Arixen

 

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ARIXEN ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Az Arixen egy antidepresszáns, amely az úgynevezett szerotonin- és noradrenalin-visszavételt gátló (SNRI) típusú gyógyszerek csoportjába tartozik. Az ebbe a csoportba tartozó gyógyszereket a depresszió és más tünetek, mint pl. a szorongásos zavarok kezelésére alkalmazzák. Úgy gondolják, hogy a depresszióban és/vagy szorongásos zavarokban szenvedő emberek agyában alacsonyabb a szerotonin és noradrenalin szintje. Nem teljesen ismert, hogy az antidepresszánsok miként hatnak, de ebben szerepe lehet annak, hogy növelik az agy szerotonin-és noradrenalinszintjét.

Az Arixen felnőtt depressziós betegek kezelésére szolgál. Az Arixen szintén javallott felnőttek szociális szorongásos zavarának (társasági érintkezésől való félelem és ezek kerülése) kezelésére.

Fontos, hogy a depressziót, illetve a szociális szorongásos zavarokat megfelelően kezeljék, azért, hogy Ön jobban érezze magát. Ha nem részesül kezelésben, az Ön betegsége nem múlhat el, hanem esetleg még súlyosabbá válhat, kezelése pedig még nehezebb lehet.

Vélemény, hozzászólás?