Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Depresszió

Érdemes elolvasni:

http://mindset.co.hu/?p=928

Olajos Lajosné.Ez a neve.Illetve a leánykori neve ,na,az a családnevünk,nem írom ki.Azért neveztem így el,mert reggel gyakran,olajszagú volt,szóval,mindig kérdeztem,Lajosnál,voltál,ugye?A kisállatkönyvében:Olajos Lajosné V.Mici.Ez a macskám teljes neve.

Holdfény!Dehogy haragszom!Tök jól vetted a lapot ma!

Parrot

Nem vagy hülye egyáltalán. Nekem is a macskám az antidepresszánsom. És én is csinálok eszement dolgokat vele, pl. betakarom amikor alszik, ne fázzon. Az enyém is a kád szélén ül, és bámul amikor fürdök.:)

Bújós cica? Hogy hívják?

Az enyém nem bújós, de ott szeret lenni ahol én vagyok. Ez igazi szeszélyes,harcos pali. Chillinek hívják.

 

 

Na,megint megnevettettél te hülye!

Na,megint megnevettettél te hülye!

Lányok titeket is korán kellett volna levalasztani!:) megmaradt volna a szopasi ösztön! Holdfeny lovagolsz??:)

Köszi !Most kicsit jobban vagyok,beszéltem a macskámmal a skype-on!Már vár nagyon,szombaton repülök haza.S természetesen,mikor otthon vagyok,neki is megterítek minden este,velünk vacsorázik!Az asztalra teszem a tányérkáját,mellettem eszik!Mindent együtt csinálunk,ha például fürdök,ott ül a kád szélén,s beszélgetek vele.De rengeteg dolgot tud,s nagyon imádom.Na,mikor eltűnt pár napra,akkor tényleg sírtam!Pedig nem szoktam!Korán lett leválasztva,ezért megmaradt a szopási reflexe.A fürdőköpenybe szokta a fejét belenyomni,s dagaszt. Ilyenkor megnyugszik,s elalszik.Éjjel kint van,s reggel,mikor hazajön,lehúzom a rolót a hálóban,hagy aludja ki magát.Hülye vagyok,igaz?

Idézet tőle: holdfény

még megyek lovagolni szép estét kívánok mindenkinek szeretettel.:-)

Húú ilyen magas labdát feladni Szatyinak lovaglásról Holdfény. Már előre tudom mit fog írni, hol lovagolj.:)

Parrot, Semmi gond. Egy percig sem haragudtam. Diliház volt bent ma a bankban, így a sok kocka bankár mellett felüdülés ez a tyúkudvari perpatvar, a két kakassal.:)

A katicákat is!Mindet!!!Talán emelnem kellene a kwentin,még hasznos tagja akarok lenni a társadalomnak!

Jó helyre estem,s kinyírtam az összes bogarat Holdfény!

Én meg most ugrottam ki a fölszinti ablakon!Ahogy igértem!CatEye!elfelejtettem bocsánatot kérni,amiatt,hogy megvádoltalak ma reggel!Bocsánat!

Na,ugrok!Holdfény,megadtad az utolsó lövést!

Át kellene vonulni egy másik topic-ba,18 éven felülieknek címmel.

Esküszöm!Ezek a hozzászólások a depresszió topic alatt!Szegény új felhasználók!Ma mindenki meggyógyul,tuti!

Álmodozzál kisfiú!:)

 

Márcsak Holdfény hiányzik,hogy halgassak madárcsipergést javaslattal,na,akkor tutti kiugrom a földszinti ablakon!Holdfény,hol vagy?

Akkor lesz szopsz??:)

Parrot bíró úrhölgy,

Esküszöm ártatlan vagyok!:)  Az ellenem felhozott vádak koholtak.

Soha nem mennék feljelenteni valakit, vagyok annyira nagy lány, hogy magam intézem el, ha valaki bánt. Azért köszi Eszter!:)

Egyáltalán nem sértődtem meg azon amit írtál, sőt egy egyéniségnek tartalak, aki hamar kikattan dolgokon, de téged így szeretünk. Ez border tulajdonság, nem? Úgy mint Hulit a tescos kötelével, vagy fejbelövéseivel, vagy Szatmaricsot az állandó szopós témájával.

Rohanok, mert dolgozom, de mindenkinek szép napot!

Na,összeszedtem a mamát Richmond közepéig sétált,míg én a borderline-os ,,megmondomazigazat"szerepében játszottam az agyam.Egyébként tény,hogy megbántottam valakit,most nem nevezném meg,.,Jolánról van szó!De!Olyan frappánsan válaszolt az általam dobált szitkokra,hogy megértettem az ő álláspontját is,sőt,szimpi lett.Kezdtem elfogadni,hogy ok,máshogy látjuk a dolgokat s igazat adok neki sok mindenben!Kiskoromban is az volt a gond,ha odaszóltam,,bár ritkán,,nekem is fájt.Éreztem,hogy nem vagyok finom,púderes,gyere sírj a vállamon"emberke.S,nem is tudtam sírni,inkább a falhoz dobáltam magam,míg a másik a tanárnénihez szaladt,s megvígasztalták.Mert ő tudott sírni!Nekem nem megy!

Szia parrot! Én is olvasom a topikokat! Amúgy pedig rendkívül ritkán fordul elő, hogy valakit "feljelentenek" -- tudjuk itt közösen is rendezni a dolgainkat.

Úgy érzem, hogy nagyon érzékeny vagy, és elutasításnak érzel olyasmit, amit nem annak szán a szerzője (például én nem annak szántam a rövid összefoglalót a moderálási elvekről).

Szerintem bízhatsz egy kicsit jobban magadban is és a többiekben is.

 

És persze parrotot se bantsuk! Azért nem volt olyan vészes tema!:) 

Cat - et én se engedem bántani! 🙂 ne veszekedjunk! És kellenek a vélemények! Mindenkié! 

Azért valahol éreztem,hogy jönni fog a ,,fegyelmi,,!Köszönöm,s további szép napot!Tény,nekem itt nem voltak barátaim még,s tudod,CatEye,ha megbántottalak a ,,beteges viselkedésemmel,vagy sértő hozzászólásommal,nyugodtan megírhatod!Akár priviben!Csak akkor fejlődünk.De segítséget hívni,csöndben a vezetőnek jelenteni.Na,ezt tènyleg nem gondoltam volna!Na,akkor búcsúzom!

 

 

 

Kedves parrot, a Búrának vannak általános szabályai. Ezeket a küldetésnyilatkozat (elérhető a főoldalról) tartalmazza. Moderálni csak az adminoknak van joga, és rendkívül ritkán élünk vele -- ha valaki megsérti a Búra kommunikációs normáit, először szólunk neki. CatEye (számomra) nagyon fontos és megbízható Búra-tag, aki sosem szegett meg egy kommunikációs szabályt sem, mert érti, mire jók -- és még élvezi is a kevésbé kifinomult sorstársak humorát.

Az alapvető kommunikációs normák tehát:

1. mindenki fájdalma érvényes és fontos. Ő tudja, mi fáj neki. te nem tudodhatod nála jobban.

2. mindenki a saját tapasztalatait tudja megosztani, illetve támogatást nyújthat, és ezzel megtarthat egy másik embert egy nehéz pillanatban. Nem tudjuk egymást meggyógyítani, csak ösztökélni, hogy keressünk segítséget és álljunk ellen a destruktív gondolatoknak.

3. a legértékesebb, ha valaki visszajelzést ad. Az is visszajelzés, hogy neki mi segített, mi nem, de az is, ha leírja, hogy hogyan hat rá, amit mondasz.

4. A másik válasza számodra egy visszajelzés, ennél nem több: nem minősít téged. Keresd azt, aki támogat, aki tud adni. Aki nem -- azt hagyd. Ha dühös leszel, a legjobb az ilyesmit úgy kezelni, hogy "amikor azt mondod... azt érzem... és azt szeretném...", vagyis számolj be az érzéseidről, de ne kezdj háborút. 

5. Nem minősítünk, diagnosztizálunk, terapizálunk senkit. Segítünk egymásnak, ha tudunk.

6. A betegséged nem ment fel a normális viselkedés szabályai alól. Ha felmentve érzed magad, nem baj, de akkor ne csodálkozz, ha nem fognak szeretni.

 

Jó válasz!Leülhet!

Parrot:)

Én feszültséglevezető kényszeres depressziós vagyok.:) Akik beírnak SOS-be, hogy szarul vannak, azoknak szoktam írogatni. Nyilván én sem tudom a tutit, mert akkor nem lennék itt, csak közhelyeket tudunk mind, amik tudjuk, hogy hosszú távon nem oldja meg a dolgot.

Több emberrel privátban tartom a kapcsolatot, mert nem írunk ide mindent ki. Például az itt író jómadarakat is jól ismerem, Hulit és Szatmaricsot is, és én is szeretem a humorukat, de ettől sem gyógyulok meg.

De jöjjenek a vélemények. Sokan olyan szarul vannak, hogy kedvük sincs írni, sajna.

CatEye!Mikor írtam én bármit is a futás ellen itt?Csak tegnap végre jót röhögtem a fiúk hozzászólásán! kellenek más vélemények is.Szerintem a férfiak jelentős részét mi nők készítjük ki.

De nem kell mindent magadra venned,pláne itt a Búrán!Igaz,nincs egy hónapja,hogy írogatok,de azt vettem észre,a fix.emberek véleménye van mindenhol !Mindegy,milyen téma!Mert muszáj hozzászólniuk!Most Ti moderátorok vagytok,vagy feszültséglevezetők,vagy csak kényszeresek?

 

Szia Parrot,

Én sem azt mondom, hogy a futás meggyógyít. De jobb mint otthon nyalogatni a sebeimet, hogy basszameg miért én kaptam ezt a betegséget.

Akkor töröljük a francba a zeneterápiás fórumot, mert attól sem gyógyulunk meg, az tuti.

Nem vagyok férfiellenes, nagyon nem, sőt a szexet is nagyon szeretem, de az sem gyógyít meg. Szóval Szatmarics megdughat itt mindenkit, attól nem fog meggyógyulni az tuti, de én sem.:)

De nyitott vagyok én is az egyéb ötletekre, azért vagyok itt. Eddig senki nem tudta megmondani a tutit. Nekem a gyógyszerek nem segítenek, nem hiszek a pszichiátria farmakológiájában. És rettentően irigylem azt, akinek segít.

 

 

Érdekes egyébként, hogy mennyi "early 40's" nő van itt. A férfiaknál jobban szórnak a korok.

Ennek is oka van. Egyébként kétszer annyi nő depressziós mint férfi, azért tűnik ez női klubnak. Ez is elnőiesedett mint minden.

"Nők, miattuk borul a világ":)

Szerintem is kell! És már bocsi sok embertől, nem bantasnak szánom, de hagyjuk a nyafogast, most volt műtétem, akut, sürgősségi, óriási fájdalmakkal, a műtét után adtak 6 db fájdalom csillapitot, egyse kellett, a doki kérdezte, hogy-hogy nem? Mondtam a depihez képest ez nem fájdalom, az sokkal nagyobb! De ne szarozzunk már itt, azon ki basz meg kit, miért nem? Ez nem erről szól! Agyi hormon probléma, erre menjünk rá! És akit nem basznak meg, szóljon, majd megdugom! Ja és most utaljatok, ki kellett mondanom!

Ez nekem is feltünt (új vagyok még itt) de betudtam annak hogy ilyen női klub ez,ami nem férfinek való

Nekem futás közben egész mást termel az agyam,már ha termel valamit.Szerintem is főleg komolyabb esetekben ez semmi.Én mondjuk a gyógyszerekben még hiszek.Ez az egy megoldás volt ami használt is,minden más=0

Idézet tőle: moonlight

Sziasztok! SSRI-től tapasztalt valaki álmatlanságot? Beveszem este, elálmosít, de nagyon rosszul alszom, többször felébredek éjszaka és kevés a mennyiség is. Nem voltam az utóbbi időben jó alvó, de a gyógyszertől mintha rosszabb lenne. Jövő héten tudom ezt megbeszélni, addig érdekelne, hogy más is tapasztalt-e már ilyet. Vagy a probléma az, hogy este veszem be a gyógyszert, vegyem be inkább korábban?

Szerintem az SSRI nek lehet minden mellékhatása meg az ellenkezője is.

Nekem általában bevét, álmosság 1-2 óra, pörgés.Függ persze attól milyen felszívódású az anya (retard stb)

Tényleg,lehet,hogy más fórumtopikot kellene olvasnom,mert kezd elég lenni a vigyázz a lelkedre,cuximici,puszinyuszi,le a férfiakkal vagy,bánom is én ,milyen szövegekkel.Olyan,mintha kb.öt-hat ember lenne a búrán,mindig ugyanazokat a neveket látom minden hozzászólásban!Jöjjenek más vélemények is!

Szatmarics!Nekem nagyon ,,bejön,,a szöveged!Kell ez is.Végre!

Ma nincs jó napom, kislany:) de baromság, hogy egy kis lotyitol meggyogyulsz, én versenyseruen boxoltam, nem is kis szintén, mégis beteg lettem! Néha csak maradt ebből, hogy szájba vernek sok embert, de tudom tilos, mert meghalnak! És igen lehet elgurult, de uncsi a sok agyament segítő ötlet! ez idegrendszeri betegség, hiába futkosol korbe- körbe! 

Mi van? Elgurult a gyógyszered?

Talán írjuk azt egymásnak, hogy kösd fel magad az első fára, mert ennek a betegségnek még nem tudják a gyógyszerét? 

Egyébként tanulmányok mutatták ki, hogy az aerob mozgás szerotonin emelő hatású, a szerotonin meg az a neurotranszmitter hormon, aminek egyensúlytalanságát gyanítják depresszióban. Ha meg nem is gyógyulsz tőle, de időszakosan javítja a hangulatodat. Ha meg valaki fogy is a sok futástól, az mégjobban javítja a közérzetét, persze ha túlsúlyos.

Én olvastam gyógyult depressziósról egyébként, akinek a futás lett a bőségszaruja, azóta maratonokat, ultra maratonokat fut.

Úgy gondolom, hogy inkább fusson valaki, mint itt a bura előtt kushadjon egész nap.

Baromság! Sport, stbb!! Ez a betegség kurvara más, unom amit itt irkaltok, lelki szarsagok, ez egy kőkemény hormon betegség, lehet itt szarozni, de nincs értelme! Ehetsz vitamint, futhatsz, semmi! Ez mas...... ne gecizzunk itt egymassal!

Kedves holdfény!

Köszönöm,nagyon kedves vagy.

Napok óta nagyon magam alatt vagyok. Lizikém bár veled lehetnék....

Nagyon hiányzik a kiskutyám. Szörnyű rossz.

Van Brintellix fórum. Ott már többen írtak. Új gyógyszer, nincs sok tapasztalat vele.

Sziasztok brintellixről tapasztalat? Mikor kezd el hatni? Én ma.kezdtem el szedni egy felet És mikor érdemesebb szedni reggel vagy este?

Szia Kharzak,

Sajnos ez a betegség elidegenít, magányossá teszi az embert. Az emberek elfordulnak ha tudják a betegséged, úgy néznek rád mint egy UFO-ra. Próbálj sportolni, a csoporton ismerkedni, hátha jobban megértenek a hasonszőrűek.

Ja és itt ez a fórum nem pótolja a valódi kapcsolatokat, próbálj kifelé nyitni.

Vidd le a kutyut sétálni, hátha attól kicsit jobb kedved lesz.

 

 

jó szar napom volt ma is, mindig csinálnék magammal valamit de aztán feladom, magányosnak érzem magam de ez sem új már, azt se tudom van e értelme az életemnek és ha igen akkor mi, én már rengetegszer probáltam régi ismerőseimmel felvenni a kapcsolatot ők szartak rám hát akkor énis ezvan

természetesen biztosan sokat számít a technika. összehasonlíthatatlan a kezdeti e-smoker-es küszködés és pénzkidobás a valóban használható készülékekkel. a szufla sem mindegy, ezt is tapasztaltam, de profi cucc ide vagy oda, nálam továbbra is az a helyzet, hogy nagyjából a felét érzem annak a "bumm" hatásnak mint amit a rendes cigaretta ad. próbáltam jóval erősebb likvidet is használni, már úgy értem ahhoz képest is mint amennyire erős cigarettát szívok. az eredmény ugyanaz, illetve nem, mert bár a hatása továbbra sem volt elég közvetlen és erőteljes, annyi savam lett az erősebb löttytől, hogy kész csoda, hogy nem dobtam ki a taccsot rögtön egy tíz perces pöfögés után. ez van, nem vagyunk egyformák. mindettől függetlenül jó, hogy van ez a dolog, és áldom azt aki kitalálta! 

Marci!

köszi a választ és jó kívánságokat! sajnos nekem két hét után ezek a fajta tünetek egyáltalán nem szűntek, sőt... mindenesetre remélem egyszer sikerül megvívnom ezt a harcot, eredményesen. tényleg attól tartok, más út nincs.

az általad idézett mondat az e-cigivel kapcsolatban pedig érdekes, és tökéletesen egybeesik a tapasztalataimmal. persze ettől még nyilván mindenki szervezete más, és másképp reagál dolgokra, de nálam valószínűleg az a hatás érvényesül amit a cikkben leírtak.

Nem tudom, hogy mi a helyzet a feszívódással, de nekem semmiféle hiányérzetet nem okoz. Biztosan sokat számít, hogy valaki milyen készüléket és milyen likvidet használ, milyen feszültséget állít be. Nagyobb feszültséggel és erősebb töltelékkel tapasztalatom szerint azonnal "üt".

(Sajnos megint nem működik a másolás-beillesztés, így nem tudom bemásolni a legérdekesebb mondatokat a Marci által idézett cikkből.)

Az e-cigaretta ma az egyetlen hatékony alternatívája a dohányzásnak, amely segít felváltani a mérgező és halálos füst fogyasztását egy nagyságrenddel veszélytelenebb szenvedélyre – állítja a nikotin tartalmú e-cigaretták legalizálásának legaktívabb hazai képviselője.

Dr. Zentai István meg van arról győződve, hogy a WHO célja az, hogy eltüntessék a piacról az egyetlen hatékony és egészségvédő dohányzás-alternatívát, mert az súlyosan sérti a gyógyszeripar -rákbetegségek kezeléséhez és a hatástalan nikotin terápiás gyógyszerek értékesítéséhez fűződő- piaci érdekeit.

Az e-cigaretták terjedésében ezen üzleti csoportok mellett a dohánycégek sem érdekeltek, hiszen piacot vesztenek, ráadásul a fogyasztók éppen a leszokás miatt választják az e-cigarettákat. Pénzügyi szempontból vizsgálva az állam sem érdekelt a gőzölős cigaretták elterjedésében, mivel a dohánytermékekből jelentős jövedéki adóbevétele származik a költségvetésnek.

- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/6453/Jogi_akadalyok_az_elektromos_cigarettazas_elterjedeseben#sthash.RqprAVPy.dpuf

Az e-cigaretta ma az egyetlen hatékony alternatívája a dohányzásnak, amely segít felváltani a mérgező és halálos füst fogyasztását egy nagyságrenddel veszélytelenebb szenvedélyre – állítja a nikotin tartalmú e-cigaretták legalizálásának legaktívabb hazai képviselője.

Dr. Zentai István meg van arról győződve, hogy a WHO célja az, hogy eltüntessék a piacról az egyetlen hatékony és egészségvédő dohányzás-alternatívát, mert az súlyosan sérti a gyógyszeripar -rákbetegségek kezeléséhez és a hatástalan nikotin terápiás gyógyszerek értékesítéséhez fűződő- piaci érdekeit.

Az e-cigaretták terjedésében ezen üzleti csoportok mellett a dohánycégek sem érdekeltek, hiszen piacot vesztenek, ráadásul a fogyasztók éppen a leszokás miatt választják az e-cigarettákat. Pénzügyi szempontból vizsgálva az állam sem érdekelt a gőzölős cigaretták elterjedésében, mivel a dohánytermékekből jelentős jövedéki adóbevétele származik a költségvetésnek.

- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/6453/Jogi_akadalyok_az_elektromos_cigarettazas_elterjedeseben#sthash.RqprAVPy.dpuf

Az e-cigaretta ma az egyetlen hatékony alternatívája a dohányzásnak, amely segít felváltani a mérgező és halálos füst fogyasztását egy nagyságrenddel veszélytelenebb szenvedélyre – állítja a nikotin tartalmú e-cigaretták legalizálásának legaktívabb hazai képviselője.

Dr. Zentai István meg van arról győződve, hogy a WHO célja az, hogy eltüntessék a piacról az egyetlen hatékony és egészségvédő dohányzás-alternatívát, mert az súlyosan sérti a gyógyszeripar -rákbetegségek kezeléséhez és a hatástalan nikotin terápiás gyógyszerek értékesítéséhez fűződő- piaci érdekeit.

Az e-cigaretták terjedésében ezen üzleti csoportok mellett a dohánycégek sem érdekeltek, hiszen piacot vesztenek, ráadásul a fogyasztók éppen a leszokás miatt választják az e-cigarettákat. Pénzügyi szempontból vizsgálva az állam sem érdekelt a gőzölős cigaretták elterjedésében, mivel a dohánytermékekből jelentős jövedéki adóbevétele származik a költségvetésnek.

- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/6453/Jogi_akadalyok_az_elektromos_cigarettazas_elterjedeseben#sthash.RqprAVPy.dpuf

Az e-cigaretta ma az egyetlen hatékony alternatívája a dohányzásnak, amely segít felváltani a mérgező és halálos füst fogyasztását egy nagyságrenddel veszélytelenebb szenvedélyre – állítja a nikotin tartalmú e-cigaretták legalizálásának legaktívabb hazai képviselője.

Dr. Zentai István meg van arról győződve, hogy a WHO célja az, hogy eltüntessék a piacról az egyetlen hatékony és egészségvédő dohányzás-alternatívát, mert az súlyosan sérti a gyógyszeripar -rákbetegségek kezeléséhez és a hatástalan nikotin terápiás gyógyszerek értékesítéséhez fűződő- piaci érdekeit.

Az e-cigaretták terjedésében ezen üzleti csoportok mellett a dohánycégek sem érdekeltek, hiszen piacot vesztenek, ráadásul a fogyasztók éppen a leszokás miatt választják az e-cigarettákat. Pénzügyi szempontból vizsgálva az állam sem érdekelt a gőzölős cigaretták elterjedésében, mivel a dohánytermékekből jelentős jövedéki adóbevétele származik a költségvetésnek.

- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/6453/Jogi_akadalyok_az_elektromos_cigarettazas_elterjedeseben#sthash.RqprAVPy.dpuf