Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Kényszer(gondolatok) és szorongás

Lonely, kossz a magyarazatot a nyunyókát illetoen ...

nem tudom, mennyit szenvedtel, csak feltetelezem ...mert te sem tudhatod, hogy mennyit szenvedek en ....mert a felnoteknek, komoly problemaik vannak...a gyerekeknek, gyerekes problemai, amin neha, akarmilyen jo indulata lenne az embernek, hidd el nekem, nincs hogy ne ironizaljon neha ...

felve gondolkom, ha majd komoly problemak vagy gondok lesznek csaladodban, mit is fogsz csinalni ?

mert en elhiszem, hogy te az  infantilis gondolkozasodban szenvedsz, "rázkódós DVD" miatt is , de hidd el vannak nagyon komoly problemak egy eletben es aggodva gondolkodom, mi lesz akkor majd veled ? mert senki nem kerul ki altalaban a baj

UI : megis mi az a "rázkódós DVD" ? mert ezt sem ertem ! razot az aram ?

Szia Eliza,

Okka, értelek! Igen, lehet, én is gyakorltam picit az iróniát 🙂

Bocs, hogy megsertetelek Manyika, nem volt szandekomban !

most meg gunyolodsz 🙂 ..

nem irtam, hogy kedves lettem volna Lonely mesterel, hannem, hogy icipicit vicceltunk, miutan ok nelkul O is jol rohog masokon, ennyi

tole, nem kerek bocsanatot, mert nincs miert ! semmi rosszat nem kivantam en neki ! ...nem rugtam en bele, mikkor kenyszer helyzetben lett volna ! ironizaltuk csak a penz vagyat, ennyi ...

Kinek mi hogy, az én olvasatomban ez már betámadás :). Ha Nálad nem, akkor kedveskedj így tovább 🙂

Idézet tőle: Manyika

Mi a szöszért kell betámadni valakit, aki a problémái miatt segítséget kér? Sosem értettem. Főleg itt fura, ahol ugye mindenkinek vannak problémái, nehézségei, minek belekötni abba, akinek más dolgok mennek nehezen, mint nekünk?

Manyika, szerintem, nem tamadta meg senki Loneyt ! csak artatlanul szorakoztunk egy ici picit....( mikkor irt a KOMOLY problemairol, tobben is probalkoztunk neki segiteni, a toaletel peldaul stb. ....) , nem szent O ! es O is jol ROHOG rajtunk ! ha alkalma adodik ! ezt nem veted eszre Manyika ?

es, nem kivantam en semmi rosszat neki ! inkabb parazon egy szep kicsi csaj miatt, mind a penzert, stb ert, igy eselye lehetne egy parkapcsolatra ! vannak vakok, fogyatekosok akik parkapcsolatban elnek es en nem latok semmit, amiert ne lenne egy parkapcsolata Loneynek is ! 

hol tevedtem megis Manyika ?

Mi a szöszért kell betámadni valakit, aki a problémái miatt segítséget kér? Sosem értettem. Főleg itt fura, ahol ugye mindenkinek vannak problémái, nehézségei, minek belekötni abba, akinek más dolgok mennek nehezen, mint nekünk?

Idézet tőle: Hans

Ha lenne elég pénzed mindenre, akkor miken paráznál?(kodnál?)

igy igaz ! vajon min is ? 😀

Van neki azert ! a toalet problemai ...hogy masok nem hiszik el a sexualis hajlamat ! ...ha elhiszik, akkor az a baj, hogy nem fogadjak majd el ! ...feltetelezem, hogy tul sulya van, akkor ezert is lehet parázni ! de meg hogy !

naluk azt szoktak mondani, hogy egyesek tul jo dolgukban elveszitik az epp eszuket ! 🙁

en, kivancsi lennek, mit csinalna, ha egy napra, legyen par orra csak, egyedul hagynak egy kisbabaval ! mit is csinalna mikkor az sirna ! sirna ! sirna ! 🙂

na, ne legyek ilyen " durva "! kivancsi lennek, mit csinalna, ha egy orara egyedul bezarnak egy szep kicsi csajal egy szobaba ! 🙂 , ne haragudj Lonely ! nem kivanok en neked semmi rosszat ! csak nem artana neked egy kicsi valos es realis elet - tapasztalat 🙂 , velemenyem szerint, igazabol rad ferne !

Idézet tőle: Nonika

sziasztok. mért van az hogy ha magas a vérnyomásom sokat kell büfizzek ? nem értem :/ ám mostanába nagyon sok a szorongás. azt hittem leküzdöttem azt elkezdödött a suli és egyere rosszbb minden ___! 🙁 segitségeteket kérem puszi noémi 

LEGYOZHETED ! TOLED FUGG ! tudod te ezt jol !

es KEPES IS VAGY RA ! ahogy ismerlek !

"pofozd " fel egy kicsit magadat :DDDDDDDDDDD es OK LESZ 🙂

sikerult mar 8 honnapja ! sikerulni fogg tovabbra is, HA, te akkarni foggod ! 😛  🙂

sziasztok. mért van az hogy ha magas a vérnyomásom sokat kell büfizzek ? nem értem :/ ám mostanába nagyon sok a szorongás. azt hittem leküzdöttem azt elkezdödött a suli és egyere rosszbb minden ___! 🙁 segitségeteket kérem puszi noémi 

Kosszonom !

visszont kivanom en is neked ! 🙂

Jobbulást kívánok kedves eliza és MINDENKINEK kellemes vasárnapot! 🙂 

De voltam Luciann merges, ideges, stb . sajnos ....

en meg jo sem vagyok !

Jezus mondta : Miert neveztek ti Engem Jonak ? mert csak az Atya Jo !

Kellemes Vasarnapot kivanok neked Luciann 🙂

a szorongasok utan, megjelentkezhet a panik " betegseg " / roham

nagyon, de nagyon ritkan tortenik baj az izgulas miatt es altalaban az idosebb ferfiaknal, nem a fiataloknal is, legalabis tudomasom szerint ....

Pánikbetegség, pánikroham, a non-hodgkin, és a kissejtes hörgőkarcinóma (ujmedicina, biologika)

https://www.youtube.com/watch?v=pgLupmKlm9w&list=PL9UBjX2XUV_1zwIcRD71ahjlFrp_UQBu9&index=34

Folyton azon gondolkodom, hogy tudnék és hová elmenekülni, ahol egymagam lehetek, ás nem korlátoznak a döntési szabadságomban. csak nagyon nehéz, mert eddig (egy évig) külföldön éltem, és nincs annyi félretett pénzem, h otthon azonnal albérletet vegyek ki és fenntartsak, ezt csak akkor tudom megtenni, ha találok munkát otthon, de keresni is csak otthon tudok majd, ill. terhesen nem fogok szerződéseset kapni, csak feketén. valójában olyan kicsinek tűnik az ok, és a barátom szerint csak a depr-tól látok ellenségeket, de nagyon ketrecben érzem magam, és nagyon kétségbeesettnek. Legszívesebben nem is Mo-ra mennék, hanem egy 3. országba, de ahhoz meg végképp nincs kezdőtőkém.

terhes vagyok, és emiatt abbahagytam 10 év után a depresszió elleni gyógyszeremet. Nem állandóan, de nagyon sokat szorongok és nagyon sokat gondolok arra, h meg akarok minden kapcsolatot szakítani a barátommal és a családommal. És az öngyilkosságon is sokat gondolkodom. Az "ok" -valójában ennél azért összetettebb-, h nem tudom elfogadni, h bárki bármilyen módon bele akarjon szólni az életembe, aktuálisan a terhességembe. A barátommal emiatt gyakran "keresem" a konfliktust (valójában azt akarom, h foglaljon állást, h elfogadja-e a döntéseimet vagy sem), pedig alapvetően szerető szívű. ráadásul még egy db-ig külföldön vagyok, itt nem tudok pszichiáterhez menni, pedig az talán segítene valamennyit.

Sziasztok,

Onsegito csoport indul Budapesten. Ha problemad van, ha maganyos vagy, ha nincsenek barataid, ha tul sovany vagy, ha tul kover vagy, ha fuggo vagy, ha nem talalod a helyed a vilagban, ha konfliktusaid vannak, ha kilatastalannak latod az eleted, ha nehezsegeid vannak a beszeddel, ha nehezsegeid vannak a hallasoddal, ha felsz valamitol, ha szeretnel valtoztani az eleteden, ha nem tuds kihez fordulni, ha senki nem ert meg szerettetel varunk. A resztvetel teljesen dijtalan. Reszletekrol kerdezzetek batran itt vagy privat uziben. 

sZiasztok én mindig az ujjammal nézem a csuklomon a pulzusom .. ez kényszer?

rejtélyes h tűnnek el dolgok

Én nem vagyok kényszerbeteg de van egy irreális félelmem, ami kényszergondolatként szokott kínozni. Konkrétan az, hogy attól félek, leszakad alattam az emelet... Olyan szinten képes vagyok ettől parázni, hogy amikor ez rám tör, muszáj vagyok bevenni egy szem Frisiumot, de az megnyugtat teljesen, és ahogy jött, úgy megy is a gondolat. Jó lenne, ha elmulaszthatnám gyógyszer nélkül is...

sziasztok!

kognitív viselkedésterápia generalizált szorongásra
valaki próbálta ezt? és persze itt náluk.
http://semmelweis.hu/klinikai-pszichologia/betegellatas-es-szakmai-profilok/pszichoterapiak/kognitiv-viselkedesterapia/

hali!

Nekem a Frisium vált be végül. Most is, ha nagy ritkán szükségem van szorongásoldóra, abból beveszek egy szemet, és helyrerak 🙂 Sokkal jobb, mint a Xanax/Frontin. Mellékhatást ugyanúgy nem tapasztalok.

Napi szinten csak rövid ideig szedtem ilyen nagy mennyiséget. Nekem vagy nem volt szükségem rá egyáltalán (mert vagy jól voltam vagy annyira nem rosszul hogy gyógyszerhez forduljak), vagy ha nagyon rosszul voltam, akkor viszont kapásból 4 mg kellett, hogy legalább valamennyire hasson... De akkor aznapra már elvoltam. És voltak időszakok, mikor ezt minden nap el kellett játszani. De olyat nem csináltam, hogy szépen elosztva a 4 mg-ot egész napra több alkalomra, és így szedni rendszeresen... Nekem csak alkalmilag volt rá szükségem, csak előfordult, hogy egymást követő napokon voltak ezek az alkalmak.

4 mg xanax napi szinten nagyon sok. nekem napi 3*0,5 mg-ot írnak fel, annál persze többet szedek, de négy mg-ot csak akkor, ha szorongást kiváltó helyre kell mennem, vagy pánikolok. mellékhatása tényleg nincs, az álmosságon kívül, ezért is veszélyes-- túl jó...

Nekem nem volt semmi különösebb mellékhatása, a 4 mg kicsit belassított, akkor kezdtem érezni a szedatív hatását, de nem álmosított, meg nem volt semmi egyéb bajom tőle. Viszont a Rivotril nagy dózisban inverz hatást gyakorolt rám, tehát nem csökkentette, hanem felerősítette a szorongásomat. Legalábbis a tabletta formája. A kórházban intravénásan kaptam esténként a haloperidol+rivotril kombinációt, akkor kiütött rendesen.

Lehetséges, hogy igazad van, és tényleg inverz hatású neked a Frontin, ezt neked kell tudni, kitapasztalni. 

Köszönöm a választ!

Lett valami mellékhatása, következménye?

Néha az az érzésem, hogy pont a Frontintól válok szorongóssá, fóbiássá! Légszomj, szívritmus, hasonlók.

Én Xanaxból volt hogy napi 4-5 mg-ot szedtem, az ugyanaz mint a Frontin. 

Hány szem Frontint csabad bevenni egy nap? Gyűlölöm, de most nem találok más lehetőséget, ezt a napot túl kell élni. Több szemnek lehet ellenkező hatása? Szorongás, halálféelelem, bűntudat, öngyűlölet?? Eddig naponta 1-2 szemet (0.5 öst) szedtem viszont azt sok év óta. (Olyan melóm volt, hogy a bezártságérzetemet nem tudtam másképp kezelni, ezzel indult.)

mi is lenne az a BL meg az OCD?? ha kifejted az jó lenne....

Most őszintén: szerinted nem tudják a szüleid hogy mit csinálsz?Nincs barátnőd,nem csajozol,ők sem hülyék,sőt,szerintem még apuka is csinálta jó néhányszor.Emiatt ne aggódj már. Próbáld meg lefoglalni magad valamivel,és most nem a tv-re gondolok,hanem csinálj valamit, fizikai dolgot. Amúgy a tanulást miért hagytad abba?

mexikói pizza... nyamiiii....

Van egy kényszergondolatom. megint van egy új felhasználó itt alul aki "debresszió"-t ír a depresszió helyett,és ez az illető sok néven regel,de ezt mindíg így írja,innen tudom,ki ő. De lehet hogy csak én gondolom ezt.  Ki ez a sokmindenki,aki senki??

mindenki, az és elé akkor kell vessző, ha új mondatrész követi, de felsoroláskor nem használunk előtte vesszőt... én így emlékszem

Megsem.. azt meg le akarom irni, - elnezest erte - hogy most meg az a bajom megint, hogy tul sokat irtam. Ilyenkor rossz, s atesek a lo tuloldalara - azaz tulzasba esem. Bocsanat mindenkitol! Ezt megint elrontottam 🙁

Megsem javitom ki, mert akkor nem lenne ertelme annak amit irtal 🙂 Amugy befejeztem mara az irast. Azt hiszem. 🙂

Jo koszi, bar ezzel nem jutottam elorebb 🙂 En a "kell e" szoveget ugy erzem helyesnek netes kozegben ahogy leirtam, viszont tudom, hogy anno ugy tanitottak, hogy kotojellel kell irni. Most mindjart ki is javitom. Sok ertelme nincs ennek a dolognak, de kepes meg napok mulva is "kiserteni" egy-egy betu, eliras. Neha mar egyszeruen nincs energiam mindent kijavitani, ezert ugy hagyom. De nagyon tud idegesiteni, ha hibazok.

Ja meg volt nekem is olyan, nagyon regen, hogy egy kep miatt nem mentem be soha az egyik szobaba. Egy hatalmas Petofi kep volt, es nekem olyan fura volt azon Petofi feje, festett kep volt. Es olyan volt, mintha valahogy sugarzott volna a kepbol a negativizmus vagy inkabb olyan szurrealista hatasa volt, es mindig kerleltem mamat, hogy szedje le, mert felek tole. Meg volt meg olyan kiskoromban, hogy a garazsban volt egy doboz, amin volt egy szemre emlekezteto motivum es feltem bemenni a garazsba. A dobozt tesommal "szemes doboznak" hivtuk. Nagyon ijeszto volt.

Valaki nem tudja, hogy "es" szocska ele ki kell e neha tenni a vesszot? Mert most atnezem nehany hozzaszolasomat, de bizonytalan vagyok benne, hogy ki kell e tenni. Koszi, ha valaszoltok! (Es tudom, hogy ez masnak apro problemanak tunik, igen, vannak ennel nagyobbak is, de sokszor agyalok azon, hogy valamit rosszul irtam. Ez pici problema, de nekem megis fontos.)

Meg annyit, hogy ez rengeteg energiat elvesz az embertol. 🙁 Meg hogy ez a tokeletessegre torekves foleg akkor nagyon eros, amikor masok elott kell "megnyilvanulni".

A tokeletessegre torekvesem mar egy jo ideje megkeseriti az eletem. Pl ha nincs frissen mosva a hajam, nem vagyok a kedvenc ruhamban, en nem merem elhagyni a hazat. Mondjuk szerintem ez az egyik oka annak is, hogy ha jonnek hozzam, akkor nem merek kijonni a szobambol. Egy idoben volt olyan, hogy magamban betuket ismetelgettem.  Aztan amikor kezzel irok levelet, es mondjuk megirok egy lapot, es a vegen egy apro hibat ejtek, kezdem ujra a levelet az elejetol. Nagy nehezen eljutottam odaig, hogyha egy betut elirok, akkor csak valahogy kijavitsam, es ne irjam ujra az egesz levelet. De nagyon tud kinozni az az erzes, hogy elrontottam.

Meg eleg rossz, hogy ha mobilrol irok (mint peldaul most), hogy nincs ekezet. Sokszor inkabb felkelek az agybol, es odaulok a gephez, csak hogy ekezetekkel tudjak irni. Viszont sokszor olyan faradt es gyenge vagyok, hogy csak agyban fekve tudok netezni. Ez az ekezetproblema is nagyon zavar 🙁

Neha megorjit, hogy nem tudom hogyan helyes irni valamit, foleg hogy hova kell vesszot tenni. Van hogy ugy erzem ki kene rakni, de aztan tul soknak gondolok annyi vesszot egy mondatban, igy megsem teszem ki mindenhova, ahol erzem hogy szukseg lenne ra.

Elirtam valamit. A "gondolkoztam" helyett mast irtam. Es meg kijavitani sem tudom, mert nincs ott a szerkesztes. A tobbi hozzaszolasomnal ott van, csak annal az egynel nincs. Peldaul ez is egy dolog, ami ott van bennem, hogy "ne ejtsek hibat". Ha valamit elrontok irasban, megha csak vesszo hiba is, barmi.. akkor mindig kijavitom. Nem birom elviselni, ha valami hiba van. Foleg, ha szovegben es en irom rosszul.

En amugy ezzel egyutt tudok elni, csakhat rossz.

Az a baj, tuti en is kenyszeres vagyok csak altalaban a nagyobb bajaim "elnyomjak" ezt a kisebbet, a kenyszeresseget es hogy ezekkel legyek elfoglalva, de sokszor engem is idegesitenek ilyen dolgok. Csak valahogy "felreteszem".

De figy ezek nalam bogarak, mert latom a labaikat is ahogy "jarkalnak" a folyadekkristalyban. Durva elegge, remelem nem fognak erintkezni a borommel.

Ertelek, de en nem azert vagyok ideges mert feltem a mobilomat, az sem zavarna tulzottan ha eltunne, osszetorne vagy ellopnak. Kifejezetten maga a "kosz", por, ujjlenyomat idegesit, de sosem gonmdolkoztam azon hogy ez betegseg lehet. Mindig idegesitett ha valami poros vagyis ez igy nem igaz mert a szekrenyt ellepheti a por, az akkor sem erdekel, de az ilyen kepernyokre erzekeny vagyok.

Szerintem a monitor belsejeben vannak mert mikor "letorlok" egyet, ugyanugy ottmarad es igen mozog tovabb.. ez kicsit ijeszto

De meg jo hogy kepes vagyok beletorodni ezekbe, mert ugyan idegesit, de altalaban sokkal komolyabb problemaim vannak minthogy ezekkel legyek elfoglalva. Neha tenyleg rossz (ez is), de sokszor olyan melyen vagyok, hogy egyszeruen "nem foglalkozom" a kenyszergondolataimmal.

Szerintem bennem is van pici kenyszergondolat vagy panik, mert ami meg kikeszit sokszor, hogy a mobilom "kepernyoje" ujjlenyomatos lesz, es allandoan torolgetem, hogy ne legyen rajta, meg hogy porszem se szalljon ra, de sosem sikerul "tisztara torolni". S neha ez eleg kikeszito.