Depakine Chrono

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A DEPAKINE CHRONO FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Depakine Chrono filmtabletta hatóanyagai valproinsav és nátrium-valproát, amelyeket epilepszia és egyes kedélybetegségek kezelésére alkalmaznak.

Lásd még: Convulex

Convulex

30 gondolat erről: “Depakine Chrono”

 1. Én border és bipol affektív vayok, ezt szedem 500-500 reggel este, meg mellé 50mg ketilept este, és jól beváltak együtt.  A ketileptet agresszió ellen. Ezt arra, hogy csökkentse az érzelmi hullámaim amplitudóját. eleinte sokat aludtam, és a precíziós mozgások nehezen mentek, kb. 3 hét volt az mire kifejteni elkezdte úgy a hatását, hogy használhatóbbá váltam mellékhatások enyhülés, teljes elmúlása mellett.

 2. Szedtem én is Depakine chronot, és mellé ketileptet (meg még mást). A depakint úgyí szedtem, hogy 500-500 reggel és este. Aztán Ketilept reggel 200, este 300.

  Egy ideig jó volt, de pár hét után olyan gyomoridegem volt esténként, hogy se ülni, se álnni, se feküdni nem tudtam.

  Próba szerencse alapon kiderítettük, hogy a ketilept okozta az esti remegéseket. Soha többé ketilept!

  Azóta egészen más kombinációt szedek.

 3. Idézet tőle: Vpollard

  megkaptam én is altató helyett, mint Zsolt. egy perccel se tudok aludni többet vele, mint nélküle, viszont enyhén csillapítja az állandó gyomorideget. mellékhatást eddig nem vettem észre, majd a hízásra azért odafigyelek.

   

  az a dal megvan, hogy „halál a májra” ? :/

  🙂

  Nagyon figyelj oda, én piszkosul kikészültem tőle!

 4. Hmmm.A dokinénim ezt akarta adni,de meggyőztem,h.inkább adja tablettában. Mintha megéreztem volna…..Bevettem kora délután, este olyan szorongásroham jött rám,h.azt hittem megpusztulok. Ha szuriban kapom,talán még mindig kórházban lennék:(

 5. másfél évig szedtem többnyire 500 mg-ot (mondjuk ennél a gyógyszernél a vérszérumszint lényegesebb, én 50-et produkáltam). egyszer szedtem többet (750 mg), akkor egy hét után elkezdtem elfelejteni, hogy mit beszéltem meg a héten és kivel, aminek következtében nem mentem el találkozókra, nem emlékeztem, hogy hova pakoltam a dolgaimat (pénz, lakáskulcs, stb..), és általánosságban úgy éreztem, hogy tompa az agyam. abba is hagytam, azonnal visszaálltam 500 mg-ra, el is múlt szerencsére ez.

  tulajdonképpen semmilyen hatást nem érzékeltem azon kívül, hogy a térlátásom néha megszűnt, cserébe kevesebbszer fájt a fejem, ezen kívül az utolsó pár hónapban elkezdett hullani a hajam és úgy éreztem, hogy ha amúgy jókedvem lenne, a depakine akkor is lenyom. most éppen átállok lamolepre.

 6. 16 év után kivették a kezelésemből a Depakine Chrono-t. Tesztelem, hogy milyen hatással van rám a hiánya, eddig napi 300 mg-ot szedtem, nekem a hízáson kívül nem okozott más mellékhatást, de a hízás lehetett egyébtől is. ( AP)

 7. Oh, de jó hírek.

  Eddig csak convulexet szedtem.

  „A Convulex hatóanyaga, a nátrium-valproát, görcsoldó hatással rendelkezik különböző típusú epilepsziás rohamok esetében.”

  „A Depakine Chrono hatóanyagai valproinsav és nátrium-valproát, amelyeket epilepszia és egyes kedélybetegségek kezelésére alkalmaznak.”

  Most valproátsav vagy valproinsav vagy ua. a kettő? És akkor mi az a nátrium-valproát?

 8. Hogy ennek micsoda furmányos csomagolása = doboza van!

  A lényeg az, hogy a legalsó sorban látszik, hogy a kupakot le kell venni. Ez eddig rendben is van, de a kupaknak van egy „nyitókája”. Ha viszont kinyitod a nyitókát, akkor nem tudsz bejutni a dobozba. 🙂 A kupak vmi nagyon spéci nedvesség és rázkódás elleni védelmezést ad. De akkor a nyitókát hagyjam nyitva vagy csukjam be?

 9. 1. nap: már használt!! 

  2., 3. nap: élénk álmok, kevés alvás (3 ó), agitáltság

  4., 5. nap: nulla álom, jóval több alvás (6-7 ó), agitáltság kisebb

  De: 2. nap óta kurvára fáj a fenekem, combom, csípőforgóim! Vegyek be gyógyszert, feküdjek, ne feküdjek, mozogjak, ne mozogjak, hagyjam annyiban?

 10. Mindkettő.

  Oké, köszi!! Van itthon MagneB6. Ja, nincs. 🙂 De magnézium pezsgőtabim van, amit fejfájásra szoktam bevenni (meg kalcium pezsgőtabit is arra). B vitamin komplex is van.

  Dehogy fosok. 600 mg. Kezdőadag 750 mg. Nem kevered te ezt a convulex-szel?

 11. F.sza. Nem találtam a pezsgőtabikat (egyszerre szoktam mindkettőt bevenni), ezért bevettem az anyámtól kapott DM-s Magnézium-Kálium rudacskát.

  https://www.dm.hu/mivolis-magnezium-kalium-por-etrend-kiegeszito-cseresznye-izu-p4010355570086.html?wt_mc=google.ads_shopping.2054161618.78326728234.360098818921&utm_campaign=CSS&gclid=CjwKCAjwztL2BRATEiwAvnALcnl5Yv2fIW-IAttrNbiWPfsRKQ1-DtidollRMzT-zundU7R4kvnJiBoC3h4QAvD_BwE

  Lehet, hogy az vót a baj, hogy nem vízben feloldva vettem be, hanem víz nélkül? 

  Naná, hogy a kisujjamon előjöttek vmi icipici hólyagok. De persze nem biztos, hogy ettől. Máskor is szokott lenni, bal kéz kisujján kezdődik és jobb kéz kisujján folytatódik. 

Vélemény, hozzászólás?