Szorong a kutyám, hogyan tudok segíteni?

Sziasztok!

Már néhányan tudjátok, hogy decemberben befogadtam egy mentett kutyust. Nagyon kedves és aranyos, de sajnos nagyon sérült, traumatizált. Tündéri kislány, és ezidő alatt nagyon sokat fejlődött és javult. Nekem is sokat segít. Először durván előjött nálam a túlféltő anyuka szindróma – de talán mára sikerült ezt kicsit normalizálnom. 

Fehér kutya lévén allergiás mindenre is… és egy fülgyulladással küzdünk még az ellergia maradékaként. Ma voltunk ismét állatorovosnál, akivel megállapítottuk, hogy szorong. Már előtte is volt erről szó, hogy ha nem hat az allergia gyógyszer és nem szünnek a tünetei akkor a szorongástól van. Ma azonban ez nyilvánvalóvá vált, és kapott szorongásoldó gyógyszert. 

Az orvos szerint ugyanúgy hajlamosak lehetnek rá, mint az emberek. És nem tud meggyógyulni belőle. Kell a gyógyszer. 

Nyilván amíg szükséges adom is neki, de ahogyan magamnak sem szeretném, neki sem szeretném ha gyógyszerre lenne szüksége. Nincs valami ötletetek amivel együtt tudnánk leküzdeni a szorongását?

Sajnos időnként a saját szorongásom sem tudom kezelni, de talán együtt jobban lehetünk 🙂 

Szerző:

Belépett: 2 év

Breath - Love - Trust

Blog kommentek: 148Blog bejegyzések: 8Regisztráció: 12-07-2021

2 gondolat erről: “Szorong a kutyám, hogyan tudok segíteni?”

  1. Sajnos hajlamosak „átvenni” a szorongást, meg amúgy is ki tudja, milyen élete volt azelőtt. (Sajnos láttam már depressziós kutyát is.)

    Kell neki a gyógyszer, az állatorvos majd tudja, meddig. De előfordulhat, h élete végéig. Ha így van, el kell fogadnod.

    Minden jót Nektek!

Írj megjegyzést