Xanax (alprazolam) és Xanax Retard (késleltetett kioldású Xanax), Frontin

 

A Xanax (alprazolam) az egyik leggyakrabban felírt benzodiazepin-típusú nyugtató. A rövid felezési idejű, viszonylag gyorsan ható nyugtatók közé tartozik (de megjelent már a retard változata is), 

0,25, 0,5 és 1 mg-os tablettás kiszerelésben kapható. Hatóanyaga ugyanaz, mint a Frontin nevű nyugtatóé. 

A Xanax tabletta a következő betegségek esetén alkalmazható:
– Szorongásos állapotok.
– Depresszióval társult szorongás.
– Szorongásos állapotok, depresszióval társult szorongás egyéb funkcionális vagy organikus betegségekkel társulva.
– Pánikbetegség.

A Xanax erős hozzászokást, függést okozhat! Elvonási tünetei — a kezelés megszakításakor jelentkező hatások:
A kezelést nem szabad hirtelen megszakítani, hanem az orvos irányításával fokozatosan kell abbahagyni. A Xanax-kezelés megszakításakor elvonási tünetek jelentkezhetnek, köztük fejfájás, izomfájdalom, extrém szorongás, feszültség, nyugtalanság, zavartság, ingerlékenység és álmatlanság. Súlyos esetben a következő tünetek jelentkezhetnek: realitásérzék elvesztése, a személyiség elvesztése (önidegen érzés), rendkívül érzékeny hallás, zsibbadás és bizsergő érzés a végtagokban, fokozott érzékenység fényre, zajokra és a fizikai kontaktusra, hallucináció vagy epilepsziás görcsök. Kérjük, értesítse kezelőorvosát, ha ezeket a tüneteket észleli.
A kezelés hirtelen megszakítása a tünetek kiújulását vagy az állapot rosszabbodását eredményezheti.

Az alkohol hatását felerősíti, ezért szedése mellett nem ajánlott alkohol fogyasztása.

https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/xanax_1_mg_tabletta/1854

89 gondolat erről: “Xanax (alprazolam) és Xanax Retard (késleltetett kioldású Xanax), Frontin”

 1. Időrabló

  Sajnos elég régóta eszegetem…. nagyon kellemesen ellazít, a csapda éppen ebben van. Az utóbbi hónapokban sikerült jelentősen csökkentenem, néha 1-1 napot ki is hagyok, a korábbi átlag 2mg/nap helyett kb. 1mg/nap jön ki, és úgy hogy nem vagyok feszültebb.

   

  A korábbi szakirodalom cáfolta ennek a függőséget okozó hatását, de mára már nyilvánvalóvá vált hogy a magas potenciálú benzok is okozhatnak függőséget.

 2. kb. 15 éve szedem, az évek során egyre többet. sajnos, baromi jó szorongás ellen. épp ezért könnyű hozzászokni. vigyázni kell vele, ha vki most kezdi, figyeljen arra nagyon, h ne emelje az adagot csak azért, mert úgy egy kicsit jobban érzi magát. csúnya vége lehet. én vagyok az élő példa.

 3. Tudom,hogy sok embernek a Xanax nagy segitség.De borzasztóan kell vigyázni vele!!!

  Én az utolsó három évemben,már totál Xanax függő is voltam.(napi két levél 0,5)Ez is csak úgy megy mint minden függőség kialakulásnál.hogy egyre több és több aztán semmi sem elég.(A Xanax mellé sok mindent használtam,de ez volt a fő „csapásirány”)

  Most derült ki,hogy ugyanolyan erős függést okoz mint a Heroin,mert ugyanazokat az idegpályákat használja az endorfin felszabadításához!!!Higyjétek el,hogy nagyon brutálissá tud válni,és lejönni róla NAGYON nehéz!!!

  (Egyébként Amerikában,ha illegálisan van nálad(nem névreszóló receptre vetted)ugyan úgy büntetik mint a Heroint!!!

  Nagyon kemény az elvonás és nálam még két hónap után is „visszanézett”!

 4. Én is szedtem, de csak TÜndérhegyen. Sztem intenzív pszichoterápiás munkához kell is valamilyen gyógyszeres segítség, mert túl nagy lehet a szorongás és az ellenállás, hogy az ember előbányásszon a mélyből valami szarságot, és azt aztán lámpafénynél nyugodtan – vagy rémülten – szemügyre vegye, és kihajítsa a kukába nagy lendülettel.

  (persze, ez nem megy ilyen könnyne. Az ember nézegeti azt a szarságot, nézegeti, nézegeti, és szinte szereti, már-már szerelmes bele, ölelgeti, kapaszkodik belé- , mert az az övé, az hozzá tartozik, ezzel a sz.sággal definiálja magát az ember! –  és hát mi a fene marad neki, ha még azt is eldobja a fenébe!!!???)

  Tehát a xanax -szal nekem nagyon nagyon jók voltak a tapasztalataim, viszonylag rövid ideig – fél évig kb. – szedtem, és inkább szorgalmasan jártam terápiába.

  Az ember előbb utóbb megedződik a szarságok nézegetésében, és én most már úgy vagyok vele, hogy ha émg találok itt-ott ezt-azt, már meg sem nagoyn nézegetem, hajítom rögtön a kukába.Gyakorlat teszi a mestert.

  És mi marad?

  vákuum.

  Üresség.

  fájdalom.

  és lehetőség!

  betölteni az űrt valami mással, mint szarság!

  valami IGAZI-val.

  szóval, óvatosan a xanax-szal. és más gyogyikkal is sztem.

 5. Én kb. 2 éve szedek napi kétszer 0,25-öt. Azt vettem észre, hogy egyre több mindent elfelejtek, sőt van olyan, hogy a munkahelyen írás közben elfelejtem, hogy mit akartam írni. Nem tudtam, hogy a xanaxnak mellékhatása lehet memóriavesztés. Rémisztő! Ráadásul fogalmam sincs hogyan kellene leszokni róla. Ha néhány napig kevesebbet szedek, eleinte boldog vagyok, hogy minden rendben, nincs változás, aztán kezdhetem előlről, mert úgy megfájdul a fejem, hogy kibírhatatlan, és csak ettől  a nyavajás xanaxtól múlik el. Gondolom ez a függőség. Fogalmam nincs, hogy mit tegyek.

 6. Xani’:4 éve szedem,Rexetinnel.Ha nem megyek el itthonról,akkor napi-1-2tabletta elég(0,5mg-os).Ingerszegény környezetben elálmosít.Nekem megváltotta a hétköznapjaimat,mellékhatás nélkül,de nem tudnék nélküle már „lenni”.Fejfájást csak a Rexetin szedésének ritkítása okoz.Nálam is 3 órán át tart a hatása- – nagyjából.A függőségem mellékes,mert nélküle használhatatlan vagyok.Pánikhelyzetben többet is beveszek; akár egy órán belül is,de ez nagyon ritka.Hatékonyságát úgy összességében 90%-osnak tartom esetemben.Ha le kellene szoknom róla,akkor megint/egyben az életről is.Szomatikus tünetimet ez a gyógyszer tartja kordában.

 7. Xanax az egyik legjobb gyógyszer, akkor és ott hat ahol kell, én pl. napközben soha nem szedek be ill. ritkán akkor is igyekszem 1 mg. alatt tartani a m dózist, engem sem érdekel hogy függőséget okoz vagy sem, azt állitom hogy le lehet róla szokni, mondjuk morzsánként és hosszu idő kell hozzá, már sikerült, de ha kialakul éegy más élethelyzet akmkor sajnos megint hozzányulók és szerintem ez életem végéig igy lesz, ha ettől a 0,5-ös től én függőnek nevezett vagyok akkor  elv iselem, még mindig jobb a xanax,mint az antidepresszansok, azok közül is van amelyik komoly függőséget okoz, pl a Paroxat, azon kivül majdnem mindsegyiknek testtömeg növelő hatása is van.

 8. Erre semmiféle szakmai bizonyítékom sincsen,sőt talán csak egy naiv „placebo-hit”;

  de van egy olyan elképzelésem,hogy mióta gyógyszerek mankójával élem/intézem a (másoknak=egészségeseknek/normálisoknak) hétköznapi tennivalókat/szociális kölcsönhatásokat,addig   t a l á n    a lassanként rutinná váló apró,bár egyelőre gyógyszerekkel biztosított sikerélmények valamenyire önbizalmat adnak olyan alapdolgokhoz,mint pl. a bevásárlás,utazás,rendezvények,ünnepek(társaságban)”túlélése”,-így azok sikerélménye=önbizalomnövelő hatása remélhetőleg vésődik.Talán emiatt idővel csökknethető lesz a mennyiségük,de ha nem,az sem érdekel,mert több év óta is hihetelen,hogy élvezzek egy bevásárlást,városi sétát,stb,mert nem jön a félelem,szorongás,szomatikus tünetek,illetve az azoktól való félelem.Ha pl.tudnám,hogy mellékhatásként mondjuk -10 évet venne el az életem „eredeti”hosszábólegylehetséges mellékhatás,akkor is szedném,mert nélkülük csak a bezártság marad.Élet nem.Akkor pedig a lélek halálra kínozza saját magát és süllyed utána a test is.Amitaddig személynek,aztán később már csak néhai személynek nevezünk.

  Gyógyszerfüggőség: inkább,mint régen a cuccok,alkohol,és a folyamatos halálvágy.

   

  Különben is: ha azok a ‘normális’ (nem gy.függő) emberek,akiknek ez a …… világ gyógyszer nélkül sem okoz lelki gondokat,akkor én még tisztelhetném is azokat,akiknek kell valami „plusz” ahhoz,hogy ezt a létnek nevezett szörnyűséget elviseljék és végigéljék valahogy.Ha már túlélni nem lehet….az életet…Szerencsére…..

 9.  

  Nekem is a Xanax jelenti az életben a „biztonságot”,nem is tudom hogyan lennék meg nélküle.És igen anmen;olyan furcsa belegondolni-legalábbis nekem-hogy mások, azok a „normális” emberek gyógyszerek nélkül veszik az akadályokat.Talán ehhez az is hozzájárul,hogy régóta szedek nyugtatót,korábban rivotrilt szedtem.

  Érzékeltem, hogy a Xanax erősen rontja a memóriám,ezt Bilobillal kompenzálom.(napi 2X2 mgot szedek, asszem ,hogy én vagyok itt az egyedüli ,aki ilyen „bika ” adag Xanaxot vesz magához)

 10. Üdv Vaskeselyű1983! Én már minden jelentéktelenebb tennivalót is előre felírok….pl.:mosás,posta,stb.Eddig nem is gondoltam bele,hogy memóriaromlás következménye lenne,bár lehet,-de az is,hogy a néhai függőségeim okozzák.De ez van.Élet:minél többet tudok róla,annál étretlenebbül viselem.

 11. Hát akkor én vagyok itt a legrégebben xanax-ot evő. 14 éve, és nem léptem soha túl az előírt adagot, most éppen a 0,5-ből szedek 2×1-et. Vagyis nem  a xaNAX-BÓL, MERT NEKEM RENDSZERESEN A FRONTINT ÍRJÁK HELYETTE, AMI SZERINTEM SOKKAL ROSSZABB. mI A VÉLEMÉNYETEK ERRŐL?

 12. Én a Frontin-t nem ismerem,de a Xan’-al az a bajom,hogy néha nagyon elálmosít,néha viszont semmit sem ér,-nem hat kellőképpen.Vagy csak órákkal később -feleslegesen,zavaróan.Van,hogy ásítozok tőle,kerülget az elalvás,de egyéb szomatikus tüneteimet nem enyhíti,nem oldja a belső feszültséget.Mégsem tudom mellőzni a szedését.Ha reggel az ébredést követő max.fél órán belül nem veszem be az elsőt,akkor az egész napomat idegesség uralja.Jobbat még nem találtam viszont a Xani-nál.Rexetinnel szedem,korábban Aurorexinnel. 

 13. Milyen tapasztalataitok vannak Xanax-elvonással kapcsolatban azon kívűl, amit a tájékoztató is ír?
  Nekem már a 0,25-ös nem használ, régen néha-néha egy féltől is jót aludtam és most nem nagyon akar múlni a depi sem. Azt gondolom, hogy ez a feszültség inkább annak a hatása, hogy nappal már nem akarok bevenni x-t, hogy éjszaka ne kelljen 2-nél több egy három felvonásos alvás-féleséghez.

 14. A 0.25 nem egy kemény dózis. Valószínüleg az elvonása sem lenne kemény, de szerintem érdemes lenne fokozatosan csökkentve elhagyni. Hangulatjavító-anti-depresszáns hatása nincs. Ha rosszul alszol, és depisnek érzed magad, akkor mindenképp keress fel orvost. A triciklikus anti-depresszánsok most újra divatba jöttek, kifejezetten az alvás problémákra, és persze hangulatjavító hatásuk miatt. Ilyen pl. Trittico, Sapilent…

 15. Köszi Appleyg.
  Szedek SSRI-t és hangulatstabilizálót is, de már olyan totál hülyének érzem magam, hogy rám semmi sem úgy hat, ahogy annak kellene.
  Megyek a dokihoz nemsokára, elvileg medazepamot fog adni a x helyett.
  Itt olvastam a Valdoxan-ról, lehet, hogy rákérdezek erre is. Csak hát régebben bevált így a SSRI és az antipszichó együtt és most nem értem, hogy 2 hónap alatt miért nem alkot valami jót…

 16. Nem tudom mivel kezelnek, de ha antipszichotikum és antidepresszáns is jelen van a képben, és nem súlyos az állapotod vagy remisszióban vagy, esetleg megkérdezhetnéd az orvosod a Sapilent gyógyszerről. Ez egy elég komplex tca antidepresszáns, egyaránt van altató, nyugtató, hangulatjavító, és antipszichotikus hatása is. Ez csak egy ötlet.

  A rudotel (medazepam) véleményem szerint egész jó benzó, bár azért más mint a xanax, kicsit nehezebb megszokni, viszont elég tartós, kiegyenlített hatása van.

  A valdoxant én akkor javasolnám (mint laikus), ha elég stabilnak érzed magad, mert az bizony nem nyújt antipszichotikus hatást, és antidepresszánsként is csak viszonylag hosszú idő után kezd el működni. Ez csak egy észrevétel.

  Remélem nem bánod, hogy leírtam ezeket

 17. Nem bánom, sőt, nagyon köszi, hogy leírtad. Minden tapasztalat érdekel.
  Nem akarok nagyon offolni, ezért rövid leszek. Igyekszem 🙂
  3 évig szedtem Seroquel XR-t különböző méretekben és volt egy időszak, amikor mellette Paroxat is jelen volt, kábé fél év. Aztán márciusban leszoktam a Sero-ról és most őszre kiderült, hogy valszleg kevert bipoláris vagyok, nem sima unipol depis. Ami azt jelentené, hogy újra sero xr 50-essel, ami talán életem végéig maradna és most így az elején az antidepri, 20 mg. De már szeptember óta szedem, óvatosan emelve és pár jobb nap után megint zuhanás van. Nálam a depi a lelki vonzata mellett, ami csak lent-et jelent, a hipománia az agyamban tombol agitált gondolatrohamként, nem mániás viselkedésként igazán. És nem eszem, nem alszom. Az altató sem használ, mert alapvetően pörgök belül. Kívűl sajnos ennek nincs látszata, hogy mondjuk eredményesen tudjak dolgokat intézni stb.
  Xanax mindig nagyon jó volt, furcsálom, hogy már a 0,75 mg sem nagyon ér semmit.
  Rudotelt 20 éve szedtem baráti tanácsra, szorongás fizikai tüneteire, és akkor mérhetetlen alkotóképességet adott, miután bekaptam 1-1-et. De akkor semmi más nem volt mellette, csak 18 éves voltam, még nem jött be a képbe, hogy depis vagyok.

 18. Ha kevert bipol vagy, szerintem (és a protokoll szerint) amennyiben nem vagy pszichotikus vagy akut mániás epizódban inkább hangulat-stabilizálót kéne szedned. Lítium a leghatékonyabb, aztán a Depakin, csak annak sok a mellékhatása, Tegretol, Lamictal. Valószínűleg egy erős belső feszültség pörget, ki kéne deríteni mi okozza, és hogy mitől jőtt elő a hipománia. Talán félelem, szorongás, alkohol, akár ssri….stb és ennek megfelelően kezelni. Anti-mániás szerként, és fázis-profilaktikumként a lítium szokott lenni az első megoldás. Bár a seroquel jó gyógyszer, mert rendelkezik antipszichotikus, hangulatjavító, alvásjavító hatással is. De nem mindenkinek jön be, és nem is mindig.

 19. Nagyon jó fej a dokim, már több évtizede ismer, szóval bármit meg lehet vele beszélni, ezeket is elő tudom venni ott, amiről írsz. 😉
  Mivel nincs kifejezett mániám, ezért nem javasolta a lítiumot. A tegretol, convulex állítólag kiütne, mert 43 kiló vagyok. Lamotriginre allergiás lettem, még annak a kísérleti stádiumában kaptam.
  Szóval nem vagyok egyszerű eset…
  Azt sem tudom igazán megállapítani, hogy sok-e az antidepi vagy kevés vagy csak már nem hat, mert megváltozott valami a szervezetemben, és nem SSRI kellene, nemtom.
  Xanaxtól ( a legkisebbtől, napi 3 után) anno vándorló tályogos mandula- és fogínygyulladásom lett, ami semmire sem reagált, szóval az állatorvosi ló elmehet a csudába, mert jövök helyette 🙂

 20. Azon is érdemes elgondolkodni, hogy jelenlegi állapotodban milyen fajta hangulatjavítóra lenne szükséged. Ez öszetett dolog, mert nem csak az anti-depresszánsok a hangulat-javítók. Sok minden más is az, sőt, sok olyan off-label módon használt gyógyszer van, amiről nem is gondolták, hogy hangulatjavító. Meg az sem mindegy miért nem tudsz aludni. Ideges vagy, feszült, szorongsz…? De ezt majd a dokiddal biztos meg fogjátok tudni beszélni. Egy kalappal! 😀

  u.i.:ha gondolod folytathatjuk a beszélgetést privátban, ne írjuk tele ezt a helyet.

 21. Hát nekem borzasztó volt.Felirta háziorvos csak 0,25-set szorongásra,majd abroncsszerű fejfájásom lett,és rettentő agressziv lettem.Örülök hogy valakinek bevált,minden benzo máshogy hat mindenkire,egyenlőre a Rivotril 0,5 ami nekem segit oldani a szorongást,de ezt már pszichiáter irta ki.Ja,és alig birtam odafigyelni suliba a Xanaxtól,meg romlott a memóriám.Nekem ilyen tapasztalaim vannak.

 22. Idézet tőle: Janik

  Hát nekem borzasztó volt.Felirta háziorvos csak 0,25-set szorongásra,majd abroncsszerű fejfájásom lett,és rettentő agressziv lettem.Örülök hogy valakinek bevált,minden benzo máshogy hat mindenkire,egyenlőre a Rivotril 0,5 ami nekem segit oldani a szorongást,de ezt már pszichiáter irta ki.Ja,és alig birtam odafigyelni suliba a Xanaxtól,meg romlott a memóriám.Nekem ilyen tapasztalaim vannak.

  ezen őszintén csodálkozok, sőt majdnem hihetetlen is ….

  Bár igaz ami igaz, egy addiktológus egyszer azt mondta nekem h egy nagyobb dózisú alprazolam-megvonás van olyan kemény, mint egy ópiát-megvonás. Nos a kérdés csak annyi, van-e értelme megvonni, ha egyszer bevált? Sztem nincs, de hát …. és akkor a sokkal kiütősebb clonazepamtól meg nincs semmi gondod? hmmmm, izgalmas. nem kételkedem benned, csak furcsa …

 23. Én terápiás időszakban kezdtem szedni a Xanaxot különben nem bírtam volna a terápiát… Akkor rendszeresen szedtem. 

  Aztán csökkent a feszültség és a szorongás az életemben – és  a Xanaxot lassan elhagytuk. Ez 1996-97-ben volt.

  De Xanax továbbra is van a gyógyszereim között, ha nem is nagy mennyiségű. Van fehér és rózsaszín is, igény szerint szedem  „lelkifájdalom-csillapítónak” és nagyon beválik. Biztonságot jelent nekem.

   

 24. én sajnos paradox módon reagáltam rá. a doki mondta, hogy előfordul ilyen. bár hetekig szedtem és szenvedtem az egyre erősödő szorongástól, mire rájöttek, hogy éppen a gyógyszer hat rám fordítva. + nagyon erős szájszárazságot is okozott. 

 25. én meg azért látom magam elég furcsán, hogy mostanában nem is szorongok, úgy érzésre, de ha nem veszek be egy kis xanaxot, képtelen vagyok bármit is enni, nem vagyok éhes ill. ha megfőzöm és erőltetem, nem ízlik, szinte undorom lesz tőle. 🙁
   

 26. Mivel érdemes a Frontint vagy más szorongásoldót bevenni?
  Csak azért kérdezem, mert az egyik külföldi lapon a fekete teát javasolja, mert hogy az antioxidáns, de az mégiscsak koffeines.
  Én mondjuk nagyon szeretem a teát, nem is kávézom, de ezt elég furcsának tartom.
  Azon az oldalon javasolnak vodkát is… na, ez még kevésbé tűnik jó ötletnek frown

 27. Idézet tőle: zomebazam

  Mivel érdemes a Frontint vagy más szorongásoldót bevenni?
  Csak azért kérdezem, mert az egyik külföldi lapon a fekete teát javasolja, mert hogy az antioxidáns, de az mégiscsak koffeines.
  Én mondjuk nagyon szeretem a teát, nem is kávézom, de ezt elég furcsának tartom.
  Azon az oldalon javasolnak vodkát is… na, ez még kevésbé tűnik jó ötletnek frown

  Nekem azt mondta még egy pszichológus, hogy kávét szabad inni nyugtató mellett, de csak módjával. Mondjuk napi 2, gondolom így van ez a fekete teával is.

  Meg attól is függhet, hogy mennyi nyugtatót és milyen erősségűt szedsz.

 28. Jó-jó, de mivel együtt, egy időben lehet jó lenyelni a nyugtatót? Esetleg mi optimalizálhatja a hatását (nem piára gondoltam ismét 🙂 ). Ha van erre személyes tapasztalat, orvosi tanács.
  Azt tudom, hogy szabad napközben teázni, kávézni, csak ha egyszerre megy, az eléggé fura, hogy valaki pont élénkítőt ajánl a nyugtatóhoz, mert hogy az antioxidáns, sejtvédő.
  Biztos van, amivel együtt jobban abszorbeál és van, amivel kevésbé. Pl. risperdal oldatot nem szabad tannin tartalmú itallal bevenni (koffeines teák, kóla).
  Konkrétan az alprazolamra gondoltam, azért ide írtam, és akár 0,25 mg-ra, a kémiai reakció az ugyanúgy megvan, vagy éppen nincs. 🙂
  Azt is hallottam, hogy a magne- B6-ot pl. jobb (este segít az elalvásban), ha kevés tejjel vesszük be.
  Ezért is hasznosul jobban a magnézium-laktát pl.
   

 29. persze, semmi baj, ez bárkinek szólt, aki esetleg hallott erről valamit, mert érdekel a téma. ha megtudok valami okosat, majd beírom.
  szeretném a lehető legjobb hatást kihozni a gyógyszerekből is, ha ehhez étrendet kell változtatnom vagy mellé vitamint beszednem stb. akkor is.
  szívesen olvasnék erről akár angolul is, szakszöveget is, ha tudnám milyen keresőszavakat írjak be hozzá a Google-be frown

 30. Lehet, csak arra építettem, hogy a biokémia azért egy egzakt tudomány, van hozzá „emberorvosi ló”-kísérlet elég. Ha azt tudják, mivel ne vegyük be, esetleg tudják, mi az, amivel meg jobban beépülhet.
  Az tény, hogy minden gyógyszerhez nagyon sok folyadékot kell inni napközben, lehetőleg vizet. A máj meghálálja. 😉

 31. tessék zomebazam:

  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/bdd.2510110104/abstract

  https://www.ems1.com/ems-products/Ambulance-Disposable-Supplies/articles/1162180-Alprazolam-Xanax-Drug-Whys/

  http://www.rxlist.com/xanax-xr-drug/clinical-pharmacology.htm

  egyébként az alprazolam is azon hataóanyagok közé tartozik, aminek a felszívódását hatékonyabbá teszi a grapefruit. 

  http://www.drugsdb.com/rx/xanax/xanax-grapefruit/

  https://en.wikipedia.org/wiki/Grapefruit%E2%80%93drug_interactions
   

 32. A betegtájékoztatón 4,5 mg maximumot ír, az áter megpengette még az 5-6 mg-ot is. Azt már nem merném.
  Most az emelt jót tesz, de a hozzászokástól ill. a majd eljövő csökkentéstől, leszokástól félek kissé. De most kell ez a többlet, úgy tűnik. A pszichoterápia igen felkavarta az állóvizet.

 33. Olyan furcsa ez az emelt Xanax, hogy iszonyúan álmos vagyok tőle, meg kicsit hülye is, hogy nem jutnak eszembe dolgok, de közben van valami feszkó mélyen.
  Olyan zombis.
  Remélem, minél hamarabb le tudok róla szokni egy kisebb adagig, bár ez, hogy végre tudok gyomorpuffadás stb. nélkül rendesen enni, nagyon jó hatás.

 34. Azt írja az oldalsáv, hogy Nervenflora hozzászólt, de nincs itt felül semmi, csak az én legutóbbim.
  Megszoktam a 4.5 mg Xanaxot is, jelentem. Nem repesek tőle.
  A pszichológus meg azt mondja, hogy ez megváltoztatja a reakcióimat az üléseken tett-vett dolgokra, tehát nem jó.
  Paradox.
  Ha lenne olyan biztos hátterem, ahol lehet a pszi-terápiára bármit reagálni (pl. a dühroham), akkor nem lett volna szükség a Xanax emelésre sem.

 35. Sziasztok!

  A múlthéten szembesültem azzal a problémával, miután kijöttem az orvosomtól, hogy az országban hiánycikk lett a Xanax sr és társai. De igazából nem is ez a lényeg, ami számomra kicsit durva volt, hogy mikor visszamentem az orvosomhoz,és várakoztam, az asszisztens beszélt egy doktornővel, hogy tud e róla,hogy nem kapni? Erre a doktornő, és szerintem ez nagy lényeg: Csak a 0,25-ről tud,hogy hiánycikk lenne, rengeteget írunk ki naponta,tudnánk ha nem így lenne.

  Nagyon durva, hogy csak dobálják nekünk a gyógyszert, mindenféle problémára, nekem is előre 3 hónapra kiírta a doki a 2*1mg xanax sr-t. Vagyis még 3 hónapig szedjem, hacsak nem sikerül valahol legalább felezve kikérni a tabikat,hogy 2*1mg helyett 4*0,5mg-ot adjanak ki. Ha sikerül valamennyire tudnám csökkenteni. Már ha egyáltalán kapni lehet majd, ugyanis tényleg hiánycikk, nagy nehezen sikerült beszereznem az e havit. A Helex-et adják helyette,amit nem ismerek.

  És ami még a legnagyobb bajiom, hogy még ha nem is emelek az adagomon,függő lettem. Tavaly óta hol Frontint hol Xanax-ot szedtem, hol kisebb mennyiséget, hol emelték. De a lényeg,hogy szedem. Pedig jobb lenne ha nem kéne. Már nem is tudom elképzelni nélküle, pedig még emlékszem milyen jól voltam mikor semmit nem szedtem, de a rabja lettem. És már előre félek mi lesz ha elveszik, mert addig nincs gondom,amíg csökkentés van,akkor van a gond ha totál elveszik. Vagyis gondolom lesz.

  Viszont más gyógyszerrel nem volt gondom mikor le kellett építeni,ez a nyavalyás tabletta meg függővé tett. Igaz este veszem be, de akkor általában 2mg-ot, de van hogy 1mg,ami tudom nem jó,de ettől átalszom az éjszakát ami viszont nagyon jó.Egy ideig szedtem nappalra is, de túl álmosító számomra, mellette használhatatlan voltam.

  Most a Huma-pronolt veszem be nappal, ha nagyon feszült vagyok,.( még az előző dokim írta fel, áprilisban,szerinte elvonási tünet a nagy feszültség). Azóta szeptemberben visszamentem a régi dokimhoz, de ezt a gyógyszert nem vette el. Szóval így valamelyest tudom magam szoktatni ahhoz,hogy kevesebbet. De sajnos már a fejemben annyira benne van, hogy milyen jót fogok aludni tőle.

  Még azon gondolkodom, bár már próbálkoztam vele,sajnos sikertelenül, hogy mivel a Valdoxant megint kellene szednem, használna e annyira,hogy a xanax-ot leváltsam vele? Próbálkoztam már eme gyógyszer szedésével. utóbbi alkalom 2 hónap volt,este 50mg bevételével,de semmi hatása nem volt,így abbahagytam. Most nagyon gondolkodom,hogy érdemes lenne e újra belevágni, hátha most sikerülne, és végre elhagyhatnám a Xanax-ot, aztán utána persze a Valdoxant is.

 36. Idézet tőle: Lilla1331

  Sziasztok!

  A múlthéten szembesültem azzal a problémával, miután kijöttem az orvosomtól, hogy az országban hiánycikk lett a Xanax sr és társai. De igazából nem is ez a lényeg, ami számomra kicsit durva volt, hogy mikor visszamentem az orvosomhoz,és várakoztam, az asszisztens beszélt egy doktornővel, hogy tud e róla,hogy nem kapni? Erre a doktornő, és szerintem ez nagy lényeg: Csak a 0,25-ről tud,hogy hiánycikk lenne, rengeteget írunk ki naponta,tudnánk ha nem így lenne.

  Nagyon durva, hogy csak dobálják nekünk a gyógyszert, mindenféle problémára, nekem is előre 3 hónapra kiírta a doki a 2*1mg xanax sr-t. Vagyis még 3 hónapig szedjem, hacsak nem sikerül valahol legalább felezve kikérni a tabikat,hogy 2*1mg helyett 4*0,5mg-ot adjanak ki. Ha sikerül valamennyire tudnám csökkenteni. Már ha egyáltalán kapni lehet majd, ugyanis tényleg hiánycikk, nagy nehezen sikerült beszereznem az e havit. A Helex-et adják helyette,amit nem ismerek.

  És ami még a legnagyobb bajiom, hogy még ha nem is emelek az adagomon,függő lettem. Tavaly óta hol Frontint hol Xanax-ot szedtem, hol kisebb mennyiséget, hol emelték. De a lényeg,hogy szedem. Pedig jobb lenne ha nem kéne. Már nem is tudom elképzelni nélküle, pedig még emlékszem milyen jól voltam mikor semmit nem szedtem, de a rabja lettem. És már előre félek mi lesz ha elveszik, mert addig nincs gondom,amíg csökkentés van,akkor van a gond ha totál elveszik. Vagyis gondolom lesz.

  Viszont más gyógyszerrel nem volt gondom mikor le kellett építeni,ez a nyavalyás tabletta meg függővé tett. Igaz este veszem be, de akkor általában 2mg-ot, de van hogy 1mg,ami tudom nem jó,de ettől átalszom az éjszakát ami viszont nagyon jó.Egy ideig szedtem nappalra is, de túl álmosító számomra, mellette használhatatlan voltam.

  Most a Huma-pronolt veszem be nappal, ha nagyon feszült vagyok,.( még az előző dokim írta fel, áprilisban,szerinte elvonási tünet a nagy feszültség). Azóta szeptemberben visszamentem a régi dokimhoz, de ezt a gyógyszert nem vette el. Szóval így valamelyest tudom magam szoktatni ahhoz,hogy kevesebbet. De sajnos már a fejemben annyira benne van, hogy milyen jót fogok aludni tőle.

  Még azon gondolkodom, bár már próbálkoztam vele,sajnos sikertelenül, hogy mivel a Valdoxant megint kellene szednem, használna e annyira,hogy a xanax-ot leváltsam vele? Próbálkoztam már eme gyógyszer szedésével. utóbbi alkalom 2 hónap volt,este 50mg bevételével,de semmi hatása nem volt,így abbahagytam. Most nagyon gondolkodom,hogy érdemes lenne e újra belevágni, hátha most sikerülne, és végre elhagyhatnám a Xanax-ot, aztán utána persze a Valdoxant is.

  Lilla, szerintem a valdoxan-nal nem fogod tudni elhagyni a xanaxot. 

  A valdoxan egy teljesen más hatásmechanizmusú antidepi, mint a többi. A xanax/frontin meg benzo (nyugtató). Valóban nagy függőséget okoz. Én évek óta szedem napi 3 alkalommal, nekem nem erős a nyugtató és altató hatása, de valamennyi van. 

  A valdoxan nekem sem (meg itt többünknek sem) csinált semmit. 

  Szerintem nem kell annyira aggódni a xanax miatt (most jól betojtam, hogy tényleg nem kapni? vagy csak az sr-t?), oké, nagyon rá lehet szokni meg vannak mellékhatásai, de ha ezzel vagyunk üzemképesek?

 37. Idézet tőle: Lilla1331

  Sziasztok!

  A múlthéten szembesültem azzal a problémával, miután kijöttem az orvosomtól, hogy az országban hiánycikk lett a Xanax sr és társai. De igazából nem is ez a lényeg, ami számomra kicsit durva volt, hogy mikor visszamentem az orvosomhoz,és várakoztam, az asszisztens beszélt egy doktornővel, hogy tud e róla,hogy nem kapni? Erre a doktornő, és szerintem ez nagy lényeg: Csak a 0,25-ről tud,hogy hiánycikk lenne, rengeteget írunk ki naponta,tudnánk ha nem így lenne.

  Nagyon durva, hogy csak dobálják nekünk a gyógyszert, mindenféle problémára, nekem is előre 3 hónapra kiírta a doki a 2*1mg xanax sr-t. Vagyis még 3 hónapig szedjem, hacsak nem sikerül valahol legalább felezve kikérni a tabikat,hogy 2*1mg helyett 4*0,5mg-ot adjanak ki. Ha sikerül valamennyire tudnám csökkenteni. Már ha egyáltalán kapni lehet majd, ugyanis tényleg hiánycikk, nagy nehezen sikerült beszereznem az e havit. A Helex-et adják helyette,amit nem ismerek.

  És ami még a legnagyobb bajiom, hogy még ha nem is emelek az adagomon,függő lettem. Tavaly óta hol Frontint hol Xanax-ot szedtem, hol kisebb mennyiséget, hol emelték. De a lényeg,hogy szedem. Pedig jobb lenne ha nem kéne. Már nem is tudom elképzelni nélküle, pedig még emlékszem milyen jól voltam mikor semmit nem szedtem, de a rabja lettem. És már előre félek mi lesz ha elveszik, mert addig nincs gondom,amíg csökkentés van,akkor van a gond ha totál elveszik. Vagyis gondolom lesz.

  Viszont más gyógyszerrel nem volt gondom mikor le kellett építeni,ez a nyavalyás tabletta meg függővé tett. Igaz este veszem be, de akkor általában 2mg-ot, de van hogy 1mg,ami tudom nem jó,de ettől átalszom az éjszakát ami viszont nagyon jó.Egy ideig szedtem nappalra is, de túl álmosító számomra, mellette használhatatlan voltam.

  Most a Huma-pronolt veszem be nappal, ha nagyon feszült vagyok,.( még az előző dokim írta fel, áprilisban,szerinte elvonási tünet a nagy feszültség). Azóta szeptemberben visszamentem a régi dokimhoz, de ezt a gyógyszert nem vette el. Szóval így valamelyest tudom magam szoktatni ahhoz,hogy kevesebbet. De sajnos már a fejemben annyira benne van, hogy milyen jót fogok aludni tőle.

  Még azon gondolkodom, bár már próbálkoztam vele,sajnos sikertelenül, hogy mivel a Valdoxant megint kellene szednem, használna e annyira,hogy a xanax-ot leváltsam vele? Próbálkoztam már eme gyógyszer szedésével. utóbbi alkalom 2 hónap volt,este 50mg bevételével,de semmi hatása nem volt,így abbahagytam. Most nagyon gondolkodom,hogy érdemes lenne e újra belevágni, hátha most sikerülne, és végre elhagyhatnám a Xanax-ot, aztán utána persze a Valdoxant is.

  Lilla, szerintem a valdoxan-nal nem fogod tudni elhagyni a xanaxot. 

  A valdoxan egy teljesen más hatásmechanizmusú antidepi, mint a többi. A xanax/frontin meg benzo (nyugtató). Valóban nagy függőséget okoz. Én évek óta szedem napi 3 alkalommal, nekem nem erős a nyugtató és altató hatása, de valamennyi van. 

  A valdoxan nekem sem (meg itt többünknek sem) csinált semmit. 

  Szerintem nem kell annyira aggódni a xanax miatt (most jól betojtam, hogy tényleg nem kapni? vagy csak az sr-t?), jó, rá lehet alaposan szokni meg vannak mellékhatásai, de ha ezzel vagyunk üzemképesek?

 38. Szia!

  Akkor nem próbálkozom újra a Valdoxannal, ha még arra sem jó,hogy elhagyjam mellette a Xanaxot. Annó még a doki mondta,hogy egy idő után a nyugtatót kiváltja a Valdoxannal. Akkor,majd ha odáig kerülök, hogy apránként csökkenti, /bár ez januárig tuti nem lesz,elvileg akkor megyek hozzá legközelebb/, ha elfogy a csökkentéssel a gyógyszer,bár eddig még sajnos nem jutottam el, valahogy mikor le kellett állni vele, nagyon lassan sikerült, de 1-2 hónap és újra vissza.Az utóbbi 3 évben ezt volt legalábbis.

  Előtte orbáncfűteát ittam, volt hogy 2-3 bögrével is 1 nap. Nem tudom ez be e vállna megint,majd kiderül ha egyáltalán eljutok odáig.

  Szerintem a Xanax-ra rá kell kérdezni a patikában, mert ahol nagy nehezen kaptam, ránézett a raktárra,hogy lehet e rendelni, és nem volt. Az előző 2 patikában közölték,hogy hiánycikk a Xanax, és nem tudják mikor lesz.Viszont helyettesíthető, már ha ez jó hír,nem tudom. Hiába egyforma a hatóanyag a Frontinnal,számomra mégis másként hat. A Helex-et,meg abszolút nem ismerem, mert az sr-t csak a Helex sr-el tudják helyettesíteni. Szóval remélem hamarosan helyreállnak a dolgok,

   

 39. Idézet tőle: lucyliu

  (Sok gyógyszer hiánycikk: nyár végén a budaőrsi nagy gyógyszerraktár leégett és a gyszertárak vadásszák a cuccot, onnan vitték a nagykerek is… )

  Szia!

  Köszi az infót!! Közben utána néztem, találtam egy oldalt ahol letölthető egy táblázat,hogy aktuálisan melyik gyógyszer hiánycikk.https://www.ogyei.gov.hu/_atmeneti-termekhiany_/   Gyártási problémát írnak a xanax-nál, (0,25.mg,0,5mg, 0,5mg sr,1mg sr és a nyelv alatti) november 15-től írják az elérhetőséget.

 40. Idézet tőle: Lilla1331
  Idézet tőle: lucyliu

  (Sok gyógyszer hiánycikk: nyár végén a budaőrsi nagy gyógyszerraktár leégett és a gyszertárak vadásszák a cuccot, onnan vitték a nagykerek is… )

  Szia!

  Köszi az infót!! Közben utána néztem, találtam egy oldalt ahol letölthető egy táblázat,hogy aktuálisan melyik gyógyszer hiánycikk.https://www.ogyei.gov.hu/_atmeneti-termekhiany_/   Gyártási problémát írnak a xanax-nál, (0,25.mg,0,5mg, 0,5mg sr,1mg sr és a nyelv alatti) november 15-től írják az elérhetőséget.

  Nekem pár perce mondták a gyógyszertárban, hogy csak a 0,25 hiánycikk. Na most mivel a xanax 0,25, 0,5 és 1 mg tabletták kiválóan felezhetőek (töréssel akár), ezért nem lesz probléma. Remélhetőleg. 

 41. Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0
  Idézet tőle: Lilla1331
  Idézet tőle: lucyliu

  (Sok gyógyszer hiánycikk: nyár végén a budaőrsi nagy gyógyszerraktár leégett és a gyszertárak vadásszák a cuccot, onnan vitték a nagykerek is… )

  Szia!

  Köszi az infót!! Közben utána néztem, találtam egy oldalt ahol letölthető egy táblázat,hogy aktuálisan melyik gyógyszer hiánycikk.https://www.ogyei.gov.hu/_atmeneti-termekhiany_/   Gyártási problémát írnak a xanax-nál, (0,25.mg,0,5mg, 0,5mg sr,1mg sr és a nyelv alatti) november 15-től írják az elérhetőséget.

  Nekem pár perce mondták a gyógyszertárban, hogy csak a 0,25 hiánycikk. Na most mivel a xanax 0,25, 0,5 és 1 mg tabletták kiválóan felezhetőek (töréssel akár), ezért nem lesz probléma. Remélhetőleg. 

  Szia!

  Akkor neked szerencséd volt. Bár én xanax 1mg sr-t szedek, ez sajnos azokban a gyógyszertárakban hiánycikk volt ahol jártam. Szerintem gyógyszertár függő lehet, mivel az első 2 gyógyszertár szinte közvetlen a kórház/rendelő mellett van, ezért gondolom ott hamarabb kifogytak a készletből.A 3. ott van ahol dolgozom, itt nem is tudtak arról hogy hiánycikk lenne, csak mikor ránéztek a rendelhetőségre,látták hogy nincs raktáron. Bár ha van 0,5-ös nekem az is jó, legalább tudom csökkenteni 🙂  Rossz,hogy az sr-t nem lehet felezni.

 42. Sziasztok!
  Tud valaki arról valamit, hogy lehet-e már Budapesten kapni valahol 0,5 mg-os sima Xanaxot (100 db-os)?
  Most nincs erőm elmenni a patikába megkérdezni, még telefonálni sem, mert olyan elvonásban vagyok, hogy na… 🙁
  És a 0,25-ös is vajon hiánycikk?
  Alprazolam Sandoz és Frontin nem jönnek be, csak az alapgyógyszer. Az alp.-sand. nem esik jól a gyomromnak, meg mintha nem is hatna nyugtatólag, azt próbálgatom, mert elég nehéz a 3-3,5 mg-ot csak úgy letenni 🙁
  Ha valaki tud friss infót, azt megköszönöm.

 43. Idézet tőle: Matiri-new

  Sziasztok!
  Tud valaki arról valamit, hogy lehet-e már Budapesten kapni valahol 0,5 mg-os sima Xanaxot (100 db-os)?
  Most nincs erőm elmenni a patikába megkérdezni, még telefonálni sem, mert olyan elvonásban vagyok, hogy na… 🙁
  És a 0,25-ös is vajon hiánycikk?
  Alprazolam Sandoz és Frontin nem jönnek be, csak az alapgyógyszer. Az alp.-sand. nem esik jól a gyomromnak, meg mintha nem is hatna nyugtatólag, azt próbálgatom, mert elég nehéz a 3-3,5 mg-ot csak úgy letenni 🙁
  Ha valaki tud friss infót, azt megköszönöm.

  Honvéd kórház első emeleti gyógyszertár, Gizella Patika XIV.ker., Alsóerdősor patika VII.ker. Ezekben van.

 44. Sziasztok!

  Ez a 3. hetem, hogy felére csökkentették a Xanaxot. Előtte2*1mg-ot szedtem simát, az előtt 1 hónappal még Xanax Sr 2*2mg-ot szedtem.

  Szóval a dokim elég nagy ütemben szoktat le, most 2*0,5mg-ot szedek. De mivel az éjszakáimmal van a gond, így este veszem be az 1mg-ot egyben,hogy tudjak aludni. Az a gondom, hogy mióta ez a leszoktató üzemmód elindult, bár inkább mióta 1mg-ot szedek este, azóta többször is előfordul velem, hogy úgyérzem mintha meg akarnék fulladni. Nehezen veszem a levegőt, aztán egy idő után ez elmúlik. A vérnyomásom is fel szokott menni, legalábbis a per és a pulzus érték. Ezek elvonási tünetek lehetnek?

  Elvileg nyárra abba kelle hagynom, de még nem tudom hogyan fog menni, bár most már magam szabályzom az ütemet, gondoltam még 1-2 hét aztán negyeddel csökkentem az adagot, gondolom az már nem visel meg annyira,mint az adag felezése.

 45. Idézet tőle: Lilla1331

  Sziasztok!

  Ez a 3. hetem, hogy felére csökkentették a Xanaxot. Előtte2*1mg-ot szedtem simát, az előtt 1 hónappal még Xanax Sr 2*2mg-ot szedtem.

  Szóval a dokim elég nagy ütemben szoktat le, most 2*0,5mg-ot szedek. De mivel az éjszakáimmal van a gond, így este veszem be az 1mg-ot egyben,hogy tudjak aludni. Az a gondom, hogy mióta ez a leszoktató üzemmód elindult, bár inkább mióta 1mg-ot szedek este, azóta többször is előfordul velem, hogy úgyérzem mintha meg akarnék fulladni. Nehezen veszem a levegőt, aztán egy idő után ez elmúlik. A vérnyomásom is fel szokott menni, legalábbis a per és a pulzus érték. Ezek elvonási tünetek lehetnek?

  Elvileg nyárra abba kelle hagynom, de még nem tudom hogyan fog menni, bár most már magam szabályzom az ütemet, gondoltam még 1-2 hét aztán negyeddel csökkentem az adagot, gondolom az már nem visel meg annyira,mint az adag felezése.

  Kedves Lilla!
  Ne haragudj, ha nem voltam elég figyelmes az olvasásban (én is leszokásban vagyok, a xanax meg amúgy is eléggé meghülyített sajnos az évek során), de szerintem Mo.-on nem igazán értenek az orvosok a leszoktatáshoz és akkor jön az, hogy „csinálja, ahogy érzi”, ez elég szomorú, de hát ez marad nekünk.
  Amiket leírsz, simán lehetnek elvonási tünetek. Nekem is zakatol a szívem így, hogy a Xanax helyett generikumot szedek végül, mert nem bírtam a 3 mg-ról hirtelen leállni (egy válás közepén, tök egyedül, egy véget érő viharos szerelem sebeit nyalogatva, a fiam által megtagadva, munka nélkül stb. nem is ragozom).
  Az SR talán még addiktívabb, mint az akut hatású.
  Nekem „szerencsére” rögtön rosszullétet okozott, olyat, mint neked is (pulzusnövekvés pl.) így gyorsan vissza tudtam váltani direkt-hatásúra.
  Állítólag május elején hozzák be az országba a 0,5-ös 100 db-ost, addig marad a 0,25-ös, próbálgatva, mennyi kell. Meg hát nem mindegy, hogy ötször annyiba kerül vagy sem.
  Az, ha nagyon óvatosan hagyod abba (még ha nem megfelelőek a körülményeid, és nincs támogató környezet pl. ami nekem most nincs), nem rossz. Ha van, aki segít, támogat mikor rosszabbul érzed magad, felgyorsítja a leállást.
  De csak akkor szabad leállni egészen, ha van helyette más, ami építő, ezt biztosan állítom. Szóval nem másik gyógyszer, pia stb. Inkább sport, szerető kapcsolat, jó munka vagy elfoglaltság, ami örömöt ad. És nem függés, pl. internet sem.
  Én már sokszor leálltam evvel, de valami miatt mindig visszaszoktam.
  És ha már azt érzed, hogy a gyógyszer nem segít, csak az elvonás pokoli, akkor főleg nem szabad erőltetni a leszokást. Ez egy csapda, de hát ez van…
  Sikerülni fog a leszokás, csak nagyon sok erő és türelem kell hozzá!
  Én drukkolok neked, ahogy magamnak is.
  Szeretettl üdvözöllek!

 46. Kedves Matiri-new!

  Köszönöm,hogy írtál. Ezek szerint hasonló „cipőben” járunk. Én próbálom egyenlőre citromfű teával és szobabiciklizéssel enyhíteni, ha rámtör az idegesség. Sajnos az 1mg-nál még nem mertem lejjebb menni, ennyitől jól alszom. Viszont jövőhéttől muszáj lesz csökkentenem,hogy kitartson addig a tabi míg vissza nem megyek a dokihoz. Szeretném letenni, de gondoltam 1 hónapot adok magamnak ahhoz,hogy hozzászokjam a fele adaghoz, 2 helyett 1mg-hoz. Ezután már 25mg-al gondoltam csökkenteni. Szerintem még 1 doboz tabira szükségem lesz,hogy le tudjam tenni a magam módján a gyógyszert. Az elvonási tüneteket leszámítva, viszont jobban érzem magam. Talán azért is mert az sr-ből még ha kevesebbett is írtak a hatása 12 órás volt, viszont a simának rövidebb, és hogy csak este veszem be alvás előtt, reggelre kimegy a hatása. Szerencsére az életemben több pozitív változás is van. És az a fura, mivel évekig éltem a bogyókon, sőt volt olyan,hogy több hónapig napi 2x2mg-on, most mintha könnyebb lenne társaságba menni, nem érzem magam olyan flusztráltnak, talán mondhatnám úgy is kicsit mintha kevésbé lennék szorongó. Nem lehet hogy ezek a tabletták egy idő után pont az ellenkező hatást váltják ki?  Amúgy én is hasonlóképpen érzem sajnos,hogy az agyam már nem a régi. Legalábbis a memóriám. Remélem még helyreállítható és nem végleges…

  Örülök,hogy írtál! Kitartást kívánok neked is! Sikerülnie kell…

  További szép napot Neked!

 47. Kedves Lilla!
  Örülök, hogy jobban érzed magad!
  Szerencsére a 2 mg nem olyan sok, nekem a dokim mondott olyat, hogy vannak, akik (le sem merem írni mennyire) sokat szednek. Sikerülni fog csökkenteni. Ne legyél magaddal szigorú, az sem baj, ha egy kicsi marad és nem teszed le egészen végleg. Annak is majd eljön az ideje.
  Létezik olyan, hogy paradox hatással vannak a gyógyszerek.
  Mint ahogy bizonyítja az is, hogy a hatását már nem érzed, viszont az elvonást kegyetlenül.
  Szerintem jól ütemezed. Lényeg, hogy te hogy érzed. Ha esteleg napközben nem hiányzik, de este vagy másnap igen, akkor nem bűn, ha pótolod egy kicsivel, legalábbis én így vettem magamon észre, nem szentírás.
  Én akkor szoktam le először igen kevésről, amikor gyereket vártam. Nem hiányzott egyáltalán.
  Mondjuk ez már 20 éve volt és akkor csak napi 0,25 volt este.
  Angliában volt egy leszoktató klinika, ott diazepammal szoktattak le, mert annak hosszabb a felezési ideje. Az akut Xanax-nál lehet „visszacsapás”, ami azt jelenti, hogy ha kimegy, akkor rosszabb.
  De ezért nem ajánlanám, hogy SR-rel akarjon bárki leszokni.
  Csak saját tapasztalat, meg lehet cáfolni, nem készpénz.
  Drukkolunk egymásnak! 😉
  Szia, szép napokat!

 48. Kedves Matiri-new!

  Köszönöm a bíztató szavakat!!

  Majdnemcsak egyszerre kezdtük el a leszokást,így kitartást kívánok Neked is!

  Most volt 2 napom,hogy hiába volt az esti xanax, nyugtalanul aludtam, feszült voltam.Nappal is minden bajom volt. Ráültem kínomban a szobabiciklire és jól meghajtottam, fojt rólam a víz, jólesett, egy ideig levette rólam a feszkót. A férjem viccelődött is, hogy még a végén lefogyok ha ennyit használom a kerékpárt. Hozzáteszem nagyon jó lenne fogyni, de most számomra a feszültségoldás volt a cél. És rájöttem ha csak ráülök és ráérősen tekergetek,az nem ér annyit,mintha mindent beleadok,és jól lefárasztom magam. Szóval küzdök, de akarom,hogy sikerüljön.

  De egyet kérdeznék, ha már az alváshoz sem használ a xanax, vagyis 2 napja alig tudok aludni, akkor már immunis vagyok rá? Már hatástalan? Olyan jókat aludtam, most meg a forgolódás egész éjjel… Szóval nem valami jó….

  Lehet beszerzek orbáncfű teát. Bár azt nem tudom lehet e xanax-al együtt. Vagy citromfűvet, azt biztos lehet. Ma este megpróbálom. Hátha..

 49. Kedves Lilla!
  (Szólíts csak nyugodtan Matirinek, a new azért van, mert régi tag vagyok és evvel jöttem vissza nem rég).
  Én sajnos nem fogyózom, sőt, szerintem már kórosan sovány vagyok. Elég stresszes időszakaim vannak az elmúlt hónapokban, előtte sem voltam egy erős alkat. Sajnos a sportokkal nekem csínján kell bánni.
  Bár még kábé 2 hete 9 kilómétert gyalogoltam, futottam, lépcsőztem, erdei tornapályáztam így vegyesen. És könnyen ment, utólag tudtam meg a mobilról, hogy ennyit mentünk.
  Szóval nem biztos, hogy ennyire félni kéne még ilyen kondícióban sem a mozgástól.
  Lehet, hogy megszoktad a Xanaxot. Sajnos ez benne van 🙁
  Én napközben szedem, este csak koraeste, 6 körül. Még szedek mást is, egy nagyon minimális „drogot” (quetiapine) és elég sok altatót, így tudok este 8-tól reggel 5-fél 6-ig aludni, két felvonásban. Oda van készítve éjjelre is Xanax meg egy fél altató (ez utóbbi általában kell).
  Régebben nekem bevált a Magne B6-álom kapszula, abban azt hiszem citromfű és komló van, de állítólag a magnézium este amúgy is jó hatású (a Béres pl. abban van B6 is).
  Nem tudom, az orbáncfű mehet-e együtt pszi-szerekkel, nekem nem vált be, a macskagyökér sem, meg úgy ezek a szelid gyógymódok sem sajnos. Elég régi motoros vagyok a gyógyszerszedésben, ha nem is annyira durva nagy adagokat szedtem.
  Bár volt Xanax is 4,5 mg (ez volt a csúcs), meg quetiapine is, 450 mg. Az már nagyon sok volt és hamar csökkentettük.
  Én depresszióval voltam kezelve, illetve most nem vagyok az, valódi nehézségeim vannak, amikkel kapcsolatban nem eresztek le, de egyelőre nem tudom letenni még a szereket.
  Sok sikert a gyógyfüvekkel való próbálkozásokhoz! Van, aki nagyon dícséri a citromfüvet.
  Ja, és még valami. Lehet sport/body boltokban L-karnitint kapni. Ez állítólag jó depi ellen is, meg ha biciklizés vagy étkezés előtt fél órával bevszel egyet (napi max 3 az ajánlott adag), akkor zsírégető is. Hát, nem olcsó.
  Szia, jobbulást!

   

 50. Idézet tőle: akbar

  Sziasztok!

  Amióta szedem gyakran nagyon erősen ver a szívem,mintha ki akarna szakadni…Hasonlót tapasztalt valaki?

  Szia Akbar!
  Sajnos lehet.
  Most nekem is. A retardtól még inkább volt. Szerintem front is van, és ugye ott a visszacsapás elve vagy hogy is mondják, szóval mikor elkezd kiürülni az akut anyag, akkor jöhet paradox hatás is.
  Én közben asszem klimaxolok is meg a fogyás is… Szóval lehet, hogy összetett, nem csak a Xanax.
  Ha van valami a vérképben (vashiány, egyéb anémia) az is okozhat ilyet, és azt is okozhatják a gyógyszerek is, hogy nem tdnak rendesen felszívódni tőlük az értékes tápanyagok.
  De hát ez klafa kis ördögi kör. 🙁
  Tervezek egy labort, de iszonyodom a magyar eü-től egyben…
  Jobbulást!

 51. Idézet tőle: Matiri-new

  Kedves Lilla!
  (Szólíts csak nyugodtan Matirinek, a new azért van, mert régi tag vagyok és evvel jöttem vissza nem rég).
  Én sajnos nem fogyózom, sőt, szerintem már kórosan sovány vagyok. Elég stresszes időszakaim vannak az elmúlt hónapokban, előtte sem voltam egy erős alkat. Sajnos a sportokkal nekem csínján kell bánni.
  Bár még kábé 2 hete 9 kilómétert gyalogoltam, futottam, lépcsőztem, erdei tornapályáztam így vegyesen. És könnyen ment, utólag tudtam meg a mobilról, hogy ennyit mentünk.
  Szóval nem biztos, hogy ennyire félni kéne még ilyen kondícióban sem a mozgástól.
  Lehet, hogy megszoktad a Xanaxot. Sajnos ez benne van 🙁
  Én napközben szedem, este csak koraeste, 6 körül. Még szedek mást is, egy nagyon minimális „drogot” (quetiapine) és elég sok altatót, így tudok este 8-tól reggel 5-fél 6-ig aludni, két felvonásban. Oda van készítve éjjelre is Xanax meg egy fél altató (ez utóbbi általában kell).
  Régebben nekem bevált a Magne B6-álom kapszula, abban azt hiszem citromfű és komló van, de állítólag a magnézium este amúgy is jó hatású (a Béres pl. abban van B6 is).
  Nem tudom, az orbáncfű mehet-e együtt pszi-szerekkel, nekem nem vált be, a macskagyökér sem, meg úgy ezek a szelid gyógymódok sem sajnos. Elég régi motoros vagyok a gyógyszerszedésben, ha nem is annyira durva nagy adagokat szedtem.
  Bár volt Xanax is 4,5 mg (ez volt a csúcs), meg quetiapine is, 450 mg. Az már nagyon sok volt és hamar csökkentettük.
  Én depresszióval voltam kezelve, illetve most nem vagyok az, valódi nehézségeim vannak, amikkel kapcsolatban nem eresztek le, de egyelőre nem tudom letenni még a szereket.
  Sok sikert a gyógyfüvekkel való próbálkozásokhoz! Van, aki nagyon dícséri a citromfüvet.
  Ja, és még valami. Lehet sport/body boltokban L-karnitint kapni. Ez állítólag jó depi ellen is, meg ha biciklizés vagy étkezés előtt fél órával bevszel egyet (napi max 3 az ajánlott adag), akkor zsírégető is. Hát, nem olcsó.
  Szia, jobbulást!

   

  Szia Matiri!

  Hogy vagy mostanában? Gondoltam megkérdezem, hogy állsz a leszokással.

  Én már 5 napja megint csökkentettem a Xanax-ot. Most 0,25mg-al. Az első 2-3 napban volt torokszorító,folytogató érzésem, de most már nem annyira gáz. Lehet benne valami, hogy ha kisebb adaggal csökkent az ember nem annyira nehéz. Most 0,75mg-ot szedek alvás előtt. Ezzel szerintem addig elleszek míg nem megyek vissza a dokihoz, 27.-én megyek, gondoltam még egy dobozzal feliratok, és a magam tempójában csinálom tovább. Végülis kellett majdnem 1 hónap,hogy a fél adaghoz hozzászokjam, hosszabb idő lesz míg reményeim szerint elhagyhatom. Viszont egyre jobban érzem magam, kezd visszatérni az amit elvett a xanax.

  Remélem jobban vagy már Te is.

 52. Kedves Lilla!
  Örülök, hogy jobban érzed magad!
  Valahogy én is, nehogy elkiabáljam.
  Nekem alapban több a Xanax, most pár napja 2,5 mg a 3-ról, közben az altatót és az esti quetiapine-t is csökkentem (ez utóbbi már nagyon kevés, szinte semmi, 6,25 mg kábé, amit akár el is hagyhatnék, de valahogy pszichés függésem van tőle).
  Érdekes, hogy sok stressz van az életemben, de így a csökkentés mellett talán nem visel meg annyira.
  Most már volt kedvem alkotni is valamiket, ami jó jel (hivatásos művész volnék…).
  A tempót ne erőltesd magadra, sikerülni fog letenni. De az sem baj, ha marad egy kicsi vagy esetleg stresszes helyzetben tudod, hogy van egy kis tartalékod, ami akkor segít átlendülni.
  Én is erre gyúrok, hogy a minimumra csökkentsem, talán nyárra sikerül és akkor valahogy tényleg megtisztulni tőle és ha néha kell, akkor legyen és hasson is. (nem visszaszokni…).
  Én közben elkezdtem klimaxra szert is szedni és úgy érzem, hogy jó.
  Ha tudsz angolul, ajánlom a benzobuddies oldalt, nem tudom, megvan-e még, de így hívták. Ott van sok tipp mindenféle elvonásra is a benzókról.
  Szép hétvégét! Üdvözöllek.
   

 53. Szia!

  Örülök, hogy jól vagy smiley   Tényleg fura dolog ez az elhagyás,hogy valahogy jobban érzi magát az ember meg nem is. Nagyon ügyes vagy,hogy egyszerre 2 gyógyszert is tudsz csökkenteni. Aludni tudsz így? Lehet, hogy ahogy szabadulsz meg a gyógyszerektől,kezd visszaállni az érdeklődésed is aziránt ami régebben érdekelt. Ha megkérdezhetem a művészet mely ágában vagy érdekelt? Szobrászat, festő vagy író esetleg? Bár ezeken kívűl még rengeteg van. Mindenesetre nagyon jó hír, hogy újra elkezdtél alkotni! Csak így tovább..

  Én erőltetem a 0,75mg-ot a xanax-ból, és megmondom őszintén egyetlen dologra hatásos,amit érzek is. Arra,hogy estére már annyira szorul a torkom,szinte olyan mintha meg akarnék fulladni, hiába a citromfű,a mozgás, a vitaminok sad, ha beveszem a xanax-ot rá kb fél órára ez elmúlik. Viszont pár napja megint küzdök az alvással, alig és nehezen alszom el. Az elmúlt éjjel is kb. 3 vagy 4 órát aludtam. A szemem fáj, már hetek óta érzem, olyan mintha be lenne gyulladva, pl. kötőhártyagyulladás, de nem az. Egy alvással elmúlik,már ha rendesen tudok aludni. Ha nem,egész nap szúr,alig tudok nézni. Bár erre gondolom az is rátesz,hogy számítógépen dolgozom. Szóval, most már egyre ingerültebb vagyok ahogy telnek a napok, és nem tudok aludni. Pedig alapjában tök jó,hogy tisztul a szervezetem, ha tudnék aludni,talán nem is panaszkodnék. Próbálok kitartani, de már annyira jó lenne egy nagyot aludni…

 54. Szia Lilla!
  Hogy vagy azóta? Hány mg-nál tartasz?
  Az alvással mi a helyzet?
  Én közben elrontottam sajnos a leszokási folyamatomat (a magánéletem zűrösködik) és nem tudtam minden nap tartani a 2,25 mg-ot (az altató csökkentést is nehezen).
  Most pár napja megint próbálom magam visszakényszeríteni, bár ma is hajnalban keltem. Igaz, már este 8 körül elaludtam.
  Elkezdtem szedni vasat is, van még magnézium -B6, D3 vitamin, C 1000 mg, klimax-vitamin.
  Ezek a nagyon esős, hideg napok sem tettek jót, szerintem mindenkit összezavartak, az elázásokról, didergésekről nem beszélve.
  Szép napot!
  Matiri

 55. Szia Matiri!

  Hát egyenlőre még a 0,75mg-nál tartok. 27.-én megyek vissza a dokihoz, addig marad ennyi. Utána szerintem megpróbálom 0,50mg-ra csökkenteni. Úgy vettem észre kell 3-4 hét míg átállok a kevesebbre.

  Mellette én is szedek vitaminokat, C, D, Magnézium. B komlex stb. Kissé vitamin mániás lettem az utóbbi évben. Annyira, hogy kifejezettem érzem is,hogy használnak.

  Szerencsére már tudok aludni, lehet túl sok volt a front a múltkor.

  Bár a belső feszkó sajnos előjön, szorongok meg minden. Pl. az óvóda nagyon flusztrál, a kisfiam nagycsoportos, szerencsére nemsokára befejezi. Olyan mintha üldözési mániám lenne, mert egyrészt a fiam szinte az első perctől kezdve utálja a ovit,ezáltal állandóan panaszkodik, másrészről meg mindig olyan érzésem van hogy lenéznek az óvónők. Fura módon a fiam nem szeret ott rajzolni, tornázni stb. Nem eszik ebédet sem. Mikor meg voltunk 2-szer is az iskolában,ott meg rajzolt tornázott örömmel jött ki az ismerkedős napról. Szóval nem jó a közeg. Meg az is lehet,hogy még rajtam is érzi a feszkót. Szóval nagyon várjuk a ballagást.

  A másik dolog, amitől félek, meg ami még felveti a visszaesés esélyéjét, hogy a lányom a suliból ballag, ahol az apukája is ott lesz, akivel már 13 éve külön vagyunk, viszont csak rosszat tett az életünkhöz,jót nem. Az utóbbi 1 évben mióta van neki párja és a párjának 3 gyereke, azóta van neki is lánya. Addig csak egy h_lye nőtől volt egy h_lye gyereke. Pedig a lányom pár 4-es híján 5-ös tanuló, még véletlenül sem buta. De ha 3-as lenne akkor is büszke lennék rá. Na mindegy, de amilyen bunkó ember, már előre rettegek mit fog művelni június 14.-én a ballagáson. De az még messze van, próbálok nem rágódni még rajta.

  Remélem neked is helyreállnak a dolgok, és tudod folytatni a csökkentést. Szerintem nem olyan nagy gond ha kicsit megáll a folyamat,neked kell érezni mikor vagy kész rá. Legalábbis magamból kiindulva. De mindenkinél másképp van. Szorítok Neked! Sikerülni fog!

  Szép napot Neked smiley

 56. Kedves Lilla!
  Na, azért ez nem annyira nagy mennyiség, szerencsére. Biztos hamar sikerülni fog letenni, vagy egy nagyon minimálisra beállni, az sem baj. 
  (Tudod, már írtam, hogy én annak a pártján vagyok, hogy azért legyen itthon, ha bármi van, hogy ne pszichológus vagy pia kelljen helyette pl. akkor is, ha már nincs napi egy szem sem amúgy).
  Remélem, a kisifadnak bejön majd a suli. Nekünk is nagy szenvedés volt az ovi, de csak eleinte szerencsére. 
  Nem vagy hülye nő, ezt el ne hidd, el ne fogadd senkitől!
  Én most ezért válok éppen 21 év után. (Mondjuk ugyanúgy megkaptam az egyetlen pasimtól, aki a házasaság vége felé volt már, de nem szabad nekik elhinni!).
  A gyerekek jó tükrök, ha velük nincs nagy gond, mondjuk pl. jó tanulók, akkor a nevelés sem rossz (az én fiam is minden itthoni szar ellenére versenyeket nyert, kitűnő tanuló lett, elsők között vették fel egyetemre), evvel ne terheld magad pluszban, biztos, hogy mindent megteszel értük.
  Kisebb gyerekekkel azért nem lehet-ett könnyű ezt végigcsinálni, nagy hős vagy!
  Jobbulást kívánok, nem tudom, mikor leszek újra, de igyekszem.
  Puszi, kitartás és jó túlélést az eseményekhez!
   

 57. Szia Matiri!

  Már egy ideje nem komunikáltunk. Hogy vagy? Tudod csinálni a gyógyszer leszokást?

  Én bevallom őszintén, csapdába estem. Nem tudom emiatt a meleg miatt, vagy a rengeteg gond, probléma megoldás miatt,ami az elmúlt 1,5-2 hónapban volt, visszaestem. Volt időpontom a dokimhoz, és mivel nem volt kedvem vele beszélni és jól is voltam, gondoltam csak feliratok gyógyszert, és folytatom tovább a leszokást. Ez kb 3 hete volt. Mondtam is az aszisztensnek,hogy leszokásban vagyok, gondoltam így írják ki a recepteket,de tévedtem. Kaptam 3 havi adagot, ez azt jelenti hogy 3 receptet 0,5mg-os 100db-os Xanax-ból. És mint kiderült ez nekem nagyon nem jó, mert tudván,hogy egy darabig nem fogy el, a nyári melegben nehezen alszom,visszavettem az adagomat. Meg ha túl feszült és ideges vagyok délután is beveszek  0,5mg-ot. Szóval most ott tartok,hogy újra 1mg este. És sajnos még csak késztetésem sincs,hogy lejjebb vegyem, mert így legalább tudok aludni,a meleg lakásban. Sajnos klímánk nincs,panelban igencsak meleg van,ventilátorral is. Valamit ki kell találnom,hogy újra visszaálljon a rend, olyan jól haladtam. De ezek szerint nagyon gyógyszerfüggő vagyok.

 58. Kedves Lilla!
  Sajnálom, hogy ilyen „egyformák” vagyunk.
  Én sem számolhatok be javulásról, ugyanannyit szedek, sőt, néha többet is, meg az altató sem csökken.
  Húzódik a válásom, véget ért egy nagyon viharos se veled-se nélküled kapcsolatom 7 hónap után, és nekem is főleg negatív stressz van az életemben pluszban még és így nehéz csökkenteni.
  A doki nem is erőlteti.
  Szerintem ez nem gyógyszerfüggés (csak), hanem összetettebb. Sok türelem kell hozzá, és hát ha már stressz, inkább pozitív értelmű legyen. Mert olyan nincs, hogy ne legyen valami.
  Ennek is eljön az ideje, remélhetőleg nemsokára.
  Szia, szép napokat, kitartást!
   

 59. Szia!

  Sajnálom,hogy ilyen stresszes nehéz napjaid vannak. Így tényleg nehéz a leszokás. Ezek a negatív események nem éppen könnyítik meg a napjainkat.

  Kitartást kívánok neked. Remélem azért egyszer eljutunk odáig,hogy abbahagyjuk a tablettát.

  További szép napot kívánok neked smiley

 60. Nystagmus, többek között.
  Nem hirtelen, hanem kábé 20 év ilyen-olyan szedés (először kevés, 0,25 mg, aztán több év kihagyás, aztán több mg, aztán megint kihagyás, aztán újrakezdés és folytatás, növelés-csökkentés, másik gyógyszer mellé szedés, vegyesvágott) után jött elő.
  Most 4 és néha kicsit több mg volt/nap.
  Megint leszokás indul, mert már egyensúlyzavar is bejött, gyomorobajok, szóval egy idő után toxic, kérjük vigyázni vele. 🙁

 61. Idézet tőle: Kleó

  Biztos, h ettől? Én kb. 40 éve szedek benzókat, olykor abuzáltam is velük, de semmi ilyesmit nem tapasztaltam, amiket te. Én utánajárnék, nem vmi más okozza-e…

  Belgyógyász mondta, meg csinált egyéb teszteket is, ami szerint ez lehet.
  Az biztos, hogy semmi jó hatását nem érzem már szinte a X-nak,  csak ha hiányzik éppen, azt viszont eléggé.

 62. Úgy nézem, félinformációt adtam. A Xanax a zolpidemmel együtt toxikus hatású nekem, a nystagmus, homályos látás, szédülés tünetekkel, valószínű. Most ott tartok a csökkentésben, hogy 2,75 mg a xanax, az altatót egyelőre nem tudom elhagyni (három szem elosztva 2 alkalomra éjjel) egyszerre evvel. De nem akarom elkiabálni, mióta csökken a xanax, igaz ugyan, hogy először kb 2-3 óra alvás után ébredek fel, de magamtól visszaalszom (nagy szó!) és akkor 2 körül veszem be az éjszakai kombómat, amikor éberebben riadok fel.
  A pszi szerint egy felnőtt ember ne akarjon 8 órát aludni, húzzam este sokáig és nem baj, ha korán kelek. De hát könyörgöm, ez évek óta tartó nem rendes alvás csak vegyi bóbiskolás, nem véletlenül vagyok kimerült elem.
  Arra vágyom, hogy ha fel is ébredek éjjel, ne annyira, hogy kelljen a plusz Sanval, hanem visszafordulhassak folytatni az alvást, szóval ne erőszakkal, hanem természet által diktált ütemben hagyhassam el. Előbb persze a Xanax, nem fogok asszem utána sírni, ha nem lesz többé.

 63. Most számolok.
  Egy doboz 0,5-ös Xanax az 185 ft, akkor egy szem az 1,85. És én ennek a felét kell, hogy egy nap bevegyem. Az nincs egy forint.
  Ehhez, hogy ezt tartani tudjam, egyelőre naponta minimum egy üveg bort meg kell innom.
  Na, az mondjuk nem tablettás, kábé 6-7-800 ft.
  Feladom….

 64. Kleó, nekem ennél olcsóbb benzó nem kell, meg más nem is lenne jó.
  Borral sajnos meg kellett alkudnom, de nagyon bízom magamban, hogy leteszem.
  Már sikerült valamikor.
  Xanax is, pia is.
  Ja, és persze altató is, ami most több. Arról is lejjebb kell jönni. Az mondjuk nem 185 ft…
  Talán ha nem lesz már nyár és lehet napközben is sétálni.

Vélemény, hozzászólás?