Seroquel tapasztalatok

Borderline személyiségzavarban szenvedők véleménye a Seroquel-ről (a véleményeket számoztuk) 

Forrás: http://www.drugs.com/condition/borderline-personality- disorder.html, fordította: Parrot

1.- Az orvosom és én úgy döntöttünk,megpróbáljuk, mivel az Effexor (Efectin, Olwexya) bár segített a depressziómon, a szorongásomon nem. Szintén sok álmatlan s dühkitöréses időszakom is volt. 50mg nem bizonyult hatékony dózisnak, így megemeltük 150mg-ra. Nagyszerűen éreztem magam,a szorongásom megszűnt, végre tudtam aludni, de még így is voltak dühkitörési problémáim. Megemeltük 300mg-ra, s mindössze annyi történt,hogy teljesen kiütött egész napra, a szorongásom pedig felerősödött.Így visszaállítottuk 150mg-ra, jelenleg is ennyit szedek. Mindent összevetve szeretem a Seroquel-t,de úgy érzem,könnyebben hízok tőle,nem nagy mennyiséget, kb 4 kilót.

2.- Két hónapja szedek 75mg Seroquel-t.( plusz 75 mg Zoloft-ot).Ez az egyetlen gyógyszer, amely teljesen megszüntette a hangulatingadozásaimat, pszichoterápiával összekötve.Egyéb kórképeim: PTSD, szorongás, depresszió és étkezési zavar. Segített abban, hogy végig tudjam aludni az éjszakát s frissen ébredjek. A súlygyarapodás nálam nem okozott problémát,viszont kezdetben erős fejfájással küzdöttem.Kb.egy hétig.

3.- 100mg/nap segített stabilizálni a hangulatomat,nagyon jól alszom tőle, ámbár nagyon kába vagyok egész nap. Jelenleg dózisom: 50mg /reggel, 50mg/délután,100mg/este. Én kértem meg az orvosomat,hogy egészítsük ki Seroquel-el az antidepresszánsomat /WellbutrinXL.(300mg). Az eredmény pozitívnak mondható. Nem vettem észre semmilyen lényeges mellékhatást, kivéve egy kis súlygyarapodást. Ez a kombináció az első,amely végre reményt ad,kihoz az állandó depressziómból és segít a szorongáson. A hangulatingadozások minimálisak lettek,bár még mindig előfordulnak, de nem annyira  extrémek.Végre jól érzem magam egyedül is, nem kell bárokba mennem, hogy társaságom legyen.

4.- Három évig szedtem, majd egyik napról a másikra abbahagytam, mert úgy gondoltam, jobban vagyok. Ez életem legnagyobb hibája volt 2013-ban. Egy hónappal ezelőtt visszaállítottak rá, 300mg-ra, s ez újra megváltoztatta az életemet. Boldog vagyok, nemvágyakozom az alkohol és más szerek után, a hangulatingadozások pedig elég komolyan csillapodtak. Ez a gyógyszer csodálatos, életmentő.

5.- Egy hónapja szedem a Quentiapine-t BPD-re, feltételezett bipolárisra, ill. enyhe pszichózisra. 3-szor 25mg naponta. Örülök,hogy a hangulatom sokkal stabilabb, csökkent a szorongásom, ill.a hanghallásom. Szedek mellette: 200mg depakote, 100Lamotrigine, 7.5 mg Zopiclone, 5mg diazepam,1mg lorazepam, 5 mg haloperidol –t szükség szerint. Mindenképpen a quetiapine volt,ami kitisztította a fejem.

6.- Két hónapja szedem BPD-re,bipoláris kórképre és depresszióra… Még nem állítottuk be a megfelelő dózist, jelenleg 200mg-ot szedek, de már most azt mondhatom,hogy sokkal több a pozitív hatása ,mint a negatív. Előtte olyan erős, kontrollálatlan dühkitöréseim voltak, hogy le kellett fogni. Sírógörcsök váltották a boldog pillanataimat. Miután elkezdtem szedni a Seroquel-t,egy héten belül csökkent a depresszióm, az extrém paranoiám eltűnt, a dühöm csökkent. Rájöttem, hogy főleg alkoholfogyasztás után jönnek elő a sírógörcsök és a pánikrohamok. Nagyon várom már, hogy újra normálisnak érezhessem magam.

7.- Négy éve szedem BPD-re éd bipoláris kórképre.Nagyon hatékonynak bizonyult a kezelésemben. Szedek mellette lamotrigine-t, fluoxetin- t a bulímiámra, ill. promethazine-t. Az alvással elég hadilábon állok még, de a problémáim már nem olyan súlyosak.

8.- Seroquel XR 200mg-ot szedek közel egy éve .Kiegyensúlyozottá tett, elmúltak az önpusztító gondolatok és késztetések, ill.a paranoia. Jelenleg megpróbálom csökkenteni 100mg-ra a napi adagot, mert elegem lett a hízásból./Hiába diétáztam, tornáztam, nem segített. Azonban nagyon instabillá váltam a csökkentett dózis mellett. Újra előjöttek a régi problémák, a környezetem zsarolása, hogy nem foglakoznak velem, magányosság érzése, a hirtelen dühkitörések. Nagyon várom már,hogy hasonló mechanizmusú gyógyszer kerüljön a piacra, a súlygyarapodás mellékhatása nélkül.

Vélemény, hozzászólás?