Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Depresszió

Én írni nem tudok rendesen, mert úgy begyorsulok, hogy egybefolynak a betűk, alaktalanok, olvashatatlan az egész. Ha meg lassan próbálom, begörcsöl a csuklóm.

Feszültségre gyanakszik ill azt is el tudom képzelni, hogy a kevés alvás is közrejátszik. Depresszió is gyanús. 

A nyugtató elhagyás után 2-4 órát tudtam aludni hetekig. Ekkor semmilyen tünet nem lepett meg. Mostanában napi 5-7 órát alszok. Utána spontán felébredek (akkor is ha nincs zaj). Ez az 5-7 óra nem hangzik rosszul, valakinek ez elég. Nekem nem, magas az alvásigényem. Sokszor nappal is elálmosodok, néha el is alszok.

Figyelemhiányoos hiperaktivitást azért zárnám ki mert gyerekkorban jó volt a monotonitástűrő képességem. Akkor is szétszórt voltam. Ez alkati dolog lehet, ami néha a szokásosnál is durvábban jön elő.

Ha ez feszültség/nyugtalanság az autogén tréning és a mindfulness is jót tehet. Utóbbi a koncentrációs képesseget is javíthatja.

Az autogén tréning is segít valamennyit. Utána kicsit lelassultabb vagyok. (Nem a mozgásom gyors, hanem a gondolatok cikázása, néha a beszédtempó, illetve ez a mozgáskényszeres izgágaság)

yes

Sztem egy próbát (kipróbálást megér). Köszönöm!!!

Sztem egy próbát (kipróbálást megér). Köszönöm!!!

Annyit tudok segíteni, hogy adok 1 szem 150mg-s Artivigil-t kipróbálni a koncentrációs zavarra, abból elég egy fél tabi is.

Most is zavar, munkában még jobban fog zavarni, ha addig nem múlik el.

Amikor felerősödött (ami már bipol gyanús volt) táppénz lett a vége. 

A jelenlegi állapot pedig a szar minőségű munkához vezet(het), de így még tudok dolgozni.

Tanulásban most is zavar, de még elmegy. Azt tudom tenni, hogy váltogatom, amit tanulok. Pl szavakat magolok, utána olvasok, majd hallgatok vmit youtubon. 

Régóta van ez, de most felerősödött. (de közel annyira sem, mint amikor már táppénz kellett)

Mondanak ezek mindent átlapolt tüneteknél, ami kb. 8 állapotra illik.

Ha nem zavar annyira, akkor jó. Valószínűleg elmúlik idővel. Rosszabb lenne szerintem a demotivált befordult állapot.

Idézet tőle: Artifical Skizo

Igaz, így spontán nem is, inkább azoknál, akik túlhajtják az agyukat (managerek pl.), vagy olyasmit isznak ami bontja a B-ket.

Nekem is van egy nagy adag dekoncentráltság, de gyerekkorom óta, szóval más mint az ilyen semiből előjött tünet.

Van kedved csinálni dolgokat? Lehet, hogy csak nincs motivációd.

Van. Olyan dolgokhoz is érzek kedvet, amihez máskor nem éreztem. Csak 10-20 percenként váltom. 10 perc TV, 10 perc mosogatás, 20 perc tanulás stb. 

Közben cikáznak a gondolatok, túl gyors és nem tudom lassítani. 

Hangulatilag nem vagyok se túl vidám, se ingerlékeny. Inkább enyhén depressziós.

Hasonló érzésnél bipolt mondott ex lógus, ex dokim hol skizoaffektívet (mániás v kevert) mondott, hol azt hogy ez csak feszültség.

De akkor ez erősebb volt és napokig túl vidám voltam, utána túl feszült. A végén már annyira cikázott a gondolatom és annyira pörögtem, hogy nem tudtam olvasni. A sor eleje után átugrottam a végére majd 2 sort kihagytam. Max rövid mondatot tudtam értelmezni.

Az is van. Pl nem várom meg míg vált a lámpa. Ha nem jön autó, átmegyek. Liftet nem szeretem mert várni kell rá és nem tudok várni.

De az már fura h tv műsort is csak 10-20 percig tudok nézni, mosogatni mostanában 3 részletben szoktam. 

Nem tudok egy helyben ülni, fészkelődök, zakatol az agyam, túl sok az inger, infó. 

Sétát bírom hosszabban is, mint 20 perc és az utazást is. (akatíziával utazás közben sem tudtam sokáig ülni, max 3-5 megállót).

Olyan mint egy enyhe akatízia, amit érzek + szétszórtság. Hisz figyelni, koncentrálni sem tudok. 

Igaz, így spontán nem is, inkább azoknál, akik túlhajtják az agyukat (managerek pl.), vagy olyasmit isznak ami bontja a B-ket.

Nekem is van egy nagy adag dekoncentráltság, de gyerekkorom óta, szóval más mint az ilyen semiből előjött tünet.

Van kedved csinálni dolgokat? Lehet, hogy csak nincs motivációd.

Én ezt csak türelmetlenségnek nevezem.

Idézet tőle: Artifical Skizo

Szerelmes vagy. 😀

Jó, nem. Lehet, hogy csak egy kis B komplex vitamin kellene.

Vagy finom armodafinil, az szinte pont erre van, nyami...

Szedek vitamint. B komplexet + tápszerben minden van. 

Nem hiszem, h egy sima vitaminhiány miatt nem tud vki 20 percnél tovább ugyanazt csinálni. 

Lehet ez még a nyugtató megvonási tünete? Feszültség? Depresszió?

(a lentebb írt gondomra gondolok)

Szerelmes vagy. 😀

Jó, nem. Lehet, hogy csak egy kis B komplex vitamin kellene.

Vagy finom armodafinil, az szinte pont erre van, nyami...

Úgy tudom, h ilyen is lehet bordernél. Vagy csak optimista 🙂

 

Igen, csakhogy ő (is) amikor jól van, akkor is úgy érzi, hogy ez már így marad...

Bordernél is lehet olyan, h egy érzelmi amnézia van valakinek. Akármit érez, úgy gondolja hogy az órökké fog tartani. Depressziós is érezheti úgy, h ebből nincs kiút. 

Fogalmam sincs mitől lehet, de hasonlót vettem észre az elmúlt 1-2 évben én is. Bár nálam a koncentrálás hiányát az adja, hogy mindig máshol jár az agyam és sokszor ezért felejtek el dolgokat, mert nem is arra figyeltem és meg sem jegyeztem..

Idézet tőle: Agobri

Ez olyan fura, ezek az allapotok mindig ismetlodnek, es amikor szarul van nem hiszi el, hogy elmulik es jol lesz, amikor jol van meg azt hiszi, hogy tobbet nem lesz szarul, mert majd erot vesz magan, ami ugye sokszor nem megy. Ez depresszios tunet?! 

Szia! Ez, tapasztalatom szerint, bipoláris tünet...

Ez minek a tünete? Van vkinek ötlete?

Régen eléggé jó volt a monotonitástűrésem. Most nagyon rossz. Szinte akármit csinálok (munka, tanulás, film nézés), max 10-20 percig bírom ès váltani kell vagy pihenni. Semmire nem tudok hosszabb ideig koncentrálni. 

Izgek-mozgok.

(akatíziára hasonlít amit érzek)

Szétszórt, feledékeny vagyok. Dolgaimat elhagyom, nem találom. Ez régen is jellemző volt, de nem ennyire. 

Sajnos ezt nem tudom.

Nagyon koszonom mindenkinek a hozzaszolasokat, sokat segitetek nekem ezzel! 

Most azt mondja, hogy delelott a pszichozisan gondolkodott, a teveszmein, meg azon ahogyan akkor viselkedett. Kerdeztem tole, hogy valosnak erezte, azt mondta nem, inkabb azon filozott, hogy hogy gondolhatott ilyesmit akkor. Ez olyan fura, ezek az allapotok mindig ismetlodnek, es amikor szarul van nem hiszi el, hogy elmulik es jol lesz, amikor jol van meg azt hiszi, hogy tobbet nem lesz szarul, mert majd erot vesz magan, ami ugye sokszor nem megy. Ez depresszios tunet?! 

Örülök, h visszamehet!

Sztem a mostani nem az. Arra gondoltam, hogy a régiről még nem lehet tudni, hogy egy akut valami volt vagy vmi krónikus kezdete, ami most gyszerrel tünetmentes.

 

Sziasztok! Vegul beszelt az orvosaval, hetfon felveszik ujra. Az orvosa azt javasolta, hogy legyen bejaros, mert pont azzal kell megkuzdenie, hogy felkeljen, erot vegyen magan. Meglatjuk... Amugy Kiscsillag, ez szerinted pszichotikus allapot mar? 

Hat, igen, meddig birja a kapcsolatunk? Nem tudom... Amugy, amikor jobban van majdnem olyan, mint regen, csak a gyogyszer lassitja. Amugy gyogyszerek nelkul is ugyanilyen volt. Most az antidepresszansan akarnak modositani, neki nem hat a Beintellix, ugyanilyen volt, sot most rosszabb. 

Idézet tőle: Agobri

A fura, hogy nem emlekszik pl arra sem, hogy azt mondta delelott, hogy a fia irant nem erez semmit es nem sajnalja. Mi ez? Mi a baja? Legalabb egy diag lenne :(((

Háááát, a depresszió okozhat pszeudodemenciát, de ahhoz a depit kellene gyógyítani, hogy elmúljon, vagy kiderüljön, hogy ez miatt felejt valóban  - bár a "rendes" (szervi) demenciához még fiatal szerintem, és annak lenne más tünete is. Az is érdekes, hogy szelektíven nem emlékszik, mert azt tudja, hogy be kellett volna mennie...

Oh. Reméltem, h még ezt elnézik neki. Talán pár hét múlva egy másik interjún fel tudják újra venni. Ott elmondhatja, h elsőre elbizonytalanodott stb.

Lehet Tündérhegyre vagy a Balassa utcába felvennék. Érdemes lenne érdeklődni.

Sztem egy jó orvos és lógus kellene mellé. Úgy tudom, h mind2 van. Ha valamelyik nem olyan jó, akkor érdemes lenne váltani + csoportterápia is hasznos lehet.

Ha ez így alakul, lehet párterápia is jó lenne. Sőt!!! Én mindenképpen ajánlom mert hol el akar hagyni, hol nem, közben te a gyógyulást várod. Lehet egy szakembernek kellene segíteni. 

Mi lesz ha nem gyógyul meg? Ha a gyszert tartósan kell szednie és a betegség ill mellékhatások miatt már nem lesz ugyanaz? Ezt hogy fogja elbírni a kapcsolatotok? 

Jó lenne kideríteni, hogy a pszichotikus tüneteket mi okozta. (átmeneti v tartós betegség).

Kiscsillag! Delutan 4 korul billent at a ferjem, addig az egesz csalad, beleertve az o szuleit is, kerleltuk, hogy menjen be. Felhivta a Thalassa Hazat 5 korul, azt mondtak, hogy kiirtak, csak a portaig mehet a gyogyszeret atvenni. Borzalmasan vagyunk, merges magara, en itt pityergek, hogy mi lesz? Tenyleg ennyi? Most be is fekudne, megbanta. Van otlet, hogy mit tegyunk? 

A fura, hogy nem emlekszik pl arra sem, hogy azt mondta delelott, hogy a fia irant nem erez semmit es nem sajnalja. Mi ez? Mi a baja? Legalabb egy diag lenne :(((

Ha folytatni akarja (pillanatnyilag csak Te akarod), holnap be kéne mennie. Ha nem jelenik meg, előbb-utóbb ők küldik el. 

Jó lenne ha ezt végigcsinálná és újult erővel kezdhetne dolgozni. Addigra talán a gyszert is lehetne csökkenteni, hogy ne üsse le. Aktív, pörgős élethez sok amit szed. Ekkora adag egy leszázalékolt vagy részmunkaidőben dolgozó embernek még elmegy.

Elképzelésem sincs, hogy tegnap délután óta mi változott meg benne. Nem lehet, hogy reggel fárasztónak találta a kelést ill az utazást?

Ha túlzottan terheli a jövés-menés, akkor jobb lenne, ha egy időre befeküdne. 

Az is furcsa, hogy a szüleinél kötelességtudó volt, most mintha lázadna. 

Igen, mondtuk neki, hogy hosszu ido a terapias kezeles, es ne varjon 2 nap utan csodat. Most fekszik , nem erdekli semmi, azt mondta hazakoltozik a szuleihez, mert nem akar rehabra jarni es en meg ne szenvedjek mellette. Most varom, hogy atbillenjen, volt mar tobbszor ilyen, utana megbanta, sot nem is emlekezett, hogy olyanokat mondott, hogy elhagy. Amikor igy maga alatt van es csak fekszik kozonyosen, akkor semmi sem erdekli, nincs az az Isten, akire hallgatna, vagy elhinne, hogy ez csak atmeneti es ne doljon be annak, hogy nem szeret minket. Nem tudom, nagyon megvisel, kezd fogyni a turelmem. Remelem nem sok megy at ebbol a babanak, o egesz nap nevet, mosolyog, most rajtam alszik, hihetetlen milyen bekes kiegyensulyozott, jokedelyu kisbaba :'(. Talan ez karpotol mindenert. 🙁

Nagyon koszonom a tanacsokat es a tamogato szavakat! 

Most nagyon kivagyok... Nem ment be a Thalassaba, pedig reggel hivtak ot es megigerte, hogy a nagycsoportra bemegy 1-re, nem tette. Azt mondja most, hogy nem akar jarni a rehabra, mert nem tud koncentralni es beszelni magarol. Ma ezt mondja, tegnap delutan azt mondta, hogy jo volt. Vajon ennek mi lesz a kovetkezmenye?

Az biztos, hogy azokat a serelmeket,amiket a szuleitol kapott szo nelkul mindig lenyelte. Csodalkoztam is, mert volt egy par durva huzasa az anyukajanak, amit ha az en anyam kovet el ellenem minimum 1 evig nem beszeltem volna vele, de o szo nelkul megbocsatot, kb mintha meg sem tortent volna. 

Nem tudom gyotri-e a lelket, hogy nem tud apakent, ferjkent funkcionalni, nem latszik... Kerdeztem is, azt mondja nem gyotrodik...

Kerdeztetek, hogy a szules elott mi volt. A szules elott aggodalmas volt nagyon, mindenen, munkan, epitkezesen, szulein aggodott, hogy tud ennyi helyen megfelelni, meg, hogy nincs onbizalma. Kozvetlen a szules elotti hetekben hazautazott a nagyapjahoz, azt hittuk haldoklik es utoljara latja, miatta aggodott es a korhazban bent aludt nala 2x, ami nyilvan nem volt igazi alvas, faradtan jott haza, meg is betegedett, utana kb szultem is. Amugy mikor hazajott a nagyapjatol kb onnantol kezdve fura dolgokat mondott. Pl: o tudja hogy mukodik a vilag, egyszeruen mukodik minden, nem kell aggodni stb. Fura is volt, kb ilyen onnyugtatas, de osszevissza filozofalt , sokszor tok kozhelyes dolgokat mondott. Hat, ezek eloztek meg a pszichozist. 

 

 

Azt érdemes tudnia a férjednek, hogy egy terápiában a jótékony hatások néha csak hetek, hónapok alatt jelentkeznek. Ez nem megy egyik napról a másikra.

A betegsége kialakulásában sztem a szüleivel kapcsolatos gondja, leválási nehézsége játszhatott közre. (nem tudott megfelelni, hisz elköltözött).

Szerintem fenntartó gond lehet, hogy a szüleivel ez még nem biztos, hogy érzelmileg teljesen a helyére került illetve most neked nem tud megfelelni (hisz nincs jól, a szerepeit nem tudja betölteni). 

Most még egy "nem vagyok elég jó" érzéssel kell megküzdenie. 

Mindeközben teljesen jogos az igényed, vágyad arra, h meggyógyuljon. 

Idézet tőle: PhilC

Sajnos a leírásod alapján is nagyon valószínű, hogy lefojtja az érzelmeit. Nekem azért tűnik jobb ötletnek, hogy befeküdjön, mert az az érzésem, hogy az, hogy az ideje nagyobb részét veled/veletek tölti, is az érzései kontrollálása irányába hat. Most őszintén: az ember egy kisbaba, ill. kisbabás nő mellett nem kezd el őrjöngeni, akármekkora fájdalom is van benne. Ha megtenné, az végképp hazavágná az önérzetét. Szinte látom magam előtt, ahogy folyamatos görcsben van, hogy uralkodni tudjon magán. Ha befeküdne, akkor azt érezhetné, hogy most egy kicsit kiengedhet a fájdalmából, anélkül, hogy még jobban károsítaná ezzel a környezetét, érezhetné, hogy erre tere és ideje van.

Persze, ez csak egy megérzés, de talán egy próbát megér.

Egyetértek! Én is vmi ilyenre gyanakszok és az is lehet, hogy az érzéseket nem direkt nyomja el. 

Közben azt is teljesen jogosnak érzem, hogy szeretnéd visszakapni, vátod hogy mielőbb a régi legyen, férjként és apaként is megállja a helyét, hisz a gyereket együtt vállaltátok és mégis rád nehezedik a teher + a férjed betegsége is rád terhelődik. 

Ha emiatt bűntudata van a párodnak, az nagyon rossz irányba viheti el a betegségét.

Valahogy másként látja és másként érzi a beteg (és néha környezet is), ha pszichès gondja van, mintha fizikai lenne. Ha valakit elüt egy autó vagy agyvérzése van és utána hónapokig tartó rehabilitáció javasolt, akkor nem magában keresi a hibát. De ha pszichés okból nem tud teljesiteni, rossz kedvű, akkor máris kérdéses hogy a hiba benne van...

Agobri, a szülés előtt jobban volt, vagy ugyanolyan, esetleg romlott az állapota azóta? Szülés utáni depresszióra gondolok, ez az esetek kis százalékában az apákat (is) érinti, esetleg befolyásolta az addigi állapotát.

Az, hogy meggyógyul-e, már csak azon múlik, hogy sikerül-e olyan szakembert is találnotok neki, aki érti a dolgát. A férjed a maga részéről, amennyire a te leírásodból megítélhetem, keményen dolgozik. Tehát a fele a történetnek azért megvan. A másik fele meg szerintem csak idő kérdése.

Lehet, hogy most a gyerek első éveiről tulajdonképpen lemarad. De a gyerekek egyébként is kb. három-négy évesen jutnak el oda, hogy az apjuk is érdekelje őket (legalábbis a kötődéselmélet szerint). Amire most oda kellene figyelned, hogy a lehető leginkább megőrizd a higgadtságodat, belső nyugalmadat. Mert, ha ezt elveszted, az viszont kihat a gyerekedre is. A kisbaba át tudja venni az anya szorongását. Szóval végy egy nagy levegőt. Ne aggódj, menni fog.

Sajnos a leírásod alapján is nagyon valószínű, hogy lefojtja az érzelmeit. Nekem azért tűnik jobb ötletnek, hogy befeküdjön, mert az az érzésem, hogy az, hogy az ideje nagyobb részét veled/veletek tölti, is az érzései kontrollálása irányába hat. Most őszintén: az ember egy kisbaba, ill. kisbabás nő mellett nem kezd el őrjöngeni, akármekkora fájdalom is van benne. Ha megtenné, az végképp hazavágná az önérzetét. Szinte látom magam előtt, ahogy folyamatos görcsben van, hogy uralkodni tudjon magán. Ha befeküdne, akkor azt érezhetné, hogy most egy kicsit kiengedhet a fájdalmából, anélkül, hogy még jobban károsítaná ezzel a környezetét, érezhetné, hogy erre tere és ideje van.

Persze, ez csak egy megérzés, de talán egy próbát megér.

PhilC!

Köszi szépen! Sajnos, aggódok, kattog az agyam, hogy mi lesz vele... Meggyógyul? Meddig bírom? A fiam apa nélkül nő fel, stb? : ((

Értem, tanulságos, amit leírtál. Akkor ezek szerint tudatalatt működnek az érezelmek. Én úgy érzem akkor, hogy a szüleivel akpcsolatos témák kavarják fel. Tegnap elég sokat beszéltünk róluk... És eztmár észrevettem talán máskor is. Ő amúgy sosem dühös,ez is fura, semmi kitörés, közönyös.Mikor jobban van, általában délután ,akkor elpityergi magát, mert sajnál engem, hogy ezt kell átéljem, akkor megölöl és megköszöni, hogy mellette állok. De ennyi, semmi nagy vihar nincs látványosan. 

Ha bizonytalan, hogy be tud/akar menni, akkor a bentfekvés lenne jobb. Így alvásra is több idő jut.

Lehetséges olyan, hogy az érzelmeit akaratlanul elnyomja, nem éli át és más tünetek formájában (téveszmék, testi tünetek) jelennek meg.

Ha egy negatív érzés vkinek túl nehéz, túl fájdalmas, esetleg a környezet azt várja hogy boldog legyen és negatívan (csalódottan, dühösen, aggódva) reagál a rossz érzésekre (nem vagy nehezen fogadja el ha szomorú, fèl, dühös stb) akkor megfelelési vágyból ösztönösen elnyomja a rossz érzéseket. Mintha nem is lennének.

Jó esetben sztem az ember meg tudja élni a negatív érzéseit és destruktív cselekedetekkel történő elnyomás helyett ki tudja várni, míg ezek enyhülnek, ezeket az érzéseket ki tudja mutatni. Ez persze nem jelenti azt, h nem próbál jobban lenni, örülhet közben a jó dolgoknak is. 

Ha vki felé azt az elvárást közvetítjük (verbálisan vagy más módon), hogy legyen jól az lehet ösztönző és frusztráló is. Ez oda vezethez, hogy nem meri átélni vagy nem mer beszélni a rossz érzésekről. Az is lehet, hogy attól tart, hogy csalódást okoz azzal, hogy most ill egy ideje nincs jól. 

 

Idézet tőle: Kiscsillag

Nem mész az agyunkra! 🙂 Releváns kérdéseid vannak, ezekre igyekszünk válaszolni (ha tudunk). Ez nem az a hely, ahol 1x lehet kérdezni ès ennyi. 

Az jó, hogy a baba pozitív érzéseket ad. 🙂 Jó lenne, ha valahogy meg lehetne oldani, hogy heti pár órás egyèb szórakoztató tevékenységre is jusson időd.

Sztem természetes, hogy várod a férjed gyógyulását és nehéz tehetetlenül várni egy bizonytalan helyzetben, miközben keveset tudsz ezért tenni. 

A reggeli kelés, elindulás hogy megy neki? Mennyi ideig fog bejárni?

 

Ma nem tudott felkelni. 1-re bemegy a Thalassába az orvosával konzultálni. Nem tudom mi lesz ennek a következménye, ez csak a 3. napja. : (( Még nem mondták meg neki, hogy mennyi időt javasolnak neki.

Idézet tőle: Agobri

 nem vagyok elég türelmes... Mindenáron azt akarom, hogy meggyógyuljon.

Fél karomat odaadnám azért, ha ezt a fajta türelmetlenséget tapasztalhatnám a környezetemtől.

Írtam volna még erre mást is, de az túlságosan fáj.

Jól csinálod. Ne aggódj.

Idézet tőle: Agobri

már este lefekvés előtt láttam, hogy kezd passzív és érzelemmentes lenni, ma reggel meg csak fekszik, azt mondja, hogy nem tudnak neki segíteni és nem akar menni. [...] Azt mondják az orvosai, hogy az érezelmes és feszültségek okozhatnak ilyen tüneteket, de az a vicces, hogy ő azt mondja nem érez olyan felkavaró érzelmet, és ez a fura, én sem látom rajta, bármiről beszél kicsit robotsan és érzelemmentesen, attól még vajon tudatalatt felkavarhatja őt?

Igen, attól még, hogy ő tudatosan nem érez érzelmeket, nagyon is sokfajta érzelem működhet benne tudat alatt. Egyszerűen van, hogy valami annyira felkavaró, meg annyira nem tudsz mit kezdeni vele, hogy a tested nem is engedi, hogy mindez az érzelem a tudatod felszínére törjön, mert egyszerűen nem vagy erre felkészülve, egyszerűen csak belebolondulnál.

Számtalanszor volt már nálam is, hogy csak rohadt üresnek és depressziósnak éreztem magamat, nem éreztem, hogy bármi konkrét érzelemhez kötődne ez az egész. De amikor valaki ezt az ösztönösen kialakított védelmi falamat véletlenül megkaparta, akkor kiderült, hogy igenis, nagyon is heves érzelmi vihar van ott a háttérben.

Nálam pl. mostanság rendszeres, hogy teljesen üresnek, motiválatlannak, passzívnak stb. érzem magamat. Aztán valaki véletlenül rátenyerel egy fájóbb pontomra, és olyan eszméletlen dühvel, nulla átmenet nélkül elkezdek üvölteni, hogy engem is teljesen megdöbbent ez a hevesség.

Ilyenkor látom csak, hogy valójában mennyire nincs a kezemben az irányítás, akármennyire is elhitetem magammal a köztes, nyugodtabb időszakokban...

Most látom csak, h írtál. Visszaolvasok.

Nem mész az agyunkra! 🙂 Releváns kérdéseid vannak, ezekre igyekszünk válaszolni (ha tudunk). Ez nem az a hely, ahol 1x lehet kérdezni ès ennyi. 

Az jó, hogy a baba pozitív érzéseket ad. 🙂 Jó lenne, ha valahogy meg lehetne oldani, hogy heti pár órás egyèb szórakoztató tevékenységre is jusson időd.

Sztem természetes, hogy várod a férjed gyógyulását és nehéz tehetetlenül várni egy bizonytalan helyzetben, miközben keveset tudsz ezért tenni. 

A reggeli kelés, elindulás hogy megy neki? Mennyi ideig fog bejárni?

Idézet tőle: PhilC

jó ideje olvasgatom a hozzászólásaidat, Agobri. nagyon rendes tőled, hogy így támogatod a férjedet. biztos vagyok benne, hogy ez neki is sokat segít, és érzi, tudja, hogy mellette állsz. remélem, van olyan területe az életednek, ami segít neked is kipihenni az ezzel járó fáradalmakat.

Köszönöm, örülök, hogy így látod, azt hittem az agyatokra megyek a sok kérdéssel :D! Sajnos én meg azt érzem, hogy nem vagyok elég türelmes... Mindenáron azt akarom, hogy meggyógyuljon.

Pihenni sajnos nem tudok, nincs időm. Aludni is részeletekben alszom, mert a kisfiamat szoptatom. Szerintem a fiam éltet, benne lelek örömöt,és persze a családom és a barátaim is mellettem vannak. Ami még örömöt okoz a csoki és a finom ételek : )) (nem vagyok túlsúlyos, nyugi :D). 

Idézet tőle: Kiscsillag

Agobri!

Sajnos azt nem tudom, hogy ezek a téveszmék (bűnösségi ill grandiózus) mire utalhatnak.

Azt hittem bentfekvős lesz. Ezek szerint bejárós. Ez talán jobb, így nem szakad el tőletek! 

Nagyon drukkolok, hogy ott meg tudjon nyílni és a hasznára váljon a terápia.

Milyen hosszúságú terápiát javasoltak neki?

Szia!

Igen, nem szakad el tőlünk,de ma például nem tudott felkelni... Nem tudom mi lesz. Hát, hogy használ-e? Jól érezte tegnap magát, már barátkozott is és élvezte a terápiákat. De már este lefekvés előtt láttam, hogy kezd passzív és érzelemmentes lenni, ma reggel meg csak fekszik, azt mondja, hogy nem tudnak neki segíteni és nem akar menni. Lehet jobb lenne, ha bentfekvős lenne. Azt mondják az orvosai, hogy az érezelmes és feszültségek okozhatnak ilyen tüneteket, de az a vicces, hogy ő azt mondja nem érez olyan felkavaró érzelmet, és ez a fura, én sem látom rajta, bármiről beszél kicsit robotsan és érzelemmentesen, attól még vajon tudatalatt felkavarhatja őt?

 

 

Idézet tőle: heimweh.

Idézet tőle: Kiscsillag

Hű, ez tényleg zűrzavaros és ellentmondásos. Az ismerőseid sématerápiára jártak, PhilC-nek azt mondták, hogy ott olyanra nincs lehetőség. Az ismerőseid borderek, nálad ez kizáró ok. A honlapon azt olvastam, hogy krízisállapot ill. suicid késztetés kizáró ok, PhilC-nél nem volt az. 

Fasza 🙁

 

na látod, erről van szó, és az ilyen dolgokat napestig tudnám sorolni. jó mi?

Idézet tőle: PhilC

istenem, mennyire semmit nem ért ez a mai napom sem. át is aludhattam volna.

én át is aludtam, de így sem jobb.

Idézet tőle: Kiscsillag

Hű, ez tényleg zűrzavaros és ellentmondásos. Az ismerőseid sématerápiára jártak, PhilC-nek azt mondták, hogy ott olyanra nincs lehetőség. Az ismerőseid borderek, nálad ez kizáró ok. A honlapon azt olvastam, hogy krízisállapot ill. suicid késztetés kizáró ok, PhilC-nél nem volt az. 

na látod, erről van szó, és az ilyen dolgokat napestig tudnám sorolni. jó mi?

Hű, ez tényleg zűrzavaros és ellentmondásos. Az ismerőseid sématerápiára jártak, PhilC-nek azt mondták, hogy ott olyanra nincs lehetőség. Az ismerőseid borderek, nálad ez kizáró ok. A honlapon azt olvastam, hogy krízisállapot ill. suicid késztetés kizáró ok, PhilC-nél nem volt az.