Verbális agresszió

Mai nap káosza. Valószínű személyiségbeli hiba is, hogy nehezen viselem a kudarcokat és azt is ha szóban bántanak. Én ezt csak rivotrillal bírom ki. Egészséges emberek valahogy megküzdenek vele, de én… persze racionálisan megértem, „tragédia” nem történt. Buktam egy vizsgát, na és? Az oktató nem volt éppen kedves, na és? Mások is mondták hogy ilyen a stílusa, nem személyes ügy. Csak akkor miért sírtam egy órát a mosdóban és miért érzek még mindig gombócot a torkomban? Utálom hogy ilyen vagyok.

Szerző:

Belépett: 6 év

Maléna

Blog kommentek: 0Blog bejegyzések: 6Regisztráció: 27-12-2016

4 gondolat erről: “Verbális agresszió”

 1.  Szia Maléna!

  Hidd el az ilyen helyzetekkel az egészségesek közül is sokan nehezen küzdenek meg,csak lehet ,hogy úgy tesznek ,mintha nem viselné meg őket.

  Ne utáld,hogy ilyen vagy.

  A verbális bántalmazás az egyik legalattomosabb tett ,ha az illető akarattal teszi ,

  ,,Nekem ez a stílusom tetszik v nem” azaz azt hírdetve,hogy  ő ezt is megteheti egy másik emberrel.

  Lehet túlérzékenységre fogni,hogy ennyire megviselt téged,de ez nem konkrétan az.

  Hiába tudjuk racionalizálni ami velünk történik,éles helyzetben nem mindig sikerül racionálisan gondolkodni ,úgy reagálni ahogy elvárnánk önmagunktól.

  Lehet az ilyen helyzeteket gyakorolni ,és erősödni lelkileg ,kommunikáció terén is ,hogy az ilyen helyzetekben megfelelően magad számára is megelégedettséget nyújtóan tudj viselkedni,reagálni.

  Kudarcként tekintesz magadra ez esetben,de hidd el te erőssebb vagy ,mint gondolnád,csak még nem tudod. 

  Munkára fel!

 2. Idézet tőle: holdfény

  Szia Maléna!

  Mondok valamit neked ez nem biztos hogy Neked menni fog, az én lányom rendszeresen visszaszól a tanároknak, megmondja a magáét, ha kell még puffog is , és meg szoktak lepődni rajta, vagy ellszégyenlik magukat a tanárok, eddig még elég jól jött ki a dolgokból, mert neki volt igaza.

  Próbálj meg erős lenni és sikerülni fog remélem, drukkolok Neked nagyon.

  Ne hagyd magad …ügyes leszel tudom….

  Puszi ölelés….

  Holdfény,mintha az én lányomról írtad volna!Nála ez alapból így működik zsigerből tud szelektálni,nekem ki kellett fejlesztenem magamban,hogy ne küldjön minden padlóra ,hogy szelektálni tudjam mikor jogos a csesztetés mert valóban mulasztottam,na ekkor jön az önvizsgálat ,v mikor beszélünk műbalhéról amire ugrok burkolt cinizmussal,hogy jelezzem felé tudom mire megy ki a játék,de ha nem ért belőle, akár totális nyugalommal felemelt hanggal  szedem le a a fejéről a hajat-ritkán alkalmazom végső esetben,de   sokszor csak ettől fagy le a másik mert erre nem számít  . Nem kell sértegetni a másikat ,csak azt éreztetni,hogy velem ezt nem teheted meg!Az igazságtalanságot a gyengébbek bántását. nem tűröm. De nem voltam mindig  ilyen.Tűrtem, átgázolhatott rajtam bárki, de egyszer eljött  a 180 fokos fordulat ideje. 

  Maléna.neked is el fog jönni az ideje a 180 fokos változásnak,szerintem hamarosan!

  Vannak az embernek olyan rejtett tartalékai ,amelyről még ő sem tud.De egyszer kitör!

Írj megjegyzést