Olanzapin

OLANZAPIN TEVA 5 mg filmtabletta betegtájékoztatója
1. Milyen típusú gyógyszer az Olanzapin Teva és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Az Olanzapin Teva olanzapin hatóanyagot tartalmaz. Az Olanzapin Teva az ún. antipszichotikumok csoportjához tartozik és a következő állapotok kezelésére használatos:
– Skizofrénia, melynek tünetei közé tartozik olyan dolgok hallása, látása, vagy érzékelése, melyek nem valódiak, tévhitek, szokatlan gyanakvás és zárkózottá válás. Az ebben a betegségben szenvedő betegek lehetnek nyomott hangulatúak, feszültek vagy nyugtalanok.
– Közepes fokú, illetve súlyos mániás epizódok kezelésére is alkalmazható, melynek tünetei: izgatottság vagy szélsőséges jókedv.
Kimutatták, hogy az Olanzapin Teva megelőzi a fenti tünetek visszatérését azoknál a bipoláris zavarban szenvedő betegeknél, akik a mániás epizód során reagáltak az olanzapin-kezelésre.

https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/olanzapin_teva_5_mg_filmtabletta/51531

85 gondolat erről: “Olanzapin”

 1. amire kaptam arra nagyon jól bevált….látványosan csökkent a szorongásom, kiegyensúlyozottam lettem…..néha sikerült elmenni is itthonról minden para nélkül…..viszont 10-15 kilót híztam tőle 2 hónap alatt….ha sikerül kontrollt tartanom a kajálással, nagyon szuper lesz….

  ja, és bébi adagot eszem belőle…szal 5-10mg-t….

 2. hú, akkor nekem a 25 mili elég sok lehetett. én is szedtem, többször, de mindig visszaadtam, a hízlaló hatása miatt. a quetiapin nem hízlal annyira talán, nem tudom, mert minden hízlal……………. szóval nagyon jó volt nekem is a zyprexa. valamiért a leponexhez jobban ragaszkodom, pedig az is írtóra hízlal. talán mert zyprexát kaptam már nagyon rég is, amikor elég anorexiás voltam még, uh nekem mumus is. legutoljára kórházban kaptam úgy, hogy közben csak a vacsit nem hánytam ki, de kihozott a rosszból, és a dokim is azt mondta, a legjobb gyógyszer nekem, csak hát hízlal……….

 3. Boni, a 20mg is sok… mások 5mg-tól is harminckilókat híznak, ahogy olvastam. Ahhoz képest én próbálok diétázni, azért „csak ennyi” a felesleg rajtam. De így is két ruhaméretet váltani kellett sajnos. Ez van, ebbe kell beletörődni.

 4. Szerintem a Zyprexa egy csodás gyógyszer, bár nekem egyetlen genrikuma(másolata) sem jött be. Ha nem lenne majnem 20ezer forint egy doboz -bár jópár példányt kiváltottam belőle- talán még most is szedném. 5 mg-ot, később 2,5 milligrammot szedtem belőle.(elég érzékeny vagyok a gyógyszeradagokra). Kiegyensúlyozottabb voltam, újra társaságba vágytam, a depresszió sok év után sem tudott ledönteni a lábamról.

  Azonban nem adtam fel, hogy valami új szert találjak, találjanak nekem a Zyprexa ára és a súlyom miatt. Sokat kísérleteztünk a pszichiáteremmel, és egyszer csak rátalált az Anafranilra. Borderline személyiségzavarom van hisztrionikussal, elég durva hangulatváltásokra vagyok hajlamos. Szedek még Liticarbot, reggel egy negyed Wellbutrint negyed Rivotrillal (komoly 😀 ) és ez a kombó nálam fantasztikus változást eredményezett. Az Anafranilnak köszönhetően derűs lettem, higgadt, és nem figyelhető meg többé az állandó feszültség rajtam, amit próbálok/próbálnék elnyomni. Lefogytam 18 kilót fél év alatt.

  Az Anafranil bár régebbi, de szuper gyógyszer a hatását illetve. Még hasonlóval sem találkoztam. Érdemes meggondolni szerintem. Bár nekem nem voltak hallucinációim-  bár Zyprexára volt szükségem, skizofrén sem vagyok- örülök, magy áldás, hogy hangulatom rendbejött és a kényszeres pasigyüjtésem is már a múlté.

  Azért írtam ezt le, mert lehet, hogy egy gyógyszer nem elég divatos mostanság, nem új fejlesztés, nem lehet akkora haszna rajta a gyógyszergyártóknak, de sokszor mégis egyedülállóan hatékony tud lenni. JOBBULÁST MINDENKINEK! 🙂

 5. Az olanzapine hatóanyagnak gyártónkénti összehasonlítása miért nem lehetséges itt? Ez egy gyógyszertőzsde így, vazze. A Széna téren ki se tudtam rögtön váltani a szeremet. Oktogonig mentem.. 😛 :S Ugye kipróbáltam magamon a palettát, nem mindegy, nagyon nem.

 6. Nekem is nagyon bevált pszichotikus zavarra, a pszichózist azonnal megszüntette, amint először megkaptam, ahogy a kényszergondolatokat is. Előtte (Ketilept mellett) azt sem tudtam, milyen nap van…teljesen letisztította és visszarendezte a gondolataimat. 20 mg-t szedek. Csak sajnos nagyon szenvedek én is a hízlaló hatása miatt. Hatalmas étvágyat csinál, amivel az anorexiából segített kijönni, 31-ről 37 kg-ra híztam pillanatok alatt, csak sajnos bulímiás lettem helyette. De a gondolataimat „rendben” tartja, nem enged elrugaszkodni a valóságtól, összekuszálódni, és túlpörögni.

 7. szia torta! a zyprexa egy nagyon erőteljes antipszichotikum, nagyjából arra való, hogy ha olyan súlyos pszichózisban (vizuális és auditoriális hallucinációkkal) vagy mániás epizódban vagy, hogy teljesen meg vagy őrülve, akkor a zyprexa ezt el tudja vágni nagyon hamar. ezen kívül pedig az antipszichotikumok a legnehezebben tolerálható (a legtöbb kellemetlen és súlyos mellékhatással járó) gyógyszerek, aminek pozitív hatása tényleg csak a fent említett esetekben érvényes. 

  ha főleg ilyen generalizált szorongásos tüneteid vannak, nyugtatókkal vagy antidepresszánsokkal próbálkozz inkább. azok sokkal hatékonyabban kezelik az ilyen jellegű problémákat. az antipszichotikum indokolatlanul soknak hangzik a szorongás relációjában. — legalább is, amíg nem vagy pszichotikus, én nem ajánlanám.

  általában mindenféle szorongásos problémára SSRI típusú antidepresszánst vagy valamilyen benzodiazepint adnak először. ezek általában elég jól tudják kezelni a szorongást. nem tudom, mennyire súlyos a szorongásod, ha az SSRI és a benzo túl erős, akkor ki lehet még próbálni a buspiron hatóanyagtartalmú gyógyszereket, és az SNRI típusú antidepresszánsokat.

  plusz a szorongás -ha szükséges, akkor a megfelelő gyógyszer támogatása mellett- jól kezelhető-oldható kognitív terápiákban.

   

 8. Torta, Granan ezt írta a Klonazepam oldalon ma:

  „3x05mg-ot szedek 5. hónapja. Szorongásra, szociális fóbiára. Nekem tökéletesen bevállt, engem nem álmosí sőt memóriazavarjaim sincsenek tőle (ellentétben a Xanaxal ami mellett ébren maradni meg emlékezni is nehéz volt).”

  ezen kívül privátban:

  „Ezen kívül én még Ripedont szedek de arról és a Rivoról is éppen leszállóban vagyok ugyanis nekem a legtöbbet a Tündérhegy segített, az az ami igazából megoldotta. És igen a Ripedon pl antipszichotikum és nekem sokat segített a terápia alatt, de egyről a ketttőre nem lehet tőle jutni. Szerintem egy JÓ terapeuta kell aki felírja a neked legmegfelelőbb szert arra az időre amíg a terápia rendbe nem rak.”

 9. Hangulatjavító, gyógyszer,kezdetben nagyon jó hatást fejt ki elhanyagolható mellékhatásokkal szemben főleg depresszióellenes,sajnos a szervezet 1-2 hónap alatt hozzászokik ilyenkor hatása tapasztalatom szerint semlegessé válik,de ha az orvos kb.2 év után újra beállítja a kezdeti kedvező hatást fejti ki.

 10. Kedves Tigerlily!

  Köszönöm a válaszod. Egy csomó antidepresszánst próbáltam már (ezekre emlékszem: Rexetin, Cipralex, Cymbalta, Anafranil, Zoloft, Sertraline, Remeron, Aurorix, Velaxin, Valdoxan), jelenleg megint Rexetint szedek 20mg-ot, plusz kis dózisban xanaxot (2*0,25mg), néha picivel többet, de a napi 1 mg-ot nem érem el sosem, főleg mert terhes vagyok jelenleg, ezért próbálom minimalizálni. A xanax kicsit letompít ebben a kis menniységben, oldja szorongásom, de a tünetek azért még vannak így is. Rivotrilt is próbáltam, kevésbé tompított, de terhességben nem ajánlotta a genetikus.

  Vannak elég erős szorongásos rohamaim, hullámaim a szocfóbot leszámítva is, erős gyomorideg, szívdobogás, mindjárt megőrülök érzés, hadd nem soroljam….

  Ezért nézelődöm itt másféle gyógyszer után, mert szerintem én mér összetettebb eset vagyok 🙂

  Terápiát is sokat kipróbáltam már és jó pár pszichiátert és pszichológust is elfogyasztottam az évek során, mégsem jutok egyről a kettőre sajnos.

  Emberek közé is igyekszem menni, nem zárkózom el a világ elől, de nehéz sokszor…

   

 11. Félek a pszichiáteremtől, amikor rá gondolok, meg ott vagyok, hogy most még nagyobb adag gyógyszereket akar írni, pedig csak tőle félek, máskor mástól nem. FÉlek a gyógyszereléstől, ezért gyógyszert ad, attól még jobban félek, még több gyógyszert ad. Csak vele kapcsolatban van bajom, mással nem. Az a baj, hogy ha így lát, akkor emeli az adagomat, pedig nem biztos hogy rosszul lennék ha nem hozzá járnék. Kicsit ilyen ördögi kör ez. Mit lehetne csinálni? A gyógyszer egyébként olanzapine (zyprexa). A nő aállandóan mondja, súlyos az állapotom, a gyógyszert szedni kell., stb. Nem tudom, de lehet ebbe a félelembe benne van a pszichiátriától unblock egy félelem, meg attól hogy „mi lesz ha nem leszek jobban… előtte”, plusz a gyógyszertől való félelem is.

 12. Egyelőre még nem tudom hogy félek-e mástól, mivel még hozzá járok. Nos sokszor van hogy maga a „kezelés” amit egyes pszichiáterek csinálnak, az okoz félelmet bennem. Az a mód ahogy beszélenk rólam és a problémámról (pl. „súlyos eset”, „maga nagyon beteg”, „skizofrén is lehet”). Ha tudnám hogy az ettől való félelmem okoz még mélyebb állapotokat, akkor nem gondolkodnék, hanem hagynám őt a fenébe… Csakhogy volt már hogy szintén féltem, szintén orroltam a véleményükre, nem akartam szedni a gyógyszerüket, de végül kitartottam, és a kitartásom eredményeként 2-3 hónapra az első gyógyszer bevételétől számítva jobban lettem. De úgy hogy kb nem is éreztem semmi szükségét pszichológusnak, úgy éreztem hogy a gyógyszer úgy ahogy volt, meggyógyított. Ezzel a szerrel (olanzapin) még nincs ilyen tapasztalatom, de a múltkori miatt reménykedek, és azt gondolom hogy most is ez lesz. Ha nem lenne ilyen ,múltbeli tapasztalatom, akkor biztosan nem csinálnám amit mond ez a nő, mert a legminimálisabb motivációm se lenne.

 13. A fiam Parnassant kapott 5 mg-ot, de a változás csak annyi, hogy jól alszik tőle. Az öngyilkossági gondolatai, a kis dolgoktól is fellobanó feszültség megmaradt benne, de ma pl. kedvetlen, motiválatlan, nehezen kezd bele bármibe is. Velem sem nagyon beszélget ilyenkor.

 14. Sziasztok!
  Valaki tudna nekem egy rövid sommázást írni, aki már régebb óta szed olanzapint, hogy milyen a rövid ill. a hosszútávú hatása.
  Én még csak 3 hete szedem, napi 5 mg-ot, mivel off-label szorongáscsökkentő is.
  Az első héten voltak egész aktív napjaim és jó étvágy.
  Most ez valahogy nincs, igaz, közben bezavart egy antidepresszívum is, ami nem vált be, és úgy döntött a doki, hogy csak ezt adja + szorongáscsökkentőt (Rivotril).
  Köszi előre is.

 15. SZIASZTOK!  Én ripedont szedtem 3 évig. aztán jött a Tiapridál,amitől rosszul voltam nagyon.Február óta szedem az Olanzapint 2x10mg-ot, 30mg Miagent,2mg Rivot.

   

  Nekem bejön az Olanzapin,de a Ripedon valahogy más volt.Viszont az INVEGÁról SOK ROSSZAT  hallottam.

  Ti mire kapjátok az Olanzapint ?

 16. Idézet tőle: Zyprexaboy

  SZIASZTOK!  Én ripedont szedtem 3 évig. aztán jött a Tiapridál,amitől rosszul voltam nagyon.Február óta szedem az Olanzapint 2x10mg-ot, 30mg Miagent,2mg Rivot.

   

  Nekem bejön az Olanzapin,de a Ripedon valahogy más volt.Viszont az INVEGÁról SOK ROSSZAT  hallottam.

  Ti mire kapjátok az Olanzapint ?

  Szia!
  Nekem 5 mg aztán 7.5 mg Parnassan volt este. Az étvágyamat nagyon megnövelte. Híznom kellett, ez volt a cél. Az alvásban is segített.

 17. Szerintem mind1 melyik Márkanéven szedjük az Olanzapint.Én Tevát és PARNASSANT- próbáltam ki. Ugyan úgy segít mind2.Mindegy milyen segédanyagok vannak .A cél,hogy gyorsan jusson be a véráramba,a filmtabletta is védi a hatóanyagot.Nekem így ez miatt nem kell napközben Rivotrilt szednem. Én napi 40mg PARNASSANT is elviselek.

  Gyógyszereim így néznek ki: Reggel 20mg PARNASSAN

                                                  Este: 20mg PARNASSAN,45mg MIRZATEN,2mg Rivotril.

  annyira csökkenti a  szorongást és a pszichotikus tüneteket,hogy végre 4mg Rivo helyett cssak 2mg kell este elalvás elött.

  A márka nevekkel kapcsolatban csak annyit,hogy hiába válogatunk… a hatása egy és ugyan az. Hisz mindegy,hogy szájban diszpergálódó tabit szedünk vagy Filmtabit. A hatóanyag ugyan az.Sőt a filmtabletta szerintem erősebb,mert jobban védve van a  hatóanyag. De ez az én szubjektív megítélésem.Igazából én szerettem volna ZYPADHERA  retard 405mg-ot is. De ha a 405mg-ot leosztod 30 nappal akkor kb 8,5 mg Olanzapinum van 24 órán át 1 napra lebontva a vérkerikésedben és az agyadban. Tehát ha 300mgx2-őt szurnának be az a  20 mg…. röhej.. semmi értelme.Meghát előnyösebb is tabit szedni mint szúrni magunkat.

 18. Na a PHARMINDEX ONLINE-on megnéztem a Teva és a PARNASSAN filmtabletta összehasonlítását.

   

  A Teva sokkal undortóbb segédanyagokat tartalmaz  mint a Parnassan.

  Nekem az a meglátásom,hogy a PARNASSAN-t nem véletlenül a Richter fejlesztette ki……………………….. Gondolom ebből minden érthető.

  Például az Olanzapin TEVA  20mg filmtabletta mint a ripedon 4mg filmtb vörös titándioxiddal .Uram atyám……. azt meg minek ? a Richter szerintem még ha másolt verziót is kínál,szakszerűbb és tisztább gyógyszert gyárt mint a Teva…

 19. Én TEVA szájban diszpergálódó tabival kezdtem az Olanzapinumozást.

  Ez egy marketing fogás: citrom aroma.. de az igazság vele kapcsolatban az,hogy végig folyik a  garatodon és 3 óra múlva napközben elalszol.

  Nem hinném,hogy a diszpergálódó tabletták  gyorsabb hatást váltanának ki…

   Nekem a PARNASSAN  jobban bejön és hát nem 28 szemes hanem legalább 30 🙂

 20. Nah nem nagyon vagytok akítvak ezen a  fórumon. Igazából meglepő,hogy  bizonyos másolatok nem jönnek be valakiknek.

  Ez akkor is mindenhogyan Olanzapin 100-101% tisztaságu toulol tisztítva.

  Igaz  segédanyagok lehetnek eltérőek de a hatóanyag nem.

   

  Nekem a PARNASSAN  ugyan úgy hat mint az Olanzapin Teva.

   

 21. Elvileg valóban csak a segédanyagokban van különbség, a hatóanyagban nincs. A segédanyagok azonban befolyásolhatják a hatóanyag felszívódásának módját és minőségét. Például én aripiprazolt szedek. Kezdtem Arisppa-val, ami nagyon elnyomott és sivárrá tett, majd ezen problémák miatt áttértünk az Explemedre ami tökéletesen beválik. Ugyanaz a hatóanyag de mégis másként hatnak – mintha nem lenne enélkül is elég nehéz kisakkozni a megfelelő gyógyszert… 

 22. Szia! Nekem bejön a Parnassan,de a Teva jobb volt.

   

  de mind1 is én leállok vele. inkább nappal szedem újra az INVEGÁT,mert az olanzapintól 3-4 órát alszok napközben. este pedig leponex 100mg lesz és 2mg rivotril. az invega miatt simán meglesz a 2019.-ik évi közgyógy is 😀

 23. az Invegát inkább elfeljtem egy életre. drága de csak szorong tőle az ember és álmatlan. én jan 2.-án megyek is a  házidokimhoz  már van szakjavaslatom

  Olanzapin Teva szájban diszpergálódó tabira,Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódó tabira és 2mg Rivotrilra. BÚÉK 😀

 24. amúgy én sem értem mire jó a másolás…. minek bonyolítják, az orvos úgyis egy cégtől választja a hatóanyagot ,ez épp olya,hogy a  perdox doboza szebb mint a  ripedoné.. de mi a  fasznak kell másolni  meg más segédanyagokat hozzá adni.

  hát ez a Pszichiátria XD

 25. Már a patikában van 3 havi adag Olanzapin Teva 20mg szájban diszpergálódó tabetta.  Reggel 9-re mehetek is érte . háhá

  Én 40mg-ot szedek és 2mg rivotrilt. mirtazapint 2 évig szedtem de elmúlt a depresszió. Olanzapintól és Rivotriltól 9 órát alszom. Nekem  ez a tuti.az INVEG-ára meg nincs szüksége,se Leponexre

 26. MINI adag (2,5-5 mg) olanzapinnal van vkinek tapasztalata? 

  Valszeg kevert szakaszban vagyok (depi + kicsi mánia együtt) és ebből szeretnék kikeveredni. 

  Kis adag is lehet hatásos?

  MINI adag mellett milyen mellèkhatásra lehet számítani? 

  Korábban pár napig 5 mg-t szedtem (akkor halura). Lassan álmosított el, másnap olyan volt mintha kómából kellene felébredni. Nappal is elaludtam. Hosszabb távon ez enyhülhet?

  Most 2,5 mg-vel szeretnèk kezdeni.

  (Seroquelnèl – amíg kicsi volt az adag – az álmosság pár hét után elmúlt)

  Hanghallásom is van, de az nem zavar. Kétlem, hogy arra ekkora adag hatna, max adag ill kombináció mellett sem sokat javult. Emlékezethallucinációm is van időnként, arra anno hatott az AP. Igaz, égig volt emelve. 

 27. Igen lehet hatásos a problémáidra,de ha jól tudom 2,5mg-os már nincs semelyik márkanéven forgalomban se generikus Magyarországon.

   

  Egyébként ha hanghallasáod van akkor érdemes 20mg-ot beszedni.

  Ugyan is az Olanzapin neme erős antagonista és 10mg felett bizonyítja hatásosságát.Én nyáron nappal 5mg-osat szedtem én atttól is elaludtam

 28. Idézet tőle: Zyprexaboy

  Igen lehet hatásos a problémáidra,de ha jól tudom 2,5mg-os már nincs semelyik márkanéven forgalomban se generikus Magyarországon.

   

  Egyébként ha hanghallasáod van akkor érdemes 20mg-ot beszedni.

  Ugyan is az Olanzapin neme erős antagonista és 10mg felett bizonyítja hatásosságát.Én nyáron nappal 5mg-osat szedtem én atttól is elaludtam

  Nem az a cèl, hogy a mellékhatásától munkaképtelen legyek.

  Orvosom 2,5 mg-t szeretne adni. Azt írta h a lehető legkisebb adagra kell törekedni. 

  A hanghallás nem zavar, 5 éve gyszert sem kapok rá. 

 29. Még így is tartok attól, hogy lassan fog lebomlani az olanzapin és nappal is álmos leszek.

  1,5 éve hasonló tünetek miatt Seroquelt XR-t próbáltak beállítani. Azt korábban is szedtem, akkor 50 mg-ról vitték fel 800 ig több hónap alatt. 

  1,5 éve kapásból 200 mg-t kaptam. Szerda este vettem be, csütörtökön felkelni sem tudtam. Csüt este nem vettem be, péntek reggel még le voltam szedálva.

  Később újra próbáltam és kardiológián kötöttem ki. Vérnyomásom alacsony volt (ezért ment el a kèp), pulzusom magas. Leállítást javasolt. Gyszermentesen kellett kontrollra menni. Akkor a 24 órás vizsgálat és a szív UH is jó volt. Ezzel kizárták, h a szívemnek van baja és megerősítették, h a gyszer okozta a gondot.

 30. Kiscsillag, én szedtem kis adag Olanzapint, de nem aludtam tőle túl sokat. Viszont mániás, pszichotikus állapotban voltam. Én azt hiszem, hogy számít a páciens épp aktuális állapota is, h mire hogyan reagál. Normál állapotban még nem kaptam.

 31. Idézet tőle: bartika

  Kiscsillag, én szedtem kis adag Olanzapint, de nem aludtam tőle túl sokat. Viszont mániás, pszichotikus állapotban voltam. Én azt hiszem, hogy számít a páciens épp aktuális állapota is, h mire hogyan reagál. Normál állapotban még nem kaptam.

  Ez jó hír!

  Mániám nagyon minimális, de így is nagyon zavaró. De még óvatos vagyok ennek kimondásával is. Terap nem erősítette és nem is zárta ki a mániát. Azt viszont ő is mondta, èn is érzem, h gondolatrohanásom van, sokszor hadarok, olyan mintha akatíziám lenne stb. 

  Korabban, más orvos is dilemmázott, hogy ez mániás tünet (azaz kevert szakasz) vagy csak a feszültség pörget, nem jó értelemben. 

  A mostani orvodomnak mailben leírtam a tüneteimet (mit érzek). Ő azt írta, h ez kevert állapot lehet, nem depresszió. 

  De: ezt csak mailben írta. Sztem akkor lehet ezt biztosan állítani, ha szemèlyesen is talizunk.

  A 2,5 mg olanzapinra azt írta, h jó választás. (én vetettem fel az ötletet)

  Bnőmet normál állapotban 5 mg is szétcsapta. Màniás állapotban (neki nagyon látvànyos tünetei voltak) 10 mg-vel is alig aludt pár órát. 

  Én most sem vagyok energikus, nincs eufóriám. Neki ezek voltak és mèg sok màs tünet. Zártra került.

  Nekem kh fel sem merült emiatt, gyszerre is 3 hetet kell várnom.

  Azt sem tudom,h laborkontrollra talál-e megoldást ill ha nem, akkor megkaphatom-e a gyszert v nem vàllal. 

  Ő nem tud beutalót adni. Magánorvos, nincs laborkapcsolata. Házidoki engem lerázott, hepatológushoz csak fél évente kell mennem.

  Most ő próbàl majd dokijaimmal beszélni laborkontroll ügyben. 

 32. Én 3 éve lesz ebben az évben,hogy nem dolgozom.

  Olanzapin nekem is bevált,de elkezdtem tolerálni így 40mgot kellett beszednem.

  ez miatt vissza mentem a  dokimhoz. Most az INVEGA  9mg retard tablettát szedem. Hát 20mg.tól is sokat aludtam nem tudtam volna munkát válllalni.

   

   

 33. Három AP szabad szedni átmenetileg? a ketilept prolongot épitem le orvos utasitása szerint,250 nel kezdtem most 100 nál tartok, azt mondta mikor 50 mg nál járok kezdjem el beszedni az olanzapint de én már tegnap beszedtem,nagy baj?? nem halok meg?? azt azért nem szeretném

 34. Szia!  A volt nevem Zyprexaboy. Én mosgt 3 havonta 819mg Paliperidon Palmitatot kapok izomba szakjavaslat alapján.

   

  Nos az Olanzapin Teva 20mg szájban diszpergálódó tabit szedem én is alávhos: 20MG  és 2mg Rivotril. Én is 2 hét alatt 5kg-ot híztam tőle. Ez egy ilyen gyógyszer,de tudsz aludni és nem szorongsz 🙂

   

  Üdv

 35. Nem hiszem,hogy 3 AP megoldást jelentene.max 2 fajtát javasol a szakirodalom.

   Nos mivel te is felnőtt fiatalember  vagy, ennyi mg-tól nem fogs meghalni,pláne,hogy a Ketilept gyoran ürül a szervezetből.

  Én alváshoz csak az Olanzapint használom inszomnija miatt és 2mg Rivotrilt.

   

  Sok sikert! Üdv

   

 36. Én Egyéb skizoaffektív zavarra szedek Olanzapin Teva-t (ugyanaz mint a Zyprexa) 10 mg-al indítottam egy hónapja most kértem, hogy csökkentsük 7,5mg-ra. Azt kell, hogy mondjam kiválóan érzem magam 🙂 Ez a hangulatot is javítja ráadásul nem megy fel tőle a dopamin ami a „skizo” tüneteket okozza. Világ életemben rühelltem az SSRI antidepresszásokat.. kb 2 hónapig mentem el az escitaloprammal majd sorra jöttek a rosszullétek.  Remélem sokáig jó lesz a 7,5-ös Olanzapin.  Mindenkinek csak ajánlani tudom aki magas dopaminszinttől illetve hangulati labilitástól szenved 🙂

 37. Sziasztok,

  Skizoaffektiv betegségemre abilify depot injekciot illetve melle meg 30 mg abilify tablettát szedek jelenleg, 

  Sajnos nagyon komoly szorongás lépett fel a gyógyszer miatt és ezért fordulok most hozzátok, mert szeretnék váltani Olanzapinra. Mi a véleményetek az olanzapin hosszú távú szedéséről? A pszihiáterem nem igazán ajánljaná, de sajnos az abilify mellett szociális fobia, szorongás mellékhatásokkal nem igazán élet az élet.

  Valaki használt már olanzapin depot közületek? Vélemények?

   

  előre is köszönöm a válaszokat

   

 38. Szia! Nos az Olanzapin depo az egyeseket altat, egyeseket nem.

   Olanzapin depót nyugtalan, agresszív és még sorolhatnám milyen betegeknek adják. az abilify nekem sem volt jó annak idején. Kérj Olanzapin Teva szájban diszpergálódó tablettát vagy filmtabit.

   

   

 39. Aki hajlamos a hízásra, illetve van a családban cukrobeteg nem nagyon ajánlott az olanzapin alkalmazása. Én most abilify maintena depo injekciót fogok kapni 2. Alkalommal és mellé reagila tablettát szedek. Skizoaffektiv betegségre alkalmazom ezeket. A szorongásomat rivotrillal próbálom enyhíteni persze idővel az a cél, hogy rivotril mentes életet éljek. 
  Az abilify tablettás szedésénél felerősödött a szorongásom ezért tértem át a szuri mellett a reagilára (Richter uj fajta antipszihotikuma)

  Szerintem a clozapin is komoly mellékhatásokkal járhat.. hosszú távon nem merném alkalmazni

 40. Én is szedtem Zyprexat, filmtabit és szájban diszpergálódót is.

   aztán Olanzapin Teva szájban diszpergálódó tabit.

  Parnassant, Olanzapin Mylan Generics Uk-t

   Nyilván a szájban diszpergálódó tabi kikerüli a First-Pass effektust, ami annyit jelent,hogy a májban nem metamoblizálódik mielött eléri a  szisztémás vérkeringést.

  Most 300mg Leponexet és 2mg Rivot szedek,de hamarosan nappalra kapok Olanzapin Tevát megint. Nekem is magas a DOPAMIN  szintem, SSRI-k és egyéb szarságokkal én is leálltam. Én  enyhe Skizo vagyok és kicsit skizoaffektív. Kedvenc gyógyszerem nekem is az Olanzapin. király a cucc 🙂

 41. Na, azóta offoltam a Zyprexát habár csak 7,5 mg-ot szedtem, januártól már erősen depressziós voltam tőle, ráadásulo mintha az érzelmeket is kiölte volna belőlem. Mentem is vissza az áterhez kérni vissza az Abilify 5mg-omat jelenleg antipszichóból csak azt szedem meg egy hete mellé 10mg escitalopramot(Escitil) antidepresszánst. Remélem helyreállok valahogy ezután a sz@r után. Kerüljétek a Zyprexát. 

 42. Hello. Én is mikor elkezdtem szedni az Olanzapint 1 hónap múlva annyira depis voltam tőle,hogy 25g Paracetamollal adagoltam túl magam,de Pécsen a 400 ágyas Klinikán az intenzíven kiszedték belőlem.

   Én most CLOZAPINE GEROT 300mg-ot szedek és 2mg Rivotrilt.

  Augusztusban jár  le a szakjavaslatom 1 év után és lehet fogok megint Olanzapin Teva 20mg szájban diszpergálódó tabit szedni.

  Van aki itt INVEGÁT szed? én szedtem 9mg retard tabletta formjában és TREVICTA 525mg retard szuszpenziós injekciót is.

   Viszont a Clozapine eddig a leghatásossabb nekem

 43. De én ráadásul „csak” mániára meg zavart állapotra kaptam az olanzapin-t. 5 hónapig jól voltam tőle majd úgy belenyomott engem is a mély depresszióba hogy kb 2 hónappal az abbahagyása után kezdek lassan helyreállni. Abilify 5mg-al meg másodszor próbálom már beállítani az escitalopram-ot mert Abilify monoterápiában nem hoz ki ebből.  

 44. Sokáig szenvedtem Zyprexa nélkül, ez már években mérhető. Jött az OLPINAT 10 mg, amit darabolok, mert 7,5 mg az adagom és megváltoztatta az életem. Nem nyom le, kreatív lettem, többet járok emberek közé, terveim vannak.. Ez is olanzapin, csak mégis más nekem. Azoknak ajánlanám, akiknél csak a Zyprexa jött be, és más generikumot nem éreznek jónak. 

  Nekem hangulatzavarom van, illetve skizoaffektív zavar diagnózist is kaptam már többek között. Lítiumot is szedek.Ezzel együtt ekkora állapotjavulásra nem számítottam. :)))

 45. Kiscsillag!

   

  Napi 9 órát alszom (legalább), és ha gáz munkahelyem van, én is tudok rettentő rosszul lenni. A gyógyszerek mellett Flavon maxot fogyasztok, Forever Aloe Vera gélt, inkább nem annyira ruházkodom, csak jól legyek. Pszichológushoz is jártam évekig rendszeresen, most már csak 2 havonta. A pszichiátriai betegségbe tapasztalatom szerint rengeteg munkát kell „ölni”, mert anélkül nem megy, legalább is nekem.

 46. Én is sokat belefektettem, a mostani terapomhoz 3 éve járok hetente. Előtte is volt egyéni terápiám, Thalassa Ház stb.

  De én gyszerrel sem szoktam teljesen jól lenni.

  A túlórák miatt nekem gyakran csak 6-7 órám van aludni, így 5 mg Olanzapintól kimerültem.

  Jobb mhelyet nem tudok, váltás is nagyon megvisel, nekem évekbe telik mire enyhül a szorongásom, ezért sem jó váltani.

 47. Itt még nem vertem nagy dobra, de újra bejött a képbe az Olanzapin agitáltság, meg pörgős állapot miatt. 10mg-ot akart belém nyomni a drága Doktornő egyem a zuzáját.. de azért nem felejtettem el azt ami tavasszal volt. Az 5mg-ot is figyelve szedem.. Havonta jelzem itt hogyan hat, egyelőre mintha megint jó lenne.. Kész lutri ez a gyógyszer. De már akkor inkább ez mint a Liticarb. Ha elkezdem érezni hogy húz lefelé.. nehéz tőle felkelni.. vágom úgy vissza magam aripiprazolra mint a huzat. 

  1. Sziasztok.Most 2024 ben velemeny az olanzapinrol?Le sem merem irni Nektek,de ketileptet szedek,a legkisebb 25 miliset tordelem szinte 3 fele.tok jo,enyhul az allando agyzakatolasom kb a bevetel utan 4-5 oraval,mert addig teljes komaban vagyok eberen.Engem valahogy nagyon kiut.Most terunk ra az olanzra,de csak bizom benne,hogy ettol nem leszek elo halott..

Vélemény, hozzászólás?