Ratkóczi Éva doktornő válaszol

Ebben a könyvben gyűjtjük Ratkóczi doktornő válaszait a fórumából olyan kérdésekre, amelyek sokakat érdekelhetnek

3 gondolat erről: “Ratkóczi Éva doktornő válaszol”

 1. Kedves Doktornő! 

  A napokban diagnosztizáltak bipoláris depresszióval és erős szorongással. Hosszú Kálvária mire ide eljutottam. Még mindig kicsit tagadásban vagyok de mivel az ikertestvéremet  is évek óta ezzel kezelik, hajlok arra, hogy bízzak az orvosok diagnózisában. A gyógyszerezést világ életemben kerültem, nagyon félek tőlük a rászokás miatt.Valósággal rettegek. Most kezdetnek reggelre lamolep 0,25 napi egy, ezt kell idővel emelni napi 4 tablettára terv szerint. Kapok még napi kettő ( reggel este) xanax sr 0,5 . És erős szonongásra alkalmanként ha szükséges frontin 0,25. Én személy szerint ezt soknak érzem, nem tudom tényleg szükség van-e ennyi kémiára. A hozzá szokás miatt aggódom nagyon, rettenetes beszámolókat olvasok mindenhol. Nem szeretném ha rosszabbonda az állapotom ha bármi történne és el kellene hagyni ezeket. Valamiféle tanácsot várok bárhonnan, szakértőtől, hogy félelmeim reálisak-e mennyire lesz szenvedés ezután ha el kell hagyni őket? 

  Üdv, D Àgnes

 2. Sztem Lamolepből 25 mg-ot kapsz. Az a legkisebb adag. Ebből napi 4 szem (100 mg) sem sok. Bipolra 1-400 mg a terápiás adag. Hangulatingadozásra elég lehet kevesebb is.

  Nem okpz függőséget, hirtelen is elhagyható. 

  Gyakran adnak nyugtatót átmenetileg (amíg más hatni kezd), vagy akár tartósan.

  Lamolepes tapasztalatokat itt olvashatsz:

  https://www.bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/hangulatstabilizalok/lamotrigin-lamolep-lamictal/lamotrigine-lamolep-tapasztalatok

Vélemény, hozzászólás?