehet találni az interneten.
El tudom képzelni, hogy zavar, hogy úgy érzed, nem mondták el neked, de szerintem nyugodtan kérdezd meg az átert, ha legközelebb mégy hozzá, mi mit jelent.
Szia Connie!
Sajnos nem tudom, mi lehet az a szám a zárójelentéseden, igazából még a diagnózisok számát sem tudnám feloldani, bár azt valahol talán meg lehet találni az interneten.
El tudom képzelni, hogy zavar, hogy úgy érzed, nem mondták el neked, de szerintem nyugodtan kérdezd meg az átert, ha legközelebb mégy hozzá, mi mit jelent.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.05.29., 19:06Eszter, ezt jo hogy leirtad (es megtalaltam) mert engem oruletben kergetnek a diagnozisok mar (na ez most rohadt jol hangzik), annyi van/volt. Nagyon sokat valtoztatgattak rajtuk, van amit az egyik ater odairt, a masik elhagyott, volt amit "lejjebb tettek" a sorban, mas kerult feljebb, volt amin egy kicsit valtoztattak elnevezesben... Volt ami jott-ment volt ami jott es maradt... Egy ideig probaltam ezzel en foglalkozni, aztan mar nem. Vannak diagnozisaim amiket felvallalok es vannak amiket senki elott nem... De a kornyezetem egy resze elott egyiket se. Azt mar hallottam, hogy a felirt gyogyszerek meg hogy arra hogy reagalunk attol is fugg egy egy dg. Ez rendben, ertem (mostmar). Meg amit irtal az tok jo hogy ide irtad.
Eszter, ezt jo hogy leirtad (es megtalaltam) mert engem oruletben kergetnek a diagnozisok mar (na ez most rohadt jol hangzik), annyi van/volt. Nagyon sokat valtoztatgattak rajtuk, van amit az egyik ater odairt, a masik elhagyott, volt amit "lejjebb tettek" a sorban, mas kerult feljebb, volt amin egy kicsit valtoztattak elnevezesben... Volt ami jott-ment volt ami jott es maradt... Egy ideig probaltam ezzel en foglalkozni, aztan mar nem. Vannak diagnozisaim amiket felvallalok es vannak amiket senki elott nem... De a kornyezetem egy resze elott egyiket se. Azt mar hallottam, hogy a felirt gyogyszerek meg hogy arra hogy reagalunk attol is fugg egy egy dg. Ez rendben, ertem (mostmar). Meg amit irtal az tok jo hogy ide irtad.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.05.29., 16:29Jól odacsípte nekem amikor a tágítót tette fel :O 3x. Ennyi elég volt.
Volt CSaládvédelmi Szolgálat 2x, nőgyógyász 2x, labor - vérvizelet vércsoport -, csekkbefizetés és tájékoztatás a legújabb fogamzásgátlókról meg kis kavar a lánykori és a férjezett nevemmel kapcsolatban, pont középen kapott el a rendszer. Meg reggel 5kor kelés (elkéstünk így is a forgalom miatt) semmi evészet ivászat délután 2-ig, sok várakozás, és mert miért is ne, az újszülött osztályon volt a kaparószoba.
Ennyi elég azt gondolom.
Jól odacsípte nekem amikor a tágítót tette fel :O 3x. Ennyi elég volt.
Volt CSaládvédelmi Szolgálat 2x, nőgyógyász 2x, labor - vérvizelet vércsoport -, csekkbefizetés és tájékoztatás a legújabb fogamzásgátlókról meg kis kavar a lánykori és a férjezett nevemmel kapcsolatban, pont középen kapott el a rendszer. Meg reggel 5kor kelés (elkéstünk így is a forgalom miatt) semmi evészet ivászat délután 2-ig, sok várakozás, és mert miért is ne, az újszülött osztályon volt a kaparószoba.
Ennyi elég azt gondolom.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.29., 16:15Anyósoddal együtt laktok?!
Nálam anno a horgászat egyik válóokká lépett elő. Halat a csarnokból!
Anyósoddal együtt laktok?!
Nálam anno a horgászat egyik válóokká lépett elő. Halat a csarnokból!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.29., 16:11Ja meg létezett a mindenható "abortuszbizottság". A kiszolgáltatottság és a megaláztatás netovábbja.
Ja meg létezett a mindenható "abortuszbizottság". A kiszolgáltatottság és a megaláztatás netovábbja.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.29., 16:08Igen, ez a "nem igazi" altatás, csak kábítás, mindenféle "kis" műtétnél van. Gyengédség? Örülj neki, hogy nem undokok voltak... Annak idején még olyan szert is tettek az injekcióba, hogy ébredéskor mindenki hányt tőle, csak hogy "tanuljunk belőle". Mintha nem lenne elég baja az embernek.
Igen, ez a "nem igazi" altatás, csak kábítás, mindenféle "kis" műtétnél van. Gyengédség? Örülj neki, hogy nem undokok voltak... Annak idején még olyan szert is tettek az injekcióba, hogy ébredéskor mindenki hányt tőle, csak hogy "tanuljunk belőle". Mintha nem lenne elég baja az embernek.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.05.29., 16:07Idézet tőle: Tribute78Holnap megyek hasi ultrahangra,szerintem amikor meglátják a beutalón a diagnózist,akkor valami történni fog.Szerintetek?
velem az történt hogy a hasam helyett a diaggal foglalkoztak. a biorezonanciában jobban bízom. Távol álljon tőlem, hogy paráztassalak, lehet veled másképp fog történni. Végülis elküldött kolonoszkópiára de tumorfaktoros vérvétel lett belőle (megj negatív).
Az örökletes betegségeimet észben tartva (már amilyikről tudok meg lehet, mert hererákom biztos nem lesz) tartom pl a diétát is amikor lehet. Teljesen kiiktattam a disznót pl. Itt van a laktóz, jó ha havonta lecsúszik pár joghurt. Kávét is visszafogtam erősen és itt az alacsony vérnyomás, ma műtét előtt 100/90volt, arra rengeteg folyadékot kell inni és mozogni kell. Kenyér is alig, férjem nagy horgász, most is az általa fogot halat (a nevét ne kérdezzétek, talán keszeg) rágicsálom, amit anyósom sütött ki nekem. Nagyon finom 😀
Idézet tőle: Tribute78Holnap megyek hasi ultrahangra,szerintem amikor meglátják a beutalón a diagnózist,akkor valami történni fog.Szerintetek?
velem az történt hogy a hasam helyett a diaggal foglalkoztak. a biorezonanciában jobban bízom. Távol álljon tőlem, hogy paráztassalak, lehet veled másképp fog történni. Végülis elküldött kolonoszkópiára de tumorfaktoros vérvétel lett belőle (megj negatív).
Az örökletes betegségeimet észben tartva (már amilyikről tudok meg lehet, mert hererákom biztos nem lesz) tartom pl a diétát is amikor lehet. Teljesen kiiktattam a disznót pl. Itt van a laktóz, jó ha havonta lecsúszik pár joghurt. Kávét is visszafogtam erősen és itt az alacsony vérnyomás, ma műtét előtt 100/90volt, arra rengeteg folyadékot kell inni és mozogni kell. Kenyér is alig, férjem nagy horgász, most is az általa fogot halat (a nevét ne kérdezzétek, talán keszeg) rágicsálom, amit anyósom sütött ki nekem. Nagyon finom 😀
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.05.29., 15:52
injekcióval. meg egy kis oxigénmaszkkal. mindenki nagyon kedves volt (nagyjából de nem akarok panaszkodni mert kis gyengédség hiánya elnézhető egy futószalagos nőgyógyászaton).
injekcióval. meg egy kis oxigénmaszkkal. mindenki nagyon kedves volt (nagyjából de nem akarok panaszkodni mert kis gyengédség hiánya elnézhető egy futószalagos nőgyógyászaton).
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.29., 15:45Idézet tőle: Tribute78Idézet tőle: KleóNálunk a rendelőintézetben az összes orvos látja az összes többi dg.-jét. Hümmögni szoktak.
Ja, nekem a diagom most hirtelen lecsökkent BNO F2080-ra.(egyéb schizofrenia).Utoljára még volt 3 másik, úgy látszik,már csak az egyéb "hülye" kategóriába soroltak.Akivel egyéb teendő nincsen.Azt hiszem ezt jelenti a kód.
Haveromnak is van "egyéb skizo", és még (többek közt) bipol is. Én úgy tudtam, ez a kettő kizárja egymást...
Idézet tőle: Tribute78Idézet tőle: KleóNálunk a rendelőintézetben az összes orvos látja az összes többi dg.-jét. Hümmögni szoktak.
Ja, nekem a diagom most hirtelen lecsökkent BNO F2080-ra.(egyéb schizofrenia).Utoljára még volt 3 másik, úgy látszik,már csak az egyéb "hülye" kategóriába soroltak.Akivel egyéb teendő nincsen.Azt hiszem ezt jelenti a kód.
Haveromnak is van "egyéb skizo", és még (többek közt) bipol is. Én úgy tudtam, ez a kettő kizárja egymást...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.29., 15:43Idézet tőle: lucyliuIdézet tőle: murray headNagyon sajnálom, őszintén mondom.
Ez nem igazi altatás, hanem inkább kábítás. Nem kell félni tőle.
De, altattak. Még "jó éjszakát" is kívántak 🙂
Na, jó hogy túl vagy rajta...
Géppel altattak? :O
Idézet tőle: lucyliuIdézet tőle: murray headNagyon sajnálom, őszintén mondom.
Na, jó hogy túl vagy rajta...
Géppel altattak? :O
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.05.29., 15:40Idézet tőle: murray headNagyon sajnálom, őszintén mondom.
Idézet tőle: murray headNagyon sajnálom, őszintén mondom.
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.29., 15:14Idézet tőle: KleóNálunk a rendelőintézetben az összes orvos látja az összes többi dg.-jét. Hümmögni szoktak.
Idézet tőle: KleóNálunk a rendelőintézetben az összes orvos látja az összes többi dg.-jét. Hümmögni szoktak.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.29., 15:07Nálunk a rendelőintézetben az összes orvos látja az összes többi dg.-jét. Hümmögni szoktak. Ja, és egészen másra kaptam megjegyzést...
Nálunk a rendelőintézetben az összes orvos látja az összes többi dg.-jét. Hümmögni szoktak. Ja, és egészen másra kaptam megjegyzést...
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.29., 15:02Holnap megyek hasi ultrahangra,szerintem amikor meglátják a beutalón a diagnózist,akkor valami történni fog.Szerintetek?
Holnap megyek hasi ultrahangra,szerintem amikor meglátják a beutalón a diagnózist,akkor valami történni fog.Szerintetek?