Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Depresszió

Dolgozó nem egyenlő jó állapotúval.

De nem fogom leszázalékoltatni magam, ha átmenetiek a nagyon szar állapotok és jobb passzban akár 2 helyen is tudok dolgozni. Ehhez nekem tünetmentesség sem kell. Emellé szerencsére nem kell másodállás, ahhoz eleget keresek. 

Lehet nem sikerülne a leszázalékolás, lehet szar=keveset fizető kategóriába tennének. A legjobb kategóriával sem kapnék annyit, h ne kelljen dolgoznom. 4-6 órás rehab/védett munkát minimálbérért nem szeretnék vállalni. Sajnos ott a legtöbb munka egyszerű betanított. Hiába van képzettségem, tapasztalatom, ha alig van ilyen munka rehabos helyen. 

Mehetnék nyílt munkaerőpiacra, ahol hátrány a leszázalékoltság és üzemdoki is elutasíthat. Mostanában divat az irodai szellemi munkát pszichésen terhelőbe sorolni. Leszázalékolasra leginkább skizoaffektív zavarral + egyéb diagokkal lenne esélyem. Bipollal sem lehetetlen, de azzal még kevesebb az esélyem. Munkáltató ehhez mit szólna? Merne felelősségel járó munkát adni? Fizikait bátrabban engednének, de az nekem terhelőbb. Teljes munkaidőben nem bírnám. 

Tudom, van aki kurva jó munkát talál leszázalékolva is. De nem ez az általános.

Ha dolgozok, mikor behívnak vizsgálatra, akkor nem hihető, h nem tudok teljes munkaidőben dolgozni. Tartós táppénz vagy munkanélküliség kell. Mi van, ha nem sikerül? Ott álnék jövedelem nélkül.

Hosszabb kórházi ellátás is súlyos állapotra utal, de simán lehet, h 1-3 hét után kihajítanak, már jól van a beteg indokkal. Hát ez nem sokat segítene leszázalékolásnál. Diagot is enyhébbre cserélhetik.

Terapom szerint max krízissel vennének fel 2 napra. Szerinte jelenleg gyógyszerbeállításra nem vesznek fel senkit, aki nincs teljesen vagy félig megbolondulva, bekattanva. 

Aki dógozik, van miből fizessen! 😀

Mondjuk amúgy igaz, de ugye nekem a délutánnal meg a változó szabadnappal nem tűnt fel/nem volt probléma. Kicsit! + fizetni sem. De tényleg elég felemás helyzet.

Idézet tőle: Kleó

Mint Presser énekli: lehettem volna vki más, de vki más az más lett.

Még ugyanannál az embernél sem egyforma. Ugye az első mélynél dolgoztam, a másodiknál még otthon a gépet sem kapcsoltam be... Aztán megint tudtam volna, de akkor nem kellett. Kiszámíthatatlan. Kicsit nem árt erőltetni, de attól, h szarospistának megy, nekem még nem biztos.

Ismersz. Tudod, h sokszor, sokmindent erőltetettem, erőltetem...

De jó lenne, ha vmi ingyen is lenne...dolgozó embereknek.

Mint Presser énekli: lehettem volna vki más, de vki más az más lett.

Még ugyanannál az embernél sem egyforma. Ugye az első mélynél dolgoztam, a másodiknál még otthon a gépet sem kapcsoltam be... Aztán megint tudtam volna, de akkor nem kellett. Kiszámíthatatlan. Kicsit nem árt erőltetni, de attól, h szarospistának megy, nekem még nem biztos.

Szerencse, h már nincs másodállásom, már nem tanulok. Egyik sem menne. 

Idézet tőle: Kleó

Ne rizikózd azt a jó kis állást. Most már tényleg jobb idő lesz, már több a fény, kicsit bírd még ki így, aztán úgyis javulni fog.

Felkelési gond miatt később indulok. Így több fény ér. 🙂 

Tényleg nem kéne elb@szni ezt a munkahelyet. Sima táppénz (változatlan gyógyszerekkel) nem sokat segítene. Kórházi átállítás sem biztos, h segítene. Lehet szarnának a mellékhatásokra, csak nyomatnának valamit.

Utálom a más is tud ezzal/azzal a gyógyszerrel dolgozni szöveget. Másra lehet nem úgy hat...Más lehet nem teljes időben dolgozik. Más lehet nem ennyit utazik. Más lehet könnyebb munkát végez. Más lehet, h gyárilag is energikusabb, kisebb alvásigényű. Más lehet, h jobban tud erőltetni dolgokat. Más lehet hetekig kórházban vagy otthon volt és akkor kezdett dolgozni, amikor már enyhült a mellékhatás. Lehet persze másnak rosszabb, nehezebb és bírja. Nem tudok mit kezdeni azzal, h más mit bír és mit nem.

Tényleg nem annyira monoton. Főleg azért mert mindegyik kicsit más. Sokféle hiba lehetséges és el is hibázzák. Felét elutasítom.

Az is szar volt, h heti 10 ellenőrzést vártak el. Hétfőnként osztják ki. Pénteken kell munkanaplót elküldeni mailben. Soha nem jött össze. Paráztam, hogy baj lesz ebből, de túlórázni nem tudok és akkor sem lenne meg. A héten tudtam meg, hogy másoknak sem megy. Ez megnyugtató. 

Kapunk jutalmat. 1 havi fizut. Aki tavaly év közben kezdett, az arányos összeget.

Lassan utalnak SZÉP kártyára. 400 ezret kapunk. Abból rendelek ebédet, szerencsére nem kell vinnem vagy kimenni vásárolni. Kértem megint szórakozás alszámlára is. Remélem nyárra minden kinyit és lesz hova kimozdulni. Múzeumi ingyenes belépőkártyám is van. Oda is mennék jobb állapotban.

Most kis túlzással annyi örömöm lehet, h megveszem, amire vágyok. Pl ruha.

A szoc fóbos szorongásom elmúlt. Úgy értem, hogy az új osztályon már feloldódtam. Egy összetett feladatot megtanultam (kifizetés elbírálást). 

Csodálkozok, hogy nagyon minimális tanulás után már adtak ellenőrzési/elbírálási feladatot. Sem szakmailag, sem programhasználatilag nem voltam rendesen betanítva. Azt mondták, hogy ha valami nem egyértelmű, kérdezzek. Azt sem tudtam, hogy miket kell ellenőrizni, miknek kell benyújtva lenni. Hetekig szerencsétlenkedtem. Közben bármit elb@szhattam volna. 

Legalább nem monoton. Jobban leszel nemsokára, na!

Idézet tőle: Kleó

Ne rizikózd azt a jó kis állást. Most már tényleg jobb idő lesz, már több a fény, kicsit bírd még ki így, aztán úgyis javulni fog.

A mozgásom normalizálódott. Sok hete csak feküdtem hétvégéken. 1 hónapig halogattam a hajfestést, mire összejött. Most végre fel tudtam kelni. Sétáltam. Vásároltam. Pozitívnak tartom, hogy vágytam valamire. Meg is vettem. (fülbevaló + gyűrű + 3 körömlakk). 

Ott legalább kialhatnám magam. Munka mellett az sem megy. Fél 7-kor indulok. Ha nem túlórázok, fél 7-re érek haza. Alig tudok bemenni. Alig tudom végigdolgozni a napot. Nemrég majdnem bevettem egy majdnem teli üveg Frontint egy aluljáróban munkakezdés előtt, annyira szarul voltam. Sokszor émelygek vagy hányok reggel. Minden emelésnél szédülök. Ezt még fokozza, hogy közelre (monitor) fókuszálok.  Felelősség is van rajtam. Milliós kifizetéseket bírálok el, hagyok jóvá vagy utasítok el. Jövő héten kezdek szerződésmódosítási igényeket elbírálni, pozitív esetben elkészíteni. Ezt követi majd a beszámolók ellenőrzésének tanulása.

Ne rizikózd azt a jó kis állást. Most már tényleg jobb idő lesz, már több a fény, kicsit bírd még ki így, aztán úgyis javulni fog.

Nem mindegy, hogy egész nap fekhetek, pihenhetek, amikor rosszul vagyok vagy dolgoznom kell.

Miért, kórházban nem lennél ugyanúgy tele mellékhatással emelésnél-csökkentésnél? De, ha kijön, akkor kijön otthon is, bent is. Csak sztem bent rosszabb, ugyanis nincs lehetőséged főzni pl. egy teát, elterelődni, adott időben takarodó...

megspékelve azzal, hogy nem foglalod le magad és jobban a  betegségre koncentrálsz, mert mást keveset lehet bent csinálni, az se biztos, hogy van terápia vagy nem negatív hatásúak a betegtársak. 

 

 

Az viszont szar lenne, ha hazaérkezéskor szaladnék fürdeni és utána már azonnal feküdnék le aludni. Az nekem nem ok, hogy csak dolgozok, alszok, dolgozok. Munka után szükségem van 2-3 óra szabad időre.

Reggel 1 órán át csörög 10 percenként az óra, mire felébredek. Nappal leragad a szemem. Annyira ásítozok, hogy könnyezek. Nem győzöm törölgetni.

Lehet, h a Cymbalta sem hatna, csak valami kombináció. De az kockázatosabb mánia szempontjából. Májamnak sem mindegy. Gondolom még nem jött rendbe.

Szerintem nem csak gyógyszer jön szóba, hanem terápia is. 

https://www.bura.hu/forumok/terapia-esvagy-gyogyszer

Kórházban nem félnék a gyógyszerváltástól. 

Napi 3 órát utazok, emberek között dolgozok. Az sem sokkal veszélytelenebb egy kórháznál.

Dokim engedélye nélkül nem merem elkezdeni a Cymbaltát. Brintit sem merem elhagyni.

Azért még eléggé Covid van ahhoz hogy nyugiban be lehessen feküdni kórházba.. én hagynám a francba a Brintellixet ha nem hat.. nekem se használt semmit.. A Cymbaltát kellene megpróbálni olyan "hátha" alapon ha van még belőle otthon elég. Esetleg ha félsz az elvonástól akkor csökkentsd a Brintellixet pl 10mg-ra és vágd mellé a Cymbaltát minimális adagban. 

Az a baj, h depire és mánia ellen is más gyógyszer kell. Antipszichóból csak mini adag megy, emiatt kell hangstab is. Utóbbi normál adagban sem eléggé véd kevert vagy hipomán fázistól. Szorongásra kell Frontin. AD nekem szorongásra nem hat. Így ez már 4 féle. Antidepiből régen is volt 2-3 gyógyszeres kombinációm. Coaxil + Mirtazapin + Velaxin, Sertralin + Mirtazapin. Tudom, AP is jó lehet depire, de nekem 800 mg Seroquel sem hatott depire.

Volt már antidepi váltásom régebben. Mindig nagyon rosszul lettem. 

Kórházi beállítás lenne jó.

Minden emelésnél napokig szédültem, émelyegtem. Felemeltem ma. Most is szédülök, émelygek.

Sztem nem jó egy  a multigyógyszerezés, ha nem muszáj.

Építsd le fokozatosan, úgy nem lesz megvonási tünet és mellé pedig fel a másik gyógyszert.  Miből gondolod, ha hatása nem volt, majd mellékhatása lesz? Egyik gyógyszer a másik után, könnyen lesz ebből 5-6-féle, ami sok, nem kell.

 

 

 

300 mg

Üdv!

Szeretném kikérni a véleményeteket az antidepresszánsokkal kapcsolatban.

29 éves vagyok, depresszió/szorongás tutira van, Borderline csak szerintem (mert minden tünet megvan), a pszichológusok, akikhez jártam hallani se akartak róla, úgy tagadták, mintha fizettek volna nekik érte, úgyhogy az nem 100% (szerintem 99). ADHD viszont 100, bár azt se állapították meg. Bipoláris szerintem nem.

Anyám depresszió/szorongás biztosan, 18 éves kora óta szed antid-t megállás nélkül. Rajta viszont segített, azt mondta, csak azért él még, mert rá nagyszerüen hatottak (Lamolep, Rexetin, Xanax SR).

Apám depresszió/szorongás/Borderline + brutálisan paranoiás lett a végén, tavaly júliusban (55) öngyilkos lett. Ő az összes létező antid-t kipróbálta (Brintellix, Kventiax, Wellbutrin, stb a felét se tudom)+ alkoholista volt 20 évig, sose ért el velük semmit, max azt hoyg 15 órát aludt egy nap, de így is zombi volt (úgy itta az alkoholt ezekre, mintha víz lett volna).

Öngyilkossági gondolataim 25 éves koromig egyáltalán nem voltak, se kísérlet semmilyen formában (érvágás, akasztás stb) De voltak gyanús dolgok korábban is, pl. érettségi utén 2 évig csak úgy lógtam itthon, se munka se egyetem, csak úgy gépezgettem stb, tehát a motiválatlanság már megvolt akkor is.

Én csak 2018 vége felé próbáltam meg egy gyógyszert, Anafranil, de kemény NÉGY napig használtam, mert olyan rosszul voltam tőle, hogy mondom én ezt nem fogom bírni hetekig/hónapokig. Hányinger, szédülés, étvágytalanság, álmantlanság, minden minden.. persze a pszichiáter azt se mondta el, hogy ezek csak KEZDŐ mellékhatások, és el kellene múlniuk kb egy hét után. Csak adott egy vényt, meg se próbálta kideríteni, hogy mitől lehet bajom, milyen a szociális életem, semmi..

Mostanában viszont újra elgondolkodtam rajta, hogy egyszerüen nem motivál semmi és lehet csak a gyógyszer maradt. 29 évesen sose volt barátnőm, szexuális életem (bár szüz éppen nem vagyok), normális munkahelyen, otthon élek most is (és én már el is engedtem régen azt, hogy ezek közül bármelyikből valaha lesz valami). Önbizalmam és önbecsülésem SOHA NEM VOLT  semmi, abszolút 0, így az esélytelenek nyugalmával ülök itthon. A helyzet napról napra egyre reménytelenebb, egyre inkább azt érzem, hogy apám sorsa felé sodródok én is, csak én valahogy 25 évvel hamarabb. Bár egyetemi végzettségem (felsőfokú, nem diploma) és felsőfokú angol nyelvvizsgám van, ezek az én szememben semmit se érnek a megfelelő emberi tulajdonságok nélkül.

Megmondom őszintén, az antid-k zsákbamacska jellege tart vissza a leginkább, ugye minden emberre az összes létező fajta máshogy hat, nem tudhatja még az orvos se, hogy nekem melyik jó- és sok szaron át kell ahhoz menni, hogy megtaláld a "tiedet".

Szerintetek mégis próbáljam meg azt, amit adnak, mert attól ahogy most vagyok, még az is több sikerrel kecsegtethet?

Szerencsére sima depinél nem szokott szélsőséges hangulatom lenni. Ilyen kevertben viszont gyakori.

A DBT-t elkezdem egyéniben. Ezt javasolták mert fizetős egyéni és orvos mellett azt már nem tudnàm megfizetni. Online van. Ha Anyu hajlandó 1 órára elmenni, akkor tudok egyénihez kamerát használni. Ha parkból vagy plázából hívom, akkor nem. DBT-hez kell a kamera. Ezért sem tudom csoportban megoldani. 

Idézet tőle: Avana

Tulajdonképpen minek, ha a Brintellix nem is hat?

 

Most úgy tűnik, ami hat a depressziómra értékelhetően, az a a Ketilept.

Félek elhagyni. Lásd előző hozzászólásom.

Idézet tőle: interfunk100

Inkább akkor építsd le a Brintellixet előbb és úgy szedd a Cymbaltát. 

Orvosom 20-ról 25 mg-ra emelést javasolt. Ettől is tartok.

Nem merem egyedül elhagyni. Félek a megvonási tünettől. Nehéz lenne a depresszió mellett még azzal is küzdeni, úgy dolgozni. Emiatt szednék inkább mellé valamit.

 

Mennyi keti?

Tulajdonképpen minek, ha a Brintellix nem is hat?

 

Most úgy tűnik, ami hat a depressziómra értékelhetően, az a a Ketilept.

Inkább akkor építsd le a Brintellixet előbb és úgy szedd a Cymbaltát. 

Egyéni elbírálás. Én fosnék a szerotonin-szindrómától.

Brintellix mellett lehet Cymbaltát szedni?

Idézet tőle: Kleó

Én az első súlyossal is bejártam, mondjuk nem sokat csináltam ott, de legalább nem mélyült még tovább a depi. Az "ágyból ki sem kelek"-nél, meg hát, tudod.

Az is vmi, ha nem mélyül még tovább. 

Más:

Ugyan nem tudok felsorakoztatni komoly gondokat, de sok olyat sem, amitől ugrálhatnék örömömben. De ezzel sem lehet mindent megmagyarázni.

Durva, h csak feltételezésnél tartanak, de mi bátran szedjük. 🙂

Nem szedtem, és úgy látom, hogy a dokim váltani sem szeretne.

Értem. Hát akkor marad a reménykedés meg a várakozás. Egyébként ezért kérdeztem, hogy szedtél-e wellbutrint. Nekem jó (eddig). Nem tudom, hány gyógyi hat a dopamin receptorokra, de ez olyan.

"Ez a gyógyszer feltételezhetően az agyban található ingerületátvivő anyagokkal, a noradrenalinnal és a dopaminnal lép kölcsönhatásba, amelyeknek a depresszió kialakulásában lehet szerepük."

https://www.webbeteg.hu/gyogyszerkereso/wellbutrin-sr-150/7951/betegtajekoztato

Feltételezhetően. 🙂 Haha.

Én az első súlyossal is bejártam, mondjuk nem sokat csináltam ott, de legalább nem mélyült még tovább a depi. Az "ágyból ki sem kelek"-nél, meg hát, tudod.

Áter: Brintit emelhetem 20-ról 25 mg-ra. Lamolepet 150-ről fentebb lassú tempóban, ha kiütés lesz, akkor újra vissza kell csökkenteni. Ha nem tudok dolgozni, akkor táppénz. Dokim szerint enyhe depinél segíthet a munkavégzés, súlyosnál ronthat az állapoton. 

Voltam már táppénzen, később szabin. Nem akarom újabb táppénzzel feszegetni a húrt. 

Terap: azt mondta, h nem tud mit tenni. Jön majd a tavasz és idővel jobb lesz.

Azt ugye tuxox, hogy jobb, h be kell erőltetned magad dolgozni... áter, terap mit mond?

Folyt: az aktivitásommal van komoly gond, a szenvedést pedig az okozza, h nem fekhetek itthon minden nap reggeltől estig, magamra kell erőltetni a munkavégzést.

Gondokon sem agyalok, nem ez húz le.

Szobaalbit tudnék fizetni, de idegenhez nem szeretnék költözni. Most ez sem segítene.

Télen szokott jobban elmélyülni a depresszióm. Szerencsére most csak "sima" depim van, nem kevert, ezt kivédte a Lamolep és a 2,5 mg Olanzapin.

Nagyon reménykedtem benne, h antidepi vagy a hangstab segíteni fog, de nem igazán érzem, hogy lenne hatása. 20 mg Brintit szedek + 150 mg Lamolepet.

Most nem gondok húznak le. A lakhatási gondomon kívül semmi egyéb nincs. Látszik, h nem ez okozza, itthon könnyebb, fekhetek, alhatok. Korábban zavart, h a szórakozási lehetőségek a járvány miatt beszűkültek, de már energiám sem lenne kimozdulni.

Nincs másodállásom, tanulást már befejeztem (megvan a diploma + OKJ-s sulik), nem túlórázok. Kimerülve nem lehetek.

Alig tudok felkelni, alig tudok bemenni dolgozni, alig bírom ki ott, pedig nem egy borzasztó helyen végzek borzasztó munkát. Kollégák is aranyosak. A munkámmal arányos a bérem, tanulhatok, fejlődhetek. Osztályt váltottam fél év után, a betanulás nehéz, de ez sem magyarázat a tüneteimre. Most semmilyen munkahelyen nem lenne könnyű.

Mozgásom is nagyon durván belassult, ez már javult, lehet a gyógyszertől. Aluszékony vagyok, 10-12 óra az alvásigényem.

látom a lényeg átment...XD

Én a lányokkal voltam így régen, amikor még társkeresőztem.

Milyen helyes - tuti nem ír vissza - ha visszaír akkor lekoptatós szöveget - szemét ignorátor - nem írok ennek az öntelt *****nak - elmehet az ilyen a jó büdös francba.

Nálam vakond, nyuszi, sarló... 😀

Ja, igen, ez nekem rókával, sünivel meg fűnyíróval van meg 🙂
Szinte Paulo Coelho 😀

Igen, ez egy vicc, de szerintem elgondolkozhatna ezen itt sokmindenki, mert ez a hozzáálás, sokak életét megnehezíti....

Nyuszika átmegy a macihoz, kölcsönkérni a létrát.

megy, megy és azon töpreng: ez a Maci olyan irigy, tuti nem adja oda...

megy , megy és folytatja: a Macival amúgy se vagyunk jóba, biztos nem adja oda

megy megy már közeledik a Maci házához: multkor én se adtam neki oda a fűrészemet, most tuti nem adja kölcsön a létráját...

aztán odaér a Macihoz, bekopog, a Maci ajtót nyit, Nyuszika: Bazd meg maci a létrád! 🙂