Ihatok-e antidepresszánsra?

 

 Coaxilt és Mirzatent szedek. A kérdésem az lenne, hogy ihatok-e holnap a munkahelyi buliban? De nem csak egy pohárkával szeretnék!mosoly Vagy pedig ne vegyem be holnap a gyógyzert? Mit tanácsol?

Köszönettel:csillag

Kedves csillagocska!

Azt hiszem samubolynak válaszoltam egy hasonló kérdésére az ünnepekkel kapcsolatos hasonló problémájára. Neki a valódi pezsgőből készült nagyon finom alkoholmentes, azt hiszem BB márkájú pezsgőt ajánlottam. Lehet más megoldást is kitalálni, bámilyen ürügyet (gyomorfájdalmak, „ma még vezetni fogok”, „ilyen-olyan gyógyszert szedek, amire tilos” – nem csak pszichiátriai gyógyszer van ilyen, pl. az allergia ellenesekre sem lehet, stb.stb.).

A megjelölt gyógyszerek antidepresszívumok. Az antidepresszívumok hirtelen kihagyása súlyos depressziós visszacsapást okozhat. Ezekre is és a legtöbb központi idegrendszerre ható gyógyszerre is érvényes, hogy alkohollal keverve kiszámíthatatlan hatások, mellékhatások jelentkezhetnek. Ezek megjelenése a munkahelyi bulin – amellett, hogy ártalmasak és veszélyesek lehetnek – még a munkatársakkal való kapcsolatában is nagyobb zavart okozhatnak, mint ha ellenáll a kínálgatásnak.

Ha már volt ilyen helyzet valakinél, és nem történt esetleg semmi, az semmi bizonyítékot sem jelent arra nézve, hogy egy más alkalommal nem történhet! Ugyanis tényleg kiszámíthatatlan!

Jó mulatást, jó bulit kívánok de alkohol nélkül, Éva

Vélemény, hozzászólás?