vajon mi veszne a halálommal?

olyan sokat jár a fejemben ez a halál dolog…
Semmi nem veszne, semmi nem lenne kevesebb, ha meghalnék…persze a gyermekemet nagyon megviselné, de idővel az ő lelke is megbékélne…
érdekes, hogy félek a haláltól, mégis olyan sokat gondolok rá…
aztán eszembe jut, hogy mi a fenének akarnám siettetni azt, ami egyszer úgyis bekövetkezik?
igen, az életben bármit teszel, bárhogyan élsz, a vége mindenkinek ugyan az lesz..a halál mindenkit elér, tehetünk bármit…
mégis miért vágyom rá annyira, ha közbe pedig rettegek tőle?
vajon miért könnyebb meghalni, mint élni? mert az élet éveken át tart, ám a halál egy pillanat alatt elvisz…rettegek tőle és az őrület kerget, ha bele gondolok, hogy a gyermekem mit élne át, ha meghalnék…annyira rossz ez a kettősség…
Vajon megérezzük ha meghalunk? megnyugszik a lelkünk? el lehet fogadni, hogy többé már nem leszünk? 

Szerző:

Belépett: 10 hónap

Árvalányka

Blog kommentek: 875Blog bejegyzések: 15Regisztráció: 16-01-2015

6 gondolat erről: “vajon mi veszne a halálommal?”

 1. Szia Árvalányka! Amikor elkap a szuicid vonat, gondolj a gyerekre — szerintem egy gyerek soha nem fogja kiheverni, ha az édesanyja, akihez a legközelebb áll, megöli magát. Engem is ez tartott vissza huszonötéven át.

  Ugyanakkor: ha ilyen gondolataid vannak folyamatosan, jó lenne, ha sürgősen beszélnél az orvossal. Én néha bementem néhány hétre kórházba is, amikor nagyon szuicid voltam, hogy kicsit „kiszálljak”. De egy gyógyszerváltás is segíthet.

  puszi

  E

 2. házikuszmacskusz

  Szia! Nagyon szeretnék segíteni, mert biztos nem jó neked, bár arra is gondoltam, hogy nem gondolod komolyan csak a gondolata tesz elégedetté. Én pl vámpír szeretnék lenni, hogy örökké élhessek, mert eszem ágában sincs meghalni! Szóval ezért vaciláltam, hogy hozzászóljak-e, de arra gondoltam, hogy mégha érdemben nem is tudok tanácsot adni, legalább lásd elolvastam amit írsz és együttérzek veled. A gyerekeknek az biztos, hogy jó lenne ha az édesanyjuk nevelné, és az ő érdekükbe próbáld magad jó hangulatba helyezni, persze könnyű ezt mondani.-.. tudom, de ha másért nem értük érdemes csinálni, és harcolni!

 3. Szia Árvalányka !

  Eszternek igaza van! 

  Én is körzeti pszichiátriára járok évek óta , pszichológushoz  is, és TB támogatott mindkettő.

  Én már jártam úgy is , mikor nem volt munkám , nem tudtam magam után fizetni a Tb-t.Elmondtam az orvosnak .Az orvos visszakérdezett  :Ezért nem jön gyógyszert felíratni ?Az utolsó befizetés után még van 45 nap türelmi idő . Közben,   adjon be igényt,hogy szociálisan rászorult ,nem tudja a biztosítását  fizetni ……. néhány nyomtatvány kitöltése volt ,de  átvállalata a biztosításom az önk  1 évre. Ez akkor egy életmentő segítség volt.

   A psz gyógyszereken magas a Tb támogatás,legalábbis az enyémen. Azt hiszem80- 90%.Tehát 10-20 %-ot fizetek értük.(múlt hónapban volt gyógyszer átállításom , ezért nem tudom 100%-ra megmondani mennyit fizettem legutóbb.)

  Üdvözlettel :Kata

   

   

Írj megjegyzést