Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szociális fóbia

Én bízom a gyógyszer nélküli gyógyulásban. 🙂

Idézet tőle: Tomneto

Szia, nem nem szedek, és nem is szeretnék. Az orvosom sem az a gyógyszerezős fajta. Önerőből fogom legyőzni a szorongásaimat.

Az orvosok azért vannak, hogy gyógyszerezzenek. (Mivel varázsolni nem tudnak.) Szerintem 1-2 mg rivo nem a világ vége. "Önerőből legyőzni a szorongást." Talán időszakosan sikerülhet. Meg attól is függ, milyen mértékű, mert rajtam az utóbbi időben úgy elhatalmasodott, hogy kell a rivo. Azóta mondhatni, hogy kiegyensúlyozottabb vagyok. Még mindig nem olyan vészes, vagy drága, mint azok tingli-tangli olcsó sörök, amit meg tudtam fizetni, és amit szorongásoldásra használtam.

Idézet tőle: Huligán

Szedj 2mg-os rivotrilt, mindjárt jobban leszel 😀 

Na jó nem, de az biztos hogy a gyógyszer aktív terápia mellett sokat tud segíteni. 2-3 hét nem intenzív és így szart sem ér.

Ne szedjen rivotrilt, ha nem muszáj. A rivotril egy veszélyes gyógyszer.

Köszönöm, nagyon elszánt vagyok a gyógyulásom érdekében. 

Jó, hogy ilyen eltökélten és határozottan állsz hozzá! Csak így tovább, sok sikert!

Szia, nem nem szedek, és nem is szeretnék. Az orvosom sem az a gyógyszerezős fajta. Önerőből fogom legyőzni a szorongásaimat.

Szia Tomneto!

Üdv az oldalon! Tök jó, hogy találtál egy dokit aki előtt sikerült megnyílnod! Nem könnyű dolog, de feltétlenül szükséges a javulásod érdekében. Csak így tovább, "zúdíts rá" mindent, neked is és neki is így lesz könnyebb a közös munka.

Gyógyszert szedsz, szedtél, beszéltetek róla?

üdv,

torta

http://hvg.hu/kultura/20160121_introvertalt_extrovertalt_szemelyiseg

Sajnálom:( Tudod, hogy mi az a konkrét félelmed, ami a leblokkolást okozza? Pl. "Hülyeséget fogok mondani." Vagy "Biztos megbotlik a nyelvem és bénának néz". Tudod azonosítani az alapgondolatot ahonnan az egész elindul?

Nekem a fél is gyorsan hatott. A vizsga előtt este nagyon kiborultam, hiába nyugtatgattam magam a szokásos módszerekkel, úgyhogy bevettem, legalább letesztelem. Másnap nem éreztem magam sokkal tompábbnak, kifejezetten nyugodt voltam, inkább már közömbös. De doki szerint amúgy is már "direkt" szabotálom magam a beugrókon, hogy ne kelljen szóbeliznem, úgyhogy gondolom azért is voltam egykedvű, mert a tudattalanom már lerendezte a kört. Azért nagyon többet nem kísérletezem a Frontinnal.

Szia Kisveréb,

Ezt nagyon sajnálom.

A szóbeli feleltetés. Nem kellene mindenkire ráerőltetni. Olyan mintha kitiltanánk a vizsgáról azokat akik túl magasak vagy alacsonyak vagy szemüvegesek etc...

Én ha este beveszek Frontint , másnap fáradt, kába vagyok, nem érzem jól magam a  bőrömban, de néha így is nagy ritkán alvás elősegítésre beveszem. A féltől is ugyanúgy kellmetlenséget érzek másnap. de van, hogy mégis alvás elősegítéshez kell, nagy ritkán.

Idézet tőle: kisveréb

Sziasztok!

0,25mg-os Frontin mennyire üt ki valakit, aki amúgy nem szed gyógyszert?

Pénteken lesz egy vizsgám, amit túl kéne élnem, múltkor úgy lefagytam, hogy bőgni kezdtem, és meg is buktattak. Nem akarok soha többet hozzányúlni, de nagyon át kéne mennem, arra gondoltam, bevennék egy felet, de nem akarom kiütni magam.

Tapasztalatok?

(A "hülye vagy, a gyógyszer nem megoldás" jellegű kommentektől kérlek ezúttal kíméljetek meg, valóban hasznos válaszokra lenne szükségem.)

Köszönöm!

Elálmosodhatsz tőle, ha nem szeded. De a szorongást csökkenti, főleg amíg még nem vagy hozzászokva.

Köszi a drukkot, megbuktam, de ez van. Még élek. Amúgy a fél is elég volt, bár nem vizsgára vettem be, hanem még előtte este. 

Én drukkolok neked!

Mit tanulsz? Miből vizsgázol?

Sziasztok! 

Én még frissen regisztrált tag vagyok, és gondoltam írok néhány sort magamról. 17 éves vagyok, és lassan már több, mint 10 éve szenvedek szociális fóbiában. Régóta sejtettem már, hogy nincs minden rendben velem, és nem tudtam, mi ez. Rohamaim voltak pl. a tömött buszon/metróban, stb. Jártam különféle pszichológusokhoz az elmúlt néhány évben, de sosem mertem annyira megnyílni nekik, hogy elmondjam, hogy pl. nyilvános helyen képtelen vagyok elmenni mosdóba, gyakran még otthon is probléma van belőle. Éppen ezért lehetett az is, hogy nem tudtak mit kezdeni velem. Aztán novemberben felkerestem egy pszichiátert, egyrészt, mert már nagyon régóta érzem, hogy a test, amibe születtem, nem az enyém, és én teljes mértékben férfiként létezem, és annak vallom magam, másrészt, pedig mert úgy gondoltam, ideje lesz beszélni erről. Ez a beszélgetés tegnap esett meg, és kiderült, hogy két súlyos - a mindennapi életet hátráltató - fóbiám rabja vagyok, valamint vannak még kisebb fóbiáim is. A fóbiáimat pánikrohamok kísérik, ugyanis, amikor olyan helyzetbe kerülök, amitől félek (ahogy a fönti buszos példában említettem), rohamom lesz. Régen a pszichológusaimnál emlíettem a rohamot, és az egyik kiváltó helyzetet is, ( a nyilvános mosdós dolgot ezelőtt soha) azonban a rohamot próbáltuk kezelni, ami ugyebár a szorongás és a fóbia következménye, tehát konkrétan nem történt változás. Aztán tavaly áprilisban kerestem föl egy pszichiátert, aki nem tudott segíteni, és fél évig nem is fordultam senkihez. Aztán ugye novemberben felkerestem egy orvost, aki elvállalt, és csak tegnap jutottunk el arra a pontra, (vagyis én jutottam el) hogy beszéljek a szorongásomról, ami annyira kínzott már, hogy fájt tőle a gyomrom, nagyon ijesztő volt ( a tegnapi találkozás után elmúlt ). Tehát most az a helyzet, hogy végre elkezdődik valami az állapotom javulása érdekében. 

Akinek van hasonló szorongása, az kérem írjon, szeretnék olyan embereket magam köré, akik hasonszőrűek, hátha tudunk segíteni egymásnak a küzdésben!

Legyen szép, és szorongásmentes hetetek! 🙂 

Üdv: Tomi

Huligán, hálás vagyok, hogy vagy nekem! 😀

torta, köszi szépen a választ! Nekem sajnos nagyban befolyásolja a teljesítményem, nem tudok a szorongás miatt gondolkodni, emiatt idén három tárgyből buktam.. Most megyek javítózni. Nem kéne megint leblokkolni.

Viszont nem tudom, milyen helyzetben tesztelhetném, itthon tanulok, aztán vizsga. Üldögéléshez nem veszek be :/ 

Max beveszek reggel egy felet, meg ha ugyanúgy kész vagyok a vizsga előtt a másikat, vagy ilyesmi.

Szia Kisveréb!

Én így utólag már bánom, hogy annak idején annyira elhatárolódtam a "nyugtatóktól". Mert én is mindig szétparáztam magam vizsgák előtt. Mondjuk én olyan vagyok, hogy éles szituban össze tudom szedni magam és persze ha tanultam (annélkül meg nem igen mertem vizsgázni menni), akkor eszembe jutottak a dolgok. Na, de az előtte lévő szorongásomat enyhítette volna és ezáltal az egész teljesítményem jobb lehetett volna.

Na de kérdésedre válaszolva, 0,25 mg alprazolam (én a xanaxot ismerem) kellemesen ellazít, leszedi azt a nagyon elviselhetetlen szorongásérzést az emberről. Legalábbis nálam. Igaz vizsgahelyzetben nem próbáltam, de más számomra nehéz szituban igen.

Azért egy próbát tehetnél vizsga előtt, hogy rád milyen hatással van.

Egy-két szemtől nem lesz semmi bajod, nem fogsz hozzászokni az tuti.

Sok sikert!

Sziasztok!

0,25mg-os Frontin mennyire üt ki valakit, aki amúgy nem szed gyógyszert?

Pénteken lesz egy vizsgám, amit túl kéne élnem, múltkor úgy lefagytam, hogy bőgni kezdtem, és meg is buktattak. Nem akarok soha többet hozzányúlni, de nagyon át kéne mennem, arra gondoltam, bevennék egy felet, de nem akarom kiütni magam.

Tapasztalatok?

(A "hülye vagy, a gyógyszer nem megoldás" jellegű kommentektől kérlek ezúttal kíméljetek meg, valóban hasznos válaszokra lenne szükségem.)

Köszönöm!

Sziasztok!

Olyan szépen mentek a napok,erre ma reggel majdnem teljesen lefagytam,mármint szocfóbilag.

Írtam a főnökömről múltkor,de abszolút nem az a baj,hogy főnök,hanem az a nyomulós kekeckedő stílusa.Amikor közel áll hozzám,és kérdez valamit,teljesen lámpalázas leszek,mert van valami rettentő a Pali kisugárzásában,olyan számonkérős a stílusa,meg ijesztő a tekintete,minél közelebb áll hozzám.Na ő kapcsolódott be egy kis beszélgetésbe,amit 3-4 Kollegámmal folytattunk,pont én meséltem,és elkezdett kérdezősködni tőlem,hát a k.rva életbe,elkezdtem bepánikolni...

Alig tudtam "kilépni" a szituból,elkezdtem a telefonomat nyomkodni,és szépen odébbsétáltam,de közben majdnem összecsuklottam a beégéstől.

Az egész napom el volt b.szva e miatt,utálom magam,hogy ilyen vagyok.Ezek után pánikolok attól,hogy melyik pillanatban lesz megint ilyen,a rohadt életbe ebbe a szocfóbba,vagy lámpalázba,vagy nem is tudom,mi ez.

Már most ha előre vetítek magamban egy lehetséges szitut,ami bármikor elfordulhat bent a munkahelyemen,rosszul is vagyok azonnal,pedig itthon vagyok nyugiban.

Szóval nagyon kivan tököm ettől az egésztől!!!!

Bocsi Mindenkitől,aki olvassa,de hát ez van.

Mindig ez szokott lenni,minden szépen alakul,minden ok hetekig,hónapokig,aztán egész lelki nyugalmamat,szétcseszi egy ilyen...

Üdv.

Szia András!

Én is így próbálok szocializálódni, baromi nehéz, főleg nekiállni, de működik és jobb lesz. Vannak visszaesések, de a pozitív visszacsatolás, pl hogy valamit elintéztem, vagy letudtam egy régóta halogatot ügyet, ráébreszt hogy nem is olyan nagy was ist das, viszont túl lenni rajta igazi megkönnyebbülés. Ahogy moonlight írta evvel vissza lehet térni szép lassan az élők közé :), apró célok és már egy kicsit érzed hogy élsz, nem csak vegetálsz.

Azt szeretném érezni hogy megértenek, és elfogadnak. Ezt alig érzem, talán csak nagymamám egy kicsit. Se apám, se anyám nem nyújt se morális, világnézeti vagy bármiylen nemű referenciapontot. Számkivetettnek érzem magam. Nem érzem magam biztonságba sem. Sodródok. Ez részben a gyógyszerek miatt is van, nincs stabil énközpont, amizhez lehetne viszonyulni ha a külvilág zavarossá válik.  Elég rossz állapot. Értékrendbeli dolgokban sem tudok helyre rakni magamban mindent. Mondhatom hogy válságban vagyok.

Sziasztok!

Engem teljesen kikészített az ünnepi,és az évvégi itthonlét.Egyedül élek,ezért pár nap alatt elszoktam az emberektől,ráadásul egy síri csendes házban lakom,úgyhogy féltem az újévi munkakezdéstől,a kollegáimmal való találkozástól...

de mintmár milliószor beigazolódott,hogy az ég világon semmi változás,a hétköznapi élet megy tovább.4-én visszaállt a normális kerékvágás,vezetés,tömegközlekedés,munka,Kollegák,meg minden.

Én azt veszem észre,hogy az egyik legjobb terápia mindig,hogy ha nem is nagyon,de szembe kell menni a problémával,szoktatni magunkat a helyzetekhez,nem pedig elmenekülni előle.Nekem lámpalázas,beégéses állapotot okoz néhány,általam "dominánsabbnak" vélt személlyel való beszélgetés,ezért finoman én próbálok valami ürüggyel közelíteni feléjük.

Sok helyre kellett mennem a héten munkával kapcsolatban,sok emberrel találkoztam,beszéltem,és egész jó hetem volt.Persze volt néha egy kis gyomorideg,de próbálom folytatni a mindennapos budapesti életet,mert egyelőre ez jön be.

nekem érdekes módon eddig az összes pszichés gyógyszer viszketést, ún. petechiát okozott (kis apró tűszerű bevérzések a felső bőrrétegben, szigetszerűen), és ha megvakarod, simán véraláfutás lesz belőle, mintha beütötted volna valahova. Igaz, tényleg a ruhás részeken, ahol a nadrág szűkebb vagy hajlatban. De simán lehet a kettő együtt is. Mindegyik allergén valamennyire, testidegen.
A mosódió talán és az ecetes öblítés segíthet, ha nem belülről jövő irritáció.

ok, köszi a tanácsot, megkérem a páromat nézze meg a mosógépet!

Nekem volt már olyan viszketésem, amit utólag kiderült a mosópor okozott. A mosógép szűrője eltömődött, így nem öblített rendesen.

igen, igen, gyerekkoromra ahogyan visszemlékszem, akárhányszor találkoztam apámmal tesómmal felváltva kellett vakargatnia  hátát, lehet hogy genetika, de az is lehet amit írtál. MOndjuk apám cukorbeteg is volt, azt mondjáka  cukrosoknak jobban viszketa  hátuk, na mindegy, ez legyena  legnagyobb bajom. Ma jó napom van le is kopogom. ('"Ki az? "" 🙂 )

Szia!

Régebben nekem is volt ilyen problémám, de magától elmúlt.Hideg időben jobban kiszárad az ember bőre, ez is okozhatja. Vagy a mosópor, vagy gél használata is irritálhatja a bőrödet.

nekem mindig viszket a hátam, remélem ez nem valami pszichés betegség tünete, amiről még nem tudok!

amikor rossz napom van és nem akarok kimenni, ezt hallgatom:

https://www.youtube.com/watch?v=utmyAhNx66c&index=60&list=LLUX9NYLByHre5TlKl6psy-g

Nekem is vannak állataim, pár pók meg néhány molylepke 🙂

Helyes, jól teszed ha kimozdulsz egy kicsit, sokkal jobb lesz utána.

Olyan roadtul voltam nemrég de elmúlt ma elmentem jártam egy nagyobbat, persze elég nyögvenyelősen indult, de megéri.

Nem jó ez a téli álom 🙂

A kutyám a legjobb dolog az életemben, de kezd már teher lenni számomra, azaz inkább fordítva, én vagyok már neki is teher. Szerencsém van vele, mert baromi jól viseli a hangulatingadozásaimat. Ha rossz napom van a szemem elé se kerül, ha egy ölelésre van szükségem jön, mint a talajvíz. Ha épp napokig nem kelek fel el van ő is a helyén, ha épp a világból akarok kirohanni akkor is szó nélkül velem tart...

Infinity! Nekem holnap lesz egy egész napos túrám, bőrgyógyászhoz kell mennem mert már tarthatatlan ami a lábamon van ( ekcéma amit rendszeresen húsig kaparok), bankba, stb emberek közé. Azt hiszem most előre pihenek arra a napra aztán ha vége azért fogok punnyadni vagy 2 napig. Találtam egy lógust a neten, eddig ugy gondoltam felhívom azt is , hamár dokizok, megejtem, de nem volt lelkierőm, egyedül meg főleg, szóval azt még napolom, helyette kértem egy időpontot a kozmimnál... 🙂

Á a moszkvics ott is elmegy...

"még kevesebbet mozgok, élek, egésznap alszok. "

Detto

De ma kénytelen voltam baromi messze elgyalogolni és azt kell hogy mondjam megérte.

Jó hogy van kutyád.

Ezt már vártam... 🙂

XD XD XD

úgy gondolom, az ember, mint olyan társas lény, semmiképp se normális ha óckodunk az embertársainktól, függetlenül attól, hogy egy gusztustalan világban élünk, ahol az érdekek vannak előtérben minden jellengű emberi kapcsolatban, legyen az barátság, munkahely, üzlet, orvos-beteg kapcsolat és sajnos sokesetben a családi és a párkapcsolatok is ilyenek. ésszel jobb lenne tök egyedül, de a magány, mely ösztönösen tör rám, na az öl meg ennyire...

Volt idő, mikor azért nem tettem ki a lábam a házból, mert féltem, féltem a pánikrohamtól. Gondot okozott a bevásárlás egyéb ügyintézés főleg a közlekedés, még kocsival is, életveszélyesnek tartottam magam, pedig van rutinom, volt mikor rendszeresen napi 1000 kmeket levezettem, szerettem is vezetni, aztán egyszer csak azon kaptam magam hogy két utcával odébb menni is gondot okoz kocsival... A tömegközlekedésről nem is beszélve, inkább caplattam akár esőben is de egy tömött buszt tuti kihagytam, a vonat az meg xanax + pia kombó... Elkezdtem az éjszakai császkálást, hol autóval, hol busszal vagy a menetrendnek megfelelően kombinálva. Lejöttem róla szép lassan, bár kemény volt, mára már megint nem gond, a tömegközlekedést viszont azóta se eröltetem, de nem is szorulok rá, amióta ujra vezetek.

Nekem nyáron volt egy totális szétesésem, de mostanában azért elvoltam. Voltak szarabb napjaim, meg rotty, de egy pár hónapig a normális életemet éltem, jol megyszokott állarcocskám mögött.

De most megint be vagyok szorulva vagy 2hete, de 1 hete tuti nem tettem ki a lábam, a kutyát viszem le reggel meg este max 10 percre, de olyan extrém időben hogy ne találkozzak senkivel, ezt eddig avval magyaráztam magamnak, mert másnak én sem tudok beszélni a problémáimről, mármint a környezetemben, a burás barátom meg épp dunnyog, hogy agressziv a kutyám más kutyákkal, inkább elkerülöm a konfliktus helyzetet.

Azóta nem is eszek, ettől gyengülök, még kevesebbet mozgok, élek, egésznap alszok. Nem érzem a szociális fóbiát mert nincs bennem félsz, inkább undor, nem vagyok kiváncsi senkire, szarok rájuk, utálok mindenkit, kezdődik megint a vegetálás? ma már a telefont se vettem fel senkinek, ebből viszont gondjaim lesznek. Szerdáig össze kell kaparnom magam, mert dolgom van, mennem kell, és ezt az időjárás se könnyíti meg.

Kezdődik elölről?? nem akarom!

A párom lesszarja, már nem is alszunk együtt, haragszom rá, meg egyébként se akarom zavarni az átfordult életritmusommal, muterka izzad miattam egyedül, de az meg nem fogadja el a bajom, magát hergeli, ki van akadva, de ennek megvan a böjtje egy jobb napomon ugyis jön az észosztás, h hetekig nem csinálsz semmit stb...

Na nagyszájú, megvolt a mai performance is 😛

Sajnálom emberek, nincs itt semmi látnivaló, oszoljanak kérem! 

Idézet tőle: Huligán

Ma fél 9-ig, ingyen van a testem, használhatjátok amire akarjátok (nem betonozok) 😀 

Más is nagy, de azt főleg nem mutogatom 😀

Ezek az összefüggések... kész

Huligán, te képes vagy zavarba hozni saját magadat? Háhá

Hát most szerintem sokunknak csalódást okoztál 🙁

És újból csak a szája jár a huligánnak 😉

Kattog ám az exponálógomb a selfieboton 🙂

Ne csak a szád legyen nagy!:)

na lássuk! 😛

Lehet jobb is 😀

Huligán én a te rózsaszín hajadat akarom látni! 😀

Hasznosat nekem sem tudnak mondani, hiszen nem ismerik a problémáimat, és nem is szakképzettek. De legalább meghallgatnak.. Az is valami.

Félelmei midnenkinek vannak.

Egyébként nem kell érteniük, csak téged megérteniük. Engem sem ért a családom, de legalább elfogad, és próbál támogatni, több-kevesebb sikerrel...

Igen... és ettől színes a profilképemen a séró... egyébként bevállalnám ezt a frizurát, csak kb 2 hajmosásig tart, utána meg ...

Nahát, nem hallottam még ilyenről.

De azért a környezetetben van, akivel beszélgethetsz? Akár a félelmeidről is?