Seroquel

SEROQUEL XR 200 mg retard tabletta

Hatóanyag: Quetiapine

Tapasztalatok a kommentekben, valamint itt: Borderline páciensek tapasztalatai a seroquellel. Köszönjük Parrotnak!

MiLYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER a Seroquel XR RETARD tabletta és MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN alkalmazható?

A Seroquel XR a gyógyszereknek abba a családjába tartozik, amelyeket antipszichotikumoknak nevezünk. Ezek a gyógyszerek enyhítik bizonyos mentális megbetegedések tüneteit, így pl. a hallucinációkat (pl. megmagyarázhatatlan hangok), különös és félelmetes gondolatokat, magatartásváltozásokat, egyedüllétérzést, zavartságot.

A Seroquel XR olyan betegek kezelésére is alkalmas, akik felfokozott, izgatott állapotban vannak, a megszokottnál kevesebbet alszanak, nagyon beszédesek vagy szokatlanul ingerlékenyek. Alkalmazható továbbá olyan betegek esetén, akik rossz hangulatban vannak, erőtlennek érzik magukat, bűntudatuk van, étvágytalanságtól vagy álmatlanságtól szenvednek.

Kezelőorvosa javaslatára folytassa a Seroquel XR kezelést akkor is, ha tünetei enyhülnek, hogy megelőzze azok újbóli kialakulását.

Hasznos lehet, ha családtagjai is elolvassák ezt a betegtájékoztatót, így segítségére lehetnek állapota követésében.

34 gondolat erről: “Seroquel”

 1. Szia!

  Én minimális adagot szedtem „érzelmi hullámzásokra”, igaz nem XR-t, Reggel elég nehezen voltam ébreszthető, de nappal nem álmosított+elég jókat aludtam tőle, viszont állandóan kívántam a szénhidrátokat, különösen a csokikat és bár igyekeztem visszafogni magam elég jól „hasznosítattam”.

  Remélem tudtam segíteni:)!

 2. Én Nantarid néven szedtem ugyanezt a hatóanyagot, este 100 mg-ot, de engem úgy belassított miután bevettem, hogy csak vánszorogni lehetett velem az utcán, alig értünk haza, sms-t nem tudtam írni mert lassabban mozogtak az ujjaim mint ahogy betűt lehet választani egy gombon… Nem emlékszem álmosított-e, de azt tudom, hogy kellett altatót szednem mellé, hogy el tudjak aludni. Én csak 100 mg-ot szedtem, de olyan nyakmerevedést okozott (fájdalmas) hogy el kellett hagyni. Aztán volt hogy újra elkezdtem szedni, akkor már nem volt ilyen mellékhatása, csak a belassulás, de ahogy telt az idő, ez enyhült.

 3. Én szedtem már seroquel néven, ketilept sokáig, nantarid, és most kventiax.

  Ha belegondolok, engem is lassított nagyon rég, amikor 550-ről 650 mg-ra váltottunk. De most nem. Miért van az, hogy gyógyszeremeléseket meg sem érzem??????? Gyógyszercsökkentésnél meg halál van……

  Most kaptam pár hónapja abilify-t a 600 ketilept, és 50 leponex mellé. 3 nap pörgés, de egyébként semmi sem. A leponex beállításnál egy nap volt, hogy lassított, bénított. Most mivel kaptam már abilify-t, a három antipszichó túl sok, és a leponex-et csökkentjük, és ez borzasztó, remegés, fejfájás, fáradtság, de alvásképtelenség, totál ki vagyok tőle!!!!!! De ha most visszamennénk és az abilify-t hagynám el, akkor szintén fáradtság lenne, viszont átaludnám talán az egész napot. Nem tudom, hogy mi legyen. Gyűlölöm a gyógyszerváltásokat,  állandóan szétmegy a fejem tőlük!!!!!!!!!!! áhhhhhhhhhhhhh

 4. Idézet tőle: nemember

  Furcsa, hogy olyan kis adagban szeded a leponexet… Én abból 200, majd végül 400 mg-ot is szedtem. Igaz, mást mellé nem. Szerintem is sok 3 antipszichotikum egyszerre.

  nekem meg az, hogy te a seroquelt szedted olyan kicsiben! 🙂

  volt több a leponex, 100 mili, de nem volt elég egyrészt, meg nagyon hízlal, és azért csökkentettük, és raktunk mellé seroquelt – ketileptet – nantaridot……

 5. Szép fokozatosan kivezetem a Seroquelt. 300 mg ról 200 aztán lejjebb.

  Sajnos a szénhidráttokat én is fogyasztottam, jócskánt fel is híztam. Ha elhagyom talán a súlyfelesleg is megy. A doki szerint nem közvetlenül a gyógyszer okozza a súlygyarapodást, hanem a javult közérzet. Ezt azért vitatom, de az igazság valahol a 2 között van.

 6. Nagyon álmosít az tény. A hízlalást nem tudom megerősíteni, mert az utóbbi években sok zsíros kaját ettem(vidéki üzemi koszt).

  Napi 450 mg nem sok ha azt nézzük, hogy skizofréniás kollegámnak 3X300 mg ot írtak fel.
  Nem sokáig szedte,mert elb..ta a májértékét. Most szurit kap. Meg Leponexet(na az letaglóz)

 7. én enyhe esetnek számítok, ezért „csak” ennyi.
  nem fogom szerintem megúszni a labort, a kardiológushoz ha talán fél év múlvára kapok időpontot, akkor még asszem örülhetek. 
  éjjel 1-kor megmértem a vérnyomásom 90/60 volt, pulzus 110, volt bennem már 1 mg xanax is…
  [ha nem mellékhatás vagy (pszicho) szomatizálás, akkor lehet vérszegénység, pajzsmirigy túlműködés, vagy a mitrális prolapszus].
  csütörtökig adtam haladékot magamnak, aztán irány az sztk, barátkozás a rákosi-éra „gyermekeivel” a vámpír-szoba előtt 🙁 

 8. Évente eyszer mindenképpen célszerű labort csinálni annak aki ilyen gyógyszert szed.
  Érdekes,mert a Seroquel nekem leverte a pulzusom.
  Érdekes, egy kardiológia lehet ahol fél év múlva adnak időpontot. Köszönhetően a szarul szervezett egészségügynek, minden intézmény túlterhelt. 

 9. lehet, hogy mégis átadom magam a vámpír-brigádnak holnap, ha hajlandó a doki ott helyben felküldeni a laborra.
  (majd jön a „na, vénácska, hol is keresselek”, meg a „maga milyen sápadt, milyen sovány” ” nem szokott elájulni?!” stb… – nekem ez para, jó annak, akinek ez semmi, irigylem…)
  azért viszek egy adag matricát, amik még a fiam albumaiból maradtak anno fölöslegben, és azokat akkor adhatják a sírós gyerekeknek. hátha velem is normálisabbak lesznek, ha előtte korrumpálom őket 🙂 

 10. 50 mg este 8-9 körül. Először úgy altatott, hogy szinte megmozdulni sem tudtam. 2-3 nap múlva elaltatott ugyan, de hajnalban felébredtem, és álmosan, de fáradtan telt az idő reggelig aztán az egész nap. Olyasmi, mint mikor egy influenzából lábadozik az ember, vagy mikor fáradtan, éhgyomorra megiszik 1-2 felest és az hirtelen üt. Én gyűlölöm ezt az közérzetet és félek tőle. Depressziósnak lenni is keserves érzés, de megvan az esélye, hogy egyik óráról a másikra megváltozik, valami történik, ha csak rövid ideig is…

   

  És olyan érzésem volt tőle, hogy olyat fogok tenni kényszeresen, amit nem szabad, valami nagyon illetlen, bunkó dolgot. Még az álmaim is erről szóltak.

 11. 800 mg a maximális adag, ahhoz képest ezek baby adagok. 🙂

  A szedáció pedig csökken; én is utálom a punnyadt közérzetet, de úgy tapasztaltam felkelés után pár órával elmúlik(persze attól is függ, mit csinálsz, végztel-e testmozgást közben..)

 12. Idézet tőle: Vpollard

  Zsolt, az Ypsilát javaslom, engem az altat el. az is antipszichotikum, de nem szedál egyáltalán. ha legközelebb mész dokihoz, kérdezz rá, megéri.

   

  kösz, Vp. majd megpróbálom, de a doki néni nem az a modern fajta, aki eltűri, hogy a beteg is mondjon valamit. 🙂 Mondhatni hót szenilis, de azért szeret ötletelni.

  De igazából elég szkeptikus vagyok, nekem ezek sose jöttek be, igazából sosem értettem, hogy milyen pozitív hatást kéne várnom tőlük.

 13. szedek seroquel xr 300 mg ot mennyire számít soknak? nekem csoda gyógyszernek tünik csakhát álmosít mint a fene,én azt hallotam minnél nagyobb a dózis annál inkább csak pörget és nem álmosít amit én nem akarok azt hiszem ennél nagyobbat nem fogok szedni.egy kérdésem is lenne amitrex el együt szedhető?

 14. Idézet tőle: matiri2

  Mikor 450 mg Sero XR-t szedtem, nappal állva elaludtam az Őrs vezér terén a buszmegállóba, majdnem nem szálltam fel a buszra… szóval eléggé altatott 🙂

  800 mg-ot kaptam plusz 2 mg ripedont. Átaludtam az èletem. Csiga is száguldott hozzám kèpest. 

  3–500 mg közepes adag. De már ennyitől is nagyon ki voltam ütve, amikor a folyamatos emelésnèl itt jártunk.

  Ha nagyobb adagról váltanak vissza 3-500 ra, akkor könnyebb mert előtte a nagy adag megedzi (tolerancia) a szervezetet.  

   

 15. Idézet tőle: kharzak

  szedek seroquel xr 300 mg ot mennyire számít soknak? nekem csoda gyógyszernek tünik csakhát álmosít mint a fene,én azt hallotam minnél nagyobb a dózis annál inkább csak pörget és nem álmosít amit én nem akarok azt hiszem ennél nagyobbat nem fogok szedni.egy kérdésem is lenne amitrex el együt szedhető?

  Faszt pörget. Mèg jobban kiüt és még jobban zabáltat. 

Vélemény, hozzászólás?