Társadalombiztosítás (TB) által támogatott és térítéssel igénybevehető pszichoterápiás intézetek, rendelők listája

Az alábbiakban olyan intézetekről, rendelőkről, kórházi osztályokról, alapítványokról olvashat, ahol ambuláns (járóbeteg) vagy fekvőbeteg pszichoterápiás ellátás (is) folyik. Vegye figyelembe, hogy a legtöbb helyen előzetes telefonos bejelentkezés szükséges. Amennyiben bizonytalan abban, hogy melyik ellátási forma, melyik terápiás hely az Ön számára legmegfelelőbb, kérje pszichiátere, pszichológusa segítségét!

Intézményeknek
A listát folyamatosan bővítjuk, nem teljes. Ha szeretné, hogy intézménye szerepeljen az alábbi listában, vagy a megadott adatok, elérhetőségek tévesen vannak feltüntetve, akkor kérjük, írjon nekünk a bura kukac bura pont hu email címre!

Péterfy Sándor Kórház, Krízis intervenció és pszichiátria: 
Budapest, Péterfy Sándor utca 8-20.
http://www.peterfykh.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=84&Itemid=113

Az öngyilkossági veszélyeztetettség számos élethelyzetben és számos pszichiátriai betegségben jelentkezhet, az ilyen javallattal az osztályra történő felvételkor nem a diagnózis a döntő, hanem a beteg együttműködő készsége. Ezekre a páciensekre sem területi felvételi kötelezettség, sem korlátozás nem vonatkozik, a betegek bármilyen orvosi beutalóval, ill. önként is jelentkezhetnek.

Székesfehérvár

Nappali kub, Sütő út 10-12 Telefon 22/310-944
Egyensúlyunkért alapítvány 
http://www.egyensulyunkert.hu/index.php?p=bemutatkozas

Kisbér Kórház

Az előjegyzéshez előzetes konzultáció szükséges. A konzultáció menete:

A beteg kezelőorvosa (családorvos, pszichiátriai szakorvos) megírja az „előjegyzés konzultációs anyagát” és elküldi postán: 2870 Kisbér, Iskola u. 11. Vagy emailben: pszichiatriairehab@kisberkorhaz.hu
http://www.kisberkorhaz.hu/index.php?x=pszichiatriai-rehabilitacio

Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinika
Pszichológia és pszichoterápia szakrendelés
Nem sürgősségi és visszarendelt betegek fogadása telefonos előjegyzés alapján történik, ügyeleti időn kívül. A szakrendelésekre időpontot az 06 (52) 411-717 / 55214 és 06 (52) 411-717 / 56234 mellékeken kérhető 9 és 15 óra között.

Rendel: Dr. Anrejkovics Mónika, Gasparik Éva, Dr. Máténé Pusztai Annamária
Rendelési idő: hétfő-péntek 8:00-12:00

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet
III. Rehabilitációs Pszichiátriai Osztály
A III. Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály a pszichiátriai rehabilitáció szakmai ellátási területén III. progresszivitási szintű besorolással, 48 működő ággyal fogadja az akut pszichotikus fázis lezajlása utáni állapotban lévő pszichotikus betegeket, hangulati zavarban szenvedőket, alkalmazkodási zavarral küzdőket, személyiségi zavarban szenvedőket, demencia diagnózisú betegeket. A pszichiátriai rehabilitáció, a reszocializáció elősegítése érdekében biológiai, pszicho- és szocioterápiás módszereket alkalmaznak.

Betegfelvétel rendje:
•    pszichiáter szakorvos beutalójával közvetlenül felvételre kerülhet a kliens – előzetes időpont egyeztetést követően
•    háziorvosi vagy bármely más orvosi javaslattal jelentkezhet a páciens, akinél előzetes állapotfelmérés történik
•    orvosi beutaló nélkül bárki kérheti önként osztályunkon történő kezelését – előzetes állapotfelmérés történik

Állapotfelmérés, előjegyzés:
•    ideje: telefonos egyeztetés után minden szerdán 08.30 – 12.00 között
•    helye: Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, 1204. Budapest, Köves u. 1., III. Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály, Pszichiátriai pavilon, 4. emelet.
•    iroda telefon: +36 1 289-6200/1441

Kapcsolat:
Cím: 1204 Budapest, Köves utca 1., E épület 4. emelet
Telefon: (06) 1 289 6200/1441
Fax: (06) 1 289 6441
E-mail cím: 3pszich.rehab@jahndelpest.hu
Web: Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet

Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház  (MISEK)
Csanyiki Pszichoterápiás Osztály
A Csanyiki Pszichoterápiás osztály 1990-ben alakult dr. Vas József vezetésével. Az osztály pszichoterápiás rendszerként működik, tehát a vezető kezelési mód a lélektani eszközökkel történő gyógyítás, és a szervezeti felépítés ennek megfelelő. Jellegzetessége, hogy széles kapcsolati kínálatában az intrapszichés és interperszonális (belső lelki és személyközi) viszonyulási mintázatok disszonanciái megjelennek, érzelmileg aktualizálódnak, így a terápiás átdolgozás számára hozzáférhetővé válnak.

A felvétel önkéntes. A gyógyítás a terápiás szerződés alapján történik, mely mindkét féltől (páciens és team) elköteleződést és felelősségvállalást igényel. Ehhez a páciens részéről szükséges a pszichés problématudat, tehát annak megélése, hogy pszichés működése, önmagához és másokhoz való viszonyulása okozza nehézségeit, és a változási motiváció, tehát, hogy mindezeken változtatni akarjon.

Az ellátás csoporthangsúlyú, de mindenki számára egyéni pszichoterápiás betegvezetést is biztosítanak.

A kezelési idő illeszkedik a páciens problémájához, minimum 3 hét, maximum 6 hónap.

Jelentkezés:
A felvétel előzetes vizsgálathoz kötött, melyet szerdánként végzünk, beutaló nem szükséges. Ennek során nem elsősorban pszichiátriai (bár a lelet tartalmaz ilyet), inkább pszichodinamikai diagnózis felállítására törekszünk, tehát annak megértésére, milyen belső konfliktusok, motivációk, kapcsolati és élethelyzeti körülmények állnak a panasz hátterében.

Kapcsolat: 
MISEK, Szent Ferenc Kórházrész
Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztály
Cím: 3529 Miskolc, Csabai kapu 42.
Tel.: 06(46)555-666/5845 mellék
Email: pszichoterapia@szferenc.hu

Moravcsik Alapítvány
Pszichiátriai Betegek Integrált Szociális IntézményeA Moravcsik Alapítvány Pszichiátriai Betegek Integrált Szociális Intézménye a pszichiátriai betegek és mentális problémákkal küzdők társadalmi esélyegyenlőségének megteremtését, a stigmatizáció és az előítéletek csökkentését tűzte ki fő céljának.
Pszicho-szociális rehabilitáció keretében az ellátott személyes céljait akadályozó problémák felmérik, és ezek megoldására közösen elkészített gondozási-rehabilitációs tervet segítenek megvalósítani.
Készségfejlesztést nyújtanak az önellátás, az emberi kapcsolatok, a munka, valamint a szórakozás területén. Mindezt egyéni és az ellátottak igényei alapján tervezett csoportos tréningek keretében, valamint a társadalmi beilleszkedést célzó egyéni szükségletek kielégítésében.

Elérhetőség és jelentkezés:
Pucsek József (Intézményvezető)
telefon: +36 20 825 9924
email: pucsek.jozsef(kukac)med.semmelweis-univ.hu
Web: http://www.moravcsikalapitvany.hu/index.php/maiszi

Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet
Tündérhegyi Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás-rehabilitációs Osztály

A Tündérhegy néven is ismert intézmény csoporthangsúlyú pszichoterápiás rendszerben működik, pszichodinamikus szemlélettel. A terápiát szükség esetén gyógyszerrel egészítik ki. Lélektani, vagyis a tünetek, jellegzetes kapcsolati mintázatok hátterében zajló tudattalan konfliktusok, érzések, fantáziák feltárása, megértése és feldolgozása áll a pszichoterápiás munka fókuszában. 

Alkalmazott módszerek:

 • Nagycsoport
 • Analitikus kiscsoport
 • Pszichodráma
 • Mozgás- és táncterápia
 • Művészetterápia
 • Szocioterápiás műhely

A kezelés időtartalma változó, de több hónapot is igénybe vehet.
Tündérhegyen alapvetően osztályos, ill. nappali kórházi kezelés érhető el. 
Korlátozott és indokolt esetben ambuláns pszichoterápiás ellátás is igénybe vehető. 

Jelentkezés:
Az év bármely szombatján, 8 és 11 óra között szakképzett terapeuta várja a jelentkezőket az osztályon. Az ország egész területéről fogadnak pácienseket. Fontos, hogy a jelentkezők minden korábbi kezelési dokumentációját vigye magával az első interjúra! A felvételhez, jelentkezéshez szükséges beutaló, amit minden páciensnek saját magának kell vinnie és kezelőorvosától, szakorvosától, pszichiáterétől kérhet.

Kapcsolat:
1121 Budapest, Szanatórium u. 19.
(A portán érdeklődjenek az osztály pontos helyéről!)
Tel: +36 1 391-1900 (központi szám) ,
+36 1 200-8719 (közvetlen szám),
+36 1 200-8720 (közvetlen szám)
​Mail: tunderhegy.oori[kukac]gmail.com
Web: http://www.tunderhegy.hu/

Pécsi Tudományegyetem
Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika
A Klinika négy osztálya közül a „C” osztály főként pszichoterápiás profilú osztály, mely elsősorban a szorongásos és affektív betegségek, a lélektani krízisek, a pszichoszomatikus és evészavarok, illetve a személyiségzavarok gyógyításával foglalkozik a különböző pszichoterápiák és gyógyszeres kezelések kombinációjával.

A Klinikán működő szakambulanciák:

 • Pszichoterápiás-pszichoszomatikus Szakambulancia
 • Szorongás-Depresszió Szakambulancia
 • Pszichózis Szakambulancia
 • Demencia Szakambulancia

Kapcsolat:
Cím: 7623 Pécs, Rét u. 2.
Telefon: 72/535-900
Fax: 72/535-951
Web: http://psychiatry.pote.hu/
Klinikaigazgató: Prof. Dr. Fekete Sándor, egyetemi tanár

Semmelweis Egyetem, ÁOK, Pszichiátriai Klinika
Pszichoterápiás Részleg (“B földszint”)

Az osztályon különféle pszichés problémákkal küszködő személyek terápiáját vállalják, döntően pszichoterápiás eszközökkel. 
Főként szorongásos zavarokban (pl. pánikzavar, szociális fóbia, poszttraumás stressz zavar), depresszióban, egyes személyiségzavarokban (pl. borderline vagy elkerülő személyiségzavar), önsértő magatartással küzdő és étkezési zavarokban szenvedő páciensek kezelését vállalják.

A gyógyítás fő eszköze a csoportpszichoterápia, melyet kiscsoportos formában, négyhetes turnusokban folyik. A négy hét során a résztvevők órarendet kapnak, amelyben különféle csoportfoglalkozások szerepelnek. A csoportok közé kognitív sématerápiás csoport, művészetterápia, kommunikatív mozgás, érzelmi kommunikációs tréning, és relaxáció tartoznak. 

A négyhetes, bentlakásos terápián való részvételt az Országos Egészségpénztár (OEP) támogatja, ezért TAJ-kártyával rendelkezők számára a részvétel térítésmentes. 

Jelentkezés:
Tájékoztató beszélgetésre az alábbi telefonszámon lehet jelentkezni: 06-1-210-0330/51277. 

Kapcsolat: 
Cím: 1083 Bp, Balassa u. 6.
Tel.: 06-1-210-0330/51277
Web: http://www.pszichoterapiasosztaly.hu
Osztályvezető főorvos: Dr. Unoka Zsolt, PhD

Semmelweis Egyetem, ÁOK, Pszichiátriai Intézet
Pszichoterápiás Osztály, Pszichoterápiás Szakrendelő és Nappali Kórház

A nappali kórházi kezelés gerincét a két hetes intenzív csoportpszichoterápia képezi, mely kognitív viselkedésterápiás szemléletben zajlik. A páciensek előzetes elbeszélgetést –első interjút és állapotfelmérést – követően kerülnek felvételre. A kezelés a legfontosabb tünetek,  problématerületek azonosításában és a velük való megbirkózási készségek fejlesztésében törekszik elsősorban kedvező változás elérésére. A kezelés befejeztével szükség esetén a további elérhető pszichoterápiás lehetőségekre vonatkozóan segítséget nyújtanak.
Milyen problémával fordulhatok a szakambulanciához?
Leginkább szorongással, pániktünetekkel, hangulatzavarokkal, depresszióval, anorexiás vagy bulímiás magatartással, valamint enyhébb életvezetési problémákkal küszködő személyek jelentkezését várjuk.
A Klinika Mentálhigiénés és Pszichoterápiás Ambulanciáján (Márton utcai Szakambulancia) térítésmentesen, TAJ szám alapján ambuláns pszichoterápiás kezelés, valamint kéthetes, nappali kórházas rendszerű kognitív csoportterápiás kezelés igénybevételére van lehetőség. 

Jelentkezés:
Állapotfelmérő beszélgetésre időpontot a +36-1-314- 26- 41 telefonszámon kérhet. Az első beszélgetést követően a vizsgáló orvossal közösen eldöntik, hogy Önnek melyik terápiás forma a legalkalmasabb. Az állapotfelmérő beszélgetésre beutaló nem szükséges.

Kapcsolat:
Telefon: +36-1-314- 26- 41
Vezető: Dr. Benkovits Judit pszichiáter szakorvos

Semmelweis Egyetem, ÁOK, Pszichológiai Tanszék
Egyéni, pár, család vagy csoportos forájú, kognitív viselkedésterápia TB alapú igénybevételére van lehetőség a Tanszék keretein belül. A Klinikai Pszichológia Tanszék és Szakambulancia kiemelten fontos feladatának tartja a hazai szakemberek és a szakellátást igénybe vevő személyek tájékoztatását a bizonyítottan hatékony pszichoterápiás módszerekről (kognitív viselkedésterápia – CBT).

A Klinikai Pszichológia Tanszéken elsősorban poszttraumás állapotokban, súlyos depresszióban és /vagy szociális szorongástól, önértékelési zavaroktól szenvedő személyek pszichoterápiáját vállaljék. Alkalmazott terápiás módszerek: kognitív viselkedésterápiás, szupportív, relaxációs és mindfulness alapú, valamint metakognitív terápiák. Az ambulancián angol és francia nyelven is vállalnak terápiát.

Az alábbi kórképek tartoznak az ambulancia profiljába:

 • traumatizáció és poszttraumás állapotok
 • szorongásos zavarok közül elsősorban:
  • szociális fóbia
  • pánikzavar
  • hypochondriasis
 • depresszió
 • serdülőrendelés
 • evészavarok (bulimia, obesitas))
 • pszichoszomatikus betegségek (magas vérnyomás, funkcionális meddőség)
 • elhízás kezelése (egyéni, csoportos)
 • egyéb szorongásos zavarok:
  • specifikus fóbia
  • agorafóbia

A Szakambulancia profiljába nem tartozó pszichés zavarok: pszichotikus zavarok, addiktológiai kórképek és akut krízisek.

A jelentkezéshez szakorvosi beutaló szükséges! Kizárólag telefonos egyeztetésen keresztül lehet bejelentkezni!

Kapcsolat és jelentkezés:
083 Budapest, VIII. Tömő u. 25-29. III. emelet
Titkárság:
Tel.: 06-1-459-1493
Vezető: Dr. Perczel-Forintos Dóra

Semmelweis Egyetem, ÁOK, Magatartástudományi Intézet
Pszichoszomatikus Szakrendelő

A  Pszichoszomatikus Szakrendelő  profilja:

 • Evés- és testképzavarok: anorexia, bulimia, falászavar stb. Olyan evés- és testképzavaros betegek kezelését tudjuk vállalni, akik nem szorulnak kórházi kezelésre, vagyis testsúlyuk nem csökken egy kritikus érték alá, és nem áll fenn esetükben az önsértő magatartás kockázata.
 • Egyes speciális alvászavarok: alvajárás és furcsa éjszakai viselkedések, rémálom zavarok, valamint olyan álmatlanság (inszomnia) és a napszaki ritmus zavarai, amelyek nem más betegség tüneteként jelennek meg.

A szakrendelő alapvetően pszichoterápiára szakosodott. Indokolt esetben a pszichoterápiát gyógyszeres kezelés javaslatával is kiegészítik.
A betegek nagy száma miatt egyéni időpont-igényeket csupán korlátozottan tudnak figyelembe venni. A terápiás ülések  (ritka kivételektől eltekintve) hétköznapokon 08.00-16.00 óra között zajlanak.

Jelentkezés:
Munkanapokon 9–15 óra között az (1) 210-29-30 /51750 telefonszámon kérhet időpontot diagnosztikai beszélgetésre és állapotfelmérésre.

Kapcsolat:
1083 Budapest, Tömő u 25-29. III. emelet
Tel: (06-1) 210-2930/51750
Web: http://magtud.semmelweis.hu/gyogyitas/szakrendelo
Intézményvezető: Dr. Purebl György, PhD

Szent Rókus Kórház, Pszichiátriai Szakrendelés
Pszichózisok diagnosztikája, kezelése, pszichotikus betegek gondozása mellett szorongásos- és hangulatzavarok, alvászavarok, pszichoszomatikus kórképek gyógyítása történik, komplex gyógyszeres és pszichoterápiás módszerekkel.
Tevékenységük közé tartozik még a területünkhöz tartozó betegek gyámsági-, gondnoksági ügyeinek véleményezése, pszichiátriai szakértése.

Kapcsolat:
Cím: Szent Rókus Kórház, kórházi épület földszint. 
Web: http://www.rokus.hu
Telefon: 06-1-2668000 (központ), 6607 mellék vagy 06-1-2663513
Vezető főorvos: Dr. Takács Andrea (pszichiáter, pszichoterapeuta, addiktológus szakorvos)

Szent Rókus Kórház, Mentálhygéniés Szakrendelés

Felnőtt pszichiátriai páciensek komplex, gyógyszeres és pszichoterápiás ellátása, (elsősorban a depressziós és szorongásos tünetek jelenléte esetén). Család- és párterápia kapcsolati krízisek egész családot érintő tünetek esetén. 

Jelentkezés:
Telefon: 235-6642 , 30/6875309 
A klienseket előjegyzés szerint, időegyeztetés után fogadják! 

Kapcsolat:
Tel.: 06-1-235-6642 , 30/6875309
Rendelési idő: 
hétfő: 8-15
kedd: 08.00-18.00
szerda: 08.00-14.00
csütörtök: 8.00-18.00
Vezető: Dr. Barát Katalin Pszichiáter, pszichoterapeuta, családterapeuta 
Asszisztens: Prém Andrea családterapeuta, szociális munkás 

„Thalassa Ház – Budatétény” Pszichoterápiás és Pszichiátriai Rehabilitációs Intézet
Különféle pszichés zavarokkal, elsősorban pszichotikus és súlyos személyiségzavarral (pl. borderline), valamint függőségi problémákkal küszködő paciensek ill. családok terápiáját vállalják, alapvetően pszichoterápiás (kapcsolati) eszközökkel, szükség esetén gyógyszeres támogatással kiegészítve. Felvételi területük országos.

A terápiás közösségben integrált szemléletű és gyakorlatú gyógyítás zajlik, amelynek elemei:
• a biológiai – gyógyszeres – támogatású kezelési eljárások alkalmazása;
• az egyéni, család és csoportos pszichoterápiás kezelési módok (különféle verbális és nonverbális csoportok, pszichodráma, zeneterápia, mozgásterápia);
• alkotó módszerrel dolgozó szocioterápiás aktivitások;
• a mindennapi közösségi élet gyógyító kapcsolódásai;
• a szociális visszailleszkedés támogatását szociális szolgáltatások (szociális munkás segítsége, lakóotthon szolgáltatás, stb.);
• valamint a közösségi pszichiátria gyakorlatának egyes elemei(ambuláns csoportterápiák; kapcsolattartás a régió háziorvosaival, nevelési tanácsadóival és családsegítő intézményeivel; konzultációs és továbbképzési lehetőségek biztosítása: ennek megfelelően jelentős szerepet szeretnénk vállalni a régió mentálhigiénés kultúrájának fejlesztésében). 

Mint Terápiás Közösség, az együttélés mindennapjaiban is a gyógyító kapcsolatok átélését támogatják, betegeiktől partnerként várják el a terápiás folyamatokban és a társas együttműködésben való aktív személyes részvételt. 
Kezelési formaként lehetőség van bennlakásos, nappali szanatóriumos és ambuláns gyógykezelésre is.

​Jelentkezés:
A felvételre jelentkezőket keddi napokon de. 9 – 11h-igfogadunk első interjúra, a kezelés módjáról – a kezelői személyzet döntése alapján – azon a héten szerdán adunk visszajelzést.

Kapcsolat:
Thalassa Ház Pszichiátriai és Pszichoterápiás Rehabilitáció Intézet
Cím: 1223 Budapest, Jókai Mór u. 21-23.
Telefon: 226-8433
Fax: 226-4452
Email: info@thalassahaz.hu

Thalassa Ház, Pszichoterápiás Ambulancia
A Ház munkatársai itt nyújtanak egyéni és csoportpszichoterápiás lehetőséget mindazok számára, akik vállalni tudják teendőik mellett az ambuláns, nem kórházi terápia kereteit.

Az ambulanciára a keddi felvételi interjú keretében lehet jelentkezni, fél 9 és 11 óra között 
Az ambulancia a következő időpontokban működik:
Hétfő:             9. 00 – 13. 00
Szerda:           9. 00 – 11. 00
Csütörtök:     13. 00 – 15. 00
Péntek:           9. 00 – 12. 00

Ugyancsak a Thalassa Házban működik a Korall csoport
2014-ben indult heti rendszerességű, analitikus szemléletű, szabad interakciós (beszélgetős) ambuláns csoport  a Thalassa Házban, elsősorban volt pácienseink számára. Egy első beszélgetést követően lehet a csoporthoz csatlakozni, szabad hely esetében a felvétel folyamatos.
Helyszín: Thalassa Ház
Időpont: kedd, 18:00-19:30 között
Csoportvezető: Valkó Lili
Díjazás: 1500-4500 Ft között/alkalom megbeszélés szerint
Jelentkezni és érdeklődni lehet Valkó Lilinél a 061 226 84 33-as telefonszámon.
Telefonálásra ajánlott időpont: kedd 13:00-14:00 között.

Ébredések Alapítvány
Az Alapítvány egyik fő célja az érintettek diszkriminációja és megbélyegzése elleni küzdelem és a társadalmi befogadás. Sokszor egyazon pácienssel és hozzátartozóival pszichiáter, pszichológus, szociális munkás is foglalkozik, valamint az érdeklődők többféle önsegítő csoporthoz is csatlakozhatnak. Az Alapítvány segíti az érintettek felépülését, amelynek révén kezükbe vehetik az életük irányítását. 

Érvényes TAJ kártyával rendelkezős számára 68 fő erejéig nyújtanak közösségi pszichiátriai ellátást. Nappali kórházi formában, ambulancián és addiktológiai gondozóban folyik a kezelés.
A Hanghalló Önsegítő Csoportot 2012-ben hozták létre. A csoport a hanghallás-jelenségekkel foglalkozik, a hangok elfogadására, értelmezésére és a hangokkal való viszony megváltoztatására helyezi a fókuszt. A csoport nyitott, a részvétel ingyenes. A találkozókra két hetenként csütörtökön kerül sor 13-15 óra között az Ébredések Alapítvány Központjában. A csoporttal kapcsolatban érdeklődni Mérey Zsolt csoportvezetőnél lehet.
Ezen kívül számos önsegítő és hozzátartozói csoport működik az Alapítványnál. Ezek listáját honlapjukon találja: http://ebredesek.hu/rolunk/csoportok-a-kalvarian/

Kapcsolat:
1089 Budapest, Kálvária tér 5.
Tel.: 06-1-334-1550
Email: ebredesekalapitvany@gmail.com

Semmelweis Egyetem Közösségi Pszichiátriai Centrum: 
1089 Budapest, Kálvária tér 5.
központi telefonszám:  334-1550 
faxszám: 219-0674
e-mail cím: ebredesekalapitvany@gmail.com
Vezető: Dr. Harangozó Judit

Forrás: www.ongyilkossagmegelozes.hu

28 gondolat erről: “Társadalombiztosítás (TB) által támogatott és térítéssel igénybevehető pszichoterápiás intézetek, rendelők listája”

 1. Azért nehogy valakinek úgy tűnjön, bőven van segítség(egyeseknek biztosan, másoknak nem.)…lásd a KliPszi tanszékes példa és egyik fórumtárs: borderekkel nem foglalkozunk. Még fel is hívtam őket, nincs-e ebben valami félreértés, de nekem is ezt mondták. Border? ja, azzal nem. Juhúúú.

   

  (Kieg: nem a listát „szóltam le”, nagyon jó, hogy így egybetette Eszter, csak látni kell, hogy a valóság bajosabb, illetve a segítség nem mindenkinek szól..  Lehet, illúzióromboló vagyok, de jobb ezzel előre tisztában lenni.)

  A Szakambulancia profiljába nem tartozó pszichés zavarok: pszichotikus zavarok, addiktológiai kórképek és akut krízisek. (A tájékoztatójukból se lehetett egyértelmű, jobb lenne nevén nevezniük a gyereket….bazira nem említik se a kizáró okok, se a kiket fogaudnk rovatban, mintha nem is létezne… )

   

   

  1. Velem SENKI sem foglalkozott, jelenleg sem. A gyógyszereiket erőltették rám, sajnos bedőltem ennek. Gyógyítás nem volt. Semmi sem volt. Most sincs. Olvasom, hol van tb terápia, és ez tragédia. Minden kerületben minimum 10 pszichológus kell tb alapon, de az is kevés. Szinte csak tablettákat adnak, mert ez a kényelmes. Eljátszák az orvost, aki gyógyszert ad. 3 havonta 15 percben.

 2. http://www.kisberkorhaz.hu/index.php?x=pszichiatriai-rehabilitacio

  Kedves Eszter!

  Ez az intézmény 1,5 éve nyitotta meg kapuit, én voltam benn 2017 nyarán. Ami nincs a honlapon, hogy az ajánlott eltöltött idő az minimum 6 hét, de 9-12-15-18 hétig (lehet hogy még tovább is) is maradhat az ember. Hasonló Tündérhegyhez, csak nem „kötelező” hazamenni hétvégére, amikor én voltam spec. többen maradtak, mint akik hazamentek.

 3. Szerintem ez kicsit áttekinthetőbb, hogy Budapesten a SOTE ÁOK égisze alatt mik találhatóak.

  1. A Tömő utcában, ugyanott (még az emelet is stimmel) KÉT ambulancia van

  a) a Magatartástudományi Intézet ambulanciája (ez Pesten, a Kálvária téren volt)

  b) a Klinikai Pszichológiai Tanszék ambulanciája (ez Budán, az OPNI-ban volt).

  2. Balassa utca – lásd lentebb

  *

  1. a http://magtud.semmelweis.hu/# (itt nézd a második képecskét)

  1. a http://magtud.semmelweis.hu/reszlegek/pszichoterapia-es-pszichoszomatika (jelenleg nincs fent infó)

  1. b http://semmelweis.hu/klinikai-pszichologia/betegellatas-es-szakmai-profilok

  2. http://semmelweis.hu/pszichiatria/betegellatas/ 

  három fülecske: járóbeteg ellátás – fekvőbeteg ellátás – nappali kórház

 4. Sziasztok!

  Nekem a lógus tegnap ajánlotta a Semmelweis kórház Pszichoterápiás részlegét (4 hetes terápia), mert ő már nem nagyon tud mit csinálni. Sok jót olvastam róla, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is.

  Főként azokhoz szólok, akik voltak bent:

  Milyen véleménnyel vagytok, voltatok róla? Milyenek az orvosok, csoportvezetők? Milyenek a többi beteg? Hétvégén haza lehet menni?

  Akik voltak Thegyen: Mi a különbség a kettő intézmény között? Mert voltam 2 hónapot Thegyen és nagyon tetszett, csak sajnos el kellett jönnöm onnan…

 5. Szia! En sote 4 hetes terapian voltam, kedvesek az orvosok bar nem mindegyik, probalnak segiteni. Foleg csoportos foglalkozasok vannak de egyenileg is el szoktak beszelgetni a betegekkel. A 4 het alatt egyszer lehet hazamenni hetvegere es minden nap van kimeno este 7ig ha jol emlekszem, de lehet ez mar valtozott mert en mar 4 eve voltam ott. Osszessegeben nem volt rossz de en vartam h hazamehessek. Valamennyit segitettek de nem sokat. A korulmenyek egesz jok, 2-3 agyas szobak vannak es minden szobahoz kulon furdo. 

 6. Kedvező árú terápia. 1083 Budapest Baross u. 119/A .

  http://vikote.hu/pszichoterapias-szakrendeles/

  „Milyen problémával fordulhatok a szakrendeléshez?

  Leginkább szorongással, pániktünetekkel, fóbiás, kényszeres állapotokkal, hangulatzavarokkal, depresszióval, anorexiás vagy bulímiás táplálkozási zavarral, a szexuális élet zavaraival, személyiségzavarral, valamint életvezetési problémákkal küszködő személyek számára tudunk szakszerű segítséget, terápiát biztosítani.”

  „A pszichoterápiás szakrendelés díjai

  Állapotfelmérő beszélgetés díja: 5.000,- Ft
  Pszichoterápiás ülés díja: 3.000,- Ft / alkalom (1 pszichoterápiás ülés hossza 50 perc)”

 7. Koszonet volt búrás társunknak az infóért. 

  A Klinika Márton utcai Mentálhigiénés és Pszichoterápiás Ambulanciája (Márton utcai Szakambulancia) nem műkodik már.

  Semmelweis Egyetem, ÁOK, Pszichiátriai Intézet

  Pszichoterápiás Osztály, Pszichoterápiás Szakrendelő és Nappali Kórház
  A nappali kórházi kezelés gerincét a két hetes intenzív csoportpszichoterápia képezi, mely kognitív viselkedésterápiás szemléletben zajlik. A páciensek előzetes elbeszélgetést –első interjút és állapotfelmérést – követően kerülnek felvételre. A kezelés a legfontosabb tünetek,  problématerületek azonosításában és a velük való megbirkózási készségek fejlesztésében törekszik elsősorban kedvező változás elérésére. A kezelés befejeztével szükség esetén a további elérhető pszichoterápiás lehetőségekre vonatkozóan segítséget nyújtanak.
  Milyen problémával fordulhatok a szakambulanciához?
  Leginkább szorongással, pániktünetekkel, hangulatzavarokkal, depresszióval, anorexiás vagy bulímiás magatartással, valamint enyhébb életvezetési problémákkal küszködő személyek jelentkezését várjuk.
  A Klinika Mentálhigiénés és Pszichoterápiás Ambulanciáján (Márton utcai Szakambulancia) térítésmentesen, TAJ szám alapján ambuláns pszichoterápiás kezelés, valamint kéthetes, nappali kórházas rendszerű kognitív csoportterápiás kezelés igénybevételére van lehetőség. 

  Jelentkezés:
  Állapotfelmérő beszélgetésre időpontot a +36-1-314- 26- 41 telefonszámon kérhet. Az első beszélgetést követően a vizsgáló orvossal közösen eldöntik, hogy Önnek melyik terápiás forma a legalkalmasabb. Az állapotfelmérő beszélgetésre beutaló nem szükséges.

  Kapcsolat:
  Telefon: +36-1-314- 26- 41
  Vezető: Dr. Benkovits Judit pszichiáter szakorvos

  Helyette ez van:

  http://semmelweis.hu/pszichiatria/betegellatas/

  ADHD ambulancia

  +36-1-20/825-0185

 8. Idézet tőle: murray head

  Koszonet volt búrás társunknak az infóért. 

  A Klinika Márton utcai Mentálhigiénés és Pszichoterápiás Ambulanciája (Márton utcai Szakambulancia) nem műkodik már.

  Semmelweis Egyetem, ÁOK, Pszichiátriai Intézet

  Pszichoterápiás Osztály, Pszichoterápiás Szakrendelő és Nappali Kórház
  A nappali kórházi kezelés gerincét a két hetes intenzív csoportpszichoterápia képezi, mely kognitív viselkedésterápiás szemléletben zajlik. A páciensek előzetes elbeszélgetést –első interjút és állapotfelmérést – követően kerülnek felvételre. A kezelés a legfontosabb tünetek,  problématerületek azonosításában és a velük való megbirkózási készségek fejlesztésében törekszik elsősorban kedvező változás elérésére. A kezelés befejeztével szükség esetén a további elérhető pszichoterápiás lehetőségekre vonatkozóan segítséget nyújtanak.
  Milyen problémával fordulhatok a szakambulanciához?
  Leginkább szorongással, pániktünetekkel, hangulatzavarokkal, depresszióval, anorexiás vagy bulímiás magatartással, valamint enyhébb életvezetési problémákkal küszködő személyek jelentkezését várjuk.
  A Klinika Mentálhigiénés és Pszichoterápiás Ambulanciáján (Márton utcai Szakambulancia) térítésmentesen, TAJ szám alapján ambuláns pszichoterápiás kezelés, valamint kéthetes, nappali kórházas rendszerű kognitív csoportterápiás kezelés igénybevételére van lehetőség. 

  Jelentkezés:
  Állapotfelmérő beszélgetésre időpontot a +36-1-314- 26- 41 telefonszámon kérhet. Az első beszélgetést követően a vizsgáló orvossal közösen eldöntik, hogy Önnek melyik terápiás forma a legalkalmasabb. Az állapotfelmérő beszélgetésre beutaló nem szükséges.

  Kapcsolat:
  Telefon: +36-1-314- 26- 41
  Vezető: Dr. Benkovits Judit pszichiáter szakorvos

  Helyette ez van:

  http://semmelweis.hu/pszichiatria/betegellatas/

  ADHD ambulancia

  +36-1-20/825-0185

  Nnnnna. Szóval „Helyette ez van OTT:”

  satöbbi

  (Tehát maga a hely nem szűnt meg, csak más rendelés van ott, mint korábban.)

 9. So.S.!!

  Sziasztok!

  Kérem,aki tud segítsen!

  Férjem ma este kezdené szedni az antipszichotikumot,nagyon féltem tőle!Az édesapja skizoaffektív..Nála Bipoláris affektív zavart kevert tünetekkel diagoltak,állítólag sokáig volt kezeletlen,ezért vadult el az állapota.A bipo jeleit szinte egyáltalán nem mutatja,a schizoét viszont igen.Látás-hanghallás egyféle és ritka.Ezeket kivéve minden tünete skizoaffektív.De még a magánrendelőben sem figyeltek igazán arra,amit elmondott.Benn voltam vele,próbáltam segíteni..Igaz ez a gyógyszer,amit tegnap kapott, arra is „jó”.(PARNASSAN)

  Ha biztosan tudnám,hogy csak bipo,biztosan nem adnék neki gyógyszert.Specialistát keresnék neki,mégpedig skizo- specialistát.Pápán lakunk,de én akárhova elmegyek.Ha tudnátok ilyet,kérlek segítsetek

  !Köszönettel Melitta

 10. Kedves Melitta! 

  Előre leszögezem, hogy csak egy sorstárs vagyok és nem szakember, a tapasztalataim alapján tudok egy-két szót mondani.

  A skizóaffektív és a pszichotikus bipol kevert fázisa között sokszor nehéz különbséget tenni, de a megfelelő klinikai pszichológiai tesztek erre ma már képesek. A gyógyszeres terápia között a két kórképben kicsi az eltérés, bipolban talán barátságosabb a kombináció és az adagolás. A Parnassan (olanzapin) kiváló gyógyszer, modern és hatékony elsősorban a pozitív tüneteket illetően (pszichózis, agitáltság stb.). De szoktak mellé adni antidepresszánst és fázisprofilaktikumot is, hogy a hangulati élet is szabályos legyen. Nem tudom, hogy kap-e ilyeneket a férje, illetve a Parnassanból mekkora adagot szed? Ha egyből, vagy néhámy héten belül nem javul jelentősen a férje állapota, nem kell megijedni, a gyógyszerek fokozatosan fejtik ki hatásukat, a mellékhatások is csökkennek idővel.

  Specialisták jellemzően nemigen vannak a pszichiátriai szakellátásban, a klinikumban inkább, azonban ehhez el kell érni, hogy klinikai kivizsgálásra küldjék a férjét. 

  Ha a kezelés nem hatásos elsőre attól sem kell elcsüggedni, az orvos új szerekkel fog próbálkozni. Én is bipoláris beteg vagyok, neken 8 évbe telt a tökéletes kombináció és adagolás megtalálása. Ez nem az orvos hibája, mindenki más szerre reagál jobban

  Remélem tudtam segíteni! 

  Minden jót kívánok! 

 11. Kedves Melitta! 

  Előre leszögezem, hogy csak egy sorstárs vagyok és nem szakember, a tapasztalataim alapján tudok egy-két szót mondani.

  A skizóaffektív és a pszichotikus bipol kevert fázisa között sokszor nehéz különbséget tenni, de a megfelelő klinikai pszichológiai tesztek erre ma már képesek. A gyógyszeres terápia között a két kórképben kicsi az eltérés, bipolban talán barátságosabb a kombináció és az adagolás. A Parnassan (olanzapin) kiváló gyógyszer, modern és hatékony elsősorban a pozitív tüneteket illetően (pszichózis, agitáltság stb.). De szoktak mellé adni antidepresszánst és fázisprofilaktikumot is, hogy a hangulati élet is szabályos legyen. Nem tudom, hogy kap-e ilyeneket a férje, illetve a Parnassanból mekkora adagot szed? Ha egyből, vagy néhámy héten belül nem javul jelentősen a férje állapota, nem kell megijedni, a gyógyszerek fokozatosan fejtik ki hatásukat, a mellékhatások is csökkennek idővel.

  Specialisták jellemzően nemigen vannak a pszichiátriai szakellátásban, a klinikumban inkább, azonban ehhez el kell érni, hogy klinikai kivizsgálásra küldjék a férjét. 

  Ha a kezelés nem hatásos elsőre attól sem kell elcsüggedni, az orvos új szerekkel fog próbálkozni. Én is bipoláris beteg vagyok, neken 8 évbe telt a tökéletes kombináció és adagolás megtalálása. Ez nem az orvos hibája, mindenki más szerre reagál jobban

  Remélem tudtam segíteni! 

  Minden jót kívánok! 

 12. Kedves Melitta! 

  Előre leszögezem, hogy csak egy sorstárs vagyok és nem szakember, a tapasztalataim alapján tudok egy-két szót mondani.

  A skizóaffektív és a pszichotikus bipol kevert fázisa között sokszor nehéz különbséget tenni, de a megfelelő klinikai pszichológiai tesztek erre ma már képesek. A gyógyszeres terápia között a két kórképben kicsi az eltérés, bipolban talán barátságosabb a kombináció és az adagolás. A Parnassan (olanzapin) kiváló gyógyszer, modern és hatékony elsősorban a pozitív tüneteket illetően (pszichózis, agitáltság stb.). De szoktak mellé adni antidepresszánst és fázisprofilaktikumot is, hogy a hangulati élet is szabályos legyen. Nem tudom, hogy kap-e ilyeneket a férje, illetve a Parnassanból mekkora adagot szed? Ha egyből, vagy néhámy héten belül nem javul jelentősen a férje állapota, nem kell megijedni, a gyógyszerek fokozatosan fejtik ki hatásukat, a mellékhatások is csökkennek idővel.

  Specialisták jellemzően nemigen vannak a pszichiátriai szakellátásban, a klinikumban inkább, azonban ehhez el kell érni, hogy klinikai kivizsgálásra küldjék a férjét. 

  Ha a kezelés nem hatásos elsőre attól sem kell elcsüggedni, az orvos új szerekkel fog próbálkozni. Én is bipoláris beteg vagyok, neken 8 évbe telt a tökéletes kombináció és adagolás megtalálása. Ez nem az orvos hibája, mindenki más szerre reagál jobban

  Remélem tudtam segíteni! 

  Minden jót kívánok! 

Vélemény, hozzászólás?