Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Depresszió

-

in hoc vinces

Köszi!Tény,a chat szobában kellene ,,fecsegnünk,,.Vagy valami ad hoc fórumon!

Köszi Marci! Aranyos vagy.

CatEye, parrot, nagyon csinosak vagytok. 🙂

Csak azért jutott eszembe ez a kép téma,mert valahol mind titkoljuk,hogy lelkileg nem vagyunk stabilak,ok.enyhén fejeztem ki magam,hogy gyógyszereken élünk,s máshogy látjuk a világot!Ez ma,itthon szégyen,bélyeg!Na ezért raktam fel,nem ölök embert,nem kell félni tőlem!

Köszönöm 😀

De amúgy miért nem mutatkozik a fórumtémák között? 

Valahol a csoportoknál el van veszve 🙁

 pedig publikussá akartam tenni

Amiket festettél nagyon jók!

Én fel se rakok képet, főleg a szakállam nélkül, meg amúgy sincs önbizalmam

Reggel leveszem a képem!Azért elmondom,nekem az elmúlt hetekben sokat segített a Búra,vagyis Ti!Többet,mint a pszichiáterem!Tudtam nevetni,s ez nagy gyógyszer.Csak kell a bátorság,hogy az ember írjon!Szóval köszönöm!

Szép vagy Parrot!:)

Tök jó ötlet Parrot. Ne legyünk arcátlanok.:) Najó Huligánról és Szatmaricsról elfogadunk kevesebb ruhásat is.:)

Tényleg,mindenki dobjon fel egy képet!Csak egy napra!Már nincs mit veszteni!Vagy a macskájáról,Huligán,ahogy a mosógépen ül!Szatmarics,vagy másról!smiley

ki tudja mikor jön a változás:)

Sajnos 20-on X terápiában eltöltött év, és tobb mint 25 év kemény depije mást mondsad De neked legyen igazadsmiley!

Hogy érted ezt? (Edit:félreértettem)

Idézet tőle: akbar

Max.átmenetileg. De a vége mindig ugyanaz.

lehet jó hosszútávon is

Max.átmenetileg. De a vége mindig ugyanaz.

Mostanában enyhe ez az érzés... a depresszió most visszább van

de még bennem van az az érzés...

Még mindig ugyanojan kínos vok, meg antiszoc mikor meglátok egy egy régi osztálytársat, csak a rossz emlékek jönnek vissza. Semmit se fejlődtem, még mindíg úgyanaz a szocfóbos bohóc vok. 

Másrészt meg az h egyedül vok, eléggé szar érzés. Sok a gond, amit meg kell oldani.

Olyan mintha sose lenne már vége

lehet még jó akbar

🙁

Érdekes érzés. Úgy érzem lassan a végéhez közeledem. Nem lennék öngyilkos,nincsenek ilyen terveim. Csak egy érzés. Mondjuk ideje lenne,elég volt.

Kérdezz rá, hogy mi a végzettsége. Kérd el a papírjait. Ha tőlem bárki kérte volna a diplomámat, azonnal adtam volna szó nélkül. A világ legtermészetesebb dolga, hogy egy terap elmondja, hogy mi a végzettsége, általában el is szokták mondani!

A párterápia csoportban válaszoltam.

Oda átmásolom ezt a hozzászólásod és még valamit reagálok rá.

Most Zsolt tényleg nem szereti a macskákat? Egyébként ez egy óriási tévedés, hogy a kutyák nem szeretik a macskákat, ez egyáltalán nem igaz. Szoktatás, szocializáció kérdése. Rengeteg példa van arra, hogy kutyák jóban vannak macskákkal.

...

Holdfénynek igaza van.  Keress egy másik szakembert,  a gyerek bántalmazást nem lehet csak úgy elnézni 

 

 

Másrészt Gyomorideggel kelni felbecsülhetetlen :d 

 

Kibaszott igazságtalannak érzem, hogy én fogadjak el mindenkinek mindent, fogadjam el a baját, értsem meg, még támogassam is! de én ne számítsak arra, hogy nálam ezt bárki is megteszi. Rohadt nagy igazságtalanság ez.

Ez már a második alkalom volt és nő a "terapeuta". Pszichológus végzettség nélkül(szociológus tudtommal).

Az hogyan lehetséges, hogy voltam "párterápián", ahol a párom "terapeutája" megállapította, hogy nekem dolgoznom kell, merthogy milyen ez már, meg hogy lustaság, kifogás kiogás hátán és hát hogy erre amúgy is szükség van. Hogyan lehetséges az, hogy egy "szakember", nem tudja mi az a depresszió, és nem látja, hogy ez nem lustaság és meg sem kérdezi mi játszódik le bennem, mi az oka annak, hogy nem dolgoztam eddig? Ellenben a páromnál, még a legapróbb dologban is kőkemény támogatást és megértést nyújtott és nála még a legkeményebb dolgokon is simán szó nélkül átsiklott, pl gyermekbántalmazás.

Mit írt az sms- ben?Ne csigázz már!

Le a macskákkal,le a kutyákkal s le a büdös budimellé vizelő férfiakkal!A,mai nap lényege!

Idézet tőle: Huligán

Zsolt! Azzal a kővel téged kellett volna fejbebaszni. A kutyáknak is vannak parazitái meg miegyéb, sőt lehet több betegséget tud terjeszteni mint a macska. Úgyhogy akadj le a macskákról én sem keresek cikkeket arról, hogy milyen betegséget terjeszthetnek a korcs kutyáid

Na ugye! Azt hiszem, keresve sem találtam volna ékesebb bizonyítékot a cikben leírtak alátámasztására, mint amit most te szolgáltattál. Csak óvatosan azzal a tubákolással!

😉

 

Jaj de jó!Ma dühöngő nap van!Hajrá egyik,ne hagyd magad másik!

Szia Holdfény! A macskát ne bántsd, felesleges, 7 élete van. Magadat főleg ne, mert neked csak egy!

Pont 2 napja főztem. Ráment majdnem két órám....belegondoltam, hogy ezt minden nap...mellette egyetem és/vagy munka, parner, gyerek..na NE. Endless verkli.

 

 

 

Engem ez a cikk meggyőzött, ki lehet dobni a neurotranszmitter-teóriát, minden baj okozója a macskaürülékpor mértéktelen szipákolása.

1. Lakott az utca végén régen egy vénasszony legább 50 macskával, ő éjjel-nappal dühöngött, főleg, mikor a bolból hazafelé jövet eltanyázott, és elrepedt egy-két sörösüvega szatyorban. (Már nincs meg, az ingatlant eladták, de előtte a házat természetesen felgyújtották közegészségügyi okokból.)

2. Én is kaptam dührohamot macskától, mikor azt vettem észre hogy kerti sütéshez kikészített hússzelettel a szájában lépked peckesen a tetőgerincen. Sőt, ezalkalommal a szomszéd is rendesen begurult, mert a kővel nem a macskát, hanem a parabolaantennáját találtam el, ami tényleg nagyot szólt.

3. A kutyáim minden alkalommal dührohamot kapnak, ha macskát látnak. Valószínűleg genetikailagkódolva van bennük a veszélyérzet.

 

Nekem nem kell ennél több bizonyíték, a macska nem kacsa!

CatEye: én sem értem. 

Nem is volt ám célom bántani vagy provokálni a férfiakat (csak egy kicsit 🙂 ).

Egyszerűen nekem valami nagyon be van itt akadva. 

A férfiaknak rosszabb a szaglása, nem veszik észre (?), hogy össze van pisilve a wc. (Pszichológusom tavaly nyáron barátnőjénél nyaralt, azt mondta, hogy napokig próbálta - tök sikertelenül - elviselhetőbbé tenni a wc-t, amit barátnő férje és kamasz fia vizeltek össze. Aztán feladta.)

Mindegy, órákig lehetne ezt ragozni. A legdühítőbb és legrosszabb, hogy nem is direkt csinálják. Egyszerűen figyelmetlenségből.

De ENGEM ZAVAR (NAGYON!!!!!!!!!!!!), hogy kosz van, rendetlenség van, büdi van. 

Amikor a gyerekek sokkal kisebbek voltak, nekem is más volt, mert örültem, hogy élek (nagyon gyengusz vagyok fizikailag). Alig bírtam ellátni egyáltalán a feladataimat, délután és este úgy zuhantam az ágyba, mint egy kő. 

Tehát elvileg most kevesebb munkám van, de kevésbé is vagyok elfáradva ergo jobban zavar ez az egész háztartás dolog? Vagy csak besokkaltam? 1-2 éve éreztem azt, hogy ha MÉG EGYSZER el kell mosogatnom, én ... kiugrom az ablakon (ez is földszint). 

 

Köszi Zsolt!Mesélj még!

http://index.hu/tudomany/2016/03/31/duhkitorest_okozhatnak_a_macskak/

 

Ennyit a macskakérdéshez. 😀

De sokszor kezimunkazom itthon! Lehet az a baj! 🙂 ezt nem tudom miért! 2 évvel ezelőttig energikus ember voltam, 10 évig boxoltam, nem is rosszul, csináltam 3 diplomát, és osszehoztam sok pénzt, 3 eljegyzesem volt, 2 feleségem! Előtte még nocsabasz is voltam! Aztán beutott a krakk! Egy délután, azt hittem agyverzesem van, mintha az agyamra egy fóliát húzták volna! 

Azért fura ez, mert nekem kevesebb a házimunkám mint amikor kicsik voltak a gyerekek. Két iker csecsemővel volt gürizés. Sokkal több törődést igényeltek, állandó figyelmet, mellette ment a munka, házimunka, játszani kellett velük stb. Mégsem voltam depis, eszembe se jutott, legfeljebb néha fáradt. A férjem is a mai napig sokat segít, intézi az anyagiakon kívül a gyerekek körüli teendőket, ha kell. Attól a pár mosástól, főzéstől, bevásárlástól lennénk depisek?

A szomszédom miért nem depressziós, aki 3 kis gyereket nevel, Phd-zik stb?

Már sokszor az önmagam ellátása is nehezemre esik.

 

De akkor Szatmarics miért depis?Nem is csinál házimunkát!Vagy mégis?

Idézet tőle: rhiannon-roxána

Látom, vidám hangulat uralkodott tegnap.

Egyrészt én is úgy érzem, hogy szinte megfoghatatatlan, hogy a természet mennyire szép és tökéletes, míg mi emberek mennyire elcseszettek vagyunk. Fizikai és/vagy testi betegségek. Vagy a buddhisták szerint: "a betegség, az öregség és a halál (vagyis a szenvedés) minden érző lény osztályrésze" (wiki). Ha egy fa jó helyen kezd el nőni, évtizedekig, sőt, évszázadokig ott fog állni és minden évben teszi a dolgát, lombot hajt, gyümölcsöt hoz, lehullajtja a leveleit és kibírja a telet. Senki és semmi nem bánthatja (csak persze a favágók, de ez most más kérdés.) Nem gondolkozik, nem agyal, nem szomorú. 

Na, szerintem azért depressziósabbak a nők, mert a házimunka + gyereknevelés IRTÓZATOS energia, soha soha soha véget nem érő munka, amit (majdnem mamit írtam) kábé 2 perc alatt semmivé lehet tenni. Tehát te például 15 percig takarítottad a fürdőt, berongyol oda valaki és mire 30 perc múlva bemész, még rosszabb, mint volt. Na már most, ha ez ÉVTIZEDEKIG csinálod, akkor belehülyülsz. 

És naná, hogy neked is kell menned munkahelyre, mint egy pasinak, csak aztán ő hazamegy és ledobja magát az ágyra vagy a szgép elég és marha elégedett. 

A gyereknek is te fogod elintézni az orvosi igazolást, mert beteg volt, meg te fogsz kábé mindent megcsinálni. 

Bocs, de tényleg k.rva kiborító. 

Legalábbis én most így érzem. 

 

 

Jó hát azért ez nem hiszem, hogy a számomra normálisnak tartott felállás lenne.

Itt az első rész.

http://mindset.co.hu/?p=564

...

Látom, vidám hangulat uralkodott tegnap.

Egyrészt én is úgy érzem, hogy szinte megfoghatatatlan, hogy a természet mennyire szép és tökéletes, míg mi emberek mennyire elcseszettek vagyunk. Fizikai és/vagy testi betegségek. Vagy a buddhisták szerint: "a betegség, az öregség és a halál (vagyis a szenvedés) minden érző lény osztályrésze" (wiki). Ha egy fa jó helyen kezd el nőni, évtizedekig, sőt, évszázadokig ott fog állni és minden évben teszi a dolgát, lombot hajt, gyümölcsöt hoz, lehullajtja a leveleit és kibírja a telet. Senki és semmi nem bánthatja (csak persze a favágók, de ez most más kérdés.) Nem gondolkozik, nem agyal, nem szomorú. 

Na, szerintem azért depressziósabbak a nők, mert a házimunka + gyereknevelés IRTÓZATOS energia, soha soha soha véget nem érő munka, amit (majdnem mamit írtam) kábé 2 perc alatt semmivé lehet tenni. Tehát te például 15 percig takarítottad a fürdőt, berongyol oda valaki és mire 30 perc múlva bemész, még rosszabb, mint volt. Na már most, ha ez ÉVTIZEDEKIG csinálod, akkor belehülyülsz. 

És naná, hogy neked is kell menned munkahelyre, mint egy pasinak, csak aztán ő hazamegy és ledobja magát az ágyra vagy a szgép elég és marha elégedett. 

A gyereknek is te fogod elintézni az orvosi igazolást, mert beteg volt, meg te fogsz kábé mindent megcsinálni. 

Bocs, de tényleg k.rva kiborító. 

Legalábbis én most így érzem. 

 

 

Ma próbálok jól viselkedni!Nem kötekedni.Meg egyébként is figyelnek,itt Anyánk csap le,ha gorombulok,no meg,most ,hogy kiderült,sokunkat figyel a macska is!Nem is leszek net közelèben.Itt is van egy macska,de nem cic,cic-el hívogatják az angol barátaim,hanem pszt,pszt-el.Remélem,hasznosnak bizonyul eme hozzászólásom a depresszió témában!

Köszi Eumate. Van benne sok igazság. Már csak 50 évet kell várnunk, hogy esetleg a pszichiátria eljusson oda, hogy legalább karcolgassa a felszínt, hogy mi miért történik az agyakban. Bíztató...

Végül kiderül, hogy minden bogarasnak macskája van.:) Bogarasok macskái egyesüljetek!