Szokatlan probléma

Nem tudom, hogy hallott-e már valaki hasonlóról is egyáltalán. Nem bírom elviselni ha látják a szemeim. Ha kimegyek az utcára, lehúzom a csuklyát a szemembe, vagy napszemüveget húzok. Nem tudok kimenni az utcára, hogy ne tegyek így. És még így is csak árnyékként vegetálok. Éjszaka elviselhetőbb, nincs akkor annyi tekintet. Ez nem csak valami, ami zavaró és kellemetlen, hanem tönkreteszi teljesen az életem. Cselekvésképtelenné tesz. Csak minimális mértékben vagyok képes társadalmi életre, szociális kapcsolatépítésre. Volt mikor komolyan megfogalmazódott bennem, hogy kiszúrom a szemeim, mert nem bírom tovább, de ha ezt tettem volna, világtalanságomban nem művelhetném azt a kevés dolgot se, ami egy kevéske lelki békéhez juttat. A legtöbben valami bűnöző hajlamú elmebetegnek néznek, pedig sose ártottam senkinek. Hiszek a tiszteleten alapuló és kulturált emberi viselkedésben, és én megadom az emberi lénynek járó tiszteletet annak, aki nekem is. De az aljas senkiházikat semmibe veszem.

Szerző:

Belépett: 8 év

Karlheinz

Blog kommentek: 16Blog bejegyzések: 1Regisztráció: 14-05-2016

7 gondolat erről: “Szokatlan probléma”

  1. Mindenki frusztrációt vált ki belőlem, csak más mértékben. Az a pár ember, akivel normális emberi viszonyban vagyok, azoknak a társaságát sokkal jobban viselem, de megfigyelhető a stressz, még ha kis mértékben is. A környezetemben, akik ismernek és az ellenségeim, azok zavarnak leginkább. Az idegenek közt pedig hol kevésbé, hol jobban megmutatkozik.

    Felhúztam egy maszkot – átvitt értelemben -, már évek óta nem mutatok ki érzéseket, de legbelül lelkileg labilis vagyok. Elnyomom az összes érzésem. Szerepet játszhat lelki sérülékenység is, de inkább a teljes önbizalomhiány meg a stressz teszi.  Nem tudom megmondani miért nem lennék képes elviselni, ha nem rejteném a szemem.  

     

  2. házikuszmacskusz

    szia! Persze, hogy ismerős. egész életemet erre teszem, hogy ne így legyen, küzdök, harcolok, hogy amiket leírtál ne úgy legyen. Gyógyszerrel megy, anélkül nem. ( nekem legalábbis) és még gyógyszer mellett is kutatom hogyan lehetne jobb életvitelem, melynek következtébnen enyhülnek a dolgok amiket írtál.

Írj megjegyzést