Lamotrigine-Lamolep tapasztalatok

Lamolep/Lamotrigine/ Lamictal tapasztalatok, forrás: www.drugs.com/comments/lamotrigine/

Köszönjük a fordítást Parrotnak!

Borderline személyiségzavarban szenvedők véleménye

1.Nemrég diagnosztizáltak Borderline személyiségzavarral.Soha életemben nem szedtem gyógyszert a Lamolep előtt.Őszintén mondom,csodákat tett.Ezelőtt erős hangulatingadozásaim voltak,a reggeli depressziótól a pánikrohamokig .Miután elkezdtem szedni a gyógyszert,az aggódás,szorongás jelentősen csökkent,már nincs reggeli depresszióm,szóval nagy segítség volt. A rövidtávú memóriám viszont romlott.

2.BPD-vel diagnosztizáltak évekkel ezelőtt.A lamolep stabilizálta az impulzív viselkedésemet,s lecsökkentette a szorongást és az aggodalmaskodást.Az orvosom szerint a gyógyszer jó a depresszióra is, egyetértek. Egy darabig abbahagytam a szedését, csak hogy lássam,még mindig hat-e,de egyre rosszabbul éreztem magam, a hangulatingadozások újra felerősödtek. Szedek Abilify-t és Brintellix-et mellé.

3.Ez a gyógyszer mentett meg.Diagnózisom:BPD,depresszió,általános szorongás, PTSD.Bár a szorongásomon nem segített, a másik három betegségemen jelentős javulást tapasztaltam.Előtte 5 különböző gyógyszert kipróbáltam,egyedül a Lamolep bizonyult hatásosnak.S ami a legjobb, nincs mellékhatása.

4. Három éve diagnosztizáltak BPD és PTSD-vel.Számos gyógyszert kipróbáltam, egyik sem volt olyan jó,mint a Lamolep.

5.Azonnal észrevettem,mennyire stabilizálja a hangulatomat,segített a kora reggeli és délutáni depressziómon is.Minél magasabb dózist szedtem,annál jobb lett a hatása.Jelenleg 150 mg-ot szedek.Jobbnak tartom,ha két részre osztom a napi adagomat,reggeli és délutáni. Ámbár még mindig vannak impulzív hangulatingadozásaim. Nem várom el,hogy ezt teljesen megszüntesse egyetlen gyógyszer .

Lamolep vélemények Bipoláris zavarban szenvedőktől

1.1.25 mg-al kezdtem,majd 50mg,aztán két hét alatt 100mg-ra emeltem a dózist.Szörnyen érzem magamat. Kiütések vannak az arcomon,szédülök,fáj a fejem,rosszul vagyok minden szagtól.Reflux-om lett.Csökkentettem 50, majd 25 mg-ra,hogy megszabaduljak ettől a pokoli állapottól. Nem tudok vezetni,vagy elmenni bárhová,annyira rosszul vagyok.

2.Bipoláris vagyok, 2 éve szedek Lamolepet.Ez a legjobb gyógyszer,amit valaha szedtem.Előtte rengeteg SSRI-t kaptam,Neuroleptikát,amitől 10 kilót híztam.Elég sokáig tartott, mire elkezdtem érezni a Lamolep hatását.Jelenleg 300mg-ot szedek,nincs mellékhatás.

3.Ez a gyógyszer mentette meg az életemet. 12 éves korom óta vagyok súlyos depressziós.Szedtem Cymbaltát,Celexát,Zoloftot stb.Semmi nem segített.Bpolárisnak diagnosztizáltak végül.Többször akartam véget vetni az életemnek,az utolsó alkalommal majdnem sikerült is. 72 órás megfigyelésen tartottak.Az orvos 25 mg Lamolepet írt fel, fokozatosan 25 mg-mal emeltük .Most 150 mg-ot szedek lefekvéskor. Eltűntek az öngyilkossági késztetéseim, a reménytelenség és kétségbeesés érzése. Már 2 éve szedem, s őszintén megmondva,most élvezem először az életet. Kb. két hónapba telt, mire elkezdtem érezni a hatását.Sok szerencsét nektek.

4.Depakotáról váltottam Lamolepre,az első kórházban töltött időszakom alatt.Jelenleg 400mg-ot szedek és 75 mg Effexor xr-t.Most érzem magam a legjobban életem során. A gyógyszer lehetővé tette,hogy ne legyenek mániás és depressziós hullámaim, koncentrálhassak a tanulmányaimra. Óriási a különbség a mostani és a régi életem között.

5.Nagyszerűen kivédi a depressziós hullámait a bipoláris betegségemnek,de semmiképpen sem jó monoterápiának.Feltétlenül ki kell egészíteni más gyógyszerrel.Sajnos hatással volt a memóriámra,nem emlékszem szavakra,lelassult az írásom, olvasási nehézségeim vannak.

6.A depressziómon nem sokat javított,kivéve,mikor megemeltük 300mg-ra a dózist. Sajnos , ekkor kezdődött a hajhullásom,a hajam 1/3-a kihullott kb. 4 hónap alatt.

7.Szörnyű fejfájást okozott, álmatlanságot és depressziót. Híztam tőle, 8 hét szedés után abbahagytam. 

8.Bipoláris betegségre kaptam, mint hangulatstabilizátort. Csodákat tett velem. Az elején aggódtam,hogy kiütéseim lesznek, de nem volt ilyen problémám végül. Az orvos nagyon lassan emelte az adagot, ezért nem éreztem semmiféle mellékhatást.Számos hónapja szedem,s jól érzem magam.Jelenleg cymbaltával kiegészítve.Megtalálni a helyes gyógyszereket elég időigényes néha, de ne adjátok fel.

9.A gyógyszer szedése alatt a pulzusom szapora lett, a vérnyomásom emelkedett, szédültem, nagyon melegem volt..Miután abbahagytam,visszaállt minden a normálisra.

10.Bipoláris 2-ben szenvedek,de évekig félrediagnosztizáltak depresszióval.A Fluoxetin hipománná tett, amikor pedig gyógyszer nélkül voltam, hosszú depressziós időszakokat éltem át. A legutóbbi 9 hónapig tartott. Düh,harag,idegesítő gondolatok,viselkedések jellemezték.Nagyon ijesztő volt számomra. Elkezdtem szedni a Lamolepet,12.5 mg-ról 10 hét alatt emeltem fel 100mg-ra. Már 50 mg-nál érezhető volt,hogy a hangulatom nem ingadozik annyira, az orvos kiegészítette venlafaxine 150-el. A Lamolep megszüntette a szüntelen és ingerlékeny beszédemet, viselkedésemet. Azóta nyugodt vagyok, s tudom kontrollálni az érzéseimet.

47 gondolat erről: “Lamotrigine-Lamolep tapasztalatok”

 1. házikuszmacskusz

  Érdeklődöm kis mennyiségben is használhat? Hangulatstabilizálót kezdek szedni Lamolep, de az öngyi szándék sohasem volt jellemző rám, sem a mély depi, inkább enyhe depi és alulértékelés, hipomán állapot és önmagam túlértékelése. Ilyesmi. Érdeklődöm valaki szedte e kis emnnyiségben és a hatása szorongást is old-e egyben és az alvásban is jó e a 10 mg Citogennel 6 éve elvagyok, de ha a Lamolep jobb lesz? nagyon várom már jövő hét csütörtökön megyek áterhez!

 2. Idézet tőle: Macskalány

  Ilyen mellekhatast nem erzek viszont felerosodtek a tuneteim. Miutan bevettem kb. 3 oran keresztul rettegtem es remegtem. Fekudtem de nagyon rossz volt. Aludni akartam almos lettem de nem sikerult. 🙁 

   Bocs, hogy közbeszólok, igaz én még kezdő vagyok, de lassan már tapasztalt. Ezt amit írsz pl kimondottan tapasztaltam, tapasztalom most is. Erősíti az én gyógyszerem is a feszültséget, a szorongást, a levertséget..az alvásnál is vagyok így, hogy álmos vagyok, mégis élénk és nem tudok aludni.. ezért kell szednem még mellé xanaxot is, remélem csak az elején..ha azt beveszem, akkor azért jobb. Te nem szedsz mellé semmit ?

 3. Idézet tőle: Macskalány

  Scippa-t kaptam de azt reggel kell bevennem ezt meg este. Ma meg nem vettem be es a dokit nemtudtam elerni de nem veszek be 25mg-ot inkabb azt is lefelezem:(:(

   Én a Scippától voltam nagyon rosszul, egy hétig szedtem… De ez OFF itt, mert az egy másik gyógyszer, mint amibe beleütöttem itt az orrom .

 4. Végül lefeleztem, és nem lettem rosszul de aludni továbbra is nehezen tudtam…álmos vagyok nagyon de félóránként felébredtem, most próbáltam aludni 1 órát sikerült (szintén megébredésekkel).. holnap meg előadásom lesz, remélem nem ájulok be beszéd közben:D

  A scippánál eddig semmit nem tapasztaltam. Régebben meg citagent szedettek velem. Olyan szomorú, hogy mindenkinél más hoz ki mellékhatásokat 🙁

 5. Én 13 és fél éve szedem a Lamolepet. (régen 400 mg-ot, utóbbi években 200-at)

  Háát…

  1) Ez az egy gyógyszer eddig, ami teljesen hatott a depresszióra. (legalábbis anélkül, hogy felpörgetett volna)

  2) Elég szintetikus anyag. Több kezelőorvos is mondta az eltelt idő alatt, hogy nem lesz ennek jó vége, és le akartak szedni róla. (Persze, nem összes eddigi orvos.) Az egyik ráadásul biokémikus is volt. Ő nem mondott semmit (gondolom, nehogy másoknak is mondjam), csak annyit, hogy meg fogom köszönni, ha leszed róla.

  Szóval vegyes.

 6. Sziasztok!

  Tegnap este vettem be az első 100 mg-os Lamolep-em. Nagyon jó kedvem lett, de annyira felpörgetett, hogy éjjel csak két órát aludtam, altatóval, macskagyökérrel. 

  Reggel bevettem a második 100 mg-ot és ekkor kezdődött a pokol. Nem olvastam el a leírást, nehogy az agyam generálja, de később megnézve az összes mellékhatást produkáltam. Délre már halálfélelmem volt. Elmentem pszichiáterhez, hogy kérem vissza az előző gyógyszereim (Triapidal/Xanax). Feírta, bevettem, fél óra múlva kutya bajom sem volt.

  Azt mondták a gyógyszertárban, hogy nagyon sokan szedik, és mindenki meg van vele elégedve. Mellékhatás senkinél sincs. Úgy látszik én vagyok a kivétel. Persze mindenki másképpen reagál a gyógyszerekre, de a mai délelőttöt senkinek sem kívánom. 

  Nem elijeszteni akartalak Benneteket, csak leírtam az én tapasztalataim…

 7. Igazad lehet, mert ahogy olvasom a fórumot általában 25 vagy 50 mg a kezdő napi adag, én egyből 200-at kaptam. De most már minden rendben van a régi gyógyszereimmel. 

  Olvastam a betegtájékoztatót, de amire elsősorban kaptam (elvonási tünetek csökkentése) arról egy szó sincs…

 8. Idézet tőle: Kleó

  Adják rá… 

  Igen, én 50-nel kezdtem két hét után lesz 100, és még egy hét a 150, ennyi most a cél. De így is szólt a doki, hogy óvatosan csináljam.

  Nekem egyből a „lecsóba csapást” írta fel. Amíg nem olvastam a fórumot azt hittem, hogy ez teljesen normális… Most még nem érzek annyi erőt, hogy elautózzak hozzá (kb. 50 km), egyelőre csak a helyi pszichiáterhez mentem el. De vezetés közben így is halálfélelmem volt és ömlött rólam a víz. És mindentől megijedtem: biciglis, gyalogos, KRESZ tábla… 

 9. Idézet tőle: nfo69
  Idézet tőle: Kleó

  Adják rá… 

  Igen, én 50-nel kezdtem két hét után lesz 100, és még egy hét a 150, ennyi most a cél. De így is szólt a doki, hogy óvatosan csináljam.

  Nekem egyből a „lecsóba csapást” írta fel. Amíg nem olvastam a fórumot azt hittem, hogy ez teljesen normális… Most még nem érzek annyi erőt, hogy elautózzak hozzá (kb. 50 km), egyelőre csak a helyi pszichiáterhez mentem el. De vezetés közben így is halálfélelmem volt és ömlött rólam a víz. És mindentől megijedtem: biciglis, gyalogos, KRESZ tábla… 

  nfo!

  A régi gyszereid most vették el? Ha igen, az is lehet h ez megvonási tünet + mellékhatás. 

 10. Ááá számomra pont az ilyenek miatt a gyógyszerek alapből ijesztőek, és nem megoldás szerintem. PErsze én megértem csomó embernek ez egy megnyugvás, meg mankó, én mindent megértek, de hosszú távú kilátás szempontjából akkor se jó megoldás. 

  Gondolkodjunk: vajon az őseink lamolepen, meg antipszichotikumokon lógtak, hogy ellássák a vadász teendőiket ha bajuk volt lelkileg? Röheje leírni is, pedig evolúciósan ez az eredetünk. Az embernek nincs alapvető szüksége kemikáliákra ogy lelkileg tudjon jól működni. Ami környezeti szinten zajlott el, ott is kell kezelni. Kész. Lehet hogy az orvos mást mond, de isten egyik se, tévedhetnek. 100 ezer éve vagy kiszelektálodott egy ilyen egyed vagy túlélte. Mi akik itt vagyunk a bajnokok vagyunk, mer túléltük, ez azt jelenti hogy a jelenlegi génkészletben neknk van a legjobb. Magyarán a „pszichiátriai probléma” nem feltétlenül probléma, velejárónk, és annak rossz működése okoz ilyesmit de ez nem gyógyszerrel kezelendő, hanem azon a szinten amin kialakultak: környezeti, kapcsolati szinten… Én ezt vallom a síromig is. nem mondom hogy ne tudnának sha meggyőzni, de perpill ez nagyon erős, sokkal erősebb érv mint amit valaha is hallottam orvosoktól. Az a „legerősebb” érvük a gyógyszerek mellett, hogy „de hát nagyon ki van borulva a beteg, ne adjak neki???” És már diktálja is a megoldást a kérdést, hogy DEE, ADJUNK.

  namost ilyen kétségbeesett helyzetbe persze nem lehet okosnak lenni, és adnak, és „jobban lesz” és már igazolva is van a gyógyszer.

  Persze egy magasabb nézőpontból szemlélve tök hülyeség az egész, ezt meg is írták, de a rendelőkbe nem ez van, hanem félelem, pánik, kiborult betegek, túlterhelt orvosok, akik pénzért írnak fel ilyeneket stb.

  A gyakorlati valóság és az ideális valóság szinte sose ér össze.

  Ez van. Persze nem kell feltétlenül így is maradnia. A pszichiátria adós még a lelki betegségek HOSSZÚ TÁVÚ jó kezelési bizonyítékaival. Persze, írnak sokmindent de a tények mást mondanak: a lelki betegségek vezetőleg a depresszióval szorongással, skizofréniaával NEM csökkentek, hanem nőttek. Ha annyira működne a jelenlegi protokoll, nem csökkeniük kellett volna? Ennyi kész. Nincs is szükség további okoskodásra.

  Pesze egyéni szinten mindenki azt csinál amit akar, de nem árt felhívni ilyenekre a figyelmet.  Lehet némely embert az ilyen tanácsok nyugtalanítanak, mert „összezavarják”, és nem tud rendíthetetlenül bízni az orvosában, meg a gyógyszerekben, amik „segítenek” neki.

  Amit még szoktak mondani, hogy azzal hogy megmondják a kritikát, de nem ad alternatívát, valójában nem is segített az illető, mer jelenleg csak pszichiátria van, milyen alternatívát tudna a másik mondani azon kívül hogy bírál? Ez így jogos. Ebből a szempontból akár még jobb is lehet gyógyszert kapkodni… pláne ha az ember szarul van.

 11. Idézet tőle: nfo69

  Sziasztok!

  Tegnap este vettem be az első 100 mg-os Lamolep-em. Nagyon jó kedvem lett, de annyira felpörgetett, hogy éjjel csak két órát aludtam, altatóval, macskagyökérrel. 

  Reggel bevettem a második 100 mg-ot és ekkor kezdődött a pokol. Nem olvastam el a leírást, nehogy az agyam generálja, de később megnézve az összes mellékhatást produkáltam. Délre már halálfélelmem volt. Elmentem pszichiáterhez, hogy kérem vissza az előző gyógyszereim (Triapidal/Xanax). Feírta, bevettem, fél óra múlva kutya bajom sem volt.

  Azt mondták a gyógyszertárban, hogy nagyon sokan szedik, és mindenki meg van vele elégedve. Mellékhatás senkinél sincs. Úgy látszik én vagyok a kivétel. Persze mindenki másképpen reagál a gyógyszerekre, de a mai délelőttöt senkinek sem kívánom. 

  Nem elijeszteni akartalak Benneteket, csak leírtam az én tapasztalataim…

  A másik 2 gyszert hirtelen állították le? 

  Gyszerváltaskor nekem mindig kérdéses, h vmi az új mellékhatása vagy a régi megvonási tünete.

 12. Na, most fog vizsgázni a Lamolep! A túlpörgést visszafogta, most kíváncsi vagyok, a depit megelőzi-e. Az október nekem mindig zűrös hónap, anyám csak úgy hívja: „Dömike Oktoberfestje”. Aztán még a december vége…

 13. Sziasztok!

  Ma kezdtem Lamolep-et szedni, 25 mg-ot. A dokim figyelmeztetett, hogy nagyon ritkán durva allergiás tüneteket okoz és ha ilyet tapasztalok, azonnal álljak le vele. Sztetek a kezdést követően mennyi időn belül jelentkezhet ilyesmi és függ -e a dózistól? A Lamolep-re is igaz, hogy a kezdeti mellékhatások idővel megszünhetnek?

 14. Köszi, ez fontos info.

  Ma kezdtem a Scippa-t is. Attól beálmosodtam és egyből beindult az émelygés is, a pulzusom meg alapban 80-90 szokott lenni, most meg 62. De legalább nem kell bétablokkolót szednem.

  A Lamo-tól meg érzek egy kis fura könnyebbséget, de izgatottságot is, úgyhogy inkább szarul vagyok eléggé. Gondolom ez se fog azonnal beállni.

  Lehet, hogy sok ez a kettő új cucc egyszerre.

 15. Itt a másik totyikja, én oda írtam még anno.  

  https://www.bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/hangulatstabilizalok/lamotrigin-lamolep-lamic

  Az allergiás reakció a törzsön vagy a végtagokon jelentkezik és egyre romlik. Csalánkiütés jellegű. Míg valószínűsíthetően pár nap után előjön, némely esetben csak pár hét után. Használatát azonnal abba kell hagyni. Infók: doki, Klejó, Matiri. 

  A nagyon súlyos allergiás reakcióról most ne gondolkozzunk, nem lesz és kész. 

 16. „Az allergia a 2. tabi után kb. 6 órán belül.”

  Am. amit te írsz Klejó, az egy lájtosabb verzió.

  A keményebb verzióban első tabi után, elkövetkező kb. 2 órán belül.  

  Sőt, a legdurvább verzióban lehet egy enyhe, első roham, amit egy súlyosabb, komolyabb roham követ. 

 17. Klejónak és Matirinek a dekoltázsukban volt (nekem is ott kezdődik a napallergia). Ne aggódj. Valószínű para. És egy jó gyógyszert dobhatsz kukába. Ahogy írtam, én kétszer is próbálkoztam vele, egyik alkommal voltak kiütések (NEM romló, NEM csalánkiütés, NEM a végtagokon/törzsön), nekem am. is vannak. Második alkalommal már nem tudom, mi volt, vissza kéne olvasni. Assze annyira paráztam, hogy nem szedtem. Pedig a lamoka tényleg nagyon jó szer! 

 18. 200 mg-ot szedek reggel. Depresszióra hat és nem tol át kevertbe. 

  Energetizál valamennyire, hangulatra nincs sok hatása. Enyhébb esetben nekem nem a hangulati tünetek vannak előtérben hanem az aktivitásom/motivációm csökken.

  25 mg-al kezdtem, heti 25-el emeltük. Akut esetben nem igazán jó mert hatékony adagig hosszú idő eljutni. Mániát is megelőzi elvileg, de akutban mániára nem elég.

  Antidepit már nem mer adni az orvosom mert mindig áttolt kevertbe és ettől 5 mg Olanzapin nem igazán véd meg.

  Szedek 1 mg Frontint este. Olanzapin szedés előtt kezdtem. Olanzapin mellé felesleges, hisz az engem nagyon altat. Emiatt kezdtem el csökkenteni. 

  Depresszióra nekem nem sokat ér a terápia mert én változok meg, nem a gondolkodásomban van a hiba. Mindig télen mélyül el (élethelyzetem sem romlik télen), ami arra utal, hogy napfényhiány okozza.

  Szorongásra viszont jó a terápia ill a meditáció és a relaxáció.

  Nem tökéletes, de az eddigi legjobb kombóm a Lamolep + 5 mg Olanzapin. 

  Hála mindenkinek, aki bíztatott, hogy próbáljam meg a Lamolepet.

 19. Idézet tőle: házikusz

  Egyik ismim azt mondta, hogy nehezen beszélt, meg elfelejtette a mondat végét amikor szedte a Lamolepet. Remélem ez azért nem így van, vagy csak nagyon magas dózis esetén…

  Akkor marad a 200 mg. Ennyivel nekem nincs mellékhatása. Kleónan 150 mg-ig volt jó. Másik ismerősöm is 200-at szed.

 20. Reggel-este 125 mg-t szedek, két hete kezdtem el. Azelőtt rettenetesen voltam, a kezem nem tudtam felemelni, non stop az öngyilkosság járt a fejemben. A szedés kezdete után egy héttel már sokkal jobban voltam, kiszedett a legmélyebbb retekből. Annyi, hogy este elnehezíti kicsit a fejem, meg csukott szemmel villogást látok, de ez elmúlik, plusz amit észrevettem, hogy minden kis apró hülyeségen képes vagypok mostanában nevetni. A Depakine-nál sokkal jobban bevált, én nagyon szeretem

 21. Idézet tőle: Kiscsillag

  Nagy adag (250-400 mg) Lamoleppel vam vkinek tapasztalata? Hatás? Mellékhatás? 

  Én reggel 100 mg, este 200 mg.

  Eleinte 200-200 volt, de úgy éreztem tavaly, hogy nem hat, és pénzem sem volt kiváltani, és csak feleket kezdtem el beszedni a maradékból, és mikor elmondtam a dokimnak, hogy önkényesen lecsökkentettem kiakadt és mondta, hogy akkor szedjek reggel 100at este 200at…. nem éreztem amúgy különbséget. De lehet azért, mert nyár volt és kevésbé vagyok depresszív nyáron.

  Mostani dokim írt fel mellé excitilt, kérdeztem, hogy nem-e lehetne vagy elhagyni a lamolepet vagy legalább megcserélni a reggeli meg az esti adagot, mert hátha ez a 200 is bezavar az amúgy is borzasztó szar alvásomba, de azt mondta, hogy egyelőre ne bolygassuk. sad

 22. Idézet tőle: hugsy0726
  Idézet tőle: Kiscsillag

  Nagy adag (250-400 mg) Lamoleppel vam vkinek tapasztalata? Hatás? Mellékhatás? 

  Én reggel 100 mg, este 200 mg.

  Eleinte 200-200 volt, de úgy éreztem tavaly, hogy nem hat, és pénzem sem volt kiváltani, és csak feleket kezdtem el beszedni a maradékból, és mikor elmondtam a dokimnak, hogy önkényesen lecsökkentettem kiakadt és mondta, hogy akkor szedjek reggel 100at este 200at…. nem éreztem amúgy különbséget. De lehet azért, mert nyár volt és kevésbé vagyok depresszív nyáron.

  Mostani dokim írt fel mellé excitilt, kérdeztem, hogy nem-e lehetne vagy elhagyni a lamolepet vagy legalább megcserélni a reggeli meg az esti adagot, mert hátha ez a 200 is bezavar az amúgy is borzasztó szar alvásomba, de azt mondta, hogy egyelőre ne bolygassuk. sad

  Köszönöm a tapasztalatmegosztást!

  Nekem azért javasolta orvosom a reggelt, hogy tudjak aludni.

  Lehet egyszerre nem szerencsés több változtatast. Vesd fel neki újra! 

 23. Idézet tőle: lenkebacsi

  Reggel-este 125 mg-t szedek, két hete kezdtem el. Azelőtt rettenetesen voltam, a kezem nem tudtam felemelni, non stop az öngyilkosság járt a fejemben. A szedés kezdete után egy héttel már sokkal jobban voltam, kiszedett a legmélyebbb retekből. Annyi, hogy este elnehezíti kicsit a fejem, meg csukott szemmel villogást látok, de ez elmúlik, plusz amit észrevettem, hogy minden kis apró hülyeségen képes vagypok mostanában nevetni. A Depakine-nál sokkal jobban bevált, én nagyon szeretem

  Jó hallani! 

 24. Sziasztok!

  Segítséget szeretnék kérni. Anno 17-18 évesen Generalizált szorongással diagnosztizáltak folyamatos pánikrohamok, majd pánikbetegség miatt. Akkoriban még nem nagyon volt külön BNO a pánikbetegségre, ezért lett GAD. Kaptam SSRI típusú gyógyszereket, több fajtát is életem során, de igazából egyik sem oldotta a bennem élő szorongást soha. A családomban jelentős halmozódást mutat a bipoláris zavar ( anyai nagymamám I. bipoláris skizoaffektív szakaszokkal, többszöri öngyilkossági kísérlettel.. Anyai nagybátyám úgyszint, valamint nagynéném is. Tehát alapvetően defektes a család. Én soha nem éreztem magam hipománnak vagy mániásnak, depressziósnak annál többször, amivel kezeltek többször, és jelenleg is 30 mg Rexetint szedek. Általában mindig úgy kezdődik, hogy egy komolyabb pánikroham, majd utána „idegösszeroppanás” és aztán depresszió kegyetlen szorongással együtt. Most új szemléletű orvosom van, aki esetemben felvetette a bipoláris zavar lehetőségét, mert tapasztalata szerint férfiaknál gyakran ebben a formában jelentkezik a betegség. Lamolepet írt fel nekem, de be kell valljam, hogy mindig majrézok, amikor új gyógyszert kezdek szedni. Látom, hogy megoszlanak a tapasztalatok, de több a pozitív visszajelzés, mint a negatív a Lamoleppel kapcsolatban. Tegnap este vettem be az első 25 mg-ot, különösebb mellékhatást nem éreztem, szerintem csak a tudat miatt lett egy enyhe pánikrohamom. Bocsánat, hogy hosszúra nyúlt, és nem is biztos, hogy ebben a topicban a helye, de gondoltam kiírom magamból, hátha segít egy kicsit, mert iszonyatosan szorongok, aludni, enni nagyjából két hete nem tudok. ( Bár az alvással alapvetően is komoly gondjaim voltak mindig is.) Esetleg másnak is voltak ezzel a betegséggel ugyanezek a tünetei? Nagyon köszönöm!

  Kaskri

Vélemény, hozzászólás?