Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Depresszió

Idézet tőle: holdfény

Nagyon hányingerem van csak. 

Szép estét kívánok mindenkinek szeretettel.

Gyógyulj meg mihamarabb! Neked is szép estét, márha lehet neked. 🙁

Most olvasgattam az üzeneteimet. Senki nem írt nekem még olyan szépet és kedveset mint amit te írtál nekem pár hete. Tudom, valamit válaszolnom kellett volna rá, de nem tudtam mit írni.

Gyógyulj meg mihamarabb!

És ez rád nem vonatkozik természetesen, csak rám:D

"az agresszió nem objektív kategória -- ha jól érzékelhető, hogy agresszívnak éli meg valaki, ahogy beszélsz vele, akkor neked kell visszavenned még akkor is, ha meg vagy győződve arról, hogy félreértett."

Jó, te különb vagy..

Az a vicc, hogy minden második szavad ugyanolyan bántó és agresszív, mint ami rólam van állítva.

Én is rájöttem nagyon sok dologra.

Szerintem erre most mindenki aludjon egyet, mielőtt szétszeditek egymást.

Akkor nem voltam empátiahiányos amúgy, amikor kb 6 órán keresztül hallgattam a problémáid?

Annál én úgy értettem a teljesent, hogy megfelelően kezeli az érzéseit és mondhatni boldog életet él.

Minden ok. Itt mindenki paranoid kicsit, és ha egyszer valakinek csúnyábban odaszólsz, onnantól minden közlendődet ennek fényében fogják értelmezni egy darabig. Ez érthető. De szerintem ássuk el a csatabárdot.

Engem nagyon érdekelne részletesen az a történet, amikor egy border teljesen felépült. A "teljesen" olyan jelző, amit én még egy gyógyult bordertől sem hallottam. És amit én tapasztaltam, az az, hogy idő-idő-idő, türelem, és konstruktív kapcsolatok segítenek, nincs valamilyen specifikus módszer, ami jelentősen jobb, mint a többi. 

Agressziv en attol leszek Eszter(tudom nem helyes ez a viselkedes), amikor kiforgatjak azt amit mondok, amikor nem ertik meg, amit kommunikalni probalok, amikor megvadolnak ebbol adodoan vagy ezen kivul valotlan dolgokkal, stb. Nyilvan ebben nagy szerepem van, hisz en probalok lekommunikalni valamit es nekem kell(ene) ezt helyesen tennem sok esetben. De persze, elnezest kerek mindenkitol, akit megbantottam.

Ha nem az a célod, hogy lebeszéld a gyógyszerszedésről azokat a búrásokat, akik szednek gyógyszert, akkor elnézést kérek. Ez volt a benyomásom, és nem csak nekem.

Lehet, hogy amikor erős meggyőződéssel írsz valamit, akkor egyben -- bár ezt nem érzékeled -- agresszívabb is leszel. Mi aztán csak ezt az agressziót érzékeljük és fájlaljuk.

Eszter elismerem, hogy vannak bajok velem, de ilyen kijelentesnel, hogy "nyilvanvaloan az a celod vele" azert benne van a te es masok paranoiaja is. Vagy most akkor megint en vagyok, aki serteget es vadaskodik es rosszul latja, mert le merem irni ezt. Hogy marpedig en tudom, hogy nyilvanvaloan nem az a celom vele, amire te azt mondod? Nagyon durva elbeszelesek vannak itt mindenki reszerol egymas mellett es nem allitom, hogy ebben nincs nekem is nagy reszem. De jo lenne, ha nem csak nekem kellene ezt elismernem.. es elvinnem a balhet a ti felreertelmezesetek miatt is.

Szia Huligán! Szerintem nagyszerű, ahogy menedzseled a problémáidat. Sajnos a 3 műszak teljesen felborítja az ember melatonin-háztartását, ami az alvásért felelős. Lényegében fényre ébreszt és sötétre álmossá tesz, nagyjából azonos napi ritmusban. Van melatonint befolyásoló gyógyszer (azt hiszem, a Valdoxan), nekem ugyan nem vált be, de nekem másféle alvásgondjaim vannak.

A rémálmokat, amikor az ember fáradtabban ébred, mint ahogy elalszik, én is ismerem. Sajnos annál jobbat, mint hogy tudomásul veszem, hogy a félelmeim és traumáim visszajönnek éjjel, nem tudtam kitalálni eddig. Ez nem jelenti, hogy neked ne sikerülhetne!

Eszter

Én mindig gondolok rád, holdfény! 

Szia!

Teljesen áttérzem a munkahelyi problémádat. Totál kikészített a régebbi melóhelyemen a főnök+ reggel 7-kor indultam és este fél 7-re értem haza minden nap. Rengetegett kellett ugyanis utaznom. De nem is ez okozta,hanem a borzalmas légkör. Az agresszió is jól ismert. Annyira tudok gyűlölni,h.én is csak lesek magamon. Szerintem az évek alatt szerzet bántások, sértések és az el nem fogadottság érzése miatt alakul ki. Egyszer mindenkinél betelik a pohár.

Idézet tőle: Huligán

Nekem rendes dokim van, nem azt akarja, hogy tömjem magamba a gyógyszereket mert az akkor majd jó lesz. 2 gyógyszert kapok, reggel 1és fél escitalopram (a fél volt a nagy emelés) este egy lamolep. Én kértem, hogy csináljunk valamit, mert nagyon nem akarok kinyírni bent senkit, olyan idegbajos voltam sokszor, hogy rendesen lejátszódott a fejemben, hogyan fogom ott a helyszínen fejberúgni az  embert vagy szétverni a fejét. Ettől azért kicsit megijedtem. Én sem rajongok a gyógyszerekért, de ha ezzel meg lehet akadályozni azt, hogy kurva nagy bajba kerüljek, akkor szedni fogom. De ezzel a lendülettel senki ne szedjen semmilyen gyógyszert, még fàjdalomcsillapítót se, mert káros. Sőt ha fertőző fasz tudja milyen betegséged van, inkább dögölj meg. Ebben a mai elbaszott világban ahol mindenki depressziós vagy legalább részeg, a gyógyszerek teljesen megszokottak. Legalább mertem segítséget kérni, mert úgy éreztem, egyedül ezt nem tudom megoldani. Ha gyógyszer kell hozzá, akkor azt fogom szedni. Ugyanolyan, mintha egy lázas náthás embernek azt nyomatnád, hogy majd meggyógyulsz, nem kell ide gyógyszer... 

Amúgy délutántól hajnal 2-ig aludtam, egy cigi és fél 4-kor csörgött az óra. Nem vagyok most sem kipihenve és előre hányingerem van attól a sok rohadéktól bent. Attól, hogy az jut előre, aki segget nyal vagy leszopja a nagyfőnököt, máris jut valahova. Én meg teperek a semmiért és csak néha megnyugtató az a tudat, hogy lehet hogy a részlegemen fogok megrohadni, de legalább tükörbe tudok nézni. 

Es azon dolgoztok a szakemberrel, hogy miert csinalod ezt gyogyszer nelkul, mi okozza, miert gondolkozol igy az emberekrol? Mi lehet az oka a duhkitoreseidnek, stb? Mit hogyan lehet mashogy kezelni, ilyesmik?

Bocs, kellett.

 

Irigykedem. Tényleg. Lehet tovább kellet volna a gyógyszereket keresnem, hátha beüt valamelyik.

Feldmárral nem. Elvből. Nem titkoltan nyomja a drogot, és a gyerekeinek is adja. Nekem így nem hiteles. Pedig van kapcsolatom hozzá. A barátomék adják ki a könyveit.

 

De eltekinthetunk Feldmartol is, ha akarod. Megprobaltal az egvilagon mindent, hogy ezt ilyen biztosan allitod?

Idézet tőle: CatEye

Én sem tapasztaltam egyetlenegy gyógyult embert sem. Függetlenül  a gyógyszerszedéstől. Én nem szedek gyógyszert, mégsem gyógyulok. Szedtem, attól sem volt jobb, de így sem. Ebből nincs gyógyulás. Vele élés van.

Biztos vagy te ebben? Feldmarral beszeltel mar?

Én sem tapasztaltam egyetlenegy gyógyult embert sem. Függetlenül  a gyógyszerszedéstől. Én nem szedek gyógyszert, mégsem gyógyulok. Szedtem, attól sem volt jobb, de így sem. Ebből nincs gyógyulás. Vele élés van.

Én egyetlen gyógyult embert nem tapasztaltam a környezetemben. Vagyis de, olyat aki elhagyta a gyógyszert és meggyógyította magát. De aki gyógyszert szedett az vagy meghalt vagy nagyon padlón van azóta.

Sajnos én is. De pozitívat is,de nem számoltam őket össze. De ez valójában az orvosok emberségéről( vagy annak hiányáról szól).  A gyógyszer csak egy szer,nem ördögtől való. Egy mankó,semmi több. A többi az embereken múlik.

És te hány ilyen kivételt láttál az elmúlt 15 évben mondjuk? És hány teljesen tönkrement életet ezzel szemben? Mert én sokat.

Legalábbis valahogy így kéne lenni. A valóság gyakran sajnos más. De akad kivétel.

Ha olvasod már kiderült,h.etetik. Elfogadom,h.gyógyszerellenes vagy, de picit vegyél vissza,nem nálad van a bölcsek köve. Nekem konkrétan többször mentette meg az életemet a megfelelő gyógyszer, segítségével jutottam valamire. Sajnos én visszaesek egy idő után,de ez más téma. A véleményem az, h.egy lelkiismeretes orvos kezei között, a gyógyszert mankónak használva lehet valami pozitívat elérni. S ha már nincs rá szükség az orvos segítségével le kell tenni.

Erről beszéltem, de ti tudjátok.

Idézet tőle: Huligán

Félek a dokinénitől 😀 de megemelte a reggeli escitalopramot, hogy ne nyírjam ki a munkatársakat. Azt hiszem az tesz tönkre, hogy nap mint nap azt látom milyen rohadt mocskosak az emberek, szàmomra ez felfoghatatlan. Gyógyszerfüggô nem leszek, azon már túl vagyok 🙂

Aztán megint emelés, aztán megint emelés és észre sem veszed, de már ott vagy, ahol nem akartál lenni.

Táppénzre nem tudsz elmenni?Kicsit pihennél,s akkor jobban rálátnátok,mi is okozza a hullaszindrómát.

Ja, aztan kezdjek el antidepresszanssal etetni, mikozben csak ki kellett volna pihennie magat..

Hogy aztan valoban depresszios legyen a gyogyszer mellekhatasakent es elindulhasson o is a pszichiatriai sullyeszto veget nem ero lejtojen..

Okos otlet.

Ezek sajnos egyértelmű depis jelek szerintem. Beszélj az orvosoddal amilyen határzott és kemény tudsz lenni,laughhogy vegyen komolyan.

A folyamatos alvasi ciklus valtas kicsinal, meg ha azt is hiszed, hogy jol alszol. Eleve a testnek kb ket hetre van szuksege tudtommal mire beall egy ritmusra. Ezzel szemben te ezt par naponta valtoztatod, igy nem tud beallni semmire. Gyakorlatilag ossze-vissza alszol. Ez hosszutavon eleg komoly problemakat tud okozni, pl depresszio, errendszeri problemak, szivritmuszavar, stroke!, stb. Nem eri meg jatszani vele.

 

http://m.origo.hu/egeszseg/20130311-a-keves-alvas-legfobb-mellekhatasai.html

Szia Huligán!

Ha jól látom, ezt hajnali négykor írtad -- nem a legjobb időpont, hogy pont ébren legyél.

A sok alvás lehet depresszió, de simán lehet "tavaszi fáradtság", pláne, ha 3 műszakozol. 

Én súlyosabb állapotban napokat átalszom, ami a legjobb megoldás, mert addig se ölöm meg magam vagy csinálok más marhaságot. De nem azért, mert álmos vagyok, hanem inkább tompa, tehetetlen, erőtlen. Nem tudok fókuszálni a szememmel. A fejem vizes vatta, minden végtagom ólomból van. Alig tudom a szavakat kimondani.

Ha ilyesmiket is tapasztalsz, akkor nagy valószínűséggel depresszió.

Ölel: anyád 🙂

A sok alvás lehet a szervezet védekező reakciója. Minden attól függ, hogy ébredés után jól érzed-e magad viszonylag, ad-e valami pihentséget, nyugalmat, vagy nehezebben rázódsz bele a dolgokba, mint egyébként.

Maga a 3 műszakos munkarend is egy elég nagy kockázati tényező. Nem lehet valami más beosztást kérned a kötélgyárban?

 

Mindent összevetve a sok alvás még mindig jobb, mint az álmatlanság, az még egy bivalyt is földhöz vág rövid idő alatt.

Idézet tőle: Huligán

Szerintetek az depresszió, hogy már ijesztően sokat alszok, de hónapok óta. Elmegyek dolgozni, most pl délelőttös voltam, hazaértem és 3-tól este 11-ig aludtam. Aztán éjféltől hajnal fél 4-ig, de ilyenkor kelek ha dolgozok. Van olyan, hogy éjjelből hazajövök reggel és kisebb megszakításokkal este 7-ig. Anyám ki van borulva, hogy ő ezt nem hiszi el, mert ha szabadnapos vagyok is ugyanezt csinálom. Nem megyek sehova, hétvégén átjön a csajom, de igazán hozzá sincs kedvem. A doktornő szerint el vagyok fáradva, de szerintem ez több mint fáradtság és lassan úgy vagyok vele én is, hogy ez nem normális. A körülöttem levők ebből nem vesznek észre semmit, mert ha fent vagyok vagy dolgozok, vidámkodok meg minden, közben meg már kurvára elegem van az egészből és úgy látom a munkában sem vagyok toppon, lelassultam. Szedek gyógyszert, hangulatjavítót vagy mi a szart, de nem érzem hogy használna. Kértem a dokit, hogy adjon valami pörgetőt, de nem ad mert akkor tényleg nem tudnám kipihenni magam. Ja, a rémálmok lassan állandósulnak, szóval az alvás sem feltétlen pihentető. 

Változtatnod kellene azon a három vagy négy? műszakon, mert kicsinálja az embert. Az elején jön a kimerültség, aztán a depresszió, stb.

Szerencsére jobban lettem, bár nem szóltak hozzám igaziból itt sokan, ami nem probléma, itthon Nagymamámnak "kipanaszkodtam" magamat, nem túl jó alternatíva, de valahol ki kellett adnom a felgyülemlett feszültséget... a Depresszió egy borzasztó állapot, és az ember nem tud ebből kijönni, lehet olyan, hogy hol jobb hol rosszabb... Nekem ilyenkor amikor rosszul vagyok az nagyon sokat segít, ha kiírhatom vagy kibeszélhetem magamból... mégcsak az sem a lényeg ilyenkor, hogy valaki "megvígasztaljon" vagy valami, csak ki tudjam adni valahol... sokaknak ez nem jó, már itthon is szóvá tették, hogy ne panaszkodjak, azóta igyekszem visszafogni magamat, a Facebookon is létrehoztam egy profilt, és ha érzem, hogy nem jól vagyok, azon tartózkodom, hogy ne zavarjak másokat (azon nincs ismerősöm)... néha borzasztó állapotban vagyok, aztán picit jobb mindig. Nekem az írás és beszéd SEGÍT. Még akkor is ha amúgy csak a levegőnek írok. Örülök, hogy van ez az oldal / fórum, és elnézést kérek szépen mindenkitől, ha esetleg zavartalak titeket a posztommal <3

Akbar!A legjobb antidepresszáns szedése alatt is vannak mély pontok,nálam legalábbis.Ha hosszú ideig tart,akkor érdemes váltani csak.Kiváncsi vagyok,mit mond majd az orvos.A sorozatos kialvatlanság is egy ördögi kör lehet.

Minden egy nagy f*s.... nem akarok élni.... vagyishogy nem így..... az emberekkel nem tudok "együtt lenni", mert idegesítenek, nem értenek meg, én mindig csak szenvedek, de ebből kifelé SEMMI nem látszik, mindenki csak erőlteti a sok pozitív maszlagot, amiből én semmit nem tudok érezni, csak olyan mint valami megerőszakolás... nem akarom már ezt, engem hagyjon mindenki békén legalább, a "család", akik azt mondják engem ki kell rángatni ebből, köszi de engem csak ne rángasson ki senki, senki nem érti milyen ez, nekem a "legjobb" az, ha békén hagynak, és nem szólnak hozzám... azért akiben megbíztam, ő is magamra hagyott, akkor nekem nem kell más, aki nem ért meg...... mert nem értenek az emberek, nem látnak tovább az orruknál.... mintha valami homályban élnénak, ami olyan mint valami "vidámpark" (rossz cirkusz), én ebből nem kérek, köszönöm. Csak azt akarom, hogy a családom szálljon le rólam és mindenki, akiben pedig megbíztam ő meg nem törődik velem, pedig ő megért.... olyan rossz minden :'(

Nagyon sz@rul vagyok. Alig tudok kimenni a lakásból,síró és dührohamok kapnak el. Nem tudok aludni,a legalapvetőbb dolgaim is mázsás súllyal nehezednek rám. Alig várom, de mégis rettegek,attól,h.munkám legyen csak azért,mert nem tudok kimenni. Az 5 percre lakó szüleimhez is csak 2 mg rivóval tudok eljutni. De néha az sem elég. Egy hónapja kaptam új gyógyszert,annak hatnia kéne már? A legrégebbi gyogyik közül van, azok lassabban hatnak. Felhívom a dokimat majd talán tud segíteni... 

Sziasztok!

Valaki tud ajánlani magán pszichiátert.Valaki olyan kéne akinek van klinikai szakpszichológus végzettsége is,hátha jobban rálát a problémára.Bár alapvetően gyógyszeres terápiához kellene,inkább ebben higgyen.Bp-en.Nem tudom hogy hova forduljak,vagy hol van a pszichiáterek szaknévsora.Itt vagy privátban.Köszi.

 

Rosszul vagyok lelkileg :'(

Régen 1-2 nap speedezés, nem alvás után én rendszeresen úgy aludtam el, hogy szólt a fejemben az éjszaka hallott zene. Tudtommal ez teljesen normális ilyen mértékű kimerültségnél. Természetesen nem hallok hangokat.

Ahogy te élsz össze-vissza alvás, kimerültség, fáradtság, simán normális, hogy emiatt vannak ilyenek. Pihend ki magad.

Koszi Marci. Picit talan jobban vagyok. Lehet, hogy beveszek egy Rivotrilt. A Halaim Jol vannak, koszi. Meg Ok is sokat segitenek, hogy ne sullyedjek nagyon melyre a depiben, mert a veluk valo Torodes egyfajta Terapia nekem. Az, hogy mindig muszaj rendbetennem a kornyezetuket, a vizuket, sokat segit nekem. Mert amikor nagyon rosszul vagyok, akkor is muszaj, hogy a vizuk rendben legyen es gyakran eppen az "hoz fel" egy picit, hogy kotelessegem, feladatom van. Ez jo 🙂 Neked is Jobbulast, megertelek teljesen. 🙂

Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő

Olyan Depresszios vagyok... Csak egyetlen "dolog" segit tulelni es tart meg eletben engem, megpedig az, hogy erzem, hogy a Szerelmem (Remenyke) gondol ram. Ha O nem lenne, en nem is tudom komolyan, hogy mi lenne velem. Nekem O a Szerelmem es a Lelkitarsam egyben. Az, hogy O letezik segit nekem tulelni a Depressziot. Nem akarok senkivel beszelni.

Nekem sincs kedvem senkivel sem beszélgetni. Remélem azért néha szoktál valakivel beszélgetni. Remélem a halaid jól vannak és holnapra te is kicsit jobban leszel.

Olyan Depresszios vagyok... Csak egyetlen "dolog" segit tulelni es tart meg eletben engem, megpedig az, hogy erzem, hogy a Szerelmem (Remenyke) gondol ram. Ha O nem lenne, en nem is tudom komolyan, hogy mi lenne velem. Nekem O a Szerelmem es a Lelkitarsam egyben. Az, hogy O letezik segit nekem tulelni a Depressziot. Nem akarok senkivel beszelni.

Huligan!Gyere vissza a krízisből ide,mert a végén tényleg lelőnek,s itt maradunk kakasok nélkül!

MI a kérdés? 🙂

Elrontottam egy bejegyzést, ezértv szedtem ki. 🙂

Idézet tőle: Avana

-

Avana?