Frontin

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A FRONTIN tabletta ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Frontin hatóanyaga, az alprazolám a benzodiazepinek közé tartozó vegyület, ami feszültségoldó, altató-nyugtató, izomlazító és epilepsziás görcsroham elleni tulajdonságokkal rendelkezik. Különböző szorongásos állapotok, szorongásos-depressziós tünetek és pánikbetegség kezelésére szolgál.

29 gondolat erről: “Frontin”

 1. látom nem írt senki….nekem ez volt az első gyszerem, de már nagyon rég…azóta sok volt, de emlékeim szerint jó volt, hamar hatott, csak nekem ez is volt vele a bajom, mert egy idő után már többet vettem be mint az előírt…mondjuk úgy,h drogként használtam…de mielőtt elszaladt volna velem a ló, hatásos volt….

  te milyennek érzed? gondolom már vmi változás van….mennyit szedsz?

 2. jelenlét

  3 x 0,5mg-t, valamennyire oldja a szorongást, enyhén álmosító,

  de a pánik megszűntetésében segített.

  Vérnyomásom még mindig magas (szerintem túl nagy a belső szorongás, bár már ébredésnél normális értéket mutat), írtak fel vérnyomáscsökkentőt is, de még két napot adok magamnak, hogy megpróbáljak még valami mást is önmagam megnyugtatására, vérnyomásom rendbetételére (mozgás, cigi eldobása, stb). Nem nagyon van kedvem vérnyomáscsökkentőn élni.

  Frontintól pedig mindenképp felszabadultabbnak érzem magam.:D

  De emberfüggő ahogy hallottam, van aki szerint durva, erős nyugtató, de rivotrilos ismerősök szerint meg gyengusz. Érdekes dolog ez, mert anno beheroinozva is szorongtam. Tuti agyban dől el minden.

 3. lightos az igaz…csak vigyázni kell, mert hamar múlik a szorongás, és nem szabad abba a hibába esni,h egyből „hozzá” fordulni, ha gond van….csak a kiírt adagot tartani…..

  a további teendők … mint pl egy terápia? mert az jó lenne mellé…minél előbb tudod kezelni magad a szorongást, annál kevesebb ideig kell szedned…. ami nem lenne baj, mert ehhez is hozzá lehet szokni…..

  sok erőt meg kitartást és gyógyulást, de legalábbis tünetmentességet neked….

 4. jelenlét

  Köszi crazy, én inkább kevesebbet szoktam beszedni belőle mostanában, most hogy levitte a vérnyomásom és enyhült a szorongás is.

  Terápián is gondolkozok majd, de egyelőre igyekszem önerőből megtenni amit tudok.

 5. crazy,

   

  késve, de én írok. 15 éve szedek frontint, ( meg antidepiket) de eleinte xanax-ot szedtem, – véleményem szerint az jobb volt- de az orvosom meggyőzött, hogy ez ugyanaz a gyógyszer, -tudod, generikum(:…) de mára nemigen érzem áldásos hatását. viszont ha nem veszem be, azt igen…bizseregni kezd a hátam a feszültségtől, húz a vállam, meg hasonlók. én napi 3×0,5-öt szedek. leget hogy váltani kellene, de ha olvastá rólam, tudod, hogy „fokozottan nehéz élethelyzetben” vagyok, – így mondják az orovosok…

  remélem segítettem. én is észrevettem, hogy nem sokan reagálnak a kérdésekre):

   

  Andi

 6. lipuszandi…köszi…én csak jelenlétnek írtam annó, mert nem válaszolt senki neki, pedig sztem többen is szedik/szedték, mert ez volt a sláger és talán még az is a rivó mellett…

  jelenlét…mi újság frontin fronton? :))

 7. jelenlét

  Szia, semmi, nem nagyon szedem.

  Max amikor nagyon kész vagyok:D

  Próbálom máshogy „legyűrni” a problémákat.

  Vérnyomáson nagyjából rendben, már volt 107/65 is,

  meg is ijedtem:D

  Amikor nagyon felmegy a stressz miatt és úgy is marad, akkor

  dobok egy frontint és kész, de nem akarok függeni tőle.

  Amikor csak 140-150/90-95 körülire emelkedik, akkor meg pihenek, meditálok, ilyesmik.

  Érdemes ezeket az állapotokat még az elején „megfogni”, mielőtt elhatalmasodnának.

  Változtatni azon dolgokhoz való hozzáálláson, amik előidézik a stresszt, pánikot, stb.

 8. jelenlét

  Pánikot oldja, olyan faszán, hogy elveszti az ember tőle a félelemérzetét, így belemegy sokkal veszélyesebb szituációkba, mint azt normálisan tenné.

  Amióta szedem sokkal szarabbul vagyok tőle, csak most máshogy.

  Ahogy el akarom hagyni, 5x olyan erősen tör rám a rosszullét, ergó rengeteget rontott az állapotomon.

  Valószínűleg függő lettem.

  Ami említésre méltó, hogy a heroinra nem kaptam rá és akkor egy ilyen szar függővé tesz..

  Kész vicc az egész.

  Nagyon gondolja meg mindenki, hogy elkezdi-e szedni, ahelyett, hogy hallgatna a teste természetes visszajelzéseire és elkezdené megoldani azokat ennek a …nak a szedése helyett.

 9. jelenlét

  Újra szedem ó yeah, amióta légzési aritmiám van a szorongás miatt. Végülis ilyen állapotban szükséges gyógyszer:D Rászokni és drognak használni nem szeretném. De átmenetileg segíthet valamennyit.

 10. jelenlét

  heroinra én nem szoktam rá, ezt meg nem tudom letenni egyelőre, szóval kinek mi „talál be”

  [quote]az nem sok en volt h a retardbol 8 at vettem mar be egy nap xanax es ittam is ra napi szinten…..[/quote]

  és szeded még?

 11. jelenlét
  Idézet tőle: Norika

  az nem sok en volt h a retardbol 8 at vettem mar be egy nap xanax es ittam is ra napi szinten…..

  azt hittem a leszokas kapcsan mondod, hogy nem sok

  bevetel szempontjabol persze, hogy nem az (latszolag, kozben mar ez is olyan elvonasi tuneteket okoz, hogy bird letenni)

 12. Nekem a Nyírőben írták fel a szorongásaimra. Hát mit ne mondjak konkrétan semmit nem segített. Csak annyi hatása volt, hogy nagyon fáradt lettem tőle, végig aludtam az éjszakát (amik Frontin nélkül nem nagyon mennek úgy általánosságban), de egyébként semmi kedvező vagy egyéb negatív hatást nem éreztem…

   

Vélemény, hozzászólás?