Valami új kezdete

Sziasztok

🙂

Én egy 28 éves srác vagyok aki úgy érzi tanácstalanul zötykölődik az élet  egyik sarkától a másikig.

A történetemhez hozzá tartozik (így visszagondolva a régebbi életemre),hogy mindig is voltak az átlagostól eltérő gondolataim.Amit úgy érzek ,hogy apukámtól örököltem.

Nagy hangulatingadozásaim voltak mindig is ritkán voltam kiegyensúlyozott.Szüleim már gyerek korom óta veszekedtek nem nagyon zavarta őket ,hogy mit látunk tesómmal.

Engem apu annó olyannal gyanusított meg ,hogy anyuval lefekszem.Ott akkor kinevettem de ez mélyen belém égett és nagyon fájt.Volt ,hogy együtt voltam egy lánnyal és az jutott eszembe ,hogy apám mikkel vádolt anno.Sokszor ellentondásos volt mert egyszer gyere ide nagyon szeretlek majd máskor nem érek semmit nagykepű vagyok nem viszem úgysem soha semmire.Volt ,hogy meg is ütött.Végülis elváltak de  ezek mély nyomot hagytak bennem.

Mostanra már nagyon lecsúszott sajnos  alkoholista, és mindig azt mondj a,hogy mikor fog meghalni.

Az életem mostani fejezete tavaly októberben kezdődött amikor is már 7 hónapja dolgoztam egy bécsi étteremben ahol nem éreztem jól magam az enyhe kifejezés ,lefogytam 10 kilót munkatársak (arab, szerb) folyamtos veszekedések.Volt ,hogy nem emrtem rizst enni mert azt képzeltem ,hogy gyogyszerek és valami bajom lesz.Már ott kapcsolnom kellett volna , hogy valami nem okés.

Tavaly sajnos anyukám testvére váratlanul elhunyt és pánikrohamom lett.

De visszakellett menni Bécsbe dolgozni a stresszbe szinte alig ettem, állandó kényszergondolataim voltak éjjel felkeltem innom kellet valami alkoholt ,hog yvisszatudjak aludni.

Leszámoltam a munkahelyről és gondoltam elmegyek egyet edzeni , kikapcsolni rám fért volna.

Elmentem a terembe biciklivel ami úgy 10 percre van.De elfelejtettem elvinni a telefonomat magammal ami a teremben tűnt fel.Ha bármi baj van biztosítéknak ott van és tudok telefonálni .Na akkor egyből pánik.Irány haza  otthon végüli smegnyugodtam de onnantól kezdve alig mentem kimenni a háztól pár méterre.

Nagynehezen hazajöttem Magyarországra és 10 hónapja itthon vagyok.Nincsenek barátaim, haverjaim vannak de ez édeskevés.A családom szinte alig érti mi van velem.

Voltam pszichiáternél de nem volt szimpatikus nem tudtam feloldódni nála.rt fel 0,25ös frontint amitől nagyon féltem.Végülis elkezdtem szedni de 150 darab után abbahagytam  mert mindig faradt voltam tole hiztam vagy 5 kilót egy honap alatt.

Azóta nem voltam pszichiáternel.Most szeretnék elmenni egy másikhoz akit ajánlottak egyszer már beszéltem vele telefonon 20 percet ,kedvesnek tűnt.De az a baj ,hogy  a korházban rendel és oda félek bemenni mert kényszergondolataim vannak.Bízom benen ,hogy valahol tudunk talalkozni eg yparkban ahol elmondhatom a bánatom.

A lényegaz ,hogy ha elindulok valahova pl boltba már kényszergondolataim vannak ,hogy rosszu leszek , elájulok, vag yha emberek között vagyok már azt gondolom ,hogy valaki engem néz és mi lesz ha elájulok.

Szívritmuszavarom van nem túl erős de ha  ideges vagyok felerősödik és oylankor egyből a megilyedés az elsó talán már tudat alatti reakcióm olyankor egyből pattanok a kocsiba és indulok haza.

Azon gondolkoztam így laikusan , hogy valószínűleg antidepresszánsra lesz szükségem.Pár napja bújom az internetet melyik lehet esetleg nekem a megfelelő.

A sertlalint találtam talána  legmegfelelőbbnek mint laikus a szorongásos zavaraimra, a túl nagy hangulatingadozásomra a kényszergondolataimra.

Nekem bele kell kalkulálnom a szívritmuszavart is.

Nem tudom valaki tud e hozzászólni a blog bejegyzéshez de tud valaki esetleg ebben segíteni nekem vagy járt már iylen cipőben ?

Előre is köszönök minden segítséget és szívesen válaszolok bármiylen kérdésre

Sziasztok

Szép napot.

 

 

Szerző:

Belépett: 8 év

Jovanotti

Blog kommentek: 46Blog bejegyzések: 1Regisztráció: 05-09-2016

5 gondolat erről: “Valami új kezdete”

 1. Szia!

  Üdv köreinkben. 

  Mikor mész az új pszichiáterhez? 

  Szerintem önmagában a gyógyszer nem fog segíteni hosszú távon, kellene mellé pszichoterápia (egyéni vagy csoportos) is. 

  Ha budapesti vagy esetleg és nagyon vacakul érzed magad, mehetsz olyan helyre, ahol ingyen van terápia. Be lehet járni vagy befeküdni. Tündérhegynek hívják. Találsz róla topikot. 

   

 2. Szia Jovanotti! 

  Nem kell szerintem tartanod a pszichiáterektől és a kórháztól sem. Ha kellemetlen az élmény, eljöhetsz, de mindenképpen érdemes keresgélni, hogy találj egy megbízható szakembert. Mi a Nap utcai pszichoterápiás klinikát és a Balassa utcai pszichoterápiás klinikát szoktuk ajánlani, vagy befekvésre a Tündérhegyet. A Nap utca nem ingyenes, de olcsó, a másik kettő ingyen van.

  A Frontin nyugtató, ami egy ideig segíthet a szorongás csökkentésében, de hosszú távon inkább terápiát vagy terápiát+ antidepresszáns gyógyszert szoktak ajánlani. 

  Igazad lehet abban, hogy édesapád hatással volt rád, és abban is, hogy pszichés problémái vannak, de szerencsére egy pszichés betegség sosem teljesen örökletes, és nagyon sok múlik azon, hogyan tudod kezelni az érzékenységedet vagy a negatív gondolataidat. 

  A pánikolásra úgynevezett kognitív-viselkedéses terápiát szoktak alkalmazni, aminek az a lényege, hogy megtanulsz úrrá lenni a rossz gondolatokon és félelmeken, és akkor egy idő után el is tűnnek.

  Az szuper, hogy keresed a felépülést,  előbb-utóbb le fogod győzni a pánikot 🙂

 3. Szia

  Jövőhét szerdán.De nem kell a kórházb amennem emrt szerencsére máshol is rendel de oda nyugtatót kell majd bevennem ,hogy eltudjak menni mert tólem kb 10 kmre van és én már hónapok óta nem voltam olyan messze.Nem pesti vagyok hanem egy kissebb városban élek de köszönöm a segítséget 🙂 Reméelem az orvos beválik

  Szép napot 🙂

   

 4. Szia

  Voltam orvosnál egy főorvosnál és azt mondta egészséges mint a makk.Lehet ,hog y a feszültség hozta ki nálam mégjobban és mert folyamatosan arra koncertálok mikor jön a következő ritmuszaavr.Gyógyszert nem írt fel azt mondt anem kell szednem semmit.

  Nem pesti vagyok hanem eg ykis városban élek de régen Bécsben éltem és nagyon hiányzik de nem tudok kimenni sajnos.

  A150 szem az nem is tudom mennyi volt 1-2 hónap alatt.De nekem nem vállt be.FÉltem tőle igen féltem még a magnezium pezsgotablettat is megenni ,hog yvalami bajom lesz.Borzasztó volt.Pedig tudtam ,hogy nem kell tole félni d ebemaygaraztam mindent magamnak.NEkem ez a bajom ,hogy túlságosan élénk a fantáziám és mindig agyalok.Persze rossz dolgokon leginkább a halálon.

  Bárhova megyek az jut eszembe és ez megbénít.Ezérrt szeretnék oylan gyögyszert ami kibillent ebből .Alapjáraton nem vagyok depressziós típus de érzékeny vagyok es talán eg ykis bipolárs zavarom is van .Elég nagy a hangulatingadozásom a mennytől a pokolih akár 1 perc alatt.De ez mindig is így volt.

  Legyen szép napod 🙂

  Szia

 5. Szia

  Igen belül tudom ,hogy nem kell félni de ha már csk a kórházhoz megyek már kényszergondolataim vannak a halál leginkább de nem muszáj a körházhoz mennem ezért ott csak felerősödik ez a gondolat.

  A gyógyszertől ‘csak’ ennyit várok ,hogy ezek a gondolatok ne legyenek.Vagy tudjam őket kezelni.Ugyanis foylamatosan azon pörgök ,hogy mikor leszek rosszul , elájulik mikor lesz ritmuszavarom amiből jön a pánikroham és akkor egyenesen írány haza amilyen gyorsan csak lehet.

  Nem pesti vagyok hanem eg ykis városban élek.Régen Bévsben éltem de nem tudok sajnos oda visszamenni.Mit ajánlasz szerinted mi lenne nekem való gyógyszer?PRóbaltam mar gyoygszer nelkul de idovel mindig csak visszaestem.

  Legyen szép napod 🙂

  Szia

Írj megjegyzést