Yarocen antidepresszáns?!

Ez a gyógyszert, névszerint a Yarocent aztán miért nevezik antidepresszásnak?! Mert nekem is  van róla fogalmam, miszerint inkább „feltöltene”  energiával ez a gyógyszer, sem mint jól bealtatja a  beteget, aki ezt szedi,. elnézést, de csak azért irom ezt, hogy más is okuljon ebből, mert a melllékhatások azok aztán tényleg igazi „szenvedésekkel ” járnak, lásd bealtatás reggelenként, egyszerüen olyan álmok tárulnak elém, amit el sem tudok még végtelenségig sem képzelni, aztán  30 mg-most bevéve már tényleg elveszi a szájból a nyálamat, nem győztem tőle inni a vizet, de ez már sok volt a javából, igy aztán  ujra egy új antidepresszáns feliratása és az újbóli rászokás, csak hát a türelem is véges?! Miért készítenek ilyen gyógyszereket, miket a  beteg egyszerüen képtelen megszokni?! Sajnos a javulást nem is hozzák meg, legalábbis nekem nem hozták meg, csak ennyit erről a gyógyszerről, persze lehet, hogy mást ezek a gyógyszertipusok meggyógyitanak, ez általánosságban még nem merem kimondani, de jótanácsként érdemes ezt foganatositania sok betegtársnak.

Szerző:

Belépett: 8 év

Remény

Blog kommentek: 35Blog bejegyzések: 10Regisztráció: 2011. 04. 28.

13 gondolat erről: “Yarocen antidepresszáns?!”

 1.  Szia Remény, nekem a Balassa utcai terápián a szobatársam szedett Yarocen-t, igaz, ő estére kapta, nem reggel. Azonnal elaludt tőle, és akár 14 órákat is képes volt végigaludni, szerintem ha reggel kapta volna, kómázott volna egész nap. Szóval tuti, hogy ez a gyógyszer sokakat álmosít, én nem tudom, h hat-e úgy, mint antidepi, de a lakótársam úgy aludt tőle, mint a bunda.

 2. nekem az egyik kedvencem 🙂

  finom, jól alszom tőle (este veszem be), mellette akkor is eszem, ha nem akarok

  és bevétel után amíg el nem alszom nagyon erősen feldob, de nem olyan pörgősen, hanem bambán vigyorgósan 🙂

  ja és a 15 mg-s negyedét szoktam bevenni egyszerre

  amikor rendes adagot szedtem, az ébresztőórára sem ébredtem fel :/

   

 3. Szia

  Az lenne a kérdésem yarocennel kapcsoatban,ha negyedet veszel be,akkor nincs az a másnapi kóma,mint mondjuk egy féltől? Én felet vettem be,de az hogy 11órát aludtam,az csak egy dolog,de másnap olyan voltam mint egy zombi egésznap,és csak estére lett jobb

   Segitségedet köszönöm.

 4. Szia, nekem is nagyon nehéz volt YAROCEN-nel az első 1-2 hét, a 30 mg-osból, negyedet, majd feleket szedtem, mert úgy kiütött mint egy lórugás, aludni aludtam tőle, de másnap annyira levert voltam, hogy semmi éeltkedvem nem volt, sokat ettem…

  Már három hónapja szedem, a 15mg-osból szedek egyet, de felkelni nem tudok tőle, olyan vagyok reggelente, mint aki2 órákat alszik, nem mint aki kipihenten ébred 8 óra után.

  Emelett fellépett még vizesedés, a kézfejem, a lábaim fel vannak dagadva.

  Valaki tapasztalt hasonlót?

  Köszi! 

 5. képzeld, én híztam tőle… azért írták fel mert nem tudtam aludni, 2 hétig szedtem, olyan fakasétvágyam volt, és híztam is 3-4 kilót, úgyhogy abbahagytam, most megint nem alszom jó pár napja, de a maradékot ami maradt, már nem veszem be, kérjél mást!

 6. rhiannon-roxána

  Nahát, nahát. Szóval ettől ilyen sokat kéne aludni? Nem értem, valószínű nagyon gyors az anyagcserém vagy mittómén, én reggel 6-kor már ébren vagyok, pedig 30 mg-ot kaptam. Az evés ezek szerint ettől van, kábé óránként meg tudnék enni egy fél birkát, de hát szerencsére ez nem gond, mert nagyon le voltam fogyva (amúgy is vékony vagyok). Hú, kíváncsi vagyok, meddig fog tartani a zabálhatnék. Remélem, azért egy ponton túl talán elmúlik. (?) 

 7. Nem tudom mit panaszkodtok, én 45 mg yarocent leöblítek 4 mg frontinnal oszt jó éjszakát.

  8 óra alvás után másnap könnyednek érzem magam. Nekem súlyos depire adták, nagyon bevált!

  Tudom, a frontinnal kicsit elszálltam fél év alatt….

 8. A Yarocen szerintem nagyon jó. Alvászavaraim voltak,de már 8-10 órát alszom. Nekem sajnos nem sikerült híznom. Az első másfél hónap tragédia volt, de amióta elmúltak az öngyilkos gondolataim,azóta esténként helyretesz,bármilyen is volt a napom. A 45mg os kifejezetten boldogságérzetet okozott,de mivel napközben szorongtam, kaptam mellé Brintellixet és Xanax SR-t és estére 15mg-os Yarocent. Türelem kell,hogy elkezdjen rendesen hatni. Én már megszoktam,hogy egész nap kómás vagyok,semmiben sem zavar.

Írj megjegyzést