Cickom

Belépett: 8 év
Rólam:

Kb. 15 éve küzdök mozgásos és hangulati problémával. Disszociatív mozgászavarral kezeltek, de valahogy éreztem, hogy "nem kerek a doog", mert a gyógyszeres kezelés ellenére alig tudtam járni, folyton elestem, izomfájdalmaim és -görcseim voltak, és sajnos vannak is. Mivel nem szeretem a homokba dugni a fejem (=jobban szeretem a biztos rosszat, mint a bizonytalanságot), folyamatosan küzdöttem azért, hogy megtudjam, mi okozza a tüneteimet. Sok-sok éves harcom eredménye (és nem az orvosoké!), a helyes diagnózis: dystonia. Ez egy elég kellemetlen neurológiai betegség, aminek velejárója a depresszió. Összegezve: kb. egy évtizedig kezeltek egy betegség tünetével, ahelyett, hogy lelkiismeretesen megkeresték volna az alapbetegségemet, és ezáltal jelentősen javulhatott volna az életminőségem.

Miért vagyok itt a Búrán:: SOS: - Emberek közé szeretnék menni, de tudom, ez nehezen kivitelezhető, mert egy isten háta mögötti faluban élek súlyos mozgáskorlátozottsággal. - Alapbetegségem neurológiai, de depresszió társul hozzá. Talán ezt már kezdem leküzdeni, és tudnék másoknak is segíteni.
Kedvenc dolgaim: : TV-nézés (természettudomány és szellemi vetélkedők), olvasás, nyelvtanulás, kertészkedés kézimunka (ha az állapotom engedi), gyönyörködés a macskáimban, forex (ha az állapotom engedi a billentyűkezelést), mert valamiből meg kell élni