Segítség – főoldal

Főoldalhoz tartozó segítség

A Búra főoldalon 3 hasábot láthattok, valamint a banner sávot/fejlécet legfelül, és a láblécet legalul.

A fejlécben

láthatjátok az „ugrás a blogomra” linket. Ez azonnal a saját blogotokhoz visz titeket.

 

Új üzenetet írhatsz úgy, hogy az üzenet címzettjének megadod az egyik felhasználónevet. A többi Búralakónak ugyanakkor közvetlenül is tudsz üzenetet küldeni, a nevük melletti linkre kattintva.

A jobb felső sarokban látható a profil link, amely közvetlenül a profilodra visz: szerkesztheted, megváltoztathatod a jelszavadat, kezelheted a feliratkozásaidat. A profilodon követheted az összes eddigi tevékenységedet is. A profilodat csak bejelentkezett felhasználók láthatják.

A jobb szélső link a kijelentkezést szolgálja. A be nem jelentkezett látogatók a jobb felső sarokban tudnak bejelentkezni vagy regisztrálni. Regisztrálni csak valós email címmel lehetséges.

Navigáció

A középső tartalom sáv felső navigációs fülecskéi a megfelelő oldalra visznek.

Részletesebben tudsz navigálni a „Könyv navigáció” blokk segítségével, ahol a szakmai ismereteket, felhasználói történeteket egy hierachikus rendszerbe rendeztük. A felső szintek kinyitásával — a linkre kattintva — látod, mi minden tartozik még ahhoz a kategóriához. Helyenként 3 vagy akár 4 szintes is lehet a menü!

Középen láthatjátok a Búra küldetésnyilatkozatát, valamint moderációs alapelveit.

Oldalsávok

A bal oldalsávban láthatjátok a frissen regisztrált felhasználók nevét (a nevek linkelnek a profilokra), átellenben a jobb sávban láthatjátok az éppen bejelentkezett felhasználók nevét, valamint azt, hogy hányan nézik a lapot bejelentkezés nélkül.

Kommentelni, fórumozni, blogot írni csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók tudnak. A tartalmak azonban nem regisztrált felhasználók számára is olvashatók, kivéve a profilokat.

A bal oldalsávban látható az üzenetek link, amely jelzi, hány új üzeneted érkezett.. Ide kattintva az üzenetek menühöz jutsz, válaszolni vagy új üzenetet írni itt lehet.

A felhasználó-dobozok alatt látjátok a saját csoportjaitokat, és hogy milyen új tartalmak jelentek meg bennük. Itt láthatjátok azt is, ha „házi feladatot” kaptatok.

Itt található a Teszt-doboz, a Chat szoba, a Könyv-navigáció, és legalul az „Új…” doboz, amelynek segítségével új blogbejegyzést, fórumot, hírt stb tudtok létrehozni.

A szerkesztés során formázhatjátok a szöveget, tehettek bele linket és képet is. Kötelező kulcsszót hozzárendelni a poszthoz — íg tudjyátok majd megtalálni a titeket érdeklő témákról szóló posztokat.

A „mentés” gomb megnyomásával a posztot elmentitek, és az meg is jelenik. Sajnos szerkesztés közben nem lehet menteni. Ha biztosak akartok lenni benne, hogy a poszt nem száll el, mentsétek — lehet utólag szerkeszteni.

Szerkesztéskor tudjátok beállítani azt is, hogy engedélyezitek-e a kommenteket.

Mentés közben látjátok a poszt tartalmát html kódban. Ez normális, egyelőre nem tudtuk kiküszöbölni.  Mentés után kaptok egy visszaigazoló  üzenetet.  a felületen.

Az általatok létrehozott tartalmakat törölni is lehet. Ilyenkor a „törlés” gombot kell megnyomni (nem meglepő módon). A rendszer törlés előtt megerősítést kér. Minden törlés végleges, a törölt posztot nem lehet már visszaállítani.

A csoportadminoknak a saját csoportjaikon belül teljes moderációs joga van, tehát bármit törölhetnek. Ha szeretnétek, hogy magatok tudjátok „karbantartani” a nektek fontos fórumokat, csoportfórumként hozzátok őket létre.Csoportadmin jogot a csoportvezető bárkinek adhat a csoporton belül. 

A jobb oldalsávban 

Legfelül a bejelentkezett felhasználókat, alatta pedig a legutóbb frissült anyagok linkjeit látod.

A „Friss” blokkokban láthatóak a legutóbb frissült fórumok és blogok linkjei, a legutolsó hozzászólóval. Legalul találhatók  az egyéb frissült oldalak (szakmai könyvoldal és egyéb oldal).

A legalsó jobboldali dobozban láthatjátok a legfrissebb hozzászólásokat (tekintet nélkül, hogy blogban, fórumban vagy máshol jelentek-e meg).

Vélemény, hozzászólás?