Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

insomnia

Oldal 1 / 3Következő

Azt azért hozzáteszem,hogy az antipsziho-t alvásra kaptam.Borderline vagyok,tehát nekem a pszichoterápia lenne a megoldás.

Jelentem aludtam,kwentiax nélkül,alkohol nélkül.Még kicsit felületesen,de reggel 6-ig.A rivo 1 mg megmaradt.Na,majd meglátjuk,sokat kínlódtam az antipszicho elhagyásakor,talán legbelül azt éreztem,á,úgysem fog menni.De tegnap este azt mondtam,max.virrasztok.Egyből elaludtam.Ez még hosszú utazás,lesznek esték,tudom,hogy bedobok egy kwentikét,de a cymbaltát is letettem,kb.egy hete.Most anafranil 75 ,rivo 1 mg,ill.lamolep 50 az adagom.

a stílus maga az ember, kis barátom, ennyi, sokkoal több a józan bolond, sajnos

akkor bocsanat csoda hogy nem fulladtam meg bele a depresszioba,  van meg agyam, es a majam is egybe tartja valami csoda. termeszetesen gyogyszerre egy kortyot se, ahogy okoska mondja, ne is cigizz, a drog rossz, ertem? keress alternativ megoldast termeszetesen, valami felorult, vagy aberralt termeszetgyogyasz guru szemelyeben.

Köszi!

Szerintem kis mennyiségben a bor is, a whisky is jó, nagyobb mennyiségtől viszont pont, hogy felébredsz, ha meg annyit iszol, hogy kiütöd magad, rosszul fogsz ébredni.

Tudom.S köszi,hogy mindig válaszolsz.

Nekem sem válaszol senki!Igyak alkoholt,hogy jobban tudjak aludni,vagy ne.S ha igyak,mit?Bor,whisky ,melyik a hatásosabb?

Hamarosan újra annyit szedek.Csak nyáron váltani akartam,hogy ne csak létezzek de éljek is.Ekkor kaptam a cymbit.S tényleg jó volt,felkeltem,tevékeny voltam.Csak sajnos jött az álmatlanság.Erre kaptam a kwentiax-ot.Most úgy gondolom,ha nem tudom elhagyni,inkább visszatérek a cymbaltára.

Azon már én is filóztam,mi lenne,ha egy pohár vörösbort innék este.Soha nem fogyasztok alkoholt,a gyógyszer miatt.Persze,erre meg azt mondják,hogy könnyen rászokom,s alkoholista leszek.A napokban beszélgettem egy idős hölggyel,ő vetette fel,hogy altató helyett whiskyt iszik egy fél pohárral,s azóta jól alszik.

Tuti, hogy a kwentiax ami miatt álmos vagy egész nap. Teljesen elbaszott gykorlat, hogy antipszichot írnak fel altatóként. Akkor inkább megiszom 2 sört még estefé 😀

Pont egy éve 0.5mg rivóval,plusz anafranil 150-el nagyon jól aludtam.Mi a franc történt?

Köszi.Ma éjjel nem fogom bevenni a kwentiax-ot.Nos,jelenleg ,amit este szedek,a következő:1mg rivo,75/mg anafranil,25 mg kwentiax.Teljesen hulla vagyok másnap.Enervált,visszafekszem,nagyon zombi vagyok.Lenne egy csomó dolgom,de csak halogatom.Változtatnom kell!Minek forszírozzam az alvást,ha a szervezetemnek nincs szüksége rá,mivel a fél napot átalszom.Élni szeretnék újra,éberen,s nem félholtan.Majd megírom,hogyan sikerült.Reggel mennem kell dolgozni,egész nap nem fogok tudni lefeküdni.Szóval kiváncsi vagyok.A cymbaltával legalább éberebb voltam.

Én szedtem Ketileptet, és Truxalt is antipszicotikumként 2 évig. Valóban, ebben az időben nem volt gond az alvásommal, de utólag veszem észre, hogy mennyi rossz mellékhatása volt, először is meghíztam, a páromnak füldugóval kellett aludnia mert annyira horkoltam, már  orrsövény operáció is szoba jött, reggelre a párnám tocsogott a nyálamtól, nagyon fáradékony voltam, nem lehetett alkoholt inni vagyis lehetett csak hamar kiütött. Szóval én egy másik orvos tanácsára egy életre felhagytam az antipszichotikumokkal szedésével, szerinte csak nagyon súlyos esetekben indokolt, kiegészítőként káros.
 Én az elalvásomat úgy oldottam meg, hogy este veszem be az antidepresszánst, SSRi-t, Brintellixet, stb. 1mg klonazepammal, esetleg még eszem valamit, nézem a tévét, és kb fél-háromnegyed óra múlva érzem, kezd érdektelenné válni a külvilág, beveszek még 1 vagy 2 Xanaxot 0.5-öst leoltom a villanyt, kikapcsolom a tévét és alszom. Fontos, hogy ne az világító tévé előtt várd, hogy egyszer majdcsak kiesik a távirányító a kezedből és elalszol...

Kiscsillag!Az én orvosom szerint kell egy kis antipszicho,mert jól kiegészíti az antidepresszáns hatását.Nekem fél éve írták fel,mikor a cymbaltát szedtem.Azóta visszatértem az anafranilra,de sajnos a kwentiax-ot nem tudtam letenni.Ez elkeserít.Fél éve még jól aludtam 1 mg rivo-val.Most kiröhögi a szervezetem.

Én 100 mg Ketilepttel alszom csak. Próbáltam elhagyni, reménytelen, egész éjjel fent vagyok akkor. Szedtem én is Mirtazapint, az elaltatott, de éjjel megébredtem tőle, és utána már nem aludtam, messze nem volt olyan jó mint a Keti.

Ki tudja, hogy mi a jobb, szedni az antipszichot, vagy tömni a benzot, hogy aludni tudj.

Hú,köszi Kiscsillag!Már éppen gondolkodtam,milyen jó lenne felébreszteni ezt a fórumot.Vagy mindenki jól alszik?Megkérdezhetem,mit kaptál helyette?Az altatókhoz az ember hamar hozzászokik.

Georg77!A bemutatkozó topicban említetted az alvászavart.Most olvasom,hogy abbahagytad az antipszichotikum szedését.Tudsz aludni?Nekem a Kwentiax 25 kell,hogy normálisan el tudjak aludni.Van valami ötleted,hogy megszabaduljak ettől a gyogyitól?

Elolvastam a cikket és van benne sok igazság, de egy másik "iskola" meg ugye azt vallja, ami nem mindenben ellentmondó, csak szerintem néhol, hogy csak akkor feküdjünk le, amikor tényleg álmosak vagyunk.
Az ágyat csak szexre és alvásra használjuk, ne nézzünk tv-t, ne olvassunk, ne laptopozzunk stb. ágyban.
Ha lefeküdtünk és nem tudunk aludni, ne vergődjünk, hanem keljünk föl és csináljunk valamit máshol, mert ez egy erős feltételes reflexet alakíthat ki, hogy már ha meglátom az ágyat, az jut róla eszembe, hogy megint egy álmatlan éjszaka. Szóval hogy ne alvást akadályozó érzéseket és gondolatokat keltsen a lefekvés, meg szorongást stb.
Mondjuk én ha meglátom az éppen tökéletesen jól alvó férjemet, attól is szorongok 🙂 
Popper Péter úgy gyógyított meg egy évek óta álmatlan nőt, hogy megkérdezte, mit utál legjobban csinálni (ő port törölni utált), és azt ajánlotta neki, hogy éjszaka álljon neki, ha nem alszik. A nő simán ellaudt együltő helyében, mikor leült pihenni 🙂
Nem tudom elképzelni, hogy mosogatás közben elalszom, de még bármi lehet 🙂 

 

http://vs.hu/magazin/osszes/hullafaradt-a-legtobb-dolog-varhat-fekudjon-le-idoben-1015#!s1

______________________________________________ 
                                     
     FONTOS  FONTOS  FONTOS  FONTOS  FONTOS 
______________________________________________

Eszterrel kísérleti hangulatjavító csoportot indítunk vasárnaptól itt a Búrán mindenkinek, aki kedvet érez hozzá! A kísérlet alapvetően a Seligman-féle pozitív pszichológia mentén fog zajlani, amit már teszteltek, és határozottan jó eredményeket mutat.

Ezen a linken találjátok meg: http://www.bura.hu/csoportok/k%C3%ADs%C3%A9rleti-hangulatjav%C3%ADt%C3%B3-csoport-tal%C3%A1ld-meg-a-boldogs%C3%A1got 
Ide részletesen le van írva a jelentkezés módja, illetve a csoport indulásához szükséges első két feladat is fel van töltve.

Jelentkezzetek bátran, ugyanolyan anonim módon fog üzemelni, mint itt minden, és jó kedvünk is lesz tőle.:)

______________________________________________ 
                                     
     FONTOS  FONTOS  FONTOS  FONTOS  FONTOS 
______________________________________________

hali,
muszáj bogyót szednem, bár le szeretném minél hamarabb tenni, de most több az előnye, mint a hátránya. és ha azt mondja a doki, hogy szedjem inkább, mint ne, akkor szót fogadok, meg hát nyilván ahogy érzem.
én nem valódi ritmuszavaros vagyok, ahogy írtam, hanem a gyerekszületéssel jött.
meglátom, mit tesz velem a melatonin+ benzo, ha majd odajutok, hogy így szedem.
az antidepinek még az is lenne a feladata, hogy motiváljon, kimozdítson és legyen mitől elfáradnom.
sajnos nincs munkám, csak a házimunka, és nem is bírok rendesen enni. ezek nehezítő tényezők mind a rendes ritmushoz. 

attolvastam tobbszor is hozaszolasodat, szerintem normalis ! / termeszetes HA nem alszol elgget, hogy "...rettenetesen gyenge és fáradt, ha nem alszom eleget.", erre velemenyem szerint, nem kenne gyogyszert szedned ! csak valahogy ELEGET aludnod 🙂

kedves matiri,

en maradok azert az en velemenyemnel, bioritmusrol van szo, szeretem is az estet , ejszakat a csend miatt, a csillagok, stb miatt , erdekesnek tartom az ejszakai eletet ugy nagyvarosban mind kicsiben is ! ...szivesen kint aludnak is ! ha nem lennenek egesegugy problemaim ..lehet egyszer szenaban majd kint alszom ejszaka ! 🙂

bagoly biritmusom van :D, az en szemszogombol legalabis, mert elgondolkozva, ha DSPD vagyok vagy nem ? ...ha betegseg e vagy sem ?  eszembe jutot, hogy  mikkor allapotos voltam a fiamal, vagyis 18 eves koromban , ejszaka 2 orakor szilvat ettem az agyban kutyamal 😀 es alltalaban 2 orekor ejszaka kelltem fel es ettem, habar 22 orakor fekudtunk le es reggel 5 kor cserget az ora mert 6 mentem dolgozni ...akkoriban, mindezt persze rafogtam, hogy terhes vagyok ! ( erdekes, fiam ejszaka 2 ora korul kelt fel enni ! ...)

szerintem, az alvaszavaral van valosagban bajunk, legalabis nekem, akkarmilyen nehez fizikai munkat vegeztem is, nem tudok pihenten aludni ! ( kezdodot ez a gondokal, porogtek a fejemben ...es azutan asszem megszokta sajnos a szervezetem, ha vannak gondaim ha nem, nem nehezen alszok el es nem alszok jo pihenteto alvast , ez a fo problema gondolom !

Lehet nalad is ez a baj, hogy rettenetesen gyenge és fáradt vagy ! ha, alszol eleget, akkor is gyengen es faradtan ebredsz fel ?

Mert en sajnos igen ! Mert mar nem emlekszem, mikkor keltem fel pihenten ? olyan regg volt ! nem emlekszem, mikkor aludtam 4 - 6 orrat ejszaka felkeles nelkul ? orvendek ha 1, 2 szer ebredem fel csak ejszaka ! 🙂 es en ugy gondolom, hogy azert kellek fel nagyon faradtan, gyengen, ( legszivesebben visszafekudnek ! ha nem lenne kotelezecsegeim ! ...) mert nem tudok jol kipihenten aludni !

Reggeben, probalkoztam altatokal is , egyik gyogyszer sem altatot el, esetleg asitotam toluk , ennyi es ameddigg szedtem ( neha renszeresen is 1 honapigg ) mamorosan kelltem fel toluk ! mindha ittam volna ...mivel nem alltatak el ! nem szeretem a mamor erzest hat le is mondtam a gyogyszer altatokrol ! ....

Ahogy irod, lehet a depreszionk is fokozak / tesznek raja ! legalabis en ugy gondolom...

Ismerek szemelyeket, akik ejszaka dolgoztak es 4 -6 orai mely napali alvas elegg volt nekiuk es pihenten kelltek fel

 

Ahogy irod , visszagondolva most, miotta babam volt, ugy aludtam mind egy nyul ! , hogy minden kicsi nyafogasat / sirasat hallhasam meg ! mert ferjem dolgozot es, hogy tudjon aludni, ahogy szirt picit, tetem a didit a szajaban 🙂

Latod, osszegyujtve, mindha magyarazatot kap minden, erre a " rossz " szokasra , velemenyem szerint, nem az a baj, hogy lehet bagly bioritmusunk van, hannem, hogy nincs jo , mely alvasunk, hogy nem pihenunk normalisan mikozben alszunk ...

Vann aki delben elszunyit egy felorat va 1 orat es szuper frisen tele erovel folytasa a napot ! lehet, ha nekunk a bagolybioritmusoknak sikerulne legalabb a deli igazi pihenes / alvas, nem is torodnenk a bagolybioritmusal 🙂

Xanaxot kiprobaltam, va 2 bevetem, mert szed az egyik ismerosom, meg picit sem lettem almos tole ! ...a melatonint asszem nem ismerem ...

en, szeretnem ha kitalalnak valamit, amitol alugyak mind a " bunda " 😀 es akkor gondolom, hogy nem lenne baj ha reggel is fekudnek le ! ....

Minden jot matiri ! es jobb pihenest es alvast kivanok neked ! 🙂

kedves Eliza, én majd a xanax mellé melatonint fogok kapni.
magában már próbáltam, de úgy nem igazán segített, szóval állítólag van rá gyógyszer, még ha a cirkadián ritmus zavara is ez vagy egyszerű bagolyság.
mondjuk a baglyok azok azért nem szorulnak altatóra, ha ez tényleg napi ritmuszavar, mindenféle pszichés problémák nélkül.
nekem akkor kezdődött ez, mikor a gyerekem megszületett és felborult a napi ritmusom, ez már kábé 14-15 éve, a depresszió is azóta elég makacs és sosem vagyok álmos, csak rettenetesen gyenge és fáradt, ha nem alszom eleget.

Kossz a ciket matiri ! 😀 nem tudtam, hogy masok is bagolyok mind en !el olvastam a hozaszolasokat is, ezekszerint DSPD lennek ! ...de inkabb en is ezt mondanam, hogy :"....DSPS, persze... Lassan mindenre lesz már betűszó, arra is hogy reggel ki hogy issza a kávéját... " 😀

Meg amitt tovabb ir, az nem igaz, hogy : "....Gyerekvállalás után már csak ifjú bohóság lesz az egész...", mert amennyit visszaemlekszem, nekem korubelul azota kezdodot, amiota gyerekem iskolaban kezdet jarni, vagyis most korubelul 20 eve, de asszem azelot is mar volt ...kezdtem a 23 oraval, azutan 24 lett....tobb ideig normalis volt az 1, 2 ora , es ha szuksege volt valakinek ram, ok volt a reggeli 5, 6 , 7 ora lefekves is

Valamikkor, el is neveztek az interneten ejszaka kiralynojenek ! 😀 mert en " altatam " el oket, meg nekem esszem agaban sem volt almos lenni, nem hogy lefekudni !....

Nalam napal egyik jot a masik ment ..mindenkinek valami kellet es maradt a munkam ! hat 22 ora utan, miutan lefekudt mindenki JOL MENT A MUNKA ! nagy szaporaval, igy kezdodot ! ...azutan a fiam iskolajaval, , stb el, hogy reggelre minden ok legyen ! ....

Kamaszkoromban nem igy volt, de akkor sem volt problema az ejszakai elet ....reggel, meg sikerult mindenap ennem, asszem az iskolaban csak, most tobb mind 30 eve ! ...a reggeli nalam is 11 - 14, 15 ora korul van ...

en, szeretem is az estet, ejszakat, csend van es lehet igy " szaladok " el az emberektol ? altalaban itten legalabis 18 - 20 ora korul fekszenek le itt felem es kovetkezeskepen, az EN VILAGOM ! 18 - 24 oraig ! 🙂

en, inkabb saját bioritmusomnak neveznem, mind betegsegnek

Meg a szerelem ahogy ottan irja, nem segit ! probalkoztam tobb ideig, hiaban bujtunk be az agyban 22 orakor, 2, 3 , 4 ora forgolodas utan , kifaradas utan felkeltem mergesen ! , hogy dogoskodtem az agyban hiaban ! azutan, szamolva az orakat, hogy meg lenne 3, 2, 1 oram alvasa, dolgom van, kenne aludnom es megsem sikerul ! ....

Nem altat el engem sem el a tv , se a zene ( drot nelkuli fullhallgatoval bujok be az agyban ....)

Eddigi sikerem, hogy ha Kolozsvaron, 2, 3 orakor fekudtem le atlagban, itten 23 - 1 ora kozot fekszem le ( volt, hogy 23 orakor burgonyat ultetem ! 😀 de milyen szep es jo volt ! senki nem zavart ! csend, harmonia volt, meg madarak is csicsregtek neha es mennt a munka SZAPORAN ! NAGY SIKEREL 😀  ...:)   )

Ha, akkarja matiri igenis DSPD vagyok, en inkabb bagoly bioritmusnak neveznem 🙂

jo, hogy nem talaltak ki meg erre is gyogyszert ! ( lehet mert kevesek vagyunk ? nem beszamithatok a gyogyszerkereskedelemnek ? ....)

 

UI : de azert erdekelne a bőbeszédűségre adot gyogyszer 😀 letezik a valosagban ? vagy inkabb vicc volt ?

"...Végül egy bőbeszédűség elleni gyógyszerrel sikerült elérni, hogy normális napi ritmusom legyen...."
http://velvet.hu/blogok/randi/2010/04/04/a_bagoly_tipusuak_alvaszavaraikkal_szakertohoz_vagy_szerelmukhoz_fordulhatnak/#

http://velvet.hu/blogok/randi/2010/04/04/a_bagoly_tipusuak_alvaszavaraikkal_szakertohoz_vagy_szerelmukhoz_fordulhatnak/#

nem ertem amitt irt, idegen vagyok ....

de, en 18 - 22 orakor erzem a legebberebbnek magam altalaban es ritkan fekszem le 22 orakor, asszem va 10 szer 1 evben, az atlag agybabujasi oram 23 - 1 orakozot van es akkor is neha nehezebben alszom el , tv et es zenet halgatva

ha, ennek is nevet adtak, akkor az a valamim lenne ? 🙂

Van valaki, aki késő alvásfázis szindrómával bajlódik vagy bajlódott?
DSPD más néven.

nem kell mindenen parázni, higgyél benne hogy minden jól alakul! különben is, ha nem tudsz elaludni, akkor relaxálj pár órát, az is pihenést jelent az agynak

elég 🙂 

A nem ide illő vagy általatok is törölt hozzászólásokat töröltem, és a továbbiakban is így fogok tenni. Köszönöm a megértéseteket.

Ok. 🙂 Elhiszem. 
(Rivotrilt ismerem jobban.) 

én csak azt mondtam, hogy 4 mgtól sem lenne baja, nem azt hogy vegyen be annyit... kezdetnek kipróbálhatná a 2 mg-ot... egy óra múlva úgyis érzi majd hogy hatott-e vagy kell még. Ő is írta, hogy a fél mg mit sem ér.

Nem tudom...
Megmondva a frankót, fél évnél tovább nem szedtem még Xanaxot. (mivel tök más típusú gyógyszereket kaptam/kapok) De nekem 0,5-ről 4 mg-ra: nagy ugrásnak tűnik bármilyen nyugtatóból. Aztán lehet hülyeség.
Mindenesetre a gyógytea jobban hangzik.

 

De hangsúlyozom mégegyszer, én gyógyszer helyett gyógyteát javasolok. 

Én sem voltam erőshöz szokva egyáltalán. De bevettem az 1 mg-ot, nem hatott, be még egyet, az sem... a 4. után már némileg nyugodtabb voltam, mindennemű bágyadtság vagy álmosság nélkül. Amikor ezt elmondtam a dokimnak, azt mondta, akkor nekem a 4 mg a javasolt erős szorongás esetén. Volt, hogy ez is kevésnek bizonyult. Nem szedtem rendszeresen, csak alkalmanként, mikor szükségem volt rá. Engem nem altatott egyáltalán.

2 mg nem sok egyáltalán, ha most beveszi, 1-2 nap alatt kiürül a szervezetéből teljesen, nem fogja végigaludni az utat.

elvileg nem..

 

de aki le akarja nyomni az elméje zakatolását, az sokkal humánusabb drogokat is választhatna, mint ezek a mérgek

Nem hallottam még róla, hogy ezek kifejezetten a borderlinera lennének.

jó persze pánikra pl jók

ezek pótszerek bordik számára

 

akiknek mindegy  h hogy csak kiüssék

 

magukat, de hiába kezelik őket

 

menthetetlennek, megoldás mindig van

 

amit csernus rohadási időnek

 

nevez, az valójában érési idő, mindenki

 

kinövi, kiheveri, csak éljék túl

Nyilván nem hosszútávú megoldás.

De pl. én nem vagyok orvos, hogy megmondjam, hogy 3 napon belül mi az. (Sőt, lehet 1 orvos se tudja.)

Amúgy igen, pl. elég hamar kialakul náluk a függőség. Bár a legrosszabb messze a Rivotril.
Csak aki már pl. 10 éve nem tud természetes módon elaludni (akkor se ha épp kemény fizikai munkát végez), max 1-2 órát félálomban meg hetente-kéthetente 4-et, az nem tud mit csinálni.
Más kérdés, hogy lentebb nyilván nem erről van szó.

szerintem ezek a xanax és társai elég destruktív szerek

 

aki nem akar magának több bajt annál

 

ami van az nem szedi

Szerintem 4 mg Xanax kezdésnek erős, ha eddig 0,5-et szedett.
Legalábbis abból kiindulva, hogyha nincs sokkal erősebb gyógyszerekhez szokva. (az egy másik történet)
Ha baja nem is lesz tőle, de benne van a pakliban, hogy félálomban fogja tölteni a budapesti utat is így. 

Mindenesetre nem vagyok hályogkovács, hogy tippet adjak, miből mennyit, mert ez annyira egyénfüggő és erre látatlanban okosat mondani, hát......

De inkább javaslom hogy a napokban sok és erős citromfű teát igyál. De ha a gyógyszerben nagyobb bizalmad van, szedd azt

de egyéni érzékenység függvénye, kezdhetnéd 2 mg-mal

Nem. Én néha 5 mg-ot vettem be, és a dokim azt mondta még az sem a maximális dózis.

A nyugtatót nem azért mondom, hogy aludj tőle, hanem azért, hogy megnyugodj. És ehhez fél mg xanax semmi... Abból akár 4 mg-ot is bevehetnél, ha erős a szorongásod. És akkor tudnál aludni is, mert csak emiatt nem tudsz.

LM, ne haragudj, de ez nem igazi probléma, főleg nem kurva nagy - hogy a te szavaiddal éljek... Ha eddig egyébként jól aludtál, akkor egyrészt elvileg kipihent voltál mostanában, pár nap alváshiánytól nem történik semmi nagy probléma, másrészt szerintem úgyis alszol valamennyit, az meg elég lesz ahhoz hogy ne ess össze. A kialvatlanság csak hosszútávon súlyos, szóval kérlek gondold át, miken problémázol... Szedjél pluszba nyugtatót, hátha segít, mert ez is inkább ilyen kényszergondolatnak tűnik... És ilyen örökké parázva nem lehet élni. Valamit megpróbálhatnál... megoldást keresni... nem belekényelmesedni abba hogy beteg vagy és neked annyi az életed, amennyi. Ne haragudj, nem megbántani akarlak, csak ráébreszteni, milyen hülyeség ez az egész. 

A munkával mi a helyzet? Dolgozol már? Vagy végül nem lett belőle semmi?

Én is szedem a nagydózisú Omega3-at, de a Leponex elhagyása ezzel együtt is kemény meló.. nekem mindig az utolsó adagokat a legnehezebb. Én is most ezt hagyom el, már csak a 25-ös felét kell valahogy, de nem könnyű...

Oldal 1 / 3Következő