Sziasztok.

Sziasztok!

Nem tudom,hogy kell valamit elkezdeni.(vagy befejezni)Tehát,azt hiszem,hogy született kedélybeteg, vagy depressziós vagyok.

Anyám azt mondta a múltkor,hogy:”-Kisfiam,tegnap nézegettem a gyerekkori fényképeidet, és egyiken sem mosolyogsz!Olyan vagy rajtuk,mint egy szomorú kis Ady!”Na erre tudtam volna mit mondani,hogy ki és mi miatt,de nem érdemes mert Anyám profi „hárító” és megint csak én kaptam volna dührohamot.

A lényeg az,hogy az NA-gyűlésbe ahova járok azt szoktam mondani:Hogyha nem lettem volna 14-évesen már Függő,akkor sorozatgyilkos lettem volna.Így kezdődött az a 22-évig tartó mélyrepülésem,(két öngyilkossági kisérlettel)aminek a vége egy három évig tartó „Éber Kóma”lett!(magyarán,annyira be voltam „állva”,hogy erre a három évre alig emlékszem!)Most már nem tudom,hogy azért anyagoztam mert depressziós voltam, vagy azért voltam depressziós mert anyagoztam.De a végén bekerültem egy 12-lépéses programba és elvittek egy rehabra(53kg-voltam)és azóta,két éve tiszta vagyok.Kaposváron lakom,és Pécsre járok át az NA-ba.(csináltam itthon is egy NA-csoportot,de nem nagyon jön senki,én meg egyedül üldögélek ott a Drogambulancián és írogatok.)

Sajnos a Józanodásban visszatért a depresszióm teljes erővel(főleg amikor el kezdtek hullani körülöttem a régi barátaim.túladagolás és öngyilkosság.)És ezzel egyszerűen nem tudok mit kezdeni.Mostanában azt csinálom,hogy megyek a Városban mint egy megszállot és hallgatom a zenét és ha totál elfáradtam és összeállt a fejemben egy Jelenet(most éppen Színdarabokat írok)akkor bemegyek egy Kávéházba és leírom.

Ez most jónak tűnik,de tudom,hogy jön a Tél és vele a „Teljes Napfogyatkozás!”

Most ennyi,de jobban érzem magam,hogy ezeket leírtam.

Szerző:

Belépett: 2 év

Zoli

Blog kommentek: 429Blog bejegyzések: 14Regisztráció: 29-10-2010

7 gondolat erről: “Sziasztok.”

 1. Szia!

  Az NA,a Narcotics Anonymus.Ide járok,mert alkohol,drog és gyógyszerfüggő vagyok.

  De eljárok az AA-ba is.(Alcoholics Anonymus).Mert Kaposváron ez nevezhető igazán gyűlésnek.És nagy ritkán,Pécsen vagy Pesten az ACA-gyűlésre.(Anonym Felnőtt Gyerekek)és azt hiszem ez a legdurvább.

  Az NA-ba járok rendszeressen, írom a Lépéseket,és van Szponzorom is.A depresszióval nem tudnak mit kezdeni,erre vannak különböző írásbeli feladatok és arra ösztönöznek,hogy próbálj beszélni róla.(gyűlésen,szponzorral,társakkal)

  De amikor kezdek”elsötétedni” akkor a legkevésbé tudok írni és beszélni erről.

  De alapjában nagy Lelki béke tud bennem lenni.(anyagozás nélkül is)

 2. Köszi a választ!

  Ez az „Anonym Felnőtt Gyerekek” nagyon érdekes. Bennem van olyan érzés, hogy nem nőttem fel igazán, de ez így nem lett kimondva, amikor pszichológushoz jártam. Nem lett belőle semmilyen terápia.

  Vagy nem erről van szó?

 3. Köszönöm, közben én is utánanéztem. Én nem mondhatom azt, hogy ilyen diszfunkcionális családban nőttem fel, de velem is történt „valami”, mert sok tekintetben nem nőttem fel. És nem is igazán tetszett, hogy felnőttnek kell lenni.

 4. Szia!Huh,hát jópár kemény évet tudhatsz magad mögött és gondolom attól,hogy két éve tiszta vagy ezért meg kell küzdened.Azért szomorú vagyok,hogy az NA csoportba,amit te hoztál létre csak magad üldögélsz,azért ez komoly lépés,pedig,szerintem igazán olyan ember tud segítő kezet nyújtani,aki tudja milyen ott lenni,persze ameddig az ember nem látja be,hogy baj van,soha nem fog elmenni ilyen csoportokba,ez a legnehezebb.Kíváncsi lennék az írásaidra…A télért én sem vagyok annyira oda,szeretem,mikor gyönyörű hófehér minden,főleg este sétálni mikor hullik a hó nagy pelyhekben és olyan nyugodt,tiszta minden,akkor még az sem számít,ha fázom,Aztán jön az olvadás,amit utálok,mikor szürke minden:(de mindenben van valami jó,lehet jót találni,szerintem ebben a közösségben SOHA nem leszel egyedül és nem kell tartanod a ,,teljes napfogyatkozástól”:)

 5. Köszönöm!

  Nagyon kedves vagy,hogy nem leszek egyedül.

  A Drogambulancián meg elüldögélek egyedül is,héha azért beesik egy-két Függő. A télben az állandó sötétség és szürkeség készítt ki,meg az,hogy nem megyek sehová.Ha kijön a tavasz,mindig jobban leszek.Meg járok át Pécsre az Öcsémékhez és az ottani NA-ba.

Írj megjegyzést