Szerkesztőségi üzenetek
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.05.29., 17:11Ne menjetek el Kiscsillag és Huligán. Nekem hiányoznátok az oldalról. Nem vagyok mostanában valami társasági, de azért szoktam olvasni a hozzászólásaitok. De Krisz se menjen el, ő is hiányozna. Nem hiszem, hogy beszélgetéssel ne lehetne megoldani a problémát.
Ne menjetek el Kiscsillag és Huligán. Nekem hiányoznátok az oldalról. Nem vagyok mostanában valami társasági, de azért szoktam olvasni a hozzászólásaitok. De Krisz se menjen el, ő is hiányozna. Nem hiszem, hogy beszélgetéssel ne lehetne megoldani a problémát.
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2016.05.29., 17:06Kiscsillag, kérlek ne menj el...
Kiscsillag, kérlek ne menj el...
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.29., 16:58Rendben, Kiscsillag, de adj ennek a döntésnek pár napot lécci. Ma egy különösen rémes nap van, hőség, idegbaj. Nagyon hiányoznál nekünk.
Rendben, Kiscsillag, de adj ennek a döntésnek pár napot lécci. Ma egy különösen rémes nap van, hőség, idegbaj. Nagyon hiányoznál nekünk.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.29., 16:38Kiscsillag --- Krisznek fontos a chat, és szeretne, ha a főoldalon lenne. De mivel a Búra végtelenül lelassul tőle, én a Klubszoba fül alá rakattam át vele. Tehát valóban -- ENGEM baszogassatok 🙂
Általában, Kriszen nagy a teher, és könnyen kiborul. Aztán gyorsan helyre is áll. Egyáltalán nem szabad ezt magadra venni; én se veszem magamra, ha velem ordibál 🙂
Van egy súlyos problémánk: hogy a Búra akad. Sok-sok ezer ember szeretne elérni hozzánk, de nem tud, mert azt hiszi, behaltunk (és néha valóban be is halunk). Számotokra ez talán már megszokott, de az a többszáz ember, aki még jön, hogy infót kapjon, nem kap így segítséget.
Nekem az a dolgom, hogy ezen valahogy segítsünk. Már mindent megpróbáltunk, és mindennek az ellenkezőjét is. Holdfény most vett nekünk extra memóriát. A szervernél meghúztam a határt, és azt mondtam, hogy nem -- nincs esély arra, hogy 500k-s szervert vegyünk, ezért a kódon belül kell megoldani a problémát.
A Búrát 2010-ben építettük. Természetes, sajnos, hogy ennyi idő alatt sok hiba halmozódik fel, modulok elavultak, stb. Tehát az első és legfontosabb dolog, hogy valaki, aki ért hozzá, nézze át a kódot.
Nemkene vállalkozott erre, miután hónapokig könyörögtem egy profi cégnek,hogy segítsenek, de sose értek rá.
Kiscsillag --- Krisznek fontos a chat, és szeretne, ha a főoldalon lenne. De mivel a Búra végtelenül lelassul tőle, én a Klubszoba fül alá rakattam át vele. Tehát valóban -- ENGEM baszogassatok 🙂
Általában, Kriszen nagy a teher, és könnyen kiborul. Aztán gyorsan helyre is áll. Egyáltalán nem szabad ezt magadra venni; én se veszem magamra, ha velem ordibál 🙂
Van egy súlyos problémánk: hogy a Búra akad. Sok-sok ezer ember szeretne elérni hozzánk, de nem tud, mert azt hiszi, behaltunk (és néha valóban be is halunk). Számotokra ez talán már megszokott, de az a többszáz ember, aki még jön, hogy infót kapjon, nem kap így segítséget.
Nekem az a dolgom, hogy ezen valahogy segítsünk. Már mindent megpróbáltunk, és mindennek az ellenkezőjét is. Holdfény most vett nekünk extra memóriát. A szervernél meghúztam a határt, és azt mondtam, hogy nem -- nincs esély arra, hogy 500k-s szervert vegyünk, ezért a kódon belül kell megoldani a problémát.
A Búrát 2010-ben építettük. Természetes, sajnos, hogy ennyi idő alatt sok hiba halmozódik fel, modulok elavultak, stb. Tehát az első és legfontosabb dolog, hogy valaki, aki ért hozzá, nézze át a kódot.
Nemkene vállalkozott erre, miután hónapokig könyörögtem egy profi cégnek,hogy segítsenek, de sose értek rá.
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2016.05.29., 14:18Miért "léptek le" ilyen hamar...? 😮
Mondjuk például a Facebook az nekem "is" betett már, de a búra sztem egy klassz hely.
Én sem értem...
Miért "léptek le" ilyen hamar...? 😮
Mondjuk például a Facebook az nekem "is" betett már, de a búra sztem egy klassz hely.
Én sem értem...
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.28., 19:42Szia roboman!
Itt tudod őket elérni: http://tasz.hu/jogsegely
Telefonos jogsegélyt a 279-22-35 telefonszám hívásával kérhet minden héten kedden 14.30 és 17 óra között, illetve csütörtökön 10 és 12 óra között.
A TASZ ingyenes jogsegélyszolgálata jogi tanácsadást és esetenként képviseletet kizárólag az alábbi ügycsoportokban biztosít:
- egészségügyi önrendelkezési jog (különösen abortusz, otthonszülés, ellátás visszautasításának joga, intézmény elhagyásának joga)
- gondnoksági eljárás (választójogi igények is)
E
Szia roboman!
Itt tudod őket elérni: http://tasz.hu/jogsegely
Telefonos jogsegélyt a 279-22-35 telefonszám hívásával kérhet minden héten kedden 14.30 és 17 óra között, illetve csütörtökön 10 és 12 óra között.
A TASZ ingyenes jogsegélyszolgálata jogi tanácsadást és esetenként képviseletet kizárólag az alábbi ügycsoportokban biztosít:
- egészségügyi önrendelkezési jog (különösen abortusz, otthonszülés, ellátás visszautasításának joga, intézmény elhagyásának joga)
- gondnoksági eljárás (választójogi igények is)
E
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2016.05.28., 16:34Köszönöm, Eszter, még nem tudom, hogy szükség lesz-e jogi tanácsra. Eddig úgy néz ki, minden rendben megy. Azért lehet, hogy jó lenne előtte valakivel konzultálni. 🙂
Köszönöm, Eszter, még nem tudom, hogy szükség lesz-e jogi tanácsra. Eddig úgy néz ki, minden rendben megy. Azért lehet, hogy jó lenne előtte valakivel konzultálni. 🙂
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.28., 13:27Nagyon kedves vagy, roboman! Ha a gyámság ügyében tudunk segíteni, a TASZ-nál foglalkoznak ezzel, tehát tudok esetleg ügyvédi tanácsot. Ők ingyen dolgoznak.
e
Nagyon kedves vagy, roboman! Ha a gyámság ügyében tudunk segíteni, a TASZ-nál foglalkoznak ezzel, tehát tudok esetleg ügyvédi tanácsot. Ők ingyen dolgoznak.
e
Idézet tőle: oida ekkor: 2016.05.28., 10:09Eszter, persze, én hozzájárulok, ha az én sztorimra van szükség (van nekem olyanom amúgy?:) Nagyon ledöbbentett és elgondolkodtatott amit reggel írtál.
Eszter, persze, én hozzájárulok, ha az én sztorimra van szükség (van nekem olyanom amúgy?:) Nagyon ledöbbentett és elgondolkodtatott amit reggel írtál.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2016.05.28., 09:58Szia, Eszter!
Ez jól hangzik, mert jelenleg teljes egészében én fizetem a szoftverfejlesztő OKJ díját, amire járok, ráadásul ameddig gondnokság alatt vagyok, nem tudnék jelenleg hirtelen nélkülözni, mert az ellátásomnak, és a munkabéremnek is csak az 50%-át kapom kézhez, a többihez kunyerálás útján jutok hozzá. Meg mindenről számla, stb. Szerencsére elindult a gondnokság megszüntése, meg lesznek egyéb bevételeim is, remélhetőleg.
Én is bízom nemkene szakértelmében, de rövid idő múlva remélhetőleg néhány "k"-m nekem is lenne a célra, ha mégis úgy döntötök...
Szia, Eszter!
Ez jól hangzik, mert jelenleg teljes egészében én fizetem a szoftverfejlesztő OKJ díját, amire járok, ráadásul ameddig gondnokság alatt vagyok, nem tudnék jelenleg hirtelen nélkülözni, mert az ellátásomnak, és a munkabéremnek is csak az 50%-át kapom kézhez, a többihez kunyerálás útján jutok hozzá. Meg mindenről számla, stb. Szerencsére elindult a gondnokság megszüntése, meg lesznek egyéb bevételeim is, remélhetőleg.
Én is bízom nemkene szakértelmében, de rövid idő múlva remélhetőleg néhány "k"-m nekem is lenne a célra, ha mégis úgy döntötök...
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.28., 09:31Sziasztok! Most arra jutottunk egy kis konferencia után, hogy először megpróbáljuk rendbetenni a Búra kódját egy dev változatban (tehát nem az élesben!!!!). Ha sikerül gyorsabbra megcsinálni, akkor nem is lesz szükség szerverre!
Kérlek, holdfény, drága, ne utalj! Ha esetleg kiderül, hogy nincs más megoldás, akkor majd megint a közösséghez fordulunk! Ahhoz most van elég pénz, hogy egy dev változatot csináljunk, és nemkene felajánlotta a szakértelmét hozzá.
e
Sziasztok! Most arra jutottunk egy kis konferencia után, hogy először megpróbáljuk rendbetenni a Búra kódját egy dev változatban (tehát nem az élesben!!!!). Ha sikerül gyorsabbra megcsinálni, akkor nem is lesz szükség szerverre!
Kérlek, holdfény, drága, ne utalj! Ha esetleg kiderül, hogy nincs más megoldás, akkor majd megint a közösséghez fordulunk! Ahhoz most van elég pénz, hogy egy dev változatot csináljunk, és nemkene felajánlotta a szakértelmét hozzá.
e
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.05.28., 09:26Szia Eszter!
Nekem nincs fent történetem, úgyhogy nem tudom mit szeretnél megosztani. Meg nem is tartom magam érdekesnek. (Biztos jó helyre címezted a hozzászólásod?) De ha valamit amit írtam szeretnéd megosztani nyugodtan tegyed, kivéve ha privát üzenet lenne, de szerintem veled még nem beszélgettem így.
Szia Eszter!
Nekem nincs fent történetem, úgyhogy nem tudom mit szeretnél megosztani. Meg nem is tartom magam érdekesnek. (Biztos jó helyre címezted a hozzászólásod?) De ha valamit amit írtam szeretnéd megosztani nyugodtan tegyed, kivéve ha privát üzenet lenne, de szerintem veled még nem beszélgettem így.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.28., 09:15Szia Marci és Oida!
Tulajdonképpen én voltam az a közszereplő Magyarországon, aki erről nyilvánosan beszélt, és ez számított is elég sok embernek, de most már nem közszereplek.
Nem rossz gondolat, hogy megnyerhetnénk hírességeket. Gondolkodom azon, ki lenne rá hajlandó.
Van most egy abcúg nevű oldal, amelyik kifejezetten sérülékeny csoportokkal foglalkozik, első lépésként őket biztosan meg tudnám nyerni, hogy ránk is figyeljenek, ha megengeditek, hogy -- név nélkül -- megosszam a sztorijaitokat. Sajnos az embereket csak a személyes történetek fogják meg.
Másfelől közben dolgozom egy olyan tudományos tanulmányon, ami statisztikailag kimutatja, hogy a magyarok körében rendkívül gyakoriak a depressziós tünetek. Ezt meg tudom csinálni egy nemzetközi felmérés segítségével, remélem, tudom publikálni, és akkor talán a tudományos közvélemény jobban felfigyel.
A pszichiáterek eddig is tudták, hogy baj van, de tehetetlennek érzik magukat, nincs lobbierejük.
Eszter
Szia Marci és Oida!
Tulajdonképpen én voltam az a közszereplő Magyarországon, aki erről nyilvánosan beszélt, és ez számított is elég sok embernek, de most már nem közszereplek.
Nem rossz gondolat, hogy megnyerhetnénk hírességeket. Gondolkodom azon, ki lenne rá hajlandó.
Van most egy abcúg nevű oldal, amelyik kifejezetten sérülékeny csoportokkal foglalkozik, első lépésként őket biztosan meg tudnám nyerni, hogy ránk is figyeljenek, ha megengeditek, hogy -- név nélkül -- megosszam a sztorijaitokat. Sajnos az embereket csak a személyes történetek fogják meg.
Másfelől közben dolgozom egy olyan tudományos tanulmányon, ami statisztikailag kimutatja, hogy a magyarok körében rendkívül gyakoriak a depressziós tünetek. Ezt meg tudom csinálni egy nemzetközi felmérés segítségével, remélem, tudom publikálni, és akkor talán a tudományos közvélemény jobban felfigyel.
A pszichiáterek eddig is tudták, hogy baj van, de tehetetlennek érzik magukat, nincs lobbierejük.
Eszter
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.05.28., 06:23Idézet tőle: holdfényNem, Eszter még a többit is összeszedem és hétfőn küldöm fogok kapni kölcsön most ez éltet, még a fájdalmat sem érzem annyira, úgyhogy légyszíves kérlek szépen ne kérj ilyet. Köszönöm szépen neked.
Szia puszi ölelés jó éjszakát.
Szia holdfény!
Most meg fogsz haragudni rám, de nem érdekel! Én személy szerint annak örülnék, ha sokáig köztünk lennél az oldalon, szerintem rajtam kívül sokan vannak akik szeretik, hogy itt vagy és szeretnék, hogy továbbra is itt legyél jó sokáig, mindig annyi kedves szavad van mindenkihez.
Tudom mennyire beteg vagy, el kellene menned a kezelésekre. De így, hogy ennek is a költségét elutalod engem már megilyeszt, hogy meddig leszel köztünk. Én komolyan aggódok érted! 🙁
Tudom, hogy van egy gyereked. Az ő helyében én már felpofoztalak volna, remélem olvassa és meg is teszi! Sajnos azt vettem észre, hogy másból szóból nem értesz, de lehet ebből sem.
Tudom, jó érzés, hogy valamit feláldozol valamiért, de inkább maradj köztünk sokáig.
Idézet tőle: holdfényNem, Eszter még a többit is összeszedem és hétfőn küldöm fogok kapni kölcsön most ez éltet, még a fájdalmat sem érzem annyira, úgyhogy légyszíves kérlek szépen ne kérj ilyet. Köszönöm szépen neked.
Szia puszi ölelés jó éjszakát.
Szia holdfény!
Most meg fogsz haragudni rám, de nem érdekel! Én személy szerint annak örülnék, ha sokáig köztünk lennél az oldalon, szerintem rajtam kívül sokan vannak akik szeretik, hogy itt vagy és szeretnék, hogy továbbra is itt legyél jó sokáig, mindig annyi kedves szavad van mindenkihez.
Tudom mennyire beteg vagy, el kellene menned a kezelésekre. De így, hogy ennek is a költségét elutalod engem már megilyeszt, hogy meddig leszel köztünk. Én komolyan aggódok érted! 🙁
Tudom, hogy van egy gyereked. Az ő helyében én már felpofoztalak volna, remélem olvassa és meg is teszi! Sajnos azt vettem észre, hogy másból szóból nem értesz, de lehet ebből sem.
Tudom, jó érzés, hogy valamit feláldozol valamiért, de inkább maradj köztünk sokáig.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.05.28., 06:02Idézet tőle: babarczyeszterSzia Marci!
A Búra úgy működik, hogy vagy Krisz szülei, vagy én fizetünk mindenért, amiért fizetni kell. Minden más szívesség -- például a Miskolci Egyetem adja a sávszélességet, egy könyvelő iroda szívességből könyvel. Ezért tulajdonképpen 0 Ft-ból működünk jelenleg, viszont a géppark -- ami Krisz és a szülei tulajdona -- nem valami fejlett. Krisz szerint ezért lassú és fagyogat az oldal.
Igyekszem pályázni, de sajnos a mentális betegekre sehol nem figyelnek -- más hátrányos helyzetű csoportok sokkal több figyelmet kapnak. Ráadásul a pályázatok általában valamilyen konkrét fejlesztésre szólnak.
Hogy lássátok a helyzet abszurditását: mi közhasznú szervezet voltunk, de a kormány megváltoztatta a közhasznúság definícióját, és ezentúl csak akkor lehetnénk közhasznúak (tehát pl. 1%-ra jogosultak, és pályázóképesek), ha évente több millió (!!!) forint adományunk lenne. Teljes abszurditás.
Eszter
Köszönöm kedves Eszter!
Akkor ráér fizetés után támogatni az oldalt. Egy pár éve volt, hogy kaptam ajándékba leselejtezett gépet. Nem volt semmi baja, csak időközben cserélték a régieket korszerűbbre. Windows 7 futott rajtuk, 2 magos AMD gépek voltak. Ha megint kapok akkor gondolok rátok, de nem tudom mikor lesz ilyen legközelebb. Én már ezeket elajándékoztam barátoknak és iskoláknak.
Ezt csak azért írtam le, mert ha valaki hasonló helyzetben van, gondolom nagy segítség lenne legalább a tárhely és memóra bővítés szempontjából.
Idézet tőle: babarczyeszterSzia Marci!
A Búra úgy működik, hogy vagy Krisz szülei, vagy én fizetünk mindenért, amiért fizetni kell. Minden más szívesség -- például a Miskolci Egyetem adja a sávszélességet, egy könyvelő iroda szívességből könyvel. Ezért tulajdonképpen 0 Ft-ból működünk jelenleg, viszont a géppark -- ami Krisz és a szülei tulajdona -- nem valami fejlett. Krisz szerint ezért lassú és fagyogat az oldal.
Igyekszem pályázni, de sajnos a mentális betegekre sehol nem figyelnek -- más hátrányos helyzetű csoportok sokkal több figyelmet kapnak. Ráadásul a pályázatok általában valamilyen konkrét fejlesztésre szólnak.
Hogy lássátok a helyzet abszurditását: mi közhasznú szervezet voltunk, de a kormány megváltoztatta a közhasznúság definícióját, és ezentúl csak akkor lehetnénk közhasznúak (tehát pl. 1%-ra jogosultak, és pályázóképesek), ha évente több millió (!!!) forint adományunk lenne. Teljes abszurditás.
Eszter
Köszönöm kedves Eszter!
Akkor ráér fizetés után támogatni az oldalt. Egy pár éve volt, hogy kaptam ajándékba leselejtezett gépet. Nem volt semmi baja, csak időközben cserélték a régieket korszerűbbre. Windows 7 futott rajtuk, 2 magos AMD gépek voltak. Ha megint kapok akkor gondolok rátok, de nem tudom mikor lesz ilyen legközelebb. Én már ezeket elajándékoztam barátoknak és iskoláknak.
Ezt csak azért írtam le, mert ha valaki hasonló helyzetben van, gondolom nagy segítség lenne legalább a tárhely és memóra bővítés szempontjából.
Idézet tőle: oida ekkor: 2016.05.28., 03:38Hm, ezen elgondolkodtam, amit Heimweh írt... vannak (kevesen) olyan emberek akik felvállalják, vagy legalábbis nem titkolják nagyon, hogy pl. depresszióval élnek. Pl. Kerekes Józsefről én úgy tudom, hogy vannak-voltak ilyen gondjai. De biztos van még pár ember, csak én nem vagyok otthon annyira a hírességek világában. 🙂
Eszter, megdöbbentett amit írtál... mert sajnos igaz. Sokkal nagyobb támogatás kell a mentális gondokkal élőknek, több figyelem, tájékoztatás, stb.stb. Bakker se szívesen segítenék ebben!
Hm, ezen elgondolkodtam, amit Heimweh írt... vannak (kevesen) olyan emberek akik felvállalják, vagy legalábbis nem titkolják nagyon, hogy pl. depresszióval élnek. Pl. Kerekes Józsefről én úgy tudom, hogy vannak-voltak ilyen gondjai. De biztos van még pár ember, csak én nem vagyok otthon annyira a hírességek világában. 🙂
Eszter, megdöbbentett amit írtál... mert sajnos igaz. Sokkal nagyobb támogatás kell a mentális gondokkal élőknek, több figyelem, tájékoztatás, stb.stb. Bakker se szívesen segítenék ebben!
Idézet tőle: heimweh. ekkor: 2016.05.27., 21:41Idézet tőle: babarczyeszterSzia Marci!
Eszter
nagyon lehangoló ez az egész, különösen annak fényében, hogy minden létező statisztika szerint élen járunk a "boldogtalanságban", ráadásul elég ha kimegy az ember utcára, és egészen konkrét tapasztaltokat szerez pillanatok alatt, amelyek jelen esetben abszolút megerősítik a statisztikákat. szóval mindezek ellenére ez egy olyan téma vagy terület amely tökéletesen hidegen hagyja a döntéshozókat, de általában a "komolyabb" civil szervezeteket is, és így tovább mindenki mást.
esetleg nem akadna vagy akadhatna egy-egy "normálisabb" kvázi-közéleti szereplő akit valamennyire meg lehetne nyerni ennek az ügynek, mármint akár konkrétan a Búrára is gondolhatok? vagy ilyesmi kizárva mivel, ahogy írod a Búra nem közhasznú szervezet? vagy eleve rohadtul naiv vagyok? ha igen akkor elnézést, csak közben meg én is látom, hogy gyakorlatilag minden rászorulónak jut némi "figyelem" vagy valamiféle segítség legalább elvben. a szűk ismeretségi körömben is annyi ember van aki segítő tevékenységet folytat, lakhatás jog, hajléktalanok ügye, melegjogi szervezetek, ismerek mindenfélét, és látom őket ahogy egy erős közösségben, és persze jelentős anyagi lehetőségek mellett örömmel teszik a dolgukat, tényleg lehetetlen, hogy szerveződjön valami a mentális problémák, illetve azokkal együtt élők köré is? egész egyszerűen nem értem, különösen annak tekintetében nem, hogy ebben az országban aztán garantáltaln minden második embernek komoly pszichés problémái vannak, aztán maximum remélni lehet, hogy túlzok, de nem hiszem...
szóval régóta izgat ez a kérdés, mégis mi a fene kéne ahhoz, hogy valaki vagy valakik végre észrevegyék, hogy ez halálosan komoly dolog, a jövő szempontjából különösen. mi kéne mégis ahhoz, hogy történhessen végre valami?
Eszter
nagyon lehangoló ez az egész, különösen annak fényében, hogy minden létező statisztika szerint élen járunk a "boldogtalanságban", ráadásul elég ha kimegy az ember utcára, és egészen konkrét tapasztaltokat szerez pillanatok alatt, amelyek jelen esetben abszolút megerősítik a statisztikákat. szóval mindezek ellenére ez egy olyan téma vagy terület amely tökéletesen hidegen hagyja a döntéshozókat, de általában a "komolyabb" civil szervezeteket is, és így tovább mindenki mást.
esetleg nem akadna vagy akadhatna egy-egy "normálisabb" kvázi-közéleti szereplő akit valamennyire meg lehetne nyerni ennek az ügynek, mármint akár konkrétan a Búrára is gondolhatok? vagy ilyesmi kizárva mivel, ahogy írod a Búra nem közhasznú szervezet? vagy eleve rohadtul naiv vagyok? ha igen akkor elnézést, csak közben meg én is látom, hogy gyakorlatilag minden rászorulónak jut némi "figyelem" vagy valamiféle segítség legalább elvben. a szűk ismeretségi körömben is annyi ember van aki segítő tevékenységet folytat, lakhatás jog, hajléktalanok ügye, melegjogi szervezetek, ismerek mindenfélét, és látom őket ahogy egy erős közösségben, és persze jelentős anyagi lehetőségek mellett örömmel teszik a dolgukat, tényleg lehetetlen, hogy szerveződjön valami a mentális problémák, illetve azokkal együtt élők köré is? egész egyszerűen nem értem, különösen annak tekintetében nem, hogy ebben az országban aztán garantáltaln minden második embernek komoly pszichés problémái vannak, aztán maximum remélni lehet, hogy túlzok, de nem hiszem...
szóval régóta izgat ez a kérdés, mégis mi a fene kéne ahhoz, hogy valaki vagy valakik végre észrevegyék, hogy ez halálosan komoly dolog, a jövő szempontjából különösen. mi kéne mégis ahhoz, hogy történhessen végre valami?
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.27., 21:05Persze, két szerver mindig jobb, mint egy... De most örüljünk, ha egy szerverre valót össze tudunk kaparni.
Holdfény, ez nagyon felkavart, hogy a kezelésre félretett pénzből adtál. Ezt nem lenne szabad! Szeretném visszautalni neked legalább egy részét (kérlek, add meg üziben a szlaszámod!)
Eszter
Persze, két szerver mindig jobb, mint egy... De most örüljünk, ha egy szerverre valót össze tudunk kaparni.
Holdfény, ez nagyon felkavart, hogy a kezelésre félretett pénzből adtál. Ezt nem lenne szabad! Szeretném visszautalni neked legalább egy részét (kérlek, add meg üziben a szlaszámod!)
Eszter
Idézet tőle: memphisgirl ekkor: 2016.05.27., 20:51Idézet tőle: holdfényKöszönöm Eszter kedves!
Így már nekem is tisztább a kép.
Memphisgirl nem haragszom azzal magamnak ártanék a harag nem jó dolog én olyat nem ismerek.:-)
Úgyis véghezviszem a tervem ha segít valaki ha nem. Ha beledöglök akkor is.
Jó éjszakát mindenkinek.
Örülök, hogy nem haragszol, mert én sem szeretem a haragot, meg a bántást, kapunk belőle eleget szerintem a kívülállóktól. Nem tudom,mi a terved, de kívánom, hogy sikerüljön.
Idézet tőle: holdfényKöszönöm Eszter kedves!
Így már nekem is tisztább a kép.
Memphisgirl nem haragszom azzal magamnak ártanék a harag nem jó dolog én olyat nem ismerek.:-)
Úgyis véghezviszem a tervem ha segít valaki ha nem. Ha beledöglök akkor is.
Jó éjszakát mindenkinek.
Örülök, hogy nem haragszol, mert én sem szeretem a haragot, meg a bántást, kapunk belőle eleget szerintem a kívülállóktól. Nem tudom,mi a terved, de kívánom, hogy sikerüljön.
Idézet tőle: Jolán ekkor: 2016.05.27., 20:51Nagyon köszönöm, hogy megjavítottátok a Búrát, és bocsánat a múltkori "hisztizésért" csak pont feltettem egy posztot, ami nagyon fontos volt, de most feltettem újra.
Én támogattam egy kis összeggel most a Búrát, kérlek, tegyétek ti is, ha tudjátok, mert sokat dolgoznak vele azok, akik csinálják, és a technikához is pénz kell. És jó, hogy van nekünk Búra! 🙂
Nagyon köszönöm, hogy megjavítottátok a Búrát, és bocsánat a múltkori "hisztizésért" csak pont feltettem egy posztot, ami nagyon fontos volt, de most feltettem újra.
Én támogattam egy kis összeggel most a Búrát, kérlek, tegyétek ti is, ha tudjátok, mert sokat dolgoznak vele azok, akik csinálják, és a technikához is pénz kell. És jó, hogy van nekünk Búra! 🙂
Idézet tőle: memphisgirl ekkor: 2016.05.27., 20:48Idézet tőle: babarczyeszterSzia Marci!
Eszter
Az epilepsziások sem kapnak semmi figyelmet. Tudom, ez nem vigasz, csak mondom. Elég szégyen ez az egész az országra nézve. Ez nem a mi szégyenünk, hanem a fejeseké.
Eszter
Az epilepsziások sem kapnak semmi figyelmet. Tudom, ez nem vigasz, csak mondom. Elég szégyen ez az egész az országra nézve. Ez nem a mi szégyenünk, hanem a fejeseké.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.27., 20:33Ami az előadást illeti: egy telepszichiátriával foglalkozó szekcióban adtam elő, olyan pszichiáterekkel együtt, akik az online segítés fejlesztéséről beszéltek. A Búrából magából nem mutattam meg semmit, csak a Google Analytics adatai alapján mutattam be, hogy milyen sok embernek van igénye arra, hogy legalább tájékozódjék online. Például most január és május között 76.000-szer látogatták meg az oldalt (ún. sessions), és Magyarország szinte minden pontjáról jönnek felhasználók, továbbá számos más országból: a környező országokból, Németországból, Angliából rengetegen, a skandináv országokból is többen, tehát Európa-szerte vannak látogatóink -- még ha ti nem látjátok is őket, mert csak olvasgatnak, vagy valamilyen konkrét infót keresnek.
Ezenkívül elmondtam, hogy a hozzánk látogatók egy része nem jut megfelelő ellátáshoz, rendszeres pszichoterápiához, mert nincs rá pénze, vagy eleve nincs is a környéken ilyen ellátás.
Mindenki nagyon meg volt rendülve... Hogy aztán ebből mi lesz, nem tudom, mert a terapeuták aligha fognak ingyen dolgozni, de reménykedem benne, hogy legalább a pszichiáter és pszichológus hallgatók közül jönnek majd önkénteskedni.
Néhány jelentkező már akadt is, de meglátjuk, tényleg jönnek-e, vagy csak elragadta őket a pillanat heve.
Ami az előadást illeti: egy telepszichiátriával foglalkozó szekcióban adtam elő, olyan pszichiáterekkel együtt, akik az online segítés fejlesztéséről beszéltek. A Búrából magából nem mutattam meg semmit, csak a Google Analytics adatai alapján mutattam be, hogy milyen sok embernek van igénye arra, hogy legalább tájékozódjék online. Például most január és május között 76.000-szer látogatták meg az oldalt (ún. sessions), és Magyarország szinte minden pontjáról jönnek felhasználók, továbbá számos más országból: a környező országokból, Németországból, Angliából rengetegen, a skandináv országokból is többen, tehát Európa-szerte vannak látogatóink -- még ha ti nem látjátok is őket, mert csak olvasgatnak, vagy valamilyen konkrét infót keresnek.
Ezenkívül elmondtam, hogy a hozzánk látogatók egy része nem jut megfelelő ellátáshoz, rendszeres pszichoterápiához, mert nincs rá pénze, vagy eleve nincs is a környéken ilyen ellátás.
Mindenki nagyon meg volt rendülve... Hogy aztán ebből mi lesz, nem tudom, mert a terapeuták aligha fognak ingyen dolgozni, de reménykedem benne, hogy legalább a pszichiáter és pszichológus hallgatók közül jönnek majd önkénteskedni.
Néhány jelentkező már akadt is, de meglátjuk, tényleg jönnek-e, vagy csak elragadta őket a pillanat heve.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.27., 20:15Szia Marci!
Eszter
Szia Marci!
Eszter
Idézet tőle: memphisgirl ekkor: 2016.05.27., 20:01Idézet tőle: holdfényMemphisgirl neked is köszönöm szépen.:-)
Holdfény, én nem akartalak megbántani, csak leírtam a frankót. Ezen ne sértődj be.
Idézet tőle: holdfényMemphisgirl neked is köszönöm szépen.:-)
Holdfény, én nem akartalak megbántani, csak leírtam a frankót. Ezen ne sértődj be.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.27., 19:56Drága holdfény, te már annyit adtál! Semmiképp sem szeretnék tőled még többet és többet kérni! Így is te vagy a mi angyalunk 🙂
Vigyázz magadra.
Drága holdfény, te már annyit adtál! Semmiképp sem szeretnék tőled még többet és többet kérni! Így is te vagy a mi angyalunk 🙂
Vigyázz magadra.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.05.27., 19:12Idézet tőle: oidaÉn is szívesen támogatom, mint már jeleztem is, de több tízezrem nincs erre, bocsi. 🙂 Viszont ha többen adunk 1-2 ezer forintokat, abból nagyon szép kis összeg is összegyűlhet. Ne versenyt csináljunk belőle hogy ki tud többet feláldozni, hanem mindenki adjon annyit, amennyit jó szívvel (!) tud adni, akkor is ha az egy ötszázas.
Legalábbis én így látom.
Dejó, hogy ezt így leírtad. Egyébként én is ezt akartam írni, de még így kicsit magyarázkodhatok a rossz fogalmazásom miatt. 🙁
holdfény nagyon rendes volt, nem akartam, hogy kicsit is támadó hozzászólásokat kapjon. Most lehet ő érzi magát egy kicsit rosszul. Tényleg nagyon nagy gesztus ez tőle. És az említett és nem említett tagoktól is. 🙁
Megjegyzem, nem szeretném ha adósságba vernéd magad holdfény. Szerintem ne kérj emiatt kölcsönt. Én legalábbis szomorú lennék ha ezt tennéd. Egyébként is egy igazi angyal vagy.
Idézet tőle: oidaÉn is szívesen támogatom, mint már jeleztem is, de több tízezrem nincs erre, bocsi. 🙂 Viszont ha többen adunk 1-2 ezer forintokat, abból nagyon szép kis összeg is összegyűlhet. Ne versenyt csináljunk belőle hogy ki tud többet feláldozni, hanem mindenki adjon annyit, amennyit jó szívvel (!) tud adni, akkor is ha az egy ötszázas.
Legalábbis én így látom.
Dejó, hogy ezt így leírtad. Egyébként én is ezt akartam írni, de még így kicsit magyarázkodhatok a rossz fogalmazásom miatt. 🙁
holdfény nagyon rendes volt, nem akartam, hogy kicsit is támadó hozzászólásokat kapjon. Most lehet ő érzi magát egy kicsit rosszul. Tényleg nagyon nagy gesztus ez tőle. És az említett és nem említett tagoktól is. 🙁
Megjegyzem, nem szeretném ha adósságba vernéd magad holdfény. Szerintem ne kérj emiatt kölcsönt. Én legalábbis szomorú lennék ha ezt tennéd. Egyébként is egy igazi angyal vagy.
Idézet tőle: memphisgirl ekkor: 2016.05.27., 18:49Idézet tőle: oidaÉn is szívesen támogatom, mint már jeleztem is, de több tízezrem nincs erre, bocsi. 🙂 Viszont ha többen adunk 1-2 ezer forintokat, abból nagyon szép kis összeg is összegyűlhet. Ne versenyt csináljunk belőle hogy ki tud többet feláldozni, hanem mindenki adjon annyit, amennyit jó szívvel (!) tud adni, akkor is ha az egy ötszázas.
Legalábbis én így látom.
Így van.
Idézet tőle: oidaÉn is szívesen támogatom, mint már jeleztem is, de több tízezrem nincs erre, bocsi. 🙂 Viszont ha többen adunk 1-2 ezer forintokat, abból nagyon szép kis összeg is összegyűlhet. Ne versenyt csináljunk belőle hogy ki tud többet feláldozni, hanem mindenki adjon annyit, amennyit jó szívvel (!) tud adni, akkor is ha az egy ötszázas.
Legalábbis én így látom.
Így van.
Idézet tőle: oida ekkor: 2016.05.27., 18:43Én is szívesen támogatom, mint már jeleztem is, de több tízezrem nincs erre, bocsi. 🙂 Viszont ha többen adunk 1-2 ezer forintokat, abból nagyon szép kis összeg is összegyűlhet. Ne versenyt csináljunk belőle hogy ki tud többet feláldozni, hanem mindenki adjon annyit, amennyit jó szívvel (!) tud adni, akkor is ha az egy ötszázas.
Legalábbis én így látom.
Én is szívesen támogatom, mint már jeleztem is, de több tízezrem nincs erre, bocsi. 🙂 Viszont ha többen adunk 1-2 ezer forintokat, abból nagyon szép kis összeg is összegyűlhet. Ne versenyt csináljunk belőle hogy ki tud többet feláldozni, hanem mindenki adjon annyit, amennyit jó szívvel (!) tud adni, akkor is ha az egy ötszázas.
Legalábbis én így látom.
Idézet tőle: memphisgirl ekkor: 2016.05.27., 17:51Idézet tőle: holdfénySziasztok akkor én is ideírom, múltkor küldtem 60ezret a chatra, most 50 ezret a szerverre, de 600 ezer kellene. Én most kérni fogok kölcsön és azt is elküldöm. Más valaki? Jó lenne ha összejönne az összeg, ne mindent Eszter és Krisz fizessen. Kivétel aki még küldött mert azt nem tudom, bocsánat.
Sziasztok szép estét, meg hétvégét.
Ez tök jó, hogy meg tudtad tenni, hogy ennyit tudtál küldeni a Búrának, de Marcinak igaza van, sokunk csak havi 1-2000 Ft-tal tudnánk támogatni a Búrát, és sajnos sokan vannak olyanok is, akik semennyivel sem.
Idézet tőle: holdfénySziasztok akkor én is ideírom, múltkor küldtem 60ezret a chatra, most 50 ezret a szerverre, de 600 ezer kellene. Én most kérni fogok kölcsön és azt is elküldöm. Más valaki? Jó lenne ha összejönne az összeg, ne mindent Eszter és Krisz fizessen. Kivétel aki még küldött mert azt nem tudom, bocsánat.
Sziasztok szép estét, meg hétvégét.
Ez tök jó, hogy meg tudtad tenni, hogy ennyit tudtál küldeni a Búrának, de Marcinak igaza van, sokunk csak havi 1-2000 Ft-tal tudnánk támogatni a Búrát, és sajnos sokan vannak olyanok is, akik semennyivel sem.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.05.27., 16:46Gondolom sokan vagyunk akik havonta 1-2 ezer forinttal tudnánk hozzá járulni az oldalhoz, és vannak olyanok is akik ennyivel sem, mert tanulnak, keveset keresnek, nem tudnak dolgozni, nem találnak munkát. De már szégyellem ezt leírni.
Mennyibe kerül a Búra havi fenntartása?
Gondolom sokan vagyunk akik havonta 1-2 ezer forinttal tudnánk hozzá járulni az oldalhoz, és vannak olyanok is akik ennyivel sem, mert tanulnak, keveset keresnek, nem tudnak dolgozni, nem találnak munkát. De már szégyellem ezt leírni.
Mennyibe kerül a Búra havi fenntartása?
Idézet tőle: memphisgirl ekkor: 2016.05.27., 14:30Idézet tőle: babarczyeszterElnézést mindenkitől a gyakori leállásokért. Sokszor kerül nagyobb terhelés alá a szerver, mint amit elbír, és ezzel lassan kezdenünk kell valamit... Most gyűjtünk szerverre. Én felajánlottam 150k-t, ami az összes megtakarításom. Dehát a Búrának mennie kell!
További hír: tegnap előadást tartottam a Magyar Pszichiátriai Társaságban (felkértek) a Búráról. Megdöbbenve hallottam, hogy sokan már ismerik, néha meg is nézik, sőt a tesztjeinket is használják...
Vasárnap a Búra nevében kimegyek a Rehab Critical Massra -- titeket is képvisellek 🙂
Hajrá Búra!
Ez fantasztikus
Szuper, hogy előadásokat tartasz
Idézet tőle: babarczyeszterElnézést mindenkitől a gyakori leállásokért. Sokszor kerül nagyobb terhelés alá a szerver, mint amit elbír, és ezzel lassan kezdenünk kell valamit... Most gyűjtünk szerverre. Én felajánlottam 150k-t, ami az összes megtakarításom. Dehát a Búrának mennie kell!
További hír: tegnap előadást tartottam a Magyar Pszichiátriai Társaságban (felkértek) a Búráról. Megdöbbenve hallottam, hogy sokan már ismerik, néha meg is nézik, sőt a tesztjeinket is használják...
Vasárnap a Búra nevében kimegyek a Rehab Critical Massra -- titeket is képvisellek 🙂
Hajrá Búra!
Ez fantasztikus
Szuper, hogy előadásokat tartasz
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.27., 13:44Elnézést mindenkitől a gyakori leállásokért. Sokszor kerül nagyobb terhelés alá a szerver, mint amit elbír, és ezzel lassan kezdenünk kell valamit... Most gyűjtünk szerverre. Én felajánlottam 150k-t, ami az összes megtakarításom. Dehát a Búrának mennie kell!
Hajrá Búra!
Elnézést mindenkitől a gyakori leállásokért. Sokszor kerül nagyobb terhelés alá a szerver, mint amit elbír, és ezzel lassan kezdenünk kell valamit... Most gyűjtünk szerverre. Én felajánlottam 150k-t, ami az összes megtakarításom. Dehát a Búrának mennie kell!
Hajrá Búra!
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.05.26., 18:16Idézet tőle: holdfényMost bírtam belépni, remélem már jó lesz.:-)
Szia holdfény!
Örülök, hogy betudtál lépni. 🙂
Idézet tőle: holdfényMost bírtam belépni, remélem már jó lesz.:-)
Szia holdfény!
Örülök, hogy betudtál lépni. 🙂
Idézet tőle: a b i g e l ekkor: 2016.05.10., 17:21Kedves Holdfény!
Nálunk most esik az eső, nálatok esik-e, és Te ázol?
Kedves Holdfény!
Nálunk most esik az eső, nálatok esik-e, és Te ázol?
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.05.10., 05:18Hangulatzavar,gyermek magatartászavarok,ezeket a szavakat egy húsz éve a pályán dolgozó orvosnak le kellene tudnia írni helyesen.
Hangulatzavar,gyermek magatartászavarok,ezeket a szavakat egy húsz éve a pályán dolgozó orvosnak le kellene tudnia írni helyesen.
Idézet tőle: Trevor ekkor: 2016.05.09., 21:38Én sejtem, hogy ki az, ha valóban a vezetékneve és a keresztneve rövidítése. Volt is vele dolgom. Bár az arcára már nem emlékszem. 2010 végén volt. Még az is stimmel, hogy gyermekpszihiáter ill. hogy kórházban dolgozott. Ő volt a kezelőorvosom, amikor előjöttek a problémáim.
A nevét az engedélye nélkül nem akarom mondani.
Én sejtem, hogy ki az, ha valóban a vezetékneve és a keresztneve rövidítése. Volt is vele dolgom. Bár az arcára már nem emlékszem. 2010 végén volt. Még az is stimmel, hogy gyermekpszihiáter ill. hogy kórházban dolgozott. Ő volt a kezelőorvosom, amikor előjöttek a problémáim.
A nevét az engedélye nélkül nem akarom mondani.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.09., 18:21Nekem sem válaszolt....
A naptáron Krisz reszel valamit.
e
Nekem sem válaszolt....
A naptáron Krisz reszel valamit.
e
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2016.05.09., 13:51Sziasztok,
Hol a naptár? Meg akartam nézni az ügyeletet, mert sok az új reg. de nem látom. Köszönti valaki az újakat?
Sziasztok,
Hol a naptár? Meg akartam nézni az ügyeletet, mert sok az új reg. de nem látom. Köszönti valaki az újakat?
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.05.09., 13:45Csak azon gondolkodom,hogyan lehetne összevonni az egy konkrét gyógyszerhez tartozó fórumokat.Pl.Brintellix,legalább három fórum főcímében van.A Lamolep is hasonló.Tény,hogy a keresőbe is beírhatjuk,akkor kidob mindent.
Csak azon gondolkodom,hogyan lehetne összevonni az egy konkrét gyógyszerhez tartozó fórumokat.Pl.Brintellix,legalább három fórum főcímében van.A Lamolep is hasonló.Tény,hogy a keresőbe is beírhatjuk,akkor kidob mindent.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.05.09., 11:16Nálam nem jelentkezett, tehát hivatalosan nem -- de ha írsz neki, és válaszol, akkor kiderül 🙂
Nálam nem jelentkezett, tehát hivatalosan nem -- de ha írsz neki, és válaszol, akkor kiderül 🙂