Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

insomnia

Még ébren vagyok kivételesen... Hogy miért? Nos, az lehet a dologban, hogy ma elfelejtettem bevenni a rákolajat... Jobb később mint soha alapon most gyorsan bevettem...

ma reggel már hánytam is, de mire kezdődött az info vizsga, jobban lettem, és azóta is jól vagyok 🙂

Hogy vagy pillangó? Remélem jobban:)

Hal íze van, enyhe rozmaringos-citromos beütéssel. :DD

https://www.youtube.com/watch?v=LuqEbRzy_t8

Hát nem tudom milyen íze lehet ennek a halolajnak, de én csak kapszula formájában vagyok képes ilyesmit beszedni. Meg a rákolaj annyiból jobb a halolajtól, hogy abban foszfolipid formájában van az Omega-3, ami sokkal jobban felszívódik és többet tud hasznosítani belőle a szervezet, mint a halolajban található triglicerid formájú Omega-3-ból... Úgyhogy én maradok ennél, amit most szedek 🙂

http://www.omega3wellness.hu/vmchk/webaruhaz-omega-3-termekek-vitaminok/eskimo-3-halolaj-105ml/flypage.tpl.html

Igen, erről már más is írt itt, hogy rossz illata lett a Leponextől. :O Durva

 

AZ Eskimo 3 olajat ajánlanám még, ha már omega3, abból is az ihatós verziót, hogy ne kelljen sok kapszulát lenyelni belőle.

Remeront még nem próbáltam, de ez a mirtazapin hatóanyag ismerősen cseng, szerintem valami hasonlóval már próbálkoztunk anno... Szedtem én mindenfélét, antidepresszánsokat meg antiepileptikumokat amik állítólag erősen álmosító altató hatásúak, de nem segített semmi, de még az altatók sem (újfajták és régebbiek, enyhék és erősek egyaránt hatástalanok voltak). Leponexből eleinte egy nyolcad szem is elaltatott, de párhavonta emelni kellett az adagot ugyanahhoz a hatáshoz. Így jutottam el a 75 mg-ig, de az utóbbi egy évben egyetlen éjszakát sem bírtam ki nélküle, márminthogy különben nem tudtam elaludni. Szóval baromira megörültem, mikor először bírtam nélküle aludni. Aztán másodszor... Akkor döntöttem el, hogy eszem ágában sincs tovább szedni. És ha bármi lesz... ha netán úgy alakulna, hogy megint nem tudok aludni... Minden más szert kiprbálok (újra) inkább, mint a Leponexet... büdös voltam tőle és 95 kilóra híztam. Azt remélem, az omega-3 végleg megoldja ezt a problémámat, de ha nem, akkor megint ott a sedacur forte, meg a különféle teák és homeopátiás szerek... Talán változtam... Talán már használnának ezek is... Reménykedem... Leginkább abban, hogy minden úgy marad, ahogy most van 🙂

Anno alvászavarra Remeront(mirtazapin) szedtem.

Bevettem a legkisebb adag(15 mg) felét, már attól elkábultam. 🙂

Ebből a Leponexből nem lehet(ne) még kevesebbet szedni? Töredéknyit?

10-13 órát... De csak úgy, hogy keveset szedtem belőle. Anno mikor 400 mg volt a napi adagom, 20 órákat aludtam tőle... Most meg, hogy letettem, 7-8 órát.

Mennyit alszol Leponexxel?

Én alapból nem tudtam aludni, nekem ez volt a problémám, ezért hoztam létre az előző regisztrációmmal ezt a topicot. Na mindegy, hidd el, az antipszichotikumok még az antidepiknél is rosszabbak, és én sajnos arra szorultam/szorulok (a Leponex is az volt, ezen felül injekciót kapok). A Leponex annyira hizlal és kiüt hogy arra szavak sincsenek... És kaptam olyan antipszichotikumokat is ami pörgetett (Invega és Abilify), ráadásul erős szorongást okoztak.

Tudom milyen nem aludni sokáig, én 5 napig folyamatosan ébren voltam, aztán egy óra alvás után újabb öt napig ébren... És ez így ment sokáig... Szerintem már ettől hallucináltam, sőt gyanítom ez okozta a skizofréniát is.

Örülj neki, mert tényleg az antidepik vagy bealtatnak, vagy nem lehet tőlük aludni normálisan, ez is egy nagy kérdés, hogy melyik jobb, hónapok alatt ezzel a ténnyel élni, hogy még aludni sem tud a beteg, aki szedi őket, legalább akkor pihenhetne az agy, de a sok álmatlanság nem használ a szervezetünknek.

Én az antidepresszánsokhoz nem értek, azt nem kell szednem...

Az   SSRI  vagy SNRI  gyógyszer, az enyém Olvexia, kapszulás, már 5 hete szedem, de még csak a szoc fóbiát szüntette meg, a nyugodt kedélyállapotot nem hozta meg. Nem értem ezeket a gyógyszereket, sertadepit szedtem másfél évig, az jó volt, fel is voltam tőle egy kicsit pörögve, most már nem használt!  Irjál, ha tudsz valami biztatót irni!

Leponexet.

Milyen gyógyszert hagytál el?

Van, tudom, csak most szándékosan hirtelen hagytam el.... Viszonylag kis dózist szedtem, úgyhogy meg mertem tenni, de azért megszenvedem. De már most jobban vagyok, lehet ennyi volt... Délután nagyon vacakul voltam....

Ismerős dolog. Gondolom, tudod a menetét. Lassan, nagyon lassan kell leállni. Írjak erről bővebben, vagy már van tapasztalatod-e téren? 

Fú de szarul vagyok... Hányinger, émelygés, szédülés... Nem folyamatosan, hanem hullámokban. De már most kb egy órája mintha állandósulna... 🙁 Hányni még nem hánytam szerencsére, de nem sokon múlott. Remélem pár nap és elmúlik...

Gondolom, az elvonási tünet, hogy szédülök, émelygek... Amikor régebben megpróbáltam elhagyni a Leponexet, akkor is tapasztaltam ilyet.

De jó, pillangó! 🙂 Reméljük, jó lesz. Én is egy fél (12,5 mg) elhagyására készülök, altatásra, illetve mélyalvásra használom én. Hivatalosan skizofrénia és a bipoláris zavar megelőzésére van az Omega3, nagy dózisban szedve. Érdekes, honnan tudnák, hogy a megelőzendő zavar kitört volna a célszemélyen? Talányos.

Mindegy, reméljük úgy tudunk a lepóról lejönni, hogy azután jól érezzük magunkat nagyon-nagyon sokáig. Én nem vagyok ilyen merész, gabapentinnel készülök lejönni róla, mellette szedem az Omegát. Nem szoktam hallucinálni, nem tudom, preventív módon hat-e rá az Omega..

2012. októbere óta Leponexet szedek esténként, hogy tudjak aludni. Semmilyen altató, vagy egyéb (álmosító/altató mellékhatású) gyógyszer nem segített, csak ez. Jól meghíztam tőle. Szűk 2 hete elkezdtem vörös rák olaj kapszulát szedni, napi 1 szemet az 1000 mg-os kiszerelésből. Ez nagyon nagy dózisú Omega-3 zsírsav (a hagyományos Omega-3 forrás, a halolaj csupán kevesebb, mint feleennyi bevitelt jelent a kevésbé jó felszívódása miatt - 500 mg rákolaj kb. 1000-1200 mg halolajnak megfelelő Omega-3-at biztosít a szervezetnek). 

Szóval, szedem ezt az Omega-3-at, és valószínűleg ennek köszönhető (hisz más változás nem történt az életemben), hogy az elmúlt 3 éjszaka Leponex nélkül, teljesen magamtól el tudtam aludni, és teljesen pihentetően, mélyen aludtam egészen reggelig. 🙂

Ez fantasztikus! Ilyen évek óta nem volt! És úgy érzem, ma este is menni fog az alvás, már fekszem is, csak ezt le szerettem volna írni.

Állítólag skizofréniára is jó ez a hatóanyag.

Ha tényleg ennek köszönhetem, hogy tudok aludni magamtól, és végleg elhagyhatom a Leponexet, akkor valószínűleg le is tudnék fogyni végre.

Akkor miért nem hagynak aludni, azt akarják hogy meghaljak?

Az agy is megszenvedi a kevés alvást: háborús veteránokkal folytatott kísérletek mutatják, hogy közvetlen kapcsolat van az alváshiány és a depresszió között. Az alvásdeficites ember nehezebben tanul, emlékezete és koncentráló képessége gyengül, téves döntéseket hoz és lassan reagál váratlan dolgokra.

 

http://gepnarancs.hu/2013/07/veszelyes-kialvatlansag/

mostanában már 3 szociális munkással is szoktam beszélgetni. és csupa jó nők. röhögök az egészen.

nekem már nincs szoc fóbom (elmúlt a szociális munkás fóbiám :-))

megpróbáltam az alvásomat javitani Orbáncfű teával... nem jött össze.... Úgy hogy most iszom... így legalább tudok aludni igaz csak 4 max. 5 órákat.... azt sem egyhuzamba...

Idézet tőle: nemember

Szomorú, hogy így van. Ezt nem tudtam. Le vagyok maradva.

 

Jó lett volna a szabad választás, mert kihullottak volna a hirhedt "halálgyárak", a jó intézmények meg fejlődni tudtak volna, és ezernyi más előnye is volt, De ez persze sokaknak nem érdeke. És érdekes az elosztás is. A területi helyemre 2800 Ft 1,5 óra eljutnom, az előző 10 km és 15-20 perc volt, ez már a szociofóbia szempontjából semmindegy...

Idézet tőle: m.mária1962

Ezek a ganék valóban azt akarják, hogy én menjek el egy CT vizsgálatra, mert annyira megrémültem a marhaságától, amit beszél,hogy elmegyek és megcsináltatom, aztán beutalnak a zárt osztályra, ahol egy csomó gyógyszer adnak, ami természetesen nem fogja megszüntetni a hangokat, mert nem attól van, és ezek közben tovább szórakoznak, mert már akkor teljes figyelmem nekik szentelhetem, és hallgathatom a hülyeségeket, mert már nem lesz más dolgom, csak fekszem, vagy ülök az ágy szélén, az időtlenségben és hallgatom a borzalmakat, miközben csorog a nyálam. Közben néha viccből megsokkolnak.

Maguk ezt akarják?!

Hát menjenek a francba.

Hát ja!

Ezek a ganék valóban azt akarják, hogy én menjek el egy CT vizsgálatra, mert annyira megrémültem a marhaságától, amit beszél,hogy elmegyek és megcsináltatom, aztán beutalnak a zárt osztályra, ahol egy csomó gyógyszer adnak, ami természetesen nem fogja megszüntetni a hangokat, mert nem attól van, és ezek közben tovább szórakoznak, mert már akkor teljes figyelmem nekik szentelhetem, és hallgathatom a hülyeségeket, mert már nem lesz más dolgom, csak fekszem, vagy ülök az ágy szélén, az időtlenségben és hallgatom a borzalmakat, miközben csorog a nyálam. Közben néha viccből megsokkolnak.

Maguk ezt akarják?!

Hát menjenek a francba.

Szomorú, hogy így van. Ezt nem tudtam. Le vagyok maradva.

Idézet tőle: nemember

Hát de attól még szabad orvosválasztás van, én úgy tudom... Tehát elvileg válthatnál.

 

Nincs. Nekem azért kellett eljönnöm a régi "jó" helyemről, mert kiadták ezt a területi illetékességi listát, "területen kívüli" lettem. ekkor kellett elmennem a körzeti orvoshoz, aki adott egy beutalót erre a szar szemétdombra, ahová tartozom lakóhely szerint, és nincs más választásom. Ha szabad orvosválasztás lenne, akkor ennek a sarlatánnak a rendelője üres lenne.

Egy ideig volt szabad orvosválasztás, vagyis intézményválasztás, de annak már vége. Kivételes esetben területen kívül is felvállalhat egy intézmény, de ez csak a jóindulatukon és a leterhetségükön múlik. a pszichiátriák viszont leterheltek, mert az orvosok jórésze magánpraxisba ment, ahol sokkal jobban keres, vagy csak egy részállását tartotta meg az ezzel járó előnyök miatt.

Hát de attól még szabad orvosválasztás van, én úgy tudom... Tehát elvileg válthatnál.

Idézet tőle: nemember

Ránézésre... Érdekes 😀

 

Aki tud, az tud! :DDD

Egyébként a dokinénim kb olyan szellemi színvonalon van,mint az öreg takarítónéni a régi munkahelymene. de szakmai önérzetben, gőgben nincs hiány. És nem tudok szabadulni, ez a "körzetem". :(((

Na, tegnap leponexet vettem be megint, és így jól aludtam.

Ránézésre... Érdekes 😀

CT nem mutatja ki az ilyesmit egyébként? Azt csináltak nekem... Annyit állapítottak meg belőle, hogy nincs beültetve a fejembe semmi, mint ahogy azt állítom, illetve skizofrénekre jellemző eltéréseket láttak a leletemen... 

Persze, mert az alvásközpontban a kivizsgálás drága a TB-nek, és az orvosokat szankcionálják, ha "nem indokolt" esetben adnak beutalót valahová.

Nekem az orvosom azt modta, mikor fölvetettem, hogy testi problémák éllhatnak a tünetek mögött, hogy ő azt "ránézésre megállapítja" bárkiről, hogy van-e más baja. :))))

Valdoxant is kaptam, meg egy csomó egyéb nem nekem való gyógyszert ami elvileg altató hatással bír, de hiába minden...

Nálam mit sem számít hogy mennyire érzem jól vagy biztonságban magam, valahol máshol van a probléma... Jó lenne rájönni, miért nem tudok aludni. A dokim azt mondta, mikor rákérdeztem, hogy felejtsem el az alvásközpontban való kivizsgálást, nálam a skizofrénia tünete hogy nem tudok aludni, és ott is első körben elküldenének, nem foglalkoznának velem, ha megtudnák hogy skizofrénia problémám is van... 

Nemember, nem vagyok meggyőződve róla, hogy valami bogyó segített nekem, hiszen manapság is előfordul, hogy nem tudok aludni, elég sűrűn. nem tudhatja meg ezt biztosan soha az ember, annyi körülmény változik egyszerre, nem lehet laboratóriumi tisztasággal lemodellezni, hogy mi mivel függ össze. csak gyanítom, hogy a bogyó.

Elég egy megalázó szituáció, valami apró fenyegetettség érzés, és máris oda az éjszaka. De fordítva is igaz, egy kis elégedettség, vagy biztonságérzet megkönnyíti az álmot.

 

Ja!!! És NEM a coaxil, a valdoxan, összekevertem!!!

 

A coaxilt is szedem, de nem jó semmire, csak rászoktam, és így nélküle rossz... 🙁

Zsolt, egyébként úgy emlékszem, nekem is írt fel Coaxilt a dokim tavalyelőtt, hátha elaltat, de egyrészt nem vált be, másrészt olyan émelygést okozott ami mellett nem lehet semmit se csinálni...

Nem a "mellékhatás" miatt, hanem mert nem alszok jól vele, azért hagyjuk abba... De én azt gyanítom nem is a melatonintól szédültem olyan erősen hanem a leponex hirtelen elhagyását nyögöm... Nem is ír lehetséges mellékhatásként szédülést egyébként. 

Én arra gyanakodtam, hátha csak melatonin hiányom van és azért nem tudok magamtól aludni. De ezek szerint ez nem igaz... Egyébként nem is tudom mit várnék tőle, ha a legerősebb altatók sem képesek sem elaltatni sem jó alvást biztosítani... Hogy két napig miért aludtam olyan jól leponex nélkül is? Rejtély... Talán mert nem ment még ki belőlem a lepo? Nem tudom... De már harmadik este nem volt tökéletes a dolog, most előző este meg egyenesen borzasztó volt, és ez így szokott kezdődni, mígnem eljutok oda, hogy 3-4-5 napig vagyok föl mindennemű alvás nélkül... Soha többet nem hagyom magam eljutni oda hogy egyáltalán nem alszok, épp eleget szenvedtem már úgy. Ami bevált, az a lepi, hát akkor az kell... 🙁 Csak így sose fogok lefogyni...

Nemember, kösz az infót! Sajnálom, ha mégsem válikbe nálad, majd írj, hogy mik a fejlemények!

Jó alvás = fél egészség! 🙂

Nekem a Coaxil segített valamennyit. Azt nem állítom, hogy minden éjszakám jó lenne, sőt! De volt egy nagyon rossz tünetem,amit nagyon nehezen viseltem: éjjel fizikailag nagyon kényelmetlenül éreztem magam, és ettől nem tudtam aludni. Egész egyszerűen a kényelmes ágyban úgy voltam, mint akit kerékbe törtek. Szinte fél percenként kellett testhelyzetet változtanom, mindig szenvedtem attól, ahogy épp vagyok, hánykolódtam, vergődtem egész éjjel.hol a fejem alá gyűrtem a párnát, hol kidobtam az ágyból. Így aztán ha a fejemmel tudtam is volna aludni, a testem nem hagyott.

Idézet tőle: nemember

Annyira szédülök meg van egy kis hányingerem is, hogy vennem kellett be egy daedalont... Az viszont valószínűleg elaltat majd... Mondtam anyumnak mi van, azt mondta akkor befejezzük a szórakozást a melatoninnal, visszatérünk a leponexre... el vagyok keseredve 🙁

ha használt a melatonin, ne hagyd el (szerintem). a mellékhatás elmúlik előbb-utóbb. nekem nem volt szerencsém a melatoninnal, mintha c-vitamint szedtem volna. nem mindenkinek használ. de ha neked bejött, megéri, h pár napig kibírd a mellékhatásokat, akármilyen rossz is. még mindig jobb, mint az álmatlanság.

Annyira szédülök meg van egy kis hányingerem is, hogy vennem kellett be egy daedalont... Az viszont valószínűleg elaltat majd... Mondtam anyumnak mi van, azt mondta akkor befejezzük a szórakozást a melatoninnal, visszatérünk a leponexre... el vagyok keseredve 🙁

Szia Zsolt! A Bio-Meltaoninból (3 mg-os) két tablettát. De nem biztos hogy tartósan beválik... Tegnap már nem aludtam olyan nagyon jól, felébredtem sokszor, bár igaz könnyen vissza is aludtam mindig. És csak 9-kor keltem fel. Ma már 4 órakor felkeltem, mert addig is vagy 10-szer biztosan felébredtem már, és azóta ki van pattanva a szemem. Sajnálnám, ha nem válna be... Közben ugye elhagytam a leponexet is, és nem tudom hogy megvonási tünet-e, vagy a hormon teszi, de erős szédülésérzetek törnek rám nap közben.

Egyébként én nem lepődtem meg, hogy azonnal hatna egy hormon. A párom pajzsmirigy problémára tiroxint szed, az is szinte azonnal hat... Ha nem veszi be, álmos, fáradt folyamatosan, ha meg véletlenül csak este sikerül bevennie, nem tud aludni se, mert pörgeti.

Mennyi melatonint szedsz? (az árát kalkulálom, azért kérdezem.) Nekem is nagyon jó lenne, ha tudnék aludni!

És hogy lehet, hogy egy hormon azonnal hat? Azt hittem, az ilyesmihez kell 1-2 hét.

Harmadik este aludtam melatoninnal! De jó lenne, ha tartósan beválna!