Ti is szomatizáltok és hipochonderkedtek?

Sziasztok!

Szívesen venném olyan sorstársak visszajelzéseit, akik szintén elég erőteljesen szomatizálnak. Körülbelül 19-20 éves koromig csak a tipik megfázásos-influenzás betegségeim voltak.

Aztán egy nagyon gyütrős kapcsolat során hónapokon át beteg voltam, fehér foltok voltak a torkomon, és sorra kaptam az antibiotikumokat, de mindhiába. Ez még talán nem szomatizáció, de mellé jött egy torok-gombóc érzés, nehéz nyelés – én meg rettegtem attól, hogy gégerák, és sokáig nem mertem elmenni orvoshoz. Aztán amikor elmentem, a nagy büdös semmit találták :).

Ezután sosem éreztem teljesen egészségesnek magamat. Aztán olyan 24 évesen stresszes időszakom volt, és a hónaljamban találtam egy csomót. Elkönyveltem, hogy áttétes mellrákom van, de nem mertem megmutatni orvosnak, és magamban rettegve már lemondtam magamról :):S. Aztán fél évre rá jött a pánikom, és a kórházi kivizsgáláskor megmutattam a csomómat, és a doki mondta, hogy ez semmi komoly. Érdekes mód, pár napon belül magától elmúlt a csomó.

A rákövetkező évben erős szédülések, teljes gyengeség, fáradtság, torokfájás, zsibbadások, szem és szájszárazság jött. Voltam mindenféle vizsgálaton, immunológia, autoimmun, endokrinológia, stb – és teljesen negatív lett minden leletem.

Utána évben elköltöztem szöleimtől, kezdődött egy hosszótávú kapcsolatom, és elkezdtem sokat meditálni, energiagyógyítani magam, stb. És ettől jól lettem, és 5 évig jól voltam. A tüneteim gyengén megvoltak, de tudtam vidáman élni az életem.

Tavaly nehéz élethelyzet (családalapítás kérdésköre, karrier változás, elindulni a vágyaim felé, feldolgozni teljesen a gyerekkort, megfogyatkozó barátok), és jöttek új testi tünetek. Erős mellkasi fájdalom, szédülés, fulladás, gyomorfájdalom, stb. Kivizsgálás eredménye semmi extra, reflux plusz némi allergia (amik eddig is voltak). Elkezdtem pszichológushoz járni, és bevallottam magamnak, hogy ha akarok családot, szakítanom kell. sokat sírtam, és ahogy sírtam, úgy csökkent hétről hétre a mellkasi fájdalom, és egyre jobban lettem.

Fél évig élveztem az egyedüllétet, sokat tudtam kirándulni stb. Aztán elkezdtem randizni, és belefutottam egy fenyegetőző pszichopatába, emellett volt több mint egy tucat gáz randim. Ettől elkeseredtem, és egyre rosszabbul éreztem magam megint. És kb 2 hónapja újabb tünetek figyeltek be :(. Szédülés, bizsergések, nyak, gerincfájdalom, olyan érzések időnként, mintha nem érezném a végtagjaimat, remegés, merevség, izomgyengeség, izomfájdalmak…amikor sírok, akkor utána mindig szinte eltűnnek a tünetek.

Szerintetek most halálos beteg vagyok vajon, vagy csak megint szétszomatizálom magam? 🙂

Olyan, mintha direkt azért jönnének mindig új tünetek, hogy retteghessek, mert a lelkemre nem figyelek talán eléggé, és akkor a testem jelez.

 

 

 

 

Szerző:

Belépett: 9 év

Manyika

Blog kommentek: 15Blog bejegyzések: 1Regisztráció: 08-09-2014

Írj megjegyzést