Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Depresszió

Kitartás nemkene. A gyerekek általában az anyukához kötődnek jobban-főleg a fiúk-,de ez nem azt jelenti,h.nem szeret. De ha elhagyod,az nagyon megviselné.

Köszi 🙂

Elfàradtam nincs erőm már semmihez főleg nem az élethez.

Mi az a cotard?

Az emberek akik hozzámszólnak, nem tudják hogy egy halottal beszélgetnek.

Szia nemkene.

mostanába nálam is ez van.

Szerintem lassan vissza kellene kanyarodni a depresszió témakörhöz.Engem az aggaszt,ha valaki külsős rákattint,mert tényleg ez a gondja,mit tehet,max.káromkodik egyet.Azt is tudom,hogy a betegségek kb.75%-a pszichés eredetű,s megértem,hogy idevág a téma.Tehát nem bántásként kellene ezt felfogni.

Idézet tőle: holdfény

Nemkene itt ne hagyj, nem tudom mi lenne velem nélküled, ettem egy kis főzeléket és aludtam is a hasamon, köszönöm neked. Most jobb egy kicsit.

Z vonal kb41cm re oedémás, a cardia csillag alakú zárt, a cardiatáj, fornix retroverzioban  polipok.

A pylorus centrikus, nyílt. A bulbus kerek, nyálkahártya erodált.

Nekem akkor nem felfelé jön a sav hanem lefelé ha jól értelmezem.

Oldschool, drukkolok neked hogy sikerüljön, és gondolok rád szeretettel.

Köszönöm, ez jól esett. Én is szorítok Neked.

Tegnap voltam dokinál, szorongtam is előtte rendesen... Miután elmondtam, hogy a menzesz minden alkalommal romba dönt és utána 2 hét, mire visszamászok napi 1 Rilex segítségével és, hogy úgy érzem a 30 mg Mirazten lenyom és nem hozta meg a jókedvet (ezen nagyon csodálkozott), levette a Mirzatent 15 mg-ra (bár szerinte rosszabbul leszek majd) és a menzesz idejére  Rexetint írt fel (jobban mondva előtte 2 nappal kell kezdeni és a végén abbahagyni, 7 napig kell csak szedni havonta) .

Továbbra is szorgalmazza, hogy a nap 0,5-0-0,5 Rilex-et hagyjam abba (az  csak elfedi a problémát) és álljak át, amint lehet Atarax-ra. Az is elfedi, de nem tesz függővé... Szerinte menni fog... , hogy az egyik  Rilex helyett vegyem be az Ataraxot... és majd aztán a másik helyett is... (azért jó lett volna egy konkrét terv vagy séma) szerinte nem érzem majd a Rilex hiányát. Megpróbálom. Nincs valakinek ezirányú tapasztalata vag sémája? A neten Tavor(Rilex) elhagyás ügyben vad dolgokat olvastam.

Azt is mondta, hogy a a pms az egy depresszió és ha burn out okozza , akkor a gyógyszerek nem segítenek, akkor nekem kell az életemet (munka, ami örömet okoz, társaság, szerelem...) rendezni... Nem olyan egyszerű... Erre nincs receptem...  elég magányos lettem mostanság.

Szóval a tegnapi látogatás nem tett túl bizakodóvá, reggel ismét szorongtam is miatta....

Mától elkezdtem sportolni: Futok... majd kiderül.

Szia holdfény! Mi lehet a baj? Szorítok neked és ölellek!

Eszter

Szia szèp reggelt Neked is! Az alvàs az jô pihenjèl minnèl tôbbet lazulj el nekem segiteni szokott remèlem hamarossan jobban leszelsmiley

Náluk előfordul, hogy utóvacsorát is előírnak, ami 21-22 órára tehető.

Az a baj, hogy aki későn fekszik, annak nem  egészséges  az utoljára 6 órakor való evés...

Amíg éjfélig(pláne később) ágyba kerül, addig 6 órát üres gyomorral legyen?

Lehet, a refluxnak jó, de ha pl. cukorbeteg vagy inzulinrezisztens, ezeknél nem túl ildomos így étkezni.

Szóval ütheti egymást több szempont.

Holdfeny Draga!

a refluxra esetleg megprobalhatod a salvus vizet, napi kb 1-1,5 dl, orvosoddal megbeszelve. Nekem is elojon a stressz miatt, de meg szerencses vagyok mert csak ejjel amikor alszom. Reggel szoktam szenvedni vele! Jobbulast <3

Mi történt? Mik a diagnózisok, megkérdezhetjük?

Persze valahogy összerakódtam kb 3-4 hónap alatt-terápiák, gyógyszerek, alternatív módszerek.

 

Szerencsés amúgy, ha csak 1-2-féle gyógyszer megy egyszerre, engema  Jánosban ötféle cuccal "basztak tele". 😀

Ilyenkor  aztán lehet vizsgálgatni, mi hogyan hat...máig nem értem...

 

(Első és eddig egyetlen  kórházi tartózkodás+utána rögtön terápiás hónap máshol...előtte nulla gyógyszeres múlt.)

Felépülésre a remisszió szót használják. Amikor a kórházból hazaengedtek 3 hét után, azt írták a zárójelentés végére, hogy a teljes remissziót a beteg állapotához való hozzáállása akadályozza. Hát ez mekkora f

Nemkéne:

 

Előzetesen nem látszottak jelei annak, hogy a párod olyan, amilyen?

Mert a hozzászólásaidból érződik.Ennél már rosszabb nem lesz.A gyógyszer kimozdít a motiválatlan,száraz kaktusz állapotból.Légyszives a gyermeked érdekében keress fel szakembert.Utána munkát is találhatsz,nem vagy te hülyegyerek!Tessék végre tenni valamit!

 

Én konkrétan a búráról írtam,hogy most kicsit elcsüggedtem.De valszeg csak kivetítem,s más gondom lehet.

Nemkéne!Ne haragudj,de sürgősen gyógyszeres kezelést kellene kezdened.A felsorolt módszerek,pl.relax,leszarom ....egy egészséges embernek megfelelő támaszt adhatnak,de mi itt főleg komoly pszichés betegségekkel bírunk.

Nemkene,

Egyfelol most probald leszarni a csaladjat, hogy mit gondolnak rolad. Probalj nem adni nekik tamadasi feluletet, legy rendes gyerek. De minden eroddel azon legyel, hogy dolgozni tudj, onallosodj. Ez a kornyezet mergezo.

A fiadra gondolj, hogy ebben no fel, milyen minta ez neki. Ne vard meg mig kuldenek szerintem, menj magadtol, amint sajat labra tudsz allni. A gyereket ha van rendes munkad,  nem tilthatjak el toled. Akar birosagig is viheted.

Bocs az ekezet nelkulisegert, mobilrol irok, utkozben.

Miért olyan rohadt nehéz élni...? Elég néhány gondolat, hogy lehúzzon. Lazának kellene lenni, vagy nem is tudom...de az sem elég.

nemkne, lehet hogy lemradtam egy brosurával, de mi van? Mi van a gyerekkel, mi van az anyjával?

Nem döglesz bele, vegyél nagy levegőt, nagyot, sokszor! Semmi vész, nem nagyobb mint máskor!

Idézet tőle: Zsolt2097

Neked van 26 év banki tapasztalatod, nekem van símaszkom. Te unod a dolgot, én anyagi problémákkal küzdök. Szerintem össze kéne jönnünk valami félreeső kávézóban megbeszélni a továbbiakat, de félig már sínen vagyunk.  wink Dobjunkegy nagyot, mint a gyógyszeripar részvényesek.

 

http://www.port.hu/trukkos_gyemantrablas_flawless/pls/w/films.film_page?i_film_id=95324

Zsolt,

A sitten majd Nemkene hozza  a bablevest nekünk? Meg az antidepresszánst? smileyÖrök és javíthatatlan pesszimista vagyok.

De ezt a filmet megnézem.

 

Ezen gondolkodom, hátha eszembe jut még valami.

Neked van 26 év banki tapasztalatod, nekem van símaszkom. Te unod a dolgot, én anyagi problémákkal küzdök. Szerintem össze kéne jönnünk valami félreeső kávézóban megbeszélni a továbbiakat, de félig már sínen vagyunk.  wink Dobjunkegy nagyot, mint a gyógyszeripar részvényesek.

 

http://www.port.hu/trukkos_gyemantrablas_flawless/pls/w/films.film_page?i_film_id=95324

Szia Berigu,

Vicces vagy! Most a mániás szakaszban amint látom. Rossz a gyógyszered mert nem tudják lefogni, mi? 

Ha kell jó orvos/kórház, írj.

Addig is pusszancs,

 

Sziasztok!

Kérdéssel fordulok Hozzátok, ha van ötletetek, kérlek, osszátok meg velem.

41 éves vagyok, 22 év különböző pszichés zavarokban eltöltött évvel a hátam mögött. Kényszerbetegség kivételével minden volt már, bulímia, depresszió, pánik, pszichózis, rák, szexuális zaklatás, nárcisztikus bántalmazás, stb. Fokozatosan, szimpla pánikbetegséggel kezdődően súlyosbodtak a tüneteim egészen a súlyos pszichotikus depresszióig. Azt hiszem 6-szor voltam kórházban, a szülésem után öngyilkosságot is megkíséreltem, kétszer volt téveszmékkel tarkított és súlyos regresszióval járó pszichozisom, a legutóbbi 3 hónapja. A pszichózis maga a rettenet, de ennek megszűntével bénító depresszió uralkodik, hol jobb, hol rosszabb. Az időjárási frontokra különösen érzékeny vagyok, hidegfrontnál nagyon mélyre kerülök.

Nagyon sokat küzdöttem ez alatt a 20 év alatt. Többé kevésbé aktív életet éltem antidepresszánsok és nyugtatók mellett. Sok terápiával is próbálkoztam, 5 éve kezdtem egy komolyabb hipnoterápiát egy szuper dokinővel. A terápia iszonyúan nehéz volt, olyan volt, mintha egy cápa dobált volna ide-oda. Közben sokszor álltam pszichózis szélén, olyan nagy volt a terhelés. Felszínre kerültek traumák bőven, ami nem egy-egy eseményt jelent, inkább folyamatos kisebb-nagyobb traumákat egész gyerekkoromban már magzati kortól. Semmi újságba kívánkozó dolog egyébként: teljesen napi szinten történő dolgok, ami viszont szélsőségesen sebezhetővé tett, az a szintén szélsőséges érzékenységem. Amiről nem igazán tehetek.

Szerencsés vagyok annyiban, hogy a körülményeim jól: szerető férj, gyönyörű gyerek, jó egzisztencia. Ez tényleg óriási szerencse és próbálom ezt szem előtt tartani és alázattal lenni, mert tudom, hogy sokkal rosszabb is lehetne. Viszont az évtizedek óta tartó kínok az életkedv és életöröm utolsó morzsáit is letarolták bennem. A pszichoterápia tovább már nem tud segíteni, csak egy fajta gyógyszert szedek, mert nincs értelme, nem jobb velük sem. Rengeteg dolgot megtettem már magamért a jógától az agykontroll-on át amennyire tudtam és azzal szembesülök, hogy tehetetlen vagyok, ez valami karmikus szar és egész életemben lelki kripli maradok, ki kell bírni a végéig.

Elmozdultam persze spirituális irányba is, vannak spirituális élményeim és sok tünetem szűnt meg hipp-hopp hipnózis után és legutóbb egy spirituális segítő vagy látó (nem tudom hogyan) húzott ki a pszichózisból. Ezen a szinten be kellett látnom, hogy az orvosok tehetetlenek, a pszichológiának nem nagyon vannak már eszközei, ez már ezeken bőven túlmutat. Szétkerestem a web-et több nyelven és egyetlen gyógyult esetet sem találtam. Újra és újra megfogalmazódik bennem, hogy nem tudok már így tovább élni, belefáradtam, ez tetszhalottság és karma ide vagy oda, nem sikerül kifejlesztenem magamban a szükséges belenyugvást.

A kérdésem az Hozzátok, hogy szerintetek van -e még valami, ami felé hasonló "betegséggel" küzdők fordulhatnak?

 

Előre is köszi az ötleteket és az észrevételeiteket.

 

dobókocka

 

 

Nemkene

Nem tudom. Nekem a terápia nem hozta fel, és a saját legrejtettebb tudatomban sem találtam erre nyomokat. És miért 4 évtized után jött elő?

Inkább a vulnerábilis személyiségstruktúrára, és a középéleti válságra vezetném vissza.

Bízom benne, hogy sikerül megoldani, mert ez a kiszolgáltatottság anyagi, érzelmi felőröl. Érezlek annyira erősnek, hogy menni fog.

 

Hajjaj. Nem túl stabil cash flow. Pályázol állásokat vagy a betegséged megakadályoz abban, hogy otthonon kívül folytass munkát?

Nemkene:)

Valami segítő terápián nem gondolkodtál? Ami túllendít ezen az állapoton. Az önbecsülésednek is nagyon kellene. Mondjuk érdekes, mert a hozzászólásodból néha olyan határozottnak tűnsz, mintha nálad lenne a bölcsek köve. Tudom nem jelent semmit, én is a kívül piros, belül rohadt alma vagyok.:)

Ha nem indiszkrét a kérdés, miből élsz?

Idézet tőle: Avana

A mennyiség miatt merült fel bennem. 

A ligetszépeolajos cuccot sztem próbáld ki, most körbenéztem a neten, egyedi-e a tapasztalatom vele, úgy tűnik, nem. 

 

Köszönöm szépen a tanácsot. Most a Premens-t szedem (már 2 hete) majd 3 hónapig az Mirzaten és a "low dose Rilex" mellett. Rákeresek a ligetszépére. Hétfőn pedig pszichiater.

A mennyiség miatt merült fel bennem. 

A ligetszépeolajos cuccot sztem próbáld ki, most körbenéztem a neten, egyedi-e a tapasztalatom vele, úgy tűnik, nem. 

Idézet tőle: Avana

nem lehet, ez inkább pszichés függőség a gyógyszer iránt?

 

 

 

Nem tudom, de nem hiszem... Német forumokon a "Rilex"  "Tavor" néven fut és ott rémtörténetek keringenek a leszokásról... De meg fogom próbálni újra, amint jobban leszek. 

nem lehet, ez inkább pszichés függőség a gyógyszer iránt?

 

 

Idézet tőle: Avana

Feltétlenül le akarsz teljesen állni? ha csak "szükség szerint" menszeszkor vennéd be, nem hiszem, hogy függőségről  lehet beszélni.

 

A doki is azt mondta, hogy ez nem nagy dózis, és mégsem tudtam október óta lerakni...mi ez, ha nem függőség? Tervet is készítettem (Excel) a fokozatos elhagyáshoz...de a menzesz mindig közbeszólt, tulajdonképpen így jöttem rá, hogy valami hormonális megborulás lehet a háttérben.

A nyelöcsőfekélyel mit lehet csinálni.???? milyen gyógyszert szedsz rá?ha szedsz valamit...

http://www.blikk.hu/eletmod/lelek/hihetetlen-almakon-mutatta-be-egy-tanarno-a-depresszio-hatasait-modszere-vilaghiru/2ehf0t0

Nemkene,

Te hogy bírod ilyen kevés alvással? Nem vagy napközben ingerült, dekoncentrált? Vezetsz?

Én a quetiapinnel nagyon jól alszom, 7-8 óra mélyen alvással, változatlan dózisban. Ha nem alszom fejre állnék napközben.

Persze szeretném elhagyni, de esélyét sem látom.

 

Oldschool:)

Érdekes ez a depresszió változókor dolog. Én veled egyidős vagyok, és kb 1 éve krónikus depressziós. A depresszió előtt sosem viselt meg a menzesz, szinte észre sem vettem, éltem az életem ugyanúgy. A depresszió óta nagyon megvisel a menzesz, de nem maga a vérzés, hanem az előtte lévő napok. Idegbeteg, szorongó, és nagyon rossz kedvű vagyok előtte. Nekem lecsökkent a ciklusom is a korábbi 28 napról már csak 23-24 napos. A hormonprofilom normális. A nőgyógyász felírt fogamzásgátlót, szedtem vagy két hónapig, de semmit nem segített.

Nem szedek benzokat, de mindig itt van a táskámban, ha vállalhatatlanul ideges leszek, akkor beszedném. Maga a tudat, hogy hozzányúlhatok segít.

Mondjuk nekem a depresszió számos szar dolgot hozott az életembe, ilyen a dohányzás is. Előtte nem dohányoztam, azóta viszont sajnos igen, és nekem antidepresszánsként szolgál, lelazít.  Igaz próbálom kontrolálni, napi 5 szálnál nem szívok többet, de az kell.

 

Október óta szedem a Rilex-et és - sajnos - nem sikerült letennem...ahogy írtam 2 hét mire a fél-0-fél talpraállít. Akkor csökkenteni kezdem, és jön a menzesz újra. Bíztam benne, hogy, majd a dupl antidepi hatásos lesz és akkor megszabadulok a benzo-tól, de ezidáig nem jött össze. Az antidepi (Mirzaten 30 mg) hatását  egyszerűen nem is érzem, csak lenyom...

 

 

 

Feltétlenül le akarsz teljesen állni? ha csak "szükség szerint" menszeszkor vennéd be, nem hiszem, hogy függőségről  lehet beszélni.

 

Köszönöm szépen, Eszter a válaszod!

Azt olvastam, hogy a PMDD-re ill. a változókori depresszióra a Mirzaten-nál vannak  hatékonyabb szerek is (SSRI-k inkább bevállnak), vagy legyek türelmesebb...? De ahelyett, hogy jobb lenne a dupla adag Mirzatennel (30 mg), még rosszabb lett... én nem híztam, mert minden menzeszkor lemegy 3 kg... és 2 hét mire visszamászok..., hogy rendesen tudok enni... aztán már jön a következő...

 

Nekem anno premenstruációs görcsökre a ligetszépeolaj kapszula(csepp) vált be. (Mikor ezt szedtem pár éve, nem fájt az alhasam, nem kellett görcsoldó gyógyszer. Teljesen véletlen tapasztaltam meg ezt a "mellékhatást". )

http://www.bioextra.hu/etrend-kiegeszitok/epovit-ligetszepe-olaj-30ml-35.html  

Tudom, nem csak ez a problémád, de ha kellemetlen és fáj és görcsölsz, gyenge vagy, rátesz egy lapáttal a  rossz hangulatra. 

Előtte én is felrobbanok, mindenféle veszekedésbe kezdek, sőt, van, hogy nem is én kezdem, hanem "megtalálnak" a viták. 

Hangulatstabilizáló hatását anno nem figyeltem meg, de akkor még nem is tudatosult bennem, hogy idegesebb, "sírósabb", törékenyebb vagyok "előtte" és az "első napokon".

A betegtájékoztatójában viszont szerepel, hogy pszichiátriai szerekkel óvatosan szedhető, nem találtam meg az okát, gyógyszerész  se tudta megmondani.

A Lamolepnek van hormonrendszerre gyakorolt( a menopauza miatt kérdem) hatása is?

Eddig erről nem olvastam. :S

Szia Oldschool! Kösz, hogy megírtad a történeted!

Vannak antidepresszánsok, amelyeknek -- legalábbis sokaknál -- erős a szorongásgátló hatásuk is. A mirtazapine (aminek a generikumát szeded) engem is leginkább álmosított (és hízlalt, illetve vízvisszatartást okozott). Az Efectin/Olwexya (venlafaxine) és a Cymbalta szokott az újabb szerek közül úgy szerepelni, mint ami hatékony szorongásra. Ugyancsak elég hatékony szorongásra az Anafranil, de az egy triciklikus, és komoly depresszióra vagy kényszerre szokták adni.

Érthető, hogy óvnak a benzók hosszú távú szedésétől, de ha be tudsz iktatni szüneteket (pl. csak a PMDD időkben veszed be), akkor nem hiszem, hogy lesz hozzászokás. Ezzel az adaggal az ördögi körtől még messze vagy.

Mindenképpen érdemes elmondanod az orvosnak, hogy mivel dolgozol, nem engedheteted meg magadnak, hogy szétessél vagy felrobbanj.

Mély együttérzésem egyébként: nagyon nehéz megtalálni az ideális megoldást. Szerencsémre nálam az egyik szer (a hangulatstabilizáló Lamolep) miatt 42 évesen beállt a menopauza, annyival kevesebb bajom van már.

Vannak szorongáscsökkentő technikák, egyszerű meditálás vagy autogén tréning, ami valamennyire segíthet elalváshoz és a PMDD-re jellemző idegbeteg tünetek megfékezéséhez is. 

A fitoösztrogénekre építő táplálékkiegészítők nekem nem váltak be sajnos.

puszi

Eszter

Változó kor? Hormon háztartás felborult? Az én történetem:

44 éves nő vagyok. Mindig is életvidám voltam, jóllehet egyedül élek. Másfél éven belül 3 urológiai (mindhárom kő miatt) műtéten estem át, a 2. beavatkozás után generalizát szorongást (alvászavar, depresszió) diagnosztizáltak nálam. Sok szenvedésen (vesegörcs, 2x dj katéter)  mentem keresztül. Sajnos megrendült kicsit az egészségembe és az egészségügybe vetett hitem is.

A pszichiáter Rilex 2,5 (2 hónapig szedtem) és Mirzaten 15 mg tablettákkal sikeresen kigyógyított fél év (2015. januártól júniusig) alatt, szinte teljesen rendbe jöttem. A hangulatom is kezdett a régi lenni. Leálltam a gyógyszerekről...lehet, hogy túl hamar...

Aztán 2015. szeptember elején jött a 3. kőműtét.... Panaszaim visszatértek. Októberben ismét kaptam Rilex 2,5 és Mirzaten 15 mg-ot, de ezúttal a nyugtatót nem tudtam letenni, mert egy ördögi körbe kerültem: Minden menstruációmkor visszatért a szorongásom, alvászavarom, depresszióm, mire szépen csökkentettem a Rilexet és már csak negyed-0-negyed-nél tatottam, jött a menzesz, befeszültem és kezdődött az egész előről. A háziorvosommal kénytelen voltam feliratni a Rilexet 2,5 (2 hónapra 1 dobozzal írt fel), nélküle nem tudtam volna abszolválni a munkámat.

2016. áprilisában  felkerestem a pszichiátert és elmondtam neki, hogy mibe keveredtem..., hogy úgy érzem Rilex-függő lettem (9 hónapja szedem napi átlagban 1,25 mg, volt, hogy kevesebbet, volt, hogy többet, de napi egy tablettát(2,5 mg) soha nem léptem túl)..., ill, nem tudom, hogy panaszaim elvonási tünetek (Rilex túl gyors csökkentése) vagy menstruáció okozta depresszió, mindenesetre  a negyed Rilex már nem használ. Erre ő megemelte a Mirzaten adagomat 30 mg-ra és Rilex helyett egyik napról a másikra Atarax-ot írt fel.

(Kérte, hogy keressem fel a nőgyógyászomat is, mert lehet, hogy ez már változókori történet, amiben igaza lehet. Megtettem. A nőgyógyász - mivel még szabályos a menzeszem, ez "patthelyzet" - csak gyógynövényes dolgokat ajánlott. )

Idegessé tett, hogy nem kaptam Rilex receptet, mert nem éreztem magam elég stabilnak a lerakásához, ill. az Ataraxra való átálláshoz, de nem szóltam. Elmentem a háziorvoshoz, úgy gondolkodtam, ha a megemelt Mirzatentől jobban leszek, inkább fokozatosan csökkentem majd a Rilex-et és nem hagyom abba egyik napról a másikra (és nem kezdem el az Ataraxot). 2 hétig jól is voltam, hangulatilag is, eljutottam a heti 3 tabletta Rilex 2,5-ig és akkor jött májusban egy nagy visszazuhanás (valószínű túl gyrsan csékkentettem az adagot). Amiből még most sem tértem teljesen magamhoz, a munkahelyemen is sokasodott a stressz. Ráadásul a 30 mg Mirzaten hangulatjavító hatását nem érzem ( kb. 8 hete szedem)...inkább teljesen agyonnyom, nagyon álmosít napközben... a kedvem kifejezetten rossz, nincs is.... aludni este aránylag jól elalszom, de ismét gyakran korán és szorongva ébredek, pillanatnyilag fél- 0- negyed Rilex 2,5 és  30 mg Mirzaten mellett is. A munkahelyemen nagy nehézségek árán állok helyt. A mestruáció minden alkalommal maga a pokol... egyre rosszabb a 3. napján jön a súlyos depi, mindenem bemerevedik és begörcsöl, az epém, a gyomrom, a műtött uréterem, az agyam...enni alig tudok, hasmars gyötör... 4 nap alatt 2-3 kg ledobok.

 

 A premenstruációs diszfóriás rendellenesség (PMDD)  vagy változókori hormonális dolog okozhatja, a nőgyógyászom Premenst (barátcserje) ajánlott, elkezdtem szedni, a menzeszem 5 napja megjött, kicsit könnyebb volt, de ismét súlyosan depis lettem... már azt hittem pszichiátrián kötök ki, pánikrohamom is volt. Rilex... talán 2 hét alatt talán visszamászok.

Sorstársaimmal beszélgetve, szinte mindenki azt mondja, a nyugtatót csak akkor lehet elhagyni, ha már stabil és jól van az ember. Ezt alá is írom, én is így tudtam tavaly tavasszal simán letenni.  Tudom, hogy, ha 0,5-0-0,5 Rilex-et szedném egy hónapig, akkor 2 hét alatt rendbe jönnék, de egyrészt nem írnak fel annyit, másrész már így is függő vagyok...  És ez baromira zavar... Vagy ezen ne parázzak annyira? Jövő hétfőn megyek a pszichiáterhez (akkor telik le a 3 hónap Mirzaten 30mg).

Addig is valaki valami bíztatót vagy tanácsot?

Moreno pszichodrámát valaki ismeri közületek?