Anxiron I.

MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ANXIRON TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
Ez a készítmény szorongáscsökkentő hatású gyógyszer.
A szervezet dopamin-, noradrenalin- és szerotonin receptoraira hatva fejt ki szorongásoldó hatását.
Az idegrendszer normális kémiai folyamatainak helyreállítása fokozatosan megy végbe, ezért a szorongásoldó hatás kialakulásához hosszabb időre van szükség.
A teljes hatás 7-10 napos kezelés után alakul ki.
Álmosító, tompító hatása nincs, a szorongást más módon csökkenti, mint a hagyományos nyugtatók.
A szellemi teljesítményt, tanulást, memóriát nem befolyásolja.
Hozzászokást, függőséget nem okoz, ezért elvonási tünetek sem jelentkeznek.

Hatóanyag: buspiron

ld. még: https://www.bura.hu/szakmai-informaciok/anxiron-ii

3 gondolat erről: “Anxiron I.”

  1. Sziasztok.  No, szóval szedem ezt egy ideje, kb 3 hónapja. Az orvosom saját kérésemre írta fel, mivel tartottam a xanaxfüggőségtől (6 éve szedtem folyamatosan benzokat).

    Az első hónapban kb felére redukáltam, majd utána heti 1-2 alkalommal elég volt 0,5-0,75 mg. Most 1-2 hete nem vettem be, pedig előtte pörögtem mint a fúrótokmány ha kihagytam. Nem mondom hogy ez a benzodiazepinmegvonás adekvát módszere (rá is van írva hogy a benzo megvonási tüneteket nem csökkenti). De azt mondom hogy a szorongás oldására nálam bejött, és nem vagyok tőle olyan szétszórt mint a benzoktól. Hátránya hogy nem lehet a napi adagot egyszerre bevenni. Én legalább kettő, de ha a napi programom engedi akkor 3 részletben veszem be.

  2. Sziasztok!

    Spitomin 10 mg-ot szedek napi 3×1-et. Az első 4 napban semmi mellékhatása nem volt, sőt mintha a szorongást is csökkentette volna. De tegnap óta irdatlan fejfájásom és izomfájdalmaim vannak, főleg a hátamban és a nyakamban, tompa és fáradt vagyok, szinte használhatatlan mértékben. 

    Valakinek volt hasonló tapasztalata? 

Vélemény, hozzászólás?