Klórprotixén

TRUXAL 15 mg filmtabletta betegtájékoztatója
1. Milyen típusú gyógyszer a Truxal és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Truxal klórprotixén hatóanyagot tartalmaz. A Truxal az antipszichotikumok gyógyszercsoportjába tartozik. Ezek a gyógyszerek az agy meghatározott területein futó idegpályákra hatnak, és az agyban azoknak a kémiai anyagoknak az egyensúlyzavarát segítenek helyreállítani, amelyek az Ön betegségének tüneteit okozzák.
A Truxal
– szkizofrénia és egyéb nyugtalansággal, izgatottsággal és szorongással társuló pszichózisok kezelésére,
– idős betegeknél szellemi hanyatlás (demencia) kivételével a hiperaktivitás, izgatottság, hangulathullámzás és viselkedési zavarok kezelésére,
– alkohol- és kábítószerfüggőknél az elvonási tünetek kezelésére alkalmazható.
Kezelőorvosa azonban más betegségek kezelésére is rendelhet Önnek Truxalt. Amennyiben bármilyen kérdése van azzal kapcsolatban, hogy miért írtak fel Önnek Truxalt, beszélje meg kezelőorvosával.

https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/truxal_15_mg_filmtabletta/11547

22 gondolat erről: “Klórprotixén”

 1. ezt is szedtem, csodásan lenyugtatott (állandó, erős szorongásban élek, ezért Xanax-függő lettem, és a Xanaxot lett volna hivatott kiváltani a Truxal). sajnos híztam tőle, ezért egy hónap után letettem. a hízásban nem csak a Truxal a hibás, vastagon benne voltam én is, a kényszeres evésemmel. szóval erről a gyógyszerről tul.képpen csak jót tudok írni.

 2. Azért kaptam, nemrégiben, hogy az elalvási problémáimat segítse (időnként csak 4mg Rivotrillal tudok elaludni — de nem minden nap kell beszednem).

  Kis mennyiségben egyáltalán nem hatott. Nagyobb mennyiségben jelentkezett a nálam tipikus vízvisszatartási probléma, felpuffadtam mint egy vizihulla, napi 3 vízhajtó kellett ahhoz, hogy emberi formám legyen.

 3. Engem szabályosan fejbe vág a truxal. Úgy 2 hete vettem észre egy hónapi szedés után. Most is alig állok a lábamon, pedig aludtam is délben, mégis mintha szédelegve mázsás súlyokat kéne cipelnem. Ma reggelt már nem vettem be, de tegnap este még 2-t is.

 4. szedi még ezt valaki, vagy csak engem tömnek ilyen szarokkal?  dokim azt mondta okosan vele, mert lehúzza a vérnyomást…azt hiszem engem is ez vág fejbe, de nem tudom biztosan, mert 4 félét eszem… convulex, rilex, metoprolol, lamolep, és ez….

 5. A Truxal igazi nehéztüzérség.

  10 éve szedtem talán egy évig. Azt kell mondjam, hogy, mint antipszichotikum kiváló szer. Kifinomultan, szépen hat. Azonban tény, hogy úgy szedál, mint a fene. Bár vannak esetek, amikor az ember beletojik a szedált állapotba, elviseli csak legyen egy kis nyugalom a fejében

 6. Hát nem kell bemutatni azt a leletet ami miatt rehabot javasolnak.

  Én a saját tapasztalatomra építve tudom ajánlani neked,hogy  telefonon beszélj egy kórházzal klinikával de inkább Klinikával ahol van Professzor.A Profok a legkészségesebbek. Nekem bármilyen gyógyszert adtak volna Pécsen 2017 Decemberében. Nos mi a  rehab: Ha valakinek az állapota olyan súlyos,hogy vissza kell nyerni mondjuk egészsége 50%-át. Vagy erős  szuicid hajlam, erős agitáltság ami gyógyszerr3e sem szűnik meg. Van még sok ok ami miatt ezt javasolhatják.Nos én a  helyedben  felvenném telefonon a kapcsolatot egy Proffal és mond neki,hogy Olanzapint szeretnél.

 7. Köszi a tanácsot beszélni fogok egy proffal megpróbálok de amugy ha mondom a dokinak hogy hallottam rola hogy jo a problemamra igazabol a truxalt meg se erzem a restigulintol meg teljesen elsivárosodott vagyok vagyis semmi örömérzet meg semmi se erdekel egesz nap csak nezek ki a fejemből hátha az olanzapin segitene 

 8. Én kb most szedem 3 hónapja aludni viszonylag jól tudok tőle de kell mellé az 5 mg olanzapin. Jobban nem érzem magam sajnos a mai napig, hiába könyörgök több mint egy éve az áternek egy antidepiért de azt mondja az álmosít ezért arról nem beszélhetünk. Eddig még csak 2 AD t próbáltam az Esitaloprámot és a Venlafaxint egyik se hatott semmit. 

   

 9. Á, pont ez a kettő nekem sem használt semmit, tehát valszeg hasonló a kis szerveztünk. Ha az áter hajlandó, ajánlom a Rexetint vagy – még inkább – a Brintellixet, nem álmosít, sőt! Egyébként is csak néhány olyan AD van, ami álmosít.

 10. Mindenképpen meg fogom próbálni, a tritticot mondtam még neki meg a Wellbutrint azt mondta h szó sem lehet róla lehet a pszichózisom miatt. Most akartam egy másik pszichiáterhez menni de ő az egyetlen magyar itt a környéken a németet meg nem vakerázom olyan szinten. De azért köszönöm.

   

Vélemény, hozzászólás?