Későn Felismert Skizofrénia – Pánik az Iskolánál

TAMÁS FIAM ÉRETTSÉGI UTÁN LETT BETEG

 

AMI SZINTÉN ÚGY KEZDŐDÖTT HOGY MIUTÁN FELVETTÉK A SZÁMÍTÁSTECHNIKAI FŐISKOLÁRA ELMENT AZ ÉVNYITÓRA MEGLÁTTA A SOK EMBERT, HAZAROHANT ÉS UGYANÍGY MINT MOST NEM AKART UTCÁRA MENNI

 

FELCSERÉLTE A NAPPALT AZ ÉJSZAKÁVAL.

2 ÉVBE TELT MIRE VÉGRE BETEGSÉGTUDATA KIALAKULT ÉS VÉGRE ELJUTOTTUNK AZ ORVOSÁHOZ AKI JELENLEG IS KEZELI IDESTOVA 19 ÉVE.

Ő ÁLLAPÍTOTTA MEG A SKIZOFRÉNIA DG-T AMIT RISPERDÁL ÉS REXETIN TBL-VAL KEZELTEK. PÁR HÉT UTÁN JAVULT AZ ÁLLAPOTA

ÁLLÁSHIRDETÉSEKET KEZDTE BÖNGÉSZNI ÉS JELENTKEZNI, DE MÉG VÁLASZRA SEM MÉLTATTÁK ÖNÉLETRAJZÁT- ISMERETSÉG RÉVÉN ÁLLÁST KAPOTT A NMHH-NÁL MINT RECEPCIÓS. OTT IS ELÉG MAGÁNYOS VOLT NEM EGY NAGYSZÁJÚ EMBER A SÉRELMEIT CSAK VELÜNK OSZTOTTA MEG KAPOTT ELÉG SOK ROSSZINDULATÚ MEGJEGYZÉST ÉS IDŐVEL A GYÓGYSZEREKTŐL MEGHÍZOTT ÉS VÉRCUKOR SZINTJE IS MEGEMELKEDETT.

3 BARÁTJA VAN A MAI NAPIG IS ÉS A MUNKAHELYÉN SEM AKART BARÁTKOZNI SENKIVEL. ELVÉGEZTE A MUNKÁJÁT HAZAJÖTT, A SZÁMÍTÓGÉP VOLT A MINDENE MEG A KÉPREGÉNYEK. 9,5 ÉVE DOLGOZOTT AZ NMHH-NÁL JELENLEG IS OTT VAN A MUNKAHELYE DE MOST MÁR 4,5 HÓNAPJA BETEGÁLLOMÁNYBAN VAN.

 

TAVALY ELVITT OTTHONRÓL A MENTŐ A KARDIOLÓGIÁRA AHOL MEGÁLLAPÍTOTTÁK HOGY NAGY NYITOTT MELLKASI SZÍVMŰTÉTRE BILLENTYŰCSERÉRE LENNE SZÜKSÉGEM NEM TUDOK BELEEGYEZNI RÉSZBEN TAMÁS MIATT, RÉSZBEN FÉRJEM GERINC ÉS CSIPŐMŰTÉTJE MIATT AKI KÉT MANKÓVAL CSAK A LAKÁSBAN TUD KÖZLEKEDNI. AZTÁN JÖTT A MÁSIK TAMÁS RÉSZÉRE LEGMEGRÁZÓBB DOLOG AZ UTCÁN ÖSSZEESTEM ÚJRA ÉLESZTETTEK, ÉS EZ MÁR SZEGÉNY FIAMNAK A LEGROSSZABB VOLT.

UTÁNA EGY NAP TÖBBSZÖR HAZA TELEFONÁLT HOGY JÓL VAGYUNK-E SOKSZOR AZT VETTEM ÉSZRE HOGY MAGÁBAN SÍRDOGÁL ÉS ANNYIT MONDOTT HOGY ÉDESANYÁM HA TI NEM LESZTEK SENKIM NINCS A VILÁGON. VAN UGYAN EGY 16 ÉVVEL IDŐSEBB BÁTYJA AUSZTRÁLIÁBAN AKI NEM IGAZÁN FOGADJA EL TAMÁS BETEGSÉGÉT.

ÉS MOST AUGUSZTUS VÉGÉN TÖRTÉNT MEG A FIAMMAL AZ ELSŐ PÁNIKROHAM IS ELINDULT REGGEL DOLGOZNI MIUTÁN FÉL ÓRÁVAL MUNKAKEZDÉS ELŐTT MINDIG A MUNKAHELYÉN VOLT. VISSZAJÖTT HALÁLSÁPADTAN ÉS ANNYIT MONDOTT KÉRLEK SEGÍTSETEK NEM TUDOK BEMENNI DE UTCÁRA SEM MERT FÉLEK INKÁBB MEGHALOK 4-SZER PRÓBÁLT AZÓTA IS BEMENNI DE NEM TUD, IRÁNY A KÚTVÖLGYI AHOL 4X PRÓBÁLTA A FŐORVOSNŐ BEÁLLÍTANI MINDIG VÁRTUK 43 HÉT UTÁN A CSODÁT DE SEMMI JAVULÁS NEM TÖRTÉNT.

 

JELENLEG 3 HETE ABILIFY MAINTENA INJEKCIÓT ÍRT FEL NEKI AZ ORVOS AMIT BEADTAM ÉS FEBRUÁR 7-ÉN JÁR A KÖVETKEZŐ.

MIKOR BEVITTEM A MUNKAHELYÉRE A TÁPPÉNZPAPÍRJAIT SOK MINDENT MEGÉRTETTEM EGY 2X2 M HELYISÉGBEN KALITKÁBAN TÖLTÖTT EL 9,5 ÉVET AHOL AZ EGET SEM LÁTNI ÉS NAPOT SOHA. RÁADÁSUL A BIZTONSÁGŐRÖK ÉLCELŐDÉSEI MIKOR ELMESÉLTE SÍRVA BENT HOGY MI TÖRTÉNT VELEM AZ EGYIK REAKCIÓ AZ VOLT HOGY AZ EGYIK CSALÁDBAN MEGHALNAK A MÁSIKBA SZÜLETNEK ÉS MIÉRT NEM SZALADGÁL A LÁNYOK UTÁN VÉGRE.

MINDEN HÉTEN FELHÍVJA A FŐNÖKE HOGY MIKOR JÖN MÁR DOLGOZNI. Ő TÉNYLEG AKAR MENNI DE NEM TUD. LEGALÁBB EGYSZER JÖTTEK VOLNA MEG MEGNÉZNI ŐT BIZTOSAN SOKAT SEGÍTETT VOLNA. ÉN HÁNYSZOR LEÜLTEM A FRISSEN MŰTÖTT BETEGEIM ÁGYA SZÉLÉRE ÉS FOGTAM A KEZÜKET ÉS VIGASZTALTAM ŐKET.

 

MOST PEDIG A SAJÁT GYEREKEMNEK NEM TUDOK SEGÍTENI.

 

 

3 gondolat erről: “Későn Felismert Skizofrénia – Pánik az Iskolánál”

 1. Ilyen kétségbeejtő, szörnyü valóságot már rég olvastam itt.

  Nagyon nagyon sajnálom!

  Én sem akarok egy szobában megroh_dni, pedig lehet, hogy mások már ennyinek is örülnének!

   

  Megértem a fiú kétségbeesését, sokszor nekem is vannak hasonló gondolataim, mi lesz majd a szüleim nélkül, szerencsére már van társam, ennyivel előrébb vagyok, már nem vagyok rájuk utalva! Drukkolok nektek, még ha másban, mint az olvasásban, nem is tudok segiteni.

 2. Én nem akarok beleszólni senki életébe, csupán a saját véleményemet írom le. Alternatív felé fordultam, mivel nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az orvosok nem tudnak meggyógyítani. Nem is nagyon tudják az orvosok pontosan mit csinálnak. Varga féle C-peptid nekem sokat segített, homeopátia is. Igaz még nem gyógyultam meg, de a 15mg Yarocent alvásra sikerült elhagynom. Mondhatni gyógyszer nélkül alszom.

 3. Nagyon megéritett a történetetek. A testvérek valóban nehezen fogadják el a betegséget, nekem is sokáig csak a szüleim voltak és még két közeli barátom. Belülről értem ezt az utcára menni nehéz érzést, emberek közé menni nehéz érzést, amikor akkora lelki fájdalmat cipelsz, hogy minden rossz szó, tekintet után romokban heversz. Bízom enne, hogy azóta hátha valami jobbra fordult. Szurkolok!

Vélemény, hozzászólás?